|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hej po kilkudniowej nieobecności!!
zaraz nadrobić spróbuję troszkę na arzie kuknęłam na poiekne ciuszki Pomidory-cudne ![]() Leno - promotora to bym kopnęła w zadek i to mocno!!! Ilona - to niedaelko mnie byłaś ja mieszkam niecałer 5 km od kopalni ![]() co do pessara mam i będę zmieniać na największy,to znaczy nie ja sama , tylko lekarka mi zmeni na kolejnej wizycie cześc Nika i Wliczku
|
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Lenko, współczuję takiego promotora...
moja koleżanka miała podobne problemy z jednym chamem na UŁ. Cytat:
Pomi - ale śliczne te ciuszki! Normalnie jestem zdołowana, ze nie mam nawet 1/10 tego ![]() dzidzia_aim - my też mamy tylko 1 pokój, w którym, jak postawimy łóżeczko, to nie będzie za bardzo, jak nogi postawić ;/ Dobrze, że chociaż kuchnia jest dużą (troszkę większa od pokoju), to tam postawimy wanienkę, wózek i ew. jakąś komodę. ---- Właśnie upiekłam ciasto ucierane z truskawkami... mmmm czekam, aż wystygnie Ale pachnie bosko!przepis tutaj: http://www.wielkiezarcie.com/recipe8708.html rzeczywiście robi się bardzo szybko i jest bardzo tanie
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! ja już po usg, niunia cały czas trzymała rączki przy buzi i cięzko ją było uchwycić, ginka powiedziała, że ma duże usta
pewnie po mamusi waży już 1314g i wszystkie narządy w porządeczku. Nadal jest dziewczynką ![]() Mszu oj kochana współczuję bardzo, mam nadzieję, że szybko się wykurujesz Pomi super ciuszki ja mam podobną kolekcję dużo ciuszków dostałam, takich do roku jakbym miała to sama kupić to bym chyba zbankrutowała i duzo takich uroczych typowo dziewczęcych śpioszków, będzie elegantka ![]() Dzisiaj przyszła moja paka z All, tylko się nie śmiejcie: przewijak, butelka Avent, majty Hartmanna poporodowe, podkłady ceratkowe, pieluszki tetrowe, woreczki paklanki i osłonki na piersi z Aventu A co do krechy, u mnie pojawiła się koło 15 tygodnia jakoś i jest jasnobrązowa, byłam pewna że mi wylezie bo mam ciemną karnację i pigmentu sporo ale co tam zejdzie potem
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Pomidorko nieszkodzi,że pytasz,nawet się cieszę bo człowiek bardzo potrzebuje czasem zwierzyć się ze swoich smutków i przeżyć,tym bardziej jak odchodzi najcudowniejsza osoba pod słońcem,....
my też byłyśmy bardzo zżyte z Mamcią,choć nieraz zalazłam jej pewnie mocno za skórę bo mam taki charakterek,ze nie warto czasem bez kija podchodzić.Bardzo żałuje wielu sytuacji ale takie jest życie,że zawsze czegoś żałujemy i chcielibyśmy cofnąć czas... Mamcia zmarła 8 mcy temu,w październiku-9 dni po moich urodzinach.Były to najsmutniejsze i najtragiczniejsze urodziny,święta i wogóle ten czas na żałobę,pewnie każdy inaczej przeżywa,ale kązdy musi go mieć.Musi być czas na żal,wielkie łzy,smutek,złość,gniew,te wszystkie emocje muszą zaistnieć-inaczej się chyba nie da.Właśnie niewiem skąd we mnie tyle radośći mimo wszystko...bo i tak codziennie zdarza sie moment,że płacze za Nią i tęsknię cholernie.. tym bardziej,że Mama odeszła nagle,niespodziewanie,mia ła zaledwie 54 lata więc wiek jak najmniej dobry na umieranie...ale widać tak miało być,choć tego nigdy nie zrozumiem i nie zaakceptuje i nie pogodze się z tym.Tak mi się przynajmniej wydaje,a może już w sumie pogodziłam się z tym??niewiem,bardzo cieżko oddać tak skrajne emocje i uczucia.Nikt nie zrozumie takiej osoby dopóki tego nie przeżyje,a w sumie każdego z nas to czeka,niestety... Teraz natomiast dostaje takie "prezenty"od Mamy,taką opiekę,że mozesz pomyśleć,że to nieprawda i niemożliwe,ja jednak zawsze wierzyłam,że po śmierci istnieje lepszy świat i dużo czytałam(szczególnie mądrze i przystępnie pisze o tym Raymond Moody)na ten temat,więc wiem,że Mama jest cały czas przy nas i otacza nas wielką opieką.Tak jak po śmierci ukochanego Dziadka,czułam czasem,że coś się własnie dzieje za jego pośrednictwem ,tak teraz Mama "przejęła stery" i pomaga mi przetrwać ten czas i zaskakuje takimi pozytywnymi rozwiązaniami pewnych sytuacji,ze nigdy nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy.Nie jestem dobra w przekazywaniu czy przelewaniu takich odczuć bo to można dopiero zrozumieć jak znajdujemy się w takiej sytuacji,gdy wierzymy i gdy bardzo kochała nas ta osoba co odeszła... w sumie to nie odchodzimy-przechodzimy tylko na drugi,lepszy brzeg,więc ja zawsze bądąc na grobie u Mamci,na odchodne ręką daje całuska na grób i mówię "do zobaczenia"bo wiem,ze kiedyś się tam spotkamy .A mój szkrab będzie miał najcudowniejszą babcię pod słońcem-Babcię Aniołkową ,która tak jak przy mnie,będzie zawsze przy nim...całuję mocno Pomidorko
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie, ja tu tylko tak z doskoku ja juz nie mam brzuszka za to pelne rece roboty , ale to jeszcze przed wami
|
|
|
#1360 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze chciałabym dołączyć do listy mamuś - Pomidorka, podobno Ty szefujesz tej kwestii więc bardzo proszę o dodanie również mnie.
Po drugie - myślę,że wypada się przedstawić Jestem z Poznania, w brzuchu harcuje mi 27-tygodniowa Gabrysia, która zapowiedziała się na 15 września 2010 ![]() Jak wspomniała Nika, mamy trochę problemów... borykamy się z nadmierną ilością skurczy i ze skracającą się szyjką Na ostatniej wizycie ustaliłam z lekarzem, że założymy pessar, dostałam tez leki : luteinę, Aspargin i.. Relanium (dla rozluźnienia macicy i psychiki).Cóż mogę dodać... bardzo się tym wszystkim stresuję, boję się,że Gabrysia będzie chciała pojawić się za wcześnie i trudno mi te lęki opanować. Najgorzej jest w nocy - budzę się ze strachem, że zaraz na pewno poczuję jakieś bolesne skurcze, ból w krzyżu... i zacznie się poród. Wiem,że to głupie i niepotrzebne samonakręcanie się... ale naprawdę trudno mi to opanować. A boję się tym bardziej, że zawodowo pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i doskonale wiem jakie mogą być następstwa wcześniactwa No ale żeby nie popadać w skrajne czarnowidztwo powzięłam dziś postanowienie: koniec ze złymi myślami! Podobno nasza podświadomość potrafi zdziałać cuda więc postanowiłam dać się jej wykazać! Jeśli któraś z dziewczyn ma podobne przejścia lub jakieś pytania - chętnie podzielę się swoją wiedzą. A wszystkie Was proszę o wsparcie i dobrą energię
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wam to jeszcze wolno plakac do klawiatury , bo Wy macie hormony, ale ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, lzy w oczach po prostu tak wzruszajaco napisane..............
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabi i pozostałe dziewczyny - macie sprawdzonych sprzedawców na All? Chodzi o to, by ciuszki były dobre gatunkowo, ale i niedrogie. Ja jakoś nie potrafię kupować tam ubrań ;/
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ) ja juz znikam stad ( bo zaraz znow mnie ochota na drugie dziecko najdzie....) i zostawiam cie w gronie super fajnych mamusiek a ja bede cie juz prywatnie napastowac na gg
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Eveliouses - podoba mi się Twoje nastawienie... Tak trzymaj
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Eveliouses, bardzo wzruszające jest to co napisałaś
Podziwiam Twoją pogodę ducha i to jak sobie z tą ciężką sytuacją radzisz. Moja mama od 10 lat walczy z rakiem i z każdym nawrotem choroby ja się kompletnie załamuję, więc nawet boje się sobie wyobrazić jak bym przeżyła jej śmierć..Ściskam cie
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Eveliouses - pięknie napisane... Na pewno Babcia Aniołkowa czuwa nad Wami
i będzie czuwać...Ja z kolei pocieszam się tym, że moja mała będzie miała najlepszego wujka na świecie...tylko szkoda, że po tamtej stronie. Mój brat odszedł nagle, niespodziewanie w wieku 38 lat. Nie zdążył z wieloma rzeczami...Ech. Wilczek witamy ![]() A mnie właśnie wkurzył mój mąż. Jakiś czas temu siedzielismy i myśleliśmy nad imionami. Zostały dwa na liście - Alicja i Natalia. Przyznaję, że Alicja to był bardziej mój wymysł, ale powiedział, ze mu się podoba. Zastanawialiśmy się tylko nad kolejnością. Dzisiaj zmienił zdanie. A jak jeszcze dodał, że jego "kochani" rodzice powiedzieli, że Natalia jest śliczne a Alicja jest po prostu brzydkie i w ogóle do d... i to pewnie mój wymysł to reakcja jest dokładnie odwrotna. Choćbym miała nazwać córkę Hermenegildą - Natalką nie będzie. Wrrrrrrr |
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Pomidorