Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 11:10   #1201
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Jak mija poniedziałek? u nas ciągle leje, na dworze zimno i ponuro.. Nic mi się nie chce...
U mnie w domu od rana dużo ludzi, bo montują nam barierki na schodach (w końcu ), a pogoda była rano bardzo ładna - słonko i ciepło, a teraz się ochłodziło i zachmurzyło, ale lepsze to niż upały po 35 st. chociaż lepiej żeby nie padało, a niedawno niestety zaczęło kropić

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-14 o 11:11
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:13   #1202
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

u nas też leje z przerwami,ale jest chłodniej i ufff od razu lepiej,tylko jak tu z piesą moją iść,kiedy on nie cierpi deszczu??cwaniaczek kochany
a może się wypogodzi później,bo narazie śpi

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:21   #1203
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Uff, ja wlasnie odwiozlam TZ do Wroclawia. Teraz minimum 7-10 dni sie nie zobaczymy, bo bedzie w delegacji. Szkoda wielka... Nie moge sie przyzwyczaic.
W dodatku okazalo sie, ze najprawdopodobniej mam cukrzyce ciazowa, ale zaden lekarz wolny teraz nie jest, wiec pielegniarka (znajoma mamy) wezmie mnie dzisiaj, wypozyczy glukometr i powie co moge jesc, a czego nie.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:27   #1204
angelikaw
Zakorzenienie

Nasza kotka bardzo chętnie wyszłaby na dwór.. Mimo, że tak leje... Ale wczoraj nas wkurzyła, bo nie chciała przyjść do domu i ciągle nam uciekała... Wróciła parę minut przed północą, głodna (cały dzień nic nie jadła) i zmęczona. Jest młoda (zaledwie 13mcy), ale wysterylizowana i nie powinna tak szaleć... A my nie będziemy stali woknie i czekali, aż łaskawie raczy wrócić w środku nocy do domu...

oto kilka jej zdjęć:
http://lh3.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/S7...0/DSC05839.JPG
http://lh3.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/S-...0/DSC05931.JPG
http://lh5.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/S7...0/DSC05849.JPG
http://lh6.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/S7...0/DSC05853.JPG
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:27   #1205
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Bylam dzis na obciazeniu glukoza no i oczywiscie nie moze byc u mnie super. Wynik 143 :/. Dziewczynki czy musze sie mocno martwic?, to w sumie niewiele powyzej normy (do 140)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:32   #1206
angelikaw
Zakorzenienie

w temacie związków na odległość i delegacji...
Mój dziadek całe życie pracował w delegacji, przyjeżdżał tylko na weekendy, mój tata od ponad 10 lat tak samo, czasem bywa w domu tylko co 2 tyg., mąż cioci bywa w domu 5-6 razy w roku, bo pracuje w Londynie... Gdyby mój mąż też miał tak pracować, to chyba spakowałabym manatki i wyjechała z nim, bo nie potrafiłabym tak żyć... Już wystarczy, że on idzie na druga zmianę lub czasem 2 zmiany (16h) do pracy i jest mi jakoś dziwnie...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Bylam dzis na obciazeniu glukoza no i oczywiscie nie moze byc u mnie super. Wynik 143 :/. Dziewczynki czy musze sie mocno martwic?, to w sumie niewiele powyzej normy (do 140)
w sumie niewiele powyżej normy... to była glukoza 50g? To może lekarz każe Ci powtórzyć test z glukozą 75g (2h po wypiciu) i może wtedy wyjdzie lepszy wynik?
Stary 2010-06-14, 11:40   #1207
Ray
Zakorzenienie

angelika teraz widac takie czasy, niestety albo sie chce miec pieniadze albo meza w domu co zrobic..
moj maz tez jest bardzo czesto w delegacji ,in teraz, wraca na tydzien znow delegacja za mc kolejna, ale do tego tez idzie sie przyzwyczaic
ja czasem nawet plusy z tego wyptaruje
jak jest dlugo w domu to jest tak hmm nudno? czy zmeczeni soba jestesmy,
jak np go nie ma dwa tyg to nagle po tyg juz tesknie, brakuje mi i doceniam fakt jak byl w domu
a czasem tez jestem wsciekla na te wyjazdy, szczegolnie jak mi ciezko z czyms i musze sobie sama radzic.
na pewno na stale bym tak zyc nie chciala, a juz jak ktos zostawia rodzine i wyjezdza za granice i widuja sie raz na 3 mc czy na swieta to dla mnie to juz nie jest rodzina i to nie funkcjonuje normalnie i na to bym sie w zyciu nie zgodzila.

u nas tez chlodniej

jak ktos ma lidla to polecam idzicie sobie, ja dzis wrocilam happy, bo maja majtki, koszulkie i biustonosze z laykry ja lubie takowe bo sie uciaga sa mile w dotyku, za na prawde nieduze pieniadzki.
Kupilam sobie dwa biustonosze ( na pewno nie sa to te super co maja trzymac biust etc) ale wygodne, ladnie leza i co najwazniejsze w upaly nie mecza piersi tak jak te push-up moje

ja musze sobie kupic nowe spodnie lniane na lato...
wyciagnelma swoje ktore kupilam 2 mc po porodzie rozmiar 44 topie sie, myslalam je zwezyc ale nie wiem czy sie da, no i myslalam ze przytyje pewnie za mc ze beda dobre, ale chyba do 44 dpo lipca to nie dobije bo waga mi az tak duzo nie idzie ( odpukac) wiec musze czegos poszukac niedrogiego echhh
Stary 2010-06-14, 11:55   #1208
Eveliouses
Raczkowanie

Angelikaw kocica słodziutkaa że gania...no młoda jest i wariuje jeszcze.My też byłyśmy młode i zwariowane hihi niektórym do dziś zostało(patrz--ja

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
w temacie związków na odległość i delegacji...
Mój dziadek całe życie pracował w delegacji, przyjeżdżał tylko na weekendy, mój tata od ponad 10 lat tak samo, czasem bywa w domu tylko co 2 tyg., mąż cioci bywa w domu 5-6 razy w roku, bo pracuje w Londynie... Gdyby mój mąż też miał tak pracować, to chyba spakowałabym manatki i wyjechała z nim, bo nie potrafiłabym tak żyć... Już wystarczy, że on idzie na druga zmianę lub czasem 2 zmiany (16h) do pracy i jest mi jakoś dziwnie...
zgadzam się ,bo ja za moim tęsknię juz jak ledwo rano wychodzi
ma swoją firmę i ciężko pracuje na te pieprzone zusy itp bo w naszym kraju to jak ktoś już nie robi u kogoś,to trzeba zedrzeć co się da,chore przepisy,większy zus,większe składki,ubezpieczenia a urlpoku niu niu.l4 też nie bardzo,bo jak nie będzie pracował to nikt tego za niego nie zrobi-logiczne,aaa chore to troche jest,ale cóż,lepsze to niż ,zeby gdzieś mi wyjeżdzał,nie nie nie jestesmy juz 11 lat razem a tesknimy jak w pierwszym roku znajomosci za sobą-głuptaski,ale kochane głuptaski

Stary 2010-06-14, 11:58   #1209
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Asia-23 gratuluje udanego połówkowego i dziewczynki na liście kobiety górą

Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, Lenka gratuluję zdanych egzaminów

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:58   #1210
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

To nie tak, że ja się załamuje, ja poprostu jestem wkurzona, że się smarujesz, dbasz i co? nico w przyszłym miesiącu zakupię ten krem vichy i będę się smarowała i liczyła na cud.

Ja używałam tej naszej rossmanowskiej oliwki, a później zwykłej. Teraz nie używam nic, to strata kasy. Balsamuję się tym, co zwykle bo brzucholek napięty, ale stwierdziłam, że nie ma już sensu inwestować w drooogie kremy. Mam tendencję do rozstępów, całe życie odchudzania kilka zrobiła ale znośne są. Nie sądzę, żeby teraz jakiś krem mnie zabezpieczył.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:01   #1211
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Nasza kotka bardzo...
oto kilka jej zdjęć:
Jejku jaka piękna! jaka to rasa? My mamy dwa dachowce, jak to mowi nasz Weterynarz "eurokoty" rudego kastrata i burą w pełni rozpłodowa kotkę
Nasze nie wychodza na zewnatrz bo mieszkamy na 3 pietrze w bloku, ale bardzo lubia byc wypuszczane na balkon. Robimy to jednak bardzo sporadycznie bo, trzeba siedziec i je pilnowac, bo jak widza ptaka to załączają sie im dzikie instykty, i pewnie gotowe by byly za nim skoczyc

Dziekuje za wszytskie komplementy, nogi i rece zawsze mialam chude, ale co nie poszlo w uda to poszlo w brzuch i pas i czasem jak na siebie spogladam to czuje sie jak taki typowy blokowy zapasiony babcinowy piesek, kotre czesto widuje sie na spacerkach z straszymi paniami... czyli gruby kadłubek na cienkich nożkach

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-14, 12:02   #1212
Eveliouses
Raczkowanie

znalazłam coś fajnego dla nas...

http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Po-p...odej-mamy.html

Stary 2010-06-14, 12:02   #1213
Ray
Zakorzenienie

ja kupilam, ostatnio z rossmana babydrem lotion, i fajny jest miekka skora fajna jest za chyba 10 zl to polecam

kurde mnie zgaga ostatnio ciagle meczy echhhh... ide zjesc jak to moja corka mowi "ciuciawki"
Stary 2010-06-14, 12:03   #1214
gabisun
Zakorzenienie

Co do rozstępów to też uważam ,że nie warto inwestować w drogie specyfiki, bo bardzo dużo zależy od genów i stanu skóry sprzed ciąży. Ja smaruję rossmanowską ( wreszcie się kończy, bo zapach mnie wykończy ) potem będę się smarować zwykła oliwką ( mam taką ze schleckera, super zapach ) rozstępów na razie nie mam, zobaczymy potem
Pociesza mnie fakt, że mama po dwóch porodach nie ma ani jednego

Stary 2010-06-14, 12:05   #1215
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę sie rozstawac z moim mężem,,, płacze za nim pare dni zawsze jak wyjezdza.

a u mnie wczoraj był 27tc4d
Zdjecie fajne, kolorowe- będzie fajna pamiatka z okresu brzuszkowego.

Jeśli chodzi o rozstania to ja jestem chyba inna bo lubię takie 3-4 dniowe rozstania, kiedy któreś z nas jedzie na jakieś szkolenie. Może dlatego, że trafia się to baaaardzo rzadko- może 2 razy do roku. Ale wtedy związek nabiera takiej świeżości, można się za sobą stęsknić . No i uważam, że każdemu jest potrzebny odpoczynek.
Ja to odrazu zapraszam wtedy koleżanki i robię babski wieczór i spędzam też wieczory na oglądaniu babskich filmów (sama) depilacji, maseczkach itp. Lubie być od czasu do czasu sama

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ale niepokoi mnie ten ból w spojeniu łonowym. Bo przyznam, że to boli dosyć mocno i do tego stopnia, że nie jestem w stanie normalnie iść...
Staraj się nic nie czytać i poczekaj na wizytę u lekarza, myślę, że Cię uspokoi i nie będzie tak źle. Kojarzę z opowieści koleżanek, że miały takie sile bóle w górnej części ud od wewnątrz przy pachwinach.

Cytat:
Napisane przez aaww Pokaż wiadomość
Co myślicie o wiaderkach do kąpieli? Moja znajoma jest nim zachwycona
Ja też słyszałam. czytałam pozytywne opnie na ten temat. Podobno dzieciaczki bardzo to lubią, siedzą sobie (wiszą w tej wodzie) i jest im bardzo wygodnie. Czytałam na jakimś wątku, że wiaderko bywało wybawieniem, dla dzieci, które nie znosiły się kąpać w wanience. W wanienkach krzyczały i płakały a w wiaderku cisza i spokój

I opowiadała mi ostatnio koleżanka, że w jakimś kraju gdzie jest jej koleżanka (chyba Hiszpani) przez kilka tygodni po porodzie dzieci obowiązkowo relaksują się w takim wiaderku przez 20-30 minut codziennie. Leżą w wodzie, jest im podobnie jak w brzuszku u mamy To mam być dla dzieci relaks i odprężenie.

Aneczko wiaderko to takie cosik:
http://www.allegro.pl/item1049446516...tummy_tub.html

Cytat:
Jak mija poniedziałek? u nas ciągle leje, na dworze zimno i ponuro.. Nic mi się nie chce...
U nas 14 stopni zaledwie, ale ja w pracy wiec mi obojętnie

Astorianka- chyba dziś rzeczywiście wisi coś w powietrzu, bo ja mam ostrego nerwa. Z samego rana pokłóciłam się z naszym radcą prawnym, a i przekleństw z moich ust moja córa spooooro dziś usłyszała. Wszystko mnie wnerwia.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:07   #1216
gabisun
Zakorzenienie

Mszu figurka niezła tylko brzusio widać, ładny zgrabny

Angelikaw kitek faktycznie fajniutki

Ale na raty dzisiaj odpisuję

Stary 2010-06-14, 12:08   #1217
dash
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!!!
Gratuluję zdanych egzaminów!!! Ja mam obronę w lipcu a jeszcze muszę dokończyć pracę i żyję w strasznym stresie.
Lenka my już kupiliśmy taki wózek, jest super, bardzo mi się podoba. Pytasz czy twój różowy nie jest za słodki a ja mam cały malinowy (taki dość mocny) i te pasy stalowe (troche ciemniejsze od Twoich) tylko nigdzie nie mogę znaleźć takiego wózka, zeby dodać zdjęcie.

U mnie dzisiaj pada i jest bardzo pochmurno, ale właściwie i tak muszę dokończyć pracę, więc pogoda jest mi obojętna. Trzymajcie kciuki za tą moją prace licencjacką Lecę pisać, buziaki!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:10   #1218
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny ja nadrabiam teraz czytanie. Mam prośbę do Tych, które kupiły komodę w Ikei chcemy dzisiaj jechać i kupić, bo już się nie mam gdzie z tymi ciuszkami podziać. Ale nie pamiętam, która to była, a byłyście zadowolnione

Zuziczka gratulacje Kochana:par ty:
Stary 2010-06-14, 12:16   #1219
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
w sumie niewiele powyżej normy... to była glukoza 50g? To może lekarz każe Ci powtórzyć test z glukozą 75g (2h po wypiciu) i może wtedy wyjdzie lepszy wynik?
tak 50g i wynik po 1h. Pewnie bede musiala powtorzyc badanie :/

Stary 2010-06-14, 12:18   #1220
NIKaP-n
BAN stały

mszu wyglądasz zjawiskowo pięknie po prostu yyyy przepraszam, wyglądacie

asia-23 gratuluję córci Co do wanienki jadę dzisiaj do Ikei te niebieskie przejrzyste mi się podobają bardzo i ok 25zł kosztują.
Stary 2010-06-14, 12:19   #1221
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
tak 50g i wynik po 1h. Pewnie bede musiala powtorzyc badanie :/
no raczej tak,ale ten wynik nie jest dużo ponad normę wiec narazie sie nie martw na zapas.
Ciekawi mnie jedno,czemu niektóre laski mają po 50 g i po 1 godz sprawdzane a inne 75 g i po 2 godz.od czego to zależy?
ja miałam ten drugi sposób z 75 g glukozy i przed było 86 a po 111 i pan doktor powiedział,że "oooo pani to może ciągle w ciązy chodzić "wiec się ucieszyłam
a Tobie napewno powtórzą i może też 75 g i po 2 godzinach.Będzie dobrze,zobaczysz

Stary 2010-06-14, 12:19   #1222
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Nika ja mam komode z serii MALM, czy dokładnie taka sama jak Pomidora, chyba nawet kolor taki sam BRZOZA, i planuje ja zostawic dla Nadii (na ubranka i przwijak) a sobie kupic niższa ale dłuzsza do salonu

o dokladnie taka mam! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70053924

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-06-14 o 12:23
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:20   #1223
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

dziękuję za gratulacje.

dopiero co zagoiła się mi opryszczka a mam dwie następne co za dziadostwo!!

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:24   #1224
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
zgadzam się ,bo ja za moim tęsknię juz jak ledwo rano wychodzi

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
angelika teraz widac takie czasy, niestety albo sie chce miec pieniadze albo meza w domu co zrobic..
wiem, niestety wiem...
Ale nie jestem stworzona do związków na odległość.. Nie chcę przeżywać tego samego, co moja babcia, mama i ciocia... Za słaba psychicznie jestem na to... Bo w tygodniu trzeba być dla dzieci mamą i tatą, cały dom jest na głowie, wszystkie obowiązki... To dla mnie za dużo.

Cytat:
Angelikaw kocica słodziutkaa że gania...no młoda jest i wariuje jeszcze.My też byłyśmy młode i zwariowane hihi niektórym do dziś zostało(patrz--ja
taaa aż boję się pomyśleć, jakby szalała, gdyby nie miała sterylki

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Jejku jaka piękna! jaka to rasa? My mamy dwa dachowce, jak to mowi nasz Weterynarz "eurokoty" rudego kastrata i burą w pełni rozpłodowa kotkę
dzięki to dachowiec Ale podejrzewamy, że jej mamusia (albo babcia nawet) poszła w tango z jakimś syberyjskim... Z danego miotu tylko ona była tak puszysta (mamusi była "normalna", a w poprzednim miocie też się zdarzył jeden taki 'futrzak', jak ona... Chyba ma coś takiego w genach...

Cytat:
Nasze nie wychodza na zewnatrz bo mieszkamy na 3 pietrze w bloku, ale bardzo lubia byc wypuszczane na balkon. Robimy to jednak bardzo sporadycznie bo, trzeba siedziec i je pilnowac, bo jak widza ptaka to załączają sie im dzikie instykty, i pewnie gotowe by byly za nim skoczyc
Moja ptaki łapie, przynosi pod dom (raz nawet do domu) i konsumuje ;/ Biedne ptaszki...
A balkon możecie zabezpieczyć siatką... Wtedy kociaki mogą siedzieć na balkonie nawet cały dzień, bez obaw, że z niego wypadną...

-------
gabisun - dzięki

-------
a w temacie rozstępów, póki co nie zauważyłam u siebie... Używam (sporadycznie) mleczka Babydream z Rossmana.

-------
nie wiem od czego zacząć zakupy wyprawkowe... na all jakoś niewiele rzeczy mi się podoba...

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Ciekawi mnie jedno,czemu niektóre laski mają po 50 g i po 1 godz sprawdzane a inne 75 g i po 2 godz.od czego to zależy?
od lekarza

zwykle robi się badanie z dawką 50g, a jeśli wyjdzie coś nie tak, to wtedy powtórka już z dawką 75g.

ja mam skierowanie na 50g. już kupiłam. można wypić w domu, więc schłodzę sobie i wcisnę cytryny, by mieć lemoniadę
Stary 2010-06-14, 12:26   #1225
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
no raczej tak,ale ten wynik nie jest dużo ponad normę wiec narazie sie nie martw na zapas.
ja miałam ten drugi sposób z 75 g glukozy i przed było 86 a po 111 i pan doktor powiedział,że "oooo pani to może ciągle w ciązy chodzić "wiec się ucieszyłam
a Tobie napewno powtórzą i może też 75 g i po 2 godzinach.Będzie dobrze,zobaczysz
Mysle, ze to zalezy od gin, moze tez czy pacjentka miala wczesniej problemu z cukrem, czy nie jest obciazona genetycznie?
Mysle, ze lepiej od razu 75g i z glowy, a teraz czeka mnie kolejna przyjemnosc wypicia pysznego koktajlu . Dobrze, ze chociaz dziecku smakowal, bo fikal przez godzine .

Stary 2010-06-14, 12:37   #1226
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nika ja mam komode z serii MALM, czy dokładnie taka sama jak Pomidora, chyba nawet kolor taki sam BRZOZA, i planuje ja zostawic dla Nadii (na ubranka i przwijak) a sobie kupic niższa ale dłuzsza do salonu

o dokladnie taka mam! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70053924

Dzięki kochana o nią mi właśnie chodziło
Ja chcę na niej miec właśnie przewijak, bo nie mam nic innego, na czym mogłabym go umiejscowić, a w środku chcę pomieścić ciuszki, pieluchy, kosmetyki.

Dziewczyny jesteśmy w połowie 32tc, zaczynam uzupełniać na maksa to, czego nie mamy. Ostatnio bardzo mnie pobolewa (choć ciężko to nazwać bólem) podbrzusze, czuję wyraźnie wszystko, Mały się stale wierci, kopie , boję się, że lada dzień urodzę a tu tyle braków (oczywiście mówię o podstawowych rzeczach, a nie o leżaczkach, karuzelach etc).
Kurczę, czuję, że urodzimy wcześniej. Stale mam jakieś nerwy.

Mpiczku, malwina super mamcie jesteście
Angelikaw śliczna kocinka

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

starapanna i shinee a jakie macie wyniki glukozy?\
ja mam w czwartek wizytę u mojego gina i się cholernie martwię ;(
Stary 2010-06-14, 12:38   #1227
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
W dodatku okazalo sie, ze najprawdopodobniej mam cukrzyce ciazowa, ale zaden lekarz wolny teraz nie jest, wiec pielegniarka (znajoma mamy) wezmie mnie dzisiaj, wypozyczy glukometr i powie co moge jesc, a czego nie.
Jaki dokładnie ten wynik? Kicha, że nie ma lekarza.
Ja muszę zrobić wynik w tym tygodniu, bo wizytę mam 22-go. Zawsze robię wyniki na 2-3 dni przed wizyta, żeby się nie denerwować zbyt długo i móc je odrazu skonsultować. Ciekawe tak moje żelazo....

Cytat:
Ja to było badanie 75g? bo jeśli nie to na pewno dostaniesz powtórkę na 75 g.
Bordowa przy takich wynikach, miała skierowanie do szpitala na powtórkę badan.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nie sądzę, żeby teraz jakiś krem mnie zabezpieczył.
Ja to teraz już kupuję z myślą o rozjaśnianiu tego co już wyskoczyło.

Cytat:
Moja ciocia ma dwa koty w bloku i ona kupiła jakąś taką cieniutką ale mocną siatkę od ściany do ściany. Słońca nie zabiera a zabezpiecza przez wyskoczeniem kotów. Wspinają się tylko po tej siatce Siedzą na balkonie całymi dniami

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Trzymajcie kciuki za tą moją prace licencjacką Lecę pisać, buziaki!!!
Trzymamy kciuki- ja i Daga

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:43   #1228
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Moja ciocia ma dwa koty w bloku i ona kupiła jakąś taką cieniutką ale mocną siatkę od ściany do ściany. Słońca nie zabiera a zabezpiecza przez wyskoczeniem kotów. Wspinają się tylko po tej siatce Siedzą na balkonie całymi dniami
Szczęśliwa bylabym bardzo wdzieczna gdybys sie podpytala sie cioci gdzie taka siatke mozna kupic... bo my sie juz jaki czas za takim wynalazakiem rozgladamy, ale bez wiekszego efektu ;/

Stary 2010-06-14, 12:50   #1229
NIKaP-n
BAN stały

mszu może to taka zwykła siateczka kupiona w Castoramie albo Leroyu? My z takiej (tzn mąż a nie my) zrobiliśmy drugie drzwi i jak nie chcę moich dziewuch wypuszczać, to zostawiam otwarte zwykłe drzwi, a te siatkowe (jak na filmach mają) zamykam na zasuwkę i wtedy kicie się chłodzą i obserwują, ale nie brykną
My taka zieloną, w średniej wielkości dziureczki kupiliśmy w castoramie akurat, chyba była po ok. 8zl za 1metr.
Stary 2010-06-14, 12:56   #1230
Pomidora
Zakorzenienie

Witam mamuśki po weekendzie

Klarisso, Zuziczko - gratulacje

Butterfly, gratuluję chłopca

Asiu, a tobie gratuluję dziewuszki A co do opryszczki, to oprócz smarowania bierz rutinoscorbin - pomaga i zwalcza infekcję. Mi po tym już żadna opryszczka się nie przypałętała.

Mszu, śliczna z ciebie dziewczyna Dobrze w koncu cię zobaczyć z brzuszkiem

Weronisiu, oby kryzys jakoś minął Tak mi przykro, że płaczesz i tak ci źle. Masz w kimś wsparcie? Masz może z kim porozmawiać? To bardzo ważne, żebyś w takich momentach kogoś miała blisko ... Przytulam mocno

Mpik, ślicznie wyglądasz A sukienka, w której masz zdjęcie jest urocza!

Paula, mam nadzieję, ze nie potwierdzą się problemy z cukrzyca ciążową!

Angelikaw, kotka śliczna! Rzeczywiscie musiała miec chyba jakiś rodowitych rodziców

Starapanno, nie znam się na tej glukozie, ale tak sobie myślę, ze wynik nie jest bardzo wysoki - moze po prostu jeszcze raz będziesz musiała zrobić?

Monika, ja mam komodę z tej serii, którą pokazała Mszu - tylko ja mam z 5 szufladami Bardzo fajne są i na pewno ciuszki się zmieszczą

Eveliouses, fajne przykazania, warto je zapamiętać

Dash, kciuki za pracę licencjacką zaciśnięte!

Pisałyscie o bólu jakby kości łonowej - ja tez to mam. Szczególnie jak mam się rozchodzić. Ale nie jest taki, że mnie zupełnie paraliżuje, więc za bardzo się nie przejmuję. Ja wychodzę z założenia, że w koncu kości muszą się tam tez przestawić i dać miejsce maleństwu, więc pewnie to to

Co do wiaderka, to mi się akurat podobają - oglądałam cały filmik o tych kąpielach i o tym, jak pomagają na kolki. Dzieci sa naprawdę spokojne w tych wiaderkach. Ale nie kupimy, bo żal nam kaski na to. My chcemy zwykłą wanienkę ze stojakiem, bo wiem po znajomych z dzieckiem, jaki taki stojak jest wygodny

Byliśmy w Sopocie i Gdyni, pogota taka sobie, ale ja morze mogę oglądać przy każdej pogodzie więc i tak wypoczęłam. Tylko młody zrobił mi psikusa i cały dzień go nieczułam (możliwe, że podczas jazdy autem sie ruszał,a ja po prostu go nie cuzłam). Odchodziłam od zmysłów do tego stopnia, że jak zaczął się wiercić o 22 w domu, to popłakałam sie z radości - histeryczka jestem

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Mamusie wrześniowe- jest już 36

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 chłopiec
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 38

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
chłopiec
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Lidia
Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
dziewczynka
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 niespodzianka
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 dziewczynka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010
Ania
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
Mateusz
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010

Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Pascal
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010 chłopiec

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości