|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
Oto cała moja historia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
![]() To że teraz jestem szczupła, nie gwarantuje, że zawsze tak będzie ![]()
![]() |
#4083 | ||
Zakorzenienie
|
dziś w koncu przyjeżdza nasz kolega z Holandii jedziemy do niego do ostrwii aby odebrac resztę naszych rezczy, które nam się wtedy nie zmieściły.
Cytat:
![]() Narazie o tym nie myśle, bo nie wiem czy na staż moge w ogóle iść, jesli nie, to pogadam z nią czy jest jakaś inna opcja zatrudnienia. Poza tym jesli bym zaszła w ciąze to i tak tego awansu bym nie skonczyła robic, a mam w planach zajść w ciązę jakos w ciagu roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a po drugie, to i tak moje marzenie to praca w szkole wiec przedszkole (a tym bardziej prywatne) to tylko na pewien czas by było. Cytat:
ooo to bym była w podobnej sytuacji ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie do końca, bo ja tylko asystuję, a ty prowadziłabyś grupę. W każdym razie mam nadzieję, ze uda Ci się dostać do szkoły, skoro to akurat najbardziej ci odpowiada. Tak się zastanawiam czy w ogóle składać dokumenty do pracy do szkół. W sumie zawsze w przedszkolu chciałam pracować, no i wydaje mi się, że do przedszkola jest więcej szans, bo więcej miejsc pracy, no ale zobaczymy jak to będzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() baja powodzenia ![]() corii oj to drogi ,nawet bardzo ![]() e jak bedziesz o siebie dbala to bedziesz szczupla ![]() ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-06-13 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle, ze warto złozyć, chyba ze kompletnie szkoła ci nie psuje, to nie ma się co męczyć. A czy więcej szans?? Sama nie wiem. To chyba wszystko zalezy od etatów wolnych. Nigdy nawet się nad tym nie rozmyslałam ![]() Szkoda, że nie mam znajomości w szkolnictwie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ale ja nie dbam o to, żeby być szczupła, jem co chcę i kiedy chcę, kalorii nie liczę, potrafię frytki o 22 zjeść, a waga jest kogucia ![]()
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To raczej otylosc Ci nie grozi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4090 | |
Zakorzenienie
|
baja_86 to rozumiem aleeeee co wazne masz juz doswiadczenie - wiec teraz znalezienie pracy bedzie prostsze choc mam nadzieje ze zostaniesz w tym przedszkolu bo wiem ze ci sie podobalo..
![]() ![]() ![]() ![]() no i zdecydowanie latwiej jest znalesc prace w przedszkolu - zgadzam sie bo w szkole masz klasy 1-3 np po 2 w danym roczniku (teraz bedzie wiecej) wiec pracuje 6 nauczycieli a w przedszkolu 3,4,5i 6 latki po 2 nauczycieli to juz 8 ale najczesniej jest wiecej oddzialow wiec wiecej ludzi pracuje.. no i jakos mam wrazenie ze w szkole zeby sie dostac to trzeba miec ogromneeee znajomosc - wieksze plecy niz jak do przedszkola tam czesciej z marszu przyjmuja niz w szkole... Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem od dzieci możesz więcej wymagać, bo potrafią już wiele, ale jednak wolę uczyć ich tego wszystkiego od początku, choć to mozolna praca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus cala ta schematyczna czesc.. robisz ksiazke uzupelniasz i tyle.. a ja wole zeby dzieci same wymyslaly prowadzily dyskusje zastanawialy sie nad czyms robily doswiaczenia tworzyly rozne taatrzyki podzialy na role... i wogole zeby sie tworczo rozwijaly ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-06-13 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Martucha dokładnie
![]() anuulaa kupiłas juz sobie tę sukienkę? jaka jest jakościowo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
zaraz tesciowa wpadnie na herbate, sie juz 20 minut spoznila
![]() a ja bym sobie teraz grzanek zorbila na patelni, nosz kurde ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() nieznosze takiego czegos... naszla mnie teraz taka refleksja wiec uwaga bedzie wywod hahahahahaha ![]() ![]() NIENAWIDZE spoznialstwa wrecz odrzuca mnie... jak sie ktos spoznia to szlak mnie trafia.. mam takich znajomych ktorzy notorycznie sie spozniaja juz kilkarazy mialam ochote wyjsc z knajpy albo cos... serio.... rozumiem jak sie spoznisz i dzwonisz ze stalo sie to i to ale jak nie daje sie znac tylko traktuje to jako cos normalnego to juz wogole... bo powiem potem sory za spoznienie... ehssss ja wyznaje zasade ze skoro ja potrafie byc punktualna to reszta tez moze.... u mnie jest taki podzial ze moi rodzice sa bardzio punktualni i jak tez a moja siostra nie i juz milion razy mialam ochote ja zabic... a najlepiej jest u tz bo tam opcja bycia na czas to poezja.. rodzice to olewaja i ich synowie tez... moj wojtek sie przeze mnie nauczyl punktualnosci i jest zawsze na czas a reszta... a to zakrawa o taka paranoje ze np. - zostajemy wszyscy zaproszeni na wigilie do tesciow na 18, o 18 jestesmy a tam tesciowa niegotowa - bo przeciez myslalam ze sie spoznicie.. - 18.30 braci jeszcze nie ma bo to standard... mozna dostac na lep... albo urodziny najstarszego brata - jestem jeszcze u wojtka w domu i jest np za 17;45 a mamy byc na 18 i mowimy ze my juz idziemy a tesciowa do tescia- no tak trzeba by bylo sie zaczac zbierac to co ty sie idziesz kapac najpierw czy ja.?. no ja robie takiiieeeee oczy no ale... co tam godzina spoznienia... przychodzimy do tego brata a oni w szkooku ze juz jestesmy bo my jeszcze nic niezczelismy przygotowywac bo wszyscy sie spozniaja.... PARANOJA... dla mnie spoznienie to brak szacunku dla osoby z ktora sie umowilas.. dla jej prywatnego czasu.. bo jak sie umawiam na 19 to jestem na 19 a nie 19.30... jakbym chcila na 19.30 to tak bym sie umowila... proste... a tym przypadku jestem niedozdarcia.. RADYKAL ![]() ![]() a tak poza tym to ja jestem umowiona z siostra i 2 kumpelami maja byc na 16 ciekawe czy sie spoznia az bede patrzec...
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
chwilke mnie nie było i zabieram sie za podczytywanie rzucił mi sie post martuchy opatrzony w zdjęcia wiec skomentuje odrazu śliczny brzusio ![]() ![]() Dziewczyny mam do was prosbe kupiłam ubranie na wesele i nie wiem jakie mam do tego dodatki wziasc sa to spodnie i tunika beda białe sandałki na koturnach i prawdopodobnie jakies bolerko białe ale nie wiem co z kolorem torebki bizuterii jakbyscie miały jakies pomysły to byłabym wdzieczna bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochane, zdałam dzisiaj ten egzamin na 5!!! ![]() Odezwe się później!
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
agnes fajna tunika
![]() ja bym zalozyla biala bransoletke ![]() albo cos w kolorze tych guziczkow na kwiatkach. Torebka tez biala ![]() martucha haha jaki bulwers ![]() ![]() ja bym na Twoim mijscu do niech tez brala zapas spoznienia. Albo jesli ich zapraszasz Ty, to mowic im godzine wczesniejsza niz impreza jest na prawde ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Własnie wrociliśmy ze spacerku za 2 tyg wypada nam rocznica myślimy nad wyjazdem gdzies na wekend szukam jakiegos fajnego pensjonatu w górach
#4100 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Nie czuję nóg. Jak wyszłam z męzem o 12 z domu, tak dopiero wrócilismy. mega długi spacer, obiad u tesciowej i znowu spacer a potem po rzeczy z HOlandii do kolegi... padam
Cytat:
![]() Ale nie zgodze się z tym, ze w skzole lekcje polegają tylko na uzupełnieniu ksiązki czy cwiczen. Jak miałam lekcje, to bardzo duzo robiłam poza cwiczeniami, całe tłumeczenie jakiegoś zagdnienie to było przedstawienia, konkursy, łamigłowki, doświadczenia i inne rzeczy . Mysle, ze nawet jest więcej wtedy mozliwosci by wytłamaczyc jakis temat dzieciom w wieku szkolnym niż przedszkolnym. Wszystko zalezy od podejscia nauczyciela. Zarówno w szkole jak i w przedzkolu (zerówka tez ma podręczniki) nauczyciel moze isc schematycznie wg przewodnika , wszytsko robic jak na odwal a moze to robic twórczo. To nie jest tak, że w szkole się na da wyjśc poza podręcznik, da się i własnie na tym to polega. Powinno się wychodzic nawet poza mury szkoły, nawet na korytarz jesli to pomoze bardziej coś dzieciom pokazac, zrozumiec. Wszystko zależy od nauczyciela i jego kreatywności ![]() Gucia gratulacje Tez nie nawidze spóźnialstwa, a rodzina TZ ma to we krwi niestety. TZ kiedys potrafił się i godzinę spóźniac teraz juz tak nie robi, za to tesciowa jak ma przyjsc to zawsze ok pół godz się spóżni, jak my przychodzimy na obiad, to też nigdy nie jest jeszcze gotowa ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-06-13 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
gucia gratulacje
Ja bylam dzis u gina,okazuje sie ze ta lekarka przylatuje z Katowic co dwa tygodnie specjalnie do mojej miejscowosci.W ogole czytalam o niej opinie na necie i ma bardzo dobre ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zadomowienie
|
czeeeeść
![]() nadrabiam Was gaduły i sporo mi jeszcze zostało ![]() a tak na szybko Domi wszystkiego naj na nowej drodze życia ![]() ślicznie wyglądałaś ![]() do wszystkich mamuś, które w ostatnim czasie na badaniach były, cieszę się dziewczyny, że w każdym brzuszku zdrowy bobasek mieszka i oby tak do porodu było ![]() u mnie pomału leci, po przedszkolu padam na twarz, skaczę biegam i bawię się z dziećmi wczoraj byliśmy troszkę odpocząć nad wodą, skwar nieziemski i w efekcie dziś jestem bardziej zmęczona niż byłam wczoraj odezwę się jak wszystko nadrobię całusy dla wszystkich ![]()
#4104 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się z Kliwą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2010-06-13 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
czesc laski
po dlugich dniach uczenia zdalam 2 najgorsze egzaminy ![]() ![]() maz nie zdal jednego za 2 tyg poprawka, ale koles est naszym promotorem, bedzie dobrze za 2 tyg oddaje wstep i zakonczenie no i cala prace, no i pewnie 17 bede sie bronic a tym czasem lec ena kolejne piwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków za moją obronę jutro
![]() ![]() Dam znać jak będę po, o ile będę w stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do spozniania to ja wlasnie tak nie chce - zebyt mowic ze cos jest na inna godzine... dla mnie to niepowazne.. Cytat:
owszem - najwazniejsze tam gdzie sie lubi.. i owszem nie robi sie rzeczy tylko w ksiazkach ale jak sie przekonasz material jest TAM MASAKRYCZNIE przeladowany ze jak sie ni eleci zgodnie z tym co w przewodniku to sie niezrealizuje programu - czyli dupa bo dzieci beda mieli braki.. i mnie kusilo zawsze prowadzenie wlasnie w szkole twoczych zajec itd.. ale jak gadalam z mlodymi nauczycielkami - kolezankami z uczelni to mowili ze one tez tak mialy NA POCZATKU ze cos przekaza dzieciom tworczo inaczej nie podrecznikowo ale po awanturach od rodzicow - ze tyle zaplacili za podreczniki i "przytykach': ze napewno one cos za to braly do kieszeni - a teraz podreczniki sa na wpol puste i tyle tam jest dziur - co z tego ze te tematy zrealizowala ciekawiej.. jak nie jest wypelniione od deski do deski to jest zle.. i badz tu tworczy.. a w przedszkolu nie jest tak ciezko bo tematow nie jest az tylko i mozesz nimi tasowac.. a w ksiazkach jest mniej tresci i nie wiem jak u inych u nas ksiazki robi sie glownie po poludniu bo w zajeciach glownych nierobi sie ksiazkowo.. to jest jako powtorzenie popoludniowe... w szkole jak czegos nie zrealizujesz to dupa.. moga miec luki.. a w przedszkolu nadrobisz to po poludniu czy w innym terminie.. bo jest wiecej czasu dzieci sa dluzej... no chyba ze po zmianie podstawy jest "mniej" w programie ale watpie... nauczyciel owszem super jak jest tworczy ale musi trafic jesczze na fajnych rodzicow ktorzy pozwola na polowiczne korzystanie z ksiazki... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.