Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 09:00   #1081
justynacz80
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cześć dziewczyny.
U mnie dzisiaj już tak bardzo śłońce nie swieci.
Naszło mnie na smaki z dzieciństwa i zjadłam na śniadanie kaszę manną z konfiturą. Pyyyycha. Ostatni raz chyba na jakiejś kolonii jadłam.

Śliczna córunia Farminki
Anoxa, ja bym nie dała rady tego słuchać. Jak szłam na Izbę Przyjęć to chyba było otwarte okno porodówki i na podwórze dobiegał jakiś żałosny jęk i krzyk. Słyszałam może 5 sekund i aż się nogi pode mną ugięły...
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:16   #1082
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Dzien dobry
U mnie znowu gorąco mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i od poniedziałku się ochłodzi, bo jak nie to chyba sobie do tyłka miskę z wodą przyczepię dla ochłody.
Nawet na basen mi się nie chce bo tam woda ma 28 stopni, a nad jeziorkiem trochę brudna woda po powodzi.
Kurcze ja zaczynam panikować, 2 miesiące mi zostały, ale jak na razie to wszystkie przed terminem rodzą, a do mnie jakoś nie dochodzi, że to już tuż tuż. Miesiąc przed to chyba będę mieć codziennie sra...aczkę
Miłego dnia

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

czy któraś z was ma ten płyn do kąpieli?
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=645884
bo sie nad nim zastanawiam, może nie potrzebna by już była oliwka, bo nie chcę przesadzać z kosmetykami
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:23   #1083
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U mnie znowu gorąco mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i od poniedziałku się ochłodzi, bo jak nie to chyba sobie do tyłka miskę z wodą przyczepię dla ochłody.
Nawet na basen mi się nie chce bo tam woda ma 28 stopni, a nad jeziorkiem trochę brudna woda po powodzi.
Kurcze ja zaczynam panikować, 2 miesiące mi zostały, ale jak na razie to wszystkie przed terminem rodzą, a do mnie jakoś nie dochodzi, że to już tuż tuż. Miesiąc przed to chyba będę mieć codziennie sra...aczkę
Miłego dnia

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

czy któraś z was ma ten płyn do kąpieli?
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=645884
bo sie nad nim zastanawiam, może nie potrzebna by już była oliwka, bo nie chcę przesadzać z kosmetykami

witam
wiesz, ja myślę tak samo jak ty bo ja rodze za około 1.5 miesiąca i tez jak sobie o tym pomyśle to sie stresuje ale pocieszam sie tym że własnie za ten miesiąc ewentualnie jak by chciała moja corunia wyjsc w terminie czyli 27 lipca to ja wkoncu zobacze i przytule nie umie sie tego doczekać
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:26   #1084
hd2005
Zakorzenienie

a ja muszę zrobić co się da aby wytrzymać do CC czyli do 19 lipca

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:35   #1085
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
a ja muszę zrobić co się da aby wytrzymać do CC czyli do 19 lipca
a dlaczego bedziesz miala cc???
Stary 2010-06-12, 09:40   #1086
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Właśnie, hd myślałam ostatnio o Tobie i powiedz mi co przewidują zrobić z Twoim mięśniakiem? Chcą go wycinać w trakcie porodu czy jak?
Bo jeden z ginów u mnie marudził, że operacje wewnętrzne (oprócz porodu) wykonuje się najprędzej pół roku po CC... Hm...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 09:40   #1087
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam pokazać jak poukładałam rzeczy dzidzi - poprane i poprasowane. Łóżeczko też złożone ale na razie materacyk zakryłam kocem i pościeli nie wkładam, żeby się nie kurzyła (no i leżą tam rzeczy, których na razie nie wiem gdzie ulożyć ). Planuję dokupić jeszcze jakąś karuzelkę do łóżeczka.
Ja jeszcze nie zaczęłam prać, więc nie układam (sporo tego masz - jakie to rozmiary?)
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzien dobry!!!
przyszlam sie pochwalic, ze dzis mi 35 tydzien stuknal

Myślałam, że będę miała, co nadrabiać a tu jak co weekend pustki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 09:44   #1088
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

ja tez mam mięśniaka i nie wiem dlaczego ale mój lekarz powiedział mi że bede rodzićnaturalnie ale co z tym świństwem ostatnio na usg lekarz nie umiał go odnalesc ale przed ostatnio miał 4 cm troche sie boje
Stary 2010-06-12, 09:49   #1089
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
a dlaczego bedziesz miala cc???
mam duzego mięśniaka, który uniemożliwia poród naturalny

Stary 2010-06-12, 09:53   #1090
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
mam duzego mięśniaka, który uniemożliwia poród naturalny

ciekawe gdzie mój sie teraz znajduje trochę się obawiam że będą mi kazali rodzic naturalnie a tu mięśniak będzie przeszkadzał bo teraz nie umieli go znaleść bo główka dzidziusia przeszkadzała
Stary 2010-06-12, 09:54   #1091
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Właśnie, hd myślałam ostatnio o Tobie i powiedz mi co przewidują zrobić z Twoim mięśniakiem? Chcą go wycinać w trakcie porodu czy jak?
Bo jeden z ginów u mnie marudził, że operacje wewnętrzne (oprócz porodu) wykonuje się najprędzej pół roku po CC... Hm...
Mówią, że ciachną bo jest b. duży i jest uszypułowany (czyli z macicą łączy go tylko taka wąziutka szypuła a nie wrasta np. całym bokiem w macicę ).

Jeśli znajdą tam jeszcze jakieś mniejsze mięśniaki, do 2 cm (a to czesto sie zdarza) to prawdopodobnie je zostawią bo nie ma sensu wyłuskiwać ich z macicy. Prawdopodobnie i tak pojawiłyby się nowe, byłaby większa rana w macicy itd.

Może się zdarzyć tak, że w kolejnej ciąży będę przechodziła podobną drogę

Stary 2010-06-12, 10:00   #1092
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
to ile się tak darła, ile to trwało ?
no i super, że na nią "doniosłaś", bo faktycznie mogło być nieszczęście jakieś w tym wc ...
krzyczala dwa razy po moze dwie minuty i juz slyszalam placxzacego malucha

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam pokazać jak poukładałam rzeczy dzidzi - poprane i poprasowane. Łóżeczko też złożone ale na razie materacyk zakryłam kocem i pościeli nie wkładam, żeby się nie kurzyła (no i leżą tam rzeczy, których na razie nie wiem gdzie ulożyć ). Planuję dokupić jeszcze jakąś karuzelkę do łóżeczka.
super ja w komodzie mam podobnie poukladane

Cytat:
anoxa-nie zazdroszcze miejscowki przy porodowce, ale moze to i dobrze, bo sie oswoisz kogos nowego przywiezli do Ciebie, czy dalej sama koczujesz?
sama tu koczuje a co najsmieszniejsze jestem sama na calym oddziale

a ja sie chyba ide zdrzemnac bo pobudka byla o 5 i co chwile cos

aaa mialam dzisiaj usg wszystko jest ok Hubcio dalej ma dwa duze jajeczka miedzy nozkami wiec jakiejs niespodzianki byc nie powinno no i wazy 3kg wiec juz duzy chlopak z niego i jak caly czas termin porodu wychodzi na poczatek lipca a z om na 12 lipca

no i pan doktor powiedzial ze czekamy do poniedzialku w poniedzialek zrobimy od nowa badania i zobaczymy jak wyjda wyniki jak nie beda sie pogarszaly to mozliwe ze wypuszcza mnie do domu tgylko bede musiala co kilka dni na ktg przyjezdzac i usg tak wiec czekamy na poniedzialek

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

dzidzia a dietka sie nie przejmuj spokojnie poczekam do pn tymbardziej ze poszukalam juz na necie i wiem mniej wiecej jak to wyglada
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:06   #1093
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam mięśniaka i nie wiem dlaczego ale mój lekarz powiedział mi że bede rodzićnaturalnie ale co z tym świństwem ostatnio na usg lekarz nie umiał go odnalesc ale przed ostatnio miał 4 cm troche sie boje
Spokojnie
Mięśniak do 5 cm można usunąć laparoskopowo
Ogólnie mięśniaki nie sa wskazaniem do CC. TYlko ich umiejscowienie, wielkość noga stanowić przeszkodę.

Mój znajduje się w takim miejscu, ze uniemożliwia małemu wyjście Dlatego czeka mnie CC. Poza tym ma 11 x 9,5 cm więc jest ogromny. Pani doktor w szpitalu chyba wzięła sobie do serca mój tekst, że jeśli nawet urodzę naturalnie to kilka miesiecy po będę musiała iść na operację.

Przy mięśniaku 4cm prawdopodobnie nic z nim nie zrobią. Takie mięśniaki należy "monitorować". Kilku lekarzy powiedziało mi, że usuwa się tylko w przypadku gdy: szybko rośnie (ale nie możesz brać pod uwagę okresu ciąży bo to normalne, że podczas ciąży rosną), gdy jest bardzo duży lub gdy krwawisz i masz duże bóle.
Wszystko zależy od tego jaki to jest mięśniak i gdzie się znajduje.

Pamiętaj też, że te mniejsze mogą po ciąży się zmniejszyć lub wchłonąć. To jak okres przekwitania (pod względem hormonów)

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
ciekawe gdzie mój sie teraz znajduje trochę się obawiam że będą mi kazali rodzic naturalnie a tu mięśniak będzie przeszkadzał bo teraz nie umieli go znaleść bo główka dzidziusia przeszkadzała
jeśli na tym etapie ciązy ma 4 cm to nic małemu nie grozi. Nie martw się
W moim przypadku tłumaczę sobię, że maluch ma tylko mniej miejsca. Mięśniak jest na zewnątrz macicy ale zajmuje miejsce w brzuszku. Tłumacze sobię, że mały ma i tak więcej miejsca niż np. w ciązy bliźniaczej Trzeba się pozytywnie nastawić.

Gdyby mój miesniak był wyzej to pewnie też zleciliby mi poród naturalny i dopiero w trakcie, w razie problemów zrobili CC.

Stary 2010-06-12, 10:06   #1094
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Spokojnie
Mięśniak do 5 cm można usunąć laparoskopowo
Ogólnie mięśniaki nie sa wskazaniem do CC. TYlko ich umiejscowienie, wielkość noga stanowić przeszkodę.

Mój znajduje się w takim miejscu, ze uniemożliwia małemu wyjście Dlatego czeka mnie CC. Poza tym ma 11 x 9,5 cm więc jest ogromny. Pani doktor w szpitalu chyba wzięła sobie do serca mój tekst, że jeśli nawet urodzę naturalnie to kilka miesiecy po będę musiała iść na operację.

Przy mięśniaku 4cm prawdopodobnie nic z nim nie zrobią. Takie mięśniaki należy "monitorować". Kilku lekarzy powiedziało mi, że usuwa się tylko w przypadku gdy: szybko rośnie (ale nie możesz brać pod uwagę okresu ciąży bo to normalne, że podczas ciąży rosną), gdy jest bardzo duży lub gdy krwawisz i masz duże bóle.
Wszystko zależy od tego jaki to jest mięśniak i gdzie się znajduje.

Pamiętaj też, że te mniejsze mogą po ciąży się zmniejszyć lub wchłonąć. To jak okres przekwitania (pod względem hormonów)

dziekuje bardzo za odpowiedz jestem juz spokojniejsza

dzisiaj boli mnie podbrzusze tak jakbym miala dostac okres ciekawe co to i pachwiny mnie bola dzisiaj mam okropny dzień
Stary 2010-06-12, 10:06   #1095
pilotka f16
Rozeznanie

Farminko gratuluje slicznej czarnulki!

U mnie rano bylo chlodno, okolo 20 stopni i chmurki a teraz wyszlo slonce i znowu jest masakra na dworze
Zachecona porannym chlodem pojechalam do miasta poszukac stanika do karmienia.. jakas masakra same 'flaczki' biale bawelniane, a ja chce cos z fiszbinami wiec dzis chyba zamowie przez allegro bo mam dwa upatrzone, tylko boje sie o rozmiar...dziwnie tak bez przymierzania kupowac stanik ale chyba nie mam wyjscia..

Robie dzis chlodnik litewski
A wczoraj zrobilam sernik na zimno z truskawkami i galaretka - ale chyba nie bede Was draznic zdjeciami :P
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:09   #1096
Linka24
Wtajemniczenie

Jezu dziewczyny współczuję wam tych mięśniaków!!!!

Anoxa a co ty za olbrzyma tam wychodowałas
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:17   #1097
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

kurcze gorąco mi u mnie na dworze 30 stopni juz nie wyrabiam

powiedzcie mi czy ból w podbrzuszu taki jak bym miala dostać okres to skurcze czy co????
Stary 2010-06-12, 10:29   #1098
alutka78
Rozeznanie

No i wrocilam.
Dzidzia strasznie sie krecila, gin zauwazyl, ze chyba nie ma siusiaka.
Nadal nie ma 100% pewnosci co do plci.
Powiedzial, ze raczej dziewczynka, a jak bedzie chlopak to sie bardzo zdziwi.

Wazy prawie 1700, jest ulozone glowka w dol. Nie chcialo pokazac buzki.
Ogolnie wszystko jest ok. Szyjka zamknieta.
Stary 2010-06-12, 10:35   #1099
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
No i wrocilam.

to super ze jest wszystko ok kla ski:

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

ja ide we wtorek do gina zobaczymy co mi powie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

ja ide we wtorek do gina zobaczymy co mi powie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 10:37   #1100
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry. ja sie dzis czuje fatalnie. wszystko mnie boli: pachwiny, krzyz, brzuch. kazdy ruch sprawia mega bol a jeszcze maly sie strasznie kreci. mam troche skurcze ale narazie nie mierzylam jak czesto. masakra. aaa i twardnieje mi gora brzucha i co jakis czas czuje tam bardzo mocne klucie chyba sie wykoncze dzis
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:39   #1101
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzien dobry. ja sie dzis czuje fatalnie. wszystko mnie boli: pachwiny, krzyz, brzuch. kazdy ruch sprawia mega bol a jeszcze maly sie strasznie kreci. mam troche skurcze ale narazie nie mierzylam jak czesto. masakra. aaa i twardnieje mi gora brzucha i co jakis czas czuje tam bardzo mocne klucie chyba sie wykoncze dzis
biedaczko... bierzesz jeszcze no-spe? ja tez nie czuje sie dzis zbyt dobrze...wlasnie wzielam no-spe moze przejdzie...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:40   #1102
jaszczka
Zadomowienie

dzień dobry!
u mnie wreszcie troszkę słonka wyszło i jakoś cieplej niż wczoraj - czyżby słoik z pogodą od Siali tak szybko doszedł?

Cytat:
No i wrocilam.

super, że wszystko ok szkoda że nie wiesz tak na 100%, ale najwyżej będziesz miała niespodziankę

Dziewczyny nie uwierzycie!! Przyszła paczka!!!! I to ta moja!!! mam już wózek i wszystkie pier.dółki mogę zacząć pakować torbę do szpitala
A Łukasza oleje i części będą za 2 tygodnie hłe hłe hłe
Stary 2010-06-12, 10:41   #1103
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
biedaczko... bierzesz jeszcze no-spe? ja tez nie czuje sie dzis zbyt dobrze...wlasnie wzielam no-spe moze przejdzie...
biore nospe forte. dzisiaj nic nie dala. cos mi sie zdaje ze spotkanie z synkiem coraz blizej wogole to napuchlam na buzi jakos. wygladam jak puca.

ciekawe jak farminka sie czuje

alutka ciesze sie ze wszystko ok

jaszczka super wiesci!!! i jak wozek?

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-06-12 o 10:43
Stary 2010-06-12, 10:50   #1104
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
jejku ty to się namęczysz biedna
może spróbuj sobie pomyśleć, że przecież każdy taki skurcz czy ból przybliża cię do zobaczenia maleństwa to trochę ci lżej będzie znosić niewygody? bo twoja macica to po prostu szaleje z tym przygotowywaniem się do porodu, kto to widział tyle skurczy mieć...

ps. byłam wczoraj ze znajomymi w pubie, oni pili pyszne zimne pifko a ja przez 4 godziny wypiłam tyle wody, że myślałam że pęknę fajnie było, dawno się tak nie naśmiałam, tylko potem (chyba od tego śmiechu) pierwszy raz złapały mnie takie właśnie bóle jak miesiączkowe :/ aż się przestraszyłam... ale jak zasnęłam to przeszło i na razie nic nie słychać.. chyba nie powinnam się tyle śmiać

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
jaszczka super wiesci!!! i jak wozek?
wózek jest super już sobie nim polatałam po podwórku rzeczywiście skrętna bestia i te pompowane koła dają taką miękkość! dla mnie bomba jestem bardzo zadowolona troszkę się tylko przybrudził przez te jego "podróże" gdzieś po drodze, ale i tak będę musiała wyprać co się da zanim dzidzia w nim pojeździ
Stary 2010-06-12, 10:50   #1105
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
powiedzcie mi czy ból w podbrzuszu taki jak bym miala dostać okres to skurcze czy co????
tak, wez nospe a jak nie pomoze to do lekarza!

Cytat:
No i wrocilam.

oj to moze byc niespodzianka

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie!! Przyszła paczka!!!! I to ta moja!!! mam już wózek i wszystkie pier.dółki mogę zacząć pakować torbę do szpitala
A Łukasza oleje i części będą za 2 tygodnie hłe hłe hłe
wow! no to super!! to jak juz ogarniesz wszystko to pochwal sie wozkiem
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:52   #1106
aniaa22
Zakorzenienie

no ja to juz bym chciala zeby sie zaczelo i skonczyly sie te moje meki wreszcie bo w sumie to od wtorku siedze i czekam kiedy sie zacznie
Stary 2010-06-12, 10:57   #1107
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja to juz bym chciala zeby sie zaczelo i skonczyly sie te moje meki wreszcie bo w sumie to od wtorku siedze i czekam kiedy sie zacznie
ale to jeszcze nie czas na Ciebie! poczekaj jeszcze pare dni do tego 37 tyg, wtedy bedziesz miala juz donoszona
5 dni Ci zostalo i mozesz rodzic!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:58   #1108
aniaa22
Zakorzenienie

leze sobie i wcinam czeresienki przynajmniej tyle dobrego
jaszczka chwal sie zakupami
Stary 2010-06-12, 11:00   #1109
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
dzień dobry!
u mnie wreszcie troszkę słonka wyszło i jakoś cieplej niż wczoraj - czyżby słoik z pogodą od Siali tak szybko doszedł?
U mnie jakby kapkę chłodniej to chyba nasza wymiana słoneczkowa się udała

Wiecie co.. wyszłam z psem i idąc wzdłuż bloku zagadnęłam sąsiadkę co ma kota też na parterze mieszka i chciałam zapytać jak to ona nauczyła kicię że jej nie ucieka bo i swoją chciałam przyzwyczaić. Okazało się, że jednak ucieka ale wraca, mniejsza z tym. Doopka, muszę mieć zamknięte okna ale kij. Piesek sobie hasał i nagle zza bloku wypada taki mały chłopaczek.. i tak głaska mojego psa i tak coś kręci i sam nie wie jak zagaić.. no i prawi do mnie, że on też ma pieska, bernardyna i cośtam, jednym słowem wcina mi się w gadkę z sąsiadką
A jak se pogadałam i mówię, że idę się przejść to ten chłopiec zerwał się na nogi i mówi "ja pani wyprowadzę pieska, jak mi Pani pozwoli i da smycz to go przyprowadzę" I teraz wielce uradowana, że nie muszę się kisić na słońcu siedzę se w domku i tylko czekam aż mi oddadzą gada bo niewiadomo skąd zaraz się wziął przy nas tłum dzieci obskakujących mojego psa A że Afgan kocha te dzieci osiedlowe to mu spasowało
Przygotowałam dla małego drobniaki, niech sobie chociaż loda kupi za tę dobroczynność

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 11:00   #1110
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ale to jeszcze nie czas na Ciebie! poczekaj jeszcze pare dni do tego 37 tyg, wtedy bedziesz miala juz donoszona
5 dni Ci zostalo i mozesz rodzic!!!
wg tego jak ja licze to juz donoszona
a jeszcze 5 dni hmm... to by bylo 10 dni od odejscia czopa...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości