|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
Ja pilam i piję
To ziółko, więc można
|
|
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
ja piję herbatę irving waniliowo - truskawkową, nie wiem czy można, ale nie zrezygnuję z niej
z moich grzeszków to jeszcze pestki więcej niż można zdobyłam dziś książkę o SB więc będę się edukować jakoś na dniach.
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie moje kochane plażowiczki
![]() Pogoda dziś baaardzo plażowa Cytat:
w sumie to go osiągnełam rok temu bo ważę ok 59 kg ale ostatnio zamarzyło mi sie schudnąć jakieś 5 kg ale wątpie zebym miała tyle motywacji... ![]() poki co muszę sie skupić na formowaniu ciałka
|
|
#1024 |
|
Rozeznanie
|
Witam upalnie
![]() Zaraz jadę do sklepu zrobić zakupki jedzonkowe i chyba kupię ze 4 zgrzewki wody, bo żłopię jak jakiś pijaczek Dzisiaj rano TŻ zrobił mi niespodzianke i schował wagę |
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
Hej
I kolejny dzien diety Juz trzeci, i ani jednego grzeszku ![]() Zwazylam sie dzisiaj i .... 68.9 Czyli dieta daje rezultaty. Fajnie, bo mam teraz motywacje, zeby sie nie poddawac. I zmiezrylam spodnie z przed ciazy i sie zapielam bez problemu, czyli brzuszek zaczal sie robic bardziej plaski. Teraz jeszcze dowale sobie cwiczeniami i mam nadzieje ze bedzie ok.pscolaa widze, ze ty tez ranny ptaszek jestes. Ja wstaje szybko poki moja mala jeszcze spi, bo iaczej bym nic nie moglam sprzatnac. A tak jeszcze sobie herbatke zielona wypije na spokojnie.Ooo, a telik widze jeszcze wczesniej pisala. :-0 Zjadlam wlasnie snaidanko, wiesniak light z pomidorem, do tego jajko na twardo i salata. A potem to nie wiem, na obiad na pewno leczo z papryki, cukini, pieczarek, pomidorow i cebulki. Zrobie od razu na dwa dni. A na kolacje chudziutki schab z grilla i salatka grecka.
Edytowane przez Olcia_rom Czas edycji: 2010-06-10 o 15:43 |
|
|
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja waze sie na elektronicznej Weight Watchers. Na poczatku jej nie ufalam i za wszelki wypadek pare razy sprawdzilam ze zwykla i zawsze wynik byl taki sam, wiec obydwie chyba dobre. Z tym, ze zwykla nie daje tak dokladnych pomiarow. |
|
|
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
Pscolaa zainwestuj w dystrybutor wody można je kupić w makro. Nakładasz baniak 19l i luzik, nie biegasz do sklepu i nie dźwigasz butelek
|
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Ja się ważę na zwykłej wadze... i stwierdzam, że nie jest takie ważne ile ważę (co do dekagrama) ale czy spada, czy stoi, czy wzrasta a po sobie i tak widzę różnicę![]() Niestety wczoraj piłam colę:/ co prawda zero cukru ale i tak to chyba nie wskazane:/ Dziś: 1. sałatka z młodej kapusty, fety, pomidora, koperku z oliwą 2. orzechy włoskie i ziemne (po garstce) 3. serek wiejski z ogórkiem 4. gulasz (mięso mielone, pomidory w puszce, pieczarki, papryka) 5. omlet z fasolką szparagową |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
pscolaa, ja też piję wodę hektolitrami przez ostatnie dni. i w sumie mogłabym o samej wodzie i jogurtach żyć teraz, i warzywach niektórych, bo inny rzeczy mi się przez ten upał średnio chce jeść, ale jem, oczywiście.
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
feline ja mam elektroniczną
![]() Kurcze zrobilam dzisiaj zakupy, wydalam duzo za duzo, a jak zaglądam do lodówki to jakos pusto - same serki, jogurty, twaróg, jajka i cycki z kuraka ![]() A ja dzisiaj: ś - omlet z 3 jaj z chlustem mleka 0%, polowa serka figura i truskawkami IIś- bułka z salata, serem, wedlina pomidorem i rzodkiewką o - fasolka po bretońsku z sałata, ogórkami i rzodkiewką p -truskawki i ptasie mleczko k- nie mam pojecia |
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi za mną pizza, ale nie mam pomysłu jak ją zrobić zgodnie z II fazą
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam jadłospisy dziewczyn z drugiej fazy i ślinka mi cieknie :P od jutra robię sobie 3 dni wyłącznie proteinowe, potem 4-5 dni I fazy i grzecznie przechodzę na drugą
|
|
#1034 |
|
Rozeznanie
|
sunday rose a czemu tak??
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Bo SB w moim wykonaniu było trochę spaczone
przez pierwsze 8 dni wszystko było ok, potem zaczęły się juwenalia i dietka poszła w kąt, co prawda szybko straciłam to, co przybrałam na grzeszkach, ale potem waga stała w miejscu i jadłam już tak w miarę normalnie, dietetycznie, ale nie jak na SB. dlatego teraz nie chce jeszcze raz przechodzić całej pierwszej fazy, tylko oczyścić się z wody - stąd te 3 dni proteinowe, potem stopniowo dodawać warzywa przez kilka dni pierwszej fazy i już zgodnie z rozpiską, jak dodawać węgle, wejść na rozsądną drugą fazę i doprowadzić ją do wagi pożądanej
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jaki upał...
Nie lubię takich upałów buee. Wolę chłód Moje menu dzisiaj: 10:15 omlet z 3 jajek na cebuli + 4 plastry szynki drobiowej + 1 pomidor 13:00 - jabłko małe (tesco kids hhihi) 16:00 400 g mrożonej fasolki szparagowej z ok. 7 plastrami szynki drobiowej i serem zółtym odtłuszczonym + 2 łyżki majo + 1 pomidor - zrobiłam na wzór brokułów z curry z przepisowego i wyszło równie pyszne ![]() 18:30 będzie garść makaronu z cukinią i może 1 pomidor i ok. 21 - jogurt nat. ze słodzikiem i cynamonem. Ładnie? ![]() Miałam dziś ostatni egzamin na studiach ![]() Co do zakupów to się zgodzę - niestety dość sporo $ idzie na tą dietę, mam takie wrażenie. Zdziwiłam się jak drogi jest np. ten ser żółty odtłuszczony :/ Jogurty to jeszcze pół biedy. Dobrze, że warzywa tanieją teraz, bo sezon. I moja ukochana cukinia hihih
Edytowane przez Limonatka Czas edycji: 2010-06-10 o 17:26 |
|
|
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie plażowiczki
Chętnie do was dołączę, bo bardzo mądre z was kobitki, a ja pierwszy raz dietkuję na SB Zresztą to moja pierwsza rozsądna dieta, mająca więcej sensu, niż tylko jedzenie mniej lub nie jedzenie słodyczy![]() Troszkę o mnie: mam 23 lata, 177cm wzrostu i ważę 71 kg I generalnie zejść poniżej 70kg i utrzymać to jest bardzo ciężko. Dodam jeszcze, że 8 lat intensywnie trenowałam siatkówkę, więc mięśnie są, tylko tłuszczykiem troszkę obrosły![]() Chciałabym was poprosić o ocenę mojego jadłospisu 9:10 sałatka (połowa opakowania mix sałat z Biedronki , ogórek, pomidor, papryka, 5 paluszków surimi, jajko, polane jogurtem nat 0,1% i pół łyżki majonezu12:00 ptasie mleczko SB 16:40 dwie roladki z chudego schabu z pieczarkami,cebulą i plasterkiem sera topionego light + pół kalafiora 18:30 ptasie mleczko SB (mam na nie od wczoraj ciągoty )21:00 150 g chudego twarogu z odrobiną jogurtu, pomidorem, papryką i przyprawami I jak? Wczoraj był wieśniak z warzywami, ptasie mleczko, zapiekanka z kalafiorem, 2 plasterkami wędliny z indyka, warzywami, serem light i jajkiem z chlustem mleka, 150g twarogu z kakaem przed 1,5h na rowerze i sałatka z makrelą, jajkiem, warzywami i jogurtem nat 0,1% tłuszczu. A zgrzeszyłam 3 łykami piwa od TŻ i kilkoma chipsami Generalnie co chwilę jestem głodna i mam ciągoty do słodyczy...
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam dzisiaj udany dzien - synkowi kupilam sandalki super fajne, a sobie STRÓJ KAPIELOWY o jakim marzylam
![]() ![]() Prawdziwe bikini... Co prawda rozmiar 42 (ale to juz nie 44/46 w jakie wchodziłam w zeszle lato), góra lekko usztywniana, wiązana na szyi i plecach, dół niski, z taka jakby falbanką, więc nie widać tak bioder Kolor taki lazurowy - jak intensywne niebo ![]() ![]() Ale jestem szczęsliwa... I jeszcze jak go w domu załozyłam, to TŻ powiedzial, ze teraz widzi ile schudlam i zrobił wielkie oczy i się zaślinił limonatka chcialam dzisiaj kupić cukinie, ale u mnie sztuka taka mala 8zł... Masakra... dexterka witaj ladne menu... Tez uwielbiam ptasie mleczko sb ![]() ![]()
|
|
|
|
#1040 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Bo moze mi jakas super przyjemnosc ucieka z przed nosa, a ja sobie nie zdaje sprawy.
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
8 zł sztuka?! :O jesteś pewna, że nie na kg? Bo 8 zł za kg to może być. Chociaż teraz w Lidlu, Tesco i Kauflandzie zawsze jest poniżej 8 zł. Ostatnio widziałam za 4 zł za kilo!
|
#1042 |
|
Rozeznanie
|
limonatka a wiesz kurcze może i za kg...
A ile takiej cukinii trzeba kupic, żeby było na 2 obiady??olcia albo serek z żelatyną lub prostszy sposob galaretka z serkiem lub jogurtem Mniami
|
|
|
|
#1043 |
|
Rozeznanie
|
olcia ja do takiej lekko tężejącej galaretki dodaję z pół szklanki jogurtu naturalnego i ubijam chwilę trzepaczką lub mikserem. A później do zamrażalnika na chwilę lub do lodówki i pycha deserek. Kiedyś robiłam takie kilku warstwowe ptasie mleczko w tortownicy z biszkoptami na dole, a na samej górze owoce zalane czystą galaretką. Ale to było z mlekiem skondensowanym, więc mało dietetyczne
pscola dziękuję Mam nadzieję, że wytrwam i zrzucę chociaż 5 kg![]() EDIT: powiedzcie mi jeszcze, czy można wcinać mięsko z dziczyzny? Bo tato TŻ jest myśliwym i mam trochę dzika w zamrażalniku, więc może bym go chociaż do zapiekanek wykorzystała
"I nie zapominaj... Że jestem też zwykłą dziewczyną, Która stoi przed chłopakiem, Prosząc go, żeby ją kochał." Edytowane przez dexterka Czas edycji: 2010-06-10 o 22:05 |
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz sie nie mogę doczekać!! A w weekend TŻ obiecał mi, ze pojedziemy rowerkami nad jezioro- poopalać się..
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
pscolaa, zależy ile chcesz obiadu hihi
i czy chcesz samą cukinię czy coś jeszcze ja jem cukinię albo z makaronem albo z kurczakiem. ale dodaję też do leczo (czyli cukinia, papryka, cebula, pomidory).Jeśli chcesz dodać do kurczaka czy makaronu to ja jem tak średnio cukinię na głowę Ona w sumie niewiele się 'kurczy' w gotowaniu.
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
a ja miałam dziś w menu:
1. serek wiejski z cynamonem, 2 plastry polędwicy sopockiej 2. dwie malutkie kromeczki chlebka pełnoziarnistego do tego 3 jajka z majonezem i ketchupem 3. fasolka szparagowa, smażony cycek z kuraka, pomidor 4. galaretka 5. zmiksowane truskawki wiem, że trochę mało ale jakoś nie mam apetytu ostatnio. no i muszę wymyśleć coś nowego bo już trochę się monotonnie zrobiło, ale muszę najpierw wybrać się do supermarketu na jakieś większe zakupki w takim razie.... |
|
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
limonatka to chyba sprobuje... I ostatnie pytanie - mam ją obrać, pokroic, podsmazyc i dusic??
Bozzzzzzzz jak goraco
|
|
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już na piątym dniu (ale szybko minęło :O) i nie miałam żadnych grzeszków aż do wczorajszego wieczoru bo piwo się wtedy lało litrami
ale nie będę biadować tylko dalej dietkuję. Najwyżej pierwszą fazę przedłużę o parę dni. Póki co waga spadła 3kg i po wczorajszym wieczorze ani drgnęła powoli edukuje się i czytam książkę o SB żeby wiedzieć więcej. Mam tylko taki problem, że nie mam pojęcia co mogę jeść jak jestem na uczelni na zajęciach nie mam na to pomysłów i niestety chodzę głodna albo jem serki wiejskie ;/ jakby ktoś mógł powiedzieć co zabiera do pracy/szkoły to byłoby super
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
Pscola i dexterka czyli jednak mnie cos pysznego omijalo.
![]() Ale galaretka jest slodka, a cukru chyba nie mozemy? Rozumiem, ze macie na to jakis patent. Ja w sumie mieszkam w Anglii, i widzialam tu kiedys galaretke bez cukru, ale nadal slodka, czyli chyba ze slodzikiem. Taka moglaby byc?
|
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

To ziółko, więc można 

)

Bo moze mi jakas super przyjemnosc ucieka z przed nosa, a ja sobie nie zdaje sprawy.
nie mam na to pomysłów i niestety chodzę głodna albo jem serki wiejskie ;/ jakby ktoś mógł powiedzieć co zabiera do pracy/szkoły to byłoby super