Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 18:23   #811
martysek
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze nasi męzowie świata poza nami i dziećmi nie beda widzeli
a dzisiaj to juz wyjatkowo zle sie czuje (czytaj gruba) bo musialam sie bardziej rozebrac, poprostu trzeba lato przecierpiec w 4 scianach albo w lesie
a do tego wszystkiego loda mi sie chce no ale chyba sobie powinnam odmówić
elenka1 po raz kolejny wiem, co czujesz. Co rano staję przed szafą i próbuje się w coś wcisnąć. Na szczęście jestem na zwolnieniu w domu, więc i tak na wpół naga chodzę, ale jak już muszę gdzieś wyjśc, to masakra.

Czuję się jak wieloryb.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:24   #812
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Gabisun - ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-06-09, 18:30   #813
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze bardzo dobrze ze nam piszesz
no ba

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki jesteście kochane
Obroniłam się na 5 i mam już wakacje nadrobię wszystko jutro, bo dopiero wróciłam w Wro i idę zaraz gdzieś ucztować
gratulacje!!!!!!
Stary 2010-06-09, 18:32   #814
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Przy okazji mam jeszcze takie pytanko, czy sa wsrod nas mamusie z podkarpacia? Jezeli tak to czy orientujecie sie gdzie mozna sie wybrac na usg 3d? Pozdrawiam serdecznie
no ja jestem z woj podkarpackiego..dokładnie z rzeszowszczyzny...
chodze do profamili i tam robią usg 3D

C
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:36   #815
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
(..)
Wykukałam, że będzie prawdopodobnie dziewczynka.
Fajnie, gratulacje

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła

Dzwonie do Lini lotniczych i chcą zaświadczenia od lekarza. I po wakacjach. Bo żaden lekarz mi tego nie wypisze
Jezu jaka jestem zła
Ja w ogóle nie wiedziałam, że liniom lotniczym trzeba się spowiadać z tego, że jest się w ciąży... Co ich to kurna obchodzi...

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A teraz siedzę i zdycham, bo zachciało mi się marchewkę mlekiem popijać i czekoladą zagryzać
Straszne połączenie...

Ja tak tydzień temu na grillu zjadłam czipsy przegryzane winogronami, potem kiełbaskę, sosik, sałatkę i piwko bezalkoholowe, potem ciastka... A potem zdychałam pół nocy tak mnie brzuch strasznie bolał ...

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
dziewczyny troche poszalałam i zakupiłam kilka szmatek dla siebie na lato pochwale się i moze wy skorzystacie

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1061499792
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1060901575
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1059284158
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1073240295
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1063706803
wogole podobaja wam sie wymierzylam pochodze nawet troche
Fajne bluzeczki

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Klarisko Czasami tak jest sugerowane przez polozne (w PL), ze moze przy drugim porodzie, gdzie kobitka "wie czego sie spodziewac"... ale nie wiadomo, co przyniesie przyszlosc, nie mozna byc pewnym "nastepnych razy"...
Ty Mamuska przestan juz z tymi "wagowymi aluzjami", bo baciki na dostaniesz... przeciez wiemy, ze szczypioreczek jestes (na wlasne oczy widzialam!!!)
No to też prawda, że każdy poród może być inny... Ja też myślałam na początku o porodzie w domu, wydawało mi się to jakieś mniej stresujące i bardziej intymne, ale ostatecznie z tych powodów o których napisałam wolę jednak udać się do szpitala.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Tak, wiem. No to się nacięli- bo ewidentnie jelenicy nie znaleźli ;P
ale zła jestem, że w ogóle coś takiego ma miejsce i ja MUSZĘ coś wyjaśniać...
A to też prawda, że ktoś próbuje oszukiwać, a ty musisz załatwiać...

-----------------
Dziewczyny u nas jest 32 stopnie - ja chyba zdechnę... Nie mam nawet siły iść do sklepu po chleb. A dzisiaj nam w pracy koleżanka zemdlała a potem się biedulka porzygała i odesłaliśmy ją do domku. I jeszcze do kompletu mi się klima w aucie zepsuła (w sumie już tydzień temu, ale nie dałam jeszcze do naprawy) także jak wsiadam do auta to mam tam pewnie z 70 stopni...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-09 o 18:37
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:39   #816
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Przy okazji mam jeszcze takie pytanko, czy sa wsrod nas mamusie z podkarpacia? Jezeli tak to czy orientujecie sie gdzie mozna sie wybrac na usg 3d? Pozdrawiam serdecznie
ja jestem z woj podkarpackiego a dokładnie z rzeszowszczyzny..
chodze do profamili i tam robią usg 3d

Ostatnio tak mam , że rano wstaje rozpiera mnie energia...sprzątam, gotuje, piore dywany itp..a jak przyjdzie popołudnie i wieczór to nie mam sił wspiąć się do sypialni po schodach...
Najbardziej dokuczają mi łydki...a jeszcze musze dźwigać swoje kaszląco-swędzące dziecie (podoba mi się to określenie)

Mam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza??
W sumie to nie mam pojęcia kiedy dziecko sie ma przekrecic
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:47   #817
NIKaP-n
BAN stały

Gabisun :par ty: :pij emy: gratulacjeeee
to samo czułam w zeszłym roku, we wrześniu ale fajnie
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:59   #818
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza??
W sumie to nie mam pojęcia kiedy dziecko sie ma przekrecic
moje jest juz przekrecone, w 25/26 tyg juz bylo glowa w dol (robilam wtedy usg i lekarz powiedzial ze juz jest glowa w dol) teraz robilam w 29/30 i tez bylo glowa w dol podobno juz sie nieodwroci...
Stary 2010-06-09, 18:59   #819
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki jesteście kochane
Obroniłam się na 5 i mam już wakacje nadrobię wszystko jutro, bo dopiero wróciłam w Wro i idę zaraz gdzieś ucztować

G R A T U L A C J E ! ! !
Stary 2010-06-09, 19:21   #820
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Gabisun :par ty: :pij emy: gratulacjeeee
to samo czułam w zeszłym roku, we wrześniu ale fajnie
hehe pijemy ale chyba soczek
a swoją grogą GABISN brawoooo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:31   #821
szokoladka74
Raczkowanie

Mpik-ślicznaś , po prostu !
Zuziczo- aż się spociłam ze śmiechu, o tej babci w autobusie...
Gabisun- Gratulacje !!!
Martucha, dzięki za info. Fajnie sobie to przypomnieć i koniecznie pisz więcej !!
Pomidorko- fajny ten wózek, bardzo wygodny .Taki chciałam dla mojego pierwszego, ale sponsora mi wtedy brakło i żałowałam .

Kliwia, mądra ta twoja córcia i jakie daleko idące ma wnioski

Czarnaelizabeth GRATULUJĘ prawie córci !!! Oby została Aneczką
Nika zeżarłabym tego pana na miejscu !!!

I jeszcze aktualne foto (27tyg. +4 dni) - z dedykacja dla Mpik, Pomi, Kliwii i innych myslacych o sobie , ze sa wielorybami
Witam w klubie !!!

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:37   #822
bordowa
Wtajemniczenie

Angelika16 - Nie martw się za bardzo, anemia to nic strasznego A w ciąży często się zdarza Ja też miałam podejrzenie, ale na szczęście już wszystko w porządku.

martucha84 - Gratuluję! Ja już się boję co to będzie, jak będzie maluszek, praca i jeszcze studia... Nie przywykłam do takiego nawału roboty, w końcu dopiero rok temu z liceum wyszłam i do pracy nie poszłam ...

gabisun - Gratuluję obrony! Ale mądre mamusie mamy w naszym wątku ...

Klarissa - Kiedyś czytałam o tym, dlaczego linie lotnicze zastrzegają sobie prawo do tych zaświadczeń od lekarzy. Teraz już nie pamiętam, ale w każdym razie było to dobrze uargumentowane Jak znajdę ten artykuł to wstawię.

Tak piszecie o tych wylotach na urlop, a ja Wam zazdroszczę, bo Tż ma problemy w pracy i coraz mniej dyżurów = coraz mniej kasy i zaczyna być tragicznie, więc nie ma mowy nawet o weekendzie poza domem ...
A teraz się dowiedziałam, że być może (tfu tfu) wyjedziemy nawet na 3 tygodnie na Mazury!! Tż będzie pracował mniej więcej co drugi dzień a ja będę się byczyć i to za darmo, bo wszystko będzie opłacone Tylko żebym nie cieszyła się zbyt szybko ... Ale nawet jeśli wyjedziemy tylko na weekend tam to i tak cudnie No i przy okazji Tż nieźle zarobi ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:45   #823
elenka1
Rozeznanie

Bordowa az sie rozmarzyłam o leniuchowaniu nad wodą, jeszcze Mazury, nigdy nie bylam ani ja ani moj mąż. zawsze nad Bałtyk a ostatnimi czasy egipt, turcja, tunezja. praktycznie wychodziło nam taniej latać do tych arabskich krajów niz jezdzić nad Polski Bałtyk, a na mazury moze bedzie okazja... trzymam kciuki zeby wypalilo

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

I jeszcze aktualne foto (27tyg. +4 dni) - z dedykacja dla Mpik, Pomi, Kliwii i innych myslacych o sobie , ze sa wielorybami
Witam w klubie !!!
no wiesz co Ty po 2 dzieci i z trzecim w drodze wygladasz naprawde bardzo dobrze

a zdjęcie na rynku we Wrocławiu robione???

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:52   #824
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
a zdjęcie na rynku we Wrocławiu robione???
Tak,byl Dzien Przedszkolaka , w 30 stopniowym upale... dzieci ledwo dawaly rade, biedne

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:12   #825
falbala
Raczkowanie

szokoladka74 - zaden z Ciebie wieloryb, ja bym powiedziała, ze nizla laska .. chyba musze swoja fotke wstawic, poprosze meza w pt to mi zrobi i wtedy dopieo zobaczycie wielorybka
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:18   #826
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Witam w klubie !!!
Bardzo ładnie wyglądasz i wcale nie jesteś wielka, to znaczy ja jestem chyba podobnej wielkości a wszystkie mnie tu krzyczycie, że jestem szczypiorek

Cytat:
Angelika16 - Nie martw się za bardzo, anemia to nic strasznego A w ciąży często się zdarza Ja też miałam podejrzenie, ale na szczęście już wszystko w porządku.
A ja właśnie się podłamałam - bo moja anemia się pogłębia. Dzwoniła do mnie teściowa, że odebrała mi dzisiejsze wyniki i powiem wam, że straszna kicha - anemia jeszcze większa niż ostatnio (mimo zjadanych tabletek z żelazem), cukier za wysoki, krzywa cukrowa ponad normę, i do tego nadal mam te #$%%#@ bakterie w moczu (a zastosowałam metodę Martuchy przed oddaniem). Moja mama miała ciążową anemię i powiedziała mi, że przez to miała po porodzie problemy (znaczny ubytek krwi) i musiała 3 tygodnie spędzić w szpitalu na kroplówkach itd. Chyba bym tak nie chciała

Normalnie sypię się...
No i teraz liczę na to, że uda się załatwić wizytę u pani doktor w przyszłym tygodniu, bo jak nie to dopiero na lipiec (!) bo kobieta idzie na urlop... a znowu ta, co chodziłam do niej prywatnie jest teraz na urlopie i będzie pod koniec czerwca...

Już nie wiem co mam robić, a najlepsze jest to, że ja się świetnie czuję... Normalnie nigdy bym nie powiedziała, że coś ze mną jest nie tak jak potrzeba.

Cytat:
Klarissa - Kiedyś czytałam o tym, dlaczego linie lotnicze zastrzegają sobie prawo do tych zaświadczeń od lekarzy. Teraz już nie pamiętam, ale w każdym razie było to dobrze uargumentowane Jak znajdę ten artykuł to wstawię.
Z chęcią poczytam

--------------------
Nic to powlekę się do sklepu po jakiś chleb bo trochę chłodniej się zrobiło. I chyba kupię sobie gwoździe bo skoro tabletki i dietka nie pomaga i ciągle żelaza mało i mało to może potrzebuję zjadać gwoździki..?

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-09 o 20:20
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:35   #827
ycnan
Zadomowienie

Eh... Przetrwałam jakoś ten dzień. Upał niesamowity. Wróciłam niedawno od rodziców i stopy tak mi spuchły, że aż "dorobiłam" się monstrualnego bąbla na małym paluszku Musiałam przebić bo nie byłam w stanie stanąć na stopę.
W dodatku z większości ukąszeń komarów porobiły mi się plamy, więc musiałam zahaczyć o aptekę by kupić wapno.
Kocham takie temperatury ...ale nie w ciąży

IlonaN2, nie było mnie i zanim napisałam, sprawa się wyjaśniła. Cieszę się bardzo Tylko pamiętaj o tym zaświadczeniu.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale własnie skonczylam pisac mgr - 120 stron wypocin az mi sie juz tego nie chce ogladac.. jutro bede drukowac i bindowac a w piatek oddaje ale jestem z siebie dumna
Gratuluję

Majka232, pierwsze słyszę o takim wózku, więc, niestety, nie pomogę.

gabisun, GRATULACJE klask i:

aaneczka1984, moja dzidzia jeszcze znajduje się w pozycji dowolnej (25tc). Z tego co wiem, to dzieciątko MOŻE się już przekręcać, ale może to trwać do początku 9 miesiąca nawet - i też będzie prawidłowo.

szokoladka74, jeszcze ci daleko do wieloryba
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:58   #828
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja więcej leżę, bo mi częściej twardnieje brzuszek:/ Miałam wczoraj drugi egzamin, byłam też u promotora bo już kończę pisać pracę, a on mnie olał i nie ma czasu sprawdzać
Leż dużo i odpoczywaj,pewnie stres związany z egzaminem i promotorem żle wpływa.Ale pomyśl że będziesz mieć i tytuł i pociechę,a dzisiejsze dni będą tylko złym wspomnieniem .

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Jutro usg... Właśnie do mnie doszło,że może wreszcie się dowiem co i jak... a jeżeli jest jakaś poważna wada to będzie za późno na jakiekolwiek decyzje...I jest mi jeszcze gorzej.
Na pewno wszystko będzie dobrze,a dzidziuś jest zdrowiutki,ale i tak trzymam jutro.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
pobolewania jak na okres już nie są ciągłe tylko tak dłuższą chwilkę co 3 godzinki trwają więc chyba jest lepiej, no ale ja prawie cały czas leżę,albo siedzę w takiej pozycji półleżącej. Póki co mam tylko no-spe łykać więc chyba nie jest najgorzej. W sumie mam naprawdę dobrą ginkę z kategorii tych panikujących więc myślę,ze gdyby coś się poważniego działo to by bardziej radykalnie zadziałała. No niestety dalej ciągnie jak chodzę dłuższą chwilkę,ale przechodzi od razu jak się położę,albo usiądę.
I na pewno coraz lepiej będzie,trzymaj tak dalej i oszczędzaj się .

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
ja wczoraj miałam wizytę, musze wymienić na kolejnej wizycie pessar na największy, szyjka ma tlyko 2 cm, rozwarcie niestety jest :/ Prawdopodobnie dziewczynka, lekarka ma stary sprzęt i powiedziała, zebym posżła prywatnie, bo ona nie jest w stanie sprawdzić :/ "jest głowa, brzuch, serce,kręgosłup, dwie ręce, dwie nogi, miedzy nogami nic" dosłownie tyle byłą w stanie stwierdzić. Mnie pokazała jedynie pupsko, siurka tam nie było i mam nadzieję,ze sie gdzieś nie ukrył... mam leki na skurcze-mała jest niziutko i napiera na szyjkę, wiercąc sie powoduje skurcze, a one rozwieranie i skracanie się szyjki... mam wytrwać do 37 tygodnia, czyli do wrzesnia, najlepiej do ostatniego tygodnia wrzesnia.
Życze ci z całego serca pięknej dziewuszki .Za te zmartwienia zdrowotno-ciążowe należy się przecież nagroda od losu.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kochane, przedstawiam wam pierwszy pojazd Tymka - Roana Marinę. Zdjęcia robione na szybko, więc już nie przekładałam daszka na spacerówkę, a taka możliwość istnieje. Koła są nienapompowane, wózek niewyczyszczony, ale ja jestem z niego bardzo zadowolona. Tym bardziej, ze jesteśmy z mężem wysocy i po prostu dla takich osób jest wygodny
No wózio śliczny .Kolor też bardzo ładny .Ja tez jestem wysoka i mój stary wózek jest duży,ale niestety brzydszy dużo od twojego(na mej wsi ujdzie ).

Zuziczka,opowieść mużynowo-staruszkowa super ,tego nam potrzeba-trochę śmiechu na smuteczki.
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 21:05   #829
ninaad
Wtajemniczenie

Ja już dosyć mam tego lata Wystarczyło parę gorących dni a ja czuję, że stopy i łydki spuchnięte, dłonie spuchnięte i w ogóle czuję się tak jakoś nijak- najchętniej przeleżałabym i zaczekała na pogorszenie pogody No ale ja tak w sumie mam co roku- nie znoszę temperatury powyżej 25 stC i źle się wtedy czuję- no a teraz jest 2 razy gorzej
Idę leżeć z nogami w górze
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 21:10   #830
bordowa
Wtajemniczenie

Widzę, że mam szczęście, bo mi nic a nic nie puchnie Odpukać ... Stopy bardziej bolały mnie w 5-6 miesiącu niż teraz, chociaż jak postoję dłużej to mam całe czerwone, takie odciśnięte stopy - chyba ciężar robi swoje
Stary 2010-06-09, 21:30   #831
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że mam szczęście, bo mi nic a nic nie puchnie Odpukać ... Stopy bardziej bolały mnie w 5-6 miesiącu niż teraz, chociaż jak postoję dłużej to mam całe czerwone, takie odciśnięte stopy - chyba ciężar robi swoje
Ja tam specjalnie problemu z puchnięciem nie mam, ale dziś, przy tych 30stopniach upału... Nie było innej możliwości.
...Zresztą, ja śmigam nadal w bucikach na 7cm obcasie więc stopy miały prawo spuchnąć

A dziś, Ania-zdolniacha, poparzyła sobie brzuch Smażyłam mężowi racuszki, a że nalałam za dużo oleju na patelnię, to przy przewracaniu chlapnął mi obok pępka Piekło niesamowicie. A teraz mam paskudnego bąbla...

W ogóle jakaś kaleka ze mnie teraz: poparzony brzuch, odcisk na stopie i jeszcze te slady po ukąszeniach komarów - krostki i paskudne plamy... eh...

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-09 o 21:32
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 21:42   #832
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Zuziczka, mąż mi niedawno opowiadał tę historię z Gliwic

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lenka*, leż, leż i dbaj o siebie. A promotorem się nie przejmuj.
Ja czekam już 2 tygodnie, aż mój zaakceptuje prace i do tej pory cisza. Kontakt z nim mamy tylko mailowy, bo go w Polsce nie ma na co dzień. Pisalam już dwa razy, prosiłam, żeby jak najszybciej dał znać a on mnie olewa Zresztą, nikt z 20 osób nie ma zaakceptowanej pracy (ani odrzuconej - po prostu zero odpowiedzi) a za 2 tygodnie obrona Będę dziś szła obok uczelni, to wstąpię się "poskarżyć".
No mam cały czas nadzieję, że jak mu już w poniedziałek zaniosę całą wydrukowaną pracę do sprawdzenia, to mi nie będzie z tym aż do września kazał czekać

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenko, a zastanawiałam się ostatnio, co tam u ciebie. Kochana, leż dużo jak brzuszek boli, jeszcze trochę maleństwo musi posiedzieć i środku A promotor to jakiś bęcwał, wyślij go do mnie to inaczej sobie z nim pogadam
chętnie bym go przysłała
a z tym brzuszkiem to mam przeboje:/

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Leż dzielnie Przypomina się moja druga obrona licencjacka- pisałam pracę a promotorka olewała sobie seminaria. Czasami czekałam 5 godzin siedząc pod ścianą na przeciwko jej gabinetu, i czekałam czy łaskawie przyjdzie.
To zupełnie jak u nas Tylko że u nas rekord siedzenia pod drzwiami to TYLKO 4 godziny

martucha84, gratuluję pracy i zazdroszczę

gabisun, gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Leż dużo i odpoczywaj,pewnie stres związany z egzaminem i promotorem żle wpływa.Ale pomyśl że będziesz mieć i tytuł i pociechę,a dzisiejsze dni będą tylko złym wspomnieniem
Oby, dzięki
Stary 2010-06-09, 21:53   #833
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A dziś, Ania-zdolniacha, poparzyła sobie brzuch
Żona mojego kuzyna to się dopiero udała Na przednim gazie miała patelnię, a za nią garnek. Otóż ZAPOMNIAŁA ŻE MA BRZUCH (była w 7 miesiącu), więc nachyliła się nad patelnią do garnka ... Blizna około 10 cm ... Na szczęście nic się wielkiego nie stało, więc sama się z siebie śmiała, ale ja jak to usłyszałam ... Jakby włożyła dziecko na patelnię prawie!
Potem sama byłam świadkiem jak próbowała przejść bokiem między fotelem a ścianą (około 10 cm przestrzeni) i sfrustrowana dopiero po którejś z kolei próbie przypomniała sobie że ma brzuch no i znowu beczka śmiechu
Stary 2010-06-09, 22:03   #834
kliwia7
Raczkowanie

Oj NIKaP-n,ale ci się promocja trafiła -aż dwie mega stresujące sytuacje po kolei.Tego kierowcę to normalnie bym zatłukła,palant jeden.Mam nadzieję że ta druga sprawa już definitywnie zakończona.Niech wszystko idzie w zapomnienie.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
... w sumie mam 3 dziury
A gdzie???.Bo ja chyba mam więcej -coś ze mną nie tak pewnie .

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
(wiecie jakie mysli przychodza nocami...) także ogólnie to jest średnio, ale w dzień czuję się lepiej
Wiemy,wiemy.Wieczor ami i nocą to jak się uczepi jakieś czarnowidstwo,to się uspokoić nie można.Rano dopiero budzi się głos rozsądku i to co wcześniej wydawalo się beznadzieją wcale tak żle nie wygląda...Dobrze że ci trochę lepiej.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Postanowilam isc za jednym facetem (myslalam ze to listonosz) ale on chyba pomyslal ze go sledze i uciekl do bloku

No to sie Wam wyzalilam...
No nie Zuziczka,do tego "bloku" doczytałam i .Jak oś ci to wyżalanie się nigdy nie wychodzi,wszystkie perypetie tak opisujesz,że nie można się powstrzymać od śmiechu.I nie miej pużniej do nas pretensji że ci nie współczujemy .Naprawdę szkoda tych spodni i że się ułaziłaś i tamtej plamy nie spranej,i biodra na weselu.Ale ty tak to śmiesznie opisujesz,że nie wiem czy cię pocieszać .

Cytat:
Obroniłam się na 5
No to wielgachne .

Fem,droga,a ja właśnie jem ptasie mleczko...WEDLA ...ŚMIETANKOWE...Ze msta jest słodka.

Atlidee,nic nie pisałam o porodzie w domu,bo raz że mam 30km do szpitala,a dwa nie stać mnie na położną do domu.I po prostu nigdy tego nie rozważałam,nie zastanawiałam się nad takim wariantem.Myślę jakby każda miała realną możliwość wyboru takiego porodu,to więcej ZA byś usłyszała .

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-06-09 o 22:07
Stary 2010-06-09, 22:34   #835
fem
Raczkowanie

cześć dziewczynki
jestem taka szczęśliwa

UWAGA
będzie dziewczynka imie juz wybrane - LIDIA (prosze wpisać na liste)
tak jak chciałam, tak sie spełniło... zdrowa, o tydzień większa... no i taka grzeczna była...

wyniki glukozy odebrane - generalnie wporządku nie będę siać paniki (na czczo 77, po 1h 146, a po 2h 126) nie jest najgorzej, mysle nawet, że ten wynik po godzinie jest jeszcze do zniesienia
przy okazji pozbyłam się wreszcie bakterii z moczu (są nieliczne)
TAK SIĘ CIESZĘ

dziękuję bardzo za trzymane kciuki... buziaki od Lidzi

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cos smiesznego do kawki (Radek mi wyslal )

Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby).
Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej:
"Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza.
Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w
ciąży iwygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."

No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani: "Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe dupy zjada się na kolację". Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania
.

ale super...opowieść... uśmiałam się jak nie wiem co

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:47   #836
martucha84
Zakorzenienie

szokoladka74 a prosze i gdzie ty tam widzisz wieloryba?

bordowa dasz sobie rade

Klarissa nie lam sie... a moze bakterie sa z tego powodu ze bierzesz zelazo? przeciez jest taka mozliwosc...

Lenka ycnan dziekuje

fem gratuluje!
Stary 2010-06-09, 22:49   #837
kliwia7
Raczkowanie

szokoladka74,ślicznie wyglądasz .Witaj w klubie,ale pięknych przyszłych mamuś.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
a wszystkie mnie tu krzyczycie, że jestem szczypiorek

Normalnie sypię się...
oj ty,Klarisska, jesteś niereformowalna.Mówię ci wyrzuć swoje krzywe zwierciadła i to już .Albo do okulisty marsz,i ani słowa tu o swojej "grubości".My cię nie tylko pocieszaliśmy,ty NAPRAWDĘ JESTEŚ SZCZUPŁA .
A co do badań,to nie smuć się .Nie jesteś swoją mamą i nie będzie tak jak u niej.Wcinaj "gwożdziki" i trzymaj się ciepło.

Cytat:
A dziś, Ania-zdolniacha, poparzyła sobie brzuch Smażyłam mężowi racuszki, a że nalałam za dużo oleju na patelnię, to przy przewracaniu chlapnął mi obok pępka Piekło niesamowicie. A teraz mam paskudnego bąbla...

W ogóle jakaś kaleka ze mnie teraz: poparzony brzuch, odcisk na stopie i jeszcze te slady po ukąszeniach komarów - krostki i paskudne plamy... eh...
No uważaj na siebie .

fem,gratuluję córeczki Lidzi.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-06-09 o 22:52
Stary 2010-06-09, 22:51   #838
Ray
Zakorzenienie

ja was podczytuje ale nie mam weny pisac

corka jestem zajeta i troszkie sie opalam

jak znajde wiecej czasu to napisze co nie co
Stary 2010-06-09, 23:00   #839
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie???.Bo ja chyba mam więcej -coś ze mną nie tak pewnie .
No w rączkach te 3 dziurki ...
A co do wagi to ja przecież nic nie narzekam ostatnio inne mam zmartwienia...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa nie lam sie... a moze bakterie sa z tego powodu ze bierzesz zelazo? przeciez jest taka mozliwosc...
Właśnie pomyślałam sobie teraz, że nie potrzebnie się denerwuję bo wyniki odebrała mi teściowa, ja ich jeszcze nie wdziałam a z moją teściową to jest taka rozmowa:
"odebrałam ci wyniki, nie denerwuj się bo ci nie wolno, ale masz strasznie złe te wyniki, masz straszną anemię ja nie wiem co z tobą będzie i ten cukier masz taki wysoki, ponad normę"...

No a jak chciałam, żeby mi przeczytała te normy to coś jest nie tak, bo wszędzie na glukozę jest w setkach a ona mi podała wynik 8,4 po wypiciu, a przed wypiciem miałam w normie, a norma jest do 5,0. Ale nie wiem czy to jest norma ciążowa czy nie, i nie wiem czy jest taka sama po wypiciu tego paskudztwa a nie mogłam nic znaleźć. Więc teraz sobie pomyślałam, że najpierw sama zerknę na te kartki, a potem poczekam do wizyty.

A co do bakterii w moczu to już nie mam pomysłu - mam je od początku ciąży, zanim brałam żelazo też je miałam... Zrobiłam tak, jak mi poradziłaś, zakorkowałam się, wypucowałam się jak szalona itd. i dalej mi wyszło

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
oj ty,Klarisska, jesteś niereformowalna.Mówię ci wyrzuć swoje krzywe zwierciadła i to już .Albo do okulisty marsz,i ani słowa tu o swojej "grubości".My cię nie tylko pocieszaliśmy,ty NAPRAWDĘ JESTEŚ SZCZUPŁA .
A co do badań,to nie smuć się .Nie jesteś swoją mamą i nie będzie tak jak u niej.Wcinaj "gwożdziki" i trzymaj się ciepło.
Mam nadzieję, że mi się polepszy...
Stary 2010-06-09, 23:05   #840
bordowa
Wtajemniczenie

Klarisa, ja też mam bakterie w moczu, biorę 2 razy dziennie żuravit i nic nie pomaga .... Nadal są i to liczne ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości