Czarna lista targowisko- plotki - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 15:49   #1051
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Oczywiście Vilu słodka - jeśli była reklamacja i załatwiona odmownie (bo rzekomo wizażanka odebrała) to w samym już piśmie od PP powinno być uzasadnienie. Tylko że Ty piszesz że poczta twierdzi. Więc nie wiem, czy pytałaś po prostu pani w okienku czy składałaś reklamcję, bo to dwie odrebne sprawy
Oczywiście, że złozyłam reklamacje Na odpowiedź miałam czekać 2 tygodnie. Po 3 tygodniach idę na pocztę się spytać, jak długo jeszcze Odpowiedź pani z okienka, że oni wysłali gdzie wysłali i że mam czekać. Na moje już podniesionym głosem, jak długo, bo to już po terminie kiedy odp. powinnam dostać i gdzie ewnet, mogę się dowiadywać, co dalej z reklmacją, dostaję nr. tel i odp.że tam mnie poinformują. No więc dzwonie, panienka tym razem nie z okienka, a z telefonu, informuje mnie, że dostali odp.z poczty w UK, że paczka została doręczona tego i tego dnia i że więcej będzie w pisemnym wyjaśnieniu, które juz zostało wysłane.
No i czekam na to pisemko, żęby móc ewent. dalej coś zrobić
I tak to wygląda, załatwianie reklamcji

A miało być tak prosto. Przy wypisywaniu druku reklam. poinformowano mnie, że dost, odp. w ciągu 2 tyg. i że prawdopodbnie odszkodownie w wyskości 100zł, co mnie zadowliło.
No i mineło od tamtego czasu .... wkrótce 2 miesiące miną
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 18:43   #1052
Ceith
korzonek

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Kolejny problem :/

Umówiłam się z nową Wizażanką na wymianę perfumy za perfumy. Na wszystko się zgodziła, potwierdziła w wątku, ja jej wysyłam adres na PW, a ona mi pisze nagle jak do kogoś zupełnie innego (?) :
Cytat:
a jak sie dogadamy co do perfum bo sama jednak nie wiem moze tak sie spytam co mi Pan/Pani odstąpi za te perfumiki? jestem strasznie nie zdecydowana
Napisałam jej, że przecież się już umówiłyśmy co za co
Ona mi na to, że jest niezdecydowana i że sprawdzi w perfumerii zapach. Napisałam jej, że nie sprawdzi, bo to limitowane perfumy. Ona mi na to, że jest niezdecydowana i czy ja mam jakieś perfumy do odlania? Lekko wkurzona i zdezorientowana, ale wciąż tolerancyjna, napisałam, że to co w wątku jest na wymianę. Zapytała o jakiś zapach, napisałam jej, że tego nie wymieniam i cisza.
A w wątku informacja:
Cytat:
Drogie Panie
chodzi o to że w sumie perfumy na jakiś czas są zamrożone puki jedna Pani mi nie odpowie który zapach wybierze wzamian za jej perfumy które znajdują się na mojej liście które chce mieć
Pozdrawiam

P.S_
Więc narazie obowiązuje tylko te poza perfumami
I nie chodzi tu o mnie oczywiście. Proszę o radę.
Proszę o odpowiedź.
Wczoraj napisałam w jej wątku:
Cytat:
Czekam na jakąś odpowiedź, umawiałyśmy się na wymianę, podałam Ci już adres, a od Ciebie zero kontaktu a w wątku piszesz, że wszystko dostępne?!
Czegoś tutaj nie rozumiem.
a ona mi na to:
Cytat:
Jutro dam odpowiedz co do perfum gdyż ktoś chce się wymienić za perfumy z mojej listy wish

Śmiechu warte, niepoważna osoba.
Co robić? Wystawiać przekupkę?

Edytowane przez Ceith
Czas edycji: 2010-06-08 o 18:52
Ceith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:57   #1053
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Ceith Pokaż wiadomość
Proszę o odpowiedź.
Wczoraj napisałam w jej wątku:
a ona mi na to:

Śmiechu warte, niepoważna osoba.
Co robić? Wystawiać przekupkę?
Może warto jeszcze odesłać pannę do kilku punktów Regulaminu? Choć może to strata czasu (jak widać niezbyt sprawnie posługuje się językiem polskim:P), bo może nie zrozumieć, ale Ty będziesz miała poczucie, że zrobiłaś wszystko, co mogłaś. Tak czy owak - powodzenia i zdrowych nerwów

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 21:04   #1054
uzunia
Wtajemniczenie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

Po wymianie adresów wymiana jest już zaklepana,wiec prosimy o nick osoby na którą uważać.

Ceith ja bym napisała jasno,ze po wymianie adresów to jest jakby zaklepana wymiana-i ok moze wymienic się na perfumy z kim innym,ale to się wiąze z negatywną przekupka od Ciebie,bo długo Cię zwodziła i po podaniu adresu naglę się rozmyśla,niepoważne.

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:19   #1055
Ceith
korzonek

Przekupka wystawiona, znów próbowała mnie zwodzić.

Wizażanka ma nick nisia1908
Stary 2010-06-08, 22:51   #1056
beyza
Perfume Lover

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Ceith Pokaż wiadomość
Przekupka wystawiona, znów próbowała mnie zwodzić.

Wizażanka ma nick nisia1908
I slusznie, moze zrozumie, ze takie numery to juz nawet w piaskownicy nie uchodza :/

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:19   #1057
ukrycior
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
A co Wy moje drogie, na taką historię.
Moja paczka nie doszla do osoby z którą sie wymieniałam. W regulaminowym czasie skladam reklamacje i dostaje odpowiedź, że paczka została tego i tego dnia odebrana. Dziewczyna twierdzi, że paczki nie dostała, że pytała się poczcie i NIC. Poczta, że paczka odebrana. No i tak, nie mam powody, żeby nie wierzyć dziewcznie, nie mam również powodu, że nie wierzyć poczcie.
Historia prawie jak w spr. James i Irisin. ( dziewczyny, oczywiście nic do Was nie mam, tylko wasza spr. stała się precedensem )
I co mam począc?? tak, czy siak jestem stratna
Vil, koniecznie się domagaj od poczty dowodu. Miałam taką sytuację - kobieta dzwoniła, że paczki nie ma, a ona zapłaciła (to była normalna transakcja). Poczta zrobiła śledztwo i wyszło, że potwierdziła odebranie przesyłki własnoręcznym podpisem. No i co się okazało? Że pani wtedy robiła sporo zakupów i jej się pomerdała, moją paczkę dostała, nie dostała innej... ręce opadają.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:19   #1058
muszynianka
Zakorzenienie

Przekupka: 6 pkt / 100% pozyt.

Hej mam problem :P
Jestem nowicjuszką, ale wysłałam już kilka paczek.
Pierwsza poszła do moderatorki więc jestem całkowicie spokojnie o to co mam dostać w zamian
Ale... Kiedy druga strona ma wysłać paczkę? Bo umówiłam się z dziewczyną, wysłałam jej pakę zeskanowałam potwierdzenie a ona mówi że wyśle jak będzie mieć czas albo gdy moja paczka dojdzie. I czy jest jakiś limit kilku dniowy od momentu wysłania paczki przez jedną ze stron gdy druga musi to zrobić...?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:33   #1059
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Hej mam problem :P
Jestem nowicjuszką, ale wysłałam już kilka paczek.
Pierwsza poszła do moderatorki więc jestem całkowicie spokojnie o to co mam dostać w zamian
Ale... Kiedy druga strona ma wysłać paczkę? Bo umówiłam się z dziewczyną, wysłałam jej pakę zeskanowałam potwierdzenie a ona mówi że wyśle jak będzie mieć czas albo gdy moja paczka dojdzie. I czy jest jakiś limit kilku dniowy od momentu wysłania paczki przez jedną ze stron gdy druga musi to zrobić...?
Oczywiscie, ze nie ma. Wszystko zalezy od tego jak umowisz sie z wizazanka. Logiczne jest to, ze nikt nie bedzie lecial na poczte 5 minut po tym jak otrzymal przesylke od Ciebie. Czasami trzeba poczekac kilka dni. Wiele wizazanek uczy sie, pracuje i nie kazda ma szanse odwiedzac codziennie poczte.
Offtopujac radzilabym przemyslec swoj podpis. Jak na poczatkujaca masz juz wymagania i to moim zdaniem niezbyt adekwatne do sytuacji. Na ciuchowym robi tak wiele wizazanek i balagan jaki tam panuje trudno ogarnac. Wizazanka na ciuchowym potrafi dziennie zapytac o ubrania kilkadziesiat wizazanek, wiec pomijajac troche hurtowe traktowanie tematu zalatuje to lenistwem pt "nie sledze watku bo mi sie nie chce. odpisz u mnie bo taki mam kaprys". Same nie wiedza, co i komu napisaly . Jesli Ci zalezy to przypilnujesz interesujacych Cie watkow i tyle. Nie mowie tego zlosliwie. Takie podejscie nie przysporzy Ci po prostu chetnych do wymiany, starszych "przekupkowym stazem" wizazanek na targowisku kosmetycznym.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2010-06-09 o 20:37
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:36   #1060
muszynianka
Zakorzenienie

Jezu weź się uspokój, ja się pytam czy jest jakiś limit dni nie wiem 7 dni, 14 dni, 21 dni, 30 dni na wysłanie paczki czy to kwestia umowna.
Napisałaś że umowna, nie wiem o co ci dalej chodzi?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Nie mowie tego zlosliwie.
wcale.
Stary 2010-06-09, 20:53   #1061
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Muszynianko, wszystko jest kwestią umowną. Najlepiej zrobić to przed zaklepaniem wymianki czyli wymianą adresami, żeby uniknąć ewentualnych nieprzyjemności i czekania tygodniami. Myślę że tydzień czekania to max, oczywiście to moje prywatne zdanie. Ja (jak wiesz) preferuje wysyłkę po otrzymaniu skanu, ale są takie wizazanki które wolą zerknąć do paczki czy wszystko z nią OK, co w pełni rozumiem.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:57   #1062
muszynianka
Zakorzenienie

Ok dziękuję. Bo w regulaminie nie znalazłam punktu który mówił o czasie oczekiwania na wysyłkę, myślałam że to jest ustalone konkretnie np dwa tygodnie.
Stary 2010-06-09, 20:57   #1063
beyza
Perfume Lover

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Jezu weź się uspokój, ja się pytam czy jest jakiś limit dni nie wiem 7 dni, 14 dni, 21 dni, 30 dni na wysłanie paczki czy to kwestia umowna.
Napisałaś że umowna, nie wiem o co ci dalej chodzi?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

wcale.
Hmm Muszynianko, może jednak grzeczniej... Jamestown jest już dość doświadczona w wymianach, więc może warto posłuchać rad kogoś kto na targowisku zęby zjadł i chce Ci jak najlepiej doradzić.

Nie ma żadnego limitu, wszystko to kwestia umowna. Jeśli jednak ktoś bardzo ociąga się z wysłaniem Ci paczki, to możesz to zaznaczyć np. w komentarzu wystawiając neutral. Konkretnych zasad jednak nie ma, więc warto ustalić czy druga osoba ma czas na załatwienie spraw i w razie czego zrezygnować z wymiany jeszcze przed wymianą adresów, bo jeśli zależy Ci na kosmetykach to trudno żebyś czekała na nie tygodniami. Jak ja teraz :roll eyes:

Aaaajjjj virtual mnie ubiegła

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992

Edytowane przez beyza
Czas edycji: 2010-06-09 o 20:58
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:00   #1064
muszynianka
Zakorzenienie

Tak, już wszystko wiem
Wybaczcie że tak wyskoczyłam, no ale błagam, co to za ocena z góry na dół gdy zadaję pytanie...
Stary 2010-06-10, 20:33   #1065
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Tak, już wszystko wiem
Wybaczcie że tak wyskoczyłam, no ale błagam, co to za ocena z góry na dół gdy zadaję pytanie...
To nie była ocena z góry na dół (cokolwiek to znaczy) - Jamestown Ci odpowiedziała, a potem dała dobrą radę.Naprawdę dobrą. W sposób grzeczny i życzliwy. To czy z niej skorzystasz, to Twoja sprawa, natomiast rodzaj i forma Twojej reakcji jest niekceptowalna. Po prostu.
Choć w sumie daje niezły komplecik z tym, o czym Jamestown pisała

Stary 2010-06-11, 18:11   #1066
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Vil, koniecznie się domagaj od poczty dowodu. Miałam taką sytuację - kobieta dzwoniła, że paczki nie ma, a ona zapłaciła (to była normalna transakcja). Poczta zrobiła śledztwo i wyszło, że potwierdziła odebranie przesyłki własnoręcznym podpisem. No i co się okazało? Że pani wtedy robiła sporo zakupów i jej się pomerdała, moją paczkę dostała, nie dostała innej... ręce opadają.
ukryciorku będę się stanowczo domagać Tylko, że jeszcze nie odstałam odp.pisemnej. Dzwoniłam dziś raz jeszcze spytać sie co się dzieje. Ponoć odp. idzie z Towarowe, a`propos , ktoś wie co się znajduje na towarowej Czyli z Wawy do Wawy odp. idzie tydzień, idzie, idzie ...... a kiedy dojdzie..........

Co do wizażanki, to wierzę jej, że mnie nie oszukuje naiwna jestem?
ponoć wiara cuda czyni

A tak odbiegając od tematu, to jak sobie dzisiaj przeglądałam wątki, to wiecie co mnie jeszcze denerwuje?
Wpisy tego typu
" nie wiem czy oddam" no jak nie wie, to po co wystawia
albo
"ostrzegam, będe wybredna" no ok, niech sobie będzie, ale to "ostrzegam" tak strasznie brzmi, ze szybko z takiego wątku uciekam
Stary 2010-06-11, 18:15   #1067
pingwin2
Zakorzenienie

Przekupka: 119 pkt / 100% pozyt.

ja wątki z tekstem "ostrzegam, będe wybredna" po prostu omijam, bo mnie to strasznie razi

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:35   #1068
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Ja przyznaję bez bicia że zdarza mi się "olać" podpis "odpisz u mnie", potem się i tak zgubie i nie wiem co gdzie i komu
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:40   #1069
Regina Phalange
Rozeznanie

Przekupka: 10 pkt / 100% pozyt.

Jak już tak narzekacie to i ja trochę postękam. Jam jest krótko na targowisku i jeszcze nie zdenerwowało mnie tu zbyt wiele rzeczy, ale np. wkurza mnie, jak ktoś podkreśla, że perfumy kupił w perfumerii, więc są drogie. To znaczy, że co? Że ja mam tej osobie oddać np. 2 razy tyle wartościowych perfum bo kupiłam je przez Internet, czyli taniej? mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi
Regina Phalange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:47   #1070
pingwin2
Zakorzenienie

na targowisku jest taka zasada, że się liczy po cenach sephorowych, nie ważne, gdzie kto co kupił

a z tym odpisywaniem to w ogóle jest cyrk, jak jest część w 1 wątku a 2 w drugim to ja głupieje

Stary 2010-06-11, 19:52   #1071
Regina Phalange
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
na targowisku jest taka zasada, że się liczy po cenach sephorowych, nie ważne, gdzie kto co kupił

a z tym odpisywaniem to w ogóle jest cyrk, jak jest część w 1 wątku a 2 w drugim to ja głupieje
tylko, że co wtedy z perfumkami "discontinued"? w sumie - grunt to umieć się dogadać, pisać, że Sephora, że drogo to se każdy może
Stary 2010-06-11, 19:54   #1072
pingwin2
Zakorzenienie

wtedy to się zazwyczaj albo głośno krzyczy rarytasik albo cenę bierze z KWC

tego się w każdym razie nauczyłam
a w sumie to jak się dogadasz tak masz

Stary 2010-06-11, 19:57   #1073
vilandra
Zakorzenienie

zasada jest taka:
perfumy z np. Sephory, bądź Douglasa, tudzież Marionaud = 2 perfumy z all
A że z Sephory, to na foto trza sephorową torebkę postawić obok sephorowych oczywiście perfum

Edytowane przez vilandra
Czas edycji: 2010-06-11 o 19:59
Stary 2010-06-11, 20:03   #1074
Regina Phalange
Rozeznanie

Cytat:
zasada jest taka:
A że z Sephory, to na foto trza sephorową torebkę postawić obok sephorowych oczywiście perfum
Ale przecie to można kupić kulki do kąpieli w Sephorze i powiedzieć, że się "perfumę" kupiło
Stary 2010-06-11, 20:10   #1075
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Regina Phalange Pokaż wiadomość
Ale przecie to można kupić kulki do kąpieli w Sephorze i powiedzieć, że się "perfumę" kupiło
phyyy
w stolicy, perfumowa konsultantka na takowej "papierówce" stawia pieczątke Perfum Made in Sephora. Kulki nie dostana pieczątki
Stary 2010-06-11, 20:21   #1076
Regina Phalange
Rozeznanie

Cytat:
phyyy
w stolicy, perfumowa konsultantka na takowej "papierówce" stawia pieczątke Perfum Made in Sephora. Kulki nie dostana pieczątki
Wiedziałam, że w moim prawie genialnym planie będą jakieś luki
Btw. to już się chyba offtop zaczyna robić i zaraz wszyscy umrzemy
Stary 2010-06-11, 20:59   #1077
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
zasada jest taka:
he, i ktoś się jeszcze dziwi że tę Vil uwielbiam

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Regina Phalange Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że w moim prawie genialnym planie będą jakieś luki
Btw. to już się chyba offtop zaczyna robić i zaraz wszyscy umrzemy
nie umrzemy
Po to wątek został niegdyś odczepiony, żebyśmy mogły uprawiać tzw. ploteczki swobodnie, nie oftopując i nie naruszając powagi JEDYNIE PRAWDZIWEJ BLACK LIST

Stary 2010-06-11, 21:08   #1078
pingwin2
Zakorzenienie

Vli na
śląsku nie dają tego stempelka i co

Stary 2010-06-11, 21:09   #1079
ukrycior
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
ukryciorku będę się stanowczo domagać Tylko, że jeszcze nie odstałam odp.pisemnej. Dzwoniłam dziś raz jeszcze spytać sie co się dzieje. Ponoć odp. idzie z Towarowe, a`propos , ktoś wie co się znajduje na towarowej Czyli z Wawy do Wawy odp. idzie tydzień, idzie, idzie ...... a kiedy dojdzie..........

Co do wizażanki, to wierzę jej, że mnie nie oszukuje naiwna jestem?
ponoć wiara cuda czyni
To na pewno przez powódź. Ulice zalane a wyposażenie listonoszy w dmuchane pontony trochę trwa.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:11   #1080
Ceith
korzonek

Mam kolejny problem z kolejną Wizażanką

Wymieniłyśmy się i okazało się, że UWAGA - wszystkie rzeczy od tej Wizażanki są po terminie
Mimo to nie chciałam się odmieniać, bo na wysłanych rzeczach mi tak bardzo nie zależało, więc zaproponowałam Wizażance, żeby mi wysłała jakąś listę rzeczy, które mogłabym sobie zażyczyć w ramach rekompensaty (z jej wątku nic mi się nie podobało). Zgodziła się i od tej pory cisza. Po jakimś tyg czy dwóch powtórzyłam prośbę.
Minął już prawie miesiąc, ja prawdę mówiąc zapomniałam i dzisiaj sobie przypomniałam. Napisałam jej wiadomość na pw, jeśli nie odpowie to mam podstawy wystawiać negatywa, czy neutrala? Bo wysyłka była szybka itd. i Wizażanka mówiła, że nie wiedziała, że są po terminie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości