|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Wiem, wiem przegladnelam caly watek
![]() tylko że Wasze oczka sa w miare jasne, a moje nieco ciemniejsze i sie zastanawiam, ktory z tych kolorow wybrac by byl lepszy efekt... boje sie ze te sea green maja malo zdecydowany kolor i na moich miodowych bedzie wygladal na zamulony...moze lepiej te aqua?[COLOR="Silver"] |
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo!
![]() Zamówiłam wczoraj na początek Dimensions w kolorze Sea Green. Zobaczymy jak będą wyglądały w razie czego w przyszłym miesiącu zamówię inny kolor![]() Mam tylko nadzieję,że da się w nich chodzić, bo miałam kiedyś kryjące FreshLooki w kolorze Saphire i one nie były najwygodniejsze( największy komfort miałam w ColorVue Big Eyes). Hey, tutaj jest filmik, na którym dziewczyna ma założone Sea Green na dość ciemnych (moim zdaniem) oczach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wcCEFY31A8M Edytowane przez yennefer2 Czas edycji: 2010-06-09 o 22:46 |
|
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
Nooo musze przyznac, że całkiem niezle to wyglada
![]() ciekawe jak carribean aqua by wygladaly...niestety o nich nie ma filmiku a moze ktoras z Was sie natknela gdzies w necie na zdjecia piwnookich w tych aqua? bede bardzo wdzieczna za pomoc bo mam dylemat ktore
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ktoś prosił o linka z soczewkami Soflens Natural Colors, proszę bardzo : http://www.lensa.pl/
Dla zainteresowanych soczewkami Dimensions : to sa soczewki podkreślające , myślę że na piwnych oczach kolor każdego rodzaju wyjdzie zielony , na poprzedniej stronie wkleiłam zdjęcie w Aqua, a moje oczy są ciemnozielone - wcale nie wyszły morskie jak się spodziewałam, ładny zieloniutki kolorek ...ale komfort noszenia nieeeeee ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
to myslisz ze te aqua dadza na piwnych oczach ladniejsza zielen niz sea green?
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu w ogóle zrezygnowałabym z zakupu Dimensions , ale też doskonale Cię rozumiem, że Twoja chęć wypróbowania ich jest wielka i pewnie je kupisz
/ skąd ja to znam / Wydaje mi się , że Aqua będa wyrażniejsze- choć dalej twierdzę , że efektu, który powali Cię na kolana nie będzie - niestety ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi mi o drastyczna mega zmiane tylko o podkreslenie zielonych tonow w oczach ktore gdzieniegdzie sie przebijaja
![]() Kiedys mialam focus softcolor podkreslajace aqua i mi ladnie wyzielenil oczeta Na poczatku chcialam sea green ale boje sie ze na moim zolto-miodowym wyjdzie taka zgnila zielen i stad pomysl na te aqua...ale dylemat dalej jest bo mam duza wade wzroku i musze zamowic od razu 6sztuk stad ten problem z podjeciem decyzji...
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
Decyzję musisz podjąć sama - mogę Ci jeszcze jedynie podesłać zdjęcie aqua w pojemniczku, będziesz miała realny obraz koloru soczewek, 6 sztuk mówisz?....hmmm powiem tylko, że noszę soczewki kolorowe od bardzo dawna i jedynie Focusy nie wysuszały mi oczu / 10 godz. komputer non stop/, Freshooloki strasznie męczyły i wysuszały
no i te baczne spojrzenia w oczy kiedy mam na sobie evergreeny - to soczewki , czy jej oczy ? Dimensions widać , a ostatnio mój TŻ zapytał czy te literki na soczewkach to jakieś tajemnicze inicjały heh
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
A jakich Focusów uzywasz? tych softcolor evergreen? masz moze jakies zdjecie w nich? myslisz ze na takich miodowych oczach bedzie choc troche je widac?
a fotke aqua w pojemniczku bardzo poprosze
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam zdjęcie Aqua w pojemniczku i trochę poszperałam w zdjęciach:Focusy Evergreen - moje ukochane- w świetle dziennym efekt super, Freshlooki Pure Hazel, ColourVue Green-Yellow i fioletowe powiększjące, niestety nie pamiętam firmy,ale efekt , który widać na zdjęciu wychodził tylko w świetle sztucznym , strasznie przyciemniły i powiększyły mi oczy, wyglądałam "wampirowato" i syn się mnie bał
Edytowane przez pestka1971 Czas edycji: 2010-06-10 o 22:40 |
|
|
|
|
#3103 |
|
Raczkowanie
|
Piekne te evergreen na Twych oczach
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Przyszły moje Dimensions Sea Green.
Pierwsze wrażenia: wyglądają dość naturalnie i są w miarę wygodne, jak na Feshlooki:P Chociaż kolor wolałabym,żeby był bardziej intensywny i następnym razem kupię jakieś mocno-zielone soczewki
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio zakupilam cudne kolorowe soczewki takie: http://www.opticentrum.pl/ColorMaker...sztuka-95.html
Jestem z nich bardzo zadowolona i pasuja mi. |
|
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
yennefer mogłabyś wstawić zdjęcie tych sea green w pudeleczku? Bede bardzo wdzieczna bo tez sie nad nimi zastanawiam
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a jak sie ma noszenie soczewek do pracy przy stoisku gdzie jest grill i jak wiadomo duzo dymu , ktory piecze po oczach...
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli będziesz spędzała przy takim stoisku kilka godzin, to ulgę przyniosą Ci krople do oczu, bo je nawilżą. |
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny lekarz kazał kupić mi tzn. sztuczne łzy. Nie sprecyzował jednak jakie. Dowiedziałam się, że niektóre preparaty zawierają szkodliwe dla soczewek konserwanty. Możecie mi polecić coś bezpiecznego dla soczewek?
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za informacje
. Kupiłam wczoraj Optive w aptece, ale okazało się że zawierają konserwanty i pójdą do kosza.
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam zdjęcie FL Dimensions w kolorze Sea Green w pudełeczku
(zdj nr 1 i 2)ah, Drogie Wizażanki! jakby któraś z Was wiedziała dzięki jakim soczewkom mogę uzyskać efekt podobny do zdj. nr 3 ( mam naturalnie szaro-niebieskie oczy) to będę ogromnie wdzięczna - oczywiście zależy mi na w miarę naturalnym wyglądzie, tak żeby nie było oid razu wiadomo,że to sztuczny kolor:P Jak tylko skończę użytkowanie Sea Green'ów to kupię coś innego...
Edytowane przez yennefer2 Czas edycji: 2010-06-14 o 23:01 |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Piekne te Wasze oczka
![]() czy istnieja soczewki kolorowe korygujace z wada "+"? Pytalam sie VisionExpres,Fielmann to maja w swojej ofercie ale zwykle. Cena miesiecznego uzytkowania,zamowienia soczewek to 140-160zl. Marza mi sie soczewki, bo to bylaby dla mnie nieziemska wygoda, ale nie za ta cene niestety ![]() moze ktos sie orientuje i cos mi doradzi?
|
|
#3115 |
|
Raczkowanie
|
Istnieją kolorowe soczewki "+", sama takie noszę. Niestety jest z nimi spory problem, ponieważ można je kupić tylko w opakowaniach po kilka sztuk i mimo to czas oczekiwania na nie jest dosyć spory. Poza tym oznacza to również wyższy jednorazowy wydatek...
A jeśli chodzi o Vision Express i zakup kolorowych soczewek u nich, to zdecydowanie odradzam, bo bardzo u nich przepłacisz...(najlepiej zamawiać przez internet) |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moglabys mi cos polecic? skad zamawiasz? i jak to wychodzi cenowo miesiecznie? bylas najpierw na badaniach? ja boje sie takie rzeczy zamawiac przez internet, ze kupie zle, za male czy cos w tym stylu nigdy nie mialam soczwek, stad te pytania, a okulistow pytalam tylko orientacyjnie i ceny mnie odstraszaly, jednak teraz na nowo sie zainteresowal i chcialabym sprobowac
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Cóż...
ja kupuję w różnych miejscach: na allegro, na lensa.pl, na twojesoczewki.com, na szkla.com.Wymiary soczewek znam, ponieważ chodzę do okulisty Odradzam kupowanie soczewek na własną rękę, tzn. zanim okulista nie potwierdzi, czy możesz nosić soczewki i jeśli tak to jaką mają średnicę i krzywiznę.Miesięczny koszt..hmm...to zależy od firmy i sklepu internetowego. Soczewki, ktore ja kupowałam sprzedawane są w opakowaniach po 2,3, no i po 6 sztuk. A ponieważ mam inną wadę na każde oko, to za każdym razem muszę kupować po 2 opakowania soczewek. Koszt 1 pudełka np. 6 sztuk soczewek miesięcznych to ok. 120-160 zł (w moim przypadku *2) czyli jak wydasz jakieś 300 zł, to masz soczewki na 6 miesięcy
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
yennefer2 dziekuje za wyjasniene
tak wiec jakos po wyplacie wybiore sie do normalnego okulisty, zrobie badania i zakupie soczewki
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Cześć. Co tak narzekacie na te FreshLooki?
że niby nie wygodne i tak dalej ja tam chodze w nich drugi miesiąc i sobie bardzo chwalę. Nie no, oczywiście rozumiem że nie do każdego oka te soczewki będą pasowały ale dla mnie są extra. Wcześniej miałam true saphire a teraz hazel. I te i te są świetne, kolor identyczny jak na stronie szkla.com bo tam właśnie zamawiam i też mogę tą stronę jak najbardziej polecić ciężko mi będzie wrócić do normalnych szkieł, ale póki co zostało mi jeszcze pare kolorów z FreshLook'ów i mam zamiar je wypróbować ale najbardziej chciałabym znaleźć jakieś z ciemnym brązem.. są takie na allegro ale boję się tu kupować :/
|
|
#3120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

w razie czego w przyszłym miesiącu zamówię inny kolor
a moze ktoras z Was sie natknela gdzies w necie na zdjecia piwnookich w tych aqua? bede bardzo wdzieczna za pomoc bo mam dylemat ktore 

nigdy nie mialam soczwek, stad te pytania, a okulistow pytalam tylko orientacyjnie i ceny mnie odstraszaly, jednak teraz na nowo sie zainteresowal i chcialabym sprobowac
2010/2012