Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 21:53   #1051
Butterfly83
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Teraz to sie przestraszyłam przeczytałam w necie ze przy zatruciu ciążowym robią cc a ja dopiero 24 tc

18truskawa Wczoraj zmarła moja przyjaciółka z powodu niewykrytego w porę zatrucia ciążowego- jeszcze nie wiadomo co z dzieckiem - czy przeżyje? Straszna tragedia.

To straszne, ze twoja kolezanka zmarla!!!! Kondolencje dla calej rodziny i bliskich!... Tak mi przykro!

I ja mialam zatrucie ciazowe... Musialam miec awaryjna cesrke w 28 tygodniu... moje dziecko zylo 14 godzin...fizycznie ja sie czulam nie najlepiej w dobie po cc... ale z czasem cisnienie opadlo...

Doprawdy brak mi slow!

Edytowane przez Butterfly83
Czas edycji: 2010-06-11 o 21:54
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:54   #1052
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
wow zgrabniusio wygladasz
zaczelas juz pakowanie do szpitala???? bo u Ciebie to juz niedlugo a nawet bardzo blisko
dziekuje.. a pakowanie maz zarzadzil ze zaczynamy w przyszlym tygodniu

ycnan abz fem dziekuje

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
ja wczoraj 152 pierogi z truskawkami zrobiłam, sama zjadła 6 , na dzisiaj nic nie zostało
cebulową robiłam i na póxne drugie będzie lekka sałatka z kurczakiem
ile pierogowwwwwwwwwww zwariowalas i dzis juz nic nie bylo? wowwww ale ci twoi chlopcy pozeraja lubia truskawki co
Stary 2010-06-11, 21:55   #1053
kasienka1701
Zadomowienie

A ja jem dopiero kolacyjkę.Już prawie 22,ale co tam Zwłaszcza,że mi mężu zrobił to trzeba zjeść

Piszecie o rozstępach.Ja poza tymi na lewym cycu ,na razie nigdzie indziej nie mam.Mam za to całą siatkę żyłek niebieskich na piersiach i brzuchu.Na cycach to wiem po co są,ale na brzuchu

Nic to dobrej nocki laseczki

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:17   #1054
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Teraz to sie przestraszyłam przeczytałam w necie ze przy zatruciu ciążowym robią cc a ja dopiero 24 tc

18truskawa Wczoraj zmarła moja przyjaciółka z powodu niewykrytego w porę zatrucia ciążowego- jeszcze nie wiadomo co z dzieckiem - czy przeżyje? Straszna tragedia.

To straszne, ze twoja kolezanka zmarla!!!! Kondolencje dla calej rodziny i bliskich!... Tak mi przykro!

I ja mialam zatrucie ciazowe... Musialam miec awaryjna cesrke w 28 tygodniu... moje dziecko zylo 14 godzin...fizycznie ja sie czulam nie najlepiej w dobie po cc... ale z czasem cisnienie opadlo...

Doprawdy brak mi slow!
Bede trzymac kciuki, zeby wszystko z Toba bylo ok. Moze sie uda bez CC? A moze to falszywy alarm i wcale nie masz zatrucia ciazowego?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:20   #1055
enis84
Zakorzenienie

wiem macie dziewczyny rację, powinanm bardziej ufać swojemu lekarzowi, poprostu dziś miałam zły dzien do tego te bóle upal, nagła wizyta, jakoś odebrałam tą wizyte nie tak jak powinnam, jeszcz ete leki uspokajające ppomyslałam sobie że gin mysli że panikuje i dał mi na uspokojenie
prawde mówiąc to troche spanikowałam bo wczesniej tak mocno nic mnie nie bolało, a wolałam dmuchac na zimne i jechać
narazie jest oki, wziełam tylko jedną luteine i magnez+ potas i czuje sie dobrze, tamtych narazie nie wziełam, wezme jak mi sie pogorszy znowu
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:20   #1056
majka59
Raczkowanie

Butterfly84-nie zamartwiaj sie na zapasnapewno wszystko bedzie ok
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:23   #1057
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka*
fem, piękniusi brzusio
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Majka232
fem - fajny brzunio, spory
dziękuję bardzo
kurcze mnie się wydaje mniejszy niż mc temu, ale może dzidzia zmieniła pozycje leżenia

cellaris u mnie tyz kalafior i co najlepsze wchodzi na łydki... hehe...
Cytat:
Napisane przez ycnan
fem, wypasiony brzuchol
mła... dziękuję

Butterfly83 och ty bidulko... tylko się zbytnio nie stresuje, bo zaszkodzisz dzidzi... trzymam za waszą dwójkę
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n
fem, martucha super Mamuśki
dziekuję ty też super mamuska jesteś
Cytat:
Napisane przez malwina1204
fem świetnie wyglądasz
dziekuję
Cytat:
Napisane przez Zuziczka
Aha, Fem- fajny brzusiol! Wygladasz slicznie ciazowo
dziekuję
Cytat:
fem pieknie wygladasz
dziękuję ślicznie

a ja właśnie wyjmując bagietkowe zapiekanki z piekarnika oparzyłam sobie łapke... ale boli...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:24   #1058
cellaris
Rozeznanie

Butterfly błagam nie czytaj takich rzeczy...w necie każdy może napisać co chce i nikt tego nie kontroluje. Znam osobiście kilka dziewczyn co przechodziły w ciąży zatrucie ciążowe, rodziły naturalnie i wszystko jest ok. U nich objawiało się to ok 6mc więc 3mc z tym zatruciem chodziły, dlatego też myślałam że to zatrucie to nic strasznego w sumie.
Tak więc moja droga głowa do góry i nie poddawać się!!! Ja sama wiem,że to trudne,ale gdybym wierzyła w to co na necie piszą(i lekarzom) to musiałabym już pod respiratorem leżeć, jeść przez rurkę i może z ledwością funkcjonować dzięki plazmaforezom
Stary 2010-06-11, 22:28   #1059
Astorianka
Raczkowanie

Dzięki za gratulacje

u mnie rozstępów jak na razie brak (tzn. brak nowych, bo kilku na początku ud dorobłiam się dużo wcześniej), teraz smaruję się ziajką. Zobaczymy. Oby ich nie było.

Fachowiec dzisiaj przyszedł, mój tata zaczął z nim rozmowę i wreszcie po prostu grzecznie podziękował, bo pan stwierdził, że nie dogadamy się jeżeli chodzi o cenę. Atmosfera zrobiła się paskudna, moja mama naskoczyła na tatę, wszyscy zaczęliśmy się kłócić... tymczasem na tarasie pracują inni budowlańcy i zaczęłam z nimi rozmawiać jak to jest. Okazało się, że facet faktycznie chciał nas przerobić o co najmniej 400 zł jak nie więcej. Mało tego oni się znają z poprzedniej firmy w której pracowali (tzn budowlacy i ten facet). I facet powiedział, że trzeba nas kroić skoro mamy dom, zresztą juz raz próbował w ramach firmy, która jakiś czas temu u nas też pracowała. Za usługę należała się 100 a on krzyczał, ze 300 można było od nas wydostać. Normalnie krew mi się zagotowała, potem budowlańcy pogadali z moim tatą, wymyśliliśmy rozwiązanie i od razu atmosfera się poprawiła Facet cham i naciągacz po prostu. Dobrze że go pogonilismy.

Pogadałam z budowlańcami i okazało się, że oni też mogą się tym zająć Przy remoncie mojego strychu i zrobią to za 1/3 ceny. I że oni mogli to od początku zrobić, dziwili się czemu rozmawiam z tamtym, ale nie wchodzili w paradę koledze, nie wiedzieli tylko że ta pierwotna cena jest z kosmosu... A ja po prostu myślałam, ze tamci sa od typowej budowlanki a ten od hydrauliki. Myliłam się. W każdym razie był happy end.

Mała dzisiaj fika, obudziłam się w nocy, bo mi tak przywaliła w brzuch że myślałam, że pępek mi wyskoczy na zewnątrz. A dzisiaj też troszkę szaleje.

Zaczynam się rozglądać za rzeczami i chyba łapię bakcyla ubranek, łóżeczek itd. Rewelka
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:46   #1060
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Kochana z tego, co wyczytałam na necie, to zatrucie ciążowe ma różne stadia i oczywiście wymaga leczenia. Ale żyjemy w 21 wieku i nie martw się, szpital konieczny- żeby wszystkie badania porobić. Ale nigdzie nie jest powiedziane, że musi byc przeprowadzone cc...
Moja koleżanka miała zatrucie, była bardzo spuchnięta. Leżała kilka dni w szpitalu, potem była w domku i wszystko ok. Rodziła w terminie nie martwiaj się.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:14   #1061
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Jaki to konkretnie krem? Sprawdzałaś czy można w ciąży?
Zniknąć to one nie znikną, bo nie znikają nigdy- to przecież normalne blizny. Rozjaśniają się, wyrównują, spłycają ale nadal są- niestety.
Jakiś czas temu był program u Drzyzgi na temat rozstępów (wypowiadali sie lekarze i kosmetyczki, robili przykładowe zabiegi, prezentowali sprzęt) - i nawet drogie zabiegi kosmetyczne nie są w stanie całkowicie usnąć rozstępów
Tak tak sprawdzony i polecony przez moja gin i pania w aptece. Nie wiem jak tam dokladnie czy znikna calkowicie ale przynajmniej sa minimalnie lub wogole nie widoczne dla oka, takze nie jest zle. Ja jestem zadowolona

O taki dokladnie:

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:00
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:24   #1062
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Suszilda, może źle się wyraziłam co do rozstępów - uważam, że używanie kosmetyków rzeczywiście może poprawić ich wygląd, a nawet zmniejszyć ilośc ich powstawania. Ale jak ktoś ma predyspozycje do rozstępów, to i tak się pojawią, tylko po kosmetykach pewnie w mniejszej ilości. No bo jak wytłumaczysz to, że jestm maniaczką kosmetyków, zawsze o siebie dbałam, od początku ciąży smaruję się 2 razy dziennie, robię peelengi i rozstępy się pojawiły?

No nie wiem, mozliwe ze zle dobralas kosmetyki do twojej skory albo slabej jakosci. Absolutnie nie mysl ze cos sugeruje ale ja tez mam doswiadczenie z kosmetykami bo dosyc dlugo walczylam z tradzikiem w sumie do tej pory w malym stopniu i nic nie pomoglo jak ciaza...
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:36   #1063
elenka1
Rozeznanie

a ja jestem niezadowolona z mojej dzisiejszej wizyty, bylam ostatnia pacjentka i gin sie chyba spieszyl, nie powiedzial mi ile mala wazy, usg zrobil na odwal sie, a ja gapa nie zapytalam, nie wiem o czym ja myslalam. Jejku ale jestem wsciekla a do tego przytylam juz 10 kg masakra

ide was nadrabiac
milej nocki

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 06:13   #1064
fem
Raczkowanie

witam z samego rańca
od 5 nie mogę juz spać... juz ogarnęłam mieszkanko, spakowałam torbę i wstawiłam pranie... a mąż dalej śpi... a niech sobie śpi... w końcu cały tydzień na 6 do pracy chodził
jedziemy dzisiaj nad Zalew Sulejowski na wieczór panieńsko-kawalerski do znajomych, którzy w przyszłym tygodniu slubują... grill i te sprawy... tylko ciekawa jestem czy nas komary nie zeżrą... szukałam wczoraj takich spiralek na komary, ale kurcze nigdzie ich nie mają ... nie wiem czy czasem nie wycofali... ale co-jak-dlaczego, ale za to zaopatrzyłam się w spray AUTAN na komary i kleszcze... ciekawe czy coś da??? na obozach pod namiotem kiedyś skutkował

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Pogadałam z budowlańcami i okazało się, że oni też mogą się tym zająć Przy remoncie mojego strychu i zrobią to za 1/3 ceny. I że oni mogli to od początku zrobić, dziwili się czemu rozmawiam z tamtym, ale nie wchodzili w paradę koledze, nie wiedzieli tylko że ta pierwotna cena jest z kosmosu... A ja po prostu myślałam, ze tamci sa od typowej budowlanki a ten od hydrauliki. Myliłam się. W każdym razie był happy end.
bardzo się cieszę, że po burzy przyszło słoneczko...

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a ja jestem niezadowolona z mojej dzisiejszej wizyty, bylam ostatnia pacjentka i gin sie chyba spieszyl, nie powiedzial mi ile mala wazy, usg zrobil na odwal sie, a ja gapa nie zapytalam, nie wiem o czym ja myslalam. Jejku ale jestem wsciekla a do tego przytylam juz 10 kg masakra
oj... to może idź do innego lekarza, który robi usg...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-06-12, 07:10   #1065
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj witaj ja nie śpie już od 3 z kawałkiem... oszalały kocur biegał po domu i miałczał w niebogłosy bo muchy latały a on złapać ich nie mógł no tylko zabić futrzaka

kurcze, ostatnio coraz częściej o tym zatruciu ciązowym słyszę a ja w ogóle nie w temacie... muszę chyba sobie coś poczytać, zorientować się trochę...

fem - udanej zabawy życzę a co do komarów to nie wiem czy w ogóle coś na nie działa... mnie 2 tyg temu tak na działeczce przez dżinsy pogryzły, że nogi miałam calutkie w ciapki czerwone później....

a my dziś jedziemy na odwiedziny babć i dziadków naszych
dawno się nie widzieliśmy, w sumie to od początku ciązy, bo ja najpierw źle jazdę samochodem znosiłam... więc dziś objazdówka

laski, jak sie pozbyć moli z szafek w kuchni... Boże szału można dostać z nimi

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 07:13   #1066
ycnan
Zadomowienie

Witam z rana Czeka mnie dziś ciężki dzień - kilka dobrych godzin siedzenia na zadku w taki upał Mały mnie chyba skopie, że mamuśka się nie rusza i przegrzewa synka

Butterfly83
, jak już zostało napisane: NI CZYTAJ BZDUR na forach! różne dziwne rzeczy wypisują ludzie i niekoniecznie własne doświadczenia i niekoniecznie prawdziwe
Zatrucie nie jest niczym strasznym. Nie martw się na zapas bo tylko dzieciątko denerwujesz

Astorianka, super, ze sprawa z "fachowcem" tak się skończyła
Wy będziecie mieć zrobione, a facet niech szuka naiwniaka gdzie indziej. Cham po prostu

elenka1 Ale to chyba nie usg połówkowe miało być? Jeśli nie, to nie ma się o co złościć. Ewentualnie tylko o pieniądze (jeśli płacisz za usg dodatkowo). Jeśli jednak chcesz sobie pooglądać dzieciaczka, to zapisz się do kogoś innego na samo usg.

fem, hehe, nudzi ci się
Co do środków na komary, to podobno znikają błyskawicznie z aptek i w ogóle ciężko kupić cokolwiek
Miłej zabawy wieczorkiem

Eh... Zbieram się pooowoooli na ten egzamin. Trzymajcie kciuki brzuchatki

MisQa, reklamują teraz jakiś taki plasterek (nie kojarzę nazwy), który przyczepiasz wewnątrz szafki. Niby skuteczny, ale nie wiem czy już ktoś przetestował. A najlepiej znajdź źródło. Musiały się zalęgnąć w jakiejś kaszy czy mące - wiem z doświadczenia ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-12 o 07:15
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 07:22   #1067
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

własnie przewaliliśmy całą szafkę... w paluszkach były wywaliliśmy wszystko co otwarte, wymyliśmy i zobaczymy... a plasterka może też kupię bo to nie żarty z tymi gadami

oczywiście trzymamy kciuki, a Ty się nie stresuj, na pewno będzie dobrze

Stary 2010-06-12, 07:28   #1068
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj witaj ja nie śpie już od 3 z kawałkiem... oszalały kocur biegał po domu i miałczał w niebogłosy bo muchy latały a on złapać ich nie mógł no tylko zabić futrzaka ...
...fem - udanej zabawy życzę a co do komarów to nie wiem czy w ogóle coś na nie działa... mnie 2 tyg temu tak na działeczce przez dżinsy pogryzły, że nogi miałam calutkie w ciapki czerwone później.... laski, jak sie pozbyć moli z szafek w kuchni... Boże szału można dostać z nimi
moja kicia też ostatnio wariuje i ciągle miałczy, żeby się nią zająć - chyba przeczuwa, że już nie jest najważniejsza... oj żyć czasami nie daje...
pogróbione: dziękuje bardzo, zabawa napewno będzie, chyba że mnie zeżrą te wstrętne komarzyska
a co do moli spożywczych to polecam taki plaster, co ostatnio reklamują (kurde nie mogę sobie teraz przypomnieć jak się to nazywa- ciążowa amnezja) używałam i pomogło, ale też przy okazji wyrzuciłam kg mąki, bo tam sie zaplęgły...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
fem, hehe, nudzi ci się
Co do środków na komary, to podobno znikają błyskawicznie z aptek i w ogóle ciężko kupić cokolwiek
Miłej zabawy wieczorkiem

hehe... czasami nudzi mi się... ale właśnie dlatego jedziemy nad Zalew
trzymam za powodzenie

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-12 o 07:29
Stary 2010-06-12, 07:53   #1069
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
te leki uspokajające ppomyslałam sobie że gin mysli że panikuje i dał mi na uspokojenie
A może i rzeczywiście chciał cię uspokoić,ale w znaczeniu wyciszyć organizm(a nie od razu że panikara).Bo przecież wiesz jak się zdenerwuje człowiek,to skurcze i twardnienia się nasilają ..

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Normalnie krew mi się zagotowała, potem budowlańcy pogadali z moim tatą, wymyśliliśmy rozwiązanie i od razu atmosfera się poprawiła Facet cham i naciągacz po prostu. Dobrze że go pogonilismy.

Pogadałam z budowlańcami i okazało się, że oni też mogą się tym zająć Przy remoncie mojego strychu i zrobią to za 1/3 ceny. ...... W każdym razie był happy end.
No to świetnie że się dobrze skończyło .Sama kiedyś miałam podobna sytuację,po prostu ludzi nieuczciwych można spotkać wszędzie.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Życzę besstresowego egzaminu i oczywiście mocno .

fem,miłego,wesołego i BEZKOMAROWEGO grillowania
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 08:06   #1070
bordowa
Wtajemniczenie

Witajcie mamuśki
Widzę, że nie jestem sama z dzisiejszym wstawaniem - ja już od 5 na nogach, co by mężczyznę do pracy wyprawić. Znowu na 48 godzin mi uciekł ...

Dziś piękna pogoda u nas Niebo lekko zachmurzone, więc słońce nie piecze tak mocno, lekki wiaterek, temperatura taka jak trzeba. No i te moje ptaszki za oknem ...
W czwartek posiedziałam z siostrą nad jeziorkiem 3 godziny, ale że się niebo zachmurzyło to się tylko bardzo delikatnie zarumieniłam, wczoraj wyciągnęłam Tżta na plażę, ale po 2 godzinach zaczęło mu się nudzić. I całe szczęście! Posmarowałam się cała - poza udami, bo te zawsze opalają się tak wolno, że nie ma sensu. No i spaliłam sobie udka! Na buraczka... I to jeszcze w jakieś wielkie plamy Czerwona plama a obok biała jak mąka ... Wreszcie wiem, o jakich problemach z opalaniem w ciąży piszą w gazetach Ale reszta ciała się ładnie zarumieniła i na razie starczy - bo się znów opalę na buraka, jak co roku ...

Wczoraj wieczorem mała mnie poboksowała I to dosłownie W ciągu 2-3 sekund poczułam w jednym miejscu około 7 uderzeń - jakby rączkami mnie boksowała Zabolało trochę ale tak mnie to rozbawiło, że zaraz o bólu zapomniałam Chyba wdaje się w mamusię, rozrabiaka

A z takich smutniejszych rzeczy, niestety będziemy musieli wziąć kredyt ... Tż dużo zarabia, ale ma też duże rachunki - działalność gospodarcza, kredyt, raty ... No ale nie ma innego wyjścia. Wiem, że nie dobrze się pakować w kredyty, ale ja się tylko stresuję, że nic jeszcze nie kupione dla małej, tylko tyle co od koleżanki dostałam, a nie daj Boże urodzę np. miesiąc przed terminem i ani łóżeczka ani nic ... Wolę wziąć kredyt, kupić wszystko i być spokojniejsza ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 08:25   #1071
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A ja jem dopiero kolacyjkę.Już prawie 22,ale co tam Zwłaszcza,że mi mężu zrobił to trzeba zjeść

Piszecie o rozstępach.Ja poza tymi na lewym cycu ,na razie nigdzie indziej nie mam.Mam za to całą siatkę żyłek niebieskich na piersiach i brzuchu.Na cycach to wiem po co są,ale na brzuchu

Nic to dobrej nocki laseczki
szczególnie rano i na nog żyłki mi wychodzą widoczne na udach nogach do kolan i na piersiach też mam co do rozstępów to narazie stare białe ale akurat jak majteczki po boku jakies 4 lata temu wyszły bo raz szybko przybyłam na wadze i szybko chudłam ciązowych ,,odpukać,, narazie nie ma,jak znam życie wyjdą

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 08:38   #1072
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Buterfly nie czytaj takich rzeczy zatrucie ciażowe nie jest już takik wielkim problemem jak było kiedyś, poleżysz w szpitalu, zrobią badania i będzie wszystko ok mojej koleżanki mama miała zatrucie ciążowe, urodziła naturalnie ( a kiedy to było) więc nie martw się na zapas
A z tym objawem puchnięcia to jest tak, że jeśli po odpoczynku lub po nocy opuchlizna schodzi to jest to " normalny" ciążowy objaw, a podejrzenie zatrucia jest nawet jak po nocy opuchlizna nie schodzi.

Mnie rozstępy na razie ominęły i kalafior też, ale nie ma co się pocieszać, bo przecież jeszcze trochę czasu zostało

Z rozstępami najlepiej walczyć aj ksą świeże,. bo potem to już żadne zabiegi nie mają sensu. Ja polecam maść Contractubex ( tylko w aptece), stosuje się ją na zastarzałe blizny itp. i jest wykorzystywana do zabiegów jonoforezy można jej też stosować na bliznę po cesarce, ale dopiero po dwóch miesiącach .

No Martucha ty już się szykuj, torbę pakuj ja już się boję jakby nie patrzeć idę na pierwsze strzały

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 08:57   #1073
martucha84
Zakorzenienie

Butterfly83 nie czytaj tego wszystkiego - bedzie dobrze...

elenka1 ehsss przytulam

gabisun nie strasz
Stary 2010-06-12, 09:37   #1074
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Witam dziewczyny

To chyba jakaś plaga braku snu dla ciężarnych ja od 5 rani się męczyłam i o 6.30 wstałam już z łóżka bo mały nie dawał mi spać Brzuch mnie ciągnął i chyba przyszedł czas na zakup poduszki

Dziewuszki brzucholki macie cudne

Buterfly proszę Cię nie stresuj się ja tez nam osobiście dziewczyna z zatruciem i urodzony naturalnie i wszytko ok. Brała tylko jakieś leki. Nie denerwuj się bo to na pewno nie pomaga dzidzi zoraj.

w Krakowie gorąca jak wczoraj, Pozamykałam już okna i wiatraczek chodzi
TZ pojechał na pogrzeb siostry kolegi z pracy młoda dziewczyna koło 30-stki rak mózgu. Świerzno po ślubie starała sie dzidzie i wykryli jej raka umarła w ciągu 1 miesiąca bardzo to smutne

A tu moje brzuszki w naszym 22tc

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-06-12 o 09:39
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:42   #1075
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj tak, to plaga z tym niespaniem

a brzusio śliczniutki, tylko w porównaniu do mojego to jakiś mały albo to mój bębenek taki wyrósł jakiś .... na wadze nie przybieram, ale w cm jak najbardziej, od początku ciązy już 20 cm do przodu w brzusiu

Stary 2010-06-12, 09:49   #1076
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny, u mnie kolejny dzień upału. Tż wyemigrował do pracy i do 23 siedzę sama Tak więc leżę sobie, oszczędzam się i jest tak jakby lepiej z brzucholkiem.

Butterfly widzisz coraz więcej dziewczyn pisze ze zatrucie ciążowe to nie taka katastrofa. Oczywiście nie wolno tego bagatelizować,ale jak to któraś napisala mamy 21 wiek.
A tak wogóle zauważyłam rozmawiając z koleżankami,że ten 6 miesiąc ciąży jest jakiś pechowy,że jak coś ma wyjść nie tak, jakieś problemy typu cukrzyca, cholestaza, zatrucia itd... to przeważnie w tym 6 miesiącu.

Bordowa nie martw się kredytem. Niestety w takich czasach żyjemy,ze bez kredytów ani rusz. Sami wpakowaliśmy się w kredyt na remont mieszkania bo z naszych nauczycielskich pensji to mieszkalibyśmy w mieszkaniu rodem z PRL-u (w takim stanie je dostaliśmy). I tak mieliśmy szczęście bo dostaliśmy mieszkanko od cioci tż,a większość naszych znajomych musiała mieszkania kupić, no i koszt wiadomo jaki

Lenka nie wiem czy czytałaś to co czarnaelisabeth napisała. Jeśli siedzisz to maxymalnie wyprostowana. Ja też myślałam,że taka półleżąca pozycja jest lepsza,ale szyjka z tego co wiem nie jest ustawiona zupełnie pionowo więc ta półleżąca pozycja jeszcze wzmaga nacisk na szyjkę.

Co do kremu na rozstępy też mam ten z vichy i jest bardzo fajny. Szczególnie teraz kiedy nie wyobrażam sobie w te upały smarować się oliwką z rossmana.
Ja mam cały asortyment kremów p.rozstępom bo moja mama po ciąży miała straszne rozstępy na piersiach i CAŁYM brzuchu więc mam małą schizę. No i póki co nie mam rozstępów wogóle,ale jeszcze ponad 3 miesiące zostały i okres szybkiego wzrostu brzusia przedemną.

Gabisum mam pytanko bo ty najbardziej z racji wykształcenia chyba w temacie jesteś. Czy jest coś co mogłabym zrobić żeby dobrze przygotować się do cc? JAkieś ćwiczenia itp no i co po cc? Znasz jakieś magiczne sztuczki które pomagają w miarę szybko stanąć na nogi? Wiem,ze wszystko jest sprawą indywidualną organizmu no i po cc swoje wycierpieć trzeba,ale wychodzę z założenia że jeśli mogę sobie pomóc to dlaczego nie? Narazie szukam info w necie,ale nic nie znalazłam
Stary 2010-06-12, 10:00   #1077
Zuziczka
Rozeznanie

Hej Dziewczynki!

Ja tez sie dzisiaj obudzilam o 3ej i wysiusialam chyba z hektolitryw toalecie. Spimy z mezusiem w salonie na sofie, bo tu mozna otworzyc balkon na osciez.
Pogoda na szczescie sie poprawila, czyli jest zimniej i troche mi sie humor poprawil

Uff, trzeba sie szykowac do obrony, Dzien Sądu o 14tej.
Niby formalnosc, ale stres jest, tym bardziej, ze chyba nigdy mi sie nie zdarzylo nie przygotowac do egzaminu...

Ycnan-trzymam kciuki za Ciebie kobitko! Wypinaj Brzucha
Ilonka- fajny brzusio jak na 22tydzien
Stary 2010-06-12, 10:26   #1078
bordowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a tak w sprawie tego kredytu - orientuje się któraś z Was, w jakim banku najlepiej wziąć? Pewnie będziemy brać około 2-3 tysięcy, jeszcze dokładnie nie wiem. Mamy już jeden kredyt w PKO i nie wiem czy brać stamtąd czy może inne banki mają lepsze oferty ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:27   #1079
gabisun
Zakorzenienie

Cellaris jeśli chodzi o cesarkę to najważniejsze jest jak najszybsze uruchomienie. Im prędzej się wstanie mimo bólu, to tym szybciej rana przestaje ciągnąć, choć wiadomo że największy ból to przy kurczeniu się macicy. Jak byłam na zajęciach na oddziale, to babki który wstały w tym samym czasie co te po SN też sobie dobrze radziły i normalnie uczestniczyły w ćwiczeniach, więc nie martw się będzie dobrze Miałam tylko jeden przypadek, że dziewczyna nie dała się przekonać do wstania z łóżka, mijała 3 doba, a ona że nie wstanie i koniec bo ją boli, a ze szpitala to wychodziła zgięta w pół
A więc najważniejsze to przełamać pierwszy ból, a potem już będzie tylko lepiej
Druga ważna sprawa to odpowiednia pielęgnacja blizny, masaż ( takie podszczypywanie, przesuwanie, rolowanie skóry na bliznie żeby nie zrobiły się zgrubienia) pomaga tutaj ta maść o której pisałam jeśli już z blizną jest coś nie tak. Ale zająć się blizną można dopiero po wygojeniu, czyli jakieś 2 miesiące.
Na pocieszenie napisze ci ,że moja znajoma niedawno rodziła przez CC i nie potrzebowała żadnych leków przeciwbólowych Pielęgniarki co chwilę ją pytały czy coś podać, a ona, że nie trzeba więc wszystko jest do przeżycia przejrzę jeszcze książkę z położnictwa do może znajdę jeszcze coś cennego

Aha no i magiczny sposób wstawania z łóżka, taki jak po operacjach: najpierw przewracamy się na bok, a potem z pomocą ręki unosimy się do siadu i dopiero wstajemy, wtedy mięśnie brzucha nie napinają się tak mocno i tak bardzo nie boli

Mam nadzieję, że coś troszkę pomogłam

Miałam napisać na pw, ale może jeszcze którejś się przyda

Zuziczka kciukasy zaciśnięte będzie dobrze kochana

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-06-12 o 10:31
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:32   #1080
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, ja wróciłam niedawno od gina, od wczoraj pobolewał mnie brzuch, zle się czułam, twardniał mi brzuchol wzielam nospe dzisiaj i pojechałam do niego,
w sumie jak dojechałam to już mnie tak mocno nie bolało, lekarz mnie zbadal i stwierdził ze nic się nie dzieje, zapisał mi luteine znowu i jakiś diphergan, w sumie to mysłałam ze ten lek to jest na stawianie się brzucha a jak wyczytałam to jest wogole na coś innego, brała któraś z Was ten lek bo on mi zapisał go ale ja go chyba nie wezmę, luteiny też juz nie chce tyle brać, bo będę miec synka a słyszałam że progesteron nie wpływa korzystnie na chłopców
wogóle to jestem jakaś przybita, nie wiem co mam zrobić, luteiny już tyle sie nabrałam a tu znowu mam ją brać, nie wiem on mi chyba to zapsiuje zapobiegawczo jakoś
a ten diphergan to jakiś lek na uspokojenie i ma bardzo dużo skutków ubocznych
ja bym dipherganu nie brała. na luteinie i w góle progesteronie jechałam do 30tc i Kajtek jest zdrowy, z tym, ze ja miałąm krwawienia

Cytat:
Wita dziewczyny.
Ja po wizycie u gina pępowiny nie było miedzy nóżkami teraz okazało sie że widac chłopca już sama nie wiem co sie nastawie to zmiana.
Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowew ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
Słyszałyście oże coś o tym ???
a moze puchniesz, bo nie przyswajasz wody? mże właśnie za dużo pijesz? kolezanka piła 4-5 litrów dziennie, jak lekarz kazał jej płyny ograniczyć na tydzień do 1,5 litra dziennie, puchnięcie i gormadzenie sie wody ustapiło. Kciuki tryzmam, zeby to nie było żadne zatrucie ciażowe!!!!

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

To chyba jakaś plaga braku snu dla ciężarnych ja od 5 rani się męczyłam i o 6.30 wstałam już z łóżka bo mały nie dawał mi spać Brzuch mnie ciągnął i chyba przyszedł czas na zakup poduszki

Dziewuszki brzucholki macie cudne

Buterfly proszę Cię nie stresuj się ja tez nam osobiście dziewczyna z zatruciem i urodzony naturalnie i wszytko ok. Brała tylko jakieś leki. Nie denerwuj się bo to na pewno nie pomaga dzidzi zoraj.

w Krakowie gorąca jak wczoraj, Pozamykałam już okna i wiatraczek chodzi
TZ pojechał na pogrzeb siostry kolegi z pracy młoda dziewczyna koło 30-stki rak mózgu. Świerzno po ślubie starała sie dzidzie i wykryli jej raka umarła w ciągu 1 miesiąca bardzo to smutne

A tu moje brzuszki w naszym 22tc
śliczny brzuszek i Ty promienna

piszecie o cellulicie-mnie sie w tejj ciązy pojawił, ale ja pierniczę kalafiorki grube uda i łaze w spodenkach krtótkich, jak ktoś ma problem, to niech nie patrzy :P mnie jest przynajmniej wygodnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości