|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
do 2 lipca chyba
|
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
a jeszcze mam pytanie do Was (może głupie, przepraszam ): jak pójdę do fotografa to on wrzuci mi jedno zdjęcie na pendrive? Bo zdjęcie w rekrutacji musi być takie samo, jak to, które zanosimy, czyli jak to zrobić?
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaniosłam swoje z dowodu i przeskanował mi na płytkę :P a jak nie masz to zachodzisz, robisz nowe i prosisz o przegranie
|
|
#2164 | |||
|
Raczkowanie
|
rany, nie ma mnie 2 dni a tu tyyyle naskrobałyście ;d
Cytat:
mało tego, dzwoniłam wczoraj koło 15 i babka powiedziała "lada chwila będą, juz je przekazujemy informatykom (czy komuś tam xD)" no i coś długa ta ich chwila... ech, chciałabym zobaczyć i sie przynajmniej zorientować... bo tak to zupełnie nie wiem na co się nastawiać, szczególnie jeśli chodzi o polski =="Cytat:
Poza tym, ja jestem obiema rękami i nogami za tym, ze jeśli ktoś LUBI to co robi, pasjonuje się i robi to profesjonalnie - kasa prędzej czy później się znajdzie. Ja też wybieram się na niezbyt pewny co do zatrudnienia i niezbyt dochodowy kierunek - psychologia. Ale mam milion pomysłów na to, co mogę robić i gdzies tam na szarym końcu jest dopiero praca w poradni czy szpitalu... Khloe - radzę Ci z całego serca - wybierz coś, co Cię PASJONUJE, a nie to, co prostsze, bardziej dochodowe czy po prostu łatwiejsza rekrutacja. Cytat:
po co masz płacić za coś, co mozesz mieć za darmo. Ja tak zrobiłam już w tamtym roku i nie było żadnych problemów (no chyba ze na Twojej uczelni jest WYMÓG płyty ze zdjęciem - tak jak np. na wrocławskim ASP ponoć)
Edytowane przez _hakuna Czas edycji: 2010-06-10 o 23:29 Powód: literówka |
|||
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Napiszcie mi dziewczyny, ile w sumie tych zdjęc jest potrzebne i jaki format?
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na różnych uczelniach są różne zasady
|
|
|
#2167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2168 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myśle,że na zaoczne się dostane. Mam znajomych, którzy studiują na UW i mówili,że ludzie na zaoczne dostają się nawet z 30% z matury...Cytat:
Europeistyka od początku mi się spodobała i to jest kierunek, który na pewno mnie interesuje, WOS zawsze był dla mnie najciekawszym tematem w szkole, lubie te sprawy ogólnie tylko martwie sie tym jak później znaleźć prace bo wiadomo,że w instytucjach europejskich trudno się zaczepić bez znajomości.. ![]() Cytat:
[QUOTE=enlevé;19899235] Cytat:
Na dzienne też na pewno złoże najwyżej strace pieniądze tylko heh ![]() Cytat:
|
|
#2169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz często jest tak, że na prywatnych uczelniach są lepsze warunki, wyposażenie, możliwości... Powoli wyrabiają sobie renomę i niektóre są wręcz wyżej cenione niż państwowe... Podobno nie do końca prawdą jest, że jak się płaci, to można się obijać bez końca bo i tak się prześliźniesz. A na zaocznych/wieczorowych państwowych wręcz jest większy przesiew niż na dziennych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na marginesie - znajomi studenci powtarzają w kółko - jeśli na studiach tylko biegasz na wykłady i zaliczasz egzaminy to... szkoda czasu bo studia są od rozwijania siebie (niekoniecznie na imprezach i zawodach w piciu wódki! ) i jesli nie robisz nic poza uczelnią, to po studiach wcale mądrzejszy nie będziesz także - zapisz się na jakieś kursy, wolontariat, pracuj w fajnym miejscu czy cokolwiek innego - te doświadczenia zwiększą Twoje szanse na rynku pracy
|
|||
|
|
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dziękuję
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Ja również czekam na te klucze z niecierpliwością. W dodatku wcale nie otwiera mi się strona CKE. U Was też tak jest?
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi poradzić? Lepiej iść na wymarzony kierunek czy nie-wymarzony kierunek, ale do wymarzonego miasta?
Marzę o tej inżynierii biomedycznej, ale do Wrocławia się nie dostanę, bo nie zdawałam fizyki, tylko chemię i biolę, a do Lublina powinnam się dostać.. Ale to właśnie to Wrocław sobie wymarzyłam I.. nie wiem czy składać jeszcze na inny kierunek we Wrocławiu czy próbować do Lublina...
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
Co Ci da studiowanie w wymarzonym mieście, ale na nieinteresującym Cię kierunku? Uważam, że realizowanie swoich pasji jest najważniejsze
a gdzie to już mniej ważne (aczkolwiek nie zupełnie nieważne ) Ja bym wybrała kierunek, nie miasto
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
kasiek - mnie tez się nie otwiera od wczoraj
![]() ejMala - lepiej wybierz kierunek, nie miasto, bo zawsze możesz próbować się przenieść na ten sam kierunek do Wrocławia. A nawet jesli nie, to masz jeszcze caaaaałe życie na zmianę miasta a studiów raczej nie będziesz powtarzac.
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Może wprowadzają klucze i dlatego strona jest niedostępna?
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
też tak myślałam... ale całą dobę?
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy zaczną wprowadzanie elektronicznie wyników? 16 czerwca?
Jeju, już tak się denerwuję
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie tak też sobie pomyślałam, ale strona już działa....a kluczy nie ma
|
#2181 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
P.S. ja na CKE tez nie mogłam wejść...
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem kiedy będą wprowadzone ale do naszej wiadomości na pewno podadzą dopiero 30 czerwca. (info bezpośrednio z CKE - mam nadzieję, ze bardziej rzetelna niż ta o kluczach
)
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
16 czerwca mają zacząć wprowadzać, gdzieś kiedyś czytałam
ale ciekawe kiedy już będą na stronie.. orientuje się ktoś jak było w tamtym roku?Cytat:
30 czerwca to odebranie świadectw dojrzałości... ale wyniki zwykle są wcześniej... tak jak przy egz. gim.
Edytowane przez ejMala Czas edycji: 2010-06-11 o 20:10 |
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
w tamtym roku z tego co pamiętam było właśnie 30 czerwca o północy - czyli w ten sam dzień co w szkołach.
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
A 30 czerwca idzie się do sekretariatu czy jak? To takie uroczyste rozdanie czy nie?
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w mojej szkole wszyscy ustawialismy się w kolejce i kazdy po kolei wchodził do sali i odbierał teczkę ze świadectwem a np. w szkole mojej koleżanki było spotkanie z wychowawcą w klasie wyniki na pewno będą dopiero 30czerwca. nawet te internetowe o północy. szkoda tylko, że nie wszystkie okręgi mają szansę popatrzenia w internecie
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem pewna, że mój kolega miał wcześniej wyniki niż 30 czerwca w tamtym roku... Tylko nie wiem kiedy ;/
Na stronie rekrutacji na PWr mam wpisać odległość do uczelni od miejsca zamieszkania... I w lini prostej to jest ponad 500 km, a najkrótszą drogą ponad 800 i nie wiem co wpisać? Ten większy wynik? Głupie pytanie... ale może jednak na czymś to potem zaważy, np. na akademikach
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
A które okręgi mogą sprawdzać w internecie?
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

): jak pójdę do fotografa to on wrzuci mi jedno zdjęcie na pendrive? Bo zdjęcie w rekrutacji musi być takie samo, jak to, które zanosimy, czyli jak to zrobić?

mało tego, dzwoniłam wczoraj koło 15 i babka powiedziała "lada chwila będą, juz je przekazujemy informatykom (czy komuś tam xD)" no i coś długa ta ich chwila... ech, chciałabym zobaczyć i sie przynajmniej zorientować... bo tak to zupełnie nie wiem na co się nastawiać, szczególnie jeśli chodzi o polski =="
Poza tym, ja jestem obiema rękami i nogami za tym, ze jeśli ktoś LUBI to co robi, pasjonuje się i robi to profesjonalnie - kasa prędzej czy później się znajdzie. Ja też wybieram się na niezbyt pewny co do zatrudnienia i niezbyt dochodowy kierunek - psychologia. Ale mam milion pomysłów na to, co mogę robić i gdzies tam na szarym końcu jest dopiero praca w poradni czy szpitalu...
Khloe - radzę Ci z całego serca - wybierz coś, co Cię PASJONUJE, a nie to, co prostsze, bardziej dochodowe czy po prostu łatwiejsza rekrutacja.

na marginesie - znajomi studenci powtarzają w kółko - jeśli na studiach tylko biegasz na wykłady i zaliczasz egzaminy to... szkoda czasu

I.. nie wiem czy składać jeszcze na inny kierunek we Wrocławiu czy próbować do Lublina...
ja tez sie juz denerwuje