|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG, częśc XIX.
Są takie rzeczy, niby średnio ważne, ale gdy się o nich dowiesz ryczysz jak głupia.
Nie to miejsce, nie ten czas i depresja. Nastały czasy kiedy Twoja osoba już mnie nie kręci |
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Każde jego słowo jest samo w sobie nadzwyczajne.
Porcelanowa filiżanka upadła na podłogę. Pobiła się na drobne kawałeczki. Przypomniało mi to dzień, w którym pierwszy raz mnie okłamałeś. Zrozumiałam,że naszych dawnych uczuć nie da się posklejać w dawną całość. -kim dla ciebie jestem? -jedynym powodem, dla którego żyję .
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Tak miało być...
Ty wiesz , że ja z końca umiem zrobić początek . Byłoby miło gdyby kilka rzeczy już się nie powtórzyło ![]() Chciałabym zobaczyć Twoją minę , kiedy idę z Twoim najlepszym kolegą , bawię się z nim w najlepsze , a Ty dopiero zauważasz co straciłeś mówiąc że to koniec .
' Wiem, że nawet po długim czasie wcale nie będziesz mi taki obojętny jak każdemu się wydaje, wiem, że widząc Cię emocje wrócą, wiem, że kiedy na dole ekranu pojawi się wiadomość z Twoim imieniem, ciśnienie ewidentnie mi podskoczy. ' by czarnaalbk , Edytowane przez almostlover Czas edycji: 2010-06-15 o 15:47 |
|
|
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
" Bo człowiek nawet wśród ludzi potrafi być samotny" zadudniło jej w głowie ostatnie słowo z pamiętnika, które zapisała. Teraz całkowicie sama, a jednak otoczona grupką ludzi szła wąskimi szarymi ulicami przez życie dążąc do etapu zwanego ' nieograniczone szczęście'. Mijała wiele kuszących propozycji i wystaw, które zachęcały ją do tego by się zatrzymała lecz ta mała dziewczynka dzielnie przemierzała kolejne zakamarki, omijała świetnie oświetlone budynki i roześmiane twarze. Idąc długimi dniami i nocami zaczynała wątpić, że kiedykolwiek dojdzie do celu, do swojej małej mieściny gdzie czeka ją nieograniczone szczęście (...) Po miesiącach tułaczki wyglądała jak siedem nieszczęść spakowanych w jeden wielki worek zwany ciałem. Właśnie wtedy zrozumiała co musi zrobić by tam dojść, co jest kluczem tej całej tułaczki. Siedzący obok chłopiec o kruczoczarnej czuprynie sprawiał wrażenie dość smutnego, a ona z uśmiechem podeszła i powiedziała wyciągając swą drobną, bladą dłoń : " Pójdziesz ze mną szukać szczęścia? Nie obiecuje, że je znajdziemy, nie mówię, że będzie łatwo i że nie czekają Nas bolesne upadki, możemy zginąć lub przegapić szczęście które gdzieś tu jest ... " Dziewczynka spojrzała na niego z powagą wiedziała, że nikt nie podjął by tak wielkiego ryzyka, a on ujął jej dłoń w swoją i powiedział " Ku niebu, bo tam spełniają się ludzkie marzenia".
- większość nie przeczyta, ale cóż napisałam to od serca i chciałam się z Wami podzielić
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
poczułam, że oczy bolą mnie z pragnienia, aby go zobaczyć. ![]()
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Bo miłość jest żałosna.
Bo jej zależało. Bo Ona była w stanie poświęcić dużo. Rzucam kością, wypada siódemka. wszystko dle Ciebie. Przypadek. naucz mnie kochac. Ranić juz potrafię!
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
limitowanaa - dziękuje za pamięc <3 _________________________ " Nie tęsknimy za ludźmi, których kochamy. Tęsknimy za tą cząstką nas samych, którą oni ze soba zabierają." - demotywatory. - Dlaczego mnie obudziłaś?! - Bo spałeś! xd ( demotywatory ) ` myśle o jutrzejszym dniu.. Nagle Ty wchodzisz mi w mysl i potem mysle już tylko o tobie ` <3 przerobiłam troszkę smsa którego dostałam ; ) |
|
|
|
#3518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boskie . Czytam,czytam.! Żyć z tobą czy bez ciebie- to dzisiaj nie ma znaczenia..
Daj mi każde swoje marzenie. Ja je spełnię. Nawet jeśli to będzie gwiazdka z nieba
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
- Jestem szczęśliwa z powodu mojej dolegliwości.
![]() - A co Ci takiego dolega, że Cię uszczęśliwia? - Miłość. Cholernie wielka i odwzajemniona.! ![]() |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
każdego dnia wyklinam w niebo głosy, pytając każdego, dlaczego Cię już nie ma. ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
było parę postów temu. |
|
|
|
|
#3521 |
|
Konto usunięte
|
nie było mnie tu trochę. brak weny. ale wracam pozaśmiecać trochę wątek ^^ If your heart was really broken you would be dead. So shut up. / jeśli Twoje serce byłoby naprawdę złamane, nie żyłbyś. więc zamknij się./ |
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*
Pomimo wszystko nadal wierzę w spadające gwiazdy, które spełniają życzenia. Siedziałam sama w domu. Wyszłam na balkon z kubkiem herbaty, usiadłam na jednym z leżaków i zaczęłam wpatrywać się w gwiazdy. Kochałam noc, tą magie dookoła. Jak zawsze w takich momentach lubiłam wspominać najszczęśliwsze momenty z mojego życia. Tak się akurat złożyło, że każde z tych wspomnień było o Tobie, o nas. O tym co zaczęło się równie szybko jak się skończyło. uśmiechnęłam się na samą myśl tamtych dni lecz, łzy postanowiły także odegrać swoją role. Nie walczyłam z nimi. Wiedziałam, że kiedyś to nastąpi. Edytowane przez kontrastowa0 Czas edycji: 2010-06-15 o 16:35 |
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
moje uczucia ? mogę sobie nimi jedynie pomieszać kawę. czekam .. aż miłość uczyni mnie bezpieczną w bezruchu potrafię stać przed Tobą, mówić do Ciebie spojrzeniem pewna postawa, surowa twarz, niepewne i miękkie serce wyrywa się, aby udzielić mu głos gardzę tymi, którzy czekają tylko na mój błąd. spójrz pod nogi swoje wariuję dla Ciebie, nawet gdy chmurom zbiera się na deszcz
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
- Dlaczego płaczesz . ?
- To się nie dzieje naprawdę.Mieliśmy zawsze być razem... - Mało komu się tak udaje . - Wiem , ale człowiek ma zawsze taką nadzieję...
' Wiem, że nawet po długim czasie wcale nie będziesz mi taki obojętny jak każdemu się wydaje, wiem, że widząc Cię emocje wrócą, wiem, że kiedy na dole ekranu pojawi się wiadomość z Twoim imieniem, ciśnienie ewidentnie mi podskoczy. ' by czarnaalbk , |
|
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
absorbeed - Wiem, bo sama dodawałam. Niestety wkradł się mały błąd i dodałam na nowo, a tam wrzuciłam inny
![]() Dorośnij w końcu, do cholery.! |
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Może mi wytłumaczysz, dlaczego tak na mnie działasz? Przy Tobie wszystko jest inne. Kocham kochać. Właśnie Ciebie. Wiesz? - Ja się nie zakochuje w dziewczynach, jak coś to może one we mnie. - A weź ty się ogarnij człowieku ![]() To cholerne uczucie bezsilności, kiedy zdaje sobie sprawę, że nigdy nie będziesz mój... Każdy dzień bez Ciebie to stracone 24 godziny. Bo zawsze muszę mieć takiego pecha do facetów.. Z Tobą chciałabym przełamywać wszystkie bariery. Nie liczy się nasza różnica wieku. Jak człowiek kocha to bez pamięci. Żeby ktoś mnie tak pokochał, jak ja Ciebie... Przy Tobie zwykłe, codzienne czynności stają się takie fascynujące ;** Dlaczego zawsze to ja jestem przez wszystkich raniona? ON to moje cudo. Pan M. chyba jeszcze nie wie, że go kocham ;** - Spier.***** - Dlaczego jesteś wulgarna? - Nie kochanie, ja nie jestem wulgarna. Po prosu mnie wkur.***** Nie można mieć dwóch. Trójkąty nie wchodzą w rachubę. Teraz musisz wybierać, albo ja, albo ona. Wszystko zależy od Ciebie. |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
karmelowomi - powalasz na kolana
![]() + ostatnio często dostrzegam, że momentami bez miłości żyje się zdecydowanie łatwiej. tak, w końcu przekonała się, że najbardziej ranią Ci, którzy znaczą najwięcej. kilka zdań za dużo, kilka słów za mało. najczęściej to sami ograniczamy się, zakładając na nasze ręce ciężkie kajdany, bojąc się zmian narzekamy na wszystko co nas otacza. jednak czy to prowadzi do czegoś ? czy to potrafi uszczęśliwić nas, czy kogokolwiek z naszych bliskich ? 'nie mogę powiedzieć nie, nie pragnę cię'
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Paralogiczna
dałeś mi odejść, więc nie licz na powrót. i wtedy usiadłam samotnie na ławce i paląc papierosa za papierosem przeklinałam "naszą" miłość.
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
cała przeszłość jest jak film mocno zwinięty i schowany w jakiejś szufladce w mroku pamięci. tylko kiedy przypadkiem dotknę tej rolki, cały film rozwija się i ukazuje poszczególne kadry. niektóre już spłowiały, niektóre się zatarły. ale są..
jasne chwile wśród tej całej koszmarnej nocy. źle sobie radzę z drobnymi koniecznościami życia.
|
#3530 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() Cytat:
dziewczyno, kocham Cię baaardzo<3 Cholerne Szczęście! Chowasz się przede mną, a ja już nie mam siły Cie szukać.
Opowiedz mi o miłości i o szczęściu, bo już dawno mnie nie odwiedzały Chodzę po chmurach, potrafię latać, kocham Ciebie, a Ty mnie. Szkoda, że takie bajery tylko w snach. Edytowane przez karmelowomi Czas edycji: 2010-06-15 o 17:06 |
|
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
grise a ja Ciebie<3
jogobella_musli - ciesze się, że się podoba Kaaate90 , 3martyna3 ,Martusssia , ruda wiewiora bajkowa no i z wzajemnością, bo ja też absorbeed wiecej francuskich opisow. wiecej ! Paralogiczna - okradam Cie w całosci ! ____________ - Co ty właściwie masz na ustach ? - KissKiss Gold and Diamonds - poinformowałam. - Smakuje ? Przejechałam językiem po wargach. - Nooo. I wtedy jego usta znalazły się na moich. - No to spróbujemy - mruknął. Pozwoliłam mu na to. Próbował smaku moich ust,przesuwając czubkiem języka wzdłuż konturów warg . To ja zawsze chciałam wszystko naprawiać. To ja grałam dobrego Samarytanina, bo Tobie nie chciało ruszyć się tyłka żeby cokolwiek zrobić. I jak zwykle głupszy wychodzi na tym lepiej. era słitaśnych dziewczynek słuchających 'rocka' jakim są dżonasi, era chłopców-cipeczek umiejących jedynie ładnie wyglądać, pokolenia ***iące policję na sto procent jedynie gdy nie ma jej w pobliżu. dziękuję bardzo, wolałabym dinozaury. lubie wieczory.. wychodząc z domu nigdy nie wiem co się wydarzy, kogo się spotka.. wieczorem wszyscy gdzieś chodzą , spotykają się śmieją i wspominają.. spacerując po ulicach mojego miasta spotkam nie tylko znajomych ale i wiele zakochanych.. zawiedzionych.. i szukających szczęścia ludzi. Patrząc na nich jestem pełna podziwu tu że mają tę odwagę walczyć o swoje marzenia. z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że tak musiało być. musiałam zostać wykorzystana, aby na przyszłość nie popełniać więcej błędów. być mniej ufna. bardziej ostrożna. i nigdy więcej zakochana. Chyba właśnie po tym można poznać naprawdę samotnych ludzi... zawsze wiedzą, co robić w deszczowe dni. Zawsze można do nich zadzwonić. Zawsze są w domu. Pieprzone zawsze! Boję się dorosłości . Nie wyobrażam sobie nie rysować pacyfek ani serduszek na znienawidzonych i zanudzających lekcjach, nie narzekać na to, że jutro klasówka. łzy to nie wstyd , to oznaka , że cholernie Ci na czymś zależy 'Powinno się przynajmniej raz dziennie przeczytać jakiś ładny tekst, zobaczyć piękny obraz, posłuchać przyjemnej piosenki lub porozmawiać z najlepszym przyjacielem. W ten sposób budujemy piękniejszą, bardziej wartościową część naszego istnienia.' Nigdy nie mogłam pojąć, czym właściwie jest feminizm; wiem tylko, że ludzie nazywają mnie feministką, kiedykolwiek wyrażam uczucia odróżniające mnie od wycieraczki do obuwia lub prostytutki.
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
Samotność to taka straszna trwoga.. Ogarnia mnie, przenika mnie.
Moja samotność zaczyna się już krok od Ciebie..
Jesteś diamentem w piasku.. różą na blokowiskach 'Jest ładna i cwana,wykorzystuje każdego napotkanego pana' Najważniejsze to pokochać siebie i swoje życie, zamiast płakać nad tym czego się nie ma, zamiast płakać nad sobą. Uśmiech daje wszystko. Na gwałt szukam faceta lub na inne ewentualności ; D Jak sobie pościelisz... to mnie zawołaj. ; ) po prostu, nie wypiłeś za dużo wódki, by powiedzieć, że mnie kochasz . - kończymy to ? - co ? - tą komedię. - czyli ? - naszą miłość debilu . |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
to ktoś je czytał ? ; o było. robinets tune mon cœur, de notre chanson préférée. moje serce wystukuję melodię, naszej ulubionej piosenki. vous dites, je ne vous aime plus. c'est comme si vous étiez interdit de chanter les oiseaux. mówisz, żebym przestała Cię kochać. to tak, jakbyś ptakom zakazał śpiewać. |
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
♥ Chocolaaate - dziękuję.♥
Boundlessly - i kto to mówi.. ;* Dziękuję słońce, miło mi. ♥ ♥ Motyle wymyślają cudowne bajki, by je wyszeptać kwiatom.. Każdy dzień ma swój aromat.. Tak bardzo Cię kocham.. Mówiłam o tym wodzie, która biegła po ostrym żwirze, mówiłam o tym promieniom słońca. To harfa grała pod moim oddechem.. Muzyka owijała ziemię jak warstwa powietrza i moje płuca śpiewały. Przywilejem dzieciństwa jest poruszać się bez przeszkód między magią i owsianką, między bezgranicznym strachem i galopującą radością.. Mam tak wiele, a uczucie do Ciebie pochłania wszystko. Mam tak wiele, a bez Ciebie wszystko staje się niczym.. ...
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
myCh, kreskowa,
ratatamm, TwojaKokaina, Oluśśś. <3 ------------- zastanawiam się, czy zapomnę kiedykolwiek smak Twoich zimnych ust, i tej lekkiej woni papierosów lub alkoholu.. przecież to będzie mi się kojarzyło z Tobą.. zawsze. A przytulisz mnie nocą, gdy obudzę się ze strachem i lękiem w oczach? .. ' zmiatam wszystkie swoje głupie, cholerne nadzieje pod gruby dywan .. ' Mojemu sercu czasami zdarza się krwawić, dziś robi to wyjątkowo mocno. Chyba Cię tracę, a nie chcę. Nie widzę Cię, nie słyszę Cię, jednak czuję bicie Twojego serca. Zrób coś, już tak nie mogę, wszystko ma kolce, powietrze ma kolce, deszcz wymierza policzki. Włosy wplątały się w szprychy roweru, odchodzą razem z głową, zrób coś, zabierz mnie stąd. On przestał się wymądrzać, a ja rzuciłam palenie. przynajmniej tak sądzi więc na jedno wychodzi .. |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Nagle ciepła dłoń wiedzie mnie do gwiazd, Oczu Twoich tor, słów gorący piach. Gwiazd pokażę ci rój wcale nie na niebie.. Na przystani ktoś na gitarze gra, letni romans co złączył serca dwa, w pasjansie chwil król i dama kier. Unosi łódkę senny lód, Czerwone serce wszystko wie, Masz na twarzy płatki bzu, a ja kocham Cię. Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-06-15 o 18:17 |
|
|
|
#3538 |
|
Przyczajenie
|
Przyjaciel to dobra sprawa, zwłaszcza, gdy ma się go tak rzadko. `Jeśli pokocham to zawsze jest to miłość potworna. Sorry, ale w moim sercu nie ma opcji "Kochaj mniej" . </3
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
TiS -
![]() -Naucz mnie kochać Nadal moje ciało drży, nie dociera do mnie co stało się przed chwilą. On chce być ze mną. To wszystko runęło na mnie jak grom z jasnego nieba pomimo że domyślałam się że może tak być. Porozmawialiśmy w cztery oczy i wyznał mi wszystko po czym zadał niby zwykłe pytanie "Czy chcesz zapełnić moją pustkę?", niestety nie umiałam odpowiedzieć nic oprócz znienawidzonego słowa "nie wiem". -Nie -Dlaczego? -Po prostu nie chcę żebyś cierpiała. -Mówiła coś? -Tak, że mnie nienawidzi i że zniszczyłem jej życie swoją cho. lerną miłością. -Jesteś uparta. -A coś ty myślał? Życie nieraz deptało moje marzenia i przyjaźnie więc nauczyłam się o nie walczyć. -Ale czemu walczysz akurat o mnie? -Bo ku. rwa nie pozwolę żeby mi Ciebie zabrali. -Jesteś z nią szczęśliwy? -Chyba tak. -A więc opowiedz mi jaka Ona jest. -Nie jest idealna, ale pomimo wszystkich wad jest moją ukochaną neurotyczką. -Jaki On jest? -Śliczny, wspaniały, inteligentny i wgl. jest moim 8 cudem świata. -Naprawdę? a kiedy ostatni raz ze sobą rozmawialiście? -emm... tak jakby nigdy -Kim dla Ciebie jestem? -Przestarzałym wspomnieniem ***
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" Edytowane przez kreskowa Czas edycji: 2010-06-15 o 18:40 |
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Jestem tu nowa, zarejestrowałam się, żeby się podzielić moimi opisami. Pisałam je sama więc licze że się spodobają.
![]() No to już: Na drugi raz patrz mi w oczy mówiąc, że będę Twoja na wieki. Widzisz? Ja uczę się na błędach... Już więcej się w Tobie nie zakocham. I co kretynko? Nie był tego wart... Powiedz mi... Czy będąc nieodłączną częścią mnie, było Ci źle? Pamiętam jak się pokłóciliśmy. Nie spałam przez Ciebie pół nocy. Leżałam z telefonem w ręku, mając głupią nadzieję, że napiszesz marne przepraszam... A dziś zostały mi po Tobie tylko wspomnienia... Te piep**one wspomnienia, których nie potrafię w żaden sposób zniszczyć! Pamiętam jeszcze jak prosiłeś mnie żebym Ci obiecała, że Cię nigdy nie opuszczę... Ty pierwszy mnie zostawiłeś... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.