Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 665 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 08:49   #19921
agison
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Nie, kiedy niby?Wczoraj jeszcze była u Agisonki
ano
i mogę z ręką na sercu powiedzieć że wszystkie te Tigi są świetne moim ulubieńcem jest co prawda Amplifier, obie banieczki i serum, ale to lekkie psikadło no i pianka również spisują się na 6tkę o odżywkach nie wspominając

pianka Tigi jest pierwszą ( i pewnie jedyną) pianką która świetnie pasuje moim włosom one generalnie nienawidzą pianek, a po Tigi była rewelka

szampon też jest znakomity, bez SLSu, mega wydajny i włosy się po nim nie plączą ... generalnie uważam że każdy produkt jest wart swojej ceny

i tu jeszcze raz dla Lavendki

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:22   #19922
laudik
Zakorzenienie

czesc dziewczyny.
witam z frontu wlosowego

co do tigi - wlasnei zostalo mi na jedna aplikacje rock curls leave in conditioner(banka) i opinia jest pozytywna choc szalu nie ma. zapach, nawilzanie jak najbardziej ale to tyle.
byl to co prawda prezent dla meza ale w sumie to ja to wykonczylam

a obecnie testuje opcje taka chyba eksperymentalna, ktora akurat na moich blondach suchych sie sprawdza.
otoz po umyciu wlosow wyciskam wlsosy rekami , na ktorych mam roztarty wosk.
jak dla mnei rewelacja
wlosy jak juz w koncu wyschana- co i u mnei zabiera wiele godzin (przy dlugich gdy ostatnio mialam to bylo nieraz i 8 ) - wlosy nie maja ani grama puchu, ale i nei sa obciazone.
tak jakby ten wosk pomagal zatrzymac wigloc we wlosie.
pzry okazji wstawie foty - celem udokumentowania.
milego dnia wam zycze

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:50   #19923
Eti_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ano
i mogę z ręką na sercu powiedzieć że wszystkie te Tigi są świetne moim ulubieńcem jest co prawda Amplifier, obie banieczki i serum, ale to lekkie psikadło no i pianka również spisują się na 6tkę o odżywkach nie wspominając

pianka Tigi jest pierwszą ( i pewnie jedyną) pianką która świetnie pasuje moim włosom one generalnie nienawidzą pianek, a po Tigi była rewelka

szampon też jest znakomity, bez SLSu, mega wydajny i włosy się po nim nie plączą ... generalnie uważam że każdy produkt jest wart swojej ceny

i tu jeszcze raz dla Lavendki
Widziałyscie że Amplifier w starym opakowaniu jest na allegro po 39,90zł a w nowym 150 ml jest po 44 zł. Chyba nie ma co kombinować z ebayem skoro takie ceny w Polsce. Jeszcze w dodatku przesyłka taniutka.
Eti_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:18   #19924
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eti_ Pokaż wiadomość
Widziałyscie że Amplifier w starym opakowaniu jest na allegro po 39,90zł a w nowym 150 ml jest po 44 zł. Chyba nie ma co kombinować z ebayem skoro takie ceny w Polsce. Jeszcze w dodatku przesyłka taniutka.
oooo .... fajnie!
w takim razie rzeczywiście odpuśćmy sobie tego e-baya i dajmy zarobić rodakowi

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-11, 10:18   #19925
charisse
Raczkowanie

dziewczyny, czy ktoraś z was pomoglaby mi rozpoznać typ moich wlosow i pomoc dobrac odpowiednią pielęgnację? czytałam wątki na tym podforum, ale i tak jestem w temacie zielona

załączam zdjęcie moich włosow świezo umytych i wysuszonych, nie ułożonych. nie wiem, czy to istotne, ale w dzieciństwie miałam dość mocne loki

charisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:43   #19926
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charisse Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy ktoraś z was pomoglaby mi rozpoznać typ moich wlosow i pomoc dobrac odpowiednią pielęgnację? czytałam wątki na tym podforum, ale i tak jestem w temacie zielona

załączam zdjęcie moich włosow świezo umytych i wysuszonych, nie ułożonych. nie wiem, czy to istotne, ale w dzieciństwie miałam dość mocne loki
z ocena jakie masz wloski to lepiej zaczekac az troche je popielegnujesz, idz do dziennika i zobacz co msk3 osiagnela po paru miesiacach, z 2a teraz ma 3a moze nawet 3b

jak dla mnie wloski wygladaja na suche, przy falach i lokach najwazniejsze jest nawilzanie i odzywianie, poczytaj w dzienniku pielegnacji lokow jakie mamy sposoby i sprobuj potestowac, kazda z nas jest inna i co innego nasze wlosy lubia, w dzienniku sa nasze fotki wiec bedziesz miala rozeznanie

na poczatku tego watku sa odnosniki do najwazniejszych rzeczy typu jak zaczac, lista produktow, na co uwazac, trudno doradzic tak po zdjeciu, moge powiedziec co ja uzywam ale moze sie okazac nietrafione dla Ciebie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:45   #19927
kropcia007
Wtajemniczenie

Ja na całe szcęście mam bardzo dobre dojście do tigi w przyzwoitych cenach i na miejscu Tylko na razie funduszy nie mam a czaję się na to

http://allegro.pl/item1040558210_tig...c.html#gallery

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:32   #19928
paprif
Zakorzenienie

Ja jak na razie nie mam żadnych nowych kosmetyków.
Na noc olej kokosowy, dzisiaj szampon i odzywka Garnier z kwiatem Tiare..... trzymam ją już ponad godzinę... i jeszcze troszkę potrzymam bo paznokcie maluję
Stary 2010-06-11, 15:12   #19929
Mariolcia =P
Zakorzenienie

tak jak pisalam ja mam proble CURLESQUE a nie tych co wkleilam linki, mam odzwyke b/s i stylizator. Tamte linki wkleilam tylko dla orientacji, bo czaje sie na zamowienie, a mowilyscie ze sklad ten sam maja, a te co wkleilam sa wiele tansze.
dzis wyprobowalam odzywke i jest super!

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 16:35   #19930
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
tak jak pisalam ja mam proble CURLESQUE a nie tych co wkleilam linki, mam odzwyke b/s i stylizator. Tamte linki wkleilam tylko dla orientacji, bo czaje sie na zamowienie, a mowilyscie ze sklad ten sam maja, a te co wkleilam sa wiele tansze.
dzis wyprobowalam odzywke i jest super!
Fajnie,że Ci pasuje
To tylko nowe i stare opakowania,ale nowe mają większą pojemność,nie wiem czy wszystkie ale część na pewno.

Edytowane przez polelavendove
Czas edycji: 2010-06-11 o 16:36
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 16:37   #19931
Mariolcia =P
Zakorzenienie

narazie nie mam kasy, ale w wakacje napewno zamowie sobie ta odzywke bez splukiwania i szampon ten duzy i jeszcze zobacze co jeszcze polecacie? pianek nie lubie jak bede zamawiac to jeszcze raz sie skonsultuje
do tej pory uzywalam szamponu i odzywki z matrixa zielonego, mam jeszcze ich mleczko do stylizacji tez prawie nieuzywane, a lezy juz rok moge go jeszczu uzyc?
a oleje nie przyszly nadal kupilam sobie wtedy szampon i odzywke litrowe po okolo 60 zl, uzywalam ich od pazdziernika codziennie, odzywki ze 4 razy w tygodniu i jeszcze je mam, jestem w szoku!

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-06-11 o 16:41
Stary 2010-06-11, 16:43   #19932
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
narazie nie mam kasy, ale w wakacje napewno zamowie sobie ta odzywke bez splukiwania i szampon ten duzy i jeszcze zobacze co jeszcze polecacie? pianek nie lubie jak bede zamawiac to jeszcze raz sie skonsultuje
do tej pory uzywalam szamponu i odzywki z matrixa zielonego, mam jeszcze ich mleczko do stylizacji tez prawie nieuzywane, a lezy juz rok moge go jeszczu uzyc?
a oleje nie przyszly nadal kupilam sobie wtedy szampon i odzywke litrowe po okolo 60 zl, uzywalam ich od pazdziernika codziennie, odzywki ze 4 razy w tygodniu i jeszcze je mam, jestem w szoku!
To jest nasz the beściak http://www.allegro.pl/item1067112289...ret_lokow.html

Ja bym używała,w sumie bym się skupiła na tym czy zmienia konsystencję i zapach
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 16:46   #19933
Mariolcia =P
Zakorzenienie

zaraz zajrze jak tam sie 3ma lezal w chlodzie w kosmetyczce wiec powinno byc ok

dzieki za linka to chyba to samo czego dostalam probke, bo na niej tez pisze krem do lokow wiec tez wyprobuje i zamowie jak sie sprawdzi

mam ochote zrobic sobie dzis jakas maseczke, ale nie mam tego oleju ani za bardzo nic co moglabym nalozyc na wlosy oprocz miodu, ale sam to raczej lipa

Stary 2010-06-11, 17:11   #19934
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
zaraz zajrze jak tam sie 3ma lezal w chlodzie w kosmetyczce wiec powinno byc ok

dzieki za linka to chyba to samo czego dostalam probke, bo na niej tez pisze krem do lokow wiec tez wyprobuje i zamowie jak sie sprawdzi

mam ochote zrobic sobie dzis jakas maseczke, ale nie mam tego oleju ani za bardzo nic co moglabym nalozyc na wlosy oprocz miodu, ale sam to raczej lipa
wymiaeszaj miod z odzywka d/s i maska gotowa
a dzis przyszly moje olejki bedzie co robic w niedziele
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:14   #19935
tricomi
Zakorzenienie

dziewczyny, jeśli dobrze czytam, to nie wszystko TIGI jest zgodne z CG prawda? są to produkty dla wszystkich pod warunkiem, że zmyje się je od czasu do czasu szamponem czy jednak nie każde włosy je lubią?

Jeśli macie sklep TJ Maxx w okolicy, to warto się wybrać, bo mają produkty TIGI w całkiem przystępnych cenach, czasem nawet lepszych niż na allegro. Ja kupiłam ostatnio odżywkę Bed Head Foxy Curls za 30zł (na allegro 60zł). Wczoraj jak byłam, to akurat mieli na stanie te duże zestawy Curls Rock 2x750ml szapon + odżywka i Catlwalk Firski Gel, tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć po ile.
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:28   #19936
Mariolcia =P
Zakorzenienie

w sumie tak i nalozyc to na suche wlosy?? znalazlam jeszcze jakis jedwab do wlosow z biosilk, jak sie tego uzywa? moze to wymieszam z miodem?

Stary 2010-06-11, 17:32   #19937
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tricomi Pokaż wiadomość
dziewczyny, jeśli dobrze czytam, to nie wszystko TIGI jest zgodne z CG prawda?
Tak, nie wszystkie są zgodne, albo żadne nie są

Cytat:
są to produkty dla wszystkich pod warunkiem, że zmyje się je od czasu do czasu szamponem
Tak, trzeba czasem umyć włosy szamponem z SLES a bez silikonów/PQ

Cytat:
czy jednak nie każde włosy je lubią?
nie przypuszczam, żeby istniał kosmetyk, który polubią każde włosy więc jak zawsze trzeba testować; pozytywna opinia nawet całego forum nie gwarantuje włosowego sukcesu

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
w sumie tak i nalozyc to na suche wlosy?? znalazlam jeszcze jakis jedwab do wlosow z biosilk, jak sie tego uzywa? moze to wymieszam z miodem?
odżywka z miodem na mokre umyte włosy, potem spłukać wodą
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 18:12   #19938
charisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
z ocena jakie masz wloski to lepiej zaczekac az troche je popielegnujesz, idz do dziennika i zobacz co msk3 osiagnela po paru miesiacach, z 2a teraz ma 3a moze nawet 3b

jak dla mnie wloski wygladaja na suche, przy falach i lokach najwazniejsze jest nawilzanie i odzywianie, poczytaj w dzienniku pielegnacji lokow jakie mamy sposoby i sprobuj potestowac, kazda z nas jest inna i co innego nasze wlosy lubia, w dzienniku sa nasze fotki wiec bedziesz miala rozeznanie

na poczatku tego watku sa odnosniki do najwazniejszych rzeczy typu jak zaczac, lista produktow, na co uwazac, trudno doradzic tak po zdjeciu, moge powiedziec co ja uzywam ale moze sie okazac nietrafione dla Ciebie
dziękuję

mam jeszcze głupie pytanie, ile zajmuje wam OMO? bo włosy myję codziennie, i jeśli miałabym je myć przez jakieś 20 minut, to chyba bym zwariowała a chętnie bym tej metody spróbowała.

Stary 2010-06-11, 18:28   #19939
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charisse Pokaż wiadomość
dziękuję

mam jeszcze głupie pytanie, ile zajmuje wam OMO? bo włosy myję codziennie, i jeśli miałabym je myć przez jakieś 20 minut, to chyba bym zwariowała a chętnie bym tej metody spróbowała.
to wszystko rzecz wzgledna, mnie najpierw duzo czasu zajmowala CG, teraz staram sie ograniczyc czasowo ale bez rezygnacji z intensywnej pielegnacji, myje raz odywka a raz omo, 5-7 min, potem maska na tyle ile mam czasu, biore prysznic, jem sniadanie, wiec czasami mam na glowie 20 min a czasami ponad godzine, zmywam, potem odzywka d/s, 2 min, potem stylizacja czyli nalozenie kremu do lokow albo zelu lnianego 5 min i dyfuzor, bede szczera, jak chcesz sprobowac to musisz wygospodarowac czas, jak dojedziesz do wprawy to nie bedzie zajmowac duzo czasu, znasz powiedzenie ' chcesz byc piekna to cierp', tu moze nie chodzi o cierpienie ale jak chce sie miec cos porzadnego to trzeba w to wlozyc troche pracy, poza tym jestes jedyna i indywidualna wiec sama opracowywujesz swoja wlasna pielegnacje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-11, 18:45   #19940
charisse
Raczkowanie

Cytat:
to wszystko rzecz wzgledna, mnie najpierw duzo czasu zajmowala CG, teraz staram sie ograniczyc czasowo ale bez rezygnacji z intensywnej pielegnacji, myje raz odywka a raz omo, 5-7 min, potem maska na tyle ile mam czasu, biore prysznic, jem sniadanie, wiec czasami mam na glowie 20 min a czasami ponad godzine, zmywam, potem odzywka d/s, 2 min, potem stylizacja czyli nalozenie kremu do lokow albo zelu lnianego 5 min i dyfuzor, bede szczera, jak chcesz sprobowac to musisz wygospodarowac czas, jak dojedziesz do wprawy to nie bedzie zajmowac duzo czasu, znasz powiedzenie ' chcesz byc piekna to cierp', tu moze nie chodzi o cierpienie ale jak chce sie miec cos porzadnego to trzeba w to wlozyc troche pracy, poza tym jestes jedyna i indywidualna wiec sama opracowywujesz swoja wlasna pielegnacje
dziękuję jeszcze raz

na szczęście zaczynają się wakacje, mam coraz więcej czasu to wezmę się za włoski

Stary 2010-06-11, 18:49   #19941
Konto usunięte

a moje shea nie ma grudek, rozpuscza sie w dloniach, jest tloczone na zimno, nieperfumowane, wiec nie rozumiem
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 18:54   #19942
agison
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19927940]a moje shea nie ma grudek, rozpuscza sie w dloniach, jest tloczone na zimno, nieperfumowane, wiec nie rozumiem [/QUOTE]nie martw się - moje też jest bez grudek, a ma takie same parametry jak Twoje - tłoczone na zimno itd
podejrzewam że to zależy od technologii produkcji ja np. jednego kokosa miałam z grudkami, a całą resztę bez

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-11, 18:57   #19943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
nie martw się - moje też jest bez grudek, a ma takie same parametry jak Twoje - tłoczone na zimno itd
podejrzewam że to zależy od technologii produkcji ja np. jednego kokosa miałam z grudkami, a całą resztę bez
aaa dobrze wiedziec bo juz zaczelam cos podejrzewac...
oczywiscie nie mogla sie powstrzymac i nalozylam troche na wlosy a dla zapachu- dodalam kokosa, wlosy w warkocz i biegne przestawiac lodke na jutrzejsze zawody
Stary 2010-06-11, 19:02   #19944
paprif
Zakorzenienie

Ja dzisiaj byłam na mieście z tż... i w sumie nie wiem czy dobrze, ale zakupiłam 2odżywki - Ziaja czarna rzepa i z rycyną0 zobaczymy, ale na wielkie szaleństwo nie liczę.
Stary 2010-06-11, 19:05   #19945
losek78
Zakorzenienie

w koncu udalo mi sie kupic waxa lbiotici - byl do wŁosow blond i do przetŁuszczających sie i wzieŁam do blond - pani farmaceutka zdziwiona bo ja mam ciemne - mowila ze mogą mi sie rozjaśnić wŁosy - ?? jesli to prawda to sie ciesze bo wlasnie o to mi chodzi - pofarbowalam sobie troszku za ciemno te wŁoski moje - czekolada jednak jest nie dla mnie
przestaŁy wypadać
podcieŁam je troszku u fryzjera - co prawda degażowki poszŁy w ruch i brzytwa ale mam nadzieje ze nie będzie źle
Stary 2010-06-11, 19:23   #19946
solaola
Zakorzenienie

Dziewczyny, w Super Pharmie jest taka promocja 2 w cenie 1, dzisiaj kupiłam dwa biowaxy za 16 zł Jeden to ten chroniący przed UV, drugi to ten regenerujący. W Biowaxie regenerującym jest saszetka serum wzmacniające witamin A+E, a w tym z UV jest jedwab.
Upolowałam też olej kokosowy Evafitu w Herbapolu na Szczytnej 11(informacja dla Edith) po 13,30. W pomieszczeniu tak pięknie pachniało ziołami
Oprócz tego kupiłam też odżywkę Accent z filtrem UV do włosów blond(z Rossmana).
Teraz siedzę z kokosem na głowie, jutro wycieczka. Może namówię jedną koleżankę na CG

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:35   #19947
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19927940]a moje shea nie ma grudek, rozpuscza sie w dloniach, jest tloczone na zimno, nieperfumowane, wiec nie rozumiem [/QUOTE]

moze technika wytwarzania, moje jest nierafinowane, moze ma znaczenie?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-11, 19:38   #19948
agison
Zakorzenienie

Cytat:
moze technika wytwarzania, moje jest nierafinowane, moze ma znaczenie?
nie ma

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-11, 19:43   #19949
MidnightPoison
Raczkowanie

Postanowiłam zrobić zamówienie na mazidłach:
-olej kokosowy / olej jojoba (nie wiem który wybrać)
- amla
- mleczko migdałowe

Coś skreślić /dopisać?

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:43   #19950
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w Super Pharmie jest taka promocja 2 w cenie 1, dzisiaj kupiłam dwa biowaxy za 16 zł Jeden to ten chroniący przed UV, drugi to ten regenerujący. W Biowaxie regenerującym jest saszetka serum wzmacniające witamin A+E, a w tym z UV jest jedwab.
Upolowałam też olej kokosowy Evafitu w Herbapolu na Szczytnej 11(informacja dla Edith) po 13,30. W pomieszczeniu tak pięknie pachniało ziołami
Oprócz tego kupiłam też odżywkę Accent z filtrem UV do włosów blond(z Rossmana).
Teraz siedzę z kokosem na głowie, jutro wycieczka. Może namówię jedną koleżankę na CG
Dziękuję za info
Będę miała niedługo próbkę Efavita (Eloee) , więc dobrze wiedziec że jest dostępny stacjonarnie w Toruniu
To Ci się trafiła jeszcze większa promocja z tymi Biowaxami niż mi Ten przeciw UV też bym chciała wypróbować, ale już za dużo mam tych nowych kosmetyków ostatnio
Kciuki za przekonanie koleżanki

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości