|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Czuję się jak wieloryb. |
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Gabisun - ogromne gratulacje
!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
no ba
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodze do profamili i tam robią usg 3D C
|
|
|
#815 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wykukałam, że będzie prawdopodobnie dziewczynka.
Fajnie, gratulacje ![]() Cytat:
Co ich to kurna obchodzi...Cytat:
Ja tak tydzień temu na grillu zjadłam czipsy przegryzane winogronami, potem kiełbaskę, sosik, sałatkę i piwko bezalkoholowe, potem ciastka... A potem zdychałam pół nocy tak mnie brzuch strasznie bolał ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
----------------- Dziewczyny u nas jest 32 stopnie - ja chyba zdechnę... Nie mam nawet siły iść do sklepu po chleb. A dzisiaj nam w pracy koleżanka zemdlała a potem się biedulka porzygała i odesłaliśmy ją do domku. I jeszcze do kompletu mi się klima w aucie zepsuła (w sumie już tydzień temu, ale nie dałam jeszcze do naprawy) także jak wsiadam do auta to mam tam pewnie z 70 stopni...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-09 o 18:37 |
|||||
|
|
|
#816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodze do profamili i tam robią usg 3d Ostatnio tak mam , że rano wstaje rozpiera mnie energia...sprzątam, gotuje, piore dywany itp..a jak przyjdzie popołudnie i wieczór to nie mam sił wspiąć się do sypialni po schodach... Najbardziej dokuczają mi łydki...a jeszcze musze dźwigać swoje kaszląco-swędzące dziecie (podoba mi się to określenieMam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza?? W sumie to nie mam pojęcia kiedy dziecko sie ma przekrecic
|
|
|
#817 |
|
BAN stały
|
Gabisun
![]() :par ty:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to samo czułam w zeszłym roku, we wrześniu ale fajnie
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
moje jest juz przekrecone, w 25/26 tyg juz bylo glowa w dol (robilam wtedy usg i lekarz powiedzial ze juz jest glowa w dol) teraz robilam w 29/30 i tez bylo glowa w dol podobno juz sie nieodwroci...
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
G R A T U L A C J E ! ! !
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a swoją grogą GABISN brawoooo
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Mpik-ślicznaś , po prostu !
Zuziczo- aż się spociłam ze śmiechu, o tej babci w autobusie... ![]() Gabisun- Gratulacje !!! ![]() Martucha, dzięki za info. Fajnie sobie to przypomnieć i koniecznie pisz więcej !! Pomidorko- fajny ten wózek, bardzo wygodny .Taki chciałam dla mojego pierwszego, ale sponsora mi wtedy brakło i żałowałam . Kliwia, mądra ta twoja córcia i jakie daleko idące ma wnioski ![]() Czarnaelizabeth GRATULUJĘ prawie córci !!! Nika zeżarłabym tego pana na miejscu !!! I jeszcze aktualne foto (27tyg. +4 dni) - z dedykacja dla Mpik, Pomi, Kliwii i innych myslacych o sobie , ze sa wielorybami Witam w klubie !!! ![]() ![]()
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Angelika16 - Nie martw się za bardzo, anemia to nic strasznego
A w ciąży często się zdarza martucha84 - Gratuluję! Ja już się boję co to będzie, jak będzie maluszek, praca i jeszcze studia... Nie przywykłam do takiego nawału roboty, w końcu dopiero rok temu z liceum wyszłam i do pracy nie poszłam ...gabisun - Gratuluję obrony! Ale mądre mamusie mamy w naszym wątku ... ![]() Klarissa - Kiedyś czytałam o tym, dlaczego linie lotnicze zastrzegają sobie prawo do tych zaświadczeń od lekarzy. Teraz już nie pamiętam, ale w każdym razie było to dobrze uargumentowane Tak piszecie o tych wylotach na urlop, a ja Wam zazdroszczę, bo Tż ma problemy w pracy i coraz mniej dyżurów = coraz mniej kasy i zaczyna być tragicznie, więc nie ma mowy nawet o weekendzie poza domem ... ![]() A teraz się dowiedziałam, że być może (tfu tfu) wyjedziemy nawet na 3 tygodnie na Mazury!! Tylko żebym nie cieszyła się zbyt szybko ... Ale nawet jeśli wyjedziemy tylko na weekend tam to i tak cudnie ![]() No i przy okazji Tż nieźle zarobi ...
|
|
|
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Bordowa az sie rozmarzyłam o leniuchowaniu nad wodą, jeszcze Mazury, nigdy nie bylam ani ja ani moj mąż. zawsze nad Bałtyk a ostatnimi czasy egipt, turcja, tunezja. praktycznie wychodziło nam taniej latać do tych arabskich krajów niz jezdzić nad Polski Bałtyk, a na mazury moze bedzie okazja... trzymam kciuki zeby wypalilo
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
a zdjęcie na rynku we Wrocławiu robione???
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Tak,byl Dzien Przedszkolaka , w 30 stopniowym upale... dzieci ledwo dawaly rade, biedne
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
szokoladka74 - zaden z Ciebie wieloryb, ja bym powiedziała, ze nizla laska
.. chyba musze swoja fotke wstawic, poprosze meza w pt to mi zrobi i wtedy dopieo zobaczycie wielorybka
|
|
|
|
#826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszystkie mnie tu krzyczycie, że jestem szczypiorek ![]() Cytat:
![]() Normalnie sypię się... ![]() No i teraz liczę na to, że uda się załatwić wizytę u pani doktor w przyszłym tygodniu, bo jak nie to dopiero na lipiec (!) bo kobieta idzie na urlop... a znowu ta, co chodziłam do niej prywatnie jest teraz na urlopie i będzie pod koniec czerwca... Już nie wiem co mam robić, a najlepsze jest to, że ja się świetnie czuję... Normalnie nigdy bym nie powiedziała, że coś ze mną jest nie tak jak potrzeba. Cytat:
-------------------- Nic to powlekę się do sklepu po jakiś chleb bo trochę chłodniej się zrobiło. I chyba kupię sobie gwoździe bo skoro tabletki i dietka nie pomaga i ciągle żelaza mało i mało to może potrzebuję zjadać gwoździki..?
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-09 o 20:20 |
|||
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Eh... Przetrwałam jakoś ten dzień. Upał niesamowity. Wróciłam niedawno od rodziców i stopy tak mi spuchły, że aż "dorobiłam" się monstrualnego bąbla na małym paluszku
Musiałam przebić bo nie byłam w stanie stanąć na stopę.W dodatku z większości ukąszeń komarów porobiły mi się plamy, więc musiałam zahaczyć o aptekę by kupić wapno. Kocham takie temperatury ...ale nie w ciąży ![]() IlonaN2, nie było mnie i zanim napisałam, sprawa się wyjaśniła. Cieszę się bardzo Tylko pamiętaj o tym zaświadczeniu.Cytat:
Gratuluję ![]() Majka232, pierwsze słyszę o takim wózku, więc, niestety, nie pomogę. gabisun, GRATULACJE ![]() ![]() klask i:aaneczka1984, moja dzidzia jeszcze znajduje się w pozycji dowolnej (25tc). Z tego co wiem, to dzieciątko MOŻE się już przekręcać, ale może to trwać do początku 9 miesiąca nawet - i też będzie prawidłowo. szokoladka74, jeszcze ci daleko do wieloryba
|
|
|
|
|
#828 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze,a dzidziuś jest zdrowiutki,ale i tak trzymam jutro .Cytat:
Cytat:
Cytat:
).Zuziczka,opowieść mużynowo-staruszkowa super |
|||||
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już dosyć mam tego lata
Idę leżeć z nogami w górze
|
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że mam szczęście, bo mi nic a nic nie puchnie
Odpukać ... Stopy bardziej bolały mnie w 5-6 miesiącu niż teraz, chociaż jak postoję dłużej to mam całe czerwone, takie odciśnięte stopy - chyba ciężar robi swoje
|
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...Zresztą, ja śmigam nadal w bucikach na 7cm obcasie ![]() A dziś, Ania-zdolniacha, poparzyła sobie brzuch ![]() W ogóle jakaś kaleka ze mnie teraz: poparzony brzuch, odcisk na stopie i jeszcze te slady po ukąszeniach komarów - krostki i paskudne plamy... eh...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-09 o 21:32 |
|
|
|
|
#832 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zuziczka, mąż mi niedawno opowiadał tę historię z Gliwic
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z tym brzuszkiem to mam przeboje:/ Cytat:
Tylko że u nas rekord siedzenia pod drzwiami to TYLKO 4 godziny![]() martucha84, gratuluję pracy i zazdroszczę ![]() gabisun, gratulacje!! Cytat:
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Żona mojego kuzyna to się dopiero udała
Na przednim gazie miała patelnię, a za nią garnek. Otóż ZAPOMNIAŁA ŻE MA BRZUCH (była w 7 miesiącu), więc nachyliła się nad patelnią do garnka ... Blizna około 10 cm ... Na szczęście nic się wielkiego nie stało, więc sama się z siebie śmiała, ale ja jak to usłyszałam ... Jakby włożyła dziecko na patelnię prawie! Potem sama byłam świadkiem jak próbowała przejść bokiem między fotelem a ścianą (około 10 cm przestrzeni) i sfrustrowana dopiero po którejś z kolei próbie przypomniała sobie że ma brzuch no i znowu beczka śmiechu
|
|
|
|
#834 | ||
|
Raczkowanie
|
Oj NIKaP-n,ale ci się promocja trafiła -aż dwie mega stresujące sytuacje po kolei.Tego kierowcę to normalnie bym zatłukła,palant jeden
.Mam nadzieję że ta druga sprawa już definitywnie zakończonaA gdzie??? ![]() ![]() ![]() .Bo ja chyba mam więcej -coś ze mną nie tak pewnie .Cytat:
Cytat:
![]() ![]() .Jak oś ci to wyżalanie się nigdy nie wychodzi,wszystkie perypetie tak opisujesz,że nie można się powstrzymać od śmiechu.I nie miej pużniej do nas pretensji że ci nie współczujemy .Naprawdę szkoda tych spodni i że się ułaziłaś i tamtej plamy nie spranej,i biodra na weselu.Ale ty tak to śmiesznie opisujesz,że nie wiem czy cię pocieszać .No to wielgachne .Fem,droga,a ja właśnie jem ptasie mleczko ...ŚMIETANKOWE .Atlidee,nic nie pisałam o porodzie w domu,bo raz że mam 30km do szpitala,a dwa nie stać mnie na położną do domu.I po prostu nigdy tego nie rozważałam,nie zastanawiałam się nad takim wariantem.Myślę jakby każda miała realną możliwość wyboru takiego porodu,to więcej ZA byś usłyszała Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-09 o 22:07 |
||
|
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
jestem taka szczęśliwa UWAGA będzie dziewczynka tak jak chciałam, tak sie spełniło... zdrowa, o tydzień większa... no i taka grzeczna była... wyniki glukozy odebrane - generalnie wporządku nie będę siać paniki (na czczo 77, po 1h 146, a po 2h 126) nie jest najgorzej, mysle nawet, że ten wynik po godzinie jest jeszcze do zniesienia przy okazji pozbyłam się wreszcie bakterii z moczu (są nieliczne) TAK SIĘ CIESZĘ ![]() ![]() dziękuję bardzo za trzymane kciuki ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
szokoladka74 a prosze
i gdzie ty tam widzisz wieloryba?bordowa dasz sobie rade ![]() Klarissa nie lam sie... a moze bakterie sa z tego powodu ze bierzesz zelazo? przeciez jest taka mozliwosc... Lenka ycnan dziekuje ![]() fem gratuluje!
|
|
#837 | ||
|
Raczkowanie
|
szokoladka74,ślicznie wyglądasz
Cytat:
oj ty,Klarisska, jesteś niereformowalna.Mówię ci wyrzuć swoje krzywe zwierciadła i to już .Albo do okulisty marsz,i ani słowa tu o swojej "grubości" .My cię nie tylko pocieszaliśmy,ty NAPRAWDĘ JESTEŚ SZCZUPŁA A co do badań,to nie smuć się Cytat:
fem,gratuluję córeczki Lidzi Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-09 o 22:52 |
||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
ja was podczytuje ale nie mam weny pisac
![]() corka jestem zajeta i troszkie sie opalam ![]() jak znajde wiecej czasu to napisze co nie co
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
No w rączkach te 3 dziurki ...
![]() A co do wagi to ja przecież nic nie narzekam ostatnio inne mam zmartwienia... ![]() Cytat:
"odebrałam ci wyniki, nie denerwuj się bo ci nie wolno, ale masz strasznie złe te wyniki, masz straszną anemię ja nie wiem co z tobą będzie i ten cukier masz taki wysoki, ponad normę"... No a jak chciałam, żeby mi przeczytała te normy to coś jest nie tak, bo wszędzie na glukozę jest w setkach a ona mi podała wynik 8,4 po wypiciu, a przed wypiciem miałam w normie, a norma jest do 5,0. Ale nie wiem czy to jest norma ciążowa czy nie, i nie wiem czy jest taka sama po wypiciu tego paskudztwa a nie mogłam nic znaleźć. Więc teraz sobie pomyślałam, że najpierw sama zerknę na te kartki, a potem poczekam do wizyty. A co do bakterii w moczu to już nie mam pomysłu - mam je od początku ciąży, zanim brałam żelazo też je miałam... ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarisa, ja też mam bakterie w moczu, biorę 2 razy dziennie żuravit i nic nie pomaga .... Nadal są i to liczne ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

, poprostu trzeba lato przecierpiec w 4 scianach albo w lesie 

!!!!!!!!!!!!!!!
Co ich to kurna obchodzi...

ale fajnie 

G R A T U L A C J E ! ! ! 

klask i:
Na pewno wszystko będzie dobrze,a dzidziuś jest zdrowiutki,ale i tak trzymam jutro
.
Stopy bardziej bolały mnie w 5-6 miesiącu niż teraz, chociaż jak postoję dłużej to mam całe czerwone, takie odciśnięte stopy - chyba ciężar robi swoje 

...ŚMIETANKOWE
oj ty,Klarisska, jesteś niereformowalna.Mówię ci wyrzuć swoje krzywe zwierciadła i to już