|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Zazdroszczę. Ja mieszkam w kotlinie i tu zazwyczaj sie duchota i ukrop
|
|
|
|
#752 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() U nas 23 stopnie w cieniu, ale pewnie się rozkręci Nie mam co na siebie włożyć (żeby można się było ludziom pokazać) przy takich upałach - goła pojadę
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
100 lat!
Cytat:
a co do gotowania mojego meza to cos tam umie ale jak ja jestem to bardzo zadko mu sie zdarza schudl teraz w holandii (wazyl kolo 92kg jak wyjezdzal) nie wiem dokladnie ile ale napisal ze schudl i ze mu sie to podoba i jak wroci to chce biegac (chyba z wozkiem) Cytat:
u mnie tez skwar w tym szpitalu masakra jakas jest dostalam opiernicz od lekarki ze jem swieza bulke(brat mi przywiozl) a co mam jesc? czarnego pieczywa nie moge bo mam zgage a taka waze zeby sie najesc musiala bym z 5 listkow zjesc leza ze mna na sali dwie dziewczyny i kazda przytyla po 30 kg tylko ze akurat ta ginka ma obsesje na punkcie diety w ciazyi powiem wam ze mam dosyc klucia dzisiaj pobierali mi krem juz dwa razy z racji tego ze nie maja mnie juz gdzie kluc kluja mnie w dlonie wychodzac z tego szpitala bede jak narkomanka wygladala
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
farminka
![]() agravka sto lat Powiem Wam, że mnie też wzięło, do terminowego porodu jeszcze 2 miesiące, ale wszystkie ubranka i pieluszki już wyprasowane... i się zastanawiam po co mi tyle tego no cóż szurnięta matka tak ma...Jutro idę na dzień otwarty do szpitala w którym chcę rodzić i trzeba pakować torbę, brakuje mi tylko 1 piżamy na zmianę i pampersów, tak wynika z mojej rozpiski a co jeszcze w szpitalu powiedzą się zobaczy... Lenia mam ale to na pewno przez pogodę. Miałam iść na basen, ale boje się że fiknę gdzieś po drodze na ten upał, a nie ma kto mnie pilnować więc wolę nie ryzykować
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anoxa biedna |
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
anoxa - współczuję ...
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ania - ale sobie dzień zaplanowałaś Nie mam na nic siły a jak pomyślę o sprzątaniu to mnie skręca Pomalowałam paznokcie u nóg. Ale się nagimnastykowałam ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mala znow ma czkawke![]() a paznokcie u nog mam po zelowane wiec mam spokoj
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A klucia nie zazdroszcze chyba sama wiesz jakie mam zdanie o zylach i iglach brrrrrrrr koszmar |
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umylam szybe w szafie i sie zasapalam ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- nie moge sie doczekac na wiesci od farminki |
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to trzymam kciuki za farminke, ale zapewne malutka juz jest z nia ![]() agravka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! a ja wczoraj zawedrowalam z mezem pierwszy raz na SR powiem wam ze nawet fajnie bylo, polozna super, bardzo mila i sympatyczna. pokazywala jak kapac maluszka no i oczywiscie tez musielismy pobawic sie lalka smiac mi sie z tz chcialo, jak rozbieral ta lalke a mnie opierniczal ze zle trzymam ale jakos powiem szczerze ze z lalka czulam sie nieswojo ![]() byla tez gadka o komorkach macierzystych a na koniec muzykoterapia tosmy tancowali po calej sali fajnie tak bylo poruszac z tz bioderkami upal znowu masakryczny, a ja musze wypuscic sie do miasta odebrac wklad kominowy i jechac po reszte wpisow na uczelnie ![]() mloda to od rana tak szaleje ze brzuch to mi tylko przeskakuje z prawej na lewa strone. |
||
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
![]() aniaa na pewno jest meczace to wyczekiwanie, ja obawiala bym sie gdzie kolwiek wyjsc, wkoncu jak to powiedzialas jestes jak bomba zegarowa ![]() Ostatnim czasy tez juz zaczelam wyczuwac skurcze, nogi mam 2 razy takie jak jeszcze miesiac temu 36 tc. i nawet nie wiem kiedy ten czas tak zlecial- zwlaszcza kiedy tak sie powiekszylam ![]() ![]() agravka Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Edytowane przez Archea Czas edycji: 2010-06-11 o 11:17 |
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
NOoo właśnie co z Farminką, tak co jakiś czas zerkam na wątek podpatrzyć czy nie przyszedł juz jakis sms
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie bedzie burza, ciemno jak by noc byla...masakra
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
mnie te kg nie martwia bo tylko ich 8 i juz za wiele nie zdazy przybyc
niepokoi mnie cellulit na nogach i jak brzuch bedzie po porodzie wygladal
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-11 o 11:20 |
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bedzie moze deska ale zawsze cos
|
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
karolcia228 przyznam ze burzy zazdroszcze, u nas zapowiadana juz na jutro ale jak to bedzie - nie wiadomo
goraco, nawet powiewu wiatru tak mi brak- na balkon wyjsc sie nie da na boso - aniaa22 jesli nie zdazy wiecej przybyc to powinien byc wielki usmiech ja mam ich az za duzo nie martw sie, w trybie spacerow i chodzenia z maluszkami szybciej niz myslimy obudzimy sie w dobrej formie
|
|
|
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Agravka wszystkiego najlepszego! Też umieram z ciekawości jak tam Farminka sobie radzi... Ale upał... nawet jakoś mało postów dzisiaj. Chyba leń wszystkich ogarnął... A tak wogóle to dokształcam się i czytam wspominaną tu już na wątku książkę Język niemowląt. Można się sporo dowiedzieć. Autorka jest przeciwniczką karmienia na żądanie, które jest teraz szeroko propagowane i uważa, że dziecko komunikuje się ze światem za pomocą różnego rdzaju płaczu. Po jakims czasie, gdy na każdy z tych płaczów w odpodziedzi dostaje w kółko pierś lub butelkę poddaje się i zaczyna wrzeszczeć jednostajnie. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-06-11 o 11:29 |
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
ja leze przy wiatraku laptop obok i jedna reka pisze bo nawet mi sie podnosic nie chce. ale ide te nogi golic jakos
|
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Gimnastyka przy goleniu - to jest to hehe
![]() Na taka pogode jedynie marzy mi sie zanurzyc w zbiorniku wodnym - tylko gdzie wpuszcza takiego wieloryba pozostanie mi hasanie w sukience, wazny nawet najmniejszy przewiew wiatru
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ufffffff jak gorąco, siedzę w samych majtach i biustonoszu i zdycham alguien śliczna córcia farminka może już jest po karolcia zazdroszczę ci morza i tego chłodku Ja wczoraj byłam na zakupach żeby kupić sukienkę, a wróciłam ze spódnicą, bluzką i spodniami, w sukience jak baba ze wsi wyglądam ![]() Co do wagi to ja nie wiem o co chodzi, ale mi pokazuje prawie 2 kg mniej |
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyzszy cukier mialam 99 i juz zadnego paska nie marnuje
|
|
|
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze możliwe, że to przez ten odwyk od słodyczy, przynajmniej będziemy miały mniej do zrzucania
|
|
|
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lilka ja do 30 tyg też przytyłam 5 kg a teraz 32 tydzien i juz 7 kg więc może dopiero teraz zaczne nadrabiac heh ale oby nie za dużo ( a najdziwniejsze bo jem teraz mniej niż wcześniej, jakoś nie mam tak dużego apetytu) ide na miasto mam nadzieję, że dojde
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przytylam w II trymestrze najwiecej a w III ok 2kg wiec bedzie dobrze dziewczyny, nie sadze abyscie jakos nagle diametralnie ptzytyly |
|
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też się przywitam.
Chociaż szczerze mówiąc w taki upał nic mi się nie chce. Skończyłam robić poprawki w pracy. Zapisałam już plik taki jak ma być, nagrałam na płytę i finito- już do tego nie zaglądam. Chciałam jechać oddać ją do druku a mama zostawiła mi tylko 150zł chociaż mówiłam jej, że to kwestia ok. 200zł Swoją drogą wolałabym coś innego kupić za te pieniądze, bo jak tak policzyć wszystko to niezła sumka się uzbiera: 200zł- wydrukowanie i oprawienie; 60zł- opłata za dyplom; 15zł- zdjęcia; 30zł- zrzutka na kwiaty dla komisji. No i nie mam się w co ubrać na tą obronę. Koleżanka ma mi przynieść jakieś spodnie i spódniczkę żebym zmierzyła ale czy się wcisnę to nie wiem... bluzki żadnej nie mam eleganckiej żebym się w nią zmieściła. Wzięłam szybki chłodny prysznic i już jestem znowu spocona Co do golenia nóg- to ja jeszcze daję radę ale może dlatego, że robię to często, nie lubię owłosionych nóg szczególnie latem. Jak już załatwię wszystko z tą pracą to muszę mamie na bluzce wyszyć różyczki moją ulubioną metodą nawijania na igłę bo sobie sierotka plamę zrobiła i nie idzie jej wywabić.
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też goraco niesamowite myślę że 30 stopni to jest napewno i to tak lekko. Jutro ma być jeszcze gorzej a najlepsze jest to że jutro mam wykłady i egzamin na uczelni. Jak sobie pomysle o podróży zatłoczonym autobusem to już na samą mysl mi się słabo robi.
No i dziś wizyta u ginka ciekawe co mi powie o tą nieszczęsną hemoglobinę. Wiecie ja nie dlatego nie chcę zastrzyków że się boję (choć ponoć te z żelazem są b.bolesne) ale u mnie jest ten problem że nie ma mi kto tych zastrzyków dawać U mnie w domu nikt zastrzyków dawać nie umie a zresztą na widok strzykawki już mają dość ja zresztą to samo. Pielęgniarki żadnej w okolicy też nie ma a najbliższa pzychodnia jest kawał drogi. Ale zobaczymy będzie co ma być ![]() Dlaczego farminka nic się nie oddzywa? Może jest już po ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- a ja tyję regularnie na każdej wizycie jest mnie więcej o ok.2 kg
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Lazurka a moze jakas sukienka czarna na obrone? Bo fakt ciezko o bluzke taka elegancka, galowa.
Cytat:
Mam jeszcze 3 kolezanki w razie czego, ktore tez by mi mogly zrobic zastrzyk, ja nigdy nie patrze, ale podobno to nic strasznego podobno igla wchodzi jak w maslo ja nic nie czuje zazwyczaj przy wprowadzaniu igly dopiero jak sie rozchodzi lek.
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Cześć piątkowo
![]() Wstałam o 11 ![]() Pies miał dziś mieć zabieg wycięcia nadziąślaków ale zadzwoniłam i odwołałam, bo stwierdziłam, że nie wiadomo jak przy takich upałach mu to będzie się goić. Poza tym on ledwo dyszy a jeszcze by go coś w mordce bolało. Zapiszę go na inny termin jak już będzie chłodniej. No i ja też nie mam siły wyjść na dwór i go zaprowadzić. Siedzę w majtkach i staniku. U mnie jest 35st. w cieniu!!! Zero wiatru. Nie chce mi się jeść. Tylko wody i truskawki. Powinnam odkurzyć ale nie mam sily. Alguinen śłiczna Twoja mała. Farminko trzymam kciuki!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

niech maly sie juz urodzi albo te skurcze mina bo zglupiec mozna normalnie
dla męza na rozmowe 
Nie mam co na siebie włożyć (żeby można się było ludziom pokazać) przy takich upałach - goła pojadę
tylko ze akurat ta ginka ma obsesje na punkcie diety w ciazy

umylam szybe w szafie i sie zasapalam 

U mnie w domu nikt zastrzyków dawać nie umie a zresztą na widok strzykawki już mają dość