|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Facet na Wozku inwalidzkim
Cytat:
I to też miałam na myśli Tak jak wśród ludzi, którzy są w pełni sprawni są "kaleki emocjonalne" tak i może być wśród ludzi niepełnosprawnych.
|
|
|
|
|
|
#32 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dostrzegając, że nie ja ani większość dziewczyn nie ładuje nikogo do jednego, stereotypowego wora.... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
ale trudno czytać coś czego nie ma
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że słowo stereotyp jest zdecydowanie nadużywane w tej dyskusji
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Acha i moim zdaniem tak, ukrywał to. Gdyby się tego nie wstydził stawiałby sprawę jasno od samego początku. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To moim zdaniem jest nieuczciwe. Powinien stawiać sprawę jasno od początku. Wybaczcie ale ja się dziewczynie nie dziwie, jest młodą matką z córeczką na rękach i boi się że nie da sobie rady. |
||
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porównujesz 2 różne, biegunowe sprawy
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze to czytaj ze zrozumieniem. Pisząc o wrzucaniu do jednego wora miałam na myśli właśnie post, którego niby tak bronię i dlatego napisałam, ze zgadzam się z nim po części.Drugie pogrubienie także tyczy się czytania ze zrozumieniem Atakujesz innych tylko dlatego, że mają zdanie inne od twojego. Nie stwierdziłam, że wszyscy |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, nie ma co gdybać.
Niech się umówią, spotkają i zobaczą jak to się potoczy. |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
To już autorka sama oceni czy chce się spotykać z osobą niepełnosprawną czy też nie. Oczywiście, że nie wszyscy sobie radzą, ale autorka nie przedstawiła dokładnej sytuacji swojego kolegi, a co nie którzy już mu nadali miano kaleki, którego trzeba wspierać, bo zapewne sobie nie poradzi.
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak? Porównanie bliższe sobie niż twój argument o wypozowanych fotkach. Dziewczyna od początku mówiła że ma córkę. I dobrze. On od początku nie mówił że jest niepełnosprawny. To źle. Ukrywanie takich rzeczy jak dziecko czy niepełnosprawność jest nie fair moim zdaniem. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Zdajesz sobie sprawę że po przerwaniu rdzenia kręgowego w dolnych partiach nie czuje się oddawania moczu i kału a mężczyzna nie ma erekcji? Wiesz o tym? Bo ja nie rozumiem gdzie ty tutaj widzisz stereotyp. |
||
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja + większość nie mamy racji czytając dany post ale Ty jedna sama owszem masz tą cudowną właściwość I ja również nie twierdziłam niczego ![]() Cytat:
Po II: skąd wiesz, że wiedział albo wie o dziecku? autorka wątku nigdzie o tym nie wspominała....no chyba, ze miała fotkę z dzieckiem, a jak nie to też go oszukiwała i są w takim razie kwita...
Edytowane przez E.J. Czas edycji: 2010-06-14 o 19:31 |
||
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, wiem duzo o niepełnosprawności- jestem fizjoterapeutka i na codzień pracuję z osobami będącymi tetra i paraplegikami, a do tego działam w fundacji dla osób które ucierpiały w wypadkach komunikacyjnych. Dlatego podwójnie irytują mjnie powszechne opinie będące stereotypami i różne uproszczenia. Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2010-06-14 o 19:32 |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Fizjoterapeutka, więc zapewne zdajesz sobie sprawę że jest tak jak napisałam i nie wmawiaj mi że jest inaczej.
Z tym trzeba się liczyć i autorka wątku z tym też musi się liczyć. Zachowujesz się jakbyś chciała mi wmówić że każdy niepełnosprawny mężczyzna może mieć dzieci i kontroluje oddawanie moczu. No daj ty spokój ;| Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
większości do tego nie mieszaj i się nią nie broń : ] |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie rozumiem, dlaczego bez poznanie praktycznie żadnych szczegółów choroby/inwalidztwa kolegi autorki, już niektóre koleżanki walą tekstami o erekcji. Przecież autorka najpierw powinna poznać historię sytuacji tego właśnie kolegi, a dopiero potem zastanowić się co zrobić, czy kontynuować znajomośc i na jakiej stopie. A takimi postami zniechęcacie ją do tego, dziewczyna się przestraszy. Teoretyzować sobie możemy, ale chyba lepiej byłoby poznać jakieś szczegóły.
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi zabronisz
Żałosne - skoro większość ma podobne zdanie to oznacza, ze jest to prawda ale nie pasuje Ci to ale to już Twój problem
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poznać jego i jego chorobę. I później zdecydować.Ja tylko mówię jaka jest ewentualność i z czym trzeba się liczyć. I czy dziewczyna będzie gotowa na tą decyzje. By zdyskwalifikować go za coś takiego. Po raz setny powtórzę bo chyba nie dociera. Walą bo tak może być choć nie musi. I WALĄ BO TO BYŁBY JEDYNY POWÓ DLA KTÓREGO BYM SIĘ NIE ZWIĄZAŁA Z OSOBĄ NIEPEŁNOSPRAWNĄ. BO TAK JEST PEŁNOWARTOŚCIOWYM CZŁOWIEKIEM, JEDNAK CHĘĆ POSIADANIA DZIECI I UDANE ŻYCIE SEKSUALNE JEST DLA MNIE BARDZO WAŻNE. STĄD O TYM MÓWIĘ. (już jasne skąd? czy mam rozrysować?) |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zataił-lepiej? Synonim, który niewiele zmienia. Uwazam, ze nie ma co gloryfikowac niepełnosprawnych- ludzie jak kazdy inni. Lepsi i gorsi. Wg mnie złą przesłanką jest ukrywnanie WAZNYCH faktów, jak w tym wypadku. Nie jestem na tyle naiwna, zeby wierzyc, ze zdjecie do połowy dał przez przypadek. Co nie znaczy, ze nalezałoby go od razu skreslac nie dając szansy, ale zapytac o powody zachowania.Nie oszukujmy sie tez, nie kazde3mu pasuje bycie z osoba niepełnosprawną, az tak kolorowo nie jest. |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakończmy może tą wymianę zdań bo twoje odpowiedzi stają się żałosne i na poziomie gimnazjalistki Jak chcesz to napisz na pw chociaż nie wiem czy wymiana zdań z Tobą ma jakikolwiek sens.Cytat: Ja nie rozumiem, dlaczego bez poznanie praktycznie żadnych szczegółów choroby/inwalidztwa kolegi autorki, już niektóre koleżanki walą tekstami o erekcji. Przecież autorka najpierw powinna poznać historię sytuacji tego właśnie kolegi, a dopiero potem zastanowić się co zrobić, czy kontynuować znajomośc i na jakiej stopie. A takimi postami zniechęcacie ją do tego, dziewczyna się przestraszy. Teoretyzować sobie możemy, ale chyba lepiej byłoby poznać jakieś szczegóły. Kod:
Boże, przecież dokładnie o to chodzi by go poznać :-). Poznać jego i jego chorobę. I później zdecydować. Ja tylko mówię jaka jest ewentualność i z czym trzeba się liczyć. I czy dziewczyna będzie gotowa na tą decyzje. By zdyskwalifikować go za coś takiego. Po raz setny powtórzę bo chyba nie dociera. Walą bo tak może być choć nie musi. I WALĄ BO TO BYŁBY JEDYNY POWÓ DLA KTÓREGO BYM SIĘ NIE ZWIĄZAŁA Z OSOBĄ NIEPEŁNOSPRAWNĄ. BO TAK JEST PEŁNOWARTOŚCIOWYM CZŁOWIEKIEM, JEDNAK CHĘĆ POSIADANIA DZIECI I UDANE ŻYCIE SEKSUALNE JEST DLA MNIE BARDZO WAŻNE. STĄD O TYM MÓWIĘ. (już jasne skąd? czy mam rozrysować?) A wracając do tematu, autorko postu co Ty teraz o tym myślisz? |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do podstawówki nie będe sie zniżać....Sama sobie zaprzeczasz.... I ciekawe że sama się nie umiesz wysłowić tylko za pomocą postów innych osób
|
|
|
|
#53 | |||||
|
BAN stały
|
O JAAA ale rozmowa sie toczy.....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co ja mysle..... Wsumie przekonalyscie mnie bym sie z nim spotkala...
Edytowane przez Black Sea Czas edycji: 2010-06-14 o 19:54 |
|||||
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
To super
Przecież możesz się spotkać na żywo, pogadać, zobaczyć jak to będzie wyglądać, przecież to nie jest zobowiązujące takie spotkanie
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(r. męski) mężczyzna niepełnosprawny, inwalida dotknięty kalectwem, niepełnosprawny kalectwo; chyba wiecie co to znaczy. Trzymam twoją stronę z tym słowem bo tutaj niektóre się chyba zapomniały |
|
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkaj się z nim. Zobacz jak się przy nim czujesz na żywo. Jednak jeśli poczujesz, że naprawdę go lubisz poproś o szczegóły. Powiedz wprost, że zaczyna Ci zależeć, ale musisz wiedzieć zanim całkowicie się zaangażujesz w co się pakujesz. Jak wygląda jego choroba jakie ograniczenia ze sobą niesie itd.
Jeko potencjalna partnerka masz do tego wtedy prawo.
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() dzieki dzewczyny za wypowiedzi
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Mam koleżankę, której chłopak jest na wózku. Poznali się już po jego wypadku. Są ze sobą chyba z 5 lat i czują się świetnie.
Jedyny problem to taki że chodzimy do knajpy na piwo tam, gdzie łazienka jest przystosowana i brak schodów
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

Tak jak wśród ludzi, którzy są w pełni sprawni są "kaleki emocjonalne" tak i może być wśród ludzi niepełnosprawnych.

Po prostu realnie na to patrzę, nie uważam, że osoby niepełnosprawne są "roślinami" czy "pasożytami psychicznymi" ale nie wszyscy sobie z tym radzą tak dobrze jak niektórzy tutaj to opisują.
nie dostrzegając, że nie ja ani większość dziewczyn nie ładuje nikogo do jednego, stereotypowego wora.... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Poznać jego i jego chorobę. I później zdecydować.