|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
my "przytulamy" się na pewno o wiele bardziej delikatnie niż przed ciazą. bez szaleństw.
dzis robiłam badania: mocz, morfologia, obie toxo, WR i cukier-zapłaciłam za wszystko 100zł. nie wiem skąd konowalowi sie wzięło 500. dziewczyny, czy Wy też sie czujecie tak ogromnie zmęczone? ja już normalnie nie wyrabiam: pomimo, że przesypiam bardzo twardo(jak nigdy) całe noce, to i tak po góra 3 godzinach od przebudzenia marzę, by znów się położyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
hej
![]() właśnie wróciłam od gina ![]() przezierność i kość nosowa super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uspokoiłam się bardzo jak zobaczyłam że taki ruchliwy, bo po tych weekendowych wyjazdach byłam pełna obaw... i mogę łykać wit. C bo bardzo pękają mi naczynka ![]() wczoraj cały dzień znowu miałam mdłości ![]() ![]() i chyba termin uległ przesunięciu - z usg wyszło na 24 grudnia! szok ![]() dzidziolek ma 6,16cm ![]() a co do przytulania to na początku nie miałam ochoty i trochę się zmuszałam - ale od tygodnia to codziennie i jest super ![]() ![]() ![]() miłego dnia! ![]()
#1023 |
Zakorzenienie
|
mallinka, tak się cieszę, że wszystko dobrze
![]() ![]()
#1024 |
Zadomowienie
|
Aliszcze na pewno! będzie cudownie, zobaczysz i szykuj sie na liczenie paluszków na rączce...
![]() ![]() ![]()
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
Aliszcze usg przez brzuch i to już 2 raz
![]() ![]() a dziś to wszystko i świetnie było widać ![]() ![]() nie stresuj się, po co denerwowac maleństwo ![]() ![]() EDIT: dostałam 5 z jednego egzaminu! ![]()
![]() |
#1028 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aliszcze - to trzymam kciuki za Usg, na pewno będzie wszystko w porządku ale doskonale moge zrozumieć Twój stres ![]() My mamy zakaz przytulanek ![]() Muszę spróbować dorwać moją ginkę bo w czasie pobytu w szpitalu przeleciał mi termin a do niej jest 1,5 miesięczna kolejka z reguły więc chciałabym się gdzieś wcześniej wcisnąć, żeby sprawdziła i powiedziała kiedy USG z przeziernością robić.
![]() |
#1029 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry moje Drogie!
![]() ![]() ja już po wizycie, była to moja pierwsza, bo stwierdziłam, że wcześniej nie ma sensu iść... Dzidziuś rozwija się prawidłowo ![]() ![]() ![]() ![]() Molalala, zmień proszę mój tp. na 31.01. 2011 r. ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() Ja jak na razie w ogóle nie mam ochoty na seks, TŻ ledwo to znosi, ale jest dla mnie wyrozumiały ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() Ja mam do zaliczenia jeszcze jeden przedmiot, do którego nie mam zamiłowania, ale wykuć trzeba ![]() ![]() Dobrze, że zaszłam w ciążę na sam koniec studiów, bo chyba bym nie ujechała z przejęcia ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-06-15 o 13:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
BAN stały
|
Gosiaczek071 tutaj: http://www.laboratorium.wroclaw.pl/cennik.html lub http://www.dolmed.pl/?go=cennik (ja robię w Dolmedzie, bo wyniki są tego samego dnia a przyjmują z marszu tylko trzeba do rejestracji podejść zapłacić
![]() Co do "przytulanek" to mam ochotę prawie non stop jeśli tylko akurat mnie nie mdli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze miałam usg dowcipne
![]() ![]() wstawiłam młode ziemniaczki na gaz ![]() ![]()
#1032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dopiero zaczelam 8 hbd wiec jeszcze troche musze poczekac na takie widoki. Tez musze zrobic te badania, chociaz ta wczorajsza wysypka tak mnie oslabila, ze wogole sie nie ruszalam z domu, na szczescie dzisiaj jest o wiele lepiej, jutro jeszcze ide na kontrole do dermatologa. Wogole zauwazylam, ze moja cera dziwnie reaguje na ciąże, jakies krostki, podraznienia, megawrazliwa skóra, ehhh.... mam nadzieje, ze najgorszy jest 1 trymestr, macie tez takie problemy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Przyczajenie
|
Ja mam więcej wyprysków na twarzy, i nie wiem czy to od słońca czy od hormonów. Ja już sobie zrobiłam badanie moczu (6zł), bo się wystraszyłam, bo mi noga bardzo spuchła. Wszystko wyszło w porządku, poza węglanami wapnia - dość liczne. Wie ktoś co to oznacza? Dodam, ze jak minęły upały, to noga odpuchła. Do ginki idę dopiero 22.06. Jutro jeszcze zrobię sobie badanie krwi. I od razu zaniosę wyniki, chociaż jeszcze nie mówiła, żeby jakieś robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje ciało wie ![]() i po 14 dniach dostajesz okres nie zachodzi sie w ciąże 14 dni PO miesiączce tylko 14 dni PRZED kolejną! Cytat:
zawsze po 14 dniach PO owulacji jest okres nie 14 dni PRZED długość PRZED nie ma tu "generalnie nic do rzeczy" Ja w pierwszą ciążę zachodziłam około roku ![]() uwierzcie przeczytałam-przepytałam-dowiedziałam się dokładnie. Nie da rady zajść w ciąże dwa dni przed @. Zawsze 14 góra 7 dni PRZED okresem. ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- byłam dziś na badaniach mocz-krew-wr miałam za darmo bo miałam skierowanie od gin na nfz toxo 58 zł glukoza 4 zł i hbs 18 zł jeszcze będę musiała zrobić przy okazji różyczkę i hiv nie wiem ile to kosztuje ![]() a kolejki takie że łoooooooooo matko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
ale 2 dni przed "spodziewaną" @ tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolejki do badań? u mnie na szczęście nie ma ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-06-15 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziś mija tydzień odkąd wiem, że zostanę debiutantką w roli mamy
![]() ![]() Jestem nowa na forum, wątek przeczytam w miarę możliwości, ale nie za bardzo orientuję się jeszcze jak znaleźć interesujące mnie wątki ( chodziłoby mi o tematy powiązane z prawem pracy, obecnie jestem na umowę zlecenie, co nie jest dla mnie korzystną sprawą, stąd chciałabym się doinformować w tym temacie szerzej) ![]() Pozdrawiam wszystkie kobiety, dla których rok 2011 rozpocznie się naprawdę magicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
a hiv kazal wam robic lekarz? czy same chcecie? mi nic nie mowil...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie wstępnie na 13 lutego ale sama tak obliczyłam :P
![]() |
#1039 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak odebrałam swoje pierwsze wyniki i wróciłam do domu , mąż pyta i jak, wszystko dobrze? a ja mu na to: no super, nawet hiv'a nie mam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-06-15 o 15:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
mi lekarz nie wspomniał o hiv wiec nie robiłam
![]()
#1041 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja to usg będę miała robione dopiero 10 lipca bo mój lekarz wyjeżdża na konferencję. Myślałam żeby iść do kogoś innego ale on jest jednym z lepszych specjalistów w wykrywaniu wczesnych wad o dzieciaczków więc poczekam. U nas z sex'em naprawdę super (jak już jest ![]() Zmykam do mojej pracy ![]() Pozdrawiam
![]() |
#1042 |
BAN stały
|
Co do HIV, to wiem żer lekarze raczej nie kierują na o badanie (przynajmniej wśród moich znajomych) i kobieta robi je dobrowolnie. Ja będę musiała mieć robione na 2tyg przed porodem, ale to dlatego że przy porodzie do wody jest wymagany ten test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||||
Rozeznanie
|
witam
![]() Ja byłam dzisiaj u gina...ale widzę że nie tylko ja ![]() Zmieniłam na innego bo ten moj jakoś mi nie pasował i jestem bardzo zadowolona. Fasolka ma 18,8 mm i serduszko szybko bije, jest duża na 8 tyg i 3 dni... czyli wszystko w porządku. Mam fotki i płykę ![]() Fotką pochwalę się jutro bo dzisiaj jestem u taty i nie mam scanera. Umowiłam się na wizytę w lipcu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() piękny tp ... moje urodzinki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to tylko dwa dni przed "przez Ciebie spodziewaną" to tak ![]() bo jak mówisz "twoje spodziewanie" mijało się dużo z prawdą ![]() co pokazał ciążowy test ![]() Cytat:
"w tych czasach każda szanująca się ciężarna powinna to badanie zrobić" ![]() ale ja na razie nie zrobiłam bo ogólnie chyba tylko jedno laboratorium w mieście robi poza tym szpitalnym gdzie się zdaje krew (honorowo) ale chyba zrobię "tak przy okazji" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dewi;20013143]witam
![]() Ja byłam dzisiaj u gina...ale widzę że nie tylko ja ![]() Zmieniłam na innego bo ten moj jakoś mi nie pasował i jestem bardzo zadowolona. Fasolka ma 18,8 mm i serduszko szybko bije, jest duża na 8 tyg i 3 dni... czyli wszystko w porządku. Mam fotki i płykę ![]() Fotką pochwalę się jutro bo dzisiaj jestem u taty i nie mam scanera. Umowiłam się na wizytę w lipcu ![]() Bardzo fajnie że maluszek jest wymiarowy i serduszko bije. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1046 |
BAN stały
|
hej dziewczyny, fajnie się czyta wasze relacje z wizyt u ginkow, ja dopiero 23 ide
![]() ![]() ![]() hmm z kalkulatora wychodzi mi tez termin na 14 lutego jak kolezance ![]() a wlasnie mam pytanie, jakie bierzecie witaminy i czy dodatkowo jeszcze folik zazywacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako takich witamin jeszcze nie biore tylko folik, ale robiłam już badania i mam słabe żelazo i mam juz przepisane żelazo w tabletkach. Zawsze mam z nim problem.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
szangala juz tu dziewczyny pisaly o wtaminach..... kilka stron wczesiej, ale nie dziwie sie ze c i umknelo jak produkcja stron w zastraszajacym tempie.
ja biore tylko folik, moj ginkosław powiedzial, ze nie jest on zwolennikiem przyjmowania nadmiernej ilosci chemii przez ciezarne, a te witaminy to takze chemia przeciez, jak wiekszosc tabletek. wiec jesli chce to moge gdzies co 2 dzien brac wit sepcjalne dla ciezarnych. Dal mi probke Centrum materna. a w pierwszej ciazy bralam Prenatal Classic. wyralam juz imona dla dziecka. Dla chlopczyka Jan Franciszek a dla dziewczynki Lena Aleksanrda. Mamy juz corkę Hanna Maria/ mysle ze to dobre zestwienia bo pierwsze imiona delikatne a drugie mocne. choc Hanna Maria to dwa mocne imioona i cora ma silny charakter. i uparta jest.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Moja lekarka kazała odstawić mi folik (jestem w 13 tc) ale za to kazała zaczać brać witaminy dla kobiet w ciąży, tam też jest kwas foliowy i żelazo. Ja te witaminy biorę też dlatego, że mam mdłości, wiec moja dieta nie jest tak zróżnicowana, jak powinna.
#1050 |
BAN stały
|
hej, ja biore folik i centrum materna.
wiecie co wam powiem, że ja jako takich dolegliwości ciążowych nie ma, ani razu nie mymiotowałam ![]() lecę dzis na zakupy, musze cos upolowac extra dla siebie. milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.