|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
hej laski
Miałyście u siebie takie atrakcje po weselu jak "przenosiny"? Przejeżdżałam wieczorem koło jakiejś remizy i widziałam taką akcję ![]() Ale to chyba tylko u nas w łowickiem, a i to baaardzo rzadko już się zdarza...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-06-13 o 20:40 |
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie ma tego tak dużo. Jest tez czas na posiłki czy zabawę dowolną, kiedy to można sobie odpocząc w szkole juz tego nie ma. A co do szkoły, to moze jeszcze wszystko zalezy od podręcznika?? ja jak pracowałam na podręczniku "Wesoła szkoła" to spokojnie udało mi się wypełnić podręcznik + po 2 zadania do domu i wyjśc poza tresci z podręcznika. Poza tym teraz jest ta edukacja zintegrowana wiec jeden temat np. miary możesz wprowadzac na polskim, matmie, zajęciach plastycznych, czy nawet na w-f Wiec moim zdaniem to lepiej, niż tak jak było kiedyś.
|
|||
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
baja kciuki trzymam, nie denerwuj sie. Bedzie gladko. Jesli nie masz jakiegos oszołoma w komisji, ktory za wszelka cene chce uwalic
Bedziesz dzisiaj opijac tytul mgr Ale Ci dobrze ![]() Rosette łeeee bez smaku, ech. No w sumie jakby dowalic przypraw i mocno upiec to byloby zjadliwe. ale czy nie lepiej zorbic placki ziemniaczane z jakims super sosem? Ja dzis przespalam cala noc Normlanie sie wyspalam, mimo ze jest dopiero 6 rano [obudzilam sie z mezem na budzika dzwiek]Ale jak fajnie nie budzic sie w nocy. Od jakis dwoch miesiecy nie ma nocy bym sie nie obudzila, a potem meczarnia z zasnieciem. Moze dzieki chlodnemu powietrzu na dworzu Oczywiscie ledwo sie obudze juz mi w brzuchu burczy
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cały weekend mnie nie było, bo byliśmy u rodziców mojego męża i zrobiliśmy sobie ognisko z jego braćmi. Niestety dla mnie to chyba nie był najlepszy pomysł, bo dosłownie nie mam miejsca na ciele gdzie nie miałabym ugryzienia po komarze nie wiem dlaczego, bo psikałam się offem zanim wyszłam na dwór. Teraz też smaruje się maścią na ukąszenia, ale też niewiele daje masakra normalnie jakaś plaga komarów w tym roku.
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest taka sprawa
![]() Dziadek TZ miał dom u nas w miescie. Niestety 2 miesiące temu zmarł i przepisał go tesciowej. To jest dom z ogródkiem i przystosowany na 2 rodziny z tego względu, że jest w nim boczna klatka schodowa. wchodzi sie po schodkach i jest jedno mieszkanie a potem idzie się na górę i jest drugie takie same mieszkanie co na dole, taka kopia Na dole mieszka tesciowa a to na górze jest wolne (kiedys je wynajmowal dziadkek TZkomus, ale już od kilku lat stoi puste). Mieszkanie ma ok 70 m2. Ma kuchnię, łazienkę (wc i łazienka) 3 pokoje, 3 balkony i spory holl I wczoraj tesciowa zaprosiła nas na rozmowę. Wiesz poszlismy i wiecie co?? Ona nam zaproponowała abysmy sobie wzięli to mieszkanie na górze. Bo wie, że chcemy coś wynająć ale wiadomo, kasa na wynajęcie idzie duże a tu nic nie trzeba płacić. Tzn płacilibysmy tylko rachunki. A całe koszty wynajmu i czynszu by już odpadły. a co za tym idzie sama pensja TZ by nam nawet wystarczyła aby sobie tam zyc (to tak w razie "W" jak bym nie znalazła narazie pracy). Tesciowa 2 tyg temu dopiero co wymieniła okna w całym domu na nowe. Niestety całe mieszkanie trzeba odnowić. łazienka jest do remontu (tzn płytki trzeba połozyc, kupic wannę lub prysznic i rozwalic jedną sciankę aby połączyc wc z łazienką i kawłkiem holu (wnęka między obiema łazienkami) ale to powiedziała tesciowa , ze nam zasponosturuje tzn płytki, prysznic lub wanna i przebudowa scianki, rodzice jak to usłyszeli to powiedzieli ze nam kupią farby do mieszkania (pomaluje je TZ). I to tyle z remontów Do roboty jest w sumie tylko łazienka i malowanie mieszkania. meble mamy swoje, wiec spoko zostanie nam kupienie tylko lodówki i jakies tam duperelek. Tesciowa kazała nam sie zastanowić. Aha ale mozliwosc wprowadzenia się by była dopiero w nwastepnym roku po okresie grzewczym, bo dom nie jest ocieplony i tesciowa stwierdziła, ze nie bede tam marzła a ona go w następnym roku zacznie ocieplac (teraz nie ma na to kasy). Wiec od np. marca bysmy sie przeprowadzili, a przez zimę bysmy tam cały remont sobie na spokojnie zrobili. Co wy na to?? Chyba warto sie na to zgodzic. Budowac się chcemy, ale wiaodmo to potrwa i na te kilka lat mieszkano by było. Tylko nasze i nie trzena nic wynajmowac i płacic tyle kasy. wiec ok ponad 1000 zł bysmy na tym co miesiąc oszczędzali (bo u nas wynajecie mieszkania + czynsz to ponad 1000 zł)
|
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
Super propozycja - chyba bym się zgodziła
Co do spoźnialstwa to ja kiedyś się strasznie spożniałam ale udało mi się zwalczyć tą wadę i teraz też mnie wkurza jak ktoś nie przychodzi na czas. A mój TŻ to na pierwszą naszą randkę przyjechał 1.5 h później i niestety ta wada jeszcze u niego jest nie wytępiona ![]() Baja - trzymam kciuki
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobitki !
![]() Witam po weekendzie. U mnie oczywiście imprezowo i bardzo miło było Dzisiaj jestem już w pracy...powrót do rzeczywistości. Ależ dziś zimno...brrrr. Lecę nadrabiać.
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu ja na Waszym miejscu ani przez chwilę bym się nie zastanawiała. Mieszkanie z tego co piszesz jest duże, Wasi rodzice zasponsorowaliby Wam remont także koszty poniesiecie bardzo małe z tego co napisałaś. Chciałabym, żeby mi ktoś przynajmnije takie dwupokojowe mieszkanko zaproponował.
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To byłoby w ogóle inne mieszkanie niż teraz. Bo teraz to mieszkamy z moim rodzicami ale jakby nie było kuchnia wspólna, non stop się widzimy a tam?? Mieszkanie jak w bloku tylko tesciowa by była sąsiadką a tak to odrębne mieszkanie ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
ale juz polecieliśmy wszystko oblukac. Mieszkanie fajne, wielkie nowe okna. kazdy pokój z balkonem. I ta oszczędnośc za wynajęcie Dzis wieczorem jedziemy do tesciowej i chcemy jej już dac odpowiedż. a z tesciową jak juz wspominałam mam super kontakt wiec ok. Ona mieszka na dole sama. Bo TZ siostry mieszkają z ojcem (a własciwie to jedna jest w wawie na studiach i druga teraz zdała maturę i tez jedzie do wawy na studia).
|
||
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a długą spódnicę miałam ![]() no to super Cytat:
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chciałam wam napisać co o tym sądzicie, bo ja to jeszcze w amoku ze szczęscia jestem Niby przeprowadzka by byla dopiero za kilka miesięcy ale jest tam sporo do zrobienia wiec bysmy sie przez ten czas nie nudzili
|
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Ja jutro jadę do mieszkaniówki i do radnego w sprawie mieszkania, bo podobno on bardzo fajny jest i umie dużo załatwić więc będę tak długo go męczyła aż dostanę mieszkanie
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to "dał mieszkanie" ?? ![]() tak, tak czasu jest sporo, ale nie chcemy zwlekac z odpowiedza. Poza tym trzeba goscia do łazienki zamówić (a ten którego mamy na oku jest tak oblegany, że na co najmniej 3 miesiące wczesniej trzeba się zapisać. ) Ale jak przyjdzie to zrobi nam całą łazienkę, tzn sciankę rozwolli i powiększy łazienke, płytki, hydraulikę , wstawi prysznic lub wannę (ale chyba prysznic wolimy) I dopiero jak on to zrobi to my mozemy zacząc tam działac, tzn malować
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka super propozycja, tymbardzej, że nie musicie tam specjalnie pieniazkow inwestowac. Myśle, ze ten pomysł ze strony tesciowej jej również jest na rękę, poniewaz bedziecie się dzielili kosztami ogrzewania na 2 rodziny, wiec ją to też sporo odciąży. Ogrzanie niedocieplonego domu węglem wyniesie około 4 tyś. na sezon grzewczy. O gazie nie wspomnę, bo przynajmnije 25 % wiecej.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-06-14 o 09:31 |
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Wczoraj tesciowa powiedziała, ze za ogrzewanie będzie płaciła tylko ona (my tylko swoje rachunki) ale oczywiscie nie zgadzamy sie na to.
|
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam złożony wniosek, ale jak nie będę chodziła i trąbiła w koło w jakiej sytuacji jesteśmy to nikt do mnie z mieszkaniem nie przyjdzie. No, ale macie dość sporo czasu. Zresztą nawet gdyby się coś miało przedłużyć (w co wątpie) to jak wprowadzicie się miesiąc później to nic się nie stanie, a już przynajmniej wiecie, że będziecie na swoim
|
|
|
#4133 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis na 13 idę do lekarze specjalisty z ręką. Zobaczymy czy widac jakies postepy. I czy te postępy sa na dyle duże, ze nie bede musiałą brac sterydów a potem jak zwykle zabieram się z tesciową i odwozi mnie ona do domku
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze co do mieszkania to mi (tzn. z moim numerem na liście oczekujących) należy się tylko takie do kapitalnego remontu, ale lepsze to niż nic. Mam dwa takie na oku i jadę się o nie pytać i będę jeździła aż do skutku, mam nadzieję, że coś wywalczę.
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarzem się lekko stresuję, bo wczoraj tesciowa powiedziałą, ze widac poprawę, ale ręka dalej spuchnięta i ze ona by sie upierała przy sterydach a ja ich nie chce brac (tzn one by były w zastrzyku w nadgarstek ![]() pewnie, ze nawet do remontu może być. Wtedy je sobie powoli wykonczycie tak jak chcecie Ja dzis pół nocy z TZ rozmawiałam, ze czeka ans wybór płytek, farby do mieszkania, przysznica lub wanny i że w koncu coś się dzieje
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie wypilam 4 piwa, 2 heinekeny i 2 desperadosy, zjadlam kebab piekielnie ostry bo tak go przyprawili
, no i jak przyszlam do domu, to obejrzalam kawalek herosow i spac, o 2 nocy wlaczylam wiatrak na sufiie i wypilam 0,5 litrta wody z sokiem z lodem ![]() glowa pekala ale jest teraz git ![]() pracy mam multum i wlasnie bede dzialac
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo po 4 piwach to ja już bym padła ale najpierw bym męza wykorzystala zawsze jak nawet pół piwa wypije to mnie ochota bierze i nie ma przebacz
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() (i prawie kaca nie miałam )Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Bo z Waszym wsparciem będzie mi lżej

a długą spódnicę miałam 
a potem jak zwykle zabieram się z tesciową i odwozi mnie ona do domku 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)