Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 08:41   #1681
angel001
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość

A co do odżywki to kup sobie serum z keratyną i ukrec z mazideł... najlepszy bedzie...i bardzo wydajne to jest
Kasiu zacielawiło mnie to serum keratynowe
rozumiem, że nie ma znaczenia jaki hydrolat do niego wezmiemy, czy polecasz moze jakis? bo chyba się skuszę.
Stary 2010-06-11, 09:18   #1682
Gonia
Zakorzenienie

a ja uzywam mleczka jedwabnego z keratyną z BU - jest fajne

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:29   #1683
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
oo i taniej wychodzi
a powiedz mi na długo Ci wystarcza?
Stary 2010-06-11, 10:17   #1684
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez angel001 Pokaż wiadomość
Kasiu zacielawiło mnie to serum keratynowe
rozumiem, że nie ma znaczenia jaki hydrolat do niego wezmiemy, czy polecasz moze jakis? bo chyba się skuszę.
Oj tak...polecam zdecydowanie to serum Ja używam hydrolatu rozmarynowego...w sumie innych nie używałam bo ten mi służy - i do skóry głowy i do twarzy/dekoldu
Ja zawsze napsikam dość sporo włosy - i są miłe w dotyku i nie mam problemu z rozczesywaniem - i nie obciąża dramatycznie włosów

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Ja mam jeszcze z mazideł też serum jedwabno-keratynowe... bardzo podobne do tego z BU...

Wszystko kupowałam na Mazidłach...i mogę sobie ukrecić kiedy chce i ile chce jakoś nie przepadam za gotowymi zestawami...
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:24   #1685
angel001
Zakorzenienie

Nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam to z BU
doczytałam, że długo realizują zamówienia, więc chyba nie dojdzie do mnie za tydzień, a wyjeżdzam
Stary 2010-06-11, 10:26   #1686
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

angel daj linka do tego mleczka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:30   #1687
sorina
Zakorzenienie

Dziewczyny poażcie jak wyglądają wasze włoski po dłuższym okresie.
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 10:41   #1688
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam to z BU
doczytałam, że długo realizują zamówienia, więc chyba nie dojdzie do mnie za tydzień, a wyjeżdzam
Hahaha... też myślałam tak jak ty... bo maja napisane na stronce taaaakie długie terminy A jakie było moje zdziwienie jak po 5 dniach od przelewu dostałam paczkę wieć mozę sie uda że dostaniesz paczkę szybciej
Stary 2010-06-11, 10:43   #1689
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
angel daj linka do tego mleczka
prosze
http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html

Cytat:
Hahaha... też myślałam tak jak ty... bo maja napisane na stronce taaaakie długie terminy A jakie było moje zdziwienie jak po 5 dniach od przelewu dostałam paczkę wieć mozę sie uda że dostaniesz paczkę szybciej
mam nadzieje, ze przyjdzie szybciej, w sumie to jak zwykle zrobiłam wszystko na szybko, bo jednak na mazidlach keratynowego serum wyszłoby wiecej, a i moze przyszloby szybciej
ale trudno, nastepnym razem zamówie tam
Stary 2010-06-11, 11:01   #1690
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

angel dzieki
Stary 2010-06-11, 11:15   #1691
sorina
Zakorzenienie

Ja też zamawiam to mleczko Powiedzcie mi tylko czy po nim włosy sa puszyste jak pisała jedna dziewczyna w opisie pod zamówieniem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 11:17   #1692
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zamowilam mleczko

a dzisiaj ma przyjsc prostownica

w poniedzialek przychodzi kolezanka robic mi zabieg
Stary 2010-06-11, 12:02   #1693
dusia8808
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

To mleczko jedwabne z keratyną z BU chyba faktycznie jest super sprawą a nie wiecie czy może wysyłają paczuszki za granice?? trzeba sie jakoś wcześniej przygotować, czekają mnie jeszcze poszukiwania pędzelka, żeby nie męczyć się jak Teken -malarskim

własnie zbieram sie do fryz po kolor na odrosty i podcięcie wykruszonych końcówek.. strasznie tu drogo
dusia8808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:36   #1694
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wystarczy kupic sobie pedzelek do nakladania farby
Stary 2010-06-11, 18:44   #1695
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

dziewczynki, ktoras pytala o zamowienia na allegro u dwoch panow, wplacilam w srodę a paczka dzisiaj juz u mnie jest pan pod nickiem JaYsOn czy cos w ten desen, pomyslał nawet zeby okleic buteleczki tasma, dzieki czemu nic nie mialo sie prawa wylac, wlozyl wszystko w koperte papierowa i jeszcze raz w bąbelkowa. brawa mu sie nalezą
teraz tylko musze kolezance zrobic,a potem ona mi, bo mam resztki szamponetki, a to chyba przeszkadza?
Stary 2010-06-11, 19:25   #1696
Milky_quartz
Zadomowienie

Prawie cały wątek przeczytany!
zamówiłam na allegro encanto ale jestem podekscytowana Jak już będę po na pewno zdam relację
myślicie, że morska woda bardzo wypłukuje keratynę? Czy może po kąpieli w słonej wodzie spłukać włosy pod prysznicem plażowym i wtedy będzie bezpieczniej?
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 19:47   #1697
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
Prawie cały wątek przeczytany!
zamówiłam na allegro encanto ale jestem podekscytowana Jak już będę po na pewno zdam relację
myślicie, że morska woda bardzo wypłukuje keratynę? Czy może po kąpieli w słonej wodzie spłukać włosy pod prysznicem plażowym i wtedy będzie bezpieczniej?
na moje przed kąpielą wmorzu/słonej wodzie...nałożyć odżywkę - tak dla ochrony... a potem po wyjściu z wody spłukać pod prysznicem i np nałożyć znów odżywkę...

a jak jużbedzieszw domu/kwaterze to porządnie zadbać o włosy i np popsikać jakims serum/mgiełka bez spłukiwania z keratyną...
Stary 2010-06-11, 21:42   #1698
Feliciti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ehinokokus Pokaż wiadomość
Dziewczyny wątek jest oczywiście o każdym prostowaniu keratynowym
Czym się różnią od siebie metody - odsyłam do 1go postu. Coppola jest jedną z najdroższych metod i moim zdaniem dobrą (jedynie do niwelowania puszenia, a nie prostowania włosów).
hmmm, zawsze się z Tobą zgadzałam bo masz i wiedzę i doświadczenie,ale tutaj muszę zaprzeczyć.zabieg Coppola wyprostował mi włosy w 95%.- dla mnie to sporo.mam konkretny skręt i mocne grube włosy.zabieg mi je wyprostował , wygładził,dodał blasku,sprawił że były miękkie,lejące wyprostowane (nie druty)i DUZO łatwiejsze w układaniu.niestety miałam też przyliz i mi osobiście przeszkadzał.z tego co się zorientowałam po encanto też "drutów"nie ma.tyle celem wyjaśnienia
Feliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:09   #1699
bianka12345
Raczkowanie

u mnie są druty, ale nie mam mocnego przylizu... Widziałam wlosy po Coppoli po 3 miesiacach i były takie sobie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-11, 22:24   #1700
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
na moje przed kąpielą wmorzu/słonej wodzie...nałożyć odżywkę - tak dla ochrony... a potem po wyjściu z wody spłukać pod prysznicem i np nałożyć znów odżywkę...

a jak jużbedzieszw domu/kwaterze to porządnie zadbać o włosy i np popsikać jakims serum/mgiełka bez spłukiwania z keratyną...
Kasiu a jaką odżywkę polecasz ? jakiej używasz?
Stary 2010-06-12, 09:07   #1701
zgonek
Przyczajenie

wczoraj siostra mi zrobila ten zabieg ))) dzisiaj ja jej będę. narazie wlosy sa idealnie proste nawet po nocy co prawda niezly przyliz ale z tego co wiem to po ok 2 tyg on zniknie i pozostana jedynie proste uniesione lekko wloski hehh mam nadzieje nie mam zdjęcia przed ale po pierwszym myciu wstawie co mi wyszlo. mialam bardzo kręcone swoje i mega puszące. mam takie pytanie chcialabym uzywac po myciu mgielke dwufazowa nawilzająco odzywiającą firym Ce-Ce

to jej skład:
aqua, cyclomethicone, hexametyhldisiloxane, PEG40 sorbitan peroleate, PEG40 hydrogenated castor oil, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, citric acid, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed collagen, hydroxyethylcellulose, cl 42090, parfum

mozna?
zgonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:07   #1702
ohyea
Raczkowanie

a ja mam pytanko
jak te wlosy sie prostuje w trakcie zabiegu mozna spiac reszte wlosow spinka jak robia to fryzjerzy czy wlosy sie wygniota i nie beda juz idealnie proste? tak samo jak naklada sie ten plyn to trzeba to robic na rozczesane wlosy czy mona tak obojetnie jak?
ohyea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:22   #1703
Milky_quartz
Zadomowienie

to samo pytanie mam co ohyeah

dziewczyny, na długo starcza to jedwabne mleczko?

katarzyna21- dzięki za odpowiedź.. hmm to trochę kłopotliwe, tak dziwnie na suche włosy nakładać odżywkę, ale może masz rację, że to jedyna ochrona. No, chyba, że będę się starała nie moczyć włosów - i tak jestem przyzwyczajona, bo z moją szopą po wyjściu z wody wyglądałam okropnie
a gdybym np. zamoczyła włosy w morzu bez tej odżywki, wtedy efekt od razu całkowicie znika? czy po prostu szybciej się wypłukuje?

Wybaczcie ale mam wątpliwości bo na całe wakacje planuję wyjechać nad Morze Śródziemne..

Edytowane przez Milky_quartz
Czas edycji: 2010-06-12 o 12:28
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 12:25   #1704
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
to samo pytanie mam co ohyeah
W trakcie prostowania można podpinac te które są jeszcze nie wyprostowana ...czyli prostować najlepiej od karku ku górze...
A nakładać na normalnie rozczesane...bo na jakiś kołtun to tak nie bardzo - toc to logiczne...jak byście potem wyprasowały prostownicą taki kołtun????

Angel - ja nie używan żadnej konkretnej odżywki... wszytkie resztki jakiemi zostały z przed zabiegu...
Ale najczęsciej CHI Keratin Mist i serum z mazideł - keratynowe i keratynowo-jedwabne
Stary 2010-06-12, 14:13   #1705
ohyea
Raczkowanie

czy to napewno jest bezpieczne?
jestem w polowie zabiegu ale oczy i zapach jest nie do zniesienia taki ostry, drazniacy ... czytalam ze wszyscy tak maja ale skoro tak jest to czy zabieg jest bezpieczny?
ohyea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:16   #1706
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
oo i taniej wychodzi
a powiedz mi na długo Ci wystarcza?

mleczko jest wydajne, bo jest dosyć wodniste, więc po przelaniu sobie w buteczkę z atomizerem jest fajną odzywką w spreyu

Wystarcza mniej więcej na miesiąc

Ps. i bardzo łatwe w wykonaniu, bo przelewa się tylko z małych buteleczek w jedną dużą....

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez zgonek Pokaż wiadomość
wczoraj siostra mi zrobila ten zabieg ))) dzisiaj ja jej będę. narazie wlosy sa idealnie proste nawet po nocy co prawda niezly przyliz ale z tego co wiem to po ok 2 tyg on zniknie i pozostana jedynie proste uniesione lekko wloski hehh mam nadzieje nie mam zdjęcia przed ale po pierwszym myciu wstawie co mi wyszlo. mialam bardzo kręcone swoje i mega puszące. mam takie pytanie chcialabym uzywac po myciu mgielke dwufazowa nawilzająco odzywiającą firym Ce-Ce

to jej skład:
aqua, cyclomethicone, hexametyhldisiloxane, PEG40 sorbitan peroleate, PEG40 hydrogenated castor oil, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, citric acid, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed collagen, hydroxyethylcellulose, cl 42090, parfum

mozna?
Coś mi nie pasują te silikony , one chyba o le dobrze pamiętam należą do tych najgorszych, nie zmywalnych przez szampony bez slsów. Ale mogę się mylić

Stary 2010-06-12, 15:17   #1707
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
mleczko jest wydajne, bo jest dosyć wodniste, więc po przelaniu sobie w buteczkę z atomizerem jest fajną odzywką w spreyu

Wystarcza mniej więcej na miesiąc

Ps. i bardzo łatwe w wykonaniu, bo przelewa się tylko z małych buteleczek w jedną dużą....

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Coś mi nie pasują te silikony , one chyba o le dobrze pamiętam należą do tych najgorszych, nie zmywalnych przez szampony bez slsów. Ale mogę się mylić
chyba tez sie skusze jak zrobie zabieg, w przyszlym tygodniu, sobie i kolezance, zamieszcze zdjecia do oceny.
zamowie chyba jeszcze hydrolizat keratyny i dodam do odzywki do splukiwania bo boje sie ze wlosy bedą sie buntowac.
Stary 2010-06-12, 15:20   #1708
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ohyea Pokaż wiadomość
czy to napewno jest bezpieczne?
jestem w polowie zabiegu ale oczy i zapach jest nie do zniesienia taki ostry, drazniacy ... czytalam ze wszyscy tak maja ale skoro tak jest to czy zabieg jest bezpieczny?
chyba bezpieczny
każda z nas ma się póki co dobrze

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
chyba tez sie skusze jak zrobie zabieg, w przyszlym tygodniu, sobie i kolezance, zamieszcze zdjecia do oceny.
zamowie chyba jeszcze hydrolizat keratyny i dodam do odzywki do splukiwania bo boje sie ze wlosy bedą sie buntowac.

ja właśnie używam mleczka jedwabno-keratynowego z BU i dodaję keratynę z Mazideł do szamponu Babydream (bez sls)

Stary 2010-06-12, 21:30   #1709
sorina
Zakorzenienie

Jestem po trzydniowym maratonie z Encanto . Najpierw siostra potam ja a dziś koleżanka na fotelu Jutro wymyję i zobaczymy co z tego wyszło Zaopatrzyłam się w sprzęt dwie prostownicę, dwie suszarki , trzy maski chirurgiczne i jeden duży stojący wiatrak Wiatrak dawał radę bo oczy piekły tylko jak wyłączałam go. Plecy za to bolą strasznie bo jednak tyle godzin stania :/ ale 3 miesiące spokoju
Stary 2010-06-13, 06:44   #1710
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Jestem po trzydniowym maratonie z Encanto . Najpierw siostra potam ja a dziś koleżanka na fotelu Jutro wymyję i zobaczymy co z tego wyszło Zaopatrzyłam się w sprzęt dwie prostownicę, dwie suszarki , trzy maski chirurgiczne i jeden duży stojący wiatrak Wiatrak dawał radę bo oczy piekły tylko jak wyłączałam go. Plecy za to bolą strasznie bo jednak tyle godzin stania :/ ale 3 miesiące spokoju
jeju nie strasz, ja czaje sie na zabieg,encanto juz u mnie w domciu, musze zrobic sobie i kolezance a nie mam ani wiatraka ani masek chirurgicznych
po ilu dniach mozna myc wlosy? wiem,ze 3 dni nie mozna ich zwiazywac i trzeba na nie uwarzac, ale mycie?

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości