|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślałam o operacji i w ogóle ![]() .Cytat:
![]() no tak. tylko właśnie chodziło o to, żeby nie dostał mandatu itp. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no, ale ten 3 podpunkt Cytat:
a znasz program au-pair? Jeżeli jedziesz przez jakąś firmę typu prowork [siostra z tego jechała] na pewno jest bezpieczniej niż na własną rękę, aczkolwiek oni nie gwarantują Ci, że rodzina będzie super. Myślę, że warto być au-pair np. chociażby dla języka. lecę z mamą na spacer. duszno
|
|
#1623 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
fajne komiksy
a te mnie przerażają. się mi wcięły.
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
ale Wy macie tempo
![]() Ja też byłam dzisiaj na rowerze
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mhm, rozumiem. regularnie. tam zawsze podkreślali, że nastolatka musi mieć dużo przyjaciół, paczkę, kumpele.. no chciałam być fajna, no.a jaka była kiedyś afera, gdy rodzice zobaczyli u mnie Twista z wytłuszczonym na okładce tekstem: jak się dobrze zabezpieczać czy coś takiego. tu jest fragment przedstawienia wczorajszego (i nawet przez chwilę mnie widać ), całe wyślę jak Tż mi udostępni. lowe ludzi chodzących na szczudłach, sama chciałabym się nauczyć. Cytat:
![]() pijesz do czegoś?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo osób jest uprzedzonych, ja już się przyzwyczaiłam, że tak ludzie reagują. ![]() O, np. babka w komisji od polskiego była uprzedzona. Do wszystkich się uśmiechała, a na mnie nawet nie spojrzała, jak wygłaszałam swoją mowę, o uśmiechu mogłam pomarzyć.
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś w wieku 10 lat zostawiłam Bravo Girl u koleżanki i jej mama zabroniła jej się ze mną zadawać i kazała mi przyjść po gazetę z rodzicami ![]()
|
|
#1630 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale musiałam, bo tata zawoził mnie do dziadka samochodem, a ja sobie na rowerze potem wracałam do domu. i już mam w domu rower, mhm, musze okiełznać windę [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19904169] też doszłam to takiego wniosku ![]() [/QUOTE] bardzo ![]() ile ja ryczałam przez to no i wiadomo - zero pewności siebie przy poznawaniu ludzi ![]() ale teraz jest ok, lubie poznawać nowych ludzi, tylko nie lubię jak ktoś z góry nastawiony jest anty i się zajmuje tylko swoją osobą.Cytat:
i będę się czułą taka samotna.ale można też wcześniej wybrać rodzinę, nie? poznać itd? a zmiana jakby co? język + samodzielne życie + pokonanie bariery strachu Cytat:
![]() Cytat:
jakby to takie łatwe było.a Ci smiejący nie zdają sobie sprawy jak bardzo psychikę niszczą... swoje dziecko też będę tego uczyła namiętnie, a jak tylko zauważę u niego jakiekolwiek objawy trądziku to od razu zabiorę do lekarza, żeby nie musiało przechodzić tego, co ja musiałam ![]() Cytat:
no ale skads wiedze trzeba bylo czerpac, nie moja wina, ze nikt ze mną o tym nie rozmawiał ![]() i ja jako matka bym doszla do wniosku, ze widac dziecko potrzebuje wiedzy o tym, bo moze po prostu jest ciekawe, a nie oznacza to od razu ze nie wiadomo co bedzie robiło. ze moze lepiej zebym ja mu to przekazała, niż Bravo. ![]() nie, skąd ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
nie chce być takim rodzicem |
|||||||
|
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama ją wyśmiała
|
|
#1632 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nawet nie chcę wiedzieć co to za praca Cytat:
Ale juz pierwszy odcinek 3 serii (jak Effie i jakiś chłopak podpalili szkołę) był tak mało realistyczny.W ogóle uwielbiałam aktorów z pierwszych serii i kurde uwielbiam fragment pogrzebu Chrisa (aż uroniłam łezkę oglądając tn fragment) Cytat:
|
|||
|
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Żbiczki, oglądacie gdzie online czy ściągacieSkinsów ?
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jakoś nie przychodziło mi do głowy szukać informacji o seksie w internecie. ![]() ja na pewno na początku byłabym mocno zdziwiona.. że jak to, 10latka, już?! to tak, jakby mój Junior już teraz interesował się seksem (a zapewne się interesuje, tylko na razie mało jawnie )i też rodzice ze mną nie rozmawiali w sensie, że to się bierze stąd, a to stąd.. mama jak dostałam 1szą miesiączkę, powiedziała: oo, nasza córusia stała się już kobietą.. i zapytała, czy ja wiem, jak to wszystko się odbywa w moim organizmie i w ogóle, a że ja się krępowałam z nią o tym rozmawiać, powiedziałam, że wiem. ;] mimo, że znałam tylko ogólniki. zrobię wszystko, żeby być dla mojej córki najlepszą przyjaciółką. jaka Marta, przecież wiesz, że ja Cię lowe. ![]() Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w wakacje są warsztaty teatralne, no i tam można się nauczyć m.in. chodzenia na szczudłach. Cytat:
miałam kiedyś rudą koleżankę, przez 5 lat podstawówki, teraz nie mówimy sobie nawet cześć.
|
|
#1638 |
|
Wtajemniczenie
|
To dziś zaczynam oglądać
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i uważam, że wiem więcej niż niejedna z moich koleżanek, która albo bierze tabletki, albo się seksowała bez prezerwatywy, bo myślała, że w czasie okresu nie zajdzie w ciążę ![]() i wlasnie chcialabym, żeby mnie córka sie nie krępowała nawet jeśli nie bylybysmy przyjaciółkami, to chcialabym po prostu rozumieć ją czy też jego ( ) i być wyrozumiałym rodzicem i żeby to dziecko wobec mnie było po prostu otwarte. i nie musiało po internetach szukać wszystkiego.no. no wiem wiem |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
smutno, duszno, źle i do dÓpy
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie jestem wredna, kłótliwa też na pewno nie. Głupie stereotypy. Kiedyś chłopaka odstąpiłam koleżance, oto dowód ! A tak na serio, to teraz całkowicie mam w poważaniu opinie innych. Ja nigdy nie oceniłam po wyglądzie nikogo, właśnie dlatego, że ktoś kiedyś zrobił to mi, więc wiem jakie to trudne. Life is brutal. ![]() Mama mi kupiła nową Politykę. Chyba będę na zmianę kupować; raz newsweek, raz polityka. Idę poczytać.
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-06-10 o 16:43 |
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
poczytałam trochę o Waszych przyjaźniach, zdałam sobie sprawę że tak naprawdę na znajomych z uczelni (zarówno jednej jak i drugiej) oraz znajomych z pracy nie można wcale liczyć. w skrócie mówiąc każdy dosłownie KAŻDY tak naprawdę zajęty jest swoim pięknym tyłkiem.
często gęsto nie ma z kim wyjść nawet na głupi spacer. a we wtorek umówiona byłam z koleżanką na basen i nie przyszła. nawet mnie o tym nie poinformowała. jeszcze miała pretensje, że w ogóle śmiem pytać co się stało. później okazało się, że pokłóciła się z tż. trochę mnie to dobiło. poza tym pokłóciłam się z mamą, aż rozłączyła się rozmawiając ze mną przez tel. tata ostatnio w ogóle nie ma czasu by nawet do mnie zadzwonić. mają do mnie pretensje o wszystko. wszystko robię źle i nie tak. córka z dwoma kierunkami i z pracą to za mało. najlepiej się czepiać. mam wrażenie, że wszyscy dookoła są nieczuli, źli i wykorzystują człowieka. na dodatek przylazła właśnie moja właścicielka od której wynajmuję mieszkanie. po co? tak sobie po prostu, pranie zrobić egzaminy, zaliczenia, prace pisemne, cały kołchoz i praca w szkole (dostałam jeszcze zastępstwo na koniec roku, na całe 2 tygodnie, po prostu super! akurat jak mam sesję i inne problemy) - mam ochotę rzucić to wszystko w pipu mać. ![]() Cytat:
A teraz żałuję, bo mam ochotę chociaż godzinkę poczytać coś innego niż notatki kodeks książki prawnicze itp.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 | |
|
Konto usunięte
|
Ja też
ja na podwórku miałam starsze koleżanki o one nas uświadamiały co i jak ![]() Później kupowałyśmy Bravo, bo wszystkie dziewczyny z podwórka kochały się w takim modelu z fotoopowieści, a przy okazji dokształcałyśmy się jeśli chodzi o sprawy seksu. u mnie nikt nie rozmawiał na tematy dojrzewania i seksu. Teraz to moim rodzicom się chyba skumulowało i rozmawiają przy nas bez skrępowania (na jednym ze spotkań rodzinnych, moja 22 letnia siostra się oburzyła, że opowiadają takie rzeczy.) Cytat:
Chociaż często swoje braki wiedzy zwalałam na kolor włosów ![]() co do skinsów, to ja sobie ściągałam odcinki. To znaczy nie ja, tylko mój Tż i oglądaliśmy razem
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-06-10 o 17:09 |
|
|
|
|
#1645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma czego się bać, są organizowane spotkania dla au-pair co jakiś czas, złapiesz z kimś lepszy kontakt i będziesz miała już kimś gdzieś wychodzić. Największy błąd au-pairek jest taki, że nigdzie nie wychodzą w swoim wolnym czasie, bo masz określony czas pracy np. do 17, potem możesz robić co chcesz, a niektóre się boją wychodzić czy coś i zostają w domu, a potencjalna rodzina to wykorzystuje i potem się do tego przyzwyczaja, że pracujesz więcej niż powinnaś, ty to przyjmujesz i gdy chcesz to zmienić bo kogoś poznałaś, wtedy wielkie oburzenie rodziny 'jak tak można' Trzeba wychodzić nawet samemu, nawet na jakieś głupie zakupy, czy aby tylko polookać wystawy. ![]() no można poznać jasne, ale widzisz ich dobre strony, nie te złe. dopiero potem wychodzi jacy na prawdę są. dokładnie takie jest cel au-pair. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak czytam sobie.wiecie dlaczego lubię wakacje? bo wtedy najwięcej się je owoców, sałatek itp.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-06-10 o 17:26 |
||||
|
|
|
#1646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie traktowało mnie jak skapciałego, starego człowieka, który nic nie wie o życiu i żeby nie myślało, że jestem przeciwko niemu. w końcu to ma być moje dziecko i ode mnie czerpać wzorce odpowiedniego zachowania, wiedzieć, że może na mnie polegać, mieć we mnie wsparcie i pomoc. no i chcę zachować też jakąś kontrolę nad jego rozwojem, pokierować na odpowiednią drogę.. Cytat:
Ale że żadnego zabezpieczenia?! (bo 'stosunku przerywanego' nie można nazwać zabezpieczeniem przecież.) No jak stary ;> aktualne wydanie. ![]() Ja też ! no i dużo czasu wolnego, piękna pogoda..Cytat:
Polityka mi jednak nie podeszła, nie trafiła do mnie.
|||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pewnie, że nie, nie wiem jak ktoś może myśleć, że to zabezpieczenie. ee tam, jeszcze 3 dni ważny. ![]() czasem ten wolny czas mnie dobija.
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
No rodzinkę można poznać wcześniej, maile, telefony, skype
![]() Jak się jedzie przez biuro to oni załatwiają zmianę rodzinki w razie czego, ja szukam rodzinki sama ![]() Byłam na tym spotkaniu komisji, ale stare pryki tam są Nikogo w moim wieku, czy choćby w wieku 20-40
|
#1649 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19903696]
Dzień dobryyy ;*** naprawdę strasznie duszno jest . posprzątałam trochę, miałam jechać po chrześniaka ,ale tata zgubił dokumenty i od Passata i od busa +prawo jazdy. maskara totalna. przyjechał do domu wkurzony,jechał szukać ale du.pka. już chodził po urzędach, po odpisy itp. w ogóle tata prosił pana w urzędzie żeby dał mu jakiś odpis że ma prawo jazdy ,wiecie w razie W ,gdyby policja zatrzymała do kontroli. a ten urzędnik powiedział że go nie obchodzi że tata zgubił dokumenty że ma wypełnić papiery i za tydzień odbierze nowe prawko. dla mnie to bezsensu. ale na szczęście dokumenty się znalazły Już widzę mojej mamy minę jak tata mówi, że zgubił dokumenty Dobrze, że się znalazły.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ano xd taki hydraulik dużo zarabia. To może chociaż mąż hydraulik.. dzisiaj żartowałam z mamą, że znajdę sobie męża lekarza, bo będzie mało w domu i dużo będzie zarabiał, to mnie skwitowała, że lekarze najczęściej żony zdradzają z pielęgniarkami ![]() Same-same? Chyba te oferty wyjazdów nie są dla jednej osoby. Zaraz się tym zainteresuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyszłam do drogerii i już nie kocham tego dnia jednak. |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

no i wiadomo - zero pewności siebie przy poznawaniu ludzi 
tzn. niektóre wątki. ale generalnie uważam, że ten serial i tak jest mocno podkoloryzowany
) i być wyrozumiałym rodzicem i żeby to dziecko wobec mnie było po prostu otwarte. i nie musiało po internetach szukać wszystkiego.