![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rodzice TZ
Jakie macie dziewczyny relacje z rodzicami Waszych TZ?
![]() Ja mam pozornie dobre, ale ostatnio wylewa się ze mnie żółc... Piszcie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodzice TZ
Ja mam relacje na odleglosc, czyli widuje (w moim przypadku) tylko mame Tz raz na ruski rok, ale jak juz uda nam sie pogadac to dobrze sie rozmawia, ale ze wzgledu na to ze Tz tam nie ciagnie ja tez tam nie bywam, ale jest mi to obojetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
TŻ ma tylko mamę i tak ogólnie bym powiedziała że nasze relacje są ok
![]() wiadomo są czasem jakieś nieporozumienia ale tego nigdy nie da się uniknąć, jak powie coś głupiego to umiem się delikatnie zrewanżować ![]() w każdym bądź razie nie mam problemu żeby iść do niej i pogadać czy wypić z nią piwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ ma tylko tatę, jak się z nim spotkam to można pogadać, jest ok, ale ogólnie wolę go unikać z przyczyn osobisto -rodzinnych
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A widzicie a mój TZ ma mame i tate i siostre. Pozornie normalna rodzina, swieta, spotkania etc.
Tylko mnie wkurza (jestem jedynaczka, wiec moze nie wszystko rozumiem), ze ciagle musi cos dla nich robic, gdzies jechac, cos zalatwic, kogos zawiezc, przywiezc, odwiezc. Doprowadza mnie to do szalu, bo w tej rodzinie wszyscy sa pelnoletni, pelnosprawni i moga sami zalatwiac swoje sprawy. Nie mowie, zeby komus nie pomagac, ale na Boga 3-4 razy w tygodniu to dla mnie przegiecie, bo ktos sam moze swoj tyleczek gdzies zawiezc albo sobie sam kupic kabel czy szpadel. Ja lubie pomagac ludziom, uwazam sie za empatyczna osobe, ale wtedy, gdy ktos tej pomocy potrzebuje np. jest chory, jakas zyciowa sytuacja, cos nieprzewidzianego. Tutaj zamienilo sie to w jak ja to okreslam - 'dupczenie'. Nie jestesmy jeszcze malzenstwem, nawet nie narzeczenstwem, ale staz mamy bardzo dlugi. Siostra TZ konczy studia, wiec nie jest dzieckiem. Doprowadza mnie to do furii, nie to ze pomaga, tylko ze go wykorzystuja. Nie mam rodzenstwa, ale jakbym miala dwoje dzieci to je sie traktuje rowno chyba, zwlaszcza ze roznica wieku jest 2 lata! Wypowiedzcie sie dziewczyny, bo ja mam totalny metlik petlik w glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkacie jeszcze osobno każdy ze swoimi rodzicami? to takie coś jest normalne ![]() ja ostatnio umówiłam się z TŻ nad jezioro, ale się okazało że tata wyjeżdża i muszę być na miejscu w razie gdyby trzeba było jechać do babci do szpitala i klops, cały dzień w chacie wydaje mi się że sporo pomagam, ale nie uważam żeby ktoś mnie wykorzystywał ![]() wyjazdy z babcią na cmentarz, zawożenie mojej mamy gdzie tam chce (fryzjer, koleżanki, działka), pomaganie tacie w firmie, sprzątanie z mamą mieszkania czy odwożenie mojej siory na busa do szkoły albo gdziekolwiek indziej - zwyczajne dla mnie sprawy nie wiem czy o takich rzeczach piszesz? wiadomo czasem mnie to drażni kiedy któryś dzień z rzędu muszę gdzieś latać po pracy, ale jeszcze mieszkam z nimi więc nie marudzę podejrzewam że jak się wyprowadzę na swoje to już nie będą mnie tak prosili o wszystko (ale mi pewnie po części będzie tego brakować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No tak, ale wypadek z babcia i szpitalem to ja bym nie miala najmniejszych watpliwosci czy pretencji i nigdy nie mialam.
U mnie w domu jest inaczej, kazdy zalatwia swoje sprawy sam i prosi o pomoc jak naprawde czegos potrzebuje a nie bo sie tak nauczyl. Jeszcze wkurza mnie nierowne traktowanie jego i siostry, ze do roboty jest on natomiast siostra to juz nie musi nigdzie jechac i nic robic. Na pewno widze to zle, bo patrze ze swojej perpektywy, nie jestem obiektywna, bo jestem w srodku a nie na zewnatrz. A i mieszkamy osobno, kazde z nas z rodzicami. TZ pracuje i robi doktorat, takze ma sporo na glowie a w weekend zamiast odpoczac i wyspac sie to heja na dzialke i do roboty! Edytowane przez mujerguapisima Czas edycji: 2010-06-11 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
z babcią ok
![]() ale robię wiele innych pierdółek (jak tata nie ma czasu to i na badanie techniczne pojadę albo odebrać papiery od jego pracowników ![]() ![]() ale jest tak że kompletnie nie ma przez to czasu dla ciebie? widzicie się raz na tydzień czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Na poczatkach naszej znajomosci Tz tez jezdzil zalatwial itd bo jako jedyny mial prawko i auto - auto dostal od mamy na 18-stke i przez to musial sie zgadzac, co mu sie strasznie nie podobalo. Teraz jak ma juz inne auto i wiecej przebywa u mnie, tam tylko nocuje, to juz tak nie jezdzi, ale u nas jest inna sytuacja bo Tz nie ciagnie do rodzinnego domu i nie jest z rodzina zzyty
![]() Nie wiem co Ci poradzic, bo ja np z moja familia jestem zzyta i u nas tez wszyscy sobie pomagaja, choc auto od swieta uzywamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Mi jak Tz jezdzil gdzies to przeszkadzalo, u nas jest tak ze Tz uwielbia do wuja jezdzic i to mnie wkurzalo, ale teraz jak widzimy sie non stop to jest mi na reke ze on tam jedzie, wtedy ja moge sobie porobic cos innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
że kosztem TŻ to też u mnie losowe sytuacje
![]() sądzę że jak zamieszkacie razem to im będzie głupio tak ciągle prosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
My widzimy sie tylko w weekendy (praca, uczelnia, doktorat), ale mimo tego moj TZ nie moze sie wyspac, choc o 6 codziennie wstaje i o 7 wychodzi, bo w weekend trzeba zap...ac na dzialeczke i cos tam robic, ciagle kogos zawiezc etc, bo inni maja prawko, ale latwiej i milej jest miec konia pociagowego i szofera niz samemu jechac.
Wiec widzimy sie tylko w weekendy, ale mimo tego musi 'pomagac' a potem jest zmeczony po tygodniu pracy naukowej i weekendowej fizycznej. Wiem, ze mu nie na reke, bo sam mowi, ze musi pomoc, bo potem bedzie afera. Wiec mysle, ze z wlasnej i nieprzymuszonej woli by tego nie robil, wylaczajac przypadki losowe typu babcia w szpitalu. Edytowane przez mujerguapisima Czas edycji: 2010-06-11 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
moja siora studiuje w innym mieście, na co dzień ja sprzątam jej pokój
![]() ![]() więc zaciskam zęby i robię co trzeba ![]() może on też tak myśli? w sumie skoro on to toleruje i nie wyraża sprzeciwu, to ty pewnie nic na to nie poradzisz ![]() widać takie tam mają relacje, szkoda tylko że obraz teściowych ci się zepsuł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
U mnie tez tak jest, tylko w moim przypadku. Ja wszystko robie i sie nie odzywam bo bedzie afera, a Tz to wkurza. No ale ja niestety z rodzicami bede mieszkac, choc mam cicha nadzieje ze kiedys sami zamieszkamy
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. mieszkam jeszcze z nimi, wiadomo dostosować się trzeba 2. trzeba sobie pomagać 3. rodzice dla mnie dużo robią, ile razy np tata mi paliwo zaleje do auta, więc jak mogłabym odmówić im pomocy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po drugie jakbym ja nie zrobila porzadku to juz nikt sie nie ruszy, jak z Tz na dwa miechy wyjechalismy to moj tata sprzatal ![]() U mnie jest niestety jeszcze tak ze mama jak ma gorszy dzien to zaczyna wyzywac ze ja nic w domu nie robie i to najbardziej pozniej boli ![]() ![]() Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2010-06-11 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
w tym momencie mam dobre stosunki z przyszłymi teściami. kiedyś bywało różnie. na szczęście powoli wszystko się normuje. pewnie dlatego, że się wyprowadzamy od rodziców i nie będą nam już smęcić za uchem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Z przyszłą teściową mam dobre relacje.Jak byliśmy u tż ta w rodzinnym domu,chciała byśmy zostali na noc i następny dzień.A,że nie miałam piżamy,pożyczyla mi koszule nocną ( nowa ) .Podarowała mi też kolczyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja mam świetnych teściów, ostatnio tata TŻta powiedział u nich w domu przy gościach, że najchętniej by mnie zaadoptowali
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jego mama natomiast oczekuję żebym sprzątała w ich domu i gotowała obiadki normalnie przeżyć nie mogę ale w końcu jej dom i jej warunki. Ja jestem inaczej wychowana w życiu by mi nie przyszło do głowy żeby ktoś miał mi w domu sprzątać. Tym bardziej ze ona nigdy nie ma czasu i zawsze co przyjadę to bałagan jest...Chciała bym sie czuć jak gość a nie sprzątaczka i gosposia w jednym... ale co zrobić Co do pomocy masz racje ja to pojęcie odbieram podobnie ale widocznie nie wszyscy potrafią odróżnić pomoc od wykorzystywania czyjejś dobroci;/// wiec nie martw się masz racje ze się denerwujesz ale obie musimy to przeczekać i mieć nadzieje że po ślubie sie to zmieni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
hmm. jak to szło? co to jest: ropucha i 40 żabek? teściowa wieszająca firanki. można by dłuuugo wypisywać kawały o teściach...
ja mam dosyć dobre kontakty ze swoimi, teściowa fajna kobitka, ale ma chore nogi i często narzeka i tabletki bierze, cuda niewidy. teść pił dosyć dużo, odkąd był w szpitalu w śpiączce chyba się przestraszył i w końcu leczy cukrzycę, więc na razie spokojnie, ale słaby jest. ale w ogóle specyficzna rodzinka... a brat TŻta to już w ogóle. robił remont pokojów na dole, żebyśmy mieli gdzie mieszkać po ślubie. on urządzał sypialnię, ja pokój gościnny. i co? "zielone ściany? któż to widział? czarny wypoczynek? zaraz będzie kurz widać i inne śmieci. ile za tą szafę? ee? (była tańsza niż u niego w domu) a jakaś taka ona... a w kuchni co chcecie robić? że co? ale po co coś takiego? te sciany też jakieś takie... a kontakty? przełącznik w sypialni za 50 zł? za dużo kasy macie?" itp itd. niby tam pomagał i przy wylewkach i malowaniu i układaniu paneli, ale prawie wszystko skomentował. przyjeżdża np w niedzielę na godzinę, ale potem i TŻ i teściowa struci chodzą. uchh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Mój TŻ ma obojga rodziców i brata.
Uwielbialność obustronna ![]() Moi rodzice lubią TŻ-a, Jego rodzice lubią mnie ![]() ![]() Cieszę się z kontaktu jaki mam z rodzicami i rodziną mojego TŻa. Traktują mnie jako część ich, to świetne uczucie w gronie obecnie prawie obcych osób czuć się jak rodzina, tworzyć więź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jedna mowi - musze isc do dentysty jutro tesciowa: no ale tata idzie do pracy jutro moj tz : no i co ze idzie to nie moze isc do dentysty? tesciowa: no ale z kim pojedzie? ![]() tz : są autobusy tesciowa do coruni : yyyy to umów sie jak bedzie tata to pojedzie z toba ![]() a to dziecko ma 26 lat ![]() jednym slowem jedna wielka masakra, nie pozwalam mu byc na kazde ich zawołanie, i przez to mnie nie lubia a ja ich wcale ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też nie podchodzi rodzina TŻ niestety...
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
jak tam jade to z wielkim bólem, Tz ciągle mi wypomina że zawsze musi się mnie prosić zeby jechac do niego na kawę, no ale dla mnie to jest strasznie meczace tam siedziec nawet godzine, dziewczyny w moim wieku a nie mam o czym z nimi rozmawiac, siedzimy przy tym stole i ja gadam sobie z Tż a one siedzą jak te geby i ani me ani be ani nic wrrrrrrrrr
![]() A tesciowa tylko narzeka, uszy mi az puchna ![]() Taki gratis do Tz dostajemy - niezbyt fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty jesteś miszcz przy mnie że dajesz radę ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ ma tylko mamę... Jest wspaniałą babeczką młodą duchem
![]() Bardzo dobrze pamięta, jak ciężko miała ze swoją teściową i mówi, że to młodzi o wszystkim mają decydować, a ona się będzie tylko cieszyć z nami. To naprawdę bardzo mądra kobieta. Szanuję Ją tym bardziej, bo gdy owdowiała została sama z czwórką dzieci w wieku 1-12lat i wychowała je na super ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
generalnie też myślałam z początku że będę miała super teściów ale po 1,5 roku znajomości i dosć częstego kontaktu zmieniło mi sie zdanie o nich o 180stopni ;// może gdybym widywała ich raz na poł roku tez była bym z nich zadowolona ;D a tak za bardzo poznałam ich wady i sposób życia caaaaaaaaaałkowicie inny niż mój i mojej rodziny
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Szczerze? staram sie robić to jak najrzadziej... ale oni tak są już nauczeni więc póki nie jestem jego żoną muszę tam coś robić bo potem będą gadać że leń jestem albo nic nie umiem zrobić... chociaż obiadu to ja już mojemu powiedziałam że nigdy ale to nigdy tam nie ugotuje ;D chyba że wszyscy będą obłożnie chorzy ;// a właśnie przed chwilą moja mama mówi do mnie że chce kupić węgiel no to jej mowie żeby dzisiaj kupiła bo mój tż przyjedzie to go wrzuci do piwnicy a ona "a tam, sama zrobię" no właśnie i tak to jest w mojej rodzinie że moja mama nawet mojego przyszłego męża nie ma sumienia o coś prosić
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.