Wszystko co chcielibyście ale wstydzicie się zapytac cz. IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-13, 22:06   #4381
cynamonowe
Zadomowienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście ale wstydzicie się zapytac cz. IV

Cytat:
Napisane przez CaRooLa Pokaż wiadomość
Znowu się przypominam Jak ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć na te dwie rzeczy, to będzie super

1. Niech ktoś będzie tak łaskawy i wytłumaczy mi pewną scenę z Chirurgów (2 odc I serii).
Meredith powiesiła w "szatni" szpitalnej ogłoszenie, że szuka współlokatorów. Następnie jest scena, gdy jakaś pielęgniarka rozmawia z Meredith.
Meredith- Na pewno jesteś miła, ale nie pasujesz do tego domu.
Pielęgniarka- Czemu? Jestem spokojna, nie słucham głośno muzyki, nie imprezuję...
M- Gdzie byłaś, gdy spadł Challenger?
P- Co?
M- Ten wahadłowiec.
P- W przedszkolu.
M- No właśnie. Nie.
I Meredith odchodzi.
Czy to chodzi o to, że ta pielęgniarka była za młoda? Nie wiem, czasem mnie jakieś zaćmienie umysłowe łapie

Też mi się wydawało, że chodzi o wiek.
Tylko że Challenger spadł w 1986 r., więc co, chcą tylko 30+?

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:08   #4382
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
na 3 szklanki mąki wystarczy małe opakowanie 16g proszku do pieczenia

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

czyli miałam rację że sól morska jest zdrowsza, ale chlor? i to 50%.. to chyba nie jest już zdrowe?
dziękuję

Jeszcze jedno pytanie kuchenne:
Otarta skórka z cytryny- to ma by otarta na wiórki, czy zmielona na proch?

I wczoraj zerwałam staw skokowy. Byłam na pogotowiu i nie dali mi szyny, tylko kazali robic okłady. Czy nie zawsze trzeba dawac szynę?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:09   #4383
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
na 3 szklanki mąki wystarczy małe opakowanie 16g proszku do pieczenia
Tak dużo?! Nie pamiętam dokładnie przepisów, jakich używałam, ale nigdy nie było w nich więcej niż płaska łyżeczka proszku.

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:10   #4384
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
czyli miałam rację że sól morska jest zdrowsza, ale chlor? i to 50%.. to chyba nie jest już zdrowe?
Wiesz spożywanie wszystkiego w nadmiernej ilości nie jest zdrowe. Jednak sól morska jest najzdrowsza ze wszystkich odmian, bo zawiera najwięcej mikroelementów.

Wybierając kamienna a morską na pewno lepiej wziąć morską. Przyda się zarówno w kuchni jak i w łazience.

klada pewnie chodzi o zez jak to Pascal mówił. Możesz ją lekko przesiekać, ale mielenie to chyba przesada

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2010-06-13 o 22:12
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:11   #4385
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
dziękuję

I wczoraj zerwałam staw skokowy. Byłam na pogotowiu i nie dali mi szyny, tylko kazali robic okłady. Czy nie zawsze trzeba dawac szynę?
Ja ocieram skórkę z cytryny na najdrobniejszych oczkach tarki
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:12   #4386
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję

Okłady powinny pomóc jak nie przemęczysz nogi
Chociaż mi nigdy to nie pomagało i w gips wsadzali
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:15   #4387
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

ja wolę skórkę z cytryny w większych kawałkach, a najlepiej podsmażoną w syropie
a jeśli chodzi o szynę to wydaje mi sie, że jest konieczna przy obrażeniach kości, ale mogę się mylić
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:43   #4388
lukrecja222
Zakorzenienie

Jutro idę do fryzjera i boję się, że nie będę umiałą wytłumaczyć fryzjerce co chcę... a zdj nie mogę wydrukować.
Czy taka fryzura ma jakąś nazwę? Chodzi mi o to wywijanie na końcach włosów. Czy to jakieś specjalne cięcie czy tylko kwestia ułożenia?
http://www.zimbio.com/Camilla+Belle/...uts+Women+Hair
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:46   #4389
Madziulek_90
Zadomowienie

Po wpisaniu w google 'long bob' wyskakują takie fryzurki, więc chyba bob na długich włosach?
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:48   #4390
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Tak, bo zawiera mniej chlorku sodu. Nie zatrzymuje wody w organizmie.
W zabiegach kosmetycznych (kompresy, peelingi, kąpiele) jest dobra na trądzik, pomarańczową skórkę, poprawia metabolizm, ma działanie oczyszczające i poprawia krązenie.

Ja używam tylko soli morskiej.
Czyli bedac na diecie mozna jej stosowac w rozsadnych ilosciach
Cytat:
zawiera więcej jodu
A to akurat szkoda.
Merci za odpowiedzi.
Przy okazji: czy moze mi sie cos stac jezeli ok 8h dziennie minimum spedzam 1metr od tego srodka na komary do kontaktu (wersja dla dzieci ze wzgledu na psa), z czego powiedzmy ok 6h okno otwarte i sie wietrzy?
Czy lepiej go po prostu tylko na noc wlaczac?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 23:10   #4391
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
na komary jeszcze sobie wyobrażam ale nie wyobrażam sobie żebym mgła być uczulona na kakao ojj cierpiałabym..
Ja jestem uczulona na kakao. I owoce cytrusowe, orzechy, mleko i przetwory mleczne w zbyt duzej ilosci, siersc wszystkich zwierzat oprocz chomika, pylki traw i drzew, niektore metale, paracetamol, lateks... A to tylko z niektorych moich alergii. I zyje

Cytat:
Napisane przez CaRooLa Pokaż wiadomość
Znowu się przypominam Jak ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć na te dwie rzeczy, to będzie super

1. Niech ktoś będzie tak łaskawy i wytłumaczy mi pewną scenę z Chirurgów (2 odc I serii).
Meredith powiesiła w "szatni" szpitalnej ogłoszenie, że szuka współlokatorów. Następnie jest scena, gdy jakaś pielęgniarka rozmawia z Meredith.
Meredith- Na pewno jesteś miła, ale nie pasujesz do tego domu.
Pielęgniarka- Czemu? Jestem spokojna, nie słucham głośno muzyki, nie imprezuję...
M- Gdzie byłaś, gdy spadł Challenger?
P- Co?
M- Ten wahadłowiec.
P- W przedszkolu.
M- No właśnie. Nie.
I Meredith odchodzi.
Czy to chodzi o to, że ta pielęgniarka była za młoda? Nie wiem, czasem mnie jakieś zaćmienie umysłowe łapie

2. Mam pytanie, wiecie może, skąd się biorą takie uwypuklenia w masie solnej po jej pieczeniu? I jak to zlikwidować!
Bo ostatnio bawię się z moją 7letnią kuzynką i robimy z masy solnej taką rodzinkę, pieska i takie tam. Uzupełniam braki z dzieciństwa No i często w wypiekach robią się takie uwypuklenia, że jak się na nie naciśnie, to czuć, że w środku jest powietrze. Dzisiaj nawet dziura się zrobiła, aż Mała się popłakała. I ogromnie mnie to trapi, jak takie cuś zlikwidować.
Ad 1. Tak, chodzilo o to, ze ta pielegniarka byla zbyt mloda.
Ad 2. Niestety nie wiem, ale moze przy urabianiu masy za duzo powietrza sie do niej dostaje i przez to babelkuje?
Stary 2010-06-14, 05:46   #4392
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Czyli bedac na diecie mozna jej stosowac w rozsadnych ilosciach
Wydaje mi się, że tak. Ja używam.
Stary 2010-06-14, 07:36   #4393
Bezwstydnica
Rozeznanie

Od razu mówię,że to pytanie jest głupie,ale mam dosyć kłótni ze znajomym o rację i w końcu ten watek jest takich właśnie pytań,a więc:
Jeśli chłopak w czasie stosunku nie doszedł,to jaka jest możliwość ciaży?
Stary 2010-06-14, 07:56   #4394
oczarowana
Zadomowienie

Prosze się nie śmiać-pytanie z kategorii"GŁUPIE"
ale od długiego czasu mnie nurtuje a mianowicie:

co robia instruktorki fitness że im piersi nie maleja?

Te kobiety ostro trenują(praca) po 3-4 godz.dziennie powiedzmy 5-6 dniw tyg,są łądnie umiesnione,szczupłe,na całym ciele oprócz kobiecych piersi własciwie niewiele tkanki tluszczowej a biusty mają.
Czy to jakaś dietetyczna tajemnica to poowoduje.Przecież zeby cycki mieć to trzeba tłuszcz mieć w diecie i to wcale nie mało bo takimi treningami spala się go bardzo dużo.
Wiele dziewczyn chodzacych do fitness clubów ma własnie ten problem że jak zaczynaja cwiczyć i szczupleją to w pierwszej kolejnosci leci im tkanka tłuszczowa z biustu.
Czemu wiec instruktorki fitness są kobiece i nie narzekaja na brak biustu?

PROSZE się nie smiać z tego pytania
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 08:56   #4395
Bezwstydnica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

Te kobiety ostro trenują(praca) po 3-4 godz.dziennie powiedzmy 5-6 dniw tyg,są łądnie umiesnione,szczupłe,na całym ciele oprócz kobiecych piersi własciwie niewiele tkanki tluszczowej a biusty mają.
Czy to jakaś dietetyczna tajemnica to poowoduje.Przecież zeby cycki mieć to trzeba tłuszcz mieć w diecie i to wcale nie mało bo takimi treningami spala się go bardzo dużo.
Wiele dziewczyn chodzacych do fitness clubów ma własnie ten problem że jak zaczynaja cwiczyć i szczupleją to w pierwszej kolejnosci leci im tkanka tłuszczowa z biustu.

dla mnie to bardzo mądre pytanie,też mnie to interesuje Może jakieś specjalne ćwiczenia mają
Stary 2010-06-14, 09:08   #4396
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

ja ci odpowiem.

piersi maleją przy odchudzaniu posiłkowym,a nie ćwiczeniowym.
jeśli kobieta się odchudza niejedząc to piersi spadają z wagi.natomiast kobieta,ktora cwiczy,a odżywia się normalnie to piersi nie maleją.
poza tym do cwiczen trzeba stosowac specjalny stanik mocno podtrzymujący biust,aby nie obwisał .
moja kolezanka chodzi na siłownię i tak tłumaczyła jej instruktorka,bo to było główne pytanie pan zapisujących się na ćwiczenia

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Bezwstydnica Pokaż wiadomość
Od razu mówię,że to pytanie jest głupie,ale mam dosyć kłótni ze znajomym o rację i w końcu ten watek jest takich właśnie pytań,a więc:
Jeśli chłopak w czasie stosunku nie doszedł,to jaka jest możliwość ciaży?
trudno określić procentowo ciążę.mogę powiedziec ogólnie,że jest możliwość.
poczytaj wątki o ciąży.tam często jest wyjasnione dokładnie.powiem tylko,że w śluzie u mężczyzny znajdują się znikome ilości plemników.później jest to zależne od ich ruchliwości i płodności kobiety

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Jutro idę do fryzjera i boję się, że nie będę umiałą wytłumaczyć fryzjerce co chcę... a zdj nie mogę wydrukować.
Czy taka fryzura ma jakąś nazwę? Chodzi mi o to wywijanie na końcach włosów. Czy to jakieś specjalne cięcie czy tylko kwestia ułożenia?
http://www.zimbio.com/Camilla+Belle/...uts+Women+Hair
to jest prosta fryzura i jej tłumaczenie jest proste.

jeśli nie masz telefonu z aparatem (bo można nim zrobić fotkę) to wytłumacz,ze ma byc prosty bob .długość do końca szyi-jednej długości włosy z długą grzywką zaczesaną na bok. powiedz,że końce mają sie wywijąc pod spód
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:43   #4397
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja jestem uczulona na kakao. I owoce cytrusowe, orzechy, mleko i przetwory mleczne w zbyt duzej ilosci, siersc wszystkich zwierzat oprocz chomika, pylki traw i drzew, niektore metale, paracetamol, lateks... A to tylko z niektorych moich alergii. I zyje
współczuje.. chociaż jakbym od zawsze była uczulona na kakao to może bym tak nie lubiała czekolady

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2010-06-14 o 09:45
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:48   #4398
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Przy okazji: czy moze mi sie cos stac jezeli ok 8h dziennie minimum spedzam 1metr od tego srodka na komary do kontaktu (wersja dla dzieci ze wzgledu na psa), z czego powiedzmy ok 6h okno otwarte i sie wietrzy?
Czy lepiej go po prostu tylko na noc wlaczac?
Ja właśnie tego się obawiałam, że się mogę tym zatruć jeśli będzie za długo włączone i zwykle włączam ok. 20, wyłączam 6-7 rano i okno jest otwarte przez cały ten czas i nie mam owadów w pokoju (albo znajduje zwłoki na parapecie)i nie zauważyłam jeszcze żadnych oznak zatrucia
siarczan_sodu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:55   #4399
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ja ci odpowiem.

piersi maleją przy odchudzaniu posiłkowym,a nie ćwiczeniowym.
jeśli kobieta się odchudza niejedząc to piersi spadają z wagi.natomiast kobieta,ktora cwiczy,a odżywia się normalnie to piersi nie maleją.
poza tym do cwiczen trzeba stosowac specjalny stanik mocno podtrzymujący biust,aby nie obwisał .
moja kolezanka chodzi na siłownię i tak tłumaczyła jej instruktorka,bo to było główne pytanie pan zapisujących się na ćwiczenia
...
Proponuje kolezance zmienic silownie i instruktorke, bo:
1. Nie istnieją żadne dwa typy odchudzania, odchudzanie/redukcja jest jedno, i sklada sie na nie dieta oraz cwiczenia, ktore daja ujemny bilans kaloryczny.
2. Stanik sportowy to nie jest zaden super hiper stanik, tylko stanik który podczas cwiczen umozliwia swobode ruchu (specjalnie wykrojone na lopatki zazwyczaj, szersze ramiaczka) i nie sluzy on do tego aby biust nie obwisal, tylko po to aby nie latał i móc swobodnie cwiczyć.

Oczarowana, taka iksinska niejedzaca tluszczy robi sobie krzywde, bo zdrowe odchudzanie to zdrowe tłuszcze, białko oraz weglowodany zlozone gdy na to zasluzylas Czyli chlebek pelnoziarnisty, makaron pelnoziarnisty i inne tego typu je sie na sniadanie i w posilkach przedtreningowych. Bez zdrowych tluszczy pewnie bym w ogole nie schudla. Wiec Iksinska ma zle ulozona diete, bo te tluszcze jej są potrzebne.

Czemu instruktorkom fitness nie maleje biust? Bo one cwiczac nie odchudzaja sie, tzn. ubytek energii podczas prowadzenia cwiczen nadrabiają, czyli powiedzmy taka Abecadłowa prowadząca zajecia, ma standardowo zapotrzebowanie kaloryczne 2000 kcal, cwiczy iles tam godzin dziennie przez co spala, zalozmy 700 kcal (na pewno wiecej, ale to przyklad) wiec zjada 2700, dzieki czemu ani nie chudnie, ani nie tyje, trzyma wage, rzezbi cialo. W ogole kto powiedział że im ten biust nie maleje? Są instruktorki i takie i takie... kwestia diety i cwiczen.

BTW, ja sie odchudzam i cwicze, cycek mi nie maleje, pod biustem owszem, ale sam cycuś za cholere.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 09:57   #4400
oczarowana
Zadomowienie

TmargoT dziękuje za 'oświecenie'
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 10:00   #4401
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki przepis na ciasto śliwkowe, a raczej skłądniki:

kostka masła,
3 jajka
szkl. cukru
proszek do pieczenia
3/4 kg sliwek
3 szkl maki,
cukier wnailiowy.

To ten proszedk do pieczenia caly mam dac? Jedna torebke? Nie za duzo? Czy tu chodzi ogolnie, a sama mam dostosowac miare?
Na 3 szklanki powinno Ci wystarczyć ok.5-6 łyżeczek proszku. Ja np. jak robię muffinki to daję 3/4 szklanki mąki i do tego 3/4 łyżeczki proszku. Z tym, że dodaję jeszcze sodę oczyszczoną
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 10:10   #4402
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
...
Proponuje kolezance zmienic silownie i instruktorke, bo:
1. Nie istnieją żadne dwa typy odchudzania, odchudzanie/redukcja jest jedno, i sklada sie na nie dieta oraz cwiczenia, ktore daja ujemny bilans kaloryczny.
2. Stanik sportowy to nie jest zaden super hiper stanik, tylko stanik który podczas cwiczen umozliwia swobode ruchu (specjalnie wykrojone na lopatki zazwyczaj, szersze ramiaczka) i nie sluzy on do tego aby biust nie obwisal, tylko po to aby nie latał i móc swobodnie cwiczyć.

Oczarowana, taka iksinska niejedzaca tluszczy robi sobie krzywde, bo zdrowe odchudzanie to zdrowe tłuszcze, białko oraz weglowodany zlozone gdy na to zasluzylas Czyli chlebek pelnoziarnisty, makaron pelnoziarnisty i inne tego typu je sie na sniadanie i w posilkach przedtreningowych. Bez zdrowych tluszczy pewnie bym w ogole nie schudla. Wiec Iksinska ma zle ulozona diete, bo te tluszcze jej są potrzebne.

Czemu instruktorkom fitness nie maleje biust? Bo one cwiczac nie odchudzaja sie, tzn. ubytek energii podczas prowadzenia cwiczen nadrabiają, czyli powiedzmy taka Abecadłowa prowadząca zajecia, ma standardowo zapotrzebowanie kaloryczne 2000 kcal, cwiczy iles tam godzin dziennie przez co spala, zalozmy 700 kcal (na pewno wiecej, ale to przyklad) wiec zjada 2700, dzieki czemu ani nie chudnie, ani nie tyje, trzyma wage, rzezbi cialo. W ogole kto powiedział że im ten biust nie maleje? Są instruktorki i takie i takie... kwestia diety i cwiczen.

BTW, ja sie odchudzam i cwicze, cycek mi nie maleje, pod biustem owszem, ale sam cycuś za cholere.
nie uważam,aby musiała zmienić instruktorkę.
być może opisała to w inny,fachowy sposób,a ja przekazałam w prosty.
nie zgodzę się,że ćwiczenia nie odchudzają.i znów być może pisze prostym językiem,być oże nazywa się to inaczej.
liczy sie to,ze ciało nie jest galaretowatą masą,ale jędrne i lżejsze o parę kilko.
na koniec dodam,że ona się nie odchudza z bardzo dużej nadwagi,ale schudła 5 kilo i trzyma się tej wagi.

Cytat:
Jeśli chodzi o sporty odchudzające na pierwszym miejscu stawiamy pływanie. Pół godziny dziennie to dobra dawka. Skuteczne jest bieganie, nie trucht, tylko dość szybki bieg. Również 20-30 minut dziennie to dobra dawka. Jazda na rowerze jest również pomocna na schudnięcie, zwłaszcza przetłuszczonych ud i bioder. Powinniśmy utrzymywać tempo 12-15 km/godz. Dzienna dawka to conajmniej 10 km. Marsze, spacery, a najlepiej górskie wycieczki są znakomite, pod warunkiem, że trwają conajmniej 2-5 godzin. Oczywiście nikt nie ma czasu aby dziennie iść w góry na 5 godzin, przejechać rowerem 10 km i jeszcze biegać albo pływać przez pół godziny. Powinniśmy jednak starać się codziennie uprawiać jedną z form aktywności, a w weekendy lub wakacje nawet kilka sportów dziennie. Oczywiście pierwsze próby będą przerażające i będziemy bardzo zmęczeni, jednak po kilku - kilkunastu dniach poczujemy się znacznie lepiej, a po miesiącu zaczniemy dostrzegać różnice w naszej tkance tłuszczowej i wyglądzie całej sylwetki.
http://www.naturalne-kosmetyki.net/c...hudzajace.html

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-06-14 o 10:12
Stary 2010-06-14, 10:19   #4403
Charmain
Zakorzenienie

Czy zasięg jest zależny od modelu telefonu?
Właśnie gadałam z gościem w sprawie mieszkania tzn. próbowałam bo cały czas przerywało i od zawsze tak jest, a moja współlokatorka mając w tej samej sieci rozmawia sobie swobodnie w całym mieszkaniu.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 10:20   #4404
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
nie uważam,aby musiała zmienić instruktorkę.
być może opisała to w inny,fachowy sposób,a ja przekazałam w prosty.
nie zgodzę się,że ćwiczenia nie odchudzają.i znów być może pisze prostym językiem,być oże nazywa się to inaczej.
liczy sie to,ze ciało nie jest galaretowatą masą,ale jędrne i lżejsze o parę kilko.
na koniec dodam,że ona się nie odchudza z bardzo dużej nadwagi,ale schudła 5 kilo i trzyma się tej wagi.
Piszesz z jednej strony o jakims odchudzaniu posilkowym i cwiczeniowym.
Owszem, samymi cwiczeniami mozesz sie odchudzic, ale tylko jezeli jest wedlug zapotrzebowania kalorycznego. Tzn masz zapotrzebowanie na 2000 kcal. cwiczysz dziennie tyle ze spalasz 500, wiec mozesz schudnąć(chociaz i tak wiekszosc to woda na poczatku:P) ale wtedy nie mozesz mowic o "jedzeniu normalnie", bo ujemny bilans jest (i defacto to jesz wtedy ponizej zapotrzebowania kalorycznego), jedzenie normalnie bedzie wtedy gdy jesz 2000 + 500 ktore spalilas
Wiec dalej, nie istnieje odchudzanie posilkowe czy odchudzanie cwiczeniowe.
Bo jak masz diete (no uznajmy ze to to posilkowe ma byc) to musisz cwiczyc, a jak cwiczysz (no ze niby to cwiczeniowe), to zwieksza sie zapotrzebowanie ze wzgledu na aktywnosc fizyczna, wiec jesz ponizej zapotrzebowania ergo jesz mniej niz twoj organizm potrzebuje.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-06-14, 10:23   #4405
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Czy zasięg jest zależny od modelu telefonu?
Właśnie gadałam z gościem w sprawie mieszkania tzn. próbowałam bo cały czas przerywało i od zawsze tak jest, a moja współlokatorka mając w tej samej sieci rozmawia sobie swobodnie w całym mieszkaniu.
Ja mam od długiego czasu wciąż tę samą sieć. Mój poprzedni telefon, to Samsung i potrafił stracić zasięg w środku miasta W domu też mu się zdarzało. Teraz mam SE i takich problemów nie mam.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 10:31   #4406
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Piszesz z jednej strony o jakims odchudzaniu posilkowym i cwiczeniowym.
Owszem, samymi cwiczeniami mozesz sie odchudzic, ale tylko jezeli jest wedlug zapotrzebowania kalorycznego. Tzn masz zapotrzebowanie na 2000 kcal. cwiczysz dziennie tyle ze spalasz 500, wiec mozesz schudnąć(chociaz i tak wiekszosc to woda na poczatku:P) ale wtedy nie mozesz mowic o "jedzeniu normalnie", bo ujemny bilans jest (i defacto to jesz wtedy ponizej zapotrzebowania kalorycznego), jedzenie normalnie bedzie wtedy gdy jesz 2000 + 500 ktore spalilas
Wiec dalej, nie istnieje odchudzanie posilkowe czy odchudzanie cwiczeniowe.
Bo jak masz diete (no uznajmy ze to to posilkowe ma byc) to musisz cwiczyc, a jak cwiczysz (no ze niby to cwiczeniowe), to zwieksza sie zapotrzebowanie ze wzgledu na aktywnosc fizyczna, wiec jesz ponizej zapotrzebowania ergo jesz mniej niz twoj organizm potrzebuje.
MANIA- ja tego nie pojmuję.
mówię tylko o takim życiu,jakie prowadziła moja znajoma.
jadła wszystko,a w dodatku słodkie w dużych ilościach.aby się trochę odchudzić poszła na siłownie.
nie zmieniała diety nkonkretną,ale odrzuciła słodkie i duże ilości cukru w napojach.
według mnie ćwiczy,je normalnie ,a schudła.
Stary 2010-06-14, 10:32   #4407
Charmain
Zakorzenienie

O widzisz też mam Samsunga
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 10:43   #4408
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
MANIA- ja tego nie pojmuję.
mówię tylko o takim życiu,jakie prowadziła moja znajoma.
jadła wszystko,a w dodatku słodkie w dużych ilościach.aby się trochę odchudzić poszła na siłownie.
nie zmieniała diety nkonkretną,ale odrzuciła słodkie i duże ilości cukru w napojach.
według mnie ćwiczy,je normalnie ,a schudła.
Juz Ci wyjasniam...
Przed cwiczeniami Twoja kolezanka jadla slodycze i inne, wiec jadla 3000 kcal.
Pozniej jak przestała jesc słodkie zaczeła jesc ok 2000 kcal.
Zapotrzebowanie aby jej organizm funkcjonowal i trzymala wage wynosilo 2000kcal.
Jak zaczeła cwiczyć, i dalej jadla bez słodyczy i cukru, czyli 2000 kcal, spalała kalorie.
Czyli dostarczała swojemu organizmowi w jedzeniu 2000 kcal, ale przykladowo 500 spalila na fitnesie, wiec jej organizm dostawał naprawde 1500 kcal.

Gdyby jadła "normalnie" czyli według zapotrzebowania całkowitego czyli podstawowe plus te cwiczenia, wiec 2000 + 500 to wage by trzymała.

Jezeli dalej nie rozumiesz, proponuje krzyknąć kogoś z fitnessu i dietetyki, tylko że ja naprawde tlumacze to łopatologicznie.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-06-14 o 10:48
Stary 2010-06-14, 10:48   #4409
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Juz Ci wyjasniam...
Przed cwiczeniami Twoja kolezanka jadla slodycze i inne, wiec jadla 3000 kcal.
Pozniej jak przestała jesc słodkie zaczeła jesc ok 2000 kcal.
Zapotrzebowanie aby jej organizm funkcjonowal i trzymala wage wynosilo 2000kcal.
Jak zaczeła cwiczyć, i dalej jadla bez słodyczy i cukru, czyli 2000 kcal, spalała kalorie.
Czyli dostarczała swojemu organizmowi w jedzeniu 2000 kcal, ale przykladowo 500 spalila na fitnesie, wiec jej organizm dostawał naprawde 1500 kcal.

Gdyby jadła "normalnie" czyli według zapotrzebowania całkowitego czyli podstawowe plus te cwiczenia, wiec 2000 + 500 to wage by trzymała.
jednak odrzucenie słodyczy+ćwiczenia spowodowało nieznaczny spadek wagi i poprawę wygladu

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-06-14 o 10:50
Stary 2010-06-14, 11:09   #4410
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Chciałabym kontynuować moje drzewo genealogiczne, które obiłam dawno temu w podstawówce na lekcję historii. Mam go do teraz i doszłam do drugiej połowy XVIII wieku korzystając z wiedzy prababci. Teraz ona już nie żyje i mam zamiar zajrzeć w księgi w parafii. Moje pytanie brzmi, czy ksiądz tak od ręki mi da zajrzeć w te zapiski, że tam mogę sama poszperać, czy to jest tak pozapisywane, że sama bez jego pomocy nic się nie wyznam? No i chciałabym to dalej na kartce rozpisywać, ale zastanawiam się czy też nie pozapisywać tego w jakiś specjalnym programie. Widziałam, że takie są, ale spełniają one jakieś inne przydatne funkcje? A jakbym sobie to chciała wydrukować, to wiadomo na A4 nie da rady i co wtedy
Zapomniałam jeszcze zapytać o jedną rzecz . Co właściwie jest zapisane w tych księgach u księdza? Nazwisko, data urodzenia i śmierci. Miejsce zamieszkania dokładne z ulicą i numerem? i naprzykład jak ktoś pochodził z innej miejscowości to to też jest zapisane?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości