Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 15:46   #1621
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
patrzcie jakie ogłoszenie znalazłam

"

PRZYJMĘ DO PRACY DZIEWCZYNĘ,KTÓRA
-MA DUŻO WOLNEGO CZASU
-TAKŻE Z BRAKIEM WYKSZTAŁCENIA
-CHCE MIESZKAĆ POZA DOMEM I RODZINNYMI STRONAMI
-DOBRA STAWKA GODZINOWA
-PŁACĘ DNIÓWKI
-DOFINANSUJĘ PODRÓŻ DO MIEJSCA PRACY,KWATERUNEK"
ciekawe co to za praca
haha. no właśnie ciekawe co to za praca

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
a szkoda gadać.
ciągle komentowały moją twarz, z którą mam problemy od... odkąd pamiętam, na prawdę trądzik to choroba psychiczna także bardzo... i mój nos, że krzywy...

w sumie. ostatnio mój wujek zastanawiał się czy nie zostać mężem do wynajęcia, ale w sensie wykonywania prac domowych
wiesz. swego czasu też miała straszny kompleks na punkcie nosa
myślałam o operacji i w ogóle . ale jakoś zmieniłam nastawienie ,chociaż zdarza się jeszcze że się dołuję

kiedyś czytałam o tym artykuł .

Cytat:
b
może ta ostatnia przyjaciółka Ci zazdrościła po prostu (napisalam poprosut )

no niestety tak jest w urzędach, ale jakby co, to policja by sprawdziła w swoim rejestrze, że ma prawo jazdy i ewentualnie mandat, że nie ma przy sobie
dobrze, że się znalazło.
też doszłam to takiego wniosku ale wiesz, po takich tekstach to mi się tylko odechciewało , podcinało skrzydła.

no tak. tylko właśnie chodziło o to, żeby nie dostał mandatu itp.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
fak jea, lowe maj fader.
zachciało mu się przestawiania lodówki w taki upał. przestawił, niby umył podłogę po tym, ale jak.. musiałam poprawić i zaraz idę pod prysznic, bo jestem mokra jak hiper-owłosiona mysz.
liczą się chęci
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:47   #1622
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam nad zrobieniem sobie Gap Year i byciem przez ten rok aupair
fajne to jest, chociaż pewnie zależy na jaką rodzinę trafisz.

Cytat:
ja też
tylko jest jeden problem, a nawet czy.

1. tż
2. nie chciałabym być tam sama, czułabym się nieswojo w nowym miejscu, bez nikogo.
3. nie lubię dzieci.
ale przecież nie musisz być sama, tam się poznaje ludzi, inne au-pair, spotyka się z nimi
no, ale ten 3 podpunkt

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Z cyklu Wylej Żale: Ewa mnie nie przyjęła na facebooku jeszcze i nie mogę polubić zdjęć z Gdańska [COLOR="Silver"]
nie widziałam, już akceptuję ;*

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
samemu nie ma co jechać, to niebezpieczne jest
a znasz program au-pair? Jeżeli jedziesz przez jakąś firmę typu prowork [siostra z tego jechała] na pewno jest bezpieczniej niż na własną rękę, aczkolwiek oni nie gwarantują Ci, że rodzina będzie super. Myślę, że warto być au-pair np. chociażby dla języka.

lecę z mamą na spacer. duszno

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:48   #1623
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
moja siostra ogląda zdjęcia z Gdańska i pyta: a ta ruda to kto ?
ja: Weronika
sis: jakaś dziwna, nie lubię jej

nie wiem o co jej chodziło, może ma uprzedzenia do rudych ?
co za siostra

no i się nie połączyło
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:49   #1624
Karmenka
Zakorzenienie

fajne komiksy

a te mnie przerażają.

się mi wcięły.
Stary 2010-06-10, 15:53   #1625
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
a szkoda gadać.
ciągle komentowały moją twarz, z którą mam problemy od... odkąd pamiętam, na prawdę trądzik to choroba psychiczna także bardzo... i mój nos, że krzywy...
Tacy ludzie są dla mnie ograniczeni. Nie mają pojęcia co to jest 'trądzik' i co jest w stanie zrobić z psychiką człowieka. Dużo ludzi myśli, że jak masz trądzik to jesteś zaniedbana, nie myjesz się itp. A prawda jest taka, że tacy ludzie mają czystszą cerę niż nie jeden 'ludź' bez trądziku. Jak swojemu dziecku będę wbijała do głowy, że nie można się z nikogo wyśmiewać!

Stary 2010-06-10, 15:54   #1626
malenstwo5
Wtajemniczenie

ale Wy macie tempo

Ja też byłam dzisiaj na rowerze

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:54   #1627
star15
Zakorzenienie

Cytat:
a szkoda gadać.

tzn. ja chyba nigdy takich osób przyjaciółkami nie nazywałam. raczej miałam na myśli to, że zawsze myślałam, że dośc szybko zdobywam przyjaciółki, te prawdziwe, bo co z kimś w ławce nie siedziałam, to się zaprzyjaźnialiśmy, ale przypominałam sobie o tych osobach, które jednak zostały tylko dobrymi koleżankami i widzę, że chyba nigdy tak nie było, że szybko się zaprzyjaźniałam.

ale już nie tak, jak kiedyś rozmawiałyśmy

ja siebie też
pokaż potem te przedstawienia

ile sie zastanawialam o co Ci chodzi

no stoją stoją, ze swoich działek mają ale dziś mam jakieś dziwne, cierpkie takie.
a ostatnio mama kupiła idealne
ojej, dzieci to naprawdę potrafią być okropne..

mhm, rozumiem. a ja zawsze bardzo się spieszyłam z nazywaniem ludzi przyjaciółmi, ale to pewnie przez te gazety, które namiętnie czytałam jak miałam 10 lat. ;] Bravo, Twist, Bravo girl, Dziewczyna.. regularnie. tam zawsze podkreślali, że nastolatka musi mieć dużo przyjaciół, paczkę, kumpele.. no chciałam być fajna, no.
a jaka była kiedyś afera, gdy rodzice zobaczyli u mnie Twista z wytłuszczonym na okładce tekstem: jak się dobrze zabezpieczać czy coś takiego. u 10latki! jako matka bym się chyba załamała. a ja po prostu taka przedwcześnie ciekawska byłam..

tu jest fragment przedstawienia wczorajszego (i nawet przez chwilę mnie widać ), całe wyślę jak Tż mi udostępni.
lowe ludzi chodzących na szczudłach, sama chciałabym się nauczyć.

Cytat:
mnie znajomi już nie pytają, czemu jestem smutna, ale jak ktoś mnie nie zna, to ciągle pyta

pijesz do czegoś?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:55   #1628
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
moja siostra ogląda zdjęcia z Gdańska i pyta: a ta ruda to kto ?
ja: Weronika
sis: jakaś dziwna, nie lubię jej

nie wiem o co jej chodziło, może ma uprzedzenia do rudych ?

Dużo osób jest uprzedzonych, ja już się przyzwyczaiłam, że tak ludzie reagują.
O, np. babka w komisji od polskiego była uprzedzona. Do wszystkich się uśmiechała, a na mnie nawet nie spojrzała, jak wygłaszałam swoją mowę, o uśmiechu mogłam pomarzyć.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:01   #1629
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, dzieci to naprawdę potrafią być okropne..

mhm, rozumiem. a ja zawsze bardzo się spieszyłam z nazywaniem ludzi przyjaciółmi, ale to pewnie przez te gazety, które namiętnie czytałam jak miałam 10 lat. ;] Bravo, Twist, Bravo girl, Dziewczyna.. regularnie. tam zawsze podkreślali, że nastolatka musi mieć dużo przyjaciół, paczkę, kumpele.. no chciałam być fajna, no.
a jaka była kiedyś afera, gdy rodzice zobaczyli u mnie Twista z wytłuszczonym na okładce tekstem: jak się dobrze zabezpieczać czy coś takiego. u 10latki! jako matka bym się chyba załamała. a ja po prostu taka przedwcześnie ciekawska byłam..

tu jest fragment przedstawienia wczorajszego (i nawet przez chwilę mnie widać ), całe wyślę jak Tż mi udostępni.

pijesz do czegoś?
Też to czytałam w tym wieku

Kiedyś w wieku 10 lat zostawiłam Bravo Girl u koleżanki i jej mama zabroniła jej się ze mną zadawać i kazała mi przyjść po gazetę z rodzicami

Stary 2010-06-10, 16:07   #1630
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
fak jea, lowe maj fader.
zachciało mu się przestawiania lodówki w taki upał. przestawił, niby umył podłogę po tym, ale jak.. musiałam poprawić i zaraz idę pod prysznic, bo jestem mokra jak hiper-owłosiona mysz.

Cytat:

Ten rower to nie był trafiony pomysł, ja jak już to się wieczorem zawsze wybieram, jak tak przyjemnie chłodno się robi.
no co Ty ?
ale musiałam, bo tata zawoził mnie do dziadka samochodem, a ja sobie na rowerze potem wracałam do domu. i już mam w domu rower, mhm, musze okiełznać windę

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19904169]

też doszłam to takiego wniosku ale wiesz, po takich tekstach to mi się tylko odechciewało , podcinało skrzydła.

[/QUOTE]

bardzo
ile ja ryczałam przez to no i wiadomo - zero pewności siebie przy poznawaniu ludzi
ale teraz jest ok, lubie poznawać nowych ludzi, tylko nie lubię jak ktoś z góry nastawiony jest anty i się zajmuje tylko swoją osobą.

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
ale przecież nie musisz być sama, tam się poznaje ludzi, inne au-pair, spotyka się z nimi
no, ale ten 3 podpunkt

a znasz program au-pair? Jeżeli jedziesz przez jakąś firmę typu prowork [siostra z tego jechała] na pewno jest bezpieczniej niż na własną rękę, aczkolwiek oni nie gwarantują Ci, że rodzina będzie super. Myślę, że warto być au-pair np. chociażby dla języka.
mówisz? tylko bym się bała, że nikt nie będzie chciał mnie poznać i będę się czułą taka samotna.

ale można też wcześniej wybrać rodzinę, nie? poznać itd? a zmiana jakby co?
język + samodzielne życie + pokonanie bariery strachu

Cytat:
te drugie to

Cytat:
Tacy ludzie są dla mnie ograniczeni. Nie mają pojęcia co to jest 'trądzik' i co jest w stanie zrobić z psychiką człowieka. Dużo ludzi myśli, że jak masz trądzik to jesteś zaniedbana, nie myjesz się itp. A prawda jest taka, że tacy ludzie mają czystszą cerę niż nie jeden 'ludź' bez trądziku. Jak swojemu dziecku będę wbijała do głowy, że nie można się z nikogo wyśmiewać!
i w ogóle, dużo ludzi, tych młodszych właśnie, dojrzewających uważa, że ktoś to ma, bo nic z tym nie robi, już nawet nie, że się nie myje, tylko o to konkretnie nie dba, nie leczy jakby to takie łatwe było.
a Ci smiejący nie zdają sobie sprawy jak bardzo psychikę niszczą...
swoje dziecko też będę tego uczyła namiętnie, a jak tylko zauważę u niego jakiekolwiek objawy trądziku to od razu zabiorę do lekarza, żeby nie musiało przechodzić tego, co ja musiałam

Cytat:

pijesz do czegoś?
aa, moja mama też nie była zadowolona gdy to czytałam (te gazety)
no ale skads wiedze trzeba bylo czerpac, nie moja wina, ze nikt ze mną o tym nie rozmawiał
i ja jako matka bym doszla do wniosku, ze widac dziecko potrzebuje wiedzy o tym, bo moze po prostu jest ciekawe, a nie oznacza to od razu ze nie wiadomo co bedzie robiło. ze moze lepiej zebym ja mu to przekazała, niż Bravo.

nie, skąd

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Kiedyś w wieku 10 lat zostawiłam Bravo Girl u koleżanki i jej mama zabroniła jej się ze mną zadawać i kazała mi przyjść po gazetę z rodzicami

nie chce być takim rodzicem
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:09   #1631
malenstwo5
Wtajemniczenie

Moja mama ją wyśmiała

Stary 2010-06-10, 16:14   #1632
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
patrzcie jakie ogłoszenie znalazłam

"

-MA DUŻO WOLNEGO CZASU
-DOBRA STAWKA GODZINOWA
-PŁACĘ DNIÓWKI
ciekawe co to za praca
czyli, że szuka jakiejś młodej, głupiej?

Nawet nie chcę wiedzieć co to za praca
Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Mi się najbardziej podobała 3. seria, tą 4. to już chyba trochę na siłę oglądam. I nie wiem, osobiście uważam, że ten serial jest prawdziwszy od tych wyidealizowanych seriali CW, gdzie jak się zdenerwują to mówią "oh no" to jeśli chodzi o język. Ale jeśli chodzi o obyczajowość i używki, to zdecydowanie przeginają np. scena w jednym z odcinków 4. serii, kiedy Freddie jest u Effy i razem ćpają, chlają i jarają ile wlezie. Nie wiem, może to dlatego, że nie poruszam się w lansiarskim towarzystwie, ale jak dla mnie taki świat nie istnieje.
No wiadomo bliżej im do prawdy niż Bożence z Klanu Ale juz pierwszy odcinek 3 serii (jak Effie i jakiś chłopak podpalili szkołę) był tak mało realistyczny.

W ogóle uwielbiałam aktorów z pierwszych serii i kurde uwielbiam fragment pogrzebu Chrisa (aż uroniłam łezkę oglądając tn fragment)

Cytat:

o, a mi się podobają tzn. niektóre wątki. ale generalnie uważam, że ten serial i tak jest mocno podkoloryzowany i nierzeczywisty.
o to samo mi chodzi
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:17   #1633
malenstwo5
Wtajemniczenie

Żbiczki, oglądacie gdzie online czy ściągacieSkinsów ?

Stary 2010-06-10, 16:18   #1634
star15
Zakorzenienie

Cytat:
aa, moja mama też nie była zadowolona gdy to czytałam (te gazety)
no ale skads wiedze trzeba bylo czerpac, nie moja wina, ze nikt ze mną o tym nie rozmawiał
i ja jako matka bym doszla do wniosku, ze widac dziecko potrzebuje wiedzy o tym, bo moze po prostu jest ciekawe, a nie oznacza to od razu ze nie wiadomo co bedzie robiło. ze moze lepiej zebym ja mu to przekazała, niż Bravo.

nie, skąd
no właśnie- wiedza była od koleżanek i z gazet, bo internet był trudniej dostępny niż teraz, ja miałam na modem podłączony do telefonu i za każdy impuls się płaciło, strasznie drogie to było i rodzice mi pozwalali siedzieć tylko od czasu do czasu. więc jakoś nie przychodziło mi do głowy szukać informacji o seksie w internecie.

ja na pewno na początku byłabym mocno zdziwiona.. że jak to, 10latka, już?! to tak, jakby mój Junior już teraz interesował się seksem (a zapewne się interesuje, tylko na razie mało jawnie )
i też rodzice ze mną nie rozmawiali w sensie, że to się bierze stąd, a to stąd.. mama jak dostałam 1szą miesiączkę, powiedziała: oo, nasza córusia stała się już kobietą.. i zapytała, czy ja wiem, jak to wszystko się odbywa w moim organizmie i w ogóle, a że ja się krępowałam z nią o tym rozmawiać, powiedziałam, że wiem. ;] mimo, że znałam tylko ogólniki.

zrobię wszystko, żeby być dla mojej córki najlepszą przyjaciółką.

jaka Marta, przecież wiesz, że ja Cię lowe.

Cytat:

"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-06-10, 16:19   #1635
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Żbiczki, oglądacie gdzie online czy ściągacieSkinsów ?

iitv
serialeonline

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 16:20   #1636
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

pijesz do czegoś?
fajnie !

u mnie w wakacje są warsztaty teatralne, no i tam można się nauczyć m.in. chodzenia na szczudłach.

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość

Dużo osób jest uprzedzonych, ja już się przyzwyczaiłam, że tak ludzie reagują.
O, np. babka w komisji od polskiego była uprzedzona. Do wszystkich się uśmiechała, a na mnie nawet nie spojrzała, jak wygłaszałam swoją mowę, o uśmiechu mogłam pomarzyć.
bo durne ludzie. rudy jest fajny.
miałam kiedyś rudą koleżankę, przez 5 lat podstawówki, teraz nie mówimy sobie nawet cześć.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:20   #1637
Karmenka
Zakorzenienie

Na yt są wszystkie serie.
Stary 2010-06-10, 16:21   #1638
malenstwo5
Wtajemniczenie

To dziś zaczynam oglądać

Stary 2010-06-10, 16:23   #1639
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie- wiedza była od koleżanek i z gazet, bo internet był trudniej dostępny niż teraz, ja miałam na modem podłączony do telefonu i za każdy impuls się płaciło, strasznie drogie to było i rodzice mi pozwalali siedzieć tylko od czasu do czasu. więc jakoś nie przychodziło mi do głowy szukać informacji o seksie w internecie.

ja na pewno na początku byłabym mocno zdziwiona.. że jak to, 10latka, już?! to tak, jakby mój Junior już teraz interesował się seksem (a zapewne się interesuje, tylko na razie mało jawnie )
i też rodzice ze mną nie rozmawiali w sensie, że to się bierze stąd, a to stąd.. mama jak dostałam 1szą miesiączkę, powiedziała: oo, nasza córusia stała się już kobietą.. i zapytała, czy ja wiem, jak to wszystko się odbywa w moim organizmie i w ogóle, a że ja się krępowałam z nią o tym rozmawiać, powiedziałam, że wiem. ;] mimo, że znałam tylko ogólniki.

jaka Marta, przecież wiesz, że ja Cię lowe.

ja na początku też, a potem z wizażu
i uważam, że wiem więcej niż niejedna z moich koleżanek, która albo bierze tabletki, albo się seksowała bez prezerwatywy, bo myślała, że w czasie okresu nie zajdzie w ciążę

i wlasnie chcialabym, żeby mnie córka sie nie krępowała nawet jeśli nie bylybysmy przyjaciółkami, to chcialabym po prostu rozumieć ją czy też jego () i być wyrozumiałym rodzicem i żeby to dziecko wobec mnie było po prostu otwarte. i nie musiało po internetach szukać wszystkiego.
no.

no wiem wiem
Stary 2010-06-10, 16:30   #1640
chiddy
Zadomowienie

smutno, duszno, źle i do dÓpy
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 16:41   #1641
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość
smutno, duszno, źle i do dÓpy
czego smutno? eeeeeej
Stary 2010-06-10, 16:41   #1642
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
bo durne ludzie. rudy jest fajny.
miałam kiedyś rudą koleżankę, przez 5 lat podstawówki, teraz nie mówimy sobie nawet cześć.
Dlatego lubię otaczać się ludźmi mądrymi i nieograniczonymi, bo takim nie przyjdą do głowy takie idiotyczne stereotypy.
Ja nie jestem wredna, kłótliwa też na pewno nie. Głupie stereotypy.
Kiedyś chłopaka odstąpiłam koleżance, oto dowód !

A tak na serio, to teraz całkowicie mam w poważaniu opinie innych.
Ja nigdy nie oceniłam po wyglądzie nikogo, właśnie dlatego, że ktoś kiedyś zrobił to mi, więc wiem jakie to trudne.
Life is brutal.

Mama mi kupiła nową Politykę. Chyba będę na zmianę kupować; raz newsweek, raz polityka.
Idę poczytać.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words

Edytowane przez Weronika112
Czas edycji: 2010-06-10 o 16:43
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:05   #1643
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
czego smutno? eeeeeej
poczytałam trochę o Waszych przyjaźniach, zdałam sobie sprawę że tak naprawdę na znajomych z uczelni (zarówno jednej jak i drugiej) oraz znajomych z pracy nie można wcale liczyć. w skrócie mówiąc każdy dosłownie KAŻDY tak naprawdę zajęty jest swoim pięknym tyłkiem.
często gęsto nie ma z kim wyjść nawet na głupi spacer. a we wtorek umówiona byłam z koleżanką na basen i nie przyszła. nawet mnie o tym nie poinformowała. jeszcze miała pretensje, że w ogóle śmiem pytać co się stało. później okazało się, że pokłóciła się z tż. trochę mnie to dobiło.

poza tym pokłóciłam się z mamą, aż rozłączyła się rozmawiając ze mną przez tel. tata ostatnio w ogóle nie ma czasu by nawet do mnie zadzwonić. mają do mnie pretensje o wszystko. wszystko robię źle i nie tak. córka z dwoma kierunkami i z pracą to za mało.

najlepiej się czepiać. mam wrażenie, że wszyscy dookoła są nieczuli, źli i wykorzystują człowieka.

na dodatek przylazła właśnie moja właścicielka od której wynajmuję mieszkanie. po co? tak sobie po prostu, pranie zrobić

egzaminy, zaliczenia, prace pisemne, cały kołchoz i praca w szkole (dostałam jeszcze zastępstwo na koniec roku, na całe 2 tygodnie, po prostu super! akurat jak mam sesję i inne problemy) - mam ochotę rzucić to wszystko w pipu mać.

Cytat:
Mama mi kupiła nową Politykę. Chyba będę na zmianę kupować; raz newsweek, raz polityka.
Idę poczytać.
Miałam sobie wczoraj kupić, ale szkoda mi było 5zł na gazetę jakoś. A teraz żałuję, bo mam ochotę chociaż godzinkę poczytać coś innego niż notatki kodeks książki prawnicze itp.
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 17:07   #1644
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Ja też

ja na podwórku miałam starsze koleżanki o one nas uświadamiały co i jak

Później kupowałyśmy Bravo, bo wszystkie dziewczyny z podwórka kochały się w takim modelu z fotoopowieści, a przy okazji dokształcałyśmy się jeśli chodzi o sprawy seksu.
u mnie nikt nie rozmawiał na tematy dojrzewania i seksu. Teraz to moim rodzicom się chyba skumulowało i rozmawiają przy nas bez skrępowania (na jednym ze spotkań rodzinnych, moja 22 letnia siostra się oburzyła, że opowiadają takie rzeczy.)

Cytat:

A tak na serio, to teraz całkowicie mam w poważaniu opinie innych.
Ja nigdy nie oceniłam po wyglądzie nikogo, właśnie dlatego, że ktoś kiedyś zrobił to mi, więc wiem jakie to trudne.
Life is brutal.
lepiej być wredną rudą niż głupią blondynką
Chociaż często swoje braki wiedzy zwalałam na kolor włosów

co do skinsów, to ja sobie ściągałam odcinki. To znaczy nie ja, tylko mój Tż i oglądaliśmy razem

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2010-06-10 o 17:09
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:08   #1645
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ile ja ryczałam przez to no i wiadomo - zero pewności siebie przy poznawaniu ludzi
ale teraz jest ok, lubie poznawać nowych ludzi, tylko nie lubię jak ktoś z góry nastawiony jest anty i się zajmuje tylko swoją osobą.

mówisz? tylko bym się bała, że nikt nie będzie chciał mnie poznać i będę się czułą taka samotna.

ale można też wcześniej wybrać rodzinę, nie? poznać itd? a zmiana jakby co?
język + samodzielne życie + pokonanie bariery strachu

i w ogóle, dużo ludzi, tych młodszych właśnie, dojrzewających uważa, że ktoś to ma, bo nic z tym nie robi, już nawet nie, że się nie myje, tylko o to konkretnie nie dba, nie leczy jakby to takie łatwe było.
a Ci smiejący nie zdają sobie sprawy jak bardzo psychikę niszczą...
swoje dziecko też będę tego uczyła namiętnie, a jak tylko zauważę u niego jakiekolwiek objawy trądziku to od razu zabiorę do lekarza, żeby nie musiało przechodzić tego, co ja musiałam
ja też wyłam nie raz -.- ja lubię poznawać nowych ludzi, ale nadal mam poczucie, że ludzie jak na mnie patrzą to widzą tylko to. Dlatego niezmiernie się cieszę, że ten koszmar skończy się z chwilą gdy zacznę brać te tabletki o których wcześniej pisałam. Ja tak samo będę z moim/i dzieckiem/ćmi robiła.

nie ma czego się bać, są organizowane spotkania dla au-pair co jakiś czas, złapiesz z kimś lepszy kontakt i będziesz miała już kimś gdzieś wychodzić. Największy błąd au-pairek jest taki, że nigdzie nie wychodzą w swoim wolnym czasie, bo masz określony czas pracy np. do 17, potem możesz robić co chcesz, a niektóre się boją wychodzić czy coś i zostają w domu, a potencjalna rodzina to wykorzystuje i potem się do tego przyzwyczaja, że pracujesz więcej niż powinnaś, ty to przyjmujesz i gdy chcesz to zmienić bo kogoś poznałaś, wtedy wielkie oburzenie rodziny 'jak tak można' Trzeba wychodzić nawet samemu, nawet na jakieś głupie zakupy, czy aby tylko polookać wystawy. trochę chaotycznie napisane, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś
no można poznać jasne, ale widzisz ich dobre strony, nie te złe. dopiero potem wychodzi jacy na prawdę są.

dokładnie takie jest cel au-pair.

Cytat:
f
u mnie w wakacje są warsztaty teatralne, no i tam można się nauczyć m.in. chodzenia na szczudłach.
.
ale fajowsko
Cytat:
i uważam, że wiem więcej niż niejedna z moich koleżanek, która albo bierze tabletki, albo się seksowała bez prezerwatywy, bo myślała, że w czasie okresu nie zajdzie w ciążę
przypomniała mi się kiedyś rozmowa z pewną koleżanką, przy tym również była moja siostra. Z siostrą pełne wszelkiej krytyki dla seksu bez gumek i ogólnie seksu przerywanego wypowiadałyśmy się. A koleżanka obok "Ja i mój facet kochamy się bez gumek i odbywamy stosunek przerywany" trochę głupio nam się zrobiło, ale ona nie miała nic przeciwko.
Cytat:
Idę poczytać.
ja dorwałam newsweeka ale chyba stary bo do 13.06 i tak czytam sobie.

wiecie dlaczego lubię wakacje? bo wtedy najwięcej się je owoców, sałatek itp. zaraz wszamam truskawki i arbuza

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-06-10 o 17:26
Stary 2010-06-10, 17:36   #1646
star15
Zakorzenienie

Cytat:

i wlasnie chcialabym, żeby mnie córka sie nie krępowała nawet jeśli nie bylybysmy przyjaciółkami, to chcialabym po prostu rozumieć ją czy też jego () i być wyrozumiałym rodzicem i żeby to dziecko wobec mnie było po prostu otwarte. i nie musiało po internetach szukać wszystkiego.
no.

no wiem wiem
Też bym dokładnie tak chciała.
żeby nie traktowało mnie jak skapciałego, starego człowieka, który nic nie wie o życiu i żeby nie myślało, że jestem przeciwko niemu. w końcu to ma być moje dziecko i ode mnie czerpać wzorce odpowiedniego zachowania, wiedzieć, że może na mnie polegać, mieć we mnie wsparcie i pomoc. no i chcę zachować też jakąś kontrolę nad jego rozwojem, pokierować na odpowiednią drogę..

Cytat:
przypomniała mi się kiedyś rozmowa z pewną koleżanką, przy tym również była moja siostra. Z siostrą pełne wszelkiej krytyki dla seksu bez gumek i ogólnie seksu przerywanego wypowiadałyśmy się. A koleżanka obok "Ja i mój facet kochamy się bez gumek i odbywamy stosunek przerywany" trochę głupio nam się zrobiło, ale ona nie miała nic przeciwko.

ja dorwałam newsweeka ale chyba stary bo do 13.06 i tak czytam sobie.

wiecie dlaczego lubię wakacje? bo wtedy najwięcej się je owoców, sałatek itp. zaraz wszamam truskawki i arbuza

Ale że żadnego zabezpieczenia?! (bo 'stosunku przerywanego' nie można nazwać zabezpieczeniem przecież.)

No jak stary ;> aktualne wydanie.

Ja też ! no i dużo czasu wolnego, piękna pogoda..

Cytat:
Idę poczytać.
To mów, jak tam coś wyczytasz ciekawego, bo ja tylko Newsweeka czytam. Polityka mi jednak nie podeszła, nie trafiła do mnie.

Studentka
Stary 2010-06-10, 17:44   #1647
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

Ale że żadnego zabezpieczenia?! (bo 'stosunku przerywanego' nie można nazwać zabezpieczeniem przecież.)

No jak stary ;> aktualne wydanie.

Ja też ! no i dużo czasu wolnego, piękna pogoda..
no bez bez. no pewnie, że nie, nie wiem jak ktoś może myśleć, że to zabezpieczenie.
ee tam, jeszcze 3 dni ważny.
czasem ten wolny czas mnie dobija.

Stary 2010-06-10, 17:45   #1648
malenstwo5
Wtajemniczenie

No rodzinkę można poznać wcześniej, maile, telefony, skype
Jak się jedzie przez biuro to oni załatwiają zmianę rodzinki w razie czego, ja szukam rodzinki sama

Byłam na tym spotkaniu komisji, ale stare pryki tam są I takie średnio inteligentne(takie moje pierwsze wrażenie).

Nikogo w moim wieku, czy choćby w wieku 20-40

Stary 2010-06-10, 17:56   #1649
Riddim
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19903696]
Dzień dobryyy ;***

naprawdę strasznie duszno jest . posprzątałam trochę, miałam jechać po chrześniaka ,ale tata zgubił dokumenty i od Passata i od busa +prawo jazdy. maskara totalna. przyjechał do domu wkurzony,jechał szukać ale du.pka. już chodził po urzędach, po odpisy itp. w ogóle tata prosił pana w urzędzie żeby dał mu jakiś odpis że ma prawo jazdy ,wiecie w razie W ,gdyby policja zatrzymała do kontroli. a ten urzędnik powiedział że go nie obchodzi że tata zgubił dokumenty że ma wypełnić papiery i za tydzień odbierze nowe prawko. dla mnie to bezsensu. ale na szczęście dokumenty się znalazły . jakiś pan znalazł i oddał. także skończyło się szczęśliwie.[/QUOTE]
Już widzę mojej mamy minę jak tata mówi, że zgubił dokumenty Dobrze, że się znalazły.

Cytat:
-MA DUŻO WOLNEGO CZASU
-DOBRA STAWKA GODZINOWA
-PŁACĘ DNIÓWKI
ciekawe co to za praca
Chyba nie chcę wiedzieć co to za praca

Cytat:
a szkoda gadać.

w sumie. ostatnio mój wujek zastanawiał się czy nie zostać mężem do wynajęcia, ale w sensie wykonywania prac domowych

no nie? cudowną

ale z tego co wiem, wszystkie aupairki jeżdżą same

czemu akurat ten ?
o.O przecież masz uroczy nos
Ano xd taki hydraulik dużo zarabia. To może chociaż mąż hydraulik.. dzisiaj żartowałam z mamą, że znajdę sobie męża lekarza, bo będzie mało w domu i dużo będzie zarabiał, to mnie skwitowała, że lekarze najczęściej żony zdradzają z pielęgniarkami
Same-same? Chyba te oferty wyjazdów nie są dla jednej osoby. Zaraz się tym zainteresuję

Cytat:
Ja właśnie kończę 1 sezon (od rana oglądam ) i przynajmniej wiem o kim mówicie. Teraz rozumiem to ooh, łał, lovely .
Często tak jest, że pierwsze odcinki czegokolwiek są najlepsze, a potem już gorzej. Pomysłów brakuje.

Jak mi koleżanka opowiada co się dzieje w elitarnym, jednym z najlepszych lo w Polsce (koper łódzki), to przypomina to realia Skinsów. Dzieci bogatych rodziców, lans ogólnie.
Tak @skinsów i tego co pisałyście :P ja ten serial rozumiem tak, że te dzieciaki to są z takich rodzin porozbijanych, z problemami a nie raczej z elity.

Cytat:
Nie znam programu, ale jak sama mówisz, nie gwarantują, że będzie super ekstra szał :P No i jest się tam trochę pozostawionym samym sobie. Jeżeli już z takiej oferty korzystać to tylko przez firmę z dobrą opinią. Zaraz o tym więcej poczytam

Cytat:
Jestem gotowa powiedzieć, że 90% społeczeństwa myśli, że jak się ma trądzik to koniec świata a przez to naprawdę fajni ludzie zamykają się na innych, bo się boją odrzucenia. Trochę podobnie jest z dreadami, rozwala mnie jak podchodzi się do kogoś z taką fryzurą i pyta z ignorancją, czy to się myje. Otóż się myje a nawet trzeba o nie dbać bardziej, poświęcać więcej uwagi niż normalnym włosom. I moich cudownych rastuchów nazywają brudasami >.<

Cytat:

No co Ty gadasz zabiłaś mnie tym

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

W ogóle uwielbiałam aktorów z pierwszych serii i kurde uwielbiam fragment pogrzebu Chrisa (aż uroniłam łezkę oglądając tn fragment)
Przez was znów zacznę to oglądać od początku

Wyszłam do drogerii i już nie kocham tego dnia jednak.
Stary 2010-06-10, 18:00   #1650
Karmenka
Zakorzenienie

Ja chcę na Glasto !

e, z dupy tak wyskoczyłam.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2010-06-10 o 18:01
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości