|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cześć dziewczyny.
U mnie dzisiaj już tak bardzo śłońce nie swieci. Naszło mnie na smaki z dzieciństwa i zjadłam na śniadanie kaszę manną z konfiturą. Pyyyycha. Ostatni raz chyba na jakiejś kolonii jadłam. Śliczna córunia Farminki ![]() Anoxa, ja bym nie dała rady tego słuchać. Jak szłam na Izbę Przyjęć to chyba było otwarte okno porodówki i na podwórze dobiegał jakiś żałosny jęk i krzyk. Słyszałam może 5 sekund i aż się nogi pode mną ugięły... |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Dzien dobry
U mnie znowu gorąco ![]() Nawet na basen mi się nie chce bo tam woda ma 28 stopni, a nad jeziorkiem trochę brudna woda po powodzi. Kurcze ja zaczynam panikować, 2 miesiące mi zostały, ale jak na razie to wszystkie przed terminem rodzą, a do mnie jakoś nie dochodzi, że to już tuż tuż. Miesiąc przed to chyba będę mieć codziennie sra...aczkę ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- czy któraś z was ma ten płyn do kąpieli? http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=645884 bo sie nad nim zastanawiam, może nie potrzebna by już była oliwka, bo nie chcę przesadzać z kosmetykami |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam ![]() ![]() wiesz, ja myślę tak samo jak ty bo ja rodze za około 1.5 miesiąca i tez jak sobie o tym pomyśle to sie stresuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
a ja muszę zrobić co się da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, hd myślałam ostatnio o Tobie i powiedz mi co przewidują zrobić z Twoim mięśniakiem? Chcą go wycinać w trakcie porodu czy jak?
Bo jeden z ginów u mnie marudził, że operacje wewnętrzne (oprócz porodu) wykonuje się najprędzej pół roku po CC... Hm...
#1087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślałam, że będę miała, co nadrabiać a tu jak co weekend pustki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
ja tez mam mięśniaka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
mam duzego mięśniaka, który uniemożliwia poród naturalny
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli znajdą tam jeszcze jakieś mniejsze mięśniaki, do 2 cm (a to czesto sie zdarza) to prawdopodobnie je zostawią bo nie ma sensu wyłuskiwać ich z macicy. Prawdopodobnie i tak pojawiłyby się nowe, byłaby większa rana w macicy itd. Może się zdarzyć tak, że w kolejnej ciąży będę przechodziła podobną drogę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie chyba ide zdrzemnac bo pobudka byla o 5 i co chwile cos aaa mialam dzisiaj usg wszystko jest ok Hubcio dalej ma dwa duze jajeczka miedzy nozkami wiec jakiejs niespodzianki byc nie powinno no i wazy 3kg ![]() ![]() no i pan doktor powiedzial ze czekamy do poniedzialku w poniedzialek zrobimy od nowa badania i zobaczymy jak wyjda wyniki jak nie beda sie pogarszaly to mozliwe ze wypuszcza mnie do domu tgylko bede musiala co kilka dni na ktg przyjezdzac i usg tak wiec czekamy na poniedzialek ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- dzidzia a dietka sie nie przejmuj spokojnie poczekam do pn tymbardziej ze poszukalam juz na necie i wiem mniej wiecej jak to wyglada
![]() |
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mięśniak do 5 cm można usunąć laparoskopowo Ogólnie mięśniaki nie sa wskazaniem do CC. TYlko ich umiejscowienie, wielkość noga stanowić przeszkodę. Mój znajduje się w takim miejscu, ze uniemożliwia małemu wyjście ![]() Przy mięśniaku 4cm prawdopodobnie nic z nim nie zrobią. Takie mięśniaki należy "monitorować". Kilku lekarzy powiedziało mi, że usuwa się tylko w przypadku gdy: szybko rośnie (ale nie możesz brać pod uwagę okresu ciąży bo to normalne, że podczas ciąży rosną), gdy jest bardzo duży lub gdy krwawisz i masz duże bóle. Wszystko zależy od tego jaki to jest mięśniak i gdzie się znajduje. Pamiętaj też, że te mniejsze mogą po ciąży się zmniejszyć lub wchłonąć. To jak okres przekwitania (pod względem hormonów) ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() W moim przypadku tłumaczę sobię, że maluch ma tylko mniej miejsca. Mięśniak jest na zewnątrz macicy ale zajmuje miejsce w brzuszku. Tłumacze sobię, że mały ma i tak więcej miejsca niż np. w ciązy bliźniaczej ![]() Gdyby mój miesniak był wyzej to pewnie też zleciliby mi poród naturalny i dopiero w trakcie, w razie problemów zrobili CC. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje bardzo za odpowiedz ![]() ![]() dzisiaj boli mnie podbrzusze tak jakbym miala dostac okres ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Rozeznanie
|
Farminko gratuluje slicznej czarnulki!
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie rano bylo chlodno, okolo 20 stopni i chmurki a teraz wyszlo slonce i znowu jest masakra na dworze ![]() Zachecona porannym chlodem pojechalam do miasta poszukac stanika do karmienia.. jakas masakra same 'flaczki' biale bawelniane, a ja chce cos z fiszbinami wiec dzis chyba zamowie przez allegro bo mam dwa upatrzone, tylko boje sie o rozmiar...dziwnie tak bez przymierzania kupowac stanik ale chyba nie mam wyjscia.. Robie dzis chlodnik litewski ![]() A wczoraj zrobilam sernik na zimno z truskawkami i galaretka - ale chyba nie bede Was draznic zdjeciami :P
#1096 |
Wtajemniczenie
|
Jezu dziewczyny współczuję wam tych mięśniaków!!!!
Anoxa a co ty za olbrzyma tam wychodowałas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
kurcze gorąco mi
![]() ![]() powiedzcie mi czy ból w podbrzuszu taki jak bym miala dostać okres to skurcze czy co???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
No i wrocilam.
Dzidzia strasznie sie krecila, gin zauwazyl, ze chyba nie ma siusiaka. Nadal nie ma 100% pewnosci co do plci. Powiedzial, ze raczej dziewczynka, a jak bedzie chlopak to sie bardzo zdziwi. Wazy prawie 1700, jest ulozone glowka w dol. Nie chcialo pokazac buzki. Ogolnie wszystko jest ok. Szyjka zamknieta.
#1099 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ja ide we wtorek do gina zobaczymy co mi powie ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ja ide we wtorek do gina zobaczymy co mi powie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry. ja sie dzis czuje fatalnie. wszystko mnie boli: pachwiny, krzyz, brzuch. kazdy ruch sprawia mega bol a jeszcze maly sie strasznie kreci. mam troche skurcze ale narazie nie mierzylam jak czesto. masakra. aaa i twardnieje mi gora brzucha i co jakis czas czuje tam bardzo mocne klucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry!
u mnie wreszcie troszkę słonka wyszło i jakoś cieplej niż wczoraj - czyżby słoik z pogodą od Siali tak szybko doszedł? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie uwierzycie!! Przyszła paczka!!!! I to ta moja!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Łukasza oleje i części będą za 2 tygodnie hłe hłe hłe ![]()
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak farminka sie czuje alutka ciesze sie ze wszystko ok jaszczka super wiesci!!! i jak wozek?
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-12 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może spróbuj sobie pomyśleć, że przecież każdy taki skurcz czy ból przybliża cię do zobaczenia maleństwa to trochę ci lżej będzie znosić niewygody? bo twoja macica to po prostu szaleje z tym przygotowywaniem się do porodu, kto to widział tyle skurczy mieć... ![]() ps. byłam wczoraj ze znajomymi w pubie, oni pili pyszne zimne pifko a ja przez 4 godziny wypiłam tyle wody, że myślałam że pęknę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- wózek jest super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1105 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
no ja to juz bym chciala zeby sie zaczelo i skonczyly sie te moje meki wreszcie bo w sumie to od wtorku siedze i czekam kiedy sie zacznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 5 dni Ci zostalo i mozesz rodzic!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
leze sobie i wcinam czeresienki
![]() ![]() jaszczka chwal sie zakupami |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co.. wyszłam z psem i idąc wzdłuż bloku zagadnęłam sąsiadkę co ma kota też na parterze mieszka i chciałam zapytać jak to ona nauczyła kicię że jej nie ucieka bo i swoją chciałam przyzwyczaić. Okazało się, że jednak ucieka ale wraca, mniejsza z tym. Doopka, muszę mieć zamknięte okna ale kij. Piesek sobie hasał i nagle zza bloku wypada taki mały chłopaczek.. i tak głaska mojego psa i tak coś kręci i sam nie wie jak zagaić.. no i prawi do mnie, że on też ma pieska, bernardyna i cośtam, jednym słowem wcina mi się w gadkę z sąsiadką ![]() A jak se pogadałam i mówię, że idę się przejść to ten chłopiec zerwał się na nogi i mówi "ja pani wyprowadzę pieska, jak mi Pani pozwoli i da smycz to go przyprowadzę" ![]() ![]() ![]() ![]() Przygotowałam dla małego drobniaki, niech sobie chociaż loda kupi za tę dobroczynność ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze 5 dni hmm... to by bylo 10 dni od odejscia czopa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.