|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
Cytat:
a propo Twoich kierunków, to tez zastanawialam się nad nimi i po przeczytaniu sporo forum dowiedziałam się, ze po stosunkach i europeistyce ciężko znaleźć prace, a jeśli chodzi o administrację to praktycznie kazdy kto to studiuje wypowiada się, ze nauki jest bardzo dużo i ze tego samego uczą się na prawie z tym, ze po administracji nie można zostać sędzia ani adwokatem. Tez bardzo dlugo zastanawiałam sie nad tym kierunkiem ale jednak dałam sobie spokój
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to w takim razie myślę ze URZ, moj brat studiował jakis czas temu i nie bylo tam jakiejs wielkiej konkurencji na studia![]() Cytat:
|
|
#2134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na jakie studia się zdecydowałaś??
|
|
|
|
|
#2135 |
|
na przekór do celu
|
Hmm, własnie, a może pochwalicie się na jakie kierunki składacie lub nad jakimi się zastanawiacie? Może razem cos wymyslimy
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=enlevé;19887487]aha rozumiem
to w takim razie myślę ze URZ, moj brat studiował jakis czas temu i nie bylo tam jakiejs wielkiej konkurencji na studia![]() dziękuję Ci bardzo;* a na jakim kierunku studiował jeśli można wiedzieć? ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Na ekonomie Tylko zdawałam matme, polski i angielski i wszystko na poziomie podstawowym i teraz boję się, że mnie nigdzie nie przyjmą;(
|
|
|
|
#2137 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=exotic smile;19888766]
Cytat:
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=enlevé;19889055]I chwalił sobie ta uczelnie? Bo właśnie czytam różne fora i studenci odradzają studiowania w Rzeszowie twierdząc, że tam nie ma żadnej dobrej uczelni i wszędzie liczy się tylko kasa. Nie znam się na tych uczelniach i sama nie wiem czy składać tam dokumenty.
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, można sie dołączyć?
w sumie to aż mi głupio pisać,ale co tam, kiepsko mi poszła matura... z polskiego pewnie ok 70% matma 30-35% angielski (jedyna pociecha) ok 90% dodatkowe WOS może 60% i historia też ok 60%... wszystko na poziomie podstawowym. Planuje iść na europeistyke albo stosunki mn. na UW no i raczej już moge się domyślić,że od razu powinnam złożyć na zaoczne..ale jednak wacham się jeszcze czy to aby na pewno odpowiednie studia. Różne opinie krązą na temat tego co te studia dają na przyszłość,ale w zasadzie nie widze innej alternatywy bo z taką maturą to na nic poważniejszego mnie nie przyjmą... Orientujecie się jak w ogóle te studia dokładniej wyglądają? Macie znajomych na tych kierunkach? pozdrawiam
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
No i trzeba pamiętać że na prywatną nie kazdy moze sobie pozwolić...khloe, o stosunkach mn. duzo nie wiem, ale czytałam że praca często wiąże się z wyjazdami. za to poznałam kogos kto studiuje europeistykę, dziewczyna ma teraz praktyki w urzędzie, papierkowa robota, czasami zajmuje się sprawami przyzniemnymi, mało "europejskimi" ale pomaga szczególnie w sprawach z dotacjami. Jak ktos cos takiego lubi Tyle ze to stosunkowo nowy kierunek, mało miejsc a wielu chętnych. Jednak spróbowac nie zaszkodzi. Liczy się to aby robić to co się lubi, a nie się zmuszać ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-06-10 o 00:06 |
||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Składa ktoś z Was na Politechnikę Wrocławską lub Lubelską?
|
|
|
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
tez kiedys myslałam o ekonomii, za matma szczególnych problemów nie miałam, ale zdawałam ja na podstawie, a czytałam jak i słyszałam opinie że podstawowa matma raczej nie zapewni dostania się na ten kierunek, a nawet jesli to mało kto się później utrzymuje. Mature napisałam dobrze, 92%, ale tegoroczną podstawę trudno było napisac gorzej... Mówią że trudny kierunek i to nie matma jest wcale najtrudniejsza. Pewnie mimo wszystko złożyłabym tam podanie, ale potrzebna jest tez geografia której nie zdawałam
[/QUOTE]Tego się właśnie obawiam, ze z podstawową matma to mnie nigdzie nie przyjmą też słyszałam, ze na ekonomii jest bardzo ciężko, ale nie mam na co innego isc. Znacie moze jakies ciekawe kierunki gdzie moglabym sie dostac z takimi przedmiotami jakie zdawałam?
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.tropiciel.maturzysty.pl/ A ja dalej nie wiem na 100% na co składać Im mniej czasu tym więcej wątpliwości. Rekrutacja rozpoczyna mi się 16 i 21 czerwca.Ale już wiem, że biorę tylko dwie uczelnie pod uwagę: UEK i UJ ![]() A co do kierunków to przez jakiś cza się wahałam czy nie wybrać dziennikarstwa( Teraz będzie prawdopodobnie albo Gospodarka i administracja publiczna albo Zarządzanie. |
|
|
|
|
#2146 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=exotic smile;19889487]
Cytat:
, a co do poziomu to mówił ze taki raczej sredni, wiadomo Rzeszow nie jest duzym osrodkiem akademickim jak np. Kraków, ale on studiował jakies 2 lata temu także teraz mogło sie tam dużo zmienićCytat:
)Cytat:
warto spróbować przecieżCytat:
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi podpowiedzieć? Lepiej składać na inżynierię biomedyczną, mechanikę i budowę maszyn czy inżynierię materiałową? Na początku marzył mi się pierwszy kierunek, ale teraz już nie wiem
|
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
estrella18 co zdawałaś? Jeśli można wiedzieć to mniej więcej w jakie wyniki celujesz?
![]() Ja będę składać na UJ (dzienne) i też myślałam o UE w Krakowie, Wrocławiu lub Poznaniu (to raczej wieczorowo, a potem przenosiny na dzienne, bo niestety mam tylko 1 przedmiot R), ale jeszcze się zastanawiam, bo chciałam na międzynarodowe stosunki gosp. ale podobno to ogólny kierunek, a na taki nie chcę iść. Najbardziej nastawiłam się na logistykę, ale na większości uczelni na jakie chciałam iść jej nie ma jako kierunek a tylko jako specjalność ![]() Dziewczyny a co myślicie o gospodarce przestrzennej?
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie, mam problem. Jako ze zdaje na architekture egzamin z rysunku musze wplacic oplate rekrutacyjna, ale nie wiem jak to zrobic. Zarejestrowalam sie na stronie rekrutacyjnej PWr ale nie wiem jaki sposob uzyskac wskazowki odnosnie tej oplaty. Jak to zrobic?
|
|
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie, mam problem. Jako ze zdaje na architekture egzamin z rysunku musze wplacic oplate rekrutacyjna, ale nie wiem jak to zrobic. Zarejestrowalam sie na stronie rekrutacyjnej PWr ale nie wiem jaki sposob uzyskac wskazowki odnosnie tej oplaty. Jak to zrobic?
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
A orientujęcie sie może ktory kierunek jest łatwiejszy i prościej sie na niego dostac na ekonomie czy zarządzanie?
|
|
|
|
#2153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na co składasz na UEK?? ![]() FeelingGood ja zdawałam wszystko co obowiązkowe-podstawę i WOS- rozszerzenie. Trudno powiedzieć jakie będę miała wyniki, ale może coś koło tego: WOS: 70-80 Angielski-ok. 90 Polski: nie mam pojęcia Matma: 60-70 |
|
|
|
|
#2154 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
to kierunek ogólny, ale dobrze uzupełniający wiedzę.a co do tego co wczesniej pisałam o ekonomii - czytałam niedawno forum studentów uniwersytetu ekonomicznego i tam dyskutowali miedzy sobą że najwięcej problemów z tym kierunkiem mają osoby po klasach ogólnych, bez rozszerzonej matmy w liceum - to oczywiście ich opinia, ale zapewne trochę prawdy w tym jest... elodia1991, jesli rejestrowałaś się w IRK, to tam przy wyborze kierunku musi byc polecenie w stylu "wpłać opłatę rekrutacyjną". u mnie są np. dostepne druczki które trzeba wydrukować, wypełnić podając numer konta i zanieść na pocztę na przykład. A jesli nie możesz znaleźć - trzeba łapać za telefon i dzwonić do dziekanatu z pytaniem jak to zrobić. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2156 |
|
na przekór do celu
|
po wypełnieniu podania wynikami z matur, tak? no ja bym najpierw poszukała harmonogramu rekrutacji, w nim znalazła termin w jakim trzeba wpłacic opłatę, a jesli trzeba to zrobić wcześniej niż przyjda wyniki to dzwoniłabym do dziekanatu, bo jak inaczej się dowiedzieć...
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
Na PWr to w ogóle jakoś dziwnie to zrobili, bo dopóki nie wyślę zdjęcia to nie mogę wybrać kierunku :/
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wstawione już zdjęcie, ale nie mogę wybrać kierunku, bo nie mam wyników matur i data uzyskania świadectwa dojrzałości jest z przyszłości
|
|
#2159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na UEK na administracje lub stosunki składam
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
czyli będzie można wybrać dopiero po wpisaniu wyników? a do kiedy należy wpłacić?
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

juz w koncu nie wiem czy stosunki mn. europeistyka czy administracja...