Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 22:17   #541
Shpilcia
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
shpilciu mnie egipt tez nie kreci.nie chcialabym sie tam rozchorowac.ja planuje turcje i mam nadzieje ze mi wyjdzie
No właśnie jak już to pojedziemy ze znajomymi i nie pamiętam czy oni byli w Tunezji czy w Turcji bo ja na Turcję się zaopatruje
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Turcja jest przepiękna i ma bardzo sympatycznych mieszkańców... byłam z TŻ tam dwa lata temu, nie mieliśmy za dużo kasy, mieszkaliśmy w dwugwiazdkowym hotelu, bo za pełne dwa tygodnie z jedzeniem płaciliśmy po 1400 zł. Bałam się, że to będzie jakaś rudera, ale było czadersko aż mi się zamarzyły wakacje..
Ah
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś przekroczyłam magiczną granicę - poranna waga 59,8kg . Oby jutro nie podskoczyło
gratki!
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Kurcze, piszecie tak o Waszych TŻ-ach, aż mi smutno Bo ja z moim się ostro pokłóciłam, aż wybiegłam od niego bez słowa... Wyszedł za mną, ale powiedziałam mu, żeby dał mi spokój. Po 4 przystankach i tak musiał wysiąść, bo miał jechać do mamy. Od tamtej pory nie gadaliśmy, czyli od ok. 1,5h... I mam małego dołka

Idę sobie zrobić maseczkę, a potem muszę się pouczyć, bo jutro piszę zaległego kolosa z finansów publicznych...
Nusia minie troszkę czasu się do siebie odezwiecie i pogodzicie teraz się skup na nauce, choć wiem że ciężko ale to w tym momencie jest ważne
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ja byłam z Triadą na objazdówce w Turcji i bardzo polecam. A Kapadocja jest jedyna w swoim rodzaju i po prostu trzeba ją zobaczyć. No i ludzie rzeczywiście bardzo mili a szczególnie na małych wioskach gdzie jeszcze nie dotarła turystyka. Weszliśmy do sklepiku kupić tylko wodę a zostaliśmy poczęstowani taką ilością owoców że pewnie wartością przekraczały 3 razy tę wodę.
Tz miał prace licencjacka o chrześcijaństwie w Kapadocji więc po niej zakochałam się w tym malowniczym krajobrazie bez reszty tam bym pojechała z teczką papieru i pastelami oraz aparatem fotograficznym i więcej do życia mi by nie było potrzebne
Cytat:
Nie wiem na czym polega zemsta faraona ale w Turcji też o czymś takim mówili. Ta zemsta objawiała się problemami żołądkowymi ale to raczej normalne bo mają inne kultury bakterii niż w Europie.
na srace dokładnie to jest klątwa faraona - tak jak piszesz - od drobnoustrojów dostaje się rożnych objawów typu gorączka, wymioty, głównie biegunka ja mam wrażliwy układ pokarmowy mi na Polskich wakacjach wariuje a co dopiero zagranicą na niektórych zdjęciach z wakacji mam brzuch wydęty jak dziecko z Etiopii...a na jednym ze świątyni w której modlono się o płodność to wyglądam jak matka będąca przy nadziei dziękująca za dar nowego życia bez kitu chyba Wam aż wrzucę tego fotosa dlatego boję się Egiptu jak jasna cholera
A ja bym chciała na Mazury nigdy nie byłam! Aż wstyd zawsze tylko góry-morze-góry-morze no i kolonie w lasach wielkopolski
Załącznik 3172997

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2010-06-09 o 22:21
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:18   #542
zetafon
Zakorzenienie

mój tż rzucil palenie dla mnie i jakos dla swoich nieżyjących dziadków. teraz nie moze wąchać papierosów

shpilciu no rzeczywsicie jak przy nadziei

od 01.11.2010 oszczędzam

Edytowane przez zetafon
Czas edycji: 2010-06-09 o 22:20
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:37   #543
carrola
Zadomowienie

