|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
rutyna i nie tylko
Witam
![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: rutyna i nie tylko
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skoro tak się kochacie i tak Wam zależy to po co ta przerwa? Takie przerwy zwykle odnoszą odwrotny skutek, niestety... ale bądźmy dobrej nadziei
![]() Również zaproponowałabym Wam jakiś wspólny wyjazd. Zaraz będą wakacje, może jakiś urlop? A jak się nie da jechać na dłużej to może chociaż wypad w weekend za miasto. Porozmawiać, pobyć tylko we dwójkę, nacieszyć się sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
po drugiej stronie szafy
|
A ja bym polecała nie wspólny wyjazd, a zajęcie się swoim życiem, zaprzestanie ciągłego oglądania się na niego.
Stałaś się przewidywalna w łóżku - a przepraszam, zaproponował jakieś innowacje? Chciał coś zmienić w waszym związku, żeby było lepiej? Inaczej?
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porozmawiajcie o seksie, o swoich fantazjach, o tym czego pragniecie, co Wam się podoba. I wprowadzajcie to w życie. Wyjazd na weekend nie pomoże jeśli i tak wszystko będzie wyglądało według dotychczasowego schematu. Ot będziecie się dalej nudzić tyle że widoki za oknem się zmienią ![]() I najważniejsze, uważasz że on się stara? Zaskakuje Cię? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja nie rozumiem dlaczego Ty się tak biczujesz i przyjmujesz cała winę i odpowiedzialność na siebie?
W związku są dwie osoby i obie powinny się starać aby było miło cieplutko, miód cud i orzeszki a Ty piszesz, ze chłopak rozczarowany bo jesteś przewidywalna ??? Powiem Ci szczerze , że rok to jest zbyt krótki czas aby wystąpiła rutyna, jestem z narzeczonym już ponad 5 lat, mieszkamy razem , żadne z nas jakis cudów nie robi a nie czujemy rutyny. Wymagaj od niego , nie bierz wszystkiego na siebie . Oboje się starajcie a przede wszystkim to może porozmawiajcie o tym co się dzieje. Pozdrawiam Cię ![]() Edytowane przez amy7 Czas edycji: 2010-06-12 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
stary jednooki dachowiec
|
Jeśli dotąd zajmowałaś się głównie nim - przestań. Zacznij poświęcać więcej uwagi sobie, hobby, znajomym. Nie ma nic gorszego od kogoś, czyj świat się kręci wokół innej osoby.
Wyjazd na weekend to też ciekawy pomysł - może spróbujcie? Ale tak szczerze, myślę, że jeśli nie chodzi o nadmierne zagłaskiwanie chłopaka z Twojej strony i właśnie ograniczenie swojego świata do jego osoby, to niewiele możesz zrobić. Rok to zdecydowanie zbyt krótko, by pojawiała się pełna rutyna i poważne wątpliwości...
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja tak jak poprzedniczki, też polecam wspólny wyjazd, oderwanie się od codzienności.
Nie wiem, czy razem mieszkacie, bo jeśli nie, to trochę szczerze mówiąc dla mnie dziwne, że już po roku wkradła się rutyna - a pomyślałaś, co by było, jakbyście mieszkali razem? byłby sens?
czekamy Edytowane przez kurakowa Czas edycji: 2013-04-07 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po 10 miesiącach w związku rutyna i znudzenie fizycznością drugiej osoby, gdzie przypuszczam nie mieszkacie ze sobą?
Co zrobić. Odpuścić. Bo nic z tego już nie będzie.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-06-12 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd to dobry pomysł.
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
O Matko Kochana!Znudziłaś mu sie po 10 miesiącach związku i się jeszcze biczujesz , że to Twoja wina?
Daj sobie spokój z tym facetem, bo nieważne jak się "będziesz starac" to i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to zawsze się starał mi dogodzić, aby było mi jak najlepiej. Ostatnio jednak zauważyłam że robiłam wszystko by MU było na pewno dobrze,i myśle ze w tym też tkwi problem.
Narazie nie mieszkamy razem, ale mieliśmy to w planach.Z wyjazdem będzie trudno , TŻ pracuje, i nie będzie miał raczej urlopu a z kasą nie jest u nas za dobrze, ale myślę ze postaram się coś wykombinowac ![]() Spotkałam się z nim dzisiaj i powiedział że nie chce tego kończyc, ze musimy się razem postarac i że nie widzi w ogóle u mnie że chce seksu z nim i nigdy nie zaczynam pierwsza żadnych zabaw. Do tej pory żyłam Jego życiem, rzadko spotykałam się ze znajomymi. Widywaliśmy się codziennie, jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to brak nam chyba jakiś urozmaiceń, przeważnie te same pozycje i takie same zabawy...
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.