|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Zgadzam sie w 100%. Wy tak narzekacie na te swoje dzieciaczki a na zdjęciach wcale one na takie złe nie wyglądają. Piękne, słodkie kruszynki ![]() No ja jeszcze 9 dni. |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie o tym doskonale wiecie,ale większosć dzieci lubi powtarzalność,rytuały etc.czyli jakiś plan dnia
dzięki temu po jakimś czasie rozpoznają co się za chwilę będzie działo i są spokojniejsze,mają większe poczucie bezpieczeństwa nie bijcie jeśli doskonale o tym wiecie i stosujecie ![]() nam niestety często plan dnia się zmieniał i pewnie z tego powodu moja maruda musiała swoje wykrzyczeć ale ok 18 kiedy włączaliśmy kołysanki jak ręką odjął-uśmiech na twarzy aż do wyciągnięcia z wanienki ![]() (ok18 włączaliśmy kołysanki,robiliśmy wygibasy na łóżku i powoli rozbieraliśmy,turlaliśmy, głaskaliśmy etc.ok19kąpiel ,cyc i spanie) ale upał straszny i pewnie na dzieciaczkach się odbija pięknie Wam rosną niektóre już m-c/dwa mają a to moje coś się ociąga zanim urodzę to Wy już będziecie stałe posiłki wprowadzać |
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zaraz zdechnę, taki ukrop
a moje dziecię cały czas śpi, budzi się co 2 godziny na papu
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
jaka ksiezniiiiczka
)))))))Kropko...nie wyglda na marude na zdjeciu ![]() nie wiem co poradzic, moj tez coraz wiecej chce byc na rekach, ale staram sie go odkladac jak najczesciej, spobuj smoka...moj czasami kilka razy wypluwa a za ktoryms zaciagnie i wtedy dluzej lezy w wozeczku w domu albo zasypia...jak smok nie dziala tez w koncu biore na rece...moj jest przeciwnikiem ssania smoczka,ale zasami jak przemyce to z zadowoleniem ssie. Polozna poradzila zeby mu wtedy pieluszke polozyc przy buzce zeby mu smok nie wypadal ...i dziala , nie czesto ale zawsze sieprzyzwyczjaa do zasypiania w wozeczku a nie na rekach ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Rozeznanie
|
Kropko - faktycznie, chusta może być dobrym rozwiązaniem
Moja mała często uspokaja się, gdy wkładam ją do huśtawki na baterie - muzyczka gra, nad główką kolorowa karuzela i bujanko - albo się interesuje karuzelką i macha rączkami albo błogo zasypia - dla mnie te huśtawki to REWELACJA Może to by podziałało na Danielka?Ależ słodziak z niego - zgadzam się z dziewczynami - wygląda na baaardzo spokojne dziecko ![]() Śliczności Cytat:
Dziewczyny, a moja niunia jest po prostu przekochana
|
|
|
|
|
#576 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas masakra pogodowa... kwadrans temu wyszłam z wanny, a już mam ocean między cyckami... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Na rękach. W nocy. Po kąpieli. Gdy zasypia. Po najedzeniu. Jaką huśtawkę masz?? Cytat:
Oby Twojej to zostało. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19903547]Kropka nic, tylko mu rogi dorysować [/QUOTE] Cytat:
O 19:45 dziecko mi zasnęło, wykąpane i najedzone... Śpi jak aniołek, nawet dał sobie ucho poprawić... Cytat:
I nie będę.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-10 o 20:00 |
||||||
|
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
A ja zbereźna będę. Dzisiaj po raz pierwszy od porodu miałam coś w sobie. Ale nie był to penis, tylko ob
|
|
|
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19909829]A ja zbereźna będę. Dzisiaj po raz pierwszy od porodu miałam coś w sobie. Ale nie był to penis, tylko ob
szaja Ty zboczuuuuuchu i wlasnie sie zastanawialam czy po porodzie mozna stosowac tampony? hehehe mam wrazenie ze moglby mi wypasc
|
|
|
|
#579 |
|
Konto usunięte
|
No ale ja po cc
Dodatkowa korzyść |
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
szaja dzięki za poprawienie humoru tym obejkiem
Przyda się na koniec dnia![]() Moje dziecię już wykąpane,nakarmione i grzecznie śpi-jak co wieczór. Jutro ma być jeszcze bardziej parno ,za to w sobotę już chłodniej i trochę deszczu-Dzięki Ci Panie!Mam nadzieję,że jutro będzie ostatni dzień męczarni mojego synka,a przy okazji i mnie.Zapisałam się do gina na 28 czerwca,mąż mi już zapowiedział,że mnie zmolestuje A ja?Uwierzcie mi,że to jest ostatnia rzecz,o której teraz marzę.No i się chłopina zdziwiEdytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-06-10 o 21:01 |
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
kropko, kaszpirku,...chyba nie jest tak zle skoro znajdujemy czas jeszcze na pogaduchy wieczorne
trzymam kciuki za Wasze maluszki, zeby sie im wszystko uregukowalo ladnie![]() moj maluch juz 3dzien an sab simpleksie i na dicoflorze ( czy jak to tam si enazywa) i powiem ze nie jest zle...odpukac nie ma juz takich napadow placzu jak mial po jedzonku![]() Kropko , zrobilam fotke, ale niepotrzebnie tej zawiesiny, bo jak potrzepalam butla to sie wszystko rozpuscilo i woda stala sie po prostu metna i tyle...zatem nie zalaczam zdjecia. Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-10 o 21:23 |
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za kciuki dzięki. Ja też podaję Dicoflor. Nie wiem czy działa, mały nadal się napina i kwęka. Choć jakby mniej krzyczy na kupkę. Krzyczy bez względu na tę kwestię. Dzięki. Nie trzeba. Zauważyłam, że po jakimś czasie zawartość kapsułek też jakby w końcu chłonie wodę i zawiesza się w niej jakoś sensowniej.
|
|
|
|
|
#584 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie dnia:
jak długo trwa kąpiel maluszka u was??? |
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Mamy huśtawkę fisher price - precious planet
http://www.allegro.pl/item1059134106...us_planet.html Póki co jestem zadowolona [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19909829]A ja zbereźna będę. Dzisiaj po raz pierwszy od porodu miałam coś w sobie. Ale nie był to penis, tylko ob Hehe, dobre! Ja jakoś o przytulankach wogóle nie myślę - wyczuwam jeszcze ręką szwy rozpuszczalne - ponoć do 6 tygodni mogą się rozpuszczać. Poza tym w kroczu blizna jak diabli - czuję ją, ale jeszcze nie miałam odwagi, żeby w lusterku się oglądać |
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
szaja , kąpiel trwa bardzo szybko, bo tato kapie...a tato stresuje sie placzem malego, wiec uwija sie jak w ukropie... w wodzie maly siedzi mysle z 7min, ale pozniej jeszcze wloski czesane, nosek zakrapiany itd...calosc mysle z 20min zejdzie, moze nawet nie...ale dokladnie nie wiem bo nawet juz staram sie nie bywac przy tym bo za duzo rad dawalam i sie tato stresowal
|
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19911385]Pytanie dnia:
jak długo trwa kąpiel maluszka u was???[/QUOTE] U mnie ekspresowo - najpierw 3 minutki obmywam na przewijaku małą (oczka,buzia, szyjka, uszka, pupcia,), potem do wanienki na 3-5 minutek, następnie 3 minutki wysuszania i balsamowania - razem jakieś 10-12 minut
|
|
|
|
#588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze bym sie przerazila a po co![]() sluchajcie...uwielbiam ta porde dnia, kiedy maly spi a ja sobie moge robic to na co mam ochote warto czekac caly dzien
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-10 o 21:46 |
|
|
|
|
#589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powiem Wam, że to co w dotyku wydaje się niezbyt fajne, wizualnie nie jest takie tragiczne ![]() Ja tez mam szwy rozpuszczalne, i gdyby nie one to ciężko byłoby mi zlokalizować ranę po nacięciu a więc odwagi, może u Was jest podobnie ja zmykam spać póki mała spi
|
|
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja trochę z innej beki.
W nocy już mnie uraczyły te wstrętne komarzyska(dobrze,że tylko mnie) i zaczęłam w końcu namiętnie szukać.Znalazłam w końcu urządzenie i juz zamówiłam.dyby komuś się miało przydać... http://www.allegro.pl/item1073030459...ace_owady.html Ja miałam cc,blizna niby nie przeszkadzająca w działaniach łóżkowych,ale i tak ochoty brak.Byle to mi nie zostało ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [QUOTE=ewciak123; sluchajcie...uwielbiam ta porde dnia, kiedy maly spi a ja sobie moge robic to na co mam ochote warto czekac caly dzien [/QUOTE]Ja też uwielbiam
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19911385]Pytanie dnia:
jak długo trwa kąpiel maluszka u was???[/QUOTE] Hmm... sama kąpiel ze dwie, trzy minuty... Rozbieramy, zakrapiamy nosio, zdejmujemy pieluchę, czyścimy pupę, szyjkę tam gdzie potówki, wydmuchujemy nosio i do wanny... fałdki, jajka, pupa, na koniec główka i już, wychodzimy... otulamy, głaszczemy, całujemy, suszymy i myjemy buziaka przegotowaną wodą a szyjkę wodą z sodą - na przewijaku trochę się bawimy i tulamy więc tu nam schodzi z kwadrans, potem ubieramy i po sprawie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
I na zdrowie mi wyszło, bo mniej przybita od rana się czuję... Inna sprawa, że młody obudził się przed 5 ale bez krzyku, zjadł i fikał sobie... Potem zaczął kwękać, przewinęłam, znowu dałam cyca... dojadł i zasnął na trochę, a ja z nim... Na dobre obudził się przed 8, znowu zjadł i teraz leży pod karuzelą i fika kopytkami. Coś tam gada, ale nie marudzi... Czy Wasze maluchy też coś gęgają już? Daniel czasem leży i robi miny jakby chciał coś bardzo powiedzieć, wyciąga dziuba, składa na różne sposoby, po czym wydaje z siebie taki rodzaj pisku w stylu wrony. Mam wrażenie, że ciało nie nadąża za głową i tam coś w środku już się dzieje, ale jeszcze ręce, nogi i buzia odmawiają współpracy.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-11 o 08:38 |
||
|
|
|
#592 |
|
Konto usunięte
|
ja postanowiłam dłużej małą kąpać. Wczoraj 4 minuty w wodzie siedziała, pychol uśmiechnięty że szok
Ryczała przy wyciąganiu, tak jej dobrze było. Huśtawka śliczna Kropko, tez młoda coś próbuje gulgać, ale niekoniecznie jej to wychodzi U nas upał nie z tej ziemi, a my na 12 do lekarza! |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Yhm.. i znów mi koszą pod oknem..
non stop, dzien w dzien koszą trawniki jak by były wielkości stadionów ![]() i mam wybór siedzieć z zamkniętymi oknami lub sluchać tego okropnego warkotu starych dziadoskich kosiarek.. ![]() Co do kąpieli to nie wiem ile kąpie, nie liczę rozbieramy, wkładamy do wody, mała chlapie nóżkami, ja ją myje, szyjka, pupcia, paszki, każda fałdka, głowka, buźka, wyjmujemy, wycieranko otulanko, pampersik, kremik, kropelki do oczek, czesanko i koniec I co do gegania.. mała czesto 'mówi' neee i pfff.. ale też składa ustka jak by chciała coś powiedzieć ![]() i wogole ładnie głowke utrzymuje Na brzuszku potrafi przełożyć głowkę na druga stronę i jak ja noszę w pionie to tak ładnie ją utrzymuje trochę chwiejnie ale trzyma
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka, która ma nastoletnią córkę mówi do mnie: teraz to on tylko je i śpi, poczekaj trochę to zobaczysz... Je i śpi, akurat... ![]() Albo: a po co Ci ten ochraniacz? Za pół roku założysz... A po to mi, że jak dziś młodego zostawiłam w łóżeczku 30 cm od góry na pieluszce, to jak przyszłam po 20 min. gdy się karuzela wył. to był poza pieluszką, a od wezgłowia dzieliło go 5cm... ![]() Na kanapie mi się w poprzek odwraca, w pionie nie noszę, bo zakazali, ale jak kładę na siebie, tzn. wyginam się do tyłu z małym przy klatce to tym łepkiem trzepie na wszystkie strony, ledwie utrzymuję... |
|
|
|
|
#595 |
|
Konto usunięte
|
Oooo właśnie - Agatka też łepetynkę podnosi, a w łóżeczku wije się jak żmijka i wędruje
Jakby tak ochraniacza nie było, to chyba by z nami spała na noc leciutko jeszcze owijam w rożek, cobym w ogóle zasnąć mogła bez nerwów
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19918216]Oooo właśnie - Agatka też łepetynkę podnosi, a w łóżeczku wije się jak żmijka i wędruje
Jakby tak ochraniacza nie było, to chyba by z nami spała na noc leciutko jeszcze owijam w rożek, cobym w ogóle zasnąć mogła bez nerwów [/QUOTE]To jaką Ty masz temp. w nocy w domu?? Ja małego na noc pod cienkim kocykiem gołego zostawiam, tak mam ciepło. Rożek nie wchodzi w grę. Oczywiście on kopie, więc w efekcie wędruje do nas do łóżka... ![]() Mam rożek, mam śpiworki, ale to nie ta temp. Ześwirować można. :/ |
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
jak długo trwa kąpiel maluszka u was???[/QUOTE] Sama kąpiel jakieś 3-4 min. Czemu zakrapiacie oczka? Nam nic nie mówili, żeby to robić ![]() Luiza nie gęga ( trochę się tym martwię ) , ale składa czasami usta, jakby chciała coś powiedzieć. Dzisiaj w nocy dała mi najpiękniejszy, jak na razie uśmiech z takim okrzykiem "eeeee" Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci też tak mocno wierzgają nogami? Jak małą przykryję kocykiem, pieluszką, to zaraz jest rozkopana ![]() Na dworze w słońcu 37 stopni, w domu 26
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz lewe przestało a prawe zaczeło ropieć.. ![]() moja strasznie wierzga.. ja sie nie dziwie czemu mi tak brzuch latał jak ona kopie tymi diabelskimi stópkami ![]() I ruchem robaczkowym też zjeżdza w dół i lekko w bok jak taka glizda u mnie w cieniu 33 stopnie w domu 26
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
To mój jakiś wywrotowy jest, bo idzie w górę.
|
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
mamo on ma takie bystre oczka wiec pewno samemu lezec jest nudne i dlatego płacze on chce do swiata tak jak mama bardzo sie zmienił maluszek jest taki doroslejszy i z dnia na dzien przystojniejszy :P---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
ja jesli kaza mi podwójnie pieluchowac mimo iz biodra sa ok robic tego nie bede sciagam własnie ksiazke zawitkowskiego on nie jest za podwójnym pieluchowaniem bo albo sie ma dysplazje bioder albo nie ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19909829]A ja zbereźna będę. Dzisiaj po raz pierwszy od porodu miałam coś w sobie. Ale nie był to penis, tylko ob jesiuu ale sobie pomyslałam hahah az nie doszłam do konca ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19911385]Pytanie dnia: jak długo trwa kąpiel maluszka u was???[/QUOTE] moja lubi kąpiel wiec myje ja powoli ale ile czasu mi to zajmuje nie wiem dzis zmierze i napisze---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
moja gęga i to prawie cały czas kiedy nie spi gada np z tapczanem albo poduszką no i kocha firanki ( dziecie do chyba połowy 2 miesiaca widzi kolory czarny i biały ) łozko mam czarne poduszki maja kwadraty w kolorach czarnych no a firanka biała wiec ta gada z nimi ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
i ja skopie bo jej za ciepło
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

,za to w sobotę już chłodniej i trochę deszczu-Dzięki Ci Panie!Mam nadzieję,że jutro będzie ostatni dzień męczarni mojego synka,a przy okazji i mnie.

non stop, dzien w dzien koszą trawniki jak by były wielkości stadionów 

na noc leciutko jeszcze owijam w rożek, cobym w ogóle zasnąć mogła bez nerwów