|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c
Nie znam się na tym, ale informatyka dzieli się chyba na kilka "specjalizacji" nie wiem .
Cytat:
daj znać jak wypróbujesz te rajstopy
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c
Hej ho.
Ilsa, dla mnie ta strona wygląda średnio graficznie. tzn. dość nieprofesjonalnie, ale nie wiem, ile wkładu w nią włożył, bo się na tym nie znam. Poza tym czytanie jej mnie bolało, a podobno wcześniej było gorzej? 1. nie robi się spacji przed znakiem interpunkcyjnym, 2. Literówki: "Główniee", "sie" (zamiast "się"), "poprostu" (a ma być ze spacją), "wyslij" zamiast "wyślij"; interpunkcja: przecinki przed "że", "ale" i w wielu innych miejscach; błędy typu "web designer" osobno, ale "webdesign" pisał już łącznie; zdania nieskładne. to pierwsze o "zamieszkiwaniu w stolicy Wielkopolski" po prostu mnie zabolało. "mieszkam w stolicy Wielkopolski" lub "zamieszkuję stolicę Wielkopolski", poza tym po tym "ale nie tylko" powinien coś dopisać, bo póki co wynika z tego zdania, że poza web designem zajmuje się mieszkaniem w Poznaniu. niech napisze: "ale nie tylko - projektuję także blablabla, a to wszystko robię prosto ze stolicy Wielkopolski" czy coś. To jest luźniejszy styl, ale nie dziecinny. poza tym "ukończył liceum o profilu...", a nie "na profilu". Poza tym "co oferuję?" - odpowiedź: "identyfikacja", to brzmi tak: "oferuję identyfikacja", niech on się nie boi odmieniać przez przypadki! przed "informatycznym" łącznik też na początku nowej linijki, nie tylko na końcu poprzedniej. "zainteresowania" z małej litery. cała ta wypowiedź w tej rubryce prosi się o przecinki. włoskie fury przemilczę - jeśli to ma pokazać poczucie humoru, to raczej na zasadzie: "o-o. mamy do czynienia z dzieciuchem albo lansiarzem", zamiast: "ale fajny koleś z dystansem i pomysłem" - moim zdaniem, jak tak to wszystko zostanie, to jako potencjalny klient uznałabym, że M. nie przykłada się do stworzenia własnej strony, dlatego nie powierzę mu swojej. 2. teksty luzackie - hejka, włoskie fury itp. są dla mnie podkreśleniem, że nie jestem luzacki, tylko niedojrzały. luzackie, śmieszne teksty są w porządku według mnie, ale to brzmi tak: "szampan, dziw...ki, strzelanina i imprezka się zaczyna" tak jak pisałam - grafika też mnie nie powala od samego początku (np. że w pasku w zakładce w Mozilli wyświetla się tylko jego nick czy login - bez żadnego rozwinięcia i nawet bez miniloga), po kliknięciu w Twą wspaniałość jest się z powrotem u góry strony itp. choć kilka rzeczy jest fajnych. w każdym razie póki co dostałam choroby sierocej po przeczytaniu tego tekstu. i pomyśleć, że to pisał Polak... Dziewczyny... wczoraj oblewaliśmy, że siostra P. zdała prawko, spiłam się i na jej pytanie o nasze podejście do ślubu z godzinę jej opowiadałam wszystko, co się działo w ostatnich miesiącach, że się czułam tym zażenowana i w ogóle. nawet jej o forum powiedziałam (w ukryty sposób, ale jednak ) i teraz mi z tym głupio. ja to jestem baran ![]() druga rzecz - moja teściowa ma mnie za plotkarę. wczoraj siez nią chwilę widziałam i opowiadała pewną historię, po czym dziś do mnie zadzwoniła, prosząc, żebym nie opowiadała o tym nikomu trzecia rzecz - powiedziałam mamie, że w sumie to w drugiej turze chyba zagłosuję na Kaczyńskiego, a ona się rozpłakała, powiedziała, że mnie nie poznaje, że konserwatywna rodzina mojego konkubenta mnie przekabaciła i oczywiście się na mnie darła... nie docierało do niej, że po prostu nie cierpię Komorowskiego i dlatego, a nie że nagle zmieniłam poglądy. ona swoje. rozstałyśmy w atmosferze wkurzenia. masakra... ogólnie - zamiast się dziś uczyć, leczę kaca, myślę o sobie, że mam niewyparzony jęzor i ogólnie jest mi źle. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-06-14 o 09:29 |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, nie przejmuj się, i tak Cię kochamy
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Na Jedynce leci Brygada RR
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się, że kupiliśmy dziś 2 paczki pistacji w tym jedna z solą i pieprzem. Nigdy nie jadłam takich, a są super
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj czułam jak ktoś gotował coś z czosnkiem
![]() Lubię ten zapach
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dziś miałam potrawę z czosnkiem
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie lubie czosnku zbytnio - ani zapachu ani smaku
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
no ja dostałam ostatnio makaron ze szparagami, z czosnkiem, pomidorkami i czymś jeszcze i był świetny
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, uwaga
jestesmy na stronie 69
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który kolor ?a on chciał kiedyś zająć się pisaniem gier ale mało go nie zdzieliłam po głowie, bo przecież to się piraci to byśmy nie mieli co do garnka włożyć ![]() bardzo wam dziewczynki dziękuję że się tak przejęłyście tą stroną - naj, proszę wyedytuj jego login (tzn. słowo na h co mówisz że się wyświetla) (i to się tak wyświetla bo to nie jest serwer tylko taki pojemnik do trzymania plików, normalnie coś jeszcze będzie - jakaś favicona czy co) bo jego mamusia go czasem wpisuje do internetu i nie chcę znowu zmieniać loginu wszędzie żeby mnie nie śledziła przekażę mu szczególnie Twoje uwagi polonistyczne bo na razie wpisał tam byle co, ale żeby to wszystko tam poprawił. Fajnie gdyby dostał gdzieś staż i pracował te 8 godzin dziennie na wakacje bo chce oszczędzić na laptopa dotykowego i nasze wakacje. Ja też bym chciała na cały etat i z tych pieniędzy mieć: wakacje, laptopa nowego (mama ma możliwość zniżki ale to jak zaliczę rok), stanikiiiii
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-06-13 o 19:40 |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
grafit, mam nadzieję, że nie będzie jak pidżama
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak samo jak i lekarz... załóżmy taki ginekolog... jest ginekologiem, ale też powinien wiedzieć, co się robi jak jest zapalenie płuc. Poza tym... po to już od podstawówki zaczynają nas uczyć różnych rzeczy, żebyśmy byli wszechstronni, co nie znaczy że mamy perfekt umieć historię Polski, fizykę czy matematykę. Cytat:
Reszty nie cytowałam, żeby za dużo miejsca nie zajmować. Ale... kac- nawet najlepszym się zdarza ![]() To, że teściowa uważa Cię za plotkarę... może niezupełnie, tylko powiedziała Ci coś a dopiero potem pomyślała, że nie chce by to wyszło i powiedziała to zapobiegawczo. Odnośnie kłótni z mamą... szczerze mówiąc ja tego nie rozumiem. Każdy ma swoje poglądy polityczne (i nie tylko) i trzeba to uszanować. Ja akurat będę głosować na Kaczyńskiego i moi rodzice też, ale wiem, że gdybym głosowała na Komorowskiego, to nie byłoby z tego powodu nieprzyjemności. Dorosła jesteś i uważam, że to nie Tobie powinno być źle, tylko mama powinna zrozumieć to, że masz swoje zdanie. [btw. zauważyłam, iż bardzo dużo używam słówka "że" w wypowiedziach ]A weź... nie koleguję się z Tobą ![]() Zboczuszek Nie wiem, ale ja też bym wzięła grafit podobają mi się takie spodenki
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, jak zrobić w nowym Wordzie numerację, która jest widoczna dopiero od np. trzeciej strony tekstu ??
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
kombinuj tak jak w 2003 w formatowaniu numeru stron mówisz od której ma numerować
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: szukałam u siebie w wordzie i nie mogę znaleźć, więc nie wiem. Ja używam One Note, bo Worda nie lubię
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-06-13 o 20:52 |
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nie - numeruje albo od pierwszej strony albo od drugiej jeśli pierwsza jest tytułowa. Nie ma mozliwości zażyczyć sobie, żeby numery były dopiero na stronie szóstej widoczne :/ jak kasuję na jednej stronie numer to kasują się wszystkie
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Zwies fajne te gaciorki choć nie na mój szeroki zadek
ja w takich wyglądałabym jak 3-drzwiowa szafa Alladyna ![]() nie umiem sobie miejsca znaleźć z nerwów
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki po weekendzie. W sobotę promotor podpisał mi przyjęcie pracy
A teraz dostałam od mamy maila ze zdjęciami wczorajszego gradu. Bilans jest słaby bo poobijało samochód, wybiło szybę, stłukło szybę w domu i są uszkodzenia na tynku, kominie itd. Masakra. Oj nie ma Sandomierz szczęścia w tym roku. |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
odpowiedź z jakiegoś forum
1. ustawiam kursor na trzeciej stronie. 2. układ strony -> znaki podziału -> podzialy sekcji -> następna strona. 3. wstawianie -> numer strony -> np dół strony -> zwykły numer 4. od ręki powinna ustawić Ci się edycja stopki i zakładka "projektowanie" z wcisniętym przyciskiem "połacz z poprzednim" - odznacz to - jeżeli nie ma to przejdź do stopki w sekcji 2 5. przejdź do stopki w sekcji 1 i z paska wstawianie -> numery stron -> usun. 6. kliknij dwukrotnie poza stopką/nagłowkiem aleks, obronili Cię przed tą dziwaczką ? gigantyczny ten grad... Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-06-13 o 21:04 |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks świetnie, że wieczór się udał. I dobrze, że lasce nie przyszło do głowy Cię bić, bo owszem, mężczyźni by Cię obronili ale pieron wie co mogła zrobić (zadrapać twarz albo coś).
Rzeczywiście Sandomierz obrywa ostatnio, tyle nieszczęść w ciągu kilkunastu dni
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie sama bym sobie poradziła pewnie, ale mój TŻ od razu mnie odgrodził od niej i zaczął jej tłumaczyć, że się pomyliła i żeby poszła. Po czym przyszedł jakiś jej kolega i ją odciągnął od naszego stolika. A chwilę później widzieliśmy jak właściciel wyprowadza laskę.
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam od tego, później jakoś naszarpałam się i w końcu mam ![]() W starym Wordzie to się dało normalnie robić a teraz jakieś cuda wianki trzeba odprawiać
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Czepiła się mnie "Mea Culpa" Enigmy. Zawsze lubiłam tą piosenkę, ale dopiero dzisiaj się wsłuchałam w słowa i doszłam do wniosku, że jest totalnie erotyczna. No i się mnie czepiła, słucham już pół godziny...
W sumie to lepiej, bo rano miałam fazę na "a ona robi loda mu bo umi ( ), robi loda mu.... jakie to piękne jest"
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to drugie też się kiedyś mnie czepiło |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie, że Polska zdobyła już 2 gole na Mistrzostwach w RPA?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Bo mierzyłam takie alladynki z niskim stanem w Hm na dziecięcym i było tragicznie 

) i teraz mi z tym głupio. ja to jestem baran

13.03.2008
Tak samo jak i lekarz... załóżmy taki ginekolog... jest ginekologiem, ale też powinien wiedzieć, co się robi jak jest zapalenie płuc.