|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
hd dopiero teraz weszlam na stronke studia i juz tym bardziej nie moge sie doczekac na fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
dziewczyny biore sie za pakowanie torby-tylko dalej nie wiem jakie ciuszki dla dzidzi spakowac.jakie i ile Wy spakowalyscie? bo ja naprawde nie wiem.Licze na pomoc doswiadczonych mamusiek. Wiem ze dzieci trzeba ubierac cieplej, ale czy np body z krotkimi rekawkami i kocyk wystarczy czy wziac pajace z dlugimi i kocyk?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki po weekendzie. Nie pisałam bo czasu nie było.
ania, karolcia łącze sie z Wam w bólu. Moja noc tez była fatalna. Brzuch jak kamień, ból jak przy okresie i skurcze. Nawet no-spa nie bardzo pomogła. Nie wiem co to było. Brzuch dalej mam twardy. Może to znowu przez jedzenie. Wystraszyłam się bardzo, nie mówiąc o mężu. Biedak nie wiedział jak mi pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Hehe ja swoja medele tez testowalam, ale wlaczajac ja do kontaktu, nie przytykalam jej nigdzie i jak mowisz, ze dziala to Ci wierze ;P Bierzesz do szpitala laktator od razu bo sie wlasnie zastanawiam czy dopakowac do torby a jak reszta dziewczyn bierzecie?
Wiesz co tak mi sie wydaje, ze jeszcze przenosisz ta ciaze ![]() ![]() Zrobilabym w Gdn nie jezdzilabym nigdzie no i rodzice wystarcza a 60 os to przesada Cytat:
Zaraz lece sie wykapac, postanowlam, ze od piatku jak skoncze 36 tyg zaczne brac kapiel w wannie bo tak to tylko na prysznic sobie pozwalalam ![]() ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-06-14 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Heloł babeczki
![]() Wreszcie po nocnej burzy (ponoć waliło jak skurczybyk - mąż się obudził i zamykał okna ja spałam jak zabita i jeszcze go ochrzaniłam rano, że zaduch zrobił ![]() ![]() Z moimi spalonymi plecami i górną częścią ciała najchętniej bym wyszła nago na dwór sobie tak pomoknąć póki kropi.. ehh mieszkanie na blokowisku... trza sie chłodzić prysznicem ![]() Kurde, zjawili się kosiarze trawy i mi pierdzą pod oknem tymi "golareczkami" ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja spakowalam laktator |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Hd ciesze sie, ze sesja sie udala
![]() ![]() Ty mowilas cos w SR, ze ja chodzic nie moge bo musze lezec tym poloznym? Anuszka super, ze tak dobrze poszlo w szkole Dziewczyny kciuki za wasze dzisiejsze wizyty |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
niezawsze - Rozwarcie na 2cm i skurcze...ktore ostanio pojawiaja sie czesciej, a z racji CC nie mozna mnie tez tak dlugo trzmac...nio i kolo sie zamyka...
marta - brzuch miejscami tez mam twary i chyba sie obniza... itakaska - kawe mam, a zamiast snikersa jabuszko ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://szpitalmadalinskiego.pl/porta...info-now-1.pdf |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Grunt, że ciężarna załatwiona! Na dzień cały!
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak muszę spakować torbę. hd nie mogę sie doczekać Twojej sesji. Na pewno będzie sliczna. Co do chrzcin, to my robimy razem z bratem męża, bo szwagierka ma termin 2 tygodnie po mnie. Lepiej zrobic razem, bo zapraszamy w wiekszości te same osoby. Oczywiście przyjęcie w restauracji bo u nikogo w domu by sie nie pomieścili. Ja mysle, że zdecydujemy się na wrzesień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
karolcia
smacznego ![]()
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() itakasia smaka mi zrobilas. ide po moje mini marsy i twixy ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-14 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
U mnie z rana przeszła burza, a teraz już się wypogadza i słoneczko wychodzi. W sumie ładnie jest. Ale mam dziś lenia, nic mi się nie chce. Z jednej strony pasowałoby gdzieś wyjść, a z drugiej... ehh szkoda gadać. I jeszcze mam na to usprawiedliwienie, że korzystam póki mogę, bo później posiedzieć sobie bezczynnie i poleniuchować będzie pewnie ciężko. Narazie kawa zbożowa i ciasteczko ![]()
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Ja sapkowalam 4 komplety + na wyjscie i 2 pajacyki bo przy cesarce bede dluzej, rozek itd.
itakaska- 22.06 bo moja przyjmuje we wtorki i czwartki, ale codziennie jest w szpitalu wrazie co
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-14 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | ||
Zakorzenienie
|
Basia - jaka fajna sukienka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego pieluszki tetrowe, jedna flanelowa i rozek
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-14 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
właśnie... Bidulki ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
dobra decyzja
![]() karolcia bylam blisko ![]()
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój M jakiś czas temu widział tego samego kolesia w centrum, w jakiejś knajpie. Chłopak jest charakterystyczny i rzuca się w oczy ![]() Nie mówiłam nikomu co sie z Tobą dzieje. Zajęcia na których byliśmy prowadziły osoby, które Was nie poznały a zatem nikt nawet nie pytał. Przyznam się, że kilka ostatnich zajęć opuściliśmy. Jakoś po wykładzie fizjoterapeuty mieliśmy wrażenie, że wiemy już baaaaardzo dużo ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Agravka - to ja też wrzucę info z mojego. Może Ci się przyda ![]() Należy zabrać ze sobą: - 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników; - 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body; - skarpety, rękawiczki,czapeczki bez wiązania; - kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu; - kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik; - paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy. Bielizna noworodka powinna abyć wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny. Wszystkie te rzeczy powinny być swieżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
ja sobie leze i ogladam nasza podroz poslubna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się zastanawiam, czy od razu używać pościeli czy najpierw tylko rożka lub śpiworka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle to w sobotę odebraliśmy wózek Fyn 4 i fotelik Recaro z adapterami. Jestem suuuuuper zadowolona. Przejażdżka po dużym pokoju się udała ![]() Wczoraj byłam już tak zmęczona siedzeniem, a raczej leżeniem w domu, że pojechaliśmy z tż na zwiady do okolicznych szpitali. Obejrzeliśmy porodówkę w Toruniu i dwie porodówki w Bydgoszczy. Wszystkie odnowione. Najlepsze wrażenie zrobiła ta ze Szpitala Miejskiego w Bydgoszczy, ale położna powiedziała, że oni stosują bardzo często KLESZCZE ![]() Itakasia- zlikwidowali tam salę, o któej pisałaś, gdzie można być non spot z meżem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
justynacz
w bydgoszczy w miejskim? mowisz o tym pokoju 1osobowym dla mamy, taty i dziecka?
#1497 |
Rozeznanie
|
Itakasia, tak, mówię właśnie o tym pokoju. Położna powiedziała, że są tylko dwuosobowe, a dowiedziny taty od 14-17 o ile dobrze pamiętam. Chyba, że dogadasz się ze współlokatorką, to może być dłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |||
Zadomowienie
|
Wrocilam od dentysty
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam 60 km do szpitala wiec wole miec w swojej torbie wszystko co potrzebne zeby potem malza niepotrzebnie nie wysylac w trase. Poza tym nigdy nie wiadomo jak dlugo tam posiedzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, ze masz juz wozek ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-14 o 10:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
vetta - ja mam wizyte w srode umowiona u dentysty, ale chyba nie pojde
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macie jakiś wpis w karcie ciąży od dentysty ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.