|
|
#1 |
|
BAN stały
|
czy przesadzam?
Wczoraj po wycieczce klasowej pokazywalam chlopakowi rozne zdjecia moje i kolezanek. Powiedzial, ze jedna z nich jest ladna, ze wyglada jak lalka... Zrobilo mi sie strasznie przykro, w sumie to pozloscilam sie...On pozniej tlumaczyl, ze chodzilo mu, ze sztuczna, plastikowa, ale mysle, ze to specjalnie, bo widzial po mnie, ze cos juz jest nie tak:/ Ja ogolnie mam problem z chorobliwa zazdroscia, z niska samoocena.. Wiec nie wiem, moze przesadzam? Jak wy byscie zareagowaly?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: czy przesadzam?
Cytat:
Ech, nastoletnie problemy związkowe...
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Przesadzasz!
|
|
|
|
|
#4 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
powiedział i co z tego ???wyluzuj.. facet jest z Tobą a nie z nią...poza tym chyba przecież mogą podobać mu się też inne dziewczyny (co nie znaczy że Cię ma dla nich zostawić...) ja z moim TŻ bardzo często komentujemy wygląd innych, czasami nawet sama pokazuje mu dziewczyny które sa moim zdaniem ładne i pytam o zdanie... i nie rusza mnie to jak on potwierdzi lub powie że któraś jest ładna... trochę dystansu, bo facet rzeczywiście ucieknie...ale nie dlatego że inne są ładniejsze, tylko dlatego że próbujesz go opleść...
|
|
|
|
#5 | |
|
Buc
|
Cytat:
ukatrupiłabym go! wyklęła! obrzuciła kamieniami! nie zareagowałabym bo nie ma na co reagować. przesadzasz, nie może na na pewno. jak masz problem z samooceną to do psychologa.
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesadzasz. Ja w tym nie widze nic zlego. Sama jak widze jakies sliczne dziewczyny to szturcham TZ i mowie "patrz, jakie ona ma fajne oczy/wlosy" itp.
To ze jest z Toba wcale nie oznacza, ze ma klapki na oczach i nie widzi innych dziewczyn ![]() Ty nie zauwazasz przystojnych facetow? |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
tak, zauwazam przystojnym facetow, ale zabolal mnie ten tekst, ze wyglada jak lalka...jakby byla jakims idealem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
jak nie chciałaś wiedzieć, to było nie pytać. chyba, że oczekiwałaś, że będzie kłamał, jakie to masz brzydkie koleżanki i jaka to ty jesteś piękna.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzasz. Ewidentnie.
|
|
|
#10 | |
|
Buc
|
Cytat:
przestań. czepiasz się. bezpodstawnie.
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego to mamy tak samo z TZtem![]() przesadzasz dziewczyno i uwierz bo mowie Ci to ja, prawdziwa zazdrosnica
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie przesadzasz. Wyluzuj.
|
|
#14 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Tak, przesadzasz.
To, że uważa Twoją koleżankę za ładną, nie oznacza, że zaraz Cię rzuci i pobiegnie za tamtą. Skoro jest z Tobą, to najwyraźniej mu się podobasz.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Na świecie jest mnóstwo pięknych kobiet, na które na pewno jeszcze nie raz Twój chłopak zwróci uwagę, więc wyluzuj.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
przesadzasz!!!!!każdy ma prawo do swojego zdania!!!! ponadto wybacz, ale dla mnie okreslenie "lalka" byłoby obraźliwe, bo kojarzy mi się właśnie z czymś sztucznym, przesadzonym, z twarzą pełną make-upu i wypompowanym nienaturalnie biustem...na pewno nie kojarzy mi się z ideałem...chłopak jest z Tobą więc chce Ciebie...jakbyś mu się nie podobała to nie zawracałby Ci głowy..taką przynajmniej mam nadzieję..
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę,że powinnas mu uniemożliwić dostęp do internetu tam to dopiero jest istne siedlisko pięknych i sztucznych lalek
A tak na poważnie to popracuj nad swoją samooceną
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Tak
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpowiedz na pytanie: Tak!Przesadzasz!
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Prędzej go zrazisz swoją chorobliwą zazdrością, niż on zawiesi oko na jakiejś twojej koleżance. Wyluzuj, bo nikt nie lubi być trzymany na smyczy. A chodzenie wokół kogoś jak na skorupkach, żeby przypadkiem nie urazić ich delikatnych uczuć niewłaściwym słówkiem, skutecznie zabija wszelką sympatię - wiem, bo miałam taką przyjaciółkę, której byle słowo przypominało, jaka to ona beznadziejna, głupia, do niczego itp. i trzeba było rzucać wszystko i ją pocieszać. Teraz jad mi podchodzi do gardła, jak widzę jej nazwisko na ekranie. Współczucie szybko mija, irytacja się kumuluje. Chcesz, żeby tak się twój związek zakończył?
Tl:dr - tak, przesadzasz. |
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
Gdybyś ty mi pokazała np. zjaraną blondynę w różowej miniówce w białych kozaczkach,też bym powiedziała że wygląda jak lalka.
Daj mu wyrazić swoje zdanie. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem po co ci chodzi. Mój chłopak mówi na mnie lalka, i powiem ci wole jak mi po imieniu mówi bo jakoś to słowo mnie drazni... Więc czemu o cię uraziło?
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, ale wy wszystkie jesteście wyrozumiałe. To że dziewczyna pokazywała mu zdjecia koleżanek to nie znaczy iż oczekiwała iż będzie komentował w jakikolwiek sposób ich urodę. Po za tym takie zachowanie to jeszcze nie "chorobliwa" zazdrość. Co w tym nienormalnego iż nie chce by chłopak w jej obecności zachwycał się innymi? W waszych związkach tak jest i ok, ale to nie jest jedyna poprawna opcja. A to, że któraś z was nie uważa określenia lalka za komplement nie ma nic do rzeczy. Podejrzewam, że ton jakim to została wypowieedziane jasno mówił co chłopak miał na myśli.
Zakładam iż taka sytuacja zdarzyła się po raz pierwszy. Jak dziewczyny wcześniej pisały to normalne iż on będzie zauważał inne dziewczyny. Tego nie zmienisz i musisz zaakceptować. Twoja reakcja była przesadzona. Awanturowanie nic nie da. Jeśli przeszkadza Ci to, że on głośno zachwyca się innymi to poproś go by tego nie robił. Po prostu. Przecież nie musi komentować ładnych dziewczyn przy tobie. |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Nie dość, że czepiasz się szczegółów, to jeszcze posądzasz o kłamstwo. Super!
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są kobiety które wyglądają jak lalki ale skoro twój TŻ jest z tobą to najwyraźniej ty mu się bardziej podobasz więc zaufaj mu trochę uwierz w siebie i wyluzuj
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
a co myslicie o takim czyms, ze podglada jakas dziewczyne czesto na nk...?
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. A tak poważnie: tak, przesadzasz. A dla mnie np. tekst, że jakaś laska wygląda jak lalka, to taki pół-komplement, bo wg mnie ktoś, kto wygląda jak lalka jest sztuczny, nienaturalny. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Daj spokój, to naprawdę żaden problem
Ja rozumiem, że nasze "wyluzuj" nie sprawi, że przestaniesz się przejmować, ale bywa tak, że z robienia facetowi takich wyrzutów nic dobrego nie wychodzi
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Myślę,że nie potrzebnie się przejmujesz
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

co do pogrubionego to mamy tak samo z TZtem
15.08.2014