|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? V
Kupiłam sobie podkład adaptacyjny z Oriflame, odcień Porcelain, ale muszę go sprzedać
Kolorek jest jak najbardziej ok, ale krycie zerowe i to go u mnie dyskwalifikuje. Eh... Ciekawe tylko kto mi kupi taki jasny Mam strasznie błękitne oczy i kilka razy słyszałam już, że mam oczy wampira ![]() Z komarami też mam problem, bo na dodatek jestem na nie uczulona :/ Zaraz puchnę i mam ogromne bąble. Psikam się OFFem i to trochę pomaga, ugryzie mnie jeden albo dwa, ale strasznie wtedy śmierdzę dla otoczenia |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nakładany gąbeczką/pędzlem oczywiście.strasznie współczuję alergii, ja z kolei na wszystko, co pyli, część owoców/warzyw i pleśń ale już nauczyłam się z tym żyć
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Revlona to muszę chyba na allegro zamówić, bo w sklepach oczywiście odcienie za ciemne... Ale na razie planuję zakup podkładu "mineralnego" z Catrice. Podobno jest dobry, zobaczymy. Niestety nie stać mnie na "prawdziwe" minerały za 60-70zł... A tamten z Oriflame muszę "opchnąć" komuś
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie nie zazdroszczę ![]() na allegro są dużo tańsze podkłady revlona niż w sklepie ja używałam buff, bo jest tak samo jasny, ale nie wpada w różowy. teraz jak się cera poprawiła to się na lżejsze rzeczy przerzuciłam
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc sama już nie wiem jakby z tym Ivory było... Z podkładami zawsze problemy mam
|
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
EDM na allegro kosztuje 40 zł, z przesyłka, ale jest to podobno bardzo zawyżona cena, bo w zbiorowym zamówieniu z zagranicy wychodzi dużo taniej (ale nie wiem ile dokładnie, bo nie zamawiałam: 20? 30? )
jak dla mnie EDM można bylo uzyskać kryjący efekt |
|
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to lepszy i lżejszy wydaje mi się nowy Photoready, ale on ma drobinki.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-06-13 o 19:58 Powód: literówki |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast jako podkład na jakąś okazję nadaje się rewelacyjnie - na własny ślub nałożyłam go na bazę matującą z sephory, co z tego, że trochę maskowate, jak całą noc przetrwał z jednym tylko przypudrowywaniem
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szkoda, bo bardzo dobrze się u mnie sprawdza, ma dobre krycie i jest bardzo trwały.używałam Buff, Ivory wg mnie nie jest jaśniejszy, z tym że jest (po ściemnieniu) bardzo różowy co nie wygląda najlepiej; ja mam porcelanową, chłodną buźke, ale szyję nieco ciemniejsza, lekko oliwkową więc się w miarę wyrównuje koloryt i nakładałam normalnie dłonią, wyrobiłam sobie rękę i udaje mi się nie robić smug gąbeczką też próbowałam, ale miałam wrażenie, że za dużo podkładu na niej zostaje, a ja jestem strasznie skąpa![]() ugryzł mnie komar tuż pod okiem i wyglądam jak Quasimodo (czy jak to się tam pisze) wiem już, jak odstraszyć komary, ale teraz jak się pozbyć bąbla? zawsze używam pasty do zębów, ale nie chcę wysuszyć delikatnej skóry pod okiem
|
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pomaga tylko Fenistil żel na ukąszenia komarów. Nic więcej. Obojętnie gdzie mam tego bąbla smaruję Fenistilem, bo szybko łagodzi swędzenie i opuchliznę. Jestem alergikiem (uczulona na komary) więc nie interesuje mnie czy wysusza czy nie, dlatego w tym temacie się niestety nie wypowiem.
|
|
|
|
#373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje odkrycie roku nie potrafię już palcem nakładać podkładu. Sephora i The Body Shop mają w swojej ofercie, Inglot chyba też. Dzięki pędzlowi nakładasz mniej podkładu a i efekt lepszy! Cytat:
![]() Cytat:
ale za to pędzel jest idealny ja już o smugach zapomniałam, odkąd nie używam kremów silnie matujących i właśnie pędzla ja też chłodny odcień. buff na szczęście trzymał się dobrze, a miałam masakryczny trądzik swojego czasu, także zależało mi na takim full kryciu. a mnie jakoś komary nie gryzą
|
|
#374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na allegro znalazłam podkłady EDM za 42zł, może kiedyś kupię, bo jakoś nie za bardzo rozumiem się w tych zbiorowych zamówieniach na wizażu A skoro komary Cię nie gryzą, to się ciesz Kochana
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakoś nie mogę przekonać się do podkładów w proszku tylko płyn lub kamień.oj cieszę się strasznie ![]() ![]() rossman ma naprawdę świetne produkty, ostatnio wkręciłam się balsam isaana rewelacja, a 8zł!
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
a czy słyszałyście coś o wycofaniu rozświetlacza z essence - tego w okrągłym pudełeczku AOH??? bo wczoraj go szukałam, nie było go nigdzie w szafach, co więcej, na półkach nie było podpisu pod pustym miejscem - co mogłabym zauważyć, gdyby był wykupiony...
![]() a za to jest jakiś sun club - z SUN (ofkors, jakże by inaczej latem) w nazwie! - dwie wersje, dla brunetek, i dla blondynek - prawie niczym się nie różnią w zasadzie hehehe ![]() no i nadaje się tylko jako bronzer, i to przy oszczędnym użyciu...
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
AOH już dawno został wycofany
![]() jakby, ktoś miał na zbyciu ja chętnie przygarnę
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pamiętam, że jakiś czas temu bourjois miał w swojej ofercie takie czekoladki błyszczące... na allegro były za grosze, teraz już widziałam tylko te ciemne. a zamarzyły mi się.
|
|||
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie żartuj! To sam duży podkład wyniósłby mnie jakieś 20-30zł... Chyba się skuszę Wy z tym AOHem macie tak jak ja z pudrem sypkim mineralnym z Essence. Jak zachciało mi się go wypróbować, to dowiedziałam się, że wycofali
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zużyłam 2 opakowania i jakos do głowy mi nie przyszła myśl, że mogą go wycofac, myślałam, że jest częścią takiej podstawowej kolorówki, a ostatnio nie szukałam go, bo miałam z limitowanki ten moonlight - a tu klops... trzeba będzie bliżej się przyjrzeć rozświetlaczom z bella, wiem, że jest kilka odcieni i nawet są jasne, no i zostają też kulki z pierra rene, ale trochę drogawe
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi ci o Bell Planete Illuminator to nie polecam go
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zostałam zaatakowana przez jakże kochaną ciocię, że jestem taka blada i powinnam się opalić, ponieważ wtedy będę wyglądała zdrowo. I ciocia użyła tu porównania "jak świnka"...
Później doszły jeszcze na to narzekania, że jestem taka chuda i mam sine ręce. Nie ma jak kilka miłych komplementów. A kiedy ciocia dowiedziała się, że podoba mi się jasna cera, to była wielce zadziwiona. Ehh, moja edukacja na temat tego, że opalanie przyspiesza proces starzenia nie pomogła, jak o ścianę...
Świadomie dbam o siebie z wizażem Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2010-06-13 o 23:58 |
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Fiasco, dobry ten komplement z wampirem dostałaś
![]() ![]() Jeszcze w związku z Revlonem, to ja akurat też zaliczam się do zadowolonych użytkowniczek Ostatnimi czasy polepszyła mi się cera i stosuję sam puder zwykle, ale Revlon zawsze mam 'na czarną godzinę' lub na większe wyjścia. Z nim czuję się bezpiecznie![]() A śniło mi się, że opalił mi się kark i plecy i byłam potwornie spanikowana. Ale za to, jak się obudziłam, to zalała mnie fala radości, że opalenizna była tylko senną marą
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też lubię swoje blade lico. generalnie mam straszny "problem" z opalaniem się; na przykład nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek opaliła się w mieście. Chodzący ekran słoneczny ze mnie
na wakacjach używam filtrów oczywiście, bo lubię się prażyć na słońcu ale nawet bez nich - drobne poparzenia, skóra robi się delikatnie brązowa i znika po tygodniu.ale lubię opaleniznę z tubki mam spore pajączki na nogach, trochę przebarwień potrądzikowych na twarzy (coraz mniej!) i taki kolor mi to wszystko kryje latem.---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę obczaić tego z Inglota bo Sephory u mnie nie ma, TBS też pewnie nie dostanę, poza tym na pewno Inglot z nich najtańszy
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są dosyć często na pędzle.
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na spacerku - i efektem są czerwone ręce - zwłaszcza prawa (do teraz czuję że jest ciepła od słońca) i czerwony nos. Jedyne co bym chciała ciut przyciemnić to nogi, no a będę miała ciemne ręce ;p
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na paznokciach granatowy lakier, taki kolor szkolnego mundurka. Nie mam już tak jasnej łapki, ale kolor jest urzekający
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-06-14 o 08:31 |
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
elianka,piękny ten lakier!Jakej firmy?Wczoraj byłam z przyjaciółką w kinie na'Sex and the city 2'(super film na taki wypad
).Spacerowałyśmy sobie po krakowie...byłam cała zafiltrowana i... niestety też przeżyłam koszmar opalenizny, ale na jawie :/ lekko opaliło mi dekolt,ale jak dzisiaj się temu przyglądnęłam, to już opalenizna zeszła bałam się,że mi wyjdzie wysypka(mam lekkie uczulenie na słońce)ale na szczęscie nic się nie pojawiło Poza tym nie mogę się doczekać zamówionego biga z Pixie-odcien Breena 0
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Kolorek jest jak najbardziej ok, ale krycie zerowe i to go u mnie dyskwalifikuje. Eh... Ciekawe tylko kto mi kupi taki jasny
Mam strasznie błękitne oczy i kilka razy słyszałam już, że mam oczy wampira 

nakładany gąbeczką/pędzlem oczywiście.
Ale na razie planuję zakup podkładu "mineralnego" z Catrice. Podobno jest dobry, zobaczymy. Niestety nie stać mnie na "prawdziwe" minerały za 60-70zł... A tamten z Oriflame muszę "opchnąć" komuś
to faktycznie nie zazdroszczę 

a szkoda, bo bardzo dobrze się u mnie sprawdza, ma dobre krycie i jest bardzo trwały.
gąbeczką też próbowałam, ale miałam wrażenie, że za dużo podkładu na niej zostaje, a ja jestem strasznie skąpa