|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Cytat:
Cytat:
tatuś sobie porozmawiał z córcią, może to coś da
|
||
|
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy podobny termin i powiem Ci, że tez wolałabym, żeby cos sie ruszyło..a jesli nie, 21- poniedz.mam stawić się na oddział- ale nie na leżenie, tylko badanie...i pewnie też jakiś masażyk..brrrrrrrrr:brzyd al: na sama myśl mi słabo, tym bardziej, że nasłuchałam się o tej przyjemności.. i co tu robić? maszeruje po schodach- mieszkam na 3 piętrze, sprzątam, robię kiziu-miziu z mężem- w miarę możliwości i nic! chyba jednak zakupię te liście malin... :confus ed:
|
|
|
|
#2163 | |||
|
Konto usunięte
|
nie, tylko usg i badanie na fotelu.
Cytat:
A teraz mnie nie ciągnie, i mam nadzieję, że juz do fajek nie wrócę. A jak pozostałe mamusie, które przed zaciążeniem paliły? kropka, Ty też palilaś, albo mi sie pomieszało? ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6] powiem Wam, że na porodówce byłam dwa razy... najpierw o 18 po ktg i badaniu szyjki zostałam odesłana do domu przez wstrętne babsko . i tak do siódmej rano, zmiana dyżuru, oksytocyna, bo rozwarcie nie postępowało. a tu już błyskawicznie - tętno malutkiej zaczęło spadać, więc cc. okazało się że była okręcona pępowiną. ale wszystko jest ok, ona zdrowiutka a ja dochodzę do siebie..[/QUOTE] A córcia urocza!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978307] Melduję, że dziecię zaprzyjaźniło się z moniem NUK, wcześniej podawałam TT, którym gardziła Za twardy.[/QUOTE]Tymek już w szpitalu był ze smokiem zaprzyjaźniony- mamy avent. Cytat:
I wierzę, że Ciebie złapie zupełnie niespodziewanie. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malenstwu bedzie tam przytulasnie![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj ![]() dzięki za gratulacje powiem Wam, że na porodówce byłam dwa razy... najpierw o 18 po ktg i badaniu szyjki zostałam odesłana do domu przez wstrętne babsko . i tak do siódmej rano, zmiana dyżuru, oksytocyna, bo rozwarcie nie postępowało. a tu już błyskawicznie - tętno malutkiej zaczęło spadać, więc cc. okazało się że była okręcona pępowiną. ale wszystko jest ok, ona zdrowiutka a ja dochodzę do siebie.a oto ona (pierwsze zdj dwie doby po porodzie, drugie dzisiejsze, wybaczcie słabą jakość ale to z komórki): ps. gratuluję kolejnym rozpakowanym postaram sie Was nadrobić ale nie wiem co z tego wyjdzie...[/QUOTE] uroczy bejbik ![]() ja tez juz po wizycie i..... 1 cm rozwarcia mala wazy ok 3100, wody w normie i ogolnie jest ok. powiedzial, ze raczej sie nie przeterminuje![]() po wizycie zrobilismy z tz ostatnie zakupy w aptece, w domu dopakowalam torbe, ide do lazienki a tam plamienie. cisnienie skoczylo mi chyba do 200. od razu zlapalam za tel i do gina. troche mnie uspokoil, powiedzial, ze to normalka po badaniu. jak do jutra nie przejdzie, to wtedy do niego dzwonic. ale sie strachu najadlam
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
heeeeej mamusie
![]() Po pierwsze gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Tak jak pisałam w smsie - poród mieliśmy mega expresowy. O 10.00 zaczęły mi się sączyć wody o 11.30 pękł pęcherz. O 12.30 zaczeły się skurcze co 3 minuty i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu zbadali mnie - rozwarcie 4 cm. Pod KTG i czekanie na izbie przyjęć aż zwolni się sala na porodówce. Jak w końcu się zwolniła to skurcze były już tak silne, że nie mogłam dojść do sali. I tylko mówiłam do położnej "ja chce znieczulenie" a ona "oj może nie" i ja w kółko "ja chce znieczulenie" położyła mnie na wyrku i mówi, że nie będzie znieczulenia, bo ja zaraz urodzę. Zaczełam mówić, że ja muszę kupkę a ona "no to dobrze, to pani zrobi ale jak przyjdzie skurcz to nogi do siebie i przemy" Wszystko poszło tak szybko, że aż byłam w szoku. Urodziłam 15.25 Wypychanie dzidziusia to pikuś W zasadzie jak podczas skurczu się prze to tak jakby nie boli. ![]() Niestety przez to, że to wszystko tak szybko szło Mikołajek urodził się słaby, zmęczony i okręcony pępowiną Dostał w 1 minucie tylko 6 pktów Apgar. Strasznie się zestresowaliśmy z TŻ. Ale już wszystko ok Mały jest przesłodki Wciąż uczymy się siebie nawzajem. Na razie jedyną niedogodnością są... sutki
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-06-14 o 19:53 |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Mikołajek uroczy |
|
|
|
|
#2167 |
|
Konto usunięte
|
Mirra, Mikołajek jest uroczy.
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Konto usunięte
|
Miira, cudny synuń
A jakie ubranko śliczne!
|
|
|
|
|
#2169 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2170 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj
![]() dzięki za gratulacje a oto ona (pierwsze zdj dwie doby po porodzie, drugie dzisiejsze, wybaczcie słabą jakość ale to z komórki): ps. gratuluję kolejnym rozpakowanym postaram sie Was nadrobić ale nie wiem co z tego wyjdzie...[/QUOTE] Liwia śliczności [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978307] Melduję, że dziecię zaprzyjaźniło się z moniem NUK, wcześniej podawałam TT, którym gardziła Za twardy.[/QUOTE]to dużo osób juz zrezygnowało z TT...a ja kupiłam dwa kurde... ![]() Cytat:
Cytat:
juz mam schizy na temat leżenia w szpitalu z podpietą kroplówą i czekanie na poród...chyba dzis zmolestuje męża...ja nie spaceruje duzo bo nogi nie pozwalaja po prostu...puchną masakrycznie.Też 21go mam sie zgłosic, czyli za tydzień...oczywiscie gdyby nic sie nie wydarzyło do tego czasu. Cytat:
też chcem ![]() Cytat:
a poród jak już pisałam-marzenie... ![]() gratulacje raz jeszcze
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie posikałam się, no chyba, że nie czułam
![]() Cytat:
![]() Raczej tak. Mikołajek jest uroczy
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
no poród raz dwa synus kochany
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
My tak sobie po porodzie myśleli, że jakbyśmy w domu poczekali na częstsze skurcze, to nie spędzilibyśmy tyle czasu w szpitalu. Ale jak już mi te wody odeszły, to się wystraszyłam i na wszelki wypadek pojechaliśmy. Ale pielęgniarki na porodówce były w szoku, bo widziały jak mi reszta wód odeszła a za niecałe pół godziny dzidzia była już na świecie
![]() Dorotka w 1 i 5 minucie dostała 9 pkt. ale nie zapytałam gdzie jej się jeden punkt zgubił. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. ten chłopak jest bezbłędny
http://www.smog.pl/wideo/32852/genia...nie_niedziele/ Po prostu mnie rozwalił ![]() http://www.smog.pl/wideo/36232/szajk...lacyjne_wideo/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj pobiłam wszelkie rekordy..nie śpię już od 4.20
Jestem po pierwszym śniadaniu- taka byłam głodna, że szok ![]() Była maślanka żurawinowa i kawałek ciasta z truskawkami ofkors Wzięłam się za czytanie, no bo co tu można robić o tej godzinie A nocka przebiegła nadzwyczaj spokojnie, tylko raz obudziłam się na siku ![]() Miłego dnia wszystkim życzę
|
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzis spalam jako tako. tez jestem po wstepnym sniadanku i nie mam pomyslu na reszte dnia . kurcze, jest jeszcze lekki plamienie i nie wiem, czy dzwonic do gina czy jeszcze czekac
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za słowa pocieszenia. z tej reguły (Kropka i Cate) wynikałoby, że powinno się zaraz zacząć. a tu cicho jak makiem zasiał no, ale widzę, że dziewczyny z terminami 1,2 dni przede mną mają iść do szpitala 1,2 dni przede mną, więc takie są chyba procedury... przeraża mnie to, bo nigdy nie leżałam w szpitalu. nie wiem, co tam będę jadła. chyba mamuśka 3 razy dziennie będzie mi donosić domowe żarełko, bo się tam wykończę.Kropko - możesz mi opisać jak to tam wygląda? gdzie mnie położą, ile osób na sali, jakie warunki, czy nie kręcą się jacyś złodzieje albo zboczeńcy? może taka wiedza mnie uspokoi i wiecie co? małż wymyślił, że poprosi swoich rodziców o przyjazd tu, jeszcze zanim do tego szpitala pójdę. może to na mnie podziała, jak teściowa na Araczki |
|
|
|
|
|
#2180 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj ![]() dzięki za gratulacje [/QUOTE] Super że już w domku a poród.. okropny, aż strach myśleć co nas- nierozpakowane do tej pory czeka ![]() Cytat:
![]() Poród marzenie Super, że już w domku, jeszcze raz gratulacje ![]() U mnie nadal nic.. 3 dni po terminie ![]() Najgorsze jest to, że z każdym dniem coraz bardziej się boję jak to będzie.. już chciałabym aby akcja w końcu ruszyła ![]() Skurczy przepowiadających brak.. No może jakieś twardnienie brzucha i lekkie kłucie w krzyżu, nic poza tym ![]() Mała tak mnie ostatnio smyrała gdzieś po szyjce, że miałam nadzieję, że już będzie chciała wychodzić a to nic ![]() Kiedy to się zacznie, eh.. Jutro wizyta u gina, jak tak czytam to aż się boję że i mi będzie chciał zrobić masaż szyjki ![]() Margo co do ruchów dzidka to mi lekarz powiedział, że mam liczyć od pierwszego poruszenia do 10ciu i na tym koniec i później w ciągu 10ciu godzin dziecko ma się znowu ruszyć 10 razy.. Jeżeli się nie ruszy w ciągu tych 10ciu godzin mam lecieć do szpitala. Co do tego czy za mocno kopie i rusza się nadzwyczaj często nic mi nie mówił..bo to chyba dobrze
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy dobrze, jak dzidek się szamoce... no cóż, może nie będę Ciebie straszyć, skoro sama już schizuję z tego powodu...
|
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który już mamy a mili być musimy bo jest głównym najemcą mieszkania, w którym mieszkamy ) nooo odbiegłam od tematu... ona się zadeklarowała, że będzie po dwudziestym.. a ja chcę iść na ostatnie zajęcia SR trzydziestego! Potem mogę rodzić Może przełożę to spotkanie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
przełóż, przełóż
AnnLee napisała, że wychodzą dziś z Tosią do domu
|
|
|
|
|
#2184 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, ja jak zwykle pod południe, bo jak sie kładzie późno to i sie spi długo...ostatnie podrygi hehe...potem tak dobrze nie będzie
![]() Cytat:
Cytat:
Margo ja tez nie leżałam w szpitalu nigdy...nie jestes sama, tylko,że jestem juz 1 dzien po terminie. Cytat:
![]() A z tymi ruchami dziewczyny to nie schizujcie, bo i po co? wazne,ze się rusza i już. a tak jak będziecie liczyć to wyjdzie wam o jeden za mało i co? Ja dzis na ostatnie zajęcia w SR jade, przy okazji zrobie ktg...może cosik pokaże...chociaz maleńkie skurczyczki trzymajcie kciuki.
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dziękuję pięknie za gratulacje
Od wczoraj jesteśmy już w domciu. Ja nadal bardzo zmęczona,ale bardzo szczęśliwa Poród opiszę Wam wkrótce. Oliver jest kochany. Póki co dokarmiam go troszkę,bo nie mamy prawie nich w cycuchach. Ale mały ciągle ciąga i mam nadzieję,że lada chwila pokarm się pojawi.Załączam Wam fotki. Pierwsze nasze zdjęcia zaraz po ![]() A zmieniliśmy troszkę imię małego. Zdecydowaliśmy się na angielską pisownię,bo i tak by przekręcali Jest więc Oliver ![]() Gratulacje dla Ann Lee
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu - witaj
![]() super fotki, Oli słodki
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki za pokarm
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Jola Oliverek cudasny
)))mojego plamienia ciag dalszy... zaczynam schizowac.... czekam do 15... potem dzwonie.... czy ktoras z was nadal jezdzi samochodem?? kurcze, czuje sie jak inwalidka jakas!!! za kazdym razem jak tylko siadam za kierownice, musze najpierw stoczyc ciezkie boje z tzem i cala rodzinka: " za tydzien rodzisz a samochodem jezdzisz!!!"itp. nawet jak tz prowadzi, to kaze mi siadac z tylu ![]() z e niby bezpieczniej hmmm... czy ja aby mam normalna rodzine :confused :![]()
|
|
#2189 |
|
Konto usunięte
|
Jolu, piękną rodziną jesteście
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cieszę się, że jesteś, jesteście już w domku. Czekałam na Ciebie wiernie ![]() Gratulacje raz jeszcze a pokarm się pojawi lada chwila ![]() Mój tż się śmiał żebym się nie opalała bo zamiast mleka będe miała twaróg albo maślankę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

:confus ed:
A jak pozostałe mamusie, które przed zaciążeniem paliły? kropka, Ty też palilaś, albo mi sie pomieszało?
. i tak do siódmej rano, zmiana dyżuru, oksytocyna, bo rozwarcie nie postępowało. a tu już błyskawicznie - tętno malutkiej zaczęło spadać, więc cc. okazało się że była okręcona pępowiną. ale wszystko jest ok, ona zdrowiutka a ja dochodzę do siebie.
NUK, wcześniej podawałam TT, którym gardziła
mala wazy ok 3100, wody w normie i ogolnie jest ok. powiedzial, ze raczej sie nie przeterminuje

a ona "no to dobrze, to pani zrobi ale jak przyjdzie skurcz to nogi do siebie i przemy" Wszystko poszło tak szybko, że aż byłam w szoku. Urodziłam 15.25
Dostał w 1 minucie tylko 6 pktów Apgar. Strasznie się zestresowaliśmy z TŻ. Ale już wszystko ok 

a mili być musimy bo jest głównym najemcą mieszkania, w którym mieszkamy