Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 11:04   #1921
justynacz80
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cześć dziewczyny. Znowu dzisiaj pospałam sobie do 10:00. Trzeba korzystać, póki mozna

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja na swojego jestem wkurzona i co raz czesciej mam ochote spakowac manatki i wyniesc sie juz do matki, ale musze tu siedziec przez seminaria i obrone :/

dochodze powoli do wniosku, ze chyba w ciazy mam jakies klapy na oczach i widze same negatywy, zamiast pozytywow.
ide spac bo juz mnie glowa od myslenia boli :/
Faktycznie tż nie zachowuje się fajnie, ale pamiętaj, że my też jesteśmy teraz przewrażliwione i wyczulone na wszystko. Przynajmniej ja tak mam. Wogóle mam jakiś taki depresyjny i płaczliwy nastrój. Jak tż wraca z pracy i mnie nie przytuli, to zaraz chce mi się płakać i robię mu wymówki, aż sama ze sobą nie mogę wytrzymać. I też doszukuję się negatywów zamiast widzieć dobre strony... Może to dlatego, że siedzę cały czas w domu przez tą szyjkę... Poza tym stałam się monotematyczna i mam wrażenie, że głupieję. W kółko gadam o ciąży, porodzie i dziecku... jakos zawęziły mi sie horyzonty, czy co?

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem
Basia mnie zainspirowalas, bo takie porownanie super wyglada
A wiec prosze - moje ostatnie zdj brzuszka 6 dni przed porodem i 6 dni po porodzie druga fotka
Wow! Też bym tak chciała. Na razie cieszę się tyko, że nie mam rozstępów jak na razie Uzywam Pharmaceris.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
też mam takie kłucia w pochwie (szyjka?) czasem, aż się wyprostuję... chyba mi mały z dyńki wali
Też mam takie ostre kłucia. Tylko ja wtedy muszę sie zgiąć Boję się, że właśnie wtedy skraca mi sie szyjka.

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki ja tez chodze co 2 tyg teraz na kontrole szyjki ,
Teraz dostałam luteine dopochwowo 2 razy dziennie po 2 tabletki , dobrze ze mi sie przypomniało bo jeszcze nie zaaplikowałam dzisiaj
A mi powiedział gin, zebym przyszła za miesiąc z tą szyjką. Że woli, żebym siedziała w domu niż chodziła do gabinatu...

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
juz jestem wyniczki mam dobre w moczu nie mam białka morfologia tez oki i zaczynam 34 tydzien a nie 35 :/
Super
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:04   #1922
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
kassha - słodki ten kocyk

alguien - no prawie deska ten brzusio, minimalnie zostało; co się dzieje ze skórą z brzucha??? automagicznie znika ?

co to znaczy? to "wyrywają" je zupełnie i nie będziecie mieć ?

a ja jestem po fryzjerze, odrosty zrobione, mam mój standardowy balejażyk (wiem, inaczej się to pisze)
no i korci mnie na niebieskie paznokcie, tylko żeby nie wyglądały na sine

Czy wiecie może coś o wyprzedażach?? Jest może w H&M albo w jakiejś innej sieciówce? Mam ochotę sobie coś kupić, najchętniej tunikę, taką żeby po ciąży też nosić i żeby cyca można było łatwo wyjąć ...
Tak sobie myślę, że mam mało bluzek w których będzie można łatwo karmić.
Mysle co tu robic, bo sie chyba zanudze w TV nic nie ma...kicha na maxa
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:04   #1923
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
niezawsze super ,ze wyniki ok ja robiłam wczoraj paciorkowca ale na piatek dopiero wyniki dzis mialam zaniesc mocz i morfo zrobic ale moje siki spłyneły w kanał bo zapomniałam ide jutro.
co do kiecek to koniecznie musze sie wybrac bo po ciazy beda jak znalazł a mnie też bardzo pasuje ten krój.Zrobisz fotki a najlepiej na sobie
Ja mam tylko prysznic wiec w temacie kąpieli się nie wypowiadam
Wkleje tylko troche pozniej jak wroce z piesem.
Co do meza o matko jakbym swojego slyszala...Co on corci nie kupi, ale nie kupi bo ja nie pozwole wydawac pieniedzy na glupoty, juz helikopterek kupil malej latajacy, teraz chce samochodzi zdalnie sterowany o nie nie zgadzam sie i juz!

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
My dzis do gina na 10, na kontrole szyjki kazal przychodzic co 2 tygodnie wiec chodzimy
Powodzenia na wizycie

Cytat:
witam was serdecznie
dzisiaj mam na 16 wizyte u gina pewnie znowu mi skoczy cisnienie tak jak zwykle tylko mam nadzieje że nie bedzie kazał mi isc do szpitala
Trzymam kciuki za wyniki cisnienia i inne.
Cytat:

Możesz normalnie ale nie w orącej wodzie nie trzeba w oliatum się kapac chyba że masz suchą skórę.
Wczoraj kupilam oilatum i chcialam wyprobowac, super jest po nim juz sie niczym nie smarowalam i do teraz mam nawilzona i elastyczna skore

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ogladam ciaze z zaskoczenia. matko. laska urodzila dziecko siedzac na toalecie i maly wpadl do muszli!
Nie opowiadaj takich rzeczy i nie ogladaj bo jeszcze bardziej sie zeschizuje, ze nie zauwaze porodu i tak mi glupie mysli bez tego przychodza!!

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
jakieś sklepy z artykułami dla dzieci... kolejny szok... więc zaprowadziłam go do Smyka, no i Dziadek miał życzenie kupić "porządny kocyk" wybrałam sobie taki... jestem w szoku jego zachowaniem, bo wstyd się przyznać nastawiałam się na gadanie tylko...
To super masz tata i kocyk bardzo ladny

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:08   #1924
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
a jaki termin porodu wpisał gin w karcie ciąży?

wpisał mi 27 lipiec
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:09   #1925
karolcia228
Zakorzenienie

niezawsze - a myslalam ze to tylko moj ma takie pomysly ale nie jestem sama

Stary 2010-06-15, 11:09   #1926
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
i nie pomoże gadanie, że potrzebujesz męża/partnera tak samo jak dziecko będzie potrzebowało ojca? Zamiast tych pieniędzy, na które tak zapiernicza?
Zależy od indywidualnej sytuacji ale nieraz można zrezygnować z paru groszy jesli to ma poprawić relacje rodzinne.. bo przecież jesteście rodziną.
Niestety u mnie mąż zapiernicza codzień i mógłby jeszcze więcej bo mamy kiepsko z funduszami, ciągle pożyczam od mamy..na wieczne nieoddanie. Fakt, że narazie nie cierpi na tym nasz związek ale nie wiem jak by było gdyby pracował dłużej/więcej/ciężej.

Niech sami se chodzą na aerobiki! o!

Ja powiem mojemu że albo razem albo wcale. I wiem, że wcale bo nie ma kiedy żeby razem a ja sama to jestem dupa leżąca a nie ćwicząca xD
no widzisz kochana tutaj jest tak ze on tak dlugo pracuje przez to ze jestem w ciazy. ma nieziemskie poczucie obowiazku ze nie moze nam niczego zabraknac, ze mala musi miec jak najlepiej a do tego dochodzi remont. zeby go skonczyc musi byc kasa, zeby byla kasa on musi pracowac ja to wszystko rozumiem, jestem mu wdzieczna, ale pracowanie 7 dni w tygodniu to jest niestety przesada... ja sie poprostu martwie o to ze odbije sie to na jego zdrowiu. a moje gadki na ten temat niestety na neigo nie dzialaja... przerost ambicji nad trescia. wiem ze nie powinnam narzekac, ale brakuje mi go i przez to sie oddalamy co skutkuje bezsensownymi nieporozumieniami ktore wczesniej nawet nie mialy by miejsca. mam tylko nadzieje ze odpusci sobie jak tylko skonczymy remont i jak mala sie urodzi, wtedy wydatki zmniejsza sie o koszty remontu. ehhh teraz ja sie czuje jak pieprzona egoistka... bo przeciez on to robi dla nas.

a co do aerobiku to wlasnie powiedzial ze bedzie siedzial z mala, a ja sobie wieczorkiem bede mykac cwiczyc... tylko tak sie zastanawiam czy wieczorkiem to ja jeszcze bede miala sile sie ruszac a on by ze mna nie poszedl bo jakby jeszcze cwiczyc zaczal to by juz w ogole znikl.

Cytat:
a jak było przed ciążą?
przed ciaza bylo zupelnie inaczej, poswiecal mi kazda wolna chwile,a teraz ich poprostu nie ma. wychodzi na to ze widuje go 2 h dziennie bo jak przychodzi z roboty to ja ide zaraz spac. nie wiem, moze przez ciaze sie wszystkiego czepiam bo wszyscy nasi znajomi, rodzice, mowia mi jakie to mam szczescie, bo on swiata po za mna nie widzi. zapewne wbijam sobie do glowy rozne rzeczy bo rzadko go widuje i przez to samopoczucie nie jest takie jak trzeba... mam tylko nadzieje ze to sie zmieni.

wybaczcie te smety.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:09   #1927
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
jeszcze raz dzień dobry i na początek moje kwiatki

Załącznik 3185036
ładne

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
idę do łóżka, trzymajcie kciuki żeby mi te głupie skurcze przeszły...
dobranoc!
jak sie czujesz?

za wizyty... ja mam 18 prenatalne usg a 21 wizyte normalną
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 11:12   #1928
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
wpisał mi 27 lipiec
i tego się trzymaj

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:13   #1929
niezawsze
Zakorzenienie

Ja dzis pierwszy poranek przezylam bez nospy Nic mnie nie boli i czuje sie wysmienicie...podejzane to jest.
Dzis do diabetologa na 19 ciekawe co mi powie, nie przekroczylam norm ani razu oprocz tego jak przed sniadaniem zjadlam lody, ale to wtedy mialam tylko 129, wiec bez tragedii.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:13   #1930
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
niezawsze - a myslalam ze to tylko moj ma takie pomysly ale nie jestem sama
mój tata kupił mi, jak miałam 6 miesięcy, kolejkę zdalnie sterowaną. Zapraszał kolegów, sadzali mnie w środku i mieli świetna zabawę
Wszystko w imię "opieki nad dzieckiem, rozwijania moich zmysłów itd"

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:15   #1931
Zuziunia
BAN stały

Co sie bada na ostatnim usg prenatalnym?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 11:17   #1932
agravka
Wtajemniczenie

olakola- zrywaja plytki, bo zle zrobili wczesniej i woda nie splywa, tylko gromadzi sie pod plykami i plesn w fugach wylazi...dobrze ze robia to teraz a nie jak dzidzia sie urodzi....jak ja za nia tesknie, wczoraj pol wieczoru sie zastanawialam jaka ona bedzie, jak bedzie wygladala, tz na mnie nakrzyczal, powiedzial, ze sobie wymysle a potem sie rozczaruje, bo bedzie zupelnie inna. ale ja wiem ze zakocham sie od pierwszego spojrzenia... chcialabym zeby urodzila sie w pierwszym dniu 37 tygodnia, czyli za 11 dnizeby byla donoszona, ale zebm nie musiala na nia czekac
poza tym nachodza mnie jakies glupie mysli...zeby tylko byla zdrowa...
a jakie macie na dzis pomysly na obiadek? ja nie mialam wogle idei, ale wymyslilam bigosik z mlodej kapustkimniam mniam uwielbiam!!!

Edytowane przez agravka
Czas edycji: 2010-06-15 o 11:18
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:20   #1933
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
olakola- zrywaja plytki, bo zle zrobili wczesniej i woda nie splywa, tylko gromadzi sie pod plykami i plesn w fugach wylazi...dobrze ze robia to teraz a nie jak dzidzia sie urodzi....jak ja za nia tesknie, wczoraj pol wieczoru sie zastanawialam jaka ona bedzie, jak bedzie wygladala, tz na mnie nakrzyczal, powiedzial, ze sobie wymysle a potem sie rozczaruje, bo bedzie zupelnie inna. ale ja wiem ze zakocham sie od pierwszego spojrzenia... chcialabym zeby urodzila sie w pierwszym dniu 37 tygodnia, czyli za 11 dnizeby byla donoszona, ale zebm nie musiala na nia czekac
a jakie macie na dzis pomysly na obiadek? ja nie mialam wogle idei, ale wymyslilam bigosik z mlodej kapustkimniam mniam uwielbiam!!!
tez sie zastanawiam jak moja bedzie wygladac i martwie sie o zdrowie, zeby bylo wszystko w porzadku
Stary 2010-06-15, 11:22   #1934
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ale sobie kupiłam pyszne truskawki. Nie jadłam jeszcze takich słodkich

Cytat:
..
Ja dziś będę robic danie hiszpańskie- PAELLA.
Stary 2010-06-15, 11:24   #1935
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no widzisz kochana tutaj jest tak ze on tak dlugo pracuje przez to ze jestem w ciazy. ma nieziemskie poczucie obowiazku ze nie moze nam niczego zabraknac, ze mala musi miec jak najlepiej a do tego dochodzi remont. zeby go skonczyc musi byc kasa, zeby byla kasa on musi pracowac ja to wszystko rozumiem, jestem mu wdzieczna, ale pracowanie 7 dni w tygodniu to jest niestety przesada... ja sie poprostu martwie o to ze odbije sie to na jego zdrowiu. a moje gadki na ten temat niestety na neigo nie dzialaja... przerost ambicji nad trescia. wiem ze nie powinnam narzekac, ale brakuje mi go i przez to sie oddalamy co skutkuje bezsensownymi nieporozumieniami ktore wczesniej nawet nie mialy by miejsca. mam tylko nadzieje ze odpusci sobie jak tylko skonczymy remont i jak mala sie urodzi, wtedy wydatki zmniejsza sie o koszty remontu. ehhh teraz ja sie czuje jak pieprzona egoistka... bo przeciez on to robi dla nas.

a co do aerobiku to wlasnie powiedzial ze bedzie siedzial z mala, a ja sobie wieczorkiem bede mykac cwiczyc... tylko tak sie zastanawiam czy wieczorkiem to ja jeszcze bede miala sile sie ruszac a on by ze mna nie poszedl bo jakby jeszcze cwiczyc zaczal to by juz w ogole znikl.

przed ciaza bylo zupelnie inaczej, poswiecal mi kazda wolna chwile,a teraz ich poprostu nie ma. wychodzi na to ze widuje go 2 h dziennie bo jak przychodzi z roboty to ja ide zaraz spac. nie wiem, moze przez ciaze sie wszystkiego czepiam bo wszyscy nasi znajomi, rodzice, mowia mi jakie to mam szczescie, bo on swiata po za mna nie widzi. zapewne wbijam sobie do glowy rozne rzeczy bo rzadko go widuje i przez to samopoczucie nie jest takie jak trzeba... mam tylko nadzieje ze to sie zmieni.

wybaczcie te smety.
jakie smęty, każdą z nas coś martwi i niepokoi i trzeba się wygadać.
I nie jesteś egoistką przecież myślisz o sobie i o maluszku, no i o rodzinie, która potrzebuje mężczyzny.

Co do aerobiku to mój tż to taka chudzina jak nie wiem.. usiłuję go podpaść nieco ale w efekcie to ja rosnę za nas dwoje

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 11:30   #1936
caprica6
Wtajemniczenie

Czesc Babki, mialam wlasnie usg, moja dzidzia wazy prawie 2kg (1950) takze calkiem spora kobietka z niej Poza tym wszystko jest ok, ale sie ciesze

Zaraz przeczytam co tam pisalyscie, moze kolejna mamuska sie rozpakowala

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:31   #1937
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Co sie bada na ostatnim usg prenatalnym?

na usg prenatalnym bada sie wymiary główki, brzuszka, rączek, nóżek, bada sie serduszko, przepływy w pępowinie jak i żyłek w mózgu dziecka czy jest dobrze dotlenione, łożysko, jak jest dzidzia ułożona, płeć i chya wszytsko ale może coś mogłam zapomniec
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:35   #1938
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zjadlam pierozki od mamy ruskie

Stary 2010-06-15, 11:36   #1939
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc Babki, mialam wlasnie usg, moja dzidzia wazy prawie 2kg (1950) takze calkiem spora kobietka z niej Poza tym wszystko jest ok, ale sie ciesze

a w ktorym tyg jestes? moja tyle wazyla w 33 tc
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 11:37   #1940
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Farminko Twoj opis tylko mnie utwierdzil, ze zzo brac i sie nie zastanawiac jak opisalas same zalety
Wady pewnie też ma,ale u mnie na szczęście się nie ujawniły.Na pewno może spowolnić akcję porodową i wydłużyć poród,dlatego bardzo ważne,żeby podać je w odpowiednim momencie.No i trzeba monitorować tętno dziecka,bo podobnie jak oksytocyna może powodować,że będzie spadać.TŻ musiał siedzieć na posterunku i patrzeć na zapis ktg czy nie spada tętno i jak coś to wołać.

Cytat:
To ja mam odwrotnie śpię jak zabita, jak kamień po prostu. Ostatnio w nocy była burza jak skurczybyk ponoć, że małż się obudził (niebywałe) i zamykał okna a ja nic, zero
Boję się, że przy dziecku też tak będę spać i ono się będzie darło w niebogłosy a ja wyrodna matka nie usłyszę.. mimo, że łóżeczko stoi obok naszych głów.
O rany,sen... Ale zazdroszczę Ja nie spałam od środy Dzisiaj to już ledwie żywa jestem... A co do słuchania maleństwa to ja każdy ruch słyszę,każde przeciągnięci e,mruknięcie itd. i zaraz wstaję sprawdzić czy wszystko w porządku,czy sie nie ulało itd. Wprawdzie zawsze miałam czujny sen,ale teraz to już super czuła jestem Pewnie u Ciebie też tak będzie

Cytat:
na discovery travel
ona nie wiedziala ze jest w ciazy i nie wiedziala ze rodzi tylko myslala ze jej sie chce kupke.
Tak się właśnie rozpoznaje parte.Mnie położna kazała zawołać jak mi się zachce kupkę to pójdziemy rodzić No i faktycznie takie uczucie jakby trochę się chciało,ale nawet nie tak bardzo.Już przy rodzeniu też czułam tak falami parcie na kiszkę i wtedy trzeba było sie zaprzeć i cisnąć.Ale na szczęście fotel miał takie specjalne rączki,które się trzymało,przyciągało do siebie i takie zaparcie się na nich pomagało
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:46   #1941
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
ogladam ciaze z zaskoczenia. matko. laska urodzila dziecko siedzac na toalecie i maly wpadl do muszli!
Ogladalam jak do muszli jedna urodzila blizniaki
Cytat:
jeszcze raz dzień dobry i na początek moje kwiatki

Załącznik 3185036
Piekne
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
czesc Brzuszki
My dzis do gina na 10, na kontrole szyjki kazal przychodzic co 2 tygodnie wiec chodzimy

Ja w I trymestrze bardzo uwazalam, a teraz juz kapie sie na luzie, nie przesadzam tylko z czasem i temperatura.
Powodzenia
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
kurcze ja tez z dnia na dzien coraz gorzej śpię... wszystko mnie boli. do lazienki latam w nocy co dwie godziny. i sen juz nie jest taki jak kiedyś, tylko taki płytki, mam wrażenie że nie spie, tylko czuwam całą noc - a tak naprawde spie tylko tak bardzo "lekko" - czyzby organizm przyzwyczajal mnie juz do nowego sposobu życia i czuwania?

no i brzuch boli jak na okres coraz częściej. boje sie że nie rozpoznam skurczy. paranoja
Tez sie ostatnio nie wysypiam, na siku chodze co godzine do 3 w nocy a potem juz spie do rana
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem
Basia mnie zainspirowalas, bo takie porownanie super wyglada
A wiec prosze - moje ostatnie zdj brzuszka 6 dni przed porodem i 6 dni po porodzie druga fotka
Widocznie sie juz zmniejszyl, niedlugo nic nie zostanie
Cytat:
Tak ale ja gdzies kiedys przeczytalam, ze skurcze moze wywolac kapiel i przedwczesny porod i tak prewencyjnie prysznic bralam tylko bo ja nie odrozniam goracej wody od cieplej dla mnie zawsze ona zimna a taka goraca niewskazana bo skurcze moze wywolac
Ja zawsze lezalam w goracej wodzie ale tez cos czytalam ze w takiej w ciazy lepiej nie, wiec biore tylko prysznic
Cytat:
a w ktorym tyg jestes? moja tyle wazyla w 33 tc
W 31tc (30t4d)

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:54   #1942
Siala_Bala
Zakorzenienie

Moja skleroza nie powala... wykąpałam się, ubrałam, pomalowałam i miałam jechać.. nie wiem gdzie
A przecie się specjalnie wyszykowałam
Na pewno do NFZu po nową kartę chipową do lekarza.. ale wiem i jestem pewna, że jeszcze coś miałam załatwić.. i to w okolicy tamtej.. za chiny nie wiem co i gdzie.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:00   #1943
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Ja ostatnio marudziłam, trochę specjalnie żeby mnie pocieszył i powiedział coś miłego.. że po ciąży mi pewnie zostanie taki brzuchol wielki i się go nie pozbędę a on "są ćwiczenia, będziesz ćwiczyć i schudniesz" tak jakby nie wiedział, że ja i ćwiczenia to jak woda i ogień
Liczyłam na cos bardziej w stylu "zniknie ani się nie obejrzysz kiedy" albo " i tak cię będę kochał " coś takiego pocieszającego w razie gdyby mi ten brzuch jednak nie zniknął
A on wywala odrazu teksty o ćwiczeniach, dietach itd jakbym musiała być chuda za wszelką cenę bo inaczej będę dla niego beee.
To jakbym słyszała mojego tżOn nie ma nic złego na mysli hehe
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:02   #1944
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Moja skleroza nie powala... wykąpałam się, ubrałam, pomalowałam i miałam jechać.. nie wiem gdzie
Na pewno do NFZu po nową kartę chipową do lekarza.. ale wiem i jestem pewna, że jeszcze coś miałam załatwić.. i to w okolicy tamtej.. za chiny nie wiem co i gdzie.
Stary 2010-06-15, 12:04   #1945
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
u nas polozna mowila zeby miec min. 3 koszule
jedna sciagniesz zaraz po porodzie, a drugą pewnie zaraz wieczorem - bo raz ze z cycow bedzie cieklo to jeszcze krew...
dlatego bezpiecznie jest miec 3 koszule
ja tez w nich spac nie bede, dlatego kupilam takie taniuskie
Ja do porodu dostanę szpitalną tak więc 2 wystarczą A jak nie to u nas w szpitalu można nawet piżamę.
Stary 2010-06-15, 12:06   #1946
kashha
Zadomowienie

Agravka ja też tak mam, na początku tak nie panikowałam ze zdrowiem dziecka jak teraz, aż można zwariować... ale napewno wszystko będzie dobrze...

A tak btw to mój Wojtek w 29 tc ważył 1938g ale to chłopak

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:08   #1947
vette
Zadomowienie

za kciuki
Malutka wazy 1600 w 30 tc czyli dosyc dobrze przytyla z czego sie bardzo ciesze afi w normie, szyjka ok
no i ginka stwierdzila, ze moge miec same corki bo jak po mamie beda urode dziedziczyc to tylko sie cieszyc hehehe
dobry bajer ma nie ma co az z wrazenie nie zapytalam o to co mialam zapytac tylko zburaczalam i ucieklam
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
A jak już jest w domu w weekend to czasami mnie denerwuje bo on ma ADHD i nie potrafi nic nie robić więc chodzi bo domu i wymyśla najlepiej wtedy jak gdzieś jedziemy albo idziemy na spader.

Moj tez jakby ADHD mial czasami

Cytat:

Trzymam kciuki ja tez chodze co 2 tyg teraz na kontrole szyjki ,
Teraz dostałam luteine dopochwowo 2 razy dziennie po 2 tabletki , dobrze ze mi sie przypomniało bo jeszcze nie zaaplikowałam dzisiaj

Mi kazal odstawic luteineani nie szkodzila ani nie pomagala ..

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Powodzenia kochana

Cytat:
juz jestem wyniczki mam dobre w moczu nie mam białka morfologia tez oki i zaczynam 34 tydzien a nie 35 :/
super!

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
mini, vette za wizyty

Cytat:
Powodzenia na wizycie

Cytat:
diabetologa na 19 ciekawe co mi powie, nie przekroczylam norm ani razu oprocz tego jak przed sniadaniem zjadlam lody, ale to wtedy mialam tylko 129, wiec bez tragedii.

Cytat:
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:08   #1948
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Ania a moze zafunduj sobie na koniec porzadny krem
ja smaruje sie Mustellą i pomimo, ze przytylam juz 15 kilo to nie mam ani jednego rozstępu
balam sie o piersi najbardziej, bo baaardzo mi urosły - ale jak narazie /odpukać/ zero paskow..
a wiem, ze mam sklonnosci bo sporo ich mam z czasów nastolatki niestety
Myślę, że w moim wypadku to nic nie da... Kupiłam sobie tego palmersa i fakt, wydają się bledsze, ale nowe i tak wyskakują... Moja mama po 7 dzieci nie ma ani jednego a nie smarowała niczym...Na piersiach nie mam, a to dlatego, że mało mi urosły, a poza tym zawsze miałam wielkie
Stary 2010-06-15, 12:09   #1949
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

To moja pewnie całe 2 kg juz ma..
1 czerwca wazyła 1527g przybylo 300g przez 2 tygodnie.

Cytat:
genialna jestes

mama kupiła mi swietna tunike bez ramiaczek tylko kiedy ja ja ubiore? po całych dniach leze w koszulce do spania.
Stary 2010-06-15, 12:11   #1950
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dzień dobry!!!
Miałam dziś ciężką noc, ciągle się budziłam bo bolał mnie brzuch, na szczęśćie od rana juz jest super, nie ma co pakuję dziś torbę, wszystko mam już kupione ale do torby muszę popakować.
Rano jak zawiozłam małą do przedszkola skoczyłam na targ i kupiłam sobie truskawki po 4 zł, będzie koktajl Były też czereśnie i też juz coraz tańsze bo po 8 zł.
Ja dziś cały dzień sama Mój M na rano w pracy ale zostaje dziś do późna bo ma dodatkowo strzelanie nocne, jak ja tego nie cierpię, pojutrze też ma i niestety do 24:00 będę sama.
Na obiadek mam dziś kluski na parze z masełkiem i jagodami
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości