|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
pokazuje palcem albo oczami co chce i jak nie dasz to mordodarcie ale wygrywa tylko z dziadkami czy tatą ze mna jak nie mam humoru też ale w 99% przypadków jej mówię " a sobie wyj a ja i tak nie dam" (jesli chce coś co jej nie wolno, bo jak coś co wolno to raczej daję bez gadania) Kaja po domu chodzi sama zawsze a po ulicy czasem ma humor, że niby sama ale jak jest "niebezpiecznie" to ją chwytam za rączkę i dyskusji nie ma choćby wyła to za rączkę idzie przeważnie jednak chodzi za jedną rączkę, z dwoma osobami to pójdzie 30sek. i koniec ![]() Cytat:
ze mną nie wygra jak jej wygrać nie pozwolę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
U mnie burza....i wlasnie piorun w cos tak pierdyknal ze o malo z krzesla ze spadlam tak podskoczylam, taki huk
![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-14 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
u nas jest 15 stopni
byłam u gina na nfz jednak to jest porażka jestem za prywatyzacją służby zdrowia bo płacę składki a tak czy siak ku-r-...-a mać prywatnie chodzę! szlak!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gabi ja bylam u gina teraz w ciazy na NFZ 2 razy (2 pierwsze wizyty) i wiecej nie poszlam! Porazka na calego, usg jeden wielki zlom (chyba pierwszy model ktory powstal), lekarz do ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Rozeznanie
|
A ja chodze do gina na NFZ i jestem zadowlona. I z lekarza i z badan. Jedyny minus, ze moj gin nie daje zdjec, bo nie ma tej drukarki do USG. Pojde sobie raz prywatnie do jakiegos innego gina po zdjecia zeby miec pamiatke (tak jak zrobilam bedac w ciazy z MIkolajem).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis ide do gina na 17:50 i ciekawe czy bedzie robil usg czy nie, bo 2 tyg temu nie robil, a sprzet ma super, najnowszy model jaki jest, zajmuje mu pol pokoiku ta machina, dlatego nie ma jej w gabinecie bo by sie nie zmiescila, ma osobny pokoj na to....pochodze do niego gdzies do 25 tyg bo chce robic u niego usg polowkowe za 200 zl czyli 4 d, z filmem i dokladnym badaniem ktore trwa 30-40 minut i przyjeźdza na to inny lekarz (rewelacyjny mlody lekarz ktory jest swietny w robieniu szczegolowego usg) a potem przenosze sie do Katowic do innego (ale o tym juz pisalam kiedys)
![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-14 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
http://www.mamaitata.org.pl/index.ph...petition&id=36
Moze któras podpisze sie pod apelem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczyny i Dzieciaczki
![]() Właśnie przyjechaliśmy....nawet się nie łudzę, że nadrobie... miłego dnia Wam zyczymy
#4570 | |
Zakorzenienie
|
prywatnie chodzę teraz do ordynatora szpitala mojego
(bo mojego gina z ciąży poprzedniej mogą zamknąć, choć nie sądzę ale... różnie bywa) a na NFZ mam taką starą kobietę która była pierwszym ginem u którego byłam w życiu. jestem tam zapisana od 1998 roku chyba, z Kają kilka razy u niej byłam i było super, sprzęt usg itd. tez ma dobry, ale .... pierwszym razem teraz przyjął mnie jej syn (który jak zaczynał był extra ginem a teraz sodówka odbiła palmą!) i karty nie założył, badań nie zlecił bo......"potem się zrobi" ![]() dziś Ona mówi do mnie "zrobi pani mocz-krew-wr, a resztę POTEM!" nie wiem kiedy ma być to potem bo to już 12tc! usg chciała zrobić ale nie może bo nfz zdrowia nie płaci za częste usg! mają terminy co ile wolno im robić!!! ogólnie jest miła, fachowa itd. niby, ale ......można by było zrobić badania na toxo, na różyczkę,na hiv, ale wg niej POTEM! cieszy mnie tylko jedno powiedziała do mnie "poprzedni poród był łatwy? szybki?" ja jej na to, że był szybki więc nie narzekam a ona na to "widać po szyjce, że krótka jest i mięciusia więc i teraz powinno być szybciutko i niezbyt ciężko" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
jakim prawem matka pijaczka i ojciec alfons mogą wychowywać piętnastkę dzieci a moi koledzy, wykształceni, mądrzy i dobrzy ludzie nie??? tylko dlatego, że jest to dwóch facetów?? w tym temacie jestem "radykalna", odbierzmy dzieci wszystkim samotnym matką (rozwódką czy wdową czy panną) , bo jak pisze autor listu "Osobisty przykład życia matki i ojca jest fundamentem kształtującym w dzieciach świat wartości, wrażliwość społeczną oraz obraz kobiety i mężczyzny." a samotna kobieta nie ma "przykładu życia ojca" paranoja! jak dla mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
gabi ale po co ty chodzisz do 2 lekarzy
![]() Ten gin odemnie z przychodni na NFZ robi USG co druga wizyte bo sasiadka u niego prowadzi ciaze, rodzic ma w sierpniu teoretycznie bo wspanialy gin nie wie w ktorym ona jest tygodniu ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-14 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to że jest to legalne w niewielu krajach? a wiesz że u nas "są jeszcze posagi"? kobieta wychodzi za faceta i musi dać "krowę=pole" czy cuś takiego! czy to jest normalne??? a ta kobieta w stanach co przerobiła się na faceta i "o zgrozo" jeszcze urodził/a dziecko bo jej/jego żona nie mogła! mamy XXI wiek świat się zmienia, moje zdanie jest takie że ... jeśli nie robi sie komuś krzywdy to .... nikomu nic do tego tak ogólnie ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
i paru innych na nfz teraz mam swojego i tę ginkę babkę chodzę do dwóch i mam dwie karty ciąży zawsze co dwie opinie to dwie a nie jedna wiem powiecie, że to głupie i szkoda kasy i czasu ale ja nie zamierzam chodzić do jednego lekarza jakoś jestem z tych "małego zaufania" ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-06-14 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() od 21 czerwca dostaję umowę ![]() w tym tygodniu musze tylko zalatwic lekarza ![]() pozdrowienia dla dzieciaczków od Igorka i Monisi ![]()
#4575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gabi- a ja mam inne zdanie na ten temat, zwiazki homoseksulane nie draznia mnie i je toleruje (i nie uwazam ze gej = pedofil itp), ale wychowanie dzieci to juz lekka przesada. Tak zostalismy stworzenie przez nature, ze do spłodzenia dziecka potrzebna jest kobieta i mężczyzna. Skoro sami nie są w stanie spłodzić dziecka (bo jak wiadomo biologicznie jest to niemozliwe) to nie jest im dane posiadac dzieci. Takie życie wybieraja to powinni sie z tym pogodzić. Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-06-14 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Naprawde świetna wiadomość! A mama? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem zla! Tydzien temu w czwartek zamowilam na allegro 4 bluzki ciazowe i dzis dopiero kurier mi przywiozl paczke! Ale malo tego....niedosc ze dostalam tylko 3 bluzki zamiast 4 to na dodatek tylko 1 bluzka sie zgadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
A ja myślę, ze nie maja szans. Skoro nie wywalczyli sobie legalizacji związków homoseksualnych to w tej kwestii tez nic nie wskórają. A Wy na prawdę wierzycie, ze coś wskórają??
buziak- a ja nie mam typowo ciążowych ciuchów, chodzę po lumpeksach i kupuje bluzki dłuższe i takie ktore mozna "naciągnąć" sa elastyczne. Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-06-14 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam takie bluzki (nizej w linkach), one tez nie sa zupelnie typowo ciazowe bo tez mozna chodzic w nich nie w ciazy, tylko sa przystosowane do ciazy bo sa tak specjalnie szyte zeby sie rozciagaly.....ja nie mam cierpliwosci ani reki do chodzenia po lumpeksach i grzebania w tych wszystkich ciuchach i szukania, wnerwia mnie to i tez nic nie potrafie znaleźć, dlatego nie chodze, chodze tylko czasami za ciuchami dla Dawida bo dla niego predzej cos znajde
1 2 (2 sztuki) 3 no i jak pisalam dostalam tylko 3 zamiast 4 i zgadza sie tylko 1 z moim zamowieniem, dzwonilam do firmy i kazali podac nik i zadzwonia do godziny Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-14 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk kupowałam od tej sprzedającej tuniki zwykłe nie ciążowe, zawsze bez problemu, szybko i przychodziło to co zamawiałam
#4581 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mati nawet jak sie rozciagna to nic ![]() ![]() Ps. okazalo sie, ze dostalam bluzki ktore mialy isc do kogos innego a ten ktos dostal moje bluzki ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-14 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
![]() Czoornoo Monix ![]() ![]() Buziak ale beznadzieja w tym Inwałdzie!! Jechaliśmy z 1.5h (bo jeszcze korki w miescie) a tam obeszlismy wszystko w 40 min ![]() ![]()
#4584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tu............ nie zgodzę się bo można w drugą mańke Twoje słowa obrócić ......... skoro kobieta i mężczyzna nie mogą mieć dzieci lub mają problemy z zajściem w ciąże to znaczy, że tak zostali stworzeni przez naturę i nie jest im dane posiadanie dziecka, więc adopcji być nie powinno ani żadnych metod wspomagania to takie wiesz "gadanie o" a co do godzenia się z życiem i drogą przez siebie wybraną to ... czemu księża mają dzieci np.??? naprawdę można długo i bezsensu czasem tak dyskutować moje zdanie jest takie, że powinny "jeśli już w ogóle" to być testy jak przy adopcji zwykłej czy się nadają czy nie, bo weź też pod uwagę, iż zdarza się tak i to bardzo często, że ktoś ma dziecko już czy kilka nawet bobasów i zostawia "swoje życie" i "zostaje G lub L" i wtedy problemu żadnego nikt nie widzi, po prostu dwie panie czy panów dwóch wychowuje dziecko czy dzieci i już Cytat:
parę razy odstawiła mi histerię (z tego czy innego powodu) i już wie, że to nic nie da stoję w miejscu np. trzymam za rączkę dalej i czekam aż jej przejdzie i wali mnie przysłowiowo to, że gapi się na mnie cała ulica w końcu jej przejdzie i pójdzie dalej teraz wie, że powyje powyje a będzie i tak po mojemu ciężkie to, ale skuteczne 2. noooo za dziedziczeniem to ja w ogóle jestem bo co to kurna ma do rzeczy, że nie mają "ślubu" nie mają bo prawo nie pozwala to już wystarczająca "krzywda" 3.jakoś sobie nie wyobrażam "nabyć lesbijstwo" ![]() jeden z moich kolegów miał naprawdę sporo dziewczyn ale zawsze w międzyczasie miał faceta teraz ma faceta już oficjalnie i tylko faceta, doszedł do tego dopiero po 30dziestce, że nie warto na "chama" szukać dziewczyny Cytat:
im chyba bardziej "na razie" chodzi o to, aby ludzie doszli do przekonania, że oni nie są chorzy i że mogą mieć te same prawa co każdy bo są ludźmi a nie ........ a nie jakąś hybrydą czy czymś wszystko wymaga czasu i oni też o tym wiedzą ale jeśli teraz odpuszczą to za przykładowe 10-20 lat będą musieli zaczynać od nowa dlatego ja tam ich popieram w każdej formie "walki o normalne życie" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja wlasnie nie chce jechac ogladac dinozaurow w Inwaldzie bo podejrzewalam ze to taka sam kapa bedzie jak z parkiem miniatur (tam tez byliscie?) Dlatego wybieram sie do Zatoru ale tez nie nastawiam sie na to, ze bedzie to jakas rewelacja ale przejechac sie chcemy bo daleko nie mamy i moze bedzie fajnie....jakies 41-42 km mamy i czekam na wakacje bo wtedy tylu tych wycieczek szkolnych nie bedzie wlasnie A ja mam pytanko....czy ktoras zna sie na laptopach tzn chodzi mi o naprawe klawiatury, czy da sie wymienic klawiature lub naprawic powyrywane klawisze? bo Dawid mi kilka klawiszy wyrwal min spacje i ledwo mi dziala, a nie mam pojecia jak sie to naprawia i czy wogole sie da i gdzie to naprawiaja ![]() alkamor zapytaj siostry gdzie ona kupowala ten spray na komary ANTISOL ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-14 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawic sie da, nawet na allegro widzialam cale klawiatury do laptopow, natomiast nie wiem czy do kazdego modelu ![]()
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
tak samo
![]() ![]() ![]() ![]()
#4588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Filip na początku jadł świetnie i wszystko a teraz je coraz mniej i jest coraz bardziej wybredny. O tym zeby zjadł kanapkę mogę tylko pomarzyć. Buziak klawiaturę można na pewno wymienić trzeba tylko dobrać do modelu a czasem (jeśli masz jeszcze brakujące klawisze) można dokleić klejem np kropelką. Wyobraście sobie dzisiaj przyjechał do nas facet z agencji rolnej i powiedział że działki (dwie) należące do naszej "posiadłości" i użytkowane przez rodzinę tz przez 50 lat nie są nasze. Na jednej stał dom a na drugiej budynki gospodarcze i właśnie ta z budynkami donas nie należy ale za to według ich planów nasza jest działka na której stoi dom sąsiadów ![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
boże Filip wstał o 6.00 przesikany (dostaliśmy od mojej sąsiadki pampersy jakieś dziwne, więc nie kupowałam nowych i te pieluchy to porażka, co chwilę przeciekają, nocy nie wytrzymują)
potem spać nie chciał a mnie tak od rana łeb boli, że nie mogłam z łóżka wstać a Filip sam szalał w pokoju
#4590 |
Wtajemniczenie
|
Joł matki!
Ale jestem chora. Wczoraj miałam 39 w cieniu. Ale mi było źle. Ola wykorzystała fakt, że tylko tata się nią zajmował i nie dała mu się położyć spać do 22. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.