dzidzius w 2010/2011r.czyli coraz bliższe planowanie...;) cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 08:03   #721
abz
Zakorzenienie

Dot.: dzidzius w 2010/2011r.czyli coraz bliższe planowanie...;) cz.2

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dziewczyny, może któraś z Was stosowała testy owulacyjne? jeśli tak, poproszę info jakie...
ja miałam te z all po 1zł, mam ich jeszcze pełno

abz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 13:43   #722
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry kochane

Czy Wam też ten upał tak doskwiera ???
Dziś byłam na sesji, jazda komunikacja miejską w taka pogodę to istny koszmar.

Wogóle od kilku dni pobolewa mnie jajnik, w sumie nie wiem który bo promieniuje bój jak zwykle do pachwin, tak jak przed okresem, a do okresu jeszcze ok 9 dni zostało, a wczoraj wieczorem jak już sie położylam zaczął mnie nie źle kłuć lewy jajnik, a było to kłucie dosyć mocne. Plamienia delikatne mam nadal od poniedziałku gdzieś, chyba że były wcześniej ale ich nie zauważyłam, bo tylko śluz jest delikatnie na różowo-brązowy zabarwiony, nie mam pojęcia co to może być, piersi tylko przy dotyku bolą. Obawiałam się nawet że to może okres przyjść za wcześnie czasami tak mam że przychodzi o tydzień za wcześnie, ale to bardzo rzadko, no i jak mam bóle w pachwinie to przeważnie na jeden,dwa dni przed @.
Już sama nie wiem co mam myśleć, modlę się oby tylko @ nie przyszedł

Elianko nic ci nie poradzę w tej sytuacji bo sama mam bóle a nie wiem skąd :/

A i mam pytanie kiedy najwcześniej mogłabym zrobić test ??? Czy mogę go zrobić ze dwa dni przed @ czy lepiej poczekać na termin spodziewanej @.
Dziś musiałam sciągnąć obrączkę bo mnie uwierała, palec mi napuchły, ale to raczej od tych okropnych upałów :/

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-06-11 o 13:45
eweska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 13:54   #723
kliwia
Zakorzenienie

no jest goraco, dlatego po 11 juz z odmu nie wychodzila, rano tylko do sklepu i siedze w domu. nawet obiadu mi sie nie chcialo gotowac
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 14:02   #724
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
no jest goraco, dlatego po 11 juz z odmu nie wychodzila, rano tylko do sklepu i siedze w domu. nawet obiadu mi sie nie chcialo gotowac
Ja już na szczęście nigdzie nie muszę wychodzić A obiadek dziś skromny, synal chciał kopytka, a ja sobie robię warzywka na patelnię i wystarczy
Stary 2010-06-11, 14:13   #725
elianka
Zakorzenienie

eweska- zrób test w dniu @, będzie wiarygodniejszy

W ogóle to witam
Zauważyłam, ze wprowadzam strasznie smętną atmosferę do wątku Przepraszam

To mój ostatni cykl starań. Za tydzień w niedziele @ i koniec z tym. Nie mogę podporządkowywać swojego życia dziecku, którego nie mam i długo mieć nie będę. Zatem kochane - do niedzieli...

Po nowym roku pójdziemy do OAO, rok szkolenia i trzy lata czekania, możliwe, że zostanę mamą przed trzydziestką ale to nie na ten wątek opowieści.
Stary 2010-06-11, 14:19   #726
kliwia
Zakorzenienie

eweska kopytka

chyba sobie kupie po weekendzie bo przeciez nie bede specjalnie robic

elianka trzymaj sie cieplo trzymam kciuki za powodzenie planu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 14:22   #727
aja1
Zakorzenienie

U Nas staranka pełną parą.

Pochwalę się Wam Kaśką.
Byliśmy dziś na konkursie "MAŁY-ALE TALENT!!!" Były grupy ze wszystkich przedszkoli w mieście. Moje dziecko jako jedyne dostało wyróżnienie od Urzędu Miasta za charyzmę i talent aktorski
Jestem z niej dumna, nie przeraziła ją cała sali dzieci przed którymi mieli występować, mówiła głośno, że nawet mikrofon był niepotrzebny, a głosik to ona ma

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 14:24   #728
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
eweska- zrób test w dniu @, będzie wiarygodniejszy

W ogóle to witam
Zauważyłam, ze wprowadzam strasznie smętną atmosferę do wątku Przepraszam

To mój ostatni cykl starań. Za tydzień w niedziele @ i koniec z tym. Nie mogę podporządkowywać swojego życia dziecku, którego nie mam i długo mieć nie będę. Zatem kochane - do niedzieli...

Po nowym roku pójdziemy do OAO, rok szkolenia i trzy lata czekania, możliwe, że zostanę mamą przed trzydziestką ale to nie na ten wątek opowieści.
Elianko wcale nie wprowadzasz smętnej atmosfery, jestem tu co prawda niedługo, ale niczego takiego nie zauważyłam, po to jest ten wątek, aby podzielić się swoimi smutkami, rodościami, dowiedzieć się czegoś nowego.
Ja trzymam kochana za ciebie mocno kciuki Mam nadzieję, że niedługo będziesz się cieszyć dwoma kreskami na teście I tego wszystkim i sobie życzę

Kliwia ja tez miałam kupne, nie robiłam sama nie mam dzisiaj siły na nic.
Aja gratuluję uzdolnionej córki

Ja wczoraj byłam na meczu z synem, wygrali 3:2

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-06-11 o 14:25
Stary 2010-06-11, 14:28   #729
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

Czy Wam też ten upał tak doskwiera ???
Dziś byłam na sesji, jazda komunikacja miejską w taka pogodę to istny koszmar.

Wogóle od kilku dni pobolewa mnie jajnik, w sumie nie wiem który bo promieniuje bój jak zwykle do pachwin, tak jak przed okresem, a do okresu jeszcze ok 9 dni zostało, a wczoraj wieczorem jak już sie położylam zaczął mnie nie źle kłuć lewy jajnik, a było to kłucie dosyć mocne. Plamienia delikatne mam nadal od poniedziałku gdzieś, chyba że były wcześniej ale ich nie zauważyłam, bo tylko śluz jest delikatnie na różowo-brązowy zabarwiony, nie mam pojęcia co to może być, piersi tylko przy dotyku bolą. Obawiałam się nawet że to może okres przyjść za wcześnie czasami tak mam że przychodzi o tydzień za wcześnie, ale to bardzo rzadko, no i jak mam bóle w pachwinie to przeważnie na jeden,dwa dni przed @.
Już sama nie wiem co mam myśleć, modlę się oby tylko @ nie przyszedł

Elianko nic ci nie poradzę w tej sytuacji bo sama mam bóle a nie wiem skąd :/

A i mam pytanie kiedy najwcześniej mogłabym zrobić test ??? Czy mogę go zrobić ze dwa dni przed @ czy lepiej poczekać na termin spodziewanej @.
Dziś musiałam sciągnąć obrączkę bo mnie uwierała, palec mi napuchły, ale to raczej od tych okropnych upałów :/

Jeśli nie chcesz się podłamac lepiej zrób w dniu @ bo Ja zrobiłam 2 dni wcześniej wyszła I kreska a w dniu już II ale druga bladziuchna, także możesz się wstrzymac. Ja w prawdzie wiedziałam że jestem i nie wieżyłam testom ale i tak robiłam z ciekawości

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
U Nas staranka pełną parą.

Pochwalę się Wam Kaśką.
Byliśmy dziś na konkursie "MAŁY-ALE TALENT!!!" Były grupy ze wszystkich przedszkoli w mieście. Moje dziecko jako jedyne dostało wyróżnienie od Urzędu Miasta za charyzmę i talent aktorski
Jestem z niej dumna, nie przeraziła ją cała sali dzieci przed którymi mieli występować, mówiła głośno, że nawet mikrofon był niepotrzebny, a głosik to ona ma

Brawo dla małej klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 14:28   #730
elianka
Zakorzenienie

aja- gratuluje! Świetna Twoja mała

dziewuszki, dwóch kreseczek to ja raczej nie zobaczę ale mamą będę, na pewno. To tylko kwestia czasu

jak blada kreska wychodzi to ZAWSZE jest ciąża test się myli tylko w drugą stronę - jest negatywny kiedy ciąż jest. jak się pojawi druga kreska - znaczy, ze fasolka szaleje

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2010-06-11 o 14:29
elianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 14:37   #731
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
aja- gratuluje! Świetna Twoja mała

dziewuszki, dwóch kreseczek to ja raczej nie zobaczę ale mamą będę, na pewno. To tylko kwestia czasu

jak blada kreska wychodzi to ZAWSZE jest ciąża test się myli tylko w drugą stronę - jest negatywny kiedy ciąż jest. jak się pojawi druga kreska - znaczy, ze fasolka szaleje

racja

Elianko bardzo lubię takie osoby jak Ty które nie rezygnują i za wszelką cene chcą być mamami , oj chciałąbym byc twóją córeczkę oj miała bym ja życie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 14:40   #732
eweska
Moderatoreska

Myszeczka ja z jednej strony przeczuwam, że mogło się udać, ale nie chcę za bardzo się rozczarowac bo za 9 dni bedę mogla zrobić test albo zdąży przyjść @ i nie chce się rozczarować, a 100% pewności nie mam, podejrzewam że coś może się dziać, ponieważ jest inaczej niż zwykle.
No i ogólnie powiem Wam że zawsze dobrze miałam wyczuwalną kość łonową i to zgłębienie gdzie ona się kończy a teraz już nie jest wyczuwalna, no i nie przytyłam jakoś, żebym obrosła tłuszczykiem i nie byłoby jej czuć :P
Dobra dobra nie wkręcam się hehehe

Elianko tak czy inaczej będziesz się cieszyć macierzyństwem
Stary 2010-06-11, 14:45   #733
elianka
Zakorzenienie

eweska- plamienie Twoje może być implementacyjne, ale sie nie wkręcaj babo

A ja mam od dwóch dni wzdęcie objaw ciąży..?
Stary 2010-06-11, 14:52   #734
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska- plamienie Twoje może być implementacyjne, ale sie nie wkręcaj babo

A ja mam od dwóch dni wzdęcie objaw ciąży..?
Domyślałam się, bo czytałam na ten temat, ale nie wkręcam się, w sumie ja mam taki charakter że dopiero uwierzę jak zobaczę Ale nadzieja jest

Hahaha ja wzdęcia miałam w zeszłym tygodniu, ale to nie z powodu ciąży bo wtedy były staranka w toku Chyba za dużo się objadałam Albo to z powodu 10 tygodniowej abstynencji od przytulanek Gdyby tak było to teraz wzdęcia też się pojawią bo tym razem będzie 7-tygodniowa abstynencja

Elianko no to @ możemy się spodziewać lub nie w tym samym dniu, ja też czekam do przyszłej niedzieli czyli 20
U mnie staranka się zakończyły 5 dni temu bo tż wyjechał no i według obliczeń i obserwacji owulację miałam 6 czerwca.
Tylko ja mam dość krótkie cykle i z tż-tem zaczelismy się starać od razu po @. U mnie owulka bywa w 11-13 dc w zależności od miesiąca.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-06-11 o 14:57
Stary 2010-06-11, 15:04   #735
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
racja

Elianko bardzo lubię takie osoby jak Ty które nie rezygnują i za wszelką cene chcą być mamami ,
Myszeczko- kiedy ja własnie rezygnuję ze starań o biologiczne dziecko. Nie będę się leczyła, inseminowała, poddawała in vitro. Moja psychika by tego nie wytrzymała, już teraz siada.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Elianko no to @ możemy się spodziewać lub nie w tym samym dniu, ja też czekam do przyszłej niedzieli czyli 20
U mnie staranka się zakończyły 5 dni temu bo tż wyjechał no i według obliczeń i obserwacji owulację miałam 6 czerwca.
Tylko ja mam dość krótkie cykle i z tż-tem zaczelismy się starać od razu po @. U mnie owulka bywa w 11-13 dc w zależności od miesiąca.
No ja mam cykle niezbyt regularne, 27- 31 dni, a termin @ wyliczam na podstawie owu- 13 dni po owu. Zatem dokładnie nie wiem ile mam cykl...

Policzyłam trzy miesiące wstecz i wyszło 26, 27, 25 to wg lekarza jest regularnie, tylko nie zegarkowo
Stary 2010-06-11, 15:08   #736
eweska
Moderatoreska

Elianko ja mam właśnie cykle 22-26 dniowe jest niby ok już tak mam i nie jest to nic złego, ważne że nie są poniżej 21 dni, choć te 22 dniowe u mnie zdarzają się dość rzadko. Ostatni cykl miałam 25 dniowy.
Stary 2010-06-11, 15:12   #737
elianka
Zakorzenienie

ewesko- sorry za off top, obejrzałam twoje makijaże. Boskie.....

matko jak u mnie gorąco. Koleżanka ma wpaść na ploty więc zaczęłam sprzątać chałupę. Ruszam się jak mucha w smole...

A jutro idę roznosić ulotki Komorowskiego... cały dzień w upale. Heeellppp. Nie przemyślałam dokładnie tego wolontariatu
Stary 2010-06-11, 15:18   #738
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ewesko- sorry za off top, obejrzałam twoje makijaże. Boskie.....

matko jak u mnie gorąco. Koleżanka ma wpaść na ploty więc zaczęłam sprzątać chałupę. Ruszam się jak mucha w smole...

A jutro idę roznosić ulotki Komorowskiego... cały dzień w upale. Heeellppp. Nie przemyślałam dokładnie tego wolontariatu
Dziękuję

Jutro podobno ma być tak samo gorąco więc współczuję tych ulotek, ja za to jutro maluje panią młodą do ślubu więc w samo południe wyruszam na miasto, ugotuję się :/
Stary 2010-06-11, 15:28   #739
elianka
Zakorzenienie

Ta panna młoda też biedna padnie w tej sukni w taki upał.

Kiedyś byłam na ślubie w taką pogodę, było świetnie, ale wszyscy byli mokrzy jeszcze przed pierwszym tańcem

Ja się przymierzam do kursu makijażu, tak dla siebie, w prezencie Uwielbiam makijaż, te wszystkie warstwy i kolory, nawet teraz w ten upał latam w tapecie (ale na filtr się nie da nie zatynkować ).

Wiesz co? Jak masz też 20 mieć @ to zatestujemy sobie razem, do towarzystwa Ja miałam już nie testować, ale licze, ze Tobie się udało, więc towarzysko wydam 10 zł i posikamy sobie razem w niedzielny, wyborczy poranek

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2010-06-11 o 15:29
elianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 15:35   #740
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ta panna młoda też biedna padnie w tej sukni w taki upał.

Kiedyś byłam na ślubie w taką pogodę, było świetnie, ale wszyscy byli mokrzy jeszcze przed pierwszym tańcem

Ja się przymierzam do kursu makijażu, tak dla siebie, w prezencie Uwielbiam makijaż, te wszystkie warstwy i kolory, nawet teraz w ten upał latam w tapecie (ale na filtr się nie da nie zatynkować ).

Wiesz co? Jak masz też 20 mieć @ to zatestujemy sobie razem, do towarzystwa Ja miałam już nie testować, ale licze, ze Tobie się udało, więc towarzysko wydam 10 zł i posikamy sobie razem w niedzielny, wyborczy poranek
Padnie, padnie ja sobie nie wyobrażam ślubu w tak upalny dzień, wszystko się klei do ciała, wszyscy mokrzy, no i noce są też bardzo ciepłe.
Ja w takie upały wcale się nie maluję, nie chce mi się za gorąco, chociaż i tak większość czasu spędzam w domu, jedyna rozrywka to właśnie sesje zdjęciowe, lub makijaże ślubne w sezonie. Jedynie jak już jadę na sesje to zrobię sobie delikatny makijaż, a jutro na ślubny się nie pomaluję bo maluję córkę znajomej więc nie widzę takiej potrzeby nie muszę się reklamować nie chce mi się w takie upały, wiem leniuch jestem Teraz mam maraton do 24 lipca co sobota makijaże ślubne, a 24 również wyjeżdżam do tż-ta do Francji, już doczekać się nie mogę
Co do kursu to polecam nawet dla samej siebie zawsze można się czegoś nowego nauczyć
Stary 2010-06-11, 15:40   #741
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczko- kiedy ja własnie rezygnuję ze starań o biologiczne dziecko. Nie będę się leczyła, inseminowała, poddawała in vitro. Moja psychika by tego nie wytrzymała, już teraz siada.

No ja mam cykle niezbyt regularne, 27- 31 dni, a termin @ wyliczam na podstawie owu- 13 dni po owu. Zatem dokładnie nie wiem ile mam cykl...

Policzyłam trzy miesiące wstecz i wyszło 26, 27, 25 to wg lekarza jest regularnie, tylko nie zegarkowo

No ale mimo wszystko chces zbyć mamą.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2010-06-11, 19:48   #742
aja1
Zakorzenienie

Dziękuję w imieniu Kasi

Zastanawiałam się dziś czy drugie też będzie takie rozrabiająco-zdolne

Roztapiam się, ych..... mam dość

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 21:40   #743
Lustereczko
Rozeznanie

eweska i elianka ja do Was dołańczam bo mi też wypada że będę testować 20 czerwca, to już jest nas trzy hehe
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 06:51   #744
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
eweska i elianka ja do Was dołańczam bo mi też wypada że będę testować 20 czerwca, to już jest nas trzy hehe
hihi spoko. To na jakąś godzinę się umawiamy..?:hah aha:
Stary 2010-06-12, 07:01   #745
marsi11
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane
proszę o dopisanie mnie do listy starających

to może ja kilka słów o sobie

mam 28 lat, duże synka i właśnie... czas najwyższy na następne

za kilka dni @ a wtedy pełną parą bierzemy się za robotę

mam też masę wątpliwości ale jakoś damy radę prawda?

trzymam za wszystkie kciuki!

do napisania
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 07:02   #746
elianka
Zakorzenienie

hello marsi! witaj w gronie przyszłych super-mamuś
Stary 2010-06-12, 07:07   #747
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Cytat:
No to musi się udać skoro jednego dnia nas tyle będzie testować, będzie 6 kreseczek

Cytat:
hihi spoko. To na jakąś godzinę się umawiamy..?:hah aha:
Najlepiej na taką abyśmy sie wyspały, przecież to niedziela

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
proszę o dopisanie mnie do listy starających

to może ja kilka słów o sobie

mam 28 lat, duże synka i właśnie... czas najwyższy na następne

za kilka dni @ a wtedy pełną parą bierzemy się za robotę

mam też masę wątpliwości ale jakoś damy radę prawda?

trzymam za wszystkie kciuki!

do napisania
Witaj Trzymam kciuki
Stary 2010-06-12, 07:41   #748
marsi11
Zakorzenienie

dzięki za miłe powitanie

już tyle lat odwlekałałam tę decyzję- a niestety z czystego egozimy- bo dom, bo kariera, ech... i tak będę mieć dwóch jedynaków

co do obaw to mam kilka:
- dwa lata temu wykryte temu zmiany nowotworowe w macicy- mięśniaki się wchłonęły i dziś są mniejsze co nie zmienia faktu,że trudności z poczęciem lub poronienia ( tfu!) są możliwe, lekarz mnie uspokaja ale wiecie jak to jest
- nie jem mięsa od ponad pół roku i zatranawiam się czy nie zrobię krzywdy małemu baby

poza tym jestem chyba dobrze przygotowana, po diecie redukcyjnej- bardzo rozsądnej, wyrzeźbiłam pięknie sylwetkie, masa sportu i zdrowego żarcia- wyniki wszystkie rewelacyjne
w pracy będzie dramat- ale tak jak wspomniałam- to sprawy czysto egoistyczne, chowam je i zapominam o tym wszystkim

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2010-06-12 o 07:46
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 08:26   #749
Lustereczko
Rozeznanie

Niestety nie zatestuje z Wami Dziś przyszła @
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 09:42   #750
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Niestety nie zatestuje z Wami Dziś przyszła @
Glowa do góry następnym razem się uda
Coś wczesnie do ciebie @ przyszła

Ja się właśnie obawiam czy i u mnie @ wcześniej nie zawita, martwią mnie te plamienia, które nie ustają i mam nadzieję że nie są one zapowiedzią @ :/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości