Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 09:33   #481
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

thx
Mam nadzieję, że i wygodne będą, wczoraj 20min spacerowałam po balkonie w tą i we wtą i w miare.

Właśnie jadę na przymiarkę sukni Jak się uda, to pstryknę foto

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:34
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:17   #482
chilanes
Zakorzenienie

jejciu ale upalnie jest ;/ aż mnie to przeraża, mam nadzieję, że w nasz dzień aż takiego żaru nie będzie
Stary 2010-06-11, 11:40   #483
tusia872
Zadomowienie

no ja tez sobie tak dzis myslalam ze nie bedzie ciekawie jak taki upał bedzie w dzien slubu... ale juz wole taki upał niz jakby mialo caly czas padac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:06   #484
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
przesadna tez nie jestem i nigdy nie byłam ale butki na parapet przed slubem dam a co mi tam a ostatnio moja ciotka powiedziała ze mam w czasie przysiegi buta pana młodego troche zakryc sukienka to pan młody bedzie mi wierny
haha to ciekawe, pierwsze slysze. Te co maja duze suknie to nie powinny miec problemu, gorzej jak ktos ma taka prosta, waska sukienke, wtedy musi troche sie nakombinowac.
Stary 2010-06-11, 12:16   #485
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczyny to moja nowa zdobycz......Dlugopis do księgi gości Na zdjęciu tego nie widać,ale w rzeczywistości pięknie się błyszczy-jest wysadzany krysztalkami Swaworskiego.
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:18   #486
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja upału takie bym nie chciała w dniu slubu.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:23   #487
fatal21
Wtajemniczenie

Ja słyszałam, że żeby być głową w domu to należy młodego przy odchodzeniu od ołtarza na swoją stronę przeciągnąć
Aha mam problem robimy wesele ok 100km od Wawy i kilkoro gości pytało się co z noclegiem. Wiem, że tam jest chyba 5 -2osobowych pokoi.Babeczka mówi, że 4 osoby wejdą spokojnie bo materace można położyć.Ale to są dodatkowe koszty więc nie chciałabym fundować gościom noclegu bo i tak duzo płacimy za wesele?Jak mam im powiedzieć, żeby sobie sami opłate uiszczali?Tak głupio jakoś
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:17   #488
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że żeby być głową w domu to należy młodego przy odchodzeniu od ołtarza na swoją stronę przeciągnąć
Aha mam problem robimy wesele ok 100km od Wawy i kilkoro gości pytało się co z noclegiem. Wiem, że tam jest chyba 5 -2osobowych pokoi.Babeczka mówi, że 4 osoby wejdą spokojnie bo materace można położyć.Ale to są dodatkowe koszty więc nie chciałabym fundować gościom noclegu bo i tak duzo płacimy za wesele?Jak mam im powiedzieć, żeby sobie sami opłate uiszczali?Tak głupio jakoś
U nas jest tak,że to my płacimy za nocleg dla gości,bo Młodzi powinni zapewnić dla nich lóżkoZ drugiej strony jest to trochę chyba niegrzeczne
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:39   #489
tusia872
Zadomowienie

my tez noclegi zapewniamy bylam juz nie ma jednym weselu i zawsze mlodzi zapewniali pokoj i nigdy sama za nocleg nie placiłam jesli masz 100km na sale to troche duzeo zeby goscie na wlasna reke jechali do domu albo szukali noclegu ale takie jest moje zdanie ja sobie jakos nie wyobraza powiedziec goscia ze maja sobie noclegu poszukac może jakiegos busa wynajmij zeby gosci do domu porozwoził...

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2010-06-11, 14:09   #490
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

ja jak prosilam chrzestnego a on dojedzie 140 km, to sam zapytal o nocleg bo na slubie kuzyna w tamtym roku nie zalatwili mu noclegu i dziwili sie ze na poprawiny nie zostal....wiec my jak o poprawinach powiedzielismy to i oni o nocleg zapytali i prztyoczyli tamta sytuacje;/
wiec my zalatwiamy ale u nas wlasciciel restauracji ma motel obok i tam nocleg po 25 zl od osobby

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:43   #491
kahunia
Zadomowienie

My też załatwiamy noclegi, wiekszość będzie rozlokowana po rodzinie, a znajomym wynajmujemy pokoje. Myśle ze powinniscie o tym pomyslec...

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 15:52   #492
olaaptekara
Raczkowanie

My nie mamy poprawin ale i tak dla części gości musimy zorganizować noclegi, a dla reszty prawdopodobnie wynajmiemy bus żeby porozwoził do domków. Najgorsze że te noclegi wcale nie będą nas mało kosztować ale cóż zrobić
olaaptekara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 17:53   #493
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam mówić gościom, że mają sobie coś znaleźć. Jakby nie było wybrać się na wesele, to dla gościa też jest wydatek- dojechać, prezent, ubrać się, a tu jeszcze nocleg... w miejscu którego się nie zna. Na wszystkich weselach miałam zawsze zapewnione i martwić się nie musiałam, więc stwierdziliśmy że już lepiej wziąć jaką pożyczkę, niż coś takiego zrobić...

Aaaa byłam dziś na przymiarce, i kurcze jakoś jestem trochę rozczarowana :/ wykończeniem sukni- tzn. jeszcze będą poprawki, ale koronka miała być ciut inna i tak jakoś... suknia nie z najtańszych, a tak... egh... może jestem czepialska, bo wykonania butów też się czepiam. a już mi się nie chce gadać... Poźniej wkleje fotkę, bo Tż siedzi obok teraz- to powiecie jak się Wam widzi.

Za to kupiłam welon który miałam upatrzony w innym salonie. Zastanawiałam się, bo w salonie drogie, ale jak pomyślałam, że mi przyślą z all coś do czego będę miała zastrzeżenia, to wolałam kupić- dobrze że był, bo wzięłam ostatni.

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2010-06-11 o 17:57
Stary 2010-06-11, 18:52   #494
zamona
Przyczajenie

Dawno nie zaglądałam i nadrabiałam zaległości co słychać u innych sierpniowych PM Dużo tego...

W związku z noclegami... Nie tak dawno byłam na weselu i właśnie z noclegami pojawił się problem... Ślub i wesele było daleko, tak mniej więcej 700 km od miejsca mojego zamieszkania, więc żeby zredukować koszty do minimum zorganizowaliśmy sobie busa i pojechaliśmy... jak rozmawialiśmy z młodymi zapewniali że miejsce do spania jest i nie musimy się o nic martwić... na miejscu okazało się że rzeczywiście jest gdzie się przespać ale samemu trzeba płacić... więc nie było za ciekawie tym bardziej że po oczepinach ogłoszono koniec wesela i nas po prostu wyproszono
Wszyscy byli nieźle wkurzeni...
Tym bardziej, że inni "miejscowi" bawili się dalej
zamona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 18:56   #495
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Aaaa byłam dziś na przymiarce, i kurcze jakoś jestem trochę rozczarowana :/ wykończeniem sukni- tzn. jeszcze będą poprawki, ale koronka miała być ciut inna i tak jakoś... suknia nie z najtańszych, a tak... egh... może jestem czepialska, bo wykonania butów też się czepiam. a już mi się nie chce gadać... Poźniej wkleje fotkę, bo Tż siedzi obok teraz- to powiecie jak się Wam widzi.
.
Nie przejmuj sie napewno efekt koncowy bedzie git wiem co czujesz ja narazie tez jestem troche rozczarowana moja sukienka ale tak to chyba jest bo chcemy wygladac idealnie i zawsze do czegos sie przyczepimy na pierwszej przymiarce miałam taki szkielet sukni na drugiej gora juz byla zrobiona ale na dol jeszcze nie wiec pewnie dlatego ale wiem ze efekt koncowy bedzie super i ty tez sie tym nie przejmuj

Stary 2010-06-11, 19:06   #496
mmmmmm
Zakorzenienie

Tincia i Tusia witam w gronie rozczarowanych sukienkami Ja mało co nie padłam jak zobaczyłam moją (Emmi Mariage).

A takw ogóle sierpnióweczki - co o niej myślicie?
Stary 2010-06-11, 19:13   #497
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

A tak w ogóle sierpnióweczki - co o niej myślicie?
Wygląda ładnie, a powiedz co się Tobie w niej nie podoba? To się wpatrzę- wiadomo na zdjęciu wszystkiego nie widać.
Stary 2010-06-11, 19:27   #498
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda ładnie, a powiedz co się Tobie w niej nie podoba? To się wpatrzę- wiadomo na zdjęciu wszystkiego nie widać.
Wydaje mi się, że na tym wzorze który mierzyłam materiał był trochę inny. Zdobienia tez miały jakoś tak delikatniej wyglądać.
Przede wszystkim suknia miała być na sznurowanie (wklejam zdjęcie tyłu - nawet ładnie wygląda zamek ale ja byłam zdecydowana na sznurowanie i tak było w modelu). Tren miał być inny.
Zamek mi zmienią na sznurowanie, mają ją ciut zwęzić ale nie wiem co jeszcze zrobić żeby jej pomóc
Chciałabym do niej welon tradycyjny plus warstwę do kostek do kościoła - myślicie, że całość może być cięta czy lepiej z taką delikatną lamówką jak na zdjęciu? I wiecie może jak dopina się tą trzecią warstwę bo nie chcę 2 grzebieni...
Stary 2010-06-11, 20:02   #499
fatal21
Wtajemniczenie

Ale u mnie problem robią goście którzy mają mniej niż 100km a Ci co maja ponad 150 nawet o tym nie wspomnieli.Jak ja bywałam na weselu to nikt mnie o nocleg nie pytał.U Nas jest jeszcze taki problem, że nie organizujemy poprawin więc jeszcze na drugi dzień mam się martwić?Nie wiem już co mam zrobić?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 20:20   #500
zamona
Przyczajenie

Cytat:
Ale u mnie problem robią goście którzy mają mniej niż 100km a Ci co maja ponad 150 nawet o tym nie wspomnieli.Jak ja bywałam na weselu to nikt mnie o nocleg nie pytał.U Nas jest jeszcze taki problem, że nie organizujemy poprawin więc jeszcze na drugi dzień mam się martwić?Nie wiem już co mam zrobić?
To może pomyśl o busie który by rozwiózł gości do domu?
zamona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:14   #501
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie mam poprawin, goście hotelowi maja określoną dobe i wio do domu tzn, jest śniadanie dla śpiących w hotelu
Sądzę, że w takim układzie- o drugi dzień nie ma co się martwić
Stary 2010-06-11, 21:34   #502
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że na tym wzorze który mierzyłam materiał był trochę inny. Zdobienia tez miały jakoś tak delikatniej wyglądać.
Przede wszystkim suknia miała być na sznurowanie (wklejam zdjęcie tyłu - nawet ładnie wygląda zamek ale ja byłam zdecydowana na sznurowanie i tak było w modelu). Tren miał być inny.
Zamek mi zmienią na sznurowanie, mają ją ciut zwęzić ale nie wiem co jeszcze zrobić żeby jej pomóc
Chciałabym do niej welon tradycyjny plus warstwę do kostek do kościoła - myślicie, że całość może być cięta czy lepiej z taką delikatną lamówką jak na zdjęciu? I wiecie może jak dopina się tą trzecią warstwę bo nie chcę 2 grzebieni...
No to widzę, że podobnie mamy- pierwsze co mi się rzuciło w oczy- że jakoś inaczej wygląda, niby taka sama ale inna- koronka inaczej wykończona, z ciut zmienionym wzorem (niby droższa od tamtej- ale co mnie cena interesuje skoro pisałam się na coś innego :/ ), więcej zdobień, halka bez koła (zrobią mi koło) reszta, to pierdoły do poprawy, ale ciekawe co by było gdybym powiedziała, że jej nie odbiorę i chce identyczną jak mierzona tylko biała!!!

Twoja sukienka bardzo ładnie wygląda, tylko ja też jestem za sznurowaniem- jakoś bardziej elegancko wygląda, a jaki miał być tren? Bo na Twoim jakoś coś mi brakuje...

Co do welonu to nie mam pojęcia jak inaczej niż na grzebyku dopinać, ja mam 3 warstwowy ale na jednym grzebyku na stałe. z długiego z rezygnowałam, bo stwierdziłam, że wystarczy iż tren będzie.
Stary 2010-06-11, 21:51   #503
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
No to widzę, że podobnie mamy- pierwsze co mi się rzuciło w oczy- że jakoś inaczej wygląda, niby taka sama ale inna- koronka inaczej wykończona, z ciut zmienionym wzorem (niby droższa od tamtej- ale co mnie cena interesuje skoro pisałam się na coś innego :/ ), więcej zdobień, halka bez koła (zrobią mi koło) reszta, to pierdoły do poprawy, ale ciekawe co by było gdybym powiedziała, że jej nie odbiorę i chce identyczną jak mierzona tylko biała!!!

Twoja sukienka bardzo ładnie wygląda, tylko ja też jestem za sznurowaniem- jakoś bardziej elegancko wygląda, a jaki miał być tren? Bo na Twoim jakoś coś mi brakuje...

Co do welonu to nie mam pojęcia jak inaczej niż na grzebyku dopinać, ja mam 3 warstwowy ale na jednym grzebyku na stałe. z długiego z rezygnowałam, bo stwierdziłam, że wystarczy iż tren będzie.
Twoja sukienka bardzo mi sie podoba slicznie w niej wyglądasz. według mnie te zdobienia są bardzo ładne. Co to za wzór?
Mój model był bez trenu ale ja chciałam żeby mi go uszyli z trenem. Załaczyłam zdjęcie na którym może lepiej widac jak to wygląda z boku. Tył był tak jak przód, na skos i część była z tiulu tak jak przód. Tren miał być uszyty tak z tej warstwu tiulowej(pod nią jest chyba satyna), która miała "wychodzić" spod całości. Wyglądałby na pewno lżej. Teraz ten tiul ucięli to już nie każę im z tym nic robić bo jak

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2010-06-11 o 21:52
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:03   #504
Tincia
Wtajemniczenie

To jest suknia szyta na wzór http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A602, wiadomo trochę się różni- oryginału mi nie zrobią, a do stanów za sukienką nie polecę

Twoja suknia też jest bardzo ładna- taka w moim typie, tylko kurcze wsadziłabym coś w ten tren... skoro pod spód się już nie da, to może chociaż jakąś aplikację na wykończenie... jakby np. z tej koronki co masz na przodzie? Tak kombinuję Tak naprawdę, jak już je założymy w tym wyjątkowym dniu to i tak będą piękne

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2010-06-11 o 22:07
Stary 2010-06-11, 22:22   #505
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
To jest suknia szyta na wzór http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A602, wiadomo trochę się różni- oryginału mi nie zrobią, a do stanów za sukienką nie polecę

Twoja suknia też jest bardzo ładna- taka w moim typie, tylko kurcze wsadziłabym coś w ten tren... skoro pod spód się już nie da, to może chociaż jakąś aplikację na wykończenie... jakby np. z tej koronki co masz na przodzie? Tak kombinuję Tak naprawdę, jak już je założymy w tym wyjątkowym dniu to i tak będą piękne
Mam nadzieję
Twoja rzeczywiście musi być na kole Bardzo podobna do oryginału, tą koronką bym się nie przejmowała bo super tak wygląda
A co do trenu - no trochę inaczej on wyszedł, wydaje mi się wizualnie taki ciężki i nie wiem czy naszywając coś na niego nie spowodowałoby się tego, że będzie wyglądał jeszcze masywniej
Stary 2010-06-11, 23:27   #506
Tincia
Wtajemniczenie

mmmmmm- dziękuję za b.miłe słowa
Wiem co masz na myśli z tą lekkością, ale ja nie odbieram trenu jako "ciężki", mi bardziej tak jakoś "łyso" dlatego pomyslałam o czyms w takim stylu drobnych kwiatkow z koronki.
ale jesli sie nie widzi, to lepiej zostawić jak jest, żeby nie przekombinować
Stary 2010-06-12, 09:26   #507
19natka88
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj spisać protokół i ksiądz mnie zaskoczył ponieważ nie wziął ani grosza Jutro już będą wisieć zapowiedzi

mmmmmm, Tincia sukienki macie śliczne

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:59   #508
tusia872
Zadomowienie

śliczne macie sukienki naprawde nie macie sie czym martwic bo w calosci bedziecie pieknie wygladac ja do 7 lipca musze czekac na przymiarke i wtedy zobacze jak dol sukienki wyszedł
mam ksiadz tez za protokol nic nie wzial ale dalismy mu juz w kopercie na msze slubna koperte opisał hehe zeby wiedzial od kogo dal mi tez namiary na 2 pozostale pary zebysmy sie dogadali w sprawie strojenia kosciola mam nadzieje ze cos uzgodnimy i sie doloza

Stary 2010-06-12, 12:26   #509
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

własnie bylam z tz obejrzec nasza sale przed weselen bo dzis ma tam moja znajoma, wiec weszlismy zobaczyc tak na prawie gotowo jak wyglada, spodobalo mi sie, bo jak bylismy zamawiac to stoly nie byly porozstawiane i wogole jakos pusto bylo, tylko te kwiaty za panstwem mlodymi zamiebnimy na takie serca swiecace, a serwetki bede bordowe na bialym obrusie.

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:55   #510
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
własnie bylam z tz obejrzec nasza sale przed weselem.
bardzo ładna sala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości