|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
sanderinko jak sie czujesz? jak maluszek? wszystko jest w porzadku?! |
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
ja robie badanie 3d i płace 200zl a jak chce dodatkowo jeszcze film z badania to plus 80zl. a ty tez robisz 3d?a w jakim mieście robisz?
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wklejam to jako załącznik. Podzielone jest na 2 części. Mam nadzieję, że widać wyraźnie. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-14 o 19:25 |
||
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki! można się do Was przyłączyć??
tp. mam na 9 listopada!
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
dawno się nie odzywałam gdyż nic ciekawego się u mnie nie działo. W piątek zaczęliśmy 13 tydzień. Dzisiaj byłam na kontroli i wszystko oki. Maluszki fikały i wierciły się . Doktorek nie mógł chwycić ich razem na zdjęciu. Ślicznie było widać kręgosłupiki - jak paciorki na sznureczku. Za 3 tygodnie zobaczymy co mają między girkami. Na dole fotki moich robaczków ![]() Muszę przyznać się bez bicia że ja już nie mam gdzie ładować ubranek dla maluszków. Gdy tylko postanowiliśmy mieć dzidzie zaczęłam gromadzić ciuszki. A to wszystko przez allegro. Jak tu się nie skusić na 30 pięknych sukieneczek w różnych rozmiarach za całe 50 zł. I mogłabym tak wymieniać... Mam też już kupiony fotelik samochodowy i huśtawke - też na all . Tylko muszę teraz dokupić 2 sztukę. Mój synek ma już prawie 9 lat i z tego co po nim mi zostało to troszkę śpioszków , kocyki. Resztę wydawałam jak robiło się za małe. Wtedy nie planowaliśmy kolejnego potomka. Gdybym wiedziała wtedy że się jednak zdecydujemy nic bym nie wydawała. Ale polak mądry po szkodzie ![]() Koło sierpnia zrobię remanent w tych moich zbiorach . Ale już teraz wiem że kupię : - 2 nowe kompleciki do odbioru dzieci ze szpitala ( u nas na oddziale dzieciaczki są ubierane w rzeczy szpitalne ) - 2 łóżeczka - podobają mi się te z całym wyposażeniem - wanienkę ze stelażem - wózek - na all używany - przewijak nakładany na łóżeczko - butelki , smoczki - podgrzewacz - bardzo mi go brakowało gdy mój syn był mały - kosmetyki - pieluchy tetrowe i flanelowe- zawsze się przydają - nowe ręczniki kąpielowe To tak na początek ![]() Jak już podrosną to na pewno kupię krzesełka do karmienia , chodziki, kojec. W miarę jak będę coś kupować wkleję wam zdjątka. A gdybym za bardzo szalała proszę o łatwo zatrzymać. Naj śmieszniejsze jest to że nie wiemy co nam bocian przyniesie. Mąż się śmieje że jak urodzą się chłopaki to będą musieli nosić te wszystkie sukienki i buciki
|
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
dzieki weronisia za liste
Witaj essence30 MILA25* ale fajne maluszki
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2010-06-14 o 19:32 |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
MILA25 super, że Twoje dzieciaczki dobrze się rozwijają
![]() Nie mogę się doczekać aż pokażesz je razem
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, dzięki
Essence, witamy MILA, ja czytałam gdzieś, że chodziki nie są najlepszym rozwiązaniem. Ale powtarzam tylko, co czytałam, nie mam doświadczenia w tej kwestii.
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja.... a wspomniałaś o ubezpieczeniu pracowniczym... powiedzcie czy Wasze ubezpieczenia obejmują narodziny dziecka?
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
Nuchisia, u mnie usg połówkowe u dobrego specjalisty kosztuje na ogół 250pln
kootekk, fajna ta teutonia, tzn. ta z dużymi,szprychowymi kołami mi się podoba,bo z tego co widze to ma ta firma też stelaże gdzie przednie koła są mniejsze i skrętne. Mnie podobają się klasyczne wózki, całe szczęście że moi faworyci (Bartatina Jedo i Roany-marita,kortina) nie kosztują 3tys Któraś z Was pytała o krwawienie dziąseł - też mam od kilku Odebrałam dziś wyniki posiewu i mam jakąś klebsiellę, mam przez 10 dni brać antybiotyk bo to ponoć b.niedobra bakteria |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Essence, obejmuje, Z tego co się orientuję to 1000zł wypłacają. Niestety nie wiem, czy mi się uda, bo wygasa mi umowa o pracę z dniem porodu, więc i na ubezpieczenie zbiorowe pracownicze. Nie wiem, jak to jest rozpatrywane. Na szczęście mąż też takie ma, więc mam nadzieję, że chociaż od niego dostaniemy...
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój syn śmigał w chodziku od 6 miesiąca a jak miał 10 to już zaczął sam
chodzić. A u nas w domu są przestrzenie i maluchy będą miały gdzie śmigać. |
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia, stokrotne dzięki za informacje, nawet nie wiesz jak przydatne...
Cześć Essence. Ja też się zastanawiałam nad tym ubezpieczeniem pracowniczym. U mnie w szkole prawie wszyscy nauczyciele są ubezpieczeni w PZU. Sięgnęłam z ciekawości po ofertę z warunkami umowy i faktycznie za urodzenie dziecka dostaje się 1600 zł. MILA, śliczne maluchy. Mnie niestety boli dzisiaj brzuszek, tak mi jakoś ciężko. Chociaż pewnie po prostu w końcu wszystko zaczyna się rozciągać i powiększać. Czy Wy też tak miałyście w 13-14 tygodniu??? Dziś jeszcze założyłam do pracy obcisłą bluzeczkę i materiał bardzo się na brzuszku opinał.
|
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
ja nie miałam ubezpieczenia w pracy ale mąż mnie u siebie ubezpieczył, płaci 2 ubezpieczenia za siebie i za mnie to dostaniemy wtedy 2 czy 1 ?
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja i jeszcze zapomniałam dopisać, żebyś się dowiedziała o kontynucje grupowego ubezpieczenia, bo ja mam taką sytuację , że zostałam w grupowym ubezpieczeniu od poprzedniego pracodawcy i teraz mam nowa polisę u obecnego.
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia, zastanawia mnie posciel dla maluchow. Jezeli uzyje sie spiworka i jezeli maluchy powinny spac na plasko bez poduszki, to po co kolderka i poduszka?
Czy przydaje sie jak dziecko podrosnie?
|
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Joanna- super! ja tez mam własnie w PZu , ale nie dowiadywałam się jeszcze
Vikicullen- szczerze nie mam pojęcia, logiczne by było, ze może dwa , bo oddzielne składki Weronisia- bardzo sie ciesze , ze w tym momencie dołączyłam i trafiłam na taką extra listę! - ja jestem laik, bo to moje pierwsze dzidzi, więc jeszcze raz dzięki
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia a propo listy mam pytanie co wg Ciebie jest wygodniejsze śpiochy+kaftanik czy pajacyk?
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie dobrze chociaż mam masakryczne mdłości i ![]() maluszek dobrze na USG w szpitalu miał 39 mm
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Essence, dzięki. Ale ja po rozwiązaniu umowy będę na macierzyńskim z ZUSu i nie będę póki co zatrudniona u innego pracodawcy... Tez mam PZU, nawet nie wiedziałam, że jest 1600, myślałam, że tylko 1000
![]() MILA, skoro u Ciebie chodzik się sprawdził to OK ![]() Joanna, no ja pisałam o tym właśnie, nawet chciałam dziś się przez telefon gina poradzić, ale nie mogę się dodzwonić. Mam pełne 15 tygodni i od kilku dni czuję takie jakby niebolesne skurcze czy ciężkość, coś takiego... 2-4 razy dziennie (ale np. dziś w ogóle nie), trwa kilkanaście minut zwykle i przechodzi... Myślę, że to normalne, nic się poza tym niepokojącego nie dzieje.
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja poprosilam na jednej wizycie to mi powiedzial ze sie migam od pracy
![]() Cytat:
Cytat:
To ja nie wiem czy dostane bo mam takie bezpieczenie ze jak ide do pracy albo z pracy i jak mi sie cos stanie to wtedy mam placone. A np. jak dzis sobie siedze i by mi sie sufit załamał i mnie dobil, to nie dostane odszkodowania.MILA, fajne dzieciaczki ta 1 fota wymiata
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
eh dziwny lekarz ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
dbaj o siebie i uwazaj!!! |
|||
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez dzisiaj dziwnie brzuch pobolewa i czuję jakieś takie ćmienie
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
fakt kiedyś chodziki były na topie ale teraz ortopedzi są zdecydowanie temu przeciwni - m.in. może w przyszłości powodować płaskostopie i problemy z stawami biodrowymi. siostrzenica od tżta właśnie uczy się chodzić i jej pediatra stanowczo odradził chodzik. podobno zdecydowanie lepsze sa duże autka które można pchac lub siedziec na nich i odpychac się nogami - w którymś M jak mama czytałam o tym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

to będziemy się razem stresować

Chociaż pewnie po prostu w końcu wszystko zaczyna się rozciągać i powiększać. Czy Wy też tak miałyście w 13-14 tygodniu???