Ja też nie palę, moi znajomi z resztą też nie. Ale sziszę lubię czasem przy piwku zapalić, chociaż być może taka nasza, polska czymś się różni od tych tureckich? Zagranicznej nie miałam okazji spróbować.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:20   #544
zetafon
Zakorzenienie

proszę trzymac za mnie kciuki jutro,a własciwie to juz dzisiaj od 8.50.fajnie by bylo jakby facet nam powiedzial ze jednak piszemy test...ehhh....marzenia

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-06-10, 04:43   #545
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Dziewczyny nie mogłam spać całą noc Denerwuję się ślubem, wyobrażam sobie jakieś czarne scenariusze. Juz któryś raz nie mogę nocy przespać z tych nerwów
Wykorzystałam wolny czas i zrobiłam trochę porządków w kosmetykach, spisałam całą pielęgnację

Efekt jest taki, że pożegnałam się jeszcze z jednym tuszem - maskarą Sensique zieloną (miałam ją z wymianki i przyszła jakaś dziwna, śmierdziała jakby papierosami i stwierdziłam, że i tak jej nie użyję) i lakier Inglota jasnoróżowy. To jeden z moich ulubionych lakierów, bardzo często go używałam i została już naprawdę końcóweczka. Pędzlek juz nie dosięgał, a lakier trochę się rozrzedził, więc go wywaliłam. Skończył mi się też wieczorem żel punktowy na pryszcze Eveline, także dzisiejszy bilans -3

A teraz wklejam Wam pielęgnacje:

Kremy do twarzy (7):
Dax Cosmetics Perfecta Nawilżanie na dzień, Dax Cosmetics Perfecta Cera mieszana przeciwzmarszczkowy, Mincer Krem Pobudzający, Ziaja Herbika Plant Krem odżywczo-kojący, Bielenda Torf&Wodorosty Krem Anti-Age, Soraya Care&Control Krem na blizny, Lirene Cera Tłusta i Mieszana Krem na dzień

Toniki (5):
Bielenda Ogórek&Limonka, Soraya Care&Control Tonik antybakteryjny, Ziaja Pro Tonik odświeżający, Mincer Young Medical Tonik, Yves Rocher Mgiełka nawilżająca Hydra Specific

Żele do mycia twarzy (4):
Lirene Cera Tłusta i Mieszana Żel matujący, Ziaja Pro Żel mujący normalizujący, Soraya Care&Control Żel, Yves Rocher Sebo Specific Krem do mycia twarzy

Peelingi do twarzy (6):
Dax Cometics z minerałami i krzemionką, Ziaja Pro Peeling z mikrogranulkami bardzo mocny, Garnier Czysta skóra Peeling eliminujący zaskórniki, Joanna Peeling do twarzy z gruszką, Mincer Dermavital Peeling z tlenkiem glinu, St. Yves Peeling przeciwtrądzikowy

Dezodoranty w kulce (3):
Isana Wirkung egzotyczny, Yves Rocher Jardin du Monde Lotos, Yves Rocher Fraicheur Bambou

Demakijaż (3):
Ziaja płyn dwufazowy, Ziaja Jaśmin w płynie micelarnym, Rossmann Rival de Loop mleczko do demakijażu

Szampony (9):
Joanna: z biosiarką i bursztynem, z brzoskwinią i pomarańczą, z miętą i wrzosem, Clairol Herbal Essences Zmysłowa gładkość, Farmona Szampon Rumiankowy, Barwa Szampon rumiankowy, Farmona Saponics ze skrzypem, Pollena Malwa Czarna Rzepa, Nutrill z Biedronki

Odżywki/Maski (7):
Clairol Herbal Essences Zmysłowa gładkość, Gloria Emulsja, Gloria Maska, Kallos Latte, Pantene Krem odbudowujący, L'Biotica Wax do wypadających włosów, Woda brzozowa Kulpol, Kuracja przeciw wypadaniu włosów Farmona Radical

Odżywki w sprayu (5):
Marion Natura silk do włosów blond, L'Biotica ochrona antyUV, Dove Mgiełka wygładzenie i blask, Joanna Reflex blond, Rosmann Liliputz Spray ułatwiający rozczesywanie

Styling włosów (11):
Wella lakier do kręconych, Garnier Fructis pianka x2, Taft power mousse pianka, Rossmann Yung pianka, Loton 4 lakier, Wella krem Artystyczny nieład x2, Wella krem Superskręt, Frieda Spray do kręconych, Garnier mleczko wygładzające

Peelingi do ciała (3):
Hean peeling cukrowy, Joanna peeling myjący gruszkowy, Bielenda Eco Care peeling myjący

Żele pod prysznic (6):
Ziaja Pomarańczowa mydło, Fa Hibiskus&Żurawina, Joanna Olejek kawowy, Yves Rocher Żel brzoskwiniowy, Yves Rocher Żel mandarynka, Luksja Rituals Thai Fusion

Żele do hig. intymnej (2):
Ziaja Med nawilżający, Mincer z kłączem pięciornika

Kremy do rąk (3):
Barwa krem kokosowy, Mincer krem cytrynowo-winogronowy, Liliputz krem dla księżniczek

Kremy/Żele do stóp (5):
Pollena Ewa z lnem, Delia Szałwiowy, Tołpa krem Foot Therapy, Tołpa Żel antyperspirant Foot Therapy, Yves Rocher żel chłodzący

Balsamy brązujące (3):
Garnier, Bielenda Sunny, Yves Rocher Spa

Balsamy antycellulitowe (7):
Tołpa Super koncentrat na noc, Ziaja Lipocell Bloker, Garnier Bodytonic, Evoco Żel antycellulitowy, Kolastyna Slimbody, Tołpa Spa collection Żel, Tołpa Krem antycellulitowy dla biedronki

Balsamy do biustu (2):
Kolastyna Slimbody, Tołpa Spa Collection Krem

Balsamy/Masła pozostałe: (9)
Farmona trufle i migdały, Farmona Ciemna czekolada i pistacje, Farmona Cynamon i Karmel, Ziaja Pomarańczowa Masło, ziaja Sopot Spa Masło, Bielenda Pożegnanie z Afryką, Eveline Spa Oliwkowy, Yves Rocher jeżynowy, Soraya Summer Slim z białą herbatą

Peeling do dłoni/stóp (4):
Ziaja Pro kuracja parafinowa, Eveline ekspresowe Manicure, Avon Foot Works Scrub, Dax Cosmetics peeling cukrowy

Maseczki tubkowe (4):
Herbapol z bzem, Ziaja Pro maseczka ściągająca, Hean maseczka oczyszczająca, Yves Rocher Maseczka Peel-off
Maseczki saszetkowe (18)

Punktowe na wypryski (3):
jadwiga papka do cery trądzikowej, Asa Acnefan, Maść Mumijo

Kremy pod oczy (1):
Bielenda Eco Care krem pod oczy

Pielęgnacja ust (5):
Carmex klasyczny, Carmex w tubce wiśniowy, Tisane, Bielenda Aloes, Wazelina ziaja

Filtry (2):
Pollena Ewa, Dermedic

Kremy do paznokci (2):
Herba Studio, Sally Hansen

Sole do stóp (2):
On Line: Eukaliptus&Mięta, Kasztanowiec&Imbir

Biochemia (19):
Odżywczy żel hialuronowy, Serum Lemon, Serum na blizny, Serum odbudowujące, Olejek myjący pomarańczowy, Olejek myjący egzotyczny, Tonik z kwasami AHA/BHA, Maseczka wulkaniczna z ogórkiem, Olej z czarnuszki, Olej z awokado, Olej ze słodkich migdałów, Olej kokosowy, Algi, Proszek z orzecha włoskiego, Mother of Pearl, Hydrolaty: oczarowy, rumiankowy, z kocanki, cytrynowy

Na zielono to, co w użyciu.

Zaraz się na mnie baty posypią
Porównując z początkiem odwyku to na pewno odniosłam wielki sukces z pielęgnacją twarzy: kremami, tonikami i żelami do twarzy. Miałam z każdej z tych kategorii po kilkanaście sztuk, chyba najwięcej żeli. A to dlatego, że mocno mnie mobilizowała zmiana pielęgnacji na biochemiczną i nie kupowałam już drogeryjnych kosmetyków. Za duzo tylko tych peelingów- mam nadzieję, że zdążę je zużyć przed terminami.
Za to posypałam się bardzo w pielęgnacji włosowej - ilość szamponów i odżywek mnie poraża Myję włosy codziennie, więc w miarę szybko to schodzi, ale mimo wszystko muszę się opanować. Tej stylizacji włosowej też niby sporo, ale to dlatego że mam jeden komplet w Płocku, a drugi w Toruniu (stąd dwie pianki Garniera i dwa kremy w użyciu).
Pielęgnacja stóp i rąk raczej w normie. Gorzej z balsamami, chociaż to też schodzi na bieżąco. Szczególnie ostatnio jak zużywam drugie pod rząd masełko ziajowe (najpierw kokos teraz pomarańcza), bo szybko uciekają z pudełek.
Z ilości maseczek jestem w miarę zadowolona. Tubkowych ubyło mi chyba o jedną, za to saszetek na początku odwyku miałam około 40, także zużyłam połowę .

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2010-06-10 o 04:56
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 06:11   #546
zetafon
Zakorzenienie

ksiezniczko nie jest tak źle.batów nie daje bo niewyspana jestem.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-06-10, 06:41   #547
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Tz miał prace licencjacka o chrześcijaństwie w Kapadocji więc po niej zakochałam się w tym malowniczym krajobrazie bez reszty tam bym pojechała z teczką papieru i pastelami oraz aparatem fotograficznym i więcej do życia mi by nie było potrzebne

na srace dokładnie to jest klątwa faraona - tak jak piszesz - od drobnoustrojów dostaje się rożnych objawów typu gorączka, wymioty, głównie biegunka ja mam wrażliwy układ pokarmowy mi na Polskich wakacjach wariuje a co dopiero zagranicą na niektórych zdjęciach z wakacji mam brzuch wydęty jak dziecko z Etiopii...a na jednym ze świątyni w której modlono się o płodność to wyglądam jak matka będąca przy nadziei dziękująca za dar nowego życia bez kitu chyba Wam aż wrzucę tego fotosa dlatego boję się Egiptu jak jasna cholera
Kapadocja to jak inny świat. Krajobraz jak na księżycu.

No to turecka klątwa polega na tym samym. Ja w sumie przeszłam to lajtowo bo od pierwszych dni jadłam na tony ich jogurty ale były osoby z wycieczki co się nieźle pochorowały. A lekarz im poprzepisywał leki zatrzymujące biegunkę co IMO jest kretyństwem, bo skoro organizm chce wyrzucić z siebie toksyny to po co mu przeszkadzać.

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Kurcze, piszecie tak o Waszych TŻ-ach, aż mi smutno Bo ja z moim się ostro pokłóciłam, aż wybiegłam od niego bez słowa... Wyszedł za mną, ale powiedziałam mu, żeby dał mi spokój. Po 4 przystankach i tak musiał wysiąść, bo miał jechać do mamy. Od tamtej pory nie gadaliśmy, czyli od ok. 1,5h... I mam małego dołka
Pogodzicie się. Ja jestem zdania że faceta sobie trzeba wychować a jak się nie da to zmienić na lepszy model. I z facetem trzeba rozmawiać a nie kłócić się.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
niestety nie a fajne to?
Fajne. Nie palę papierosów i nigdy nie paliłam, wręcz dusi mnie dym z papierosa ale szisza to całkiem inna bajka.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
O jezu ... nigdy więcej
No ale ja papierosów nie palę więc to była dla mnie masakra ... Przez noc wypiłam 1,5 l wody bo tak mnie gardło paliło i przez cały następny dzień miałam ten "smak" w ustach.
Musiałaś trafić na tytoń kiepskiej jakości. Ja paliłam tylko w Turcji więc nie wiem jak to się ma do tego co oferują w Polsce i jakoś nie mam ochoty spróbować.

Cytat:
proszę trzymac za mnie kciuki jutro,a własciwie to juz dzisiaj od 8.50.fajnie by bylo jakby facet nam powiedzial ze jednak piszemy test...ehhh....marzenia

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Wykorzystałam wolny czas i zrobiłam trochę porządków w kosmetykach, spisałam całą pielęgnację
Widzę że nie tylko kolorówkę kolekcjonujesz.
A tak z ciekawości ile Ci zajmuje posprzątanie tego stoliczka makijażowego bo wyobrażam sobie że jak to wszystko jest na wierzchu to się nieźle kurzy.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2010-06-10 o 06:43 Powód: dopisek
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 06:48   #548
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym chciała na Mazury nigdy nie byłam! Aż wstyd zawsze tylko góry-morze-góry-morze no i kolonie w lasach wielkopolski
Załącznik 3172997
Brzuszek faktycznie widoczny

A co do kierunków polskich wyjazdów, to zdradzę Ci, że jako Warmianka na Mazury pierwszy raz pojechałam mając lat 25+ - w końcu taaaak daleko mam

Cytat:
Pewnie, że kciuki są

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 07:21   #549
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie mogłam spać całą noc Denerwuję się ślubem, wyobrażam sobie jakieś czarne scenariusze. Juz któryś raz nie mogę nocy przespać z tych nerwów
wszystko pójdzie gładziutko, stres jest normalny przy takim wydarzeniu, może zacznij pić ziółka na uspokojenie/dobry sen?
No z kosmetyków ładnie zeszłaś, parę sekcji musisz jeszcze dopracować a peelingi zawsze możesz zużyć do dekoltu/pleców lub do ciałka
Cytat:
No to turecka klątwa polega na tym samym. Ja w sumie przeszłam to lajtowo bo od pierwszych dni jadłam na tony ich jogurty ale były osoby z wycieczki co się nieźle pochorowały. A lekarz im poprzepisywał leki zatrzymujące biegunkę co IMO jest kretyństwem, bo skoro organizm chce wyrzucić z siebie toksyny to po co mu przeszkadzać.

Widzę że nie tylko kolorówkę kolekcjonujesz.
A tak z ciekawości ile Ci zajmuje posprzątanie tego stoliczka makijażowego bo wyobrażam sobie że jak to wszystko jest na wierzchu to się nieźle kurzy.
Żeby spędzić miło wakacje? nikt nie chce przeleżeć za granicą tygodnia w hotelu zamiast na plaży co nie

No Księzniczki stoliczek mnie przeraża ja muszę mieć wszystko w pudełeczkach, bo taki stoliczek wydaje mi się niehigieniczny a już nie mówię ile Ci na pewno zajmuje czasu jego sprzątania rzeczywiście zapoluj na te szufladki już dziś!

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Brzuszek faktycznie widoczny

A co do kierunków polskich wyjazdów, to zdradzę Ci, że jako Warmianka na Mazury pierwszy raz pojechałam mając lat 25+ - w końcu taaaak daleko mam
A chciałam zauważyć że normalnie brzuch mam normalny, tzn umięśniony nigdzie nic nie odstaje, a tu taka kulka na reszcie zdjęć wygląda normalnie

Hehe tak to jest, tam gdzie najbliżej to i też najdalej. Więc jeszcze wszystko przede mną

Tak jak ostatnie limitowanki Essence mi się nie podobały tak ta CoC normalnie kusi mnie pasiak, kredki jutro wybieram się do Natury rozświetlacz się przyda bo codziennie używam w obecnym mam wielką dziurę a teraz latem dodatkowo będę omiatać jeszcze obojczyki, dekolt i co tam się napatoczy lubię glow na mojej bladej skórze
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 07:38   #550
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby spędzić miło wakacje? nikt nie chce przeleżeć za granicą tygodnia w hotelu zamiast na plaży co nie
Niby tak tyle że takie toksyny jak zostaną na siłę pozostawione w organizmie to mogą spowodować o wiele większe szkody niż popsuty urlop.
Stary 2010-06-10, 07:59   #551
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Zużyłam właśnie sporą saszetkę balsamu do włosów Garnier Nutrisse Creme - przede wszystkim bosko pachniała
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 09:04   #552
aaaania1989
Zakorzenienie

Hej U Was tez taki skwar? Melduję ,ze wczoraj zakupiłam wodę termalna Iwostin 50ml i maseczkę z glinki zielonej.KOńczy mi się :
-balsam YR
-krem Vichy

a wczoraj zużyłam odżywkę elseve do włosów

jeśli macie ochotę to prosze o głosy w link z podpisu jeżeli Wam się podobają zdjecia
Stary 2010-06-10, 09:14   #553
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałaś trafić na tytoń kiepskiej jakości. Ja paliłam tylko w Turcji więc nie wiem jak to się ma do tego co oferują w Polsce i jakoś nie mam ochoty spróbować.
Palący znajomi nie mieli problemów, więc to po prostu moje nie przyzwyczajone gardło i płuca

W końcu mam zużycia
- żel pod prysznic Uplift - Luksja
- kulka SSS - Avon

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-06-10 o 09:19
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:24   #554
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Palący znajomi nie mieli problemów, więc to po prostu moje nie przyzwyczajone gardło i płuca
Fakt, może oni są przyzwyczajeni do różnych świństw ale ja napisałam o odczuciach z perspektywy osoby która nigdy w życiu nie miała papierosa w ustach.
Stary 2010-06-10, 10:29   #555
Hosenka*
Zakorzenienie

Wybieram się do Natury poogladać nowa limitowankę Essence ... Obawiam się, że wyjdę z wszystkimi 3 lakierami

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 10:30   #556
Konto usunięte

Cytat:
Wybieram się do Natury poogladać nowa limitowankę Essence ... Obawiam się, że wyjdę z wszystkimi 3 lakierami
Nic mi nie mów, ja też mam znowu fazę na lakiery... A jakiś rok miałam z tym spokój
Ale powiedziałam sobie, że nie kupię nic nowego, dopóki nie obfocę wszystkich moich na klubowego bloga
Czyli ze 2 miesiące abstynencji...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:14   #557
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
spóźnione, ale mam nadzieję, że się przydadzą!

Byłam dziś w Naturze
Niestety nie ma nowej limitowanki jeszcze, kuszą mnie kredki i lakiery
Ale kupilam fioletowa wysuwaną kredkę do oczu Essence i lakier brokatowy ze stałej oferty.
Poza tym 2 szampony Garnier kwiat lipy w zestawie za 9,99. Szampony w sumie to na zapas.
No i odebrałam nasze obrączki, tym razem jest moje imię już na tej TZta!

I jeszcze zgrzeszyłam- kliknęłam na All. tester 100ml Sunflowers za 42zł w tym przesyłka zaszalałam tak, bo sprzedałam tonery na All i wpadnie z nich niezła sumka.

Księżniczko, nie jest z Tobą tak źle, jeszcze trochę zużyjesz kremów, szamponów i odżywek i będzie super. No i maseczki saszetkowe też szybko Ci zejdą.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Wczoraj oddalam mamie krem do stóp z Avonu, tacie krem do twarzy Babydream i dziś jeszcze oddam mamie dezodorant B.U. Sexy. Nie wiem czy liczyć to wszystko od razu do zużyć?

Dziś jak sie ogarnę to chyba obfocę trochę kosmetyków i zrobię wymiankę.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:15   #558
magdolena
Zakorzenienie

Gorąco jak diabli, ja latam z mokrymi wlosami:P
Jutro chyba pojdzie jedna Rexona!
Stary 2010-06-10, 12:17   #559
Konto usunięte

U mnie czerwiec będzie niestety porażką. Nie wydam dużo więcej niż mój limit, ale duuużo mi przybędzie... Choć i zużyć trochę będę miała. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:

Zużyte:
1.Biochemia Urody, Puder bambusowy
2.Colgate, Pasta do zębów Sensitive Pro-Relief, 22ml
3.Nivea, Plastry oczyszczające do nosa, 1 szt.
4.Golden Rose, Lakier Pretty color, 119
5.Golden Rose, Lakier Pretty color, 162
6.Avon, roletka Pur Blanca, 9ml
7.Dove, Kremowy żel pod prysznic z olejkiem, 55ml
8.Garnier, Nutrisse Creme, Balsam do włosów, 20ml – miniatura
9.Eveline, Serum intensywnie wyszczuplające, 7ml – próbka

Nowe:
1.Nivea, Plastry oczyszczające do nosa, 10szt. – 4,00zł
2.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Chic cobalt – 4,00zł
3.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Jungle Orchid – 4,00zł
4.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Dyn-o-mite – 4,00zł
5.Sally Hansen, Lakier Xtreme wear, Groovy green – 4,00zł
6.Enliven, Masło do ciala Arbuz, 300ml – 5,50zł
7.Enliven, Odżywka do włosów Malina i Jabłko, 400ml – 2,00zł
8.Garnier, Szampon z mango i kwiatem Tiare, 250ml – 4,99zł
9.Avon Planet Spa, Masło do ciała z minerałami Morza Martwego, 200ml – 7,50zł
10.Avon Sun, Balsam z beta-karotenem wzmacniający opaleniznę, 200ml – 7,50zł
11.Avon Sun, Kojący krem po opalaniu z panthenolem, 200ml – 7,50zł
12.Avon Nail Experts, Zmywacz do paznokci w pisaku – 7,50zł
13.Lorys, Balsam do włosów z olejkiem z węża, 1000g – wymiana
Stary 2010-06-10, 12:20   #560
zetafon
Zakorzenienie

witajcie ponownie.

ale jaja dzisiaj z tym egzaminem.siedzialam przed salą,wykładowcy jeszcze nie bylo.zaczelam mówic kolezankom ,,zobaczycie,przyjdzie facet i jak zobaczy ze nas tyle jest to zrobi opisowy,da trzy pytania (wymienilam te pytania co bym chciala) i zdamy." druga kolezanka mówi : ,,taaaa,jasneee a Bednarczyk przyjdzie nas pilnowac(taka wredna profesorka od nas z uczelni)".

po chwili przychodzi facet,zobaczyl ze nas jest duzo,zniknol na chwile,wrócił z tą profesorką,zrobił opisówke ,dał nawet 3 pytania które były takie jak chcialam.
smiałysmy sie ze na koniec studiów w koncu mojee zyczenia sa wysłuchiwane.nie mniej dziekuje za trzymanie kciuków.

poszłam po egz.na zakupy.kupiłam japonki ,pędzel w inglocie do rozcierania cieni,potem poszłam do drogerii na długiej i kupiłam zestaw ziaji na cellulit.w zestawie było to nowe serum czerwone,termowyszczuplaj ace i chłodzące,a gratis koncentrat wyszczuplajacy z serii rebuild.dałam za zestaw 17zł.w sumie zakup potrzebny bo nie mialam nic w zapasie za lirenke która sie konczy.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-06-10, 12:27   #561
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
A ja bym chciała na Mazury nigdy nie byłam! Aż wstyd
wstyd
wielbię Mazury od czasu jak tam bylam pirwszy raz, czyli juz prawie 10 lat wybierz sie, warto

zetafon: spoznione, ale trzymam
Stary 2010-06-10, 12:30   #562
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

O Matko myślałam, że mnie zjedziecie za te zapasy

Co do stoliczka to rzeczywiście jest z tym roboty. Pędzle piorę codziennie, po każdym użyciu. A co do reszty to przy porządkach wszystko wycieram Schodzi z tym jakoś 10 minut może, nie jest tak źle. A co do higieniczności, to wszystko ma swoje opakowania, więc do środka kosmetyku kurz się nie dostaje. Trzymam to wszystko na tym stoliczku, bo cieszy mnie ten widok, wszystkich moich zbiorów kolorówkowych naraz ... Ale ja porąbana jestem.
Oczywiście po przeprowadzce kupię te szufladki, ale to bardziej ze względu na częstszych gości (np. rodziców ) niż to sprzątanie.
Stary 2010-06-10, 12:31   #563
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
O jezu ... nigdy więcej
No ale ja papierosów nie palę więc to była dla mnie masakra ... Przez noc wypiłam 1,5 l wody bo tak mnie gardło paliło i przez cały następny dzień miałam ten "smak" w ustach.
ja palilam i papirosy i shishe ale uwazam ze shisha jest straszna myslalam, ze mi sie
Stary 2010-06-10, 13:25   #564
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ale jaja dzisiaj z tym egzaminem.siedzialam przed salą,wykładowcy jeszcze nie bylo.zaczelam mówic kolezankom ,,zobaczycie,przyjdzie facet i jak zobaczy ze nas tyle jest to zrobi opisowy,da trzy pytania (wymienilam te pytania co bym chciala) i zdamy." druga kolezanka mówi : ,,taaaa,jasneee a Bednarczyk przyjdzie nas pilnowac(taka wredna profesorka od nas z uczelni)".

po chwili przychodzi facet,zobaczyl ze nas jest duzo,zniknol na chwile,wrócił z tą profesorką,zrobił opisówke ,dał nawet 3 pytania które były takie jak chcialam.
smiałysmy sie ze na koniec studiów w koncu mojee zyczenia sa wysłuchiwane.nie mniej dziekuje za trzymanie kciuków.
Hahaha co za zbieg okoliczności

U mnei dziś była podobna historia, bo zastanawiałam się przed chwilą co z tą pracą w laboratorium, że chyba powinnam się przypomnieć sąsiadce. Minutę później zadzwonił tata, że jutro mam rozmowę

Nie było u mnei nowj limitowanki Essence. Poszłam więc do lumpka i kupiłam co-nie-co https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=221

Instagram

Stary 2010-06-10, 13:33   #565
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Hosenko, ale cudny ten komplet do spania , ale ja bym w lumpie butów nie kupiła Wszystko inne, tylko nie buty.

Kurcze, obejrzałam limitowankę Essence O Matko Mam ochotę na dwa lakiery i trzy kredki
Hosenko, nie wiesz czy te kredki to będą takie jak LL? Bo jeśli tak, to kupuję Uwaga, uwaga na cienie się nie skuszę. Będę dzielna!
Lecę do Natury zaraz
Stary 2010-06-10, 13:34   #566
zetafon
Zakorzenienie

hosenko wez przyjedz kiedys do mnie i mnie wez na nauke jak sie wyszukuje takie fajne ciuszki.ja dopiero zaczynam w tej kwestii ale znajduje tylko wielkie rozmiary albo nic ciekawego.byłam w dniu dostawy w jednym takim przybytku a jakos nic mnie nie zainteresowalo poza bluzą polarkową za 19zł,ale i tak sporo jak na uzywany ciuch.

ksiezniczko jest jakis link do tej limitowanki essence?

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-06-10, 13:38   #567
Konto usunięte

Cytat:
hosenko wez przyjedz kiedys do mnie i mnie wez na nauke jak sie wyszukuje takie fajne ciuszki.ja dopiero zaczynam w tej kwestii ale znajduje tylko wielkie rozmiary albo nic ciekawego.byłam w dniu dostawy w jednym takim przybytku a jakos nic mnie nie zainteresowalo poza bluzą polarkową za 19zł,ale i tak sporo jak na uzywany ciuch.

ksiezniczko jest jakis link do tej limitowanki essence?
Zet: http://www.essence.eu/pl/products/tr...-homepage.html
Mam ochotę na te lakiery...
Stary 2010-06-10, 13:43   #568
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Własnie sobie przypomniałam, że miałam nie wydawać więcej niż 80 zł w miesiącu Przejdę się do Natury i oblukam, a kupię pewnie w lipcu, o ile będzie jeszcze.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A to nie ta?: http://www.zeberka.pl/art.php?id=7798
Stary 2010-06-10, 13:46   #569
Konto usunięte

Ta jest z marca wg stronki ^^
Stary 2010-06-10, 13:49   #570
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, ale cudny ten komplet do spania , ale ja bym w lumpie butów nie kupiła Wszystko inne, tylko nie buty.

Hosenko, nie wiesz czy te kredki to będą takie jak LL? Bo jeśli tak, to kupuję Uwaga, uwaga na cienie się nie skuszę. Będę dzielna!
Lecę do Natury zaraz
Mam kilka par butów z lumpa, łącznie z kozakami.
Zawsze myję, przelewam spirytusem i psikam sprayem z Sholla i jest ok.
Te Atmosphere są nowe - były oryginalnie złączone ze soba, z dużą metką. Tylko naklejki z ceną są zerwane.

Nie wiem jak te kredki, zwłaszcza, że z LL nie mam żadnej.

Cytat:
W watku lumpkowym udziela się betinka: ona jest z Krakowa i same cuda pokazuje

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości