Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 19:39   #1801
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V

minio1984 mieszanka chińska pewnie większa od lidlowskiej ale tańsza to na pewno nie bo nie sądzę aby kosztowała mniej niż 2,99(a tamta wlasnie tyle kosztuje) chyba że jakoś wagowo przeliczasz..

Nie znalazłam orzeszkow niesolonychalbo u mnie nie było..pisałyście, że w zielonym opakowaniu a w zielonym to były tylko pistacje..

A czy te patelnie, to takie kolorowe o ile dobrze pamiętam?

Co do klapek rzeczywiście beznadziejnie twarda podeszwa, nie warto.

Dzisiejsze zakupy obfite wyjątkowo: awokado, bułka z ziarnem
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 19:53   #1802
Chii1986
Zakorzenienie

Ja dopiero wczoraj odkryłam zapiekanki z biedronki -tanie i pyszne, w przeciwieństwie do innych mają dużo prawdziwego sera, pieczarek i szynki i mają taki domowy smak a nie sztuczny jak zapiekanki z innych marketów.

Pizza z kurczakiem- całkiem dobra, kurczaka całkiem sporo- sam w sobie kurczak smaczny ale coś mi w niej nie smakowało -pomidory albo ten sos.

Jadłam też bagietkę z masłem czosnkowym- jak dla mnie średnia...taka zwykła bułka;-)
Za to Cola z Biedronki jest pyszna
Stary 2010-06-14, 20:01   #1803
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Jadłam też bagietkę z masłem czosnkowym- jak dla mnie średnia...taka zwykła bułka;-)
Ale oczywiście zrobiłaś ją w piekarniku i zjadłaś na ciepło? Bo ona to na wpół surowa jest.
Stary 2010-06-14, 20:10   #1804
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Ja dopiero wczoraj odkryłam zapiekanki z biedronki -tanie i pyszne, w przeciwieństwie do innych mają dużo prawdziwego sera, pieczarek i szynki i mają taki domowy smak a nie sztuczny jak zapiekanki z innych marketów.

Za to Cola z Biedronki jest pyszna

oj tak- zapiekanki super, aż cieżkie od tego sera, pychota Cola tez, coż, zeby zbilansowac nadmiar kcal kupuję w wersji light, choć wiem ze to i tak nie zmieni faktu ze zbyt zdrowe to nie jest

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

aha, zapomniałabym- u mnie dawniej obok zapiekanek o których mowa powyżej bywały pyszne kapuśniaczki- ale od dluższego czasu brak Czy u Was też "wyszły" ? Ja kiedyś babeczkę podpytałam ale powiedziała ze nie będzie juz, ot nie i juz.... Coś Wam wiadomo na ten temat?
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 20:19   #1805
minio1984
Zadomowienie

[QUOTE=laisla;19986043]minio1984 mieszanka chińska pewnie większa od lidlowskiej ale tańsza to na pewno nie bo nie sądzę aby kosztowała mniej niż 2,99(a tamta wlasnie tyle kosztuje) chyba że jakoś wagowo przeliczasz..

Laisla w Lidlowskiej jest 450 g za 2,99 a w Biedrze jest 750 g za 3,69 jak się nie mylę to bardziej się opłaca biedronkową a i smakowo lepsza

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 20:40   #1806
rudzielec92
Rozeznanie

co do kaszek mleczny start, to odpowiednie dodatki (owoce, bakalie, dżemik) i jest smaczniejsza. aczkolwiek ja wolę zrobić sobie tradycyjną kaszę mannę na mleku (tłustym ). mniej kalorii, zdrowsza i bardziej zapycha.
rudzielec92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:06   #1807
blackrose4u
Wtajemniczenie

po degustacji sosu Aspiro Bolońskiego stwierdziliśmy że podlatywał w smaku fasolką po bretońsku ale w rezultacie nie był zły
Lód Świrusek też nie najgorszy

Mąż zadowolony z torby podróżnej

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:49   #1808
laisla
Zakorzenienie

[QUOTE=minio1984;19987341]
Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
minio1984 mieszanka chińska pewnie większa od lidlowskiej ale tańsza to na pewno nie bo nie sądzę aby kosztowała mniej niż 2,99(a tamta wlasnie tyle kosztuje) chyba że jakoś wagowo przeliczasz..

Laisla w Lidlowskiej jest 450 g za 2,99 a w Biedrze jest 750 g za 3,69 jak się nie mylę to bardziej się opłaca biedronkową a i smakowo lepsza
A to masz rację, tylko to chyba jakaś promocyjna cena, wydawało mi się, że była droższa gdy jej się kiedyś przyglądałam a powiedz, dlaczego lepsza bo ja jeszcze biedronkowej nie jadłam a lidlowską kupuję regularnie.
Stary 2010-06-14, 21:49   #1809
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
oj tak- zapiekanki super, aż cieżkie od tego sera, pychota Cola tez, coż, zeby zbilansowac nadmiar kcal kupuję w wersji light, choć wiem ze to i tak nie zmieni faktu ze zbyt zdrowe to nie jest

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

aha, zapomniałabym- u mnie dawniej obok zapiekanek o których mowa powyżej bywały pyszne kapuśniaczki- ale od dluższego czasu brak Czy u Was też "wyszły" ? Ja kiedyś babeczkę podpytałam ale powiedziała ze nie będzie juz, ot nie i juz.... Coś Wam wiadomo na ten temat?
co do zapiekanek koło pieczywa to mi one nie smakują, są sztuczne w smaku, po zjedzeniu było mi niedobrze. O wiele lepsze sa te mrożone za 1,99zł.
a kapuśniaczków u mnie nigdy nie było

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki. Czy ktoś kupił kiedyś w B. patelnie? Podobają mi się te które są w ofercie na przyszły tydzień,ale nie wiem czy mam sobie nimi głowę zawracać w końcu są za 9,99zł.
za tą cenę to pewnie będzie patelnia z tych co po miesiącu już do wywalenia

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Całe szczęście, że ja Bonitek nie lubię
ja też

Oscypki skonsumowane- polecam!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:16   #1810
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
U mnie byly, a wiem o tym tylko dlatego, ze moja mama kiedys z rozpędu nie zwracajac uwagi na to co bierze kupila kilka myśląc, ze to normalne, zwykle bulki Nie wiem jak teraz, jak nie zapomne to będąc w Biedronce zerkne czy są.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 22:28   #1811
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
co do zapiekanek koło pieczywa to mi one nie smakują, są sztuczne w smaku, po zjedzeniu było mi niedobrze. O wiele lepsze sa te mrożone za 1,99zł.
a kapuśniaczków u mnie nigdy nie było

kwestia smaku- ale przyznam ze mrożonych nie probowałam, jakoś mnie nie zachęcały nigdy do degustacji ale next time z ciekawości wezmę.

a czy warto kupić chusteczki, do czyszczenia- takie nasączone płynem , albo do mebli albo do innych powierzcni? Dziś rozważałam tą kwestię... niby nie pieniądze, bo chyba 5 zł z czymś, a duzo ich tam było- niemniej wole zasięgnąc Waszej opinii
Stary 2010-06-14, 22:59   #1812
Klepsydra88
Zakorzenienie

Milennka03 tak, bardzo dobrze sie nimi czyści ;-) tylko trzeba dobrze zamykać opakowanie bo moga wyschnąć
Stary 2010-06-14, 23:07   #1813
verysweetsweety
Przyczajenie

a czy warto kupić chusteczki, do czyszczenia- takie nasączone płynem , albo do mebli albo do innych powierzcni? Dziś rozważałam tą kwestię... niby nie pieniądze, bo chyba 5 zł z czymś, a duzo ich tam było- niemniej wole zasięgnąc Waszej opinii

moim zdaniem chusteczki są super , mi wystarczają na bardzo długo i dobrze wycierają kurz ja zawsze biore te uniwersalne do wszystkiego zapach tez ladny
verysweetsweety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:09   #1814
2016070150903
Konto usunięte

kupiłam dziś napój wieloowocowy (czerwony) i napój jabłko&mięta w kartonach 2l. wcześniej ich chyba nie piłam, więc spróbuję. poza tym wzięłam Nic Nacsy, bo nie mogę od jakiegoś czasu spotkać paprykowych z Biedry.

kupiłam pizzę Barbecue Chicken- sycąca, smaczniejsza niż Avanti (ale A. mi się ostatnio przejadła), ale bez rewelacji. nie mogę odżałować pepperoni, była pyszna, ale już jej nie ma.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:22   #1815
Milennka03
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki- ad tych chusteczek W takim razie w piątek zaszaleję i zakupię 2rodzaje, a co mi tam
Stary 2010-06-15, 00:27   #1816
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
polecam serię kosmetyków do stóp z Biedronki! Jak dla mnie rewelacja! Peeling bardzo skuteczny, stópki rzeczywiście wygładzone i bardzo ładnie pachnie! Kremy idealnie się wchłaniają i są w super cenie około 2 zł.
o wlasnie mnie ten peeling kusi juz czas jakis.

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
ja bardzo chcialam te japonki ale nie bylo duzych damskich rozmiarow tym razem, a w zeszlym roku byly no a meskich nie bede kupowac przeciez..
a co sie stalo z Twoimi z zeszlego roku? Nie przetrwaly?
Ja nie kupowalam dzisiaj japonek, bo po pierwsze nie mialam czasu, a po drugie mam japonki z zeszlego roku z biedro i na razie nie trzeba ich wymieniac.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 05:56   #1817
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
kupiłam dziś napój wieloowocowy (czerwony) i napój jabłko&mięta w kartonach 2l. wcześniej ich chyba nie piłam, więc spróbuję. poza tym wzięłam Nic Nacsy, bo nie mogę od jakiegoś czasu spotkać paprykowych z Biedry.

kupiłam pizzę Barbecue Chicken- sycąca, smaczniejsza niż Avanti (ale A. mi się ostatnio przejadła), ale bez rewelacji. nie mogę odżałować pepperoni, była pyszna, ale już jej nie ma.
Piłam jabłko-miętę. Jak Ludwik . Z tych napoi (Pluuum?) lubię Grejpfruta .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 08:54   #1818
PieceOfMeWantToBeNasty
Raczkowanie

Dziewczyny a co sądzicie o żelazku, które jest w obecnie w ofercie Biedronki? Kosztuje bodajże 79 zł. Zastanawiam się nad jego kupnem. Myślicie, że warto?
Stary 2010-06-15, 10:41   #1819
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Piłam jabłko-miętę. Jak Ludwik . Z tych napoi (Pluuum?) lubię Grejpfruta .

a ja uwielbiam Plumm- jabłko mięta. Jest fajny na upaly, ja go rozcieńczam odrobinę z wodą, no i jest niezastąpiony na kaca
Stary 2010-06-15, 10:47   #1820
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
a co sie stalo z Twoimi z zeszlego roku? Nie przetrwaly?
Ja nie kupowalam dzisiaj japonek, bo po pierwsze nie mialam czasu, a po drugie mam japonki z zeszlego roku z biedro i na razie nie trzeba ich wymieniac.
przetrwaly, ale chcialam jedne nowe sobie kupic

czy u was w B. sa nektarynki? bo u mnie ile razy nie pojde to widze tylko cene po nich
Stary 2010-06-15, 11:11   #1821
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PieceOfMeWantToBeNasty Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sądzicie o żelazku, które jest w obecnie w ofercie Biedronki? Kosztuje bodajże 79 zł. Zastanawiam się nad jego kupnem. Myślicie, że warto?
warto warto, kupiłam je bo miałam dość mojego kapiącego za 20zł.
Teraz widzę kolosalną różnicę w prasowaniu, leci para a nie woda.... szybko się nagrzewa i świetnie prasuje. Dodatkowym plusem jest mozliwość prasowania pionowo-parą(nie próbowałam jeszcze)
Stary 2010-06-15, 12:03   #1822
WioletaM
Zakorzenienie

czy widziałyście te nowe letnie torebki damskie? Widziałam je tylko na stronie i nie wiem czy są fajne.

Edytowane przez WioletaM
Czas edycji: 2010-06-15 o 12:05
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:17   #1823
ignorantka007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WioletaM Pokaż wiadomość
czy widziałyście te nowe letnie torebki damskie? Widziałam je tylko na stronie i nie wiem czy są fajne.
Były opinie o nich, cofnij się kilka stron. A tak w wielkim skrócie, nie warte zachodu.
ignorantka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:44   #1824
justaa
Rozeznanie

Jak tam czytam to Wy tylko o jednym o KCAL! wszystkie jesteście na diecie? bo jak się już podaje produkt to zaraz, że to kaloryczne, albo ile to ma kalori
Stary 2010-06-15, 13:01   #1825
Kinga 72
Rozeznanie

WioletaM, wczoraj oglądałam tą torebkę "na żywo" w sklepie. Jest dość spora, czyli pakowna, ale uszyta z bardzo cienkiej bawełny (jak letnia bluzeczka), a podszewka jeszcze cieńsza - ogólnie sprawia wrażenie jak by zaraz miała się porwać, taka " na 1 raz". Raczej nie warto. Mi w ogóle się te torebki nie podobają.

Moje wczorajsze zakupy:
- orzechy Akardo niesolone,
-herbata zielona ( zawsze kupuję tylko w B.),
-wiórki kokosowe (jako posypka do lodów śmietankowych)
i 5 op. małych musli Just fit tropikalne
Byłam pod wieczór, kolejki jak zawsze. Pisałyście ostatnio o nowych koszykach na zakupy. U mnie nie ma wcale koszyków, wycofali jakiś czas temu. Jak mam mało zakupów to pakuję się w torebki jednorazowe, bo nie chce się przeciskać z tym wielkim wózkiem.

Edytowane przez Kinga 72
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:05 Powód: dopisek
Kinga 72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:06   #1826
necia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PieceOfMeWantToBeNasty Pokaż wiadomość
ja też je kupiłam i jestem zadowolona, jedna dziewczyna pisała że kupiła takie samo żelazko w innym sklepie 2 tygodnie wcześniej za 129zł
necia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:47   #1827
inuska84
Raczkowanie

Kurcze, a u mnie nie ma tych niesolonych orzechów
Ja na diecie jestem już od niepamiętnych czasów :P
Mimo, że już dawno doszłam do upragnionej wagi jakoś mi tak zostało...
Zawsze liczę kalorie i pierwsze co robię to czytam ile dany produkt ich posiada :P To takie moje zboczenie
czasem jak mi się chce coś słodkiego to jem garstkę suszonych bananów z biedronki, smaczne są ale.... mega kaloryczne
Wczoraj kupiłam sobie torbę podróżną, z racji tego, że pojutrze wyjeżdżam i mi jest niesamowicie potrzebna Wygląda na solidną i ogólnie podoba mi się A kupiona za śmieszne grosze
Ja mam kolor: ni to róż ni to bordo ze wstawkami siwymi :P
inuska84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:17   #1828
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inuska84 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie torbę podróżną, z racji tego, że pojutrze wyjeżdżam i mi jest niesamowicie potrzebna Wygląda na solidną i ogólnie podoba mi się A kupiona za śmieszne grosze
Ja mam kolor: ni to róż ni to bordo ze wstawkami siwymi :P
to jest ta?na zdjeciu moja

JA wyjezdzam w weekend wiec tez przetestuje. I ogolnie czesto podrozuje

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

Edytowane przez ilo16na
Czas edycji: 2010-06-15 o 14:55
ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:30   #1829
igratok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez necia84 Pokaż wiadomość
ja też je kupiłam i jestem zadowolona, jedna dziewczyna pisała że kupiła takie samo żelazko w innym sklepie 2 tygodnie wcześniej za 129zł
To ja pisałam o żelazku i święta prawda Kupiłam z identycznymi parametrami w media markt za 129zł tylko kolor ma zielony a nie pomarańczowy i myslałam, że mnie sieknie jak zobaczyłam za ile w biedrze wystawili
A samo żelazko jest ok, opłaca się za te cenę
igratok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:34   #1830
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WioletaM Pokaż wiadomość
Zerknij troszkę wstecz bo bylo o tych torebkach. Większosc się na nie nakręcala ale na żywo przyszlo rozczarowanie i przewazajaca opinia to taka, że nie warto kupowac.Ale w takiej sytuacji to chyba najlepiej samemu zerknac, obejrzec, no bo co sie jednemu czy nawet wiekszosci nie spodoba to drugiemu akurat moze

Myslicie, ze te pościele będą godne uwagi?
http://www.biedronka.pl/img/promocja...28/02/04_b.jpg . Akurat potrzebuję kupic, taką z kory ale nie wiem. Byly wczesniej w Biedrze takie posciele moze juz ? , bo ja nie pamiętam.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości