|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
u mnie tak samo z tym, ze ja klade ja spac po 20, 20.30 max.
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Filip przeważnie o 20.00 idzie spać, czasem o 21.00
zależy jak nam się dzien ułoży i czy jest zmęczony czy nie a wstaje też różnie, średnio o 8.30-8.40
#4443 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
spice-Julcia przesłodka jest, niezły śpioszek z niej alkamor- rozkład dnia mamy podobny, pobudka kolo 7 okolo 12-13 drzemka i do 20 bieganie Czy Wasze dzieci pod koniec dnia sa tez takie zlosliwe, upierdliwe, wyjące itp.?? Mikolaj pod koniec dnia jest nie do zniesienia, najchetniej wystawilabym go za drzwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry! my juz wstalismy tzn Dawid wstal! Tz pojechal oddac mi mocz do przychodni...pogoda piekna od samego rana, ma byc 28-30 stopni, w piatek ma byc 31 a w weekend podobno ma byc 35 stopni, w niedziele chcemy jechac do Ustronia do lesnego parku niespodzianek jak brat tz pozyczy nam auto Dawid pod koniec dnia jest upierdliwy! Dokladnie taki sam jak Mikolaj. Wczoraj dal taki koncert ze zamykalam na szybko okna! ![]() Budzi sie roznie bo o 8 lub 9 najczesciej to na drzemke idzie gdzies ok 11-12, po poludniu tez czasami idzie spac gdzies ok 16-17 ale nie zawsze idzie spac, to zalezy jaki ma humor i jaki jest ogolnie dzien (pogoda) Przez ta chorobe teraz Dawid sie troche rozregulowal bo kladzony do lozeczka wieczorem zawsze pil mleko w lozeczku i zasypial a teraz nie chce pic w lozeczku! Musimy go klasc w salonie na narozniku i wtedy wypije mleko i z awantura go kladziemy spac...wczoraj pozwolilam mu zasypiac na tym narozniku i siedzialam z nim az wpadl w trans snu i wtedy bez problemu dal sie odlozyc do lozeczka...ale musze wrocic do starych nawykow tylko mi sie to nie udaje Nauczyl sie mowic 2 nowe wyrazy: cwir cwir na ptaki i pam na facetow (czyli pan) najpierw mowil pa a teraz mowi pam i nawija na kazdego spotkanego faceta pam, przynajmniej tyle dobrze! bo wczesniej na kazdego faceta mowil tata ![]() ![]() Zanka pierwsze 2 tytuly mi sie podobaja spice fajna niewinna mine ma Jula jak sie budzi bo potem widzac po filmach to juz mina kombinatora Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-09 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
![]() a mi sie wydaje, ze moje dziecko jest bardziej upierdliwe rano po drzemce do wieczora jakos mniej ![]()
#4446 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
Spice (matko Amerykanko ![]() U nas pobudka o 6:30 (bo do żłobka) drzemka koło 1 (wczoraj padła koło 11 i musiała w domu mieć drugą drzemkę). Chodzi spać koło 7. Jak ma drzemkę jeszcze w domu to potrafi iść spać u 22 ![]() Ale sie mi wczoraj Olcia rozbiegała. Z reguły zrobi 3 kroki i siad na dudpsko a wczoraj goniła mnie na nóżkach po całym mieszkaniu. Pisk przy tym straszny. Zaczeła wdrapywać się na zwoje krzesełka i na nich stawać. Z narażaniem życia swojego i mojego (stan przedzawałowy miałam wczoraj jak wchodzę do pokoju a una toi na krześle i sie giba)..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Rozeznanie
|
tuni1a- a mnie zawsze ciekawiło jak wyglądają zajęcia w żłobku, panie wymyślaja jakies zabawy, czy kazdy robi co chce. No i jak wygladaja drzemki. Panie wkladaja dzieciaczki do lozeczka o stalej porze, czy widze kiedy dziecko zmeczone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja tylko na chwilkę bo jadę dzisiaj do mamy więc nie będzie mnie...dopiero wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zajęcia edukacyjne jakieś prowadzą bo widzę, że Ola różne rzeczy umie których ja jej nie uczyłam. Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-06-09 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
laski spaliśmy do 10.30
![]()
#4451 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
![]() może dlatego, że Filip wczoraj przeszedł półtora kilometra na nóżkach do babci i dziadka a gorąco było i się zmęczył
#4453 |
Rozeznanie
|
To całkiem możliwe. Od kiedy Mikolaj zaczal chodzic, a chodzi non stop ani na chwilke nie przysiądzie, to o wiele lepiej spi. Zarowno w nocy jak i w dzien.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Spice
zazdroszcze takich pobudek Kaja po nocy budzi sie i odrazu chce wyleźć z łóżeczka więc po minucie jak się jej nie weźmie to zaczyna powykiwać ![]() a w dzień budzi się w ogóle z takim wyciem, że trzeba ją nosić tulić i na rzesach wstawać, żeby się do ładu doprowadziła |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie grzmi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
U nas upal taki ze szok! Na zakupach bylismy autobusem i chodzac o malo kilka razy nie zemdlalam! Z ogrodka uciekalismy przed chwila bo akurat ta strona jest na zachod i teraz jest najmocniejsze slonce - chyba ze 40 stopni w sloncu! Dawid latal w spodenkach i koszulce na ramiaczkach i spocony okropnie! Musialam go wykapac w letniej wodzie, kupilam mu zwykle majtki (bez pampersa) w ktorych teraz smiga i koszulce na ramiaczkach po domu, moze w ten sposob zacznie sie uczyc na nocnik robic jak poczuje ze ma mokre majtki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
hehe...o ile nie będzie jak z moim Kubkiem.Jemu wsio ryba...pół dnia gnojek potrafi z mokrą pieluchą latać
![]() ![]() u nas co chwilę pada ale strasznie duszno jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Julina zwykle w niedziele spi do 11. I zaplanuj tu dzien czlowieku, jak ja zwykle wtedy spaceruje przed jej drzwiami i czekam, zeby gwiazda wreszcie wstala. ![]() Cytat:
![]() A jak sie budzi to taka zawstydzona, zwlaszcza jak sobie za dlugo pospi i juz prawie poludnie jest to jej tak glupio. Macie jakies sposoby na uczenie sikania do nocniczka? Przypominam, ze do dyzpozycji mam wieczory i weekendy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
spice - zapomniałam powiedzieć, że Julinka słodko wygląda po prostu słodziutko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
spice ja sama nie mam zielonego pojecia jak sie zabrac za nauke korzystania z nocnika
![]() ![]() Dzis w tych majtkach latal dobre kilka godzin i praktycznie by nic nie zmoczyl....dalam mu pic i po jakichs 10 min posadzilam na nocnik to sie wysikal i wstal i tyle! O 18 na dworze tez pil kompot i po 10 min posadzilam go na nocnik ale schodzil z niego i mial inne zainteresowania wiec go ubralam (a mialam jeszcze go sadzac) bo po 5 min zlal sie w te majtki ale nawet chyba tego nie poczul ze ma mokro ![]() A ja mam 2 pytanka do was: 1. Do dziewczyn ktore uzywaja Brosa na komary tego dla dzieci....w jaki sposob go uzywacie??? bo ja chyba jestem tempa i nie kumam tej instrukcji obslugi ![]() ![]() 2. Jesli Dawid by szczepiony 16 marca to czy teraz na szczepienie moge isc z nim np 6 lipca ? szczepienie jest niby 16-18 miesiac zycia dziecka a Dawid 26 lipca skonczy 18 m-cy ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-09 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
skoro szczepienie jest o 16-18 mc. życia myślę że możesz iść w lipcu
ja jutro dzwonię do przychodni zapytać czy mogę przyjść z mlodym na szczepienie niby dzieci zdrowe są tylko w środy, ale wolę iść jutro z mężem niż za tydzień sama w środę z mężem raźniej, szybciej i mniej stresowo
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale czy czas pomiedzy jednym szczepieniem a drugim niecale 4 m-ce nie bedzie za dlugi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk a jakbyś poszła a Dawid byłby chory to by przełożyli szczepienie, więc myślę, że to nie musi być jakiś sztywny termin
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
No wsumie to racja....ale zadzwonie najlepiej jutro do przychodni i sie zapytam co one na to
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk lepiej zadzwoń i się spytaj co z tym szczepieniem bo Dawid brał antybiotyk. Jak Bartek brał to kazała nam odczekać trochę ze szczepieniem, żeby się organizm zregenerował ( a tak w ogóle się nie pochwaliłaś włosami)
#4466 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Buziaczek Ja Brosa włączyłam raz przed snem, ale zapach był tak intensywny, że potrzymałam godzinkę i wyłączyłam. Szczepienia nawet tego po roczku jeszcze nie zrobiłam przez ten kaszel. Teraz mam na 22 termin .... Z tym, że Ola ma znowu katar i zaczęła kaszleć przez sen ![]() Ola sie porzygała w żłobku. 2 razy. Mam nadzieje, że to przez galaretkę, którą jej pozwoliłam zjeść, bo w domu nie było przebojów ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Tun!a Bartek tez próbował kaszleć ale spacyfikowałam go Pyrosalem. Dawałam 2 dni i tylko wieczorem i przeszło.
Edit: mam biszkopta z truskawkami i galaretką jagodową, poczęstuję ![]()
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tego Brosa jak wylaczylas po godzinie to od razu kladlas spac Ole czy nie? i jak mialas go wlaczonego to mialas okna otwarte czy nie? i jak Ola spala to czy byly otwarte? bo u mnie z otwartymi oknami nie przejdzie jak Dawid spi ![]() No wlasnie o szczepieniu po chorobie tez myslalam ale nie wiedzialam ze po antybiotyku trzeba odczekac ![]() ![]() jo@n@ jak to nie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-09 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniałam sobie: Kiedyś przed sklepem siedziały bliźniaki (jakieś 2 lata). Przechodził obok nich jakiś 4 latek (może 5 latek) i mówi: mama patrz! Dwa takie same! Tak mi się skojarzyło jak Alkamor z Kubulkiem na NK widziałam (zdjęcie ze słoniem).... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanka ma rację....nam się np przełożyło najpierw pierwsze szczepienie które powinno być w 7 tygodniu bo się przypierdzieliła do tego neurologa...i teraz jeszcze też się przesunęło bo znowu neurolog...podobno to nie ma znaczenia... o nie! ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.