|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie sutki swedzialy w pierwszych tygodniach ciazy, teraz nic nie swedzi. Ale brodawki takie wielkie, ze moj maz sie zastanawia, jak maly je chwyci
![]() Wlasnie pozarlam spageti z sosem pieczarkowo-boczkowo-szczypiorkowym (na smietanie |
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
To ma być badanie genetyczne które wykonuje się ok 20 tc, lekarka do której mam się zapisać sprawdza głównie serduszko dziecka, czy wszystko z nim ok. Nie mam szczególnych wskazań do tego badania, i właśnie się zastanawiam czy je zrobić.
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myslicie jakie łóżeczka sprawdzają się lepiej w uzytkowaniu-te z szufladą czy bez?
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
plany na dziś- leżenie do gory d... z ksiązką Beaty Pawlikowskiej ( prezent od męża), jestem nieuleczalnym molem książkowym.
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Nuhisia to badanie to chyba w standardzie jest, sprawdza sie wszytskie narzady dzidziola
De28 smakowity sosik, wklej przepisik ![]() Edzia, jesli masz miejsca by wysuwac szuflade to z szuflada w sumie fajne, ale tylko jesli szuflada ma pokrywe. Bez pokrywy wszytsko sie w niej kurzy. widze co sie dzieje pod moim lozkiem w sypialni. A jak masz bez szuflady, to sa tez w sklepach kartnowe lub materialowe pojemniki, takie waskie wlasnie ktore psokojnie zawsze mozna wsadzic pod lozeczko [a pozniej na szafke np.], a tam trzymac, posciel, albo jakies inne dzieciece rzeczy, uzywane raz n jakis czas. lub zapas pieluch np Obie wersje sa dobre wg mnie. Takie wklady sa na allegro, w ikei sa kartonowe i materialowe o takie: http://allegro.pl/item1066632349_poj..._80x45x15.html http://allegro.pl/item1068577373_pok..._zamykany.html http://allegro.pl/item1040769130_ike...delko_11l.html http://www.meble.vox.pl/artykuly-dek...lo-sc123,1960/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50154561
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-11 o 11:36 |
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jakie lepiej się sprawdzają, ale ja na 100 % będę miał z szufladą, bo mam mało miejsca w domu i nie miałabym gdzie pomieścić tych wszystkich rzeczy. A dodatkowa szuflada zawsze się przyda.
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1062534912..._bal_full.html
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
To podaje przepis
![]() Podsmazamy na odrobinie oleju lub masla 250 g pieczarek i 6 plasterkow boczku. Az sie zrumienia i zaczna przywierac do patelni. Podlewamy odrobina smietany, wtedy kawalki ladnie odchodza od patelni. Dolewamy 2,5 kubka smietany. Gotujemy na duzym ogniu az sos zgestnieje. Dodajemy 3-4 hmm, te male cebulki dymki ze szczypiorem i jeszcze chwilke gotujemy. Odrobinke doslownie, soli i pieprzu. Ugotowane spagetti mieszamy w duzym garnku z sosem, posypujemy pietruszka. Mniam
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
No czyli opuszcza się na taką samą wysokość jak łóżeczko bez szuflady
A co do wyjmowania szczebelków to ja wyjęłam Kindze dopiero jak zaczęła chodzić |
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Miałam wczoraj robiony triple test,wyniki za tydzien,ale jakoś wogóle się tym nie przejmuję,bo wiem,że będzie ok
A wogóle to jestem zmęczona i chyba ciśnienie mam za niskie. Czuję się i wyglądam jak zombie. Boli mnie kręgosłup od kilku dni. Was też boli? de28 nie polecam takiego baldachimu do łóżeczka bo to super siedlisko roztoczy i zbieranina kurzu. Beata Batumi czasem dzieci ruszaja się mniej,czasem bardziej. Może być tak,że maleńswto szale,kiedy ty śpisz,a spi,kiedy ty jesteś na nogach. Nie martw się na zapas EdziO ja mam łóżeczko,które potem rozkałda się na łóżko i służy dziecku do 5 roku życia. Nie ma szuflady i jakoś nie odczułam jej braku,ale na pewno taka szuflada może się przydac na schowanie pościeli np. A mnie komary nie gryzą,zresztą w moich rejonach ich jest mało. Sutki tez mnie nie swędzą,ale brzuch tak |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
takie też oglądałam, że mozna z nich zrobić później normalne łózko też oglądałam. Fajne są tylko niestety dłuższe więc nam już chyba dodatkowe cm w tych warunkach nie wejdą
![]() Dobra zabieram się za sprzątanie bleeeeee
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Kinga w łóżeczku spała do 4 roku życia i się spokojnie miesciła - za nic w świecie nie chciała pozwolić go wyrzucić, bo to było JEJ łóżeczko i koniec. Wzięliśmy ją sposobem - przez kilka dni chodziliśmy na "spacer" do sklepu meblowego i rozmawialiśmy sobie z tż jakie fajne te łóżka, jakie wygodne no ale Kinga to jest jeszcze malutka a to są łóżka dla dużych dzieci itd. i po kilku dniach młoda stwierdziła, że ona jest już duża i chce duże łóżko. I niby sama zdecydowała a pokierowaliśmy ją tak, żeby i tak wybrała to łóżko które naszym zdaniem było najlepsze - wilk syty i owca cała
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się właśnie wyprysznicowałam, wybalmasowałam, biorę książkę, nalewam sobie soku i idę leżeć
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam z mężem na zakupkach, dosłownie 500 metrów od naszego domu i po prostu myślałam, że nie wyrobię z upału. Pomyśleć by można, że to super pogoda na spacer, ale gdzie tam
Szybko zrobiliśmy zakupy i do domu, w cień A biedny mąż musi pracować w taką pogodę Siedzę sobie teraz w samych gatkach i t-shircie, ze szklanką wody i mi tak dobrze Dziś już na pewno nigdzie nie wyjdę, ale jutro jedziemy pociągiem do Sieradza (ciut ponad godzinę) Jak będzie taka pogoda to chyba umrę. Coś czuję, że zamiast jechać jak zwykle o 10,33 to wstaniemy na pociąg 8,33. Przynajmniej dotrzemy na miejsce przed największym skwarem...
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
A ja uporałam się z mieszkaniem
Czyściuteńko ![]() Upał że szok, nie ruszam się z łóżka ![]() Mam problem, od jakiś 2 tygodni omdlewają mi ręcę, nie umię nic ciężkiego utrzymać, czuję się jak bym coś dźwigała, albo długo wieszała firanki ... ból jest nawet wtedy gdy dźwigam same ręcę. CO to może być? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- a ja od tygodnia nie sprzątam i jakoś mnie do tego nie ciągnie -może dlatego że niedługo zaczynamy remont i będzie tyle kurzu, że ta moja praca i tak na marne pójdzie, okien nie myje bo będziemy wymieniać część już zamówiona więc też bez sensu -tylko chyba dziś muszę wyczyścić wykładzinę w sypialni bo jest biała i ma kilka plamek a ona musi być czysta podziwiam te dziewczyny, które mają tyle chęci do sprzatania zwłaszcza w taki upał - ja nie przywiązuję do tego aż takiej uwagi - ale to chyba przez moją mamę bo ona cały czas sprząta okna myje co tydzień a podłogi codziennie i odkurza też codziennie a mnie normalnie trafia coś jak tylko słyszę odkurzacz-chyba dostałam na niego uczulenie jakieś -ale z drugiej strony jestem przyzwyczajona, że zawsze jest czysto i nie nadaję się do życia w miejscu gdzie nie jest za czysto (a w moim domku okna dachowe to chyba będę myła co kilka dni :/ |
|
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie zwymiotowałam 18 t. i martwie sie ze cos nie tak, w II trymestrze wymioty
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
rptrbj, nie martw się. Dziewczyny nieraz tu pisały, że jeszcze im się wymioty w drugim trymestrze zdarzają. Może to z upału albo coś Ci zaszkodziło? Jeśli jednorazowe, to nie przejmowałabym się za bardzo póki co
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o serduszko dziecka, to nikt nie ma szczególnych wskazań ;-) Poprostu albo jest ok, albo nie.. myśle, że zawsze warto to sprawdzić. na takich rzeczach chyba nie warto oszczedzac ;-)
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
rptrbj1978 też słyszałam, że w II trymestrze wymioty się zdarzają -maja koleżanka urodziła dwa lata temu i wymiotowała prawie przez całą ciążę a wszystko był dobrze, moja mama wymiotowała do 5 mies. a ja jestem w 15 tyg i wczoraj też wymiotowałam i to bardziej niż na początku :/
lecę bo chyba moja siostra przyjechała będę potem
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Umrę zaraz ale zaduch. Czy u was też tak gorąco. Dzisiaj moje maleństwo dało mi kopniaczka po raz pierwszy Aha i dodam jeszcze że moja mamcia wczoraj zrobiła pyszne gołąbki Po pracy pojadę do niej to się objem za wszystki czasy.
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej!!
Witam w ten upalny dzień! Masakra jakaś, siedzę w domu bo chociaz troszke chlodniej. Byłam wczoraj na usg połówkowym tym narządowym i wsio ok, mam płutke dvd na pamiątkę , super wszystko widać, ale .....uwaga...dzidzia znowu mi na złość zrobiła i nie pokazała co ma miedzy nożkami ![]() A juz caly dzien chodzilam i gadałam do niej że idziemy do pana ginekologa i ma sie ladnie rozkraczyć bo mamusia chce wiedzieć co kupować, a tyu prosze juz mnie to dziecko nie słucha. Jest ustawione dalej miednicowo i w zaglebieniu kosci jak sie zaczyna kanal rodny to tam sobie pupką umościło i tak siedzi już miesiąć! No i przez moje kosci lonowe nic nie widac a wyzej to dzidzia dopiero od pępka w górę ![]() Muszę mu powiedziec zeby sie nie przyzwyczajalo i poki ma miejsce niech sie obraca zebym cc nie musiala miec, sie zaczynam martwic bo mu tam cos za wygodnie. No nic moze w lipcu sie dowiem.. Zeby sie nieskonczylo cc i niespodzianka ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie |
|
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Aha i tez mi sie sutki powiekszyly , popekaly i swedzą tak że nie mogę wytrzymać, bardzo denerwujące
|
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 17 tc mam dzień w dzień po kilka razy mocne kopniaki. Cytat:
Aliszcze i Kretencja podziwiam za odwagę w nienoszeniu staników Nie boicie się, że wam obwisną? Stanik podtrzymuje pierś, żeby miał ładny kształt. A szczególnie gdy jest ciężka, to musi być podtrzymana, żeby się nie porozciągała.Bela zmień lekarza, żeby ci krzywdy jakiejś nie zrobił. U nas też upał i duchota. W nocy lało, a teraz skwar. Wciągnęłam dwie miseczki lodów i dalej zdycham. Zaraz poopalam się na balkonie, bo nic innego mi się nie chce. A dziś wraca mój mąż i wcale się nie cieszę, bo się z nim wczoraj pokłóciłam prze telefon. |
||
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ,mam nadzieje,ze lipiec i sierpien nie beda takie goraco, bo skonamy dziewczyny :d
U mie 36 stopni, oł je! Idę jeść makaron z brokułami i pomidorami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Nie no, powiem szczerze, że mnie też to trochę krępuje, bo moje brodawki też w ciąży non-stop sterczą
Ciekawa byłam 

Szybko zrobiliśmy zakupy i do domu, w cień 
Po pracy pojadę do niej to się objem za wszystki czasy.