Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 12:11   #2491
1985SiWA
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Ale mnie pyszczek boli dzisiaj, tzn dół jak ja mam jesc hehe
Stary 2010-06-09, 12:18   #2492
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Ja przez poczatkowe 4 dni pilam maslanki, jogurty, kefiry, ssalam czekolade, pochlanialam ziemniaki, ale tez na zasadzie ssania (zmiksowane, ma sie rozumiec). Banany byly dla mnie zbyt twarde. Raz wgryzlam sie w plasterek zoltego sera i myslalam, ze sie poplacze. A potem juz poszlo... Nawet obryzalam kosci z gotowanego mieska, np. z rosolu, co uwielbiam, a za co mnie orto przeszyla piorunujacym wzrokiem (mozna potracic zamki podobno). Na pozatku balam sie nawet myc zeb. Spawdzalam, czy druty sie nie odkleily.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:01   #2493
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zeby tez bola od poniedzialku...i nic sie cholercia nie zmniejssza..oj daaaaawno tak nie mialam
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:19   #2494
ana_lise19
Przyczajenie

hmm troszke krotki odstep ja mialam 3 dni, ale w sumie moglam jesc juz po kilku godzinach, popros stomatologa o leki przeciwbolowe, takie ktore zadzialaja, mnie nic nie bolalo, ale wiadomo kazdy organizm jest inny, co do wyrywanie znieczulenie, 10 min czekasz az zadziala i potem 10sek i po sprawie)
ana_lise19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:24   #2495
Lilllith
Rozeznanie

Przyszla moja spodniczka jest boska najpiekniejsza i wogole 100days dawaj zdjecie swojej

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:44   #2496
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no i prawej czworki nie ma

Jutro o 17:15 ide wyrywac druga

Nie bolala ale jak on cos tam wkladal takiego cienkiego i ciagnal to tak 'rwalo'
Aaaaaaaa i teraz nikt mi nie powie ze znieczulenie nie boli, bo z tylu jak wbijal to bolalo!!!

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:57   #2497
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja przez poczatkowe 4 dni pilam maslanki, jogurty, kefiry, ssalam czekolade, pochlanialam ziemniaki, ale tez na zasadzie ssania (zmiksowane, ma sie rozumiec). Banany byly dla mnie zbyt twarde. Raz wgryzlam sie w plasterek zoltego sera i myslalam, ze sie poplacze. A potem juz poszlo... Nawet obryzalam kosci z gotowanego mieska, np. z rosolu, co uwielbiam, a za co mnie orto przeszyla piorunujacym wzrokiem (mozna potracic zamki podobno). Na pozatku balam sie nawet myc zeb. Spawdzalam, czy druty sie nie odkleily.
ja juz to przerabiałam z górą hehe ale góra chyba bardziej bolała, tak mi sie zdaje jakby tak załozyc naraz góre i dół to prze***
Stary 2010-06-09, 16:08   #2498
smerfiak
Przyczajenie

GG do smerfiak
Wink Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cześć

Jestem nowa choć śledzę Wasze zmagania już od pewnego czasu.
Jutro będę miała założoną separację w 3 miejscach a 17 czerwca aparaciki góra dół jednocześnie. Nie boję się bólu a jedynie tego ze przez to że będzie mnie coś uwierać cisnąć ciągnąć nie będę mogła się skupić na nauce a teraz gorący okres - SESJA - egzaminy mam w teraz w sobotę a potem 19 czerwca no zobaczymy jak to będzie
smerfiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:37   #2499
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Jutro dzwonię na Gwiaździstą jeszcze, zobaczę kiedy mi termin znajdą.

No ale taka jest smutna prawda To dlatego oni nie są w stanie rozmawiać po stosunku. Taki nagły ubytek szarych komórek bardzo wyczerpuje więc większość idzie też spać.
Podobno pomaga na to masowanie ale nie dajcie się nabrać, przecież to prowadzi właśnie do ubytku szarych komórek więc gdzie sens, gdzie logika

Lilllith
zainspirowałaś mnie Kupiłam też czarną ^^ zestawię ją jutro nietypowo, z koszulą w kratę z krótkim rękawem i tym razem balerinki.

jak zadzwonisz to daj znać

i wstaw zdjęcia spódnicy

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
moj na szczescie pozniej gada nawet mi picie przyniesie

nokoniecznie chce zdjecie zobaczyc :Pi to jako 1! :P ja czekam az moja dojdzie :P juz wczoraj miala status wyslana wiec moze jutro juz bedzie?

nic nie boli ja musze sie umowic na rwanie dolnych 4 teraz :P mam jeszcze na to poltorej miesiaca :p ale jakos zebrac sie w sobie nie moge i czasu nie ma :P

ja też chcę jako 1 ex aequo z Wenją... w końcu to ja znalazłam link

Cytat:
Przyszla moja spodniczka jest boska najpiekniejsza i wogole 100days dawaj zdjecie swojej

wstawiaj zdjęcie

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:57   #2500
Lilllith
Rozeznanie

juz juz musialam do sasiadki biec znow... jak do niej pukam to juz wie ze aparat chce z jej salonu zrobilam sobie miejsce sesji zdjeciowej

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-06-09 o 19:57
Stary 2010-06-09, 17:28   #2501
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
jedynki bede robic jak sciagne góre, mialam ja juz kiedys 2 razy zalewana u jakis beznadziejnych stomatologów i zawsze mi to cos odpadało. A jak sciagne aparat to i tak jedynki piłuje bo chce krótsze
ja też mam prawą jedynkę troszkę skruszoną od dołu. też zastanawiałąm się co z nią zrobić, chyba będę nadlewać oczywiście to jak ściągnę kaganiec, nie wiem spiłowane bałabym się że mi za bardzo spiłują albo że nie będą takie jakbym chciała no a przecież już mi nie urosną xD hehe
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:33   #2502
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gatt Pokaż wiadomość
Andrzejak, Andrzejewska.. jakos tak
Ale jak np moja siostra miala zakladany aparat to dwie ortodontki ja obslugiwaly, jedna mloda druga starsza.. A moje zeby obejrzala tylko ta starsza..

One przyjmuja w takim bloku/kamienicy.. Niedaleko tego gabinetu jest żabka
a moj kolega do niej chodzil podobno fajna babka, ja chodze do Kozaneckiej
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:38   #2503
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
juz juz musialam do sasiadki biec znow... jak do niej pukam to juz wie ze aparat chce z jej salonu zrobilam sobie miejsce sesji zdjeciowej

ooo fajowa i super figurka (długie noogi)... ale twarzy nie musiałaś zasłaniać

też bym sobie taką kupiła ale po 1 jest za krótka, po 2 nie chodzę w spódnicach a po 3 okropnie w nich wyglądam... ale Tobie pasuje

Stary 2010-06-09, 18:04   #2504
ana_lise19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smerfiak Pokaż wiadomość
Cześć

Jestem nowa choć śledzę Wasze zmagania już od pewnego czasu.
Jutro będę miała założoną separację w 3 miejscach a 17 czerwca aparaciki góra dół jednocześnie. Nie boję się bólu a jedynie tego ze przez to że będzie mnie coś uwierać cisnąć ciągnąć nie będę mogła się skupić na nauce a teraz gorący okres - SESJA - egzaminy mam w teraz w sobotę a potem 19 czerwca no zobaczymy jak to będzie

ja tez 17) w sumie to sie zaczynam bac, ale wiele osob mi mowilo ze to az tak nie boli zeby nie bylo do zniesienia
ana_lise19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:41   #2505
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No ale taka jest smutna prawda To dlatego oni nie są w stanie rozmawiać po stosunku. Taki nagły ubytek szarych komórek bardzo wyczerpuje więc większość idzie też spać.
Podobno pomaga na to masowanie ale nie dajcie się nabrać, przecież to prowadzi właśnie do ubytku szarych komórek więc gdzie sens, gdzie logika

.
ehh, faceci to zwierzątka, takie małe dzieci... dlatego trzeba się na pewne sytuacje wyje*ać , tyle

apropos tych waszych spódniczek, to identyczne są w H&M w ogóle polecam Wam obecną kolekcje, bo niektóre ciuchy są genialne..

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

dziewczyny, tak czytam jakie wy macie rewolucje, że tak powiem, gastryczne, w sensie że gumy żuć nie wolno, plasterek sera to katorga, jezu kochany.... + orto, która gromi wzrokiem za gryzienie twardego.. ja tak jak mowilam, nie czułam i nie czuję żadnego bólu i dlatego od początku gryzę wszystko, i co, to znaczy, że mi się jakoś zamki poprzesuwają?

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 18:43   #2506
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

ooo fajowa i super figurka (długie noogi)... ale twarzy nie musiałaś zasłaniać

też bym sobie taką kupiła ale po 1 jest za krótka, po 2 nie chodzę w spódnicach a po 3 okropnie w nich wyglądam... ale Tobie pasuje
za chuda jestem :P moge sie zamiec na krotsze grubsze nozki :P a twarz musialam wygladam jak kartofel a wlasnie chudym nogom najlepiej w krutkim albo za kolano napewno nie wygladasz zle

moje zabki wogole sie nie ruszaja nic a nic

100days gdzie ty pokaz swoja kreacje no

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-09, 19:22   #2507
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość

dziewczyny, tak czytam jakie wy macie rewolucje, że tak powiem, gastryczne, w sensie że gumy żuć nie wolno, plasterek sera to katorga, jezu kochany.... + orto, która gromi wzrokiem za gryzienie twardego.. ja tak jak mowilam, nie czułam i nie czuję żadnego bólu i dlatego od początku gryzę wszystko, i co, to znaczy, że mi się jakoś zamki poprzesuwają?
Spokojnie Gumę żuć można. Ja zawsze bardziej ją ssałam, niż żułam, więc "żuję" nadal. Nie wiem, czy można, gdyby ktoś strasznie mlaskał, czy oś. Mi po mordoklejce wyszedł drut z zamka. A z tym serem tylko na początku było źle. 3 - 4 dni bolało, ale ból był o wiele mniejszy od tego, jakiego się spodziewałam. Takie obgryzanie kości może być niebezpiecznie (ja obgryzałam jak psiak Uwielbiam to). Źle nagryziesz i może być różnie. ale ogólnie można jeść wszystko. Sama się zdziwiłam. Nawet orzeszki solone wcinam, choć nie umiem jeść słonecznika niełuskanego. Zawsze łuskałam zębami, ale teraz nie umiem odpowiednio... złapać. Zęby mi się trochę poprzesuwały, robią to praktycznie cały czas i nie umiem się nauczyć.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:29   #2508
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
za chuda jestem :P moge sie zamiec na krotsze grubsze nozki :P a twarz musialam wygladam jak kartofel a wlasnie chudym nogom najlepiej w krutkim albo za kolano napewno nie wygladasz zle

moje zabki wogole sie nie ruszaja nic a nic

100days gdzie ty pokaz swoja kreacje no
przestań! super wyglądasz

Stary 2010-06-09, 19:35   #2509
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
ja juz to przerabiałam z górą hehe ale góra chyba bardziej bolała, tak mi sie zdaje jakby tak załozyc naraz góre i dół to prze***
oj przynjamniej za jednym bólem wszystko

Cytat:

Super spódniczka

Jeju u Was tez jest tak gorąco? Ja juz ledwo żyje ;/ nie ma czym oddychać.. móglby spasc juz deszcz to by inne powietrze bylo.

W sobote ide na wizyte i zaczynam sie zastanawiac nad kolorem gumeczek dobra wiem ze moze juz za stara jestem na takie wybory ale w pt mam jedyny ustny egzamin ( reszta pisemne) więc na wakacje można troszke "zaszalec" myslałam o fioletowych na górze a na dole takie jasno zielone?? co myslicie? kusza mnie jeszcze czerwone ale to moze nastepnym razem.. chociaz jeszcze se waham.. jeju normalnie jak dziecko no ale coz poradzic jak ja sie wiecznie młoda czuje

Edytowane przez dziula881
Czas edycji: 2010-06-09 o 21:01
dziula881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:57   #2510
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
przestań! super wyglądasz
tez jestes chuda wiec jak mozesz mowic ze ja super wygladam? :P

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość

Super spudniczka

dziekuje

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-09, 21:18   #2511
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
tez jestes chuda wiec jak mozesz mowic ze ja super wygladam? :P

dziekuje

bo Tobie w tej chudości ładnie

Stary 2010-06-09, 21:37   #2512
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:

bo Tobie w tej chudości ładnie
ciekawe z ktorej strony ale dziekuje

kochane jak dlugo zamykaja sie szpary po wyrwanych zebach? troche glupio mi sie usmiechac jak taka szczerbata jestem

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-09, 21:40   #2513
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loxd Pokaż wiadomość
melania23, raczej ze szkliwem się nic nie stanie, najlepiej jak skonsultujesz z ortodontą, ale myślę, że śmiało możesz zakładać aparat

Co do zakwasów to trzeba przeboleć A tak serio, popieram pomysł z kąpielą, a może są jakieś specjalistyczne maści na zakwasy? Ja niestety zawsze je zostawiam w spokoju i czekam, więc nie wiem :P

A ja wstawiam foty, jedna dla porównania jakiś czas przed zdjęciem aparatu Możliwe, że za wcześnie mi zdjął, chyba pójdę i dopytam. Choć chyba już za późno na płacz i groźby :p Może da się te zęby poszerzyć lekko kompozytem? :P Choć nie wiem czy nie za ciasno tam na jakiekolwiek manewry. No, ale mimo wszystko, chyba każda z nas chciałaby mieć zęby jakie sobie wymarzyła, więc mam nadzieje, że się zbyt mocno nie dziwicie, że jestem rozczarowana. Mimo wszystko dziękuję za odzew
ja mam to samo po zdjęciu złoma
wiesz co, możesz sobie troszkę spiłować na dole (wyrównać) i będzie super.. i na górze może też tyćkę je wyrównać i będziesz szczęśliwa Ja też przy okazji jak będę u stomatologa to go poproszę o spiłowanie kiełka górnego
Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Już po ściąganiu aparatu. Dziwne uczucie... Jakbym miała przyklejoną gumę do żucia na zębach. Aparat nosiłam go 1 rok, 6 miesięcy i 2 tygodnie
Moje wrażenia? Było bardziej nieprzyjemnie, niż przy zakładaniu. Najpierw orto zdjęła ligaturki i druty, podkleiła mi dolne zęby od 3 d0 3 cienkim drucikiem. Potem przecięła wiertłem pierścienie i zaczęła ściąganie zamków... Słychać było "strzelanie" kleju Niektóre zamki ładnie, bezboleśnie poodchodziły, ale 3 trzymały się tak, że orto musiała kilkakrotnie piłować klej, żeby je oderwać. Następnie usuwała klej, polerowała zęby, zrobiła wyciski. Jutro mam odebrać retainer.

Wklejam zdjęcia przed i po. W sumie z aparatu jestem zadowolona, chociaż nie mam idealnych zębów, no ale nic nie wyrywałam. Liczyłam się z tym, że nie będą idealne- mam za małą szczękę, a wyrywać nie chciałam
ząbki b. ładne

Lilllith gdzie ta sukienusia??? nic nie widzę..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:03   #2514
Lilllith
Rozeznanie

usunelam bo strasze patykami :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-09, 22:20   #2515
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
usunelam bo strasze patykami :P
hehe... a ja już pomyślałąm, że jestem ślepa
Stary 2010-06-09, 22:26   #2516
Lilllith
Rozeznanie

nie kochana nie jestes chcesz to wstawie jeszcze raz :P

ktos mi odpowie na moje pytanie dotyczace dziur po wyrwanych zebach? :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-09, 22:50   #2517
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
nie kochana nie jestes chcesz to wstawie jeszcze raz :P

ktos mi odpowie na moje pytanie dotyczace dziur po wyrwanych zebach? :P
a wstawaj.. mamy tu same zęby.. więc zawsze coś innego niż paszcze nasze hihi
jak kiedyś usówałam 6-kę i już nie pamiętam ile ta dziura mi się goiła.. ale zaraz ktoś pewnie odpisze na Twoje pytnie..
Stary 2010-06-09, 23:02   #2518
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
ja też mam prawą jedynkę troszkę skruszoną od dołu. też zastanawiałąm się co z nią zrobić, chyba będę nadlewać oczywiście to jak ściągnę kaganiec, nie wiem spiłowane bałabym się że mi za bardzo spiłują albo że nie będą takie jakbym chciała no a przecież już mi nie urosną xD hehe
tez czekam az mi sciagnie góre, bo narazie to nawet obrazu nie mam jak to bedzie wszystko z tym dołem do kupy wygladac jak sie naprostuje
Stary 2010-06-09, 23:04   #2519
Lilllith
Rozeznanie

he he :P spodnica jest tak wspaniala ze lezy tu obok mnie nadal :p szkoda mi ja chowac :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-06-09 o 23:25
Stary 2010-06-09, 23:05   #2520
201604190949
Konto usunięte

Rozgwiazda!!! Uprzejmie proszę o adres Twojego orto (albo jakieś inne namiary)

Lilllith Ja? Zdjęcia? Ale samej spódnicy tak? A Twoich nie widzę... Ni mo, wywaliłaś!
Mój też gada i też picie przynosi W sumie to ja zasypiam później
Ale teoria ładna i zgodna ze stereotypami więc można śmiało rozpowszechniać.

edit

o widzę To jutro też strzelę chociaż moim nogom to daleko do Twoich, eh.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości