|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Mój pies boi się wiatru hehe
![]() Pootwierałam wszystkie okna, żeby zrobić przeciąg i latają wszystkie firanki a on się boi! Uciekł pod stół hehe I patrzy na mnie błagalnym wzrokiem aby coś z tym zrobić.Ps. ale upał... |
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
papeteria
to już prawie patologia
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
nie
ja zazwyczaj mialam normalne 140/80 srednio tak na wizytach wychodzilo 140 albo 130 róznie ale ostatnio cos mam wyjatkowo niskie jak na mnie bo wczoraj zaledwie 112/75 ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- noooo ale wydawałoby się kobieta naprawde na poziomie
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
ola u mnie nie da się zrobic przeciagu! pomyłam z siostrą podłogi i nie chcą schnąć nic a nic! Martwe powietrze i duchota straszna, nie ma zadnego powiewu!
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam rano u gina. Od jutra do 7 lipca bedzie na urlopie
więc jestem bez lekarza Poważnie - dał skierowania na badania i powiedział, że i tak gdyby coś sie złego działo to mam jechać do szpitala a poza tym zawsze w lux medzie może mnie przyjąć inny lekarz. Jest OK. Podczas badania gin nie mógł znaleźć bicia serca malucha Takie sytuacje uczą pokory
|
|
|
|
#426 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mierzyłam 2 godziny po jedzeniu. Cytat:
Wkładasz pasek do glukometru, kłujesz palec, pierwszą kropelkę wycierasz wacikiem, wyciskasz drugą, przystawiasz glukometr do kropelki paskiem tak żeby sobie tak jakby sam pobrał krew i czekasz na wynik. Cytat:
No właśnie wczoraj pani doktor powiedziała, że oni walczą z towarzystwem ginekologicznym żeby lekarze odeszli od obciążenia 50g bo to jest niemiarodajne. Jednak cieszę się, że to skontrolowałam, bo w jakimś stopniu jestem obciążona ryzykiem cukrzycy bo moja babcia miała ją. Cytat:
A za pracę i jej obronę mam nadzieję, że będziecie trzymać kciuki 24go jak ja się będę stresować przed komisją.
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
hd moja gin ma urlop do 1 lipca
ja miałam identyczna sytuację na ostatniej wizycie, tez bardzo długo szukała bicia serca, ale tez się nie przejelam zbytnio bo caly czas czulam jak male sie rusza
|
|
|
|
#428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
ło matko ale się wkurzyłam teraz!! no teraz to mi ciśnienie na pewno skoczyło bo chyba mi para uszami tryska
![]() dzwoniła babeczka z firmy kurierskiej, która wiezie dla mnie paczki z Polski (już od 2 tygodni...) jedna jest z Tż-ta olejem do samochodu i jakimiś jego pierdołami (łącznik stabilizatora i cośtam cośtam przecież ja bez tych rzeczy nawet torby do szpitala nie mogę spakować bo połowy mi brakuje a termin za niecałe 4 tygodnie i wszystko się może zdarzyć doooopa i tyle
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie zostało 18 do terminu.Ale zleciało.Pamiętam jak zaczynałyśmy wątek,pierwsze usg itd. Wydaje się,że to dopiero co było
Cytat:
Oglądałam wczoraj Plan B i tam było właśnie,że babka karmiła córkę 3 letnią i to było paskudne...
|
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny.
mi do terminu zostalo równo 20 dni. a wczoraj doktorek powiedzial że ciąża jest juz donoszona i mogę rodzić, że on mi juz pozwala a ja mu na to, że nie dziekuję, poczekam jeszcze ze dwa tygodnie, spojrzał na mnie jak na jakąs wyrodna matkę, pewnie rzadko która nie chce rodzić jak juz może ale ja mam za 5 dni przeprowadzkę i najlepiej żeby synek wstrzymał sie jeczsze z 10 dni. niepokoi mnie to, że coraz częśćiej boli mnie brzuch wlasnie tak okresowo, dzisiaj np. od rana. wczesniej bylo kilka dni spokoju, ale wczesniej tez bolał. lekarz powiedzial żebym juz nnie brala nospy, bo moze akurat akcja sie rozkręci, ale ja go mam w nosie i tak bede brala
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka faktycznie dupa z tą paczką!!
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem jak to było, a mój Ł. ma coś z głową- dosłownie, bo jego pamięć wypiera rzeczy w stylu- czy jego brat dużo płakał jak był malutki, albo kiedy zaczął chodzić itd. Nie wiem czy to normalne, ale on nie sięga zbytnio pamięcią wstecz dalej niż 2 lata... Także jego nie mam się co pytać, a jego Mamę mimo wszystko wolę nie pytać, bo mnie trochę wkurza. Wszędzie wtrynia swoje trzy grosze.
Ostatnio się krzywiła, że kupiliśmy niebieską wanienkę i że niebieski nie jest dla dziewczynek... Albo, że za rok w sierpniu na pewno będę chciała malucha oddać im na działkę na kilka dni, bo będę zmęczona i będę chciała odpocząć. I komentarz- "UWIERZ". Wtedy zapaliła mi się lampka, że choćbym miała pod siebie ze zmęczenia robić, to jej udowodnię. I gdzie tu takie malutkie dziecko na działce bez matki na KILKA DNI zostawić. Nie ma mowy. Zgadza się. Ale jeśli za wysokie, to trzeba to kontrolować.
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny robie te pieguski, ale nie wiem ile cukru i ile waniliowego?pomocy
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia a moja mama odwrotnie ma, dla niej wszystko pasuje, nawet różowe body by chłopcu ubrała, bo pod spodem to i tak nie widać
też mnie czasem wkurza A co do tż i dziur w pamięci, mój też nic nie wie o swoim rodzenstwie, chociaż jego najmłodszy brat ma 4 lata
|
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje - możesz na legalu rodzić już
![]() Cytat:
Zgaga mnie złapała
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- ( ja też nie przepadam za mamą tż, bo jest taka...rozlazła...nie ma swojego zdania, takie kluchy ciepłe...) |
|
|
|
|
#438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a teraz to już stare wyjadaczki jesteśmy i jakie obeznane w ciążowych sprawach heheCytat:
i czasem nawet jak siedzę to jakbym biegła tzn nagle mi zaczyna serducho napierniczać i oddech krótki się robi i tak przez parę minut i potem jest ok, ale nie wiem co to za licho..
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zjadłam zimnego arbuza
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
hd ciesze sie ze ok po wizycie
jaszczka oby to jednak byla ta wlaciwa paczka... |
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam na coś ochotę i nie wiem na co.Może bryndzę sobie zrobię... Ostatnio to bym tylko słodkie jadła w kółko,nawet na obiad.Znowu tak jak na początku ciąży wędlina i mięso są dla mnie mało zachęcające
|
|
|
|
#443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Jaszczka, ale kicha...Powinni Ci ekspresem na ich koszt wysłać. Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Mama Ł. za to to indywidualistka i zawsze wszystko wie najlepiej. :/
|
|
#444 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-06-10 o 12:30 |
||
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój wczorajszy deser
![]() Zmiksowana śmietana kremówka, tarta czekolada i porzeczki Całość schłodzona w lodówce Załącznik 3173816 |
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
oj jakbym bardzo chciała... ale znając moje kulawe szczęście, to dziś po południu odbiorę wieeelkie pudło pełne oleju silnikowego i samochodowych części
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlugopis na 3 ustawiony i robi dziure w palcu, ale ta krew leci jak z "nosa" juz i tak co raz lepiej mi to wychodzi ![]() Dzis jakos mnie czesto skurcze lapia a wzielam juz 2 nospy no ciekawe czy urodze za 10 dni czy nie to by byl idealny termin ahhhh....
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile czasu szła paczka?
|
|
|
|
|
#449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie wyszłam z pod prysznica.... jakie orzezwienie
i wypiłam kawe inke zagryzajac swojska kielbasa nie miałam nic do kawy a zjadłabym np. jagodziankę itakasia moze i rozsądna ale co przeżywa to jej , ja ja wysyłam jeszcze na usunięcie żylaka ale sie boi .. dziadek zmarł na miażdżycę a wiem że i ona jest genetycznie obciążona anuszka to sie nabiegałaś ..ja chyba już zapomniałam jak się biega ![]() a sąsiadka głupie babsko, hehe wkurzony dzidzius tzn mój foch ![]() lilka ja brodawek jeszcze nie smaruje mini TU masz link do tabeli wagi płodu.Wszystko ok a jutro ide tego paciorkowca robic ![]() ania dobrze ze 2 w 1 ![]() lazurowa dobrze ze wyniki w normie farminka ![]() ola ja w stare przestalam sie miescic juz na poczatku, z przyzwoitego c zrobilo sie mega e...no ok tez jestem za bawełna ale koniecznie z fiszbinami , a co do pojscia na te urodziny to kolo 18;00 na godzinke pojde z tym rodzenstwem zabiora mnie po drodze autem, TZ bedzie w pracy, nie chce mi sie okrutnie. hd to troszke stresujacy poranek mialas dzidzia łuszczyca czasem lubi się pojawić gdy menopauza się wczesnie pojawia a moze inaczej ..jezeli pojawia sie wczesnie menopauza to organizm pozniej wariuje z czego wychodzi jakis skutek uboczny i to moze byc m.in łuszczyca (co jest ponoc jednym z "łagodniejszych" tych skutków ubocznych własnie) moja mam u gina nie była od 13 lat czyli od momentu urodzenia mojej młodszej siostry. A z wątrobą nie przelewki. Cytat:
ale ja tez puchne, podeszwy mnie bola a usta mam jakbym wstrzykła sobie botox ![]() Cytat:
![]() Cytat:
musiala miec holter do domu na 24h aby sprawdzic czy wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wogole to czasem mi tak dziwnie w szyi pulsuje nie mam pojecia co to
|
|||||
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

I patrzy na mnie błagalnym wzrokiem aby coś z tym zrobić.

to już prawie patologia 
Poważnie - dał skierowania na badania i powiedział, że i tak gdyby coś sie złego działo to mam jechać do szpitala a poza tym zawsze w lux medzie może mnie przyjąć inny lekarz. Jest OK.

a termin za niecałe 4 tygodnie i wszystko się może zdarzyć

i czasem nawet jak siedzę to jakbym biegła

a ile czasu szła paczka?