Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 23:07   #841
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Klarissa nie denerwuj sie ja mialam na czczo 4.7 a po wypiciu 7.1
mas zte same jednostki co ja - wiec juz ci mowie norma
na czczo 4do 5,6 mmol/l
po 1h do 9,9 mmol/l
po 2 h 7,8 mmol/l
Stary 2010-06-09, 23:11   #842
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Klarisa, ja też mam bakterie w moczu, biorę 2 razy dziennie żuravit i nic nie pomaga .... Nadal są i to liczne ...
Ja brałam i żuravit, i urosept, i femisept... To znaczy oczywiście wszystko po kolei, nie na raz. Seksu nie uprawiam, cholera nic nie robię takiego żebym miała z czego je mieć, a mam...

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa nie denerwuj sie ja mialam na czczo 4.7 a po wypiciu 7.1
mas zte same jednostki co ja - wiec juz ci mowie norma
na czczo 4do 5,6 mmol/l
po 1h do 9,9 mmol/l
po 2 h 7,8 mmol/l
To wynika z tego, że mam w normie, na czczo miałam między 4 a 5 na 100% (ale już nie pamiętam ile dokładnie) a po godzinie miałam te 8,4. A jaką dawkę piłaś? Ja miałam 50 mg glukozy.
Stary 2010-06-09, 23:13   #843
fem
Raczkowanie

Cytat:
puki co tyle po nastepnych zajeciach bede pisac dalej bo chyba napsialam wszytko co najwazniejsze

najwazniejsze jest nastawienie ... wazne jest jechac i mowic soebie ze dasz rade ze tyle osob dalo to i ty tez i ze jestes silna i wszystko bedzie ok...
dzięki za wykład... skopiowany i schowany...
co do nastawienia to ja już bym chciałą urodzić... szybko i bezboleśnie... jestem gotowa mimoże to jeszcze za wcześnie dla bajbika

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakich kosmetyków z filtrem używacie, by chronić brzuszek przed promieniami UVA i UVB?
ja generalnie używam kremów z filtrem 30 albo 50 od kiedy tylko słoneczko mocniej przygrzewa... w sumie takie faktory to dzieci używają...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
już piszę co mi się w ciągu dwóch ostatnich dni wydarzyło...
mówie Wam, wysiadłam nerwowo...
bidulko... ale już spokojnie... z ubezpieczeniem się wyjaśni, a debilami sie nie przjmuj... są ludzie i parapety

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Szczęśliwa - WŁASNIE KŁOPOT Z LEKARZAMI NA nfz JESTTAKI,Z E TERMINY MAJĄ GIGANTYCZNE, BO CHCIAŁAM SIEOD MOJEJ PRZENIEŚC, ALE NIE MA SENSU, CHODZĘ DO NIEJ OD PORODU kUBY...
ja nie miałąm problemu z umówieniem się do specjalisty... dzwonię i mówię, że jestem w ciązy i za tydzień lub dwa mam wizytę i tak samo było z usg... ale myslę, że to zależy od miejsca i ludzi którzy tam pracuja...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła

Dzwonie do Lini lotniczych i chcą zaświadczenia od lekarza. I po wakacjach. Bo żaden lekarz mi tego nie wypisze
Jezu jaka jestem zła
napewno się uda...

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem Łoś...

Wstalam rano raniutko i polecialam do banku zalatwic debet na koncie. W tramwaju ukrop, ale jakas mloda dziewuszka ustapila mi miejsca. Pryszczate nastolatki plci meskiej mialy mnie w "de". Nic to, przylecialam do banku. Pani mila, "nie ma problemu" etc etc. Okazalo sie,ze nie mam NIP firmy (do mojego wlasnego debetu??) Eh, szef nieuchwytny, ale ok udalo sie. Prawie mam debet, bo jeszcze pani zdzwoni z decyzja. Koszt otwarcia debetu 150zl, ale coz...

Mysle, lece do centrum zrobie TZ niespodziewajke i go wyrwe na koktajl czy co. I pochwale sie tym debetem przy okazji , a on mi mowi, ze niepotrzebnie ten debet robilam, bo przeciez bedziemy kredyt brac Wiec niespodziewajka byla, ale odwrotna.

Siedzac w tramwaju myslalam jak ten pani z banku (milej w koncu) powiedziec, ze jednak nie chce debetu albo moze 1/3 tego co chcialam i przejechalam swoj przystanek Wyladowalam niby w znajomej okolicy, ale jak to ja postanowilam pojsc skrotem... i sie zgubilam bylam. ufff, ukrop z nieba, ukrop leci ze mnie, Olek sie wkurza i wywala mi pepek jeszcze bardziej. Postanowilam isc za jednym facetem (myslalam ze to listonosz) ale on chyba pomyslal ze go sledze i uciekl do bloku Ze skrotu wyszlo mi wielkie koło i jakies 15 min w plecy...

Jak sie przykatulalam do domu, to sie zaraz upaskudzilam truskawkami i moje nowe spodnie szlag trafil. Postanowilam nie dopuscic do plam i zaraz spodnie vanishem potraktowalam, przy okazji pomyslalam ze moze razem z tymi spodniami podobne kolory wstawie. Naladowalam cala pralke, wlaczylam i zadowolona, ze cos mi sie dzisiaj udalo siadlam nad truskawkami..

Do czasu- truskawki mnie pogonily (rewolta znow) i co znalazlam na klapie kibelka? Moje spodnie polane vanishem!!! Zapomnialam ich wsadzic do pralki!!! Normalnie Jas Fasola sie chowa...

No to sie Wam wyzalilam...
dobra jesteś... od dziś jak FASOLA...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-09 o 23:37
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:14   #844
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa dokladniej pisza ze
Stężenie po godzinie 7,8 -11 mmol/l wymaga weryfikacji,
wynik powyżej 11 mmol/l -leczenia.
wiec nie jest najgorzej dostaniesz skierowanie najwyzej na jeszze jedna.. dzien wczesniej od 20 nic nie bedziesz jesc itd.. bedzie dobrze zobaczysz
bo tamte wyniki byly w przypadku 75 a ty mialas 50

a co do bakterii to znam ten bol.. mialam nadzieje ze tym razem ci przejdzie.. glowa do dory poczkaj na wyniki i nie martw sie na zapas...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-06-09 o 23:16
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:19   #845
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa dokladniej pisza ze
Stężenie po godzinie 7,8 -11 mmol/l wymaga weryfikacji,
wynik powyżej 11 mmol/l -leczenia.
wiec nie jest najgorzej dostaniesz skierowanie najwyzej na jeszze jedna.. dzien wczesniej od 20 nic nie bedziesz jesc itd.. bedzie dobrze zobaczysz
bo tamte wyniki byly w przypadku 75 a ty mialas 50

a co do bakterii to znam ten bol.. mialam nadzieje ze tym razem ci przejdzie.. glowa do dory poczkaj na wyniki i nie martw sie na zapas...
Dzięki, na prawdę mnie uspokoiłaś , mam już anemię i te problemy z "moczem" więc na prawdę cukrzyca do kompletu nie jest mi potrzebna

A z moją teściową to się tak gada - ja się jej pytam czy jest podana norma i jaka, a ona mi powiedziała, że wszystko mam powyżej normy (oprócz tego, co mam poniżej, czyli wyniki z krwi, ale tego się spodziewałam, tylko że nie aż takich...). Może się jeszcze okazać, że nie jest tak źle ze mną Więc w sumie niepotrzebnie się zmartwiłam...
Stary 2010-06-09, 23:36   #846
kliwia7
Raczkowanie

Klarissa,tak chciałam ci humor poprawić,ale chyba słabo mi wyszło...Nie wiem czemu,ale mi smutno-bo ty jakaś taka wydajesz się bardzo przygnębiona .Mogę cie tylko mocno .

Tak w ogóle to przepraszam dziewczyny ,jeżeli jakieś gafy czasem strzelę.

I bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku mojej córy.Tak sobie czasem myślę żeby tyle o niej nie pisać,żeby was nie zanudzać przechwałkami(nie chce żeby tak było odbierane).Ale nie mogę się powstrzymać-dla mnie to jest najważniejszy człowiek na świecie.A teraz będzie dwoje .Kocham swoich innych bliskich też mocno,ale dziecko-to po prostu DZIECKO...

Idę spać,bo coś bredzić zaczynam,dobrej nocy

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-06-09 o 23:41
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:40   #847
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny w koncu znalazlam czas na wejscie
Zaczne od tego, ze mialam dzisiaj krzywa cukrowa. Pilam 75. Swinstwo. Zaluje, ze nie wzielam cytryny. Bylo NAPRAWDE zle. Przy piciu malo co nie zwymiotowalam. Pozniej tez nie bylo latwo. Na cale szczescie robilam to w szpitalu (gdzie pracuje moja mama i po porodzie ja tez ide), wiec moglam sie na spokojnie tam polozyc i przeczekac. Inaczej (gdybym musiala siedziec) jestem pewna, ze zwymiotowalabym.

A teraz SZKOLA RODZENIA
Celowo pogrubione, bo wiem, ze niektore z Was to interesowalo
U mnie w miescie to koszt 250zl. Dzisiaj byly pierwsze zajecia. Na 10 kobiet przypadlo tylko 3 smialkow (moj TZ akurat byl zajety, ale na kolejne zajecia juz pojdzie). Na kolejne zajecia grupa zostaje podzielona i beda po 4 pary. Tak jest na pewno wygodniej
Wiec tak. Polecanych produktow dzisiaj nie bylo. Dopiero pozniej to sie zacznie, ale w ksiazkach i ulotkach, ktore dostalismy promuja Nivea
Do tego dostalismy teczke na dokumenty dla dziecka z podzialem na szczepienia itp itd.

Bylo tez o krwi pepowinowej. W koncu dowiedzialam sie szczegolow co do platnosci itd. (Jesli to kogos interesuje to moge napisac na pw ) To na pewno swietna inwestycja, ale mnie i TZ niestety nie stac.

Dowiedzielismy sie przebiegu ciazy, o badaniach, ktore lekarze MAJA OBOWIAZEK przeprowadzic, a czesto... olewaja.
I tutaj dla Was: Jesli lekarz nie badal Wam piersi (a powinien juz na samym poczatku) to mozecie sie teraz upomniec, bo to wazne.
Dobrze jest tez zrobic testy na HIV, kile itd. Oczywiscie do tego toxo i rozyczka.

Na zylaki i bol plecow polecane sa m. in. masaze meza
Jesli macie jakies pytania to chetnie odpowiem
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:45   #848
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
: jupi: dodzwoniłam się do EUROCYPRII Lini lotniczych którymi mam lecieć i powiedzieli że ja nie potrzebuję zaświadczenia do 29tc. A lecę 24-25tc wiec jest ok. Ale fajowo
to sie bardzo cieszę, że się udało

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Duza buzka dla tych co maja dzis wizyty, dla tych co maja problem z szyjka, albo z kaszlaco-swedzacym synkiem, i z liniami lotniczymi i palantami na ulicy i filtrami na brzuchu i plamami na nogach i rewoltami!
Dla Was wszsytkich i dla tych co problemow aktualnie nie maja, bo moze ciesza sie z nowego wozka wyszczerzam sie serdecznie! Ciesze sie, ze tu jestescie Babolaki
świetnie ujęte...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki jesteście kochane
Obroniłam się na 5 i mam już wakacje nadrobię wszystko jutro, bo dopiero wróciłam w Wro i idę zaraz gdzieś ucztować
zdolniacha gratuluję

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza??
W sumie to nie mam pojęcia kiedy dziecko sie ma przekrecic
po dzisiejszym usg lekarz stwierdził, że główka jest juz ustawiona, a jestem w 24 tc tylko nóżkami wierzga na lewo i prawo

Cytat:
Żona mojego kuzyna to się dopiero udała Na przednim gazie miała patelnię, a za nią garnek. Otóż ZAPOMNIAŁA ŻE MA BRZUCH (była w 7 miesiącu), więc nachyliła się nad patelnią do garnka ... Blizna około 10 cm ... Na szczęście nic się wielkiego nie stało, więc sama się z siebie śmiała, ale ja jak to usłyszałam ... Jakby włożyła dziecko na patelnię prawie!
Potem sama byłam świadkiem jak próbowała przejść bokiem między fotelem a ścianą (około 10 cm przestrzeni) i sfrustrowana dopiero po którejś z kolei próbie przypomniała sobie że ma brzuch no i znowu beczka śmiechu
niezła jest...chyba zapomina, że jest w ciąży...

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Fem,droga,a ja właśnie jem ptasie mleczko...WEDLA ...ŚMIETANKOWE...Ze msta jest słodka.
och ty ja mam teraz fazę na kinder bueno w białej czekoladzie... mniam...:love :

Cytat:
fem gratuluje!
Cytat:
fem,gratuluję córeczki Lidzi.
dziękuję już się nie mogę doczekać kiedy urodzę moją ślicznotkę a mąż się śmieje, że musi już zacząć szykować broń i amunicję na przyszłych adoratorów córeczki tatusia

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:51   #849
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa,tak chciałam ci humor poprawić,ale chyba słabo mi wyszło...Nie wiem czemu,ale mi smutno-bo ty jakaś taka wydajesz się bardzo przygnębiona .Mogę cie tylko mocno .
Mam dzisiaj dzień smęta.
Nie przejmuj się. I dziękuję za każde słowo otuchy

Cytat:
Tak w ogóle to przepraszam dziewczyny ,jeżeli jakieś gafy czasem strzelę.

I bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku mojej córy.Tak sobie czasem myślę żeby tyle o niej nie pisać,żeby was nie zanudzać przechwałkami(nie chce żeby tak było odbierane).Ale nie mogę się powstrzymać-dla mnie to jest najważniejszy człowiek na świecie.A teraz będzie dwoje .Kocham swoich innych bliskich też mocno,ale dziecko-to po prostu DZIECKO...

Idę spać,bo coś bredzić zaczynam,dobrej nocy
Nie bredzisz, ja myślę tak samo i jakbym miała już dziecko to pewnie stale bym o nim mówiła O mojej bratanicy to mogę opowiadać z 3h bez przerwy, to nie wiem co będzie z moim dzieckiem, chyba całe otoczenie zanudzę

Ja też uciekam do spanka, dobranoc wszystkim
Stary 2010-06-10, 00:25   #850
bordowa
Wtajemniczenie

A mnie znowu dopadły wątpliwości ... To chyba to wieczorne powietrze ... Czy dam sobie radę, czy to dobry moment, przecież sama jestem jeszcze dzieckiem ... Czy będę szczęśliwa ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 07:31   #851
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja właśnie się podłamałam - bo moja anemia się pogłębia. Dzwoniła do mnie teściowa, że odebrała mi dzisiejsze wyniki i powiem wam, że straszna kicha - anemia jeszcze większa niż ostatnio (mimo zjadanych tabletek z żelazem), cukier za wysoki, krzywa cukrowa ponad normę, i do tego nadal mam te #$%%#@ bakterie w moczu (a zastosowałam metodę Martuchy przed oddaniem). Moja mama miała ciążową anemię i powiedziała mi, że przez to miała po porodzie problemy (znaczny ubytek krwi) i musiała 3 tygodnie spędzić w szpitalu na kroplówkach itd. Chyba bym tak nie chciała

.

Ja też miałam anemie w pierwszej ciąży i mi pomógł Sorbifar 2x1..
do tego zajadałm sie buraczkami (uwielbiam je) ..soku jednak nie odwarzyłam sie napic...
ogólnie to wystarczyło....

Cytat:
Żona mojego kuzyna to się dopiero udała Na przednim gazie miała patelnię, a za nią garnek. Otóż ZAPOMNIAŁA ŻE MA BRZUCH (była w 7 miesiącu), więc nachyliła się nad patelnią do garnka ... Blizna około 10 cm ... Na szczęście nic się wielkiego nie stało, więc sama się z siebie śmiała, ale ja jak to usłyszałam ... Jakby włożyła dziecko na patelnię prawie!
Potem sama byłam świadkiem jak próbowała przejść bokiem między fotelem a ścianą (około 10 cm przestrzeni) i sfrustrowana dopiero po którejś z kolei próbie przypomniała sobie że ma brzuch no i znowu beczka śmiechu
Hehe ja też tak mam że próbue przecisnąć się przez jakieś szpary i się tam klinuje...
np ostatnio w aucie siedziałm na przednim siedzeniu pasażera a Domis w tyle na foteliku.. mały zaczoł marudzic no to ja siup do tyłu..niestety zapomniałm ze sie juz sie nie mieszcze między siedzeniami i tz musiał autko zatrzymywac i mnie ratować...

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
UWAGA
będzie dziewczynka imie juz wybrane - LIDIA (prosze wpisać na liste)
tak jak chciałam, tak sie spełniło... zdrowa, o tydzień większa... no i taka grzeczna była...
gratuluje córy...a imię śliczne

Cytat:
A mnie znowu dopadły wątpliwości ... To chyba to wieczorne powietrze ... Czy dam sobie radę, czy to dobry moment, przecież sama jestem jeszcze dzieckiem ... Czy będę szczęśliwa ...
Nie martw się będzie dobrze...
jesteś młodziutka i ale dasz ssobie rade...
ja miałam 23 lata jak urodziłam domika i sama sie bałam czy to nie oby za młoda jestem....tzn szkoda mi było mojego trybu zycia, wyjazdy, grile, imprezy, beztroska ogólnie... ale jak juz sie mały urodził to nawet mi sie nie chciało z domciu wychodzić..wolałam Go nosic tulić....
a teraz znajmomi (starsi odemnie i tza o rok ) dopiero ślub biorą a ja juz będe miała dwójkę dzieci...
A tamci staaaaasznie zazdroszczą nam synka bo są ok 30-tki i dopiero bedą zaczynać prokreacje

Moja mama urodziła pierwsze dziecko w wieku 18 lat w wieku 15 juz miała nas czwóreczke
Bratowa urodziła syna po maturze.....ta to dopiero miała wątpliwości..
to była najbardziej imprezowa dziewczyna jaką znam...piwko, cygary, dyskoteki, szybkie autka i motory....taka typowa laska swojego chłopaka na ścigaczu....
nagle zerwała z nim (zapewne chwilowo)..poznała mojego brata i mature z brzuszkiem pisała...
Wyobraz sobie jak jej ciezko było sie przestawić na "domowy" tryb zycia

A my juz mebelki zlozone mamy...Domis spał w swoim pokoiku do 5 rano a później przyszedł do nas... tylko porażke miałam z usypianiem..
Czuł że chce Go tam samego zostawic i z godzine usypiał w między czasie uciekając mi do naszej sypialni...
ale dałm mu radę i usnoł juz we własnym łózeczku
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:00   #852
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
mam tak samo

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:

Nie martw się będzie dobrze...
jesteś młodziutka i ale dasz ssobie rade...
ja miałam 23 lata jak urodziłam domika i sama sie bałam czy to nie oby za młoda jestem....tzn szkoda mi było mojego trybu zycia, wyjazdy, grile, imprezy, beztroska ogólnie... ale jak juz sie mały urodził to nawet mi sie nie chciało z domciu wychodzić..wolałam Go nosic tulić....
a teraz znajmomi (starsi odemnie i tza o rok ) dopiero ślub biorą a ja juz będe miała dwójkę dzieci...

A my juz mebelki zlozone mamy...Domis spał w swoim pokoiku do 5 rano a później przyszedł do nas... tylko porażke miałam z usypianiem..
Czuł że chce Go tam samego zostawic i z godzine usypiał w między czasie uciekając mi do naszej sypialni...
ale dałm mu radę i usnoł juz we własnym łózeczku
prosimy o foty mebelków i przy okazji brzusia
wlasnie dobrze to ujelas szkoda mi beztroskiego zycia, nieplanowanych wyjazdow, griilli i szalonych wakacji... ale wierze ze przejdzie mii i mezowi i bedziemy chcieli tylko razem w 3 wszedzie byc

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:09   #853
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja miałam 50 mg glukozy.
chyba 50 g

Cytat:
ja myślę, że chyba każda z nas na pewnym etapie ciąży/macierzyństwa miała/ma/będzie miała wątpliwości- większe lub mniejsze.
Wiesz, ja np się zastanawiałam czy nie jestem za stara (pierwsze dziecko- 30 na karku)- moja mama w tym wieku miała już 3 odchowanych dzieci

Dzisiaj jedziemy chyba z TŻ do jego babci- poinformować, że będzie prababcią- najwyższy czas...zwłaszcza, że za 2 tyg pewnie będzie u niej impreza imieninowa, więc dobrze, żeby babcia zawału nie dostała jak się dowie dopiero w większym gronie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:23   #854
Ray
Zakorzenienie

hej

ale upal u nas ide zaraz sie opalac

ja tez urodzilam pierwsza corke w wieku 23 lat... bardzo chcialam dziecko mimo "mlodego wieku" ale moj maz ma 30 teraz wiec ja nie chcialam by byl ojcem-dziadkiem. I dziecko odprowadzal do przedszkola jak juz bedzie osiwialy

nie zalowalam decyzji, owszem jestem tylko czlowiekiem i czasem mialam momenty zalamania, i mowilam sobie ze moglam poczekac i sie jeszcze bawic. ale to mija. Takie roozterki ma kazda mama mysle nie zalezenie od wieku. Nie jest latwo z dzieckiem to prawda, ale jest na pewno inaczej i ciekawiej. Czasem jak z mezem rozmawialam to mowilismy zawsze ze dobrze ze mamy dziecko. Mozemy wyjsc na spacer, na basen pobawic sie powyglupiac ogolnie dziecko mobilizuje do aktywnego zycia poznawania nowych miejsc a tak sami bysmy kisili sie przed tv

ja mam jedynie teraz przerazajace czasem mysli jak poradze sobie z dwojka... na prawde mnie to przeraza. Nie podniecam sie tak jak piewsza ciaza bo czas pochalania mi starsza corka ( czasem mysle ze ma ADHD) nawet nie mam czasu w ciagu dnia poczuc ruchow dziecka, na szczescie wieczorem sie uaktywnia jak ide spac wiec wiem ze jest ok

na prawde czasem lepiej urodzic w mlodym wieku, ja jak widze znajomych ktorzy sa po 30 i dopiero sytaraja sie o dziecko to mi ich szkoda... ( nie chce tu nikogo urazic kto jest po 30 ) ja po prostu mam takie podejscie do zycia ze nie zyje sie dla siebie. I po 30 dla mnie osobiscie to za pozno miec dzieci... bo jak pomysle ze w wieku 40 moja corka bedzie miala 10 lat to jakos tak dziwnie mi.
Zreszta moi znajomi w wiekszosci po 30 to nie moga moga miec dzieci, cisza ciagle albo pornienia
nie wiem czy to kwestia wieku czy przypadku bo i to sie zdarza mlodym ludziom. to tylko moje spostrzezenia i wnioski na podstawie mojego otoczenia

dobra bo sie naprodukowalam lece po farbe do wlosow i na slonce
Stary 2010-06-10, 08:43   #855
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Klarissa - ja tez sie mecze z anemia i jedyne co mi pomaga (a przynajmniej utrzymuje ta hemoglobine i nie pozwala jej spasc) to Sorbifer Durules. 2 tabletki dziennie. Maja 100mg zelaza.
Stary 2010-06-10, 08:50   #856
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Zuziczku, ale się namordowałaś, paskudny dzień

Angelika16, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę - oby okazało się, że wyniki wcale nie są takie złe

Aniu, lot na pewno przebiegnie spokojnie. Może wypij sobie jakąś meliskę, żeby się nie denerwować?

Martucha, gratuluję napisania mgr Cudowne, cudowne uczucie

Malwina, fajnie, ze tyle ciuszków dostałaś - ja też dostałam właściwie prawie wszystkie od kuzynki A wózka nie znam, więc nie pomogę niestety.

Gabisun, kochana pani magister, wiedziałam, że będzie dobrze - gratulacje

Szokoladko, wyglądasz pięknie, naprawdę Żaden tam wieloryb! A co do mnie - ja po prostu ma dni spaczonego widzenia siebie i zdaję sobie z tego w pełni sprawę. Muszę inaczej patrzeć na swoje ciało i tyle

Fem, gratulacje Zaraz dopiszę waszą małą do listy

Paula, o matko, ja w przyszłym tyg. idę na glukozę i już mam stracha, że pawia puszczę A to trzeba iść na czczo? Bo zapomniałam spytać mojego lekarza

Bordowa, ja takie wątpliwości mam co najmniej raz dziennie Przede wszystkim, czy przezwyciężę mój egoizm i będę umiała cieszyć się życiem mniej spontanicznie, niż do tej pory. Ale nikt nie jest doskonały, każdy popełnia błędy i każdy ma wątpliwości. Są chyba normalne w ciąży.

Ninaad, to szybko babcię informujecie Powodzenia, mam nadzieję, że zareaguje żywiołowo

Aaneczko, to jednym słowem miałaś dziś zwycięzką noc z Dominikiem Gratulacje! Czekam na zdjęcia mebelków!

No i któraś pokazywała tuniczki zakupione na all, a mi cytat wcięło i nie wiem, która to. Ale tuniki bardzo ładne

Dziewczyny, dziś miałam paskudną noc, prawie w ogóle nie spałam Nie dość, ze parno w sypialni jak na patelni, to jeszcze mały tak ułożony, ze nie mogłam znaleźć miejsca. Nie potrafię spać na boku, a na plecach już się duszę, bo brzuch za duży Mój mąż mówi, ze rzucałam się po łóżku ja zdychająca ryba A ja w żadną stronę nie mgołam się ułożyć, w końcu o 6 wstałam, bo po co się męczyć i fikać przeszczepami na wszystkie strony. Może dziś będzie lepiej.
A może doświadczone mamusie mają jakieś rady dotyczące snu z dużym brzuszkiem?
Idę dziś do dentysty na sprawdzenie paszczęki - trzymajcie kciuki, bo mam stracha

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ray, wpisałam ci na listę dziewczynkę - nie wiem, czy ma tak zostać? Bo nie napisałaś ani na pw, ani na wątku, że ma być wpisane, to nie wiem. Zostawić, czy wpisać dalej niespodziankę?

Mamusie wrześniowe- jest już 36

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Justynka
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 chłopiec
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 38

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Lidia
Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
dziewczynka
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 niespodzianka
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 dziewczynka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010
Ania
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
dziewczynka
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010

Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
chłopiec
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010 chłopiec

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:54   #857
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Paula, o matko, ja w przyszłym tyg. idę na glukozę i już mam stracha, że pawia puszczę A to trzeba iść na czczo? Bo zapomniałam spytać mojego lekarza

Dziewczyny, dziś miałam paskudną noc, prawie w ogóle nie spałam Nie dość, ze parno w sypialni jak na patelni, to jeszcze mały tak ułożony, ze nie mogłam znaleźć miejsca. Nie potrafię spać na boku, a na plecach już się duszę, bo brzuch za duży Mój mąż mówi, ze rzucałam się po łóżku ja zdychająca ryba A ja w żadną stronę nie mgołam się ułożyć, w końcu o 6 wstałam, bo po co się męczyć i fikać przeszczepami na wszystkie strony. Może dziś będzie lepiej.
A może doświadczone mamusie mają jakieś rady dotyczące snu z dużym brzuszkiem?
Idę dziś do dentysty na sprawdzenie paszczęki - trzymajcie kciuki, bo mam stracha
Niestety trzeba byc na czczo i przy 50 - przez godzine zero jedzenia i picia (nawet wody nie wolno) a przy 75 - 2 godziny.
Szczerze mowiac to tak mi niedobrze bylo, ze w ogole nie chcialam jesc, ale czasami az mnie skrecalo za woda.
Co do spania z brzuchem to mam swoj sposob kiedy nie moge spac ani na plecach ani na boku. Podkladam pod plecy jakas sztywna poduche i spie tak pol na pol. Niby na plecach, niby na boku. Tak bardziej "na ukos" I pomaga
Stary 2010-06-10, 08:59   #858
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Niestety trzeba byc na czczo i przy 50 - przez godzine zero jedzenia i picia (nawet wody nie wolno) a przy 75 - 2 godziny.
Szczerze mowiac to tak mi niedobrze bylo, ze w ogole nie chcialam jesc, ale czasami az mnie skrecalo za woda.
Co do spania z brzuchem to mam swoj sposob kiedy nie moge spac ani na plecach ani na boku. Podkladam pod plecy jakas sztywna poduche i spie tak pol na pol. Niby na plecach, niby na boku. Tak bardziej "na ukos" I pomaga
Dzisiaj próbowałam też tak spać (śpię z poduszką do karmienia, bo jest najwygodniejsza ). Ale jakoś tylko przysypiałam na chwilę i budziłam się znowu. No nic, może muszę się przyzwyczaić i tyle. A jak nie to maż mnie z łóżka wywali, bo spać przeze mnie nie może
Idę sobie śniadanko zrobić

28.09.2014

Stary 2010-06-10, 09:02   #859
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki jesteście kochane
Obroniłam się na 5 i mam już wakacje nadrobię wszystko jutro, bo dopiero wróciłam w Wro i idę zaraz gdzieś ucztować
GRATULACJE!!!! Mam nadzieje, że wczoraj zaszalałaś z tego powodu

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Mpik-ślicznaś , po prostu !

I jeszcze aktualne foto (27tyg. +4 dni) - z dedykacja dla Mpik, Pomi, Kliwii i innych myslacych o sobie , ze sa wielorybami
Witam w klubie !!!
Kochaniutka tyś zaden wieloryb ja ci pokaze moje zdjątko z niedzieli w bluzce i dzinach to się za głowe złapiesz.
Ty już dzieci masz a ja pierwsze nosze i juz tyle kg do przodu..
Buziaczki

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ja już dosyć mam tego lataWystarczyło parę gorących dni a ja czuję, że stopy i łydki spuchnięte, dłonie spuchnięte i w ogóle czuję się tak jakoś nijak- najchętniej przeleżałabym i zaczekała na pogorszenie pogody No ale ja tak w sumie mam co roku- nie znoszę temperatury powyżej 25 stC i źle się wtedy czuję- no a teraz jest 2 razy gorzej
Idę leżeć z nogami w górze
Nio ja juz sie pozegnalam z pierscionkami i obrączką.. mojej kolezance tak spuchly rece ze przez kilka dni nie mogla sciagnac obraczki, wiec ja juz to zrobiłam, aby się nie męczyć.
a wczoraj kupiłam sobie buty - klapki aby nie musiec schylac się aby je zakladac bo juz coraz gorzej przy zakladaniu butow
Nie sa moze za pikne ,ale za to megaaa wygodne.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A dziś, Ania-zdolniacha, poparzyła sobie brzuch Smażyłam mężowi racuszki, a że nalałam za dużo oleju na patelnię, to przy przewracaniu chlapnął mi obok pępka Piekło niesamowicie. A teraz mam paskudnego bąbla...

W ogóle jakaś kaleka ze mnie teraz: poparzony brzuch, odcisk na stopie i jeszcze te slady po ukąszeniach komarów - krostki i paskudne plamy... eh...
Kochana- Madzia nie lepsza we wtorek prasowalam ubranka, i oparzyłam sobie zelzakiem brzuch wiec WITAJ w KLUBIE roztargnionych kobitek zapomniałam, że mi cos jednak wystaje ehehhe

Cytat:
cześć dziewczynki
jestem taka szczęśliwa
UWAGA
będzie dziewczynka imie juz wybrane - LIDIA (prosze wpisać na
SUUUUPPPEEER - gratuluje Lidzi Ja tez mega ciesze się z mojej MIlenki
Juz widzę oczami wyobraźni te wszystkie sukienusie ...

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
na prawde czasem lepiej urodzic w mlodym wieku, ja jak widze znajomych ktorzy sa po 30 i dopiero sytaraja sie o dziecko to mi ich szkoda... ( nie chce tu nikogo urazic kto jest po 30 ) ja po prostu mam takie podejscie do zycia ze nie zyje sie dla siebie. I po 30 dla mnie osobiscie to za pozno miec dzieci... bo jak pomysle ze w wieku 40 moja corka bedzie miala 10 lat to jakos tak dziwnie mi.
Zreszta moi znajomi w wiekszosci po 30 to nie moga moga miec dzieci, cisza ciagle albo pornienia
nie wiem czy to kwestia wieku czy przypadku bo i to sie zdarza mlodym ludziom. to tylko moje spostrzezenia i wnioski na podstawie mojego otoczenia

dobra bo sie naprodukowalam lece po farbe do wlosow i na slonce
MAsz racje, widzę jak jest wśrod moich znajomych... albo się leczą, albo już nawet in vitro.. tak bardzo chca dziecka a tu nie wychodzi... dlatego my z moim zdecydowalismy sie dosc szybko po slubie i od razu się udalo w pierwszym cyklu

Szokoladko- dla ciebie - dołączam zdjątko
Oraz mega wygodnych butow na zywo wygladaj lepiej polecam dla naszych spuchnietych nozek
Stary 2010-06-10, 09:07   #860
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gabi... gratuluje Pani mgr! no to teraz sie byczysz, az do pocztku wrzesnia... ale Ci dobrze!
Pomidora... synkowi, na pewno bedzie wygodnie i bezpiecznie, na pierwszy rzut oka widac, ze solidna konstrukcja
Nika... chamow na na drodze, nie brak, co wiecej niekotrym wrecz wlacza sie jakis agresor jak tlko zasiadą przed kierownice... takich powinno sie napierw a pozniej wysadzac w auta i kazac sie im uspokoic... na mnie tez ostatnio tez takis gos łapkami wymachiwał bo on chciał wyjechac z ulicy w kotra wlasnie skrecałam i chyba mu sie nie podobalo, ze za pozno kierunkowskaz wrzucilam
Szokoladko, Weronisia... kurde chcialabym tak wygladac bedac w po drugim dziecku w ciazy z trzecim

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-10, 09:08   #861
gabisun
Zakorzenienie

Dziękuję kochane za wszystkie miłe słowa
Pomi z tym wierzganiem w nocy to masz tak jak ja, dostałam na to magnez 3x2 tabletki dziennie, bo to są objawy niedoboru w ciąży magnez bardzo szybko się zużywa, bo chroni przed skurczami

Teraz będę mogła być wreszcie na bieżąco
Nikuś ty nam tak nie uciekaj bez uprzedzenia, bo się martwimy

Ja mysle, że już niedługo można się jakoś powymieniać numerami tel. bo zaczną się wizyty szpitalne ,a potem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:08   #862
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za wykład... skopiowany i schowany...
co do nastawienia to ja już bym chciałą urodzić... szybko i bezboleśnie... jestem gotowa mimoże to jeszcze za wcześnie dla bajbika
no i prawidłowo...

xxSHINeexx dobrze ze moglas sie polozyc.. a co do szkoly rodzenia to fajnie ze ci sie podobalo... moj lekarz na poczatku na 1 wizycie badal mi piersi wiec chyba ok.. na tooxo hiv i kile mialam badania na rozyczke nie wiem.. chyba nie... no nic.. a o tej krwi pempowinowej powiesz cos wiecej? bo ja to chyba bede mialam na 2 zajeciach ale nie jestem pewna i chcialabym cos wiedziec...

aaneczka poka zdjecia pokoju a co do syna to pamietaj super niania mowla ze konsekwencja nastepnym razem bedzie szybciej i szybciej i szybciej hahaha

Pomidora
ja sobie miedzy nogi wkladam (miedzy uda) zwiniety recznik no i serio pomaga w zyciu niesadzilam ze pomoze.. no i spie na lewym boku przesypiam cala noc.. ale okno jest otwarte na cala szerokosc.. bo bym sie udusila
Stary 2010-06-10, 09:12   #863
Pomidora
Zakorzenienie

Mpik, ślicznie wyglądasz - mam taką samą bluzeczkę, tylko czarną Butki nie w moim stylu, ale wierzę, ze wygodne. Ja tam w japonkach śmigam - schylać się nie muszę Mi palce nie puchną, ani kostki, ani nic innego. Obrączkę normalnie jeszcze noszę - zobaczymy, jak długo.

Mszu, w końcu się pokazałaś, bo już się martwiłam Jak się czujesz? Zaczęliście już zakupy dziecięce, czy twój szanowny jeszcze nie chce kupować?

28.09.2014

Stary 2010-06-10, 09:14   #864
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej

Klarisa i bordowa
ja mam dokładnie to samo z miesiąca na miesiąc mam coraz większą anemię a czuję się wyśmienicie!!! Biorę Vegavit, Tardyferon i Pregne wszystkie te tabletki mają dużo żelaza a ja go chyba go przyswajam.

Co do bakterii w moczu mam je od samego początku byłam na posiewie wyszedł ujemny Byłam u urologa bo mi kazano on nic nie widział na USG ale kazał się skontaktować po ciąży bo teraz i tak nie można nic robić. Ale kazał się nie martwić bo w ciąży hormony coś tam z pęcherzem robią i się nie martwię .Dzidzia rośnie zdrowo i co chcieć więcej

Pomi nie pomogę Ci bo mam to samo . I sama nie wiem co robić jak spać żeby było ok. a miedzy nami jest miesiąc różnicy i jak j będę wyglądać i się czuć za miesiąc

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-06-10 o 09:17
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:15   #865
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

W ramach wielkiej akcji bezpłatnych badań dla całych rodzin kobiety, które znajdują się aktualnie między 24 a 28 tygodniem ciąży będą mogły za darmo zrobić sobie USG 3D/4D. Na to badanie, które przeprowadzone zostanie w szpitalu Latawiec w Świdnicy w sobotę, 12 czerwca, chętne panie muszą wcześniej zarejestrować. Dziś ruszają zapisy.

Rejestrować można się w dniach 9-11 czerwca, w godz. 8.00-9.00, pod numerem tel. 74 858 37 70.
Stary 2010-06-10, 09:18   #866
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
W ramach wielkiej akcji bezpłatnych badań dla całych rodzin kobiety, które znajdują się aktualnie między 24 a 28 tygodniem ciąży będą mogły za darmo zrobić sobie USG 3D/4D. Na to badanie, które przeprowadzone zostanie w szpitalu Latawiec w Świdnicy w sobotę, 12 czerwca, chętne panie muszą wcześniej zarejestrować. Dziś ruszają zapisy.

Rejestrować można się w dniach 9-11 czerwca, w godz. 8.00-9.00, pod numerem tel. 74 858 37 70.
U nas w Krakowie też to było w Plazie to jest z fundacji Odety Moro Figurskiej ale u nas był powóź i nie miałam jak dojechać
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:18   #867
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Wiesz, ja dzieckiem siebie nie mogę nazwać a wątpliwości też mam i to dokładnie takie same. Myślę, że to, iż mamy wątpliwości świadczy tylko na naszą korzyść, świadczy o tym, że jesteśmy kobietami rozumnymi, myślącymi i świadomymi. I wierzę, że uda nam się pokonać trudności i przystosować do nowej sytuacji. Chociaż wiadomo, że jest i strach - bo o sobie mogę powiedzieć, że jak się tak zastanowię nad poziomem odpowiedzialności za to maleństwo to aż się boję - ale teraz gdy decyzja już została podjęta nie można się wycofać.

Cytat:
Ja też miałam anemie w pierwszej ciąży i mi pomógł Sorbifar 2x1..
do tego zajadałm sie buraczkami (uwielbiam je) ..soku jednak nie odwarzyłam sie napic...
ogólnie to wystarczyło....
A jakie buraczki jadłaś? Takie tarte ze słoiczka?

Ja gotowałam sobie barszczyk czerwony, ale ileż można... do tego staram się jeść dużo warzyw surowych, często jem kaszę, mięso... No już nie mam pomysłów co jeść.

Dzisiaj bratowa mi poleciła żebym kupiła sobie żelazo ale takie, które jest na receptę bo te wszystkie suplementy to o d..pę rozbić. Może ma rację... (bratowa jest farmaceutką).

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
chyba 50 g
No tak, racja

Cytat:
ja myślę, że chyba każda z nas na pewnym etapie ciąży/macierzyństwa miała/ma/będzie miała wątpliwości- większe lub mniejsze.
Wiesz, ja np się zastanawiałam czy nie jestem za stara (pierwsze dziecko- 30 na karku)- moja mama w tym wieku miała już 3 odchowanych dzieci
Ja też czasem o tym myślę - bo chciałabym mieć więcej dzieci. Chociaż nie wiem nawet czy to będzie w moim przypadku możliwe.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Klarissa - ja tez sie mecze z anemia i jedyne co mi pomaga (a przynajmniej utrzymuje ta hemoglobine i nie pozwala jej spasc) to Sorbifer Durules. 2 tabletki dziennie. Maja 100mg zelaza.
To jest na receptę czy bez?
Stary 2010-06-10, 09:22   #868
gabisun
Zakorzenienie

Mpiczku ślicznie
W ogóle wszystkie te zdjęcia ciekawe czy będziemy potem tęsknić za naszymi brzucholkami

A ja wczoraj ucztowałam szampanem ( to znaczy inni ucztowali, a ja sobie pozwoliłam na łyczka ) hmmm..co ja teraz będę robić takie upały, że nawet pieso nie chce ze mną wychodzić na spacery

Wróżko bardzo mi przykro z powodu pieska wiem co czujesz, bo pół roku temu przechodziłam przez to samo i długo nie mogłam się pozbierać. Straciłam najlepszego przyjaciela. Psiaki dają nam tyle radości i bezwzględnej miłości, ale niestety żyją za krótko trzymaj się kochana

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:25   #869
Pomidora
Zakorzenienie

Gabisun, ja wierzgam nie z powodu braku magnezu, tylko z powodu braku wygodnej pozycji wyniki badań mam świetne, a skurcze w ogóle mnie nie łapią! Jeżeli chodzi o numery, kto chce to może mi na pw przesłać - odpowiem tym samym. Będziemy mieć kontakt. A jak nie mi, to innej dziewczynie - dobrze, zebyśmy miały jakiś kontakt ze sobą w razie czego...

Martucha, spróbuję z tym ręcznikiem, chociaż dziś owijałam się poduchą do karmienia i jakoś nic nie dawało. Trzeba się chyba do niewygody przyzwyczaić

Ilonko, będziemy niewyspane do końca ciąży

Klarissa, pamiętaj, ze po zelazie w tabletkach możesz mieć porządne zaparcia. Więc jedna rada - dużo wody Oby anemia minęła

Kochane, nie wiem, czy wiecie, ale "nasza" Olbka ma bijące, zdrowe serduszko w sobie Termin na 2 lutego

28.09.2014

Stary 2010-06-10, 09:26   #870
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomi, zyje zyje.. ciagle pracuje mialam plan zeby pozegnac sie z praca z koncem czerwca ale chyba mi sie nie uda, bo okazlo sie ze jest problem ze znaleziem zastepstwa na moje stanowisko a nie chce odchodzic z firmy zostawiajac za niepozamykane rzeczy. Poki, co czuje sie ok, wiec nie ma rozpaczy
Jesli chodzi o zakupowy wyprawko-ubrankowe, to sprawa jak staneła tak stoi, czyli posiadam jedno body w rozmiarze 62 Ale mam dobre wiadomosci, bo tesciowe oswiadczyli, ze dadza 2tys, i mozemy sobie za to wozek kupic, wiec jestem zadowolona
Jesli chodzi o kopanie, to mam wrazenie ze jak nabrałam w tym jakiegos przyzyczajenia, bo np przedwczoraj rano obudziłam sie a mąż kotry trzymał, mi reke na brzuchu mowi, ze Mała juz gimanstykuje sie juz od dobrej polgodziny... a jej nie udalo sie mnie obudzic

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-06-10 o 09:28
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości