Wszystko o Avonie - część 12 !! :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 16:54   #631
p_misiowa
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 12 !! :)

Dziewczyny w katalogu 09 w formularzu jest błąd.
Próbki zapachów 'Treselle' i "U by Ungaro dla niej" mają taki sam numer.
Napisałam już do Avonu i próbki 'Treselle" mają miec kod: 04788 a nie 00448

KOCHAM!

p_misiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:14   #632
exaltation
Raczkowanie

Dziewczyny a wiecie moze dlaczego przy wypracowanym 25% upuście np. za żel Aloha jest tylko 10% a za inne żele z tej samej linii juz normalnie?
exaltation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:18   #633
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
W brakach jest 02410 - CH.LACROIX ROUGE EDP 50ML czy oni się przypadkiem nie pomylili? Może powinno być 12ml a nie 50ml? Jeśli faktycznie się pomylili to znowu się wkurzę bo zamówiłam sporo tych perfumetek z netto w ciort pójdzie całe moje zamówienie
Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła, skoro to okaże się ich błąd, będziesz mogła spokojnie to reklamować. I wygrana po Twojej stronie, będą musieli Ci uznać upust.

Podany numer jest tej wody 50 ml z katalogu.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2010-06-10 o 17:21
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:58   #634
Starlett
Wtajemniczenie

smerfetka25 - ten nowy Jet Femme rzeczywiście jest taki nieładny??

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:14   #635
kuleeeczka
Przyczajenie

GG do kuleeeczka

Kochane jakby ktoś mógl pomóc co do odcieni podkładu magix. Medium beige wydaje mi się za ciemny, jaki odcien jest ton jasniejszy? Pewnie znacznie odbiegają od tych w katalogu?? może ktoraś potrafi je poukładać kolejno według odcieni??
Stary 2010-06-10, 18:21   #636
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
wiesz co to nie jest tak ze on jest nieladny tylko taki inny mialam oba nowe zapachy i faktycznie ten windscape jest taki delikatny letni a ten drugi troche ciezszy ma taka ''ostra nutke'' niie wiem jak to inaczej napisaac oba sa na swoj sposob ladne dodam ze oba juz sprzedalam czyli sie podobaja natomiaST mi zaden z tych zapachow nie przypasowal wole slodsze wiec co kobietka to inna opinia bo inny gust

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kuleeeczka Pokaż wiadomość
Kochane jakby ktoś mógl pomóc co do odcieni podkładu magix. Medium beige wydaje mi się za ciemny, jaki odcien jest ton jasniejszy? Pewnie znacznie odbiegają od tych w katalogu?? może ktoraś potrafi je poukładać kolejno według odcieni??
wiesz co o ton jasniejszy bedzie natural beige a odcienie w kolejnosci to ivory ,creamy natural -to tonacja w roz nude,natural beige,medium beige- to tonacja wpadajaca w zolty
Stary 2010-06-10, 18:44   #637
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

dziewczyny pmóżcie proszę
jak zaplacic karta na nowej stronie avon? Juz to robilam, ale zapomnialam i mnie trzesie az z nerwow;(
jolkag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:12   #638
kuleeeczka
Przyczajenie

GG do kuleeeczka

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
wiesz co to nie jest tak ze on jest nieladny tylko taki inny mialam oba nowe zapachy i faktycznie ten windscape jest taki delikatny letni a ten drugi troche ciezszy ma taka ''ostra nutke'' niie wiem jak to inaczej napisaac oba sa na swoj sposob ladne dodam ze oba juz sprzedalam czyli sie podobaja natomiaST mi zaden z tych zapachow nie przypasowal wole slodsze wiec co kobietka to inna opinia bo inny gust

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

wiesz co o ton jasniejszy bedzie natural beige a odcienie w kolejnosci to ivory ,creamy natural -to tonacja w roz nude,natural beige,medium beige- to tonacja wpadajaca w zolty
czyli odcienie różnią się od tych w katalogu i HT???Bo gdyby sie kierowac tym co jest tak pokazane o ton jaśniejszy byłby creamy natural?
Stary 2010-06-10, 19:25   #639
Marbo81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszka0706 Pokaż wiadomość
Wiecie co, zgapiłam pomysł jednej z Was i swoją jedną klientkę wciągnęłam w Avon, ale na moje konto. Zamówienia od razu zwiększyły się o 25%, ... Moja klientka ma zniżki dla siebie i ze swoich klientek do których ja nie miałam dostępu. Tyle co uzbiera jest jej, ale jak dorzucę swoje zamówienia to opust się zwiększa i to jest dla mnie. Oczywiście nie zna wszystkich ofert demu, albo programów z których ja będę korzystać..
Ona jest zadowolona bo ma opust, a ja mam większą bazę i coraz bliżej mi do klubu róży...
Też się zastanawiam czy tak nie zrobic, ale boje sie ze w koncu dojdzie do wniosku ze bardziej oplaca jej sie samej zostac konsultantka...

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Marbo81 . Czy biżuteria Shanikka jest starannie wykonana ? Widzialam Twoje zdjęcia , wygląda na nich ładnie ale chciałam się upewnić
Tak, wygląda ona tak jak na zdjęciach. Zamówiła ją moja mama i jest zadowolona. Aha i myślałam, że jest ciężka, ale nie - leciutka.

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te cienie Arabian Glow Very Vibrant są BEZNADZIEJNE.
Ledwo co widać na powiece, ściera się toto po chwili. Już kiedyś miałam do czynienia z czymś takim z Color Trend. Bubel totalny
Ja na razie malowałam rękę nimi i nie wiem w jakim tempie się ścierają, ale kolorki mi się podobają...

Start 104,5 -101,2 - 99,4
Jest 96,9
Najbliższy cel 90
Chciałabym 60

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...89e3fb1e3e.png
Marbo81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:35   #640
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exaltation Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie moze dlaczego przy wypracowanym 25% upuście np. za żel Aloha jest tylko 10% a za inne żele z tej samej linii juz normalnie?
ja przy nim miałam normalnie wypracowany upust

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:57   #641
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła, skoro to okaże się ich błąd, będziesz mogła spokojnie to reklamować. I wygrana po Twojej stronie, będą musieli Ci uznać upust.

Podany numer jest tej wody 50 ml z katalogu.
Wszystko wyjaśnione, perfumetki Rouge 12ml zafakturowane

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Wiesz, dla mnie to taki ładny smrodek w ogóle to cała seria mi się nie podoba, a mgiełka strasznie capi alkoholem, na pewno pójdzie na zwrot
Stary 2010-06-10, 19:59   #642
sto_krotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exaltation Pokaż wiadomość
bo tutaj chodzi o ten żel z zestawu "5 produktów za 25zł" str 153 .
cały ten zestaw ma 10% .
ale jeśli zamówisz żel Aloha ze strony 129 to masz na niego normalnie wypracowany opust.
sto_krotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:04   #643
Myszka0706
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marbo81 Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam czy tak nie zrobic, ale boje sie ze w koncu dojdzie do wniosku ze bardziej oplaca jej sie samej zostac konsultantka...
Wiem że to jest ryzyko, ale wybrałam dziewczyną majaca wielu znajomych, lubiącą takie sprawy, która nie lubi odpowiedzialności, a ma dokładnie to samo co by miała gdyby była konsultantką, oprucz niektórych ofert demo i Avon clubu, ale o tym nie wie...

Jak tak to napisałam to zaczęłam się zastanawiac czy jej nie oszukuje
Co myślicie?
Myszka0706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:23   #644
czwartek
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
dokładnie, podobają się obydwa, ale wg mnie nowy jet femme jest znacznie ładniejszy od windscape
i mam ciągle dylemat czy zostawić sobie ten egzemplarz z lojalnościowego czy nie jak na złość jest zafoliowany (zapach znam ze strony zapachowej w K10 i tam pachnie cudnie )
ale ile można mieć w użyciu otwartych wód..... no ile.....
czwartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:55   #645
Demonililith
Raczkowanie

Zależy jak na sprawe popatrzysz:
- jeśli obiecałaś, że będzie na takich samych warunkach jak konsultantka, to oszukujesz
- jeśli poprosiłaś ją o zbieranie zamówień od innych, a w zamian za to dasz jej 25% upust, to jej nie oszukujesz.
Jak znam życie, to i tak jeśli się dowie o takich ofertach to poczuje się lekko oszukana, bez względu na sytuacje, ale moim zdaniem jeśli zrobiłaś tak jak w sytuacji nr 2, to masz czyste sumienie
Cytat:
Wiem że to jest ryzyko, ale wybrałam dziewczyną majaca wielu znajomych, lubiącą takie sprawy, która nie lubi odpowiedzialności, a ma dokładnie to samo co by miała gdyby była konsultantką, oprucz niektórych ofert demo i Avon clubu, ale o tym nie wie...

Jak tak to napisałam to zaczęłam się zastanawiac czy jej nie oszukuje
Co myślicie?
Demonililith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:19   #646
Myszka0706
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demonililith Pokaż wiadomość
Zależy jak na sprawe popatrzysz:
- jeśli obiecałaś, że będzie na takich samych warunkach jak konsultantka, to oszukujesz
- jeśli poprosiłaś ją o zbieranie zamówień od innych, a w zamian za to dasz jej 25% upust, to jej nie oszukujesz.
Jak znam życie, to i tak jeśli się dowie o takich ofertach to poczuje się lekko oszukana, bez względu na sytuacje, ale moim zdaniem jeśli zrobiłaś tak jak w sytuacji nr 2, to masz czyste sumienie
Obiecałam jej opust taki sam jak mam ja z tego co zamówi czy zbierze. Zna też programy motywacyjne te z wysokimi opustami(40%-45%), jeśli są ciekawe oferty limitowane których nie da się podzielic to o nich nie mówię, demo mało kiedy ukrywam bo z reguły nie zamawiam dla siebie. Ale ona sama mówiła że mam pierwszeństwo do demo! Jedynej rzeczy o której wogóle nie wie to Avon Club i program taki jak np. ZEBRA
Stary 2010-06-10, 21:47   #647
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecałam jej opust taki sam jak mam ja z tego co zamówi czy zbierze. Zna też programy motywacyjne te z wysokimi opustami(40%-45%), jeśli są ciekawe oferty limitowane których nie da się podzielic to o nich nie mówię, demo mało kiedy ukrywam bo z reguły nie zamawiam dla siebie. Ale ona sama mówiła że mam pierwszeństwo do demo! Jedynej rzeczy o której wogóle nie wie to Avon Club i program taki jak np. ZEBRA
kiedys robilam avon razem z koleżanką i nic nam dobrego z tego nie wyszlo...opustem dzielilysmy sie po polowie, a wiadomo jaki idzie z tym narobic balagan jak jedna cos wezmie druga cos wezmie...nie mowiac juz o ciekawym demo, ktore mozna wziac raz itd..my np losowalysmy...dla mnie to byl koszmar...kolezanka w koncu zrezygnowala i nie zbiera zamowien, ale zna numer i jak sobie chce cos kupic to jedzie do Coku i teraz jestem zadowolona nie interesuje mnie czy bierze tylko dla siebie czy dla innych tez i na tym zarabia. poza tym nie mamy zadnych innych zobowiazan. jak chce z netto to jej zamawiam, demo tez jej rzecz jasna pokazuje, ale zaznaczam co ja biore i juz
moim zdaniem masz bardzo podobny uklad tylko, ze moja wie ze sa oferty, ktore ja omijaja i akceptuje to. mysle, ze nie mialaby co miec zalu o takie rzeczy bo przeciez avon jest na Ciebie no to w jaki sposob ona mialaby byc np w avon club? co do zebry to juz inna sprawa no ale nie przesadzajmy - nic jej sie nie stanie
Stary 2010-06-10, 21:56   #648
mode24
Raczkowanie

Cytat:
mi sie wydaje że jestes w porządku - w końcu ona zdaje sobie sprawę, że to TY jestes konsultantką wiec masz z tego tytułu przywileje

jedynie bałabym sie ewentualnych kontroli z US, którymi co jakis czas dziewczyny straszą na forum Twoja znajoma w tym momencie nie ponosi żadnej odpowiedzialności, a jakby co do czego przyszło ( czego Ci oczywiście nie życzę) to tłumaczyć musisz sie Ty... Ty musisz robic zwroty itp. Więc cos za cos, i myslę że brak info o demo, które nota bene są ostatnio przereklamowane, to żadne oszustwo.

Ja z kolei mam inny problem- w Avonie jest moja siostra i mama, i zamawiam na nie wszystkie tak wiec mam mniejszy opust, ale np trzy torby Zebra ) Cos za cos
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:02   #649
Marbo81
Raczkowanie

Tak z nieco innej beczki - czy ta wizażystka avonowa Jillian Dempsey to w jakiś sposób powiązana jest z tym aktorem Patrickiem Dempsey'em, co sygnuje swoim imieniem wodę w Avon?

A i jeszcze jedno pytanie - do dziewczyn, które działają na dwa fronty tj. Avon i Oriflame - czy próbnik z Oriflame nadaje się do próbek Avon?

Jest 96,9
Najbliższy cel 90
Chciałabym 60

Edytowane przez Marbo81
Czas edycji: 2010-06-10 o 22:08
Stary 2010-06-10, 22:29   #650
sto_krotka_
Raczkowanie

Cytat:
Tak z nieco innej beczki - czy ta wizażystka avonowa Jillian Dempsey to w jakiś sposób powiązana jest z tym aktorem Patrickiem Dempsey'em, co sygnuje swoim imieniem wodę w Avon?
gdzieś czytałam, że to jest jego żona. ale nie pamiętam gdzie
sto_krotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:35   #651
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:

A i jeszcze jedno pytanie - do dziewczyn, które działają na dwa fronty tj. Avon i Oriflame - czy próbnik z Oriflame nadaje się do próbek Avon?
Żona

Podobno próbnik ori jest za duży - próbki są większe i avonowskie wypadają.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:44   #652
exaltation
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sto_krotka_ Pokaż wiadomość
bo tutaj chodzi o ten żel z zestawu "5 produktów za 25zł" str 153 .
cały ten zestaw ma 10% .
ale jeśli zamówisz żel Aloha ze strony 129 to masz na niego normalnie wypracowany opust.

w HT z katalogu 9 pisze, że żel Aloha ma 10%..a jest on w katalogu 9 na str 129 i kosztuje tyle samo ile inne żele, a one mają wypracowany opust

a dobra juz widze. Dziękuję i przepraszam za zamieszanie

Edytowane przez exaltation
Czas edycji: 2010-06-10 o 22:46
exaltation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 07:19   #653
olla74
Zakorzenienie

DZiewczyny . Czy peelingi SENSES są sensowne? Warto kupic? Potrzebuje peeling gruboziarnisty przed samoopalaczem.
Dziś robię zamówienie na 3 termin z 8 i nawet niezłe wyszło. Ciekawe jak z Zebrą.I innymi produktami ,bo jak piszecie sporo jest w brakach.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:12   #654
Yorki
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19903931]

ktoś pytał o zapach WINDSCAPE jest super, świeży, cudny.[/QUOTE]
O tak, ja pytałam Dziękuję

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:42   #655
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
DZiewczyny . Czy peelingi SENSES są sensowne? Warto kupic? Potrzebuje peeling gruboziarnisty przed samoopalaczem.
Jak dla mnie to trochę słaby ten peeling, nie nazwałabym go gruboziarnistym. Wcześniej używałam peelingu Naturia, Joanny i jest o wiele mocniejszy, bardziej czuć te drobinki.

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:52   #656
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to trochę słaby ten peeling, nie nazwałabym go gruboziarnistym. Wcześniej używałam peelingu Naturia, Joanny i jest o wiele mocniejszy, bardziej czuć te drobinki.
Dzięki . Tak podejrzewałm ,że słaby. choc łudziłam sie troszkę,że polepszył się przez te wszystkie lata.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:13   #657
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
do zebry byl jakis kod zeby wpisac? ;/
na torbę nie ma kodu, o kodzie należy pamiętać przy wyborze kosmetyczki

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:22
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:00   #658
Marbo81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sto_krotka_ Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam, że to jest jego żona. ale nie pamiętam gdzie
Cytat:
Żona

Podobno próbnik ori jest za duży - próbki są większe i avonowskie wypadają.
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Używałam peelingów kilku firm i Avon marnie wypada...

Jest 96,9
Najbliższy cel 90
Chciałabym 60

Stary 2010-06-11, 12:21   #659
Myszka0706
Raczkowanie

Czekam na fakturkę, jeśli wysłałam zamówienie wczoraj, a mój dzień to B i miałam termin do dzisiaj to wystawią mi fakturę przed weekendem?
Stary 2010-06-11, 12:27   #660
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Czekam na fakturkę, jeśli wysłałam zamówienie wczoraj, a mój dzień to B i miałam termin do dzisiaj to wystawią mi fakturę przed weekendem?
tak, około 16 powinna byc.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości