Wszystko co chcielibyście ale wstydzicie się zapytac cz. IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-13, 11:59   #4291
Wenress
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście ale wstydzicie się zapytac cz. IV

Dlaczego w nowych autobusach i tramwajach są montowane krzesełka z takim materiałem (załącznik) , które wg mnie są po prostu obleśne, bo nie da sie ich porządnie wyczyścić, a nie te stare, plastikowe, jak mój avek? Ok, może nie są super wygodne, zwłaszcza latem, ale można sie przecież przemęczyć, nikt godzinami komunikacją miejską nie jeździ, a są przynajmniej łatwe do wyczyszczenia. Jakieś pomysły?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 12:10   #4292
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Uwielbiam tą restaurację!
Danie po polsku wymawia się po prostu 'Szarma',
W restauracji na pewno można brać na wynos, ale o dopłatach nic mi nie wiadomo.

Dziekuje
Zamierzam sie wybrac na Szarme wlasnie -mam ten kod i bedzie za 9.90 i nigdy tam nie bylam wiec pytam

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Dlaczego w nowych autobusach i tramwajach są montowane krzesełka z takim materiałem (załącznik) , które wg mnie są po prostu obleśne, bo nie da sie ich porządnie wyczyścić, a nie te stare, plastikowe, jak mój avek? Ok, może nie są super wygodne, zwłaszcza latem, ale można sie przecież przemęczyć, nikt godzinami komunikacją miejską nie jeździ, a są przynajmniej łatwe do wyczyszczenia. Jakieś pomysły?
Wlasnie moze dlatego zeby bylo wygodniej niz na tym plastiku i niby ladniej.
A szczerze mowiac to oni pewnie ani plastiku ani materialu nie czyszcza wiec..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 12:23   #4293
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja np. dużo bardziej wolę te z materiałem. Te plastikowe są odpychające
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 12:34   #4294
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Też uważam, że te materiałowe krzesełka są bleee. Szczególnie jak się powycierają i zostaje na nich taki czarny osad
siarczan_sodu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 12:55   #4295
Alciaaa
Rozeznanie

Znacie jakieś strony ze sklepami internetowymi z odzieżą i bielizną damska? I najlepiej nie jakąś ekstra drogą.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 13:13   #4296
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Wlasnie moze dlatego zeby bylo wygodniej niz na tym plastiku i niby ladniej.
A szczerze mowiac to oni pewnie ani plastiku ani materialu nie czyszcza wiec..
Wbrew pozorom czyszczą, gdyby nie, to byśmy sie chyba przyklejali do tych siedzeń :/
I właśnie te plastikowe np od rana są zupełnie czyste, później bywa różnie.
Btw niedawno byłam w Łodzi i jak zobaczyłam syf w ich tramwajach, nowych pesach, to szok. W Poznaniu rzadko które stare tramwaje są takie brudne i śmierdzące... ble.

Ćwiczę!
Stary 2010-06-13, 13:18   #4297
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Znacie jakieś strony ze sklepami internetowymi z odzieżą i bielizną damska? I najlepiej nie jakąś ekstra drogą.
Jesli chodzi o bielizne to zalezy jaki masz rozmiar stanika, bo niewiele kobiet moze korzystać z większości sklepów ze względu na bardzo wąską rozmiarówkę. Te z szeroką rozmiarówką to np www.milena-bielizna.pl www.dopasowana.pl www.lasenza.co.uk

No i nie wiem co tam jeszcze, zajrzyj sobie na wątek o dobrze dobranych biustonoszach tam jest tego więcej. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415605

A co do odzieży to bonprix.. albo szusz.com.pl nie jest tego tam duzo ale mnie sie jej ciuszki podobają

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-06-13 o 13:34
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-13, 13:23   #4298
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Wbrew pozorom czyszczą, gdyby nie, to byśmy sie chyba przyklejali do tych siedzeń :/
Btw niedawno byłam w Łodzi i jak zobaczyłam syf w ich tramwajach, nowych pesach, to szok. W Poznaniu rzadko które stare tramwaje są takie brudne i śmierdzące... ble.
W pesach? W pesach są ładne siedzenia i do tego materiału akurat nic się nie przyczepia. I taki jest też w tych nowszych tramwajach. Gorzej jest tam, gdzie siedzenia są wyłożone takim jednolitym granatowym materiałem...nie wiem jaki inteligent wpadł na pomysł obicia nim siedzeń...każdy jeden włos na nich jest, brud, jakieś ciemne są, brrr...normalnie coś obrzydliwego Nawet jak są wszystkie siedzenia wolne, to nikt mnie nie zmusi, żebym na tym usiadła

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 13:32   #4299
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Wyobrażacie sobie być uczulonym na komary?
Mój Tż jest uczulony. Jak go cokolwiek (nawet jakaś muszka) ugryzie wyskakuje mu wielki bąbel
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
moja mama jest uczulona na promienie słoneczne opalanie dal niej może skoczyć się wizytą w szpitalu a znała chłopaka który był uczulony na powietrze
na powietrze? Czyli musiał siedzieć w jakiejś bańce??

ja też czytałam ten artykuł w Bravo (to było Bravo Girl bodajże) o dziewczynie uczulonej na wodę, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Tym bardziej, że takie przypadki można policzyć na palcach i nie wiem czy akurat my mielibyśmy taki przypadek w Polsce
Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Myślę, że to nie kwestia terenu ale nieważne
Komary lubią jeziora. Tak samo teraz ciągną do terenów zalanych przez powódź. Mój wujek, który mieszka niedaleko zalanych terenów mówi, że teraz trudno wyjść z domu, by nie być pokąsanym przez komary....

Cytat:
Dzięki za chęci, ale niestety to specjalna kwitnąca wiśnia. Chociaż pomysł jest dobry, z braku kwitnącej wiśni, mogę spróbować ze zwykłą Też szczęśliwie mam na ogródku wisienkę, pychotka
Nie znam się na wiśniach, myślałam, ze wiśnia jest tylko jedna

ja tam wolę czereśnie
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 13:34   #4300
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
A widzialas te nowe co niedawno miasto zakupiło? Na razie robia tylko jazdy testowe, ale z zewnatrz wygladaja imponująco. Ciekawe jak jest w środku.
Stary 2010-06-13, 13:47   #4301
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
No moze..nie jezdze codziennie komunikacja miejska wiec nie wiem.
A w ogole jesli mowa o komunikacji -wkurza mnie ze kasowniki z tylu w autobusach najczesciej nie dzialaja.. i przepychaj sie przez tlum ludzi do kasownika z przodu ..
Ale to nie wina MPK tylko ludzi ktorzy nimi kursuja i maja zwyczaj psuc kasowniki/malowac po tramwaju i siedzeniach.

W ogole ja we Wrocku spotkalam sie z innymi obiciami..ale jak jestem zmeczona to nie zwracam na to uwagi tylko siadam.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-13, 14:53   #4302
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Uwielbiam tą restaurację!
Danie po polsku wymawia się po prostu 'Szarma',
W restauracji na pewno można brać na wynos, ale o dopłatach nic mi nie wiadomo.
ja myślałam że to jest Szaorama
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 14:54   #4303
CaRooLa
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Mam pytanie, wiecie może, skąd się biorą takie uwypuklenia w masie solnej po jej pieczeniu? I jak to zlikwidować!
Bo ostatnio bawię się z moją 7letnią kuzynką i robimy z masy solnej taką rodzinkę, pieska i takie tam. Uzupełniam braki z dzieciństwa No i często w wypiekach robią się takie uwypuklenia, że jak się na nie naciśnie, to czuć, że w środku jest powietrze. Dzisiaj nawet dziura się zrobiła, aż Mała się popłakała. I ogromnie mnie to trapi, jak takie cuś zlikwidować.
On the other side
CaRooLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 14:59   #4304
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
o a jeszcze jedno mam pytanie , wiecie jaka ma być pogoda w lipcu haha? może któraś z was jest jasnowidzem
Podobno burze i deszcze, ale i upalnie. Jasnowidzem nie jestem, w TV mówili.

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
W nocy bym jeszcze zrozumiała, ale one latają w dzień - może czatują na nocną miejscówkę pod żarówką
No właśnie. Ja nadal nie wiem, a to ciekawe - dlaczego w dzień te muchy krążą wokół żyrandola???
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:32   #4305
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Oooo a wy dziś tu o muchach? wczoraj poznym wieczorem wkurzała mnie strasznie jedna mucha taka wielka i troche śnięta, nie bardzo kontaktująca i latala mi dookoła głowy, kompa, łóżka, nooo tak mnie szlag trafiał!! A mnie ostatnio najmniejsza piierdoła z równowagi wytrąca.
I tak sobię myślałam po cholere ona od paru godzin tak lata w kółko?! chyba tylko po to by mnie wkuu....rzyć i miałam was o to zapytać ale se myśle srodek nocy, może sobie daruje takie głupie pytania
Stary 2010-06-13, 16:14   #4306
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
W pesach? W pesach są ładne siedzenia i do tego materiału akurat nic się nie przyczepia. I taki jest też w tych nowszych tramwajach. Gorzej jest tam, gdzie siedzenia są wyłożone takim jednolitym granatowym materiałem...nie wiem jaki inteligent wpadł na pomysł obicia nim siedzeń...każdy jeden włos na nich jest, brud, jakieś ciemne są, brrr...normalnie coś obrzydliwego Nawet jak są wszystkie siedzenia wolne, to nikt mnie nie zmusi, żebym na tym usiadła
Akurat w pesach odrzucił mnie wygląd ogólnie, wszystko tam było brudne, tzn głownie ściany. Być może jakoś dziwnie trafiłam, bo byłam tylko jeden dzień więc dużo nie jeździłam, ale było naprawdę nieciekawie
Chyba wiem o jakim materiale mówisz, tylko u nas jest zielony - też nie siadam na tym

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
A widzialas te nowe co niedawno miasto zakupiło? Na razie robia tylko jazdy testowe, ale z zewnatrz wygladaja imponująco. Ciekawe jak jest w środku.
Nie widziałam, w mojej okolicy niestety same stare jeżdżą, ewentualnie czasem te przerobione wysokopodłogowe ale chodzi Ci o Solarisy? Uwielbiam ich autobusy

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
No moze..nie jezdze codziennie komunikacja miejska wiec nie wiem.
A w ogole jesli mowa o komunikacji -wkurza mnie ze kasowniki z tylu w autobusach najczesciej nie dzialaja.. i przepychaj sie przez tlum ludzi do kasownika z przodu ..
Ale to nie wina MPK tylko ludzi ktorzy nimi kursuja i maja zwyczaj psuc kasowniki/malowac po tramwaju i siedzeniach.

W ogole ja we Wrocku spotkalam sie z innymi obiciami..ale jak jestem zmeczona to nie zwracam na to uwagi tylko siadam.
Ta, niektórzy muszą wszystko popsuć najgorsze i tak są przystanki - powybijane szyby, pozrywane rozkłady jazdy, szkoda gadać. Kasowniki w autobusach też często nie działają, ale nie wiem w jaki sposób można je zepsuć, może to nie ludzie tylko np źle działają i są wyłączone?

Ćwiczę!
Stary 2010-06-13, 16:38   #4307
TmargoT
Zakorzenienie

dlaczego kiedy boli głowa mówi się,aby uderzyć się w palec.
czy to prawda,ze mózg nie jest w stanie znieść 2 bóli na raz?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:39   #4308
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam, w mojej okolicy niestety same stare jeżdżą, ewentualnie czasem te przerobione wysokopodłogowe ale chodzi Ci o Solarisy? Uwielbiam ich autobusy
Tak, Solaris nazwane Tramino

http://www.mpk.poznan.pl/projekty/54...zie-w-poznaniu
Stary 2010-06-13, 16:46   #4309
CaRooLa
Raczkowanie

TmargoT, nie wiem, czy to prawda, ale Dr House to stosował
On the other side

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-13, 16:49   #4310
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Piękny
Pewnie dadzą go na pestkę. Do mnie na pewno nie wjedzie, a szkoda. No ale miło, że takim wypasem będzie można pojechać w Poznaniu

Ćwiczę!
Stary 2010-06-13, 16:55   #4311
Alciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o bielizne to zalezy jaki masz rozmiar stanika, bo niewiele kobiet moze korzystać z większości sklepów ze względu na bardzo wąską rozmiarówkę. Te z szeroką rozmiarówką to np www.milena-bielizna.pl www.dopasowana.pl www.lasenza.co.uk

No i nie wiem co tam jeszcze, zajrzyj sobie na wątek o dobrze dobranych biustonoszach tam jest tego więcej. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415605

A co do odzieży to bonprix.. albo szusz.com.pl nie jest tego tam duzo ale mnie sie jej ciuszki podobają
Moja kuzynka kupowała w bonprixie i mówi, że rozmiary były jakieś dziwne. Że musiała kupować xs czy tam xxs a i tak na niej praktycznie wisiały. Co prawda jest malutka i chudziutka ale często kupuje M i są dobre. Co Ty mi możesz powiedzieć o rozmiarach?

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:58   #4312
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dlaczego kiedy boli głowa mówi się,aby uderzyć się w palec.
czy to prawda,ze mózg nie jest w stanie znieść 2 bóli na raz?
wątpię żeby to działało na dłuższą metę, co najwyżej na chwilę, ale podejrzewam że po ustąpieniu bólu palca głowa zacznie boleć dwa razy bardziej
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:59   #4313
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny
Pewnie dadzą go na pestkę. Do mnie na pewno nie wjedzie, a szkoda. No ale miło, że takim wypasem będzie można pojechać w Poznaniu
Miasto kupiło 45 takich. Ja mam koło siebie 15, wiec pewnie bede miała okazje sie nim przejechać, ale to dopiero za rok lub dwa. Widziałam jednego na Moście Dworcowym, ale w białej wersji. Wygląda imponująco.
Stary 2010-06-13, 17:12   #4314
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Moja kuzynka kupowała w bonprixie i mówi, że rozmiary były jakieś dziwne. Że musiała kupować xs czy tam xxs a i tak na niej praktycznie wisiały. Co prawda jest malutka i chudziutka ale często kupuje M i są dobre. Co Ty mi możesz powiedzieć o rozmiarach?
Jest wątek o bon prixie na modzie chyba.. to mozesz sobie poczytać, mówią własnie ze trzeba brać mniejszy rozmiar niz sie ma.. choć ja bralam takąą kapotkę taki jakby długi sweter.. noszę 38 a wzielam rozmiar 36/38 i dobry

Chociaz ostatnio chyba zwariowali zamowilam bluzkę i przyszla mi po 2 miesiącach chociaz w sumie ja sie cieszylam bo juz mi sie odechcialo ją mieć a tak mialam pretekst by nie odebrać
Ale pierwszym razem przyszło mi po tygodniu.
Stary 2010-06-13, 17:29   #4315
Jamajka007
Zakorzenienie

Jak wzmocnić działanie maski do włosów?
Tzn wiem jak - poprzez ciepło, ale w jaki sposób ogrzać włosy? W okresie zimowym grzałam ręcznik na kaloryferze, ale zanim dobrze owinęłam głowę, zdążył się ochłodzić. Poza tym teraz już kaloryfery nie grzeją.
Gdyby dziś była taka pogoda jak wczoraj, owinęłabym głowę ręcznikiem i wyszła na balkon, ale niestety przy dzisiejszej pogodzie mogłabym co najwyżej się przeziębić...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 17:31   #4316
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Tzn wiem jak - poprzez ciepło, ale w jaki sposób ogrzać włosy? W okresie zimowym grzałam ręcznik na kaloryferze, ale zanim dobrze owinęłam głowę, zdążył się ochłodzić. Poza tym teraz już kaloryfery nie grzeją.
Gdyby dziś była taka pogoda jak wczoraj, owinęłabym głowę ręcznikiem i wyszła na balkon, ale niestety przy dzisiejszej pogodzie mogłabym co najwyżej się przeziębić...

ja zakładam na czepek gruba wełniana czapke i tak sobie chodze kilka godzin
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 17:57   #4317
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat w pesach odrzucił mnie wygląd ogólnie, wszystko tam było brudne, tzn głownie ściany. Być może jakoś dziwnie trafiłam, bo byłam tylko jeden dzień więc dużo nie jeździłam, ale było naprawdę nieciekawie
Chyba wiem o jakim materiale mówisz, tylko u nas jest zielony - też nie siadam na tym

Ta, niektórzy muszą wszystko popsuć najgorsze i tak są przystanki - powybijane szyby, pozrywane rozkłady jazdy, szkoda gadać. Kasowniki w autobusach też często nie działają, ale nie wiem w jaki sposób można je zepsuć, może to nie ludzie tylko np źle działają i są wyłączone?

Kurcze...mnie się pesy zawsze właśnie czyste wydawały...w porównaniu do tych starych tramwajów z tymi obleśnymi krzesełkami, brrr Może jakoś źle trafiłaś...ale aż niemożliwe mi się to wydaje - to na pewno była pesa?

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
ja zakładam na czepek gruba wełniana czapke i tak sobie chodze kilka godzin
Ooo...dobry patent Nigdy na to nie wpadłam

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-13, 17:59   #4318
CaRooLa
Raczkowanie

Mam jeszcze jedno pytanie Niech ktoś będzie tak łaskawy i wytłumaczy mi pewną scenę z Chirurgów (2 odc I serii).
Meredith powiesiła w "szatni" szpitalnej ogłoszenie, że szuka współlokatorów. Następnie jest scena, gdy jakaś pielęgniarka rozmawia z Meredith.
Meredith- Na pewno jesteś miła, ale nie pasujesz do tego domu.
Pielęgniarka- Czemu? Jestem spokojna, nie słucham głośno muzyki, nie imprezuję...
M- Gdzie byłaś, gdy spadł Challenger?
P- Co?
M- Ten wahadłowiec.
P- W przedszkolu.
M- No właśnie. Nie.
I Meredith odchodzi.
Czy to chodzi o to, że ta pielęgniarka była za młoda? Nie wiem, czasem mnie jakieś zaćmienie umysłowe łapie

I powtarzam jeszcze swojego wcześniejszego posta :
"Hej Dziewczyny!
Mam pytanie, wiecie może, skąd się biorą takie uwypuklenia w masie solnej po jej pieczeniu? I jak to zlikwidować!
Bo ostatnio bawię się z moją 7letnią kuzynką i robimy z masy solnej taką rodzinkę, pieska i takie tam. Uzupełniam braki z dzieciństwa No i często w wypiekach robią się takie uwypuklenia, że jak się na nie naciśnie, to czuć, że w środku jest powietrze. Dzisiaj nawet dziura się zrobiła, aż Mała się popłakała. I ogromnie mnie to trapi, jak takie cuś zlikwidować. "
On the other side
Stary 2010-06-13, 18:14   #4319
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość

Ja kładę maskę na włosy, zakładam czepek i ogrzewam to suszarką. Potem nakładam ręcznik ( nie musi być ciepły) i chodzę tak trochę. Jak mam czas to nagrzewam jeszcze raz

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 18:24   #4320
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

czy jedzenie codziennie np. po 2-3 jogurty może być w jakiś sposób szkodliwe?
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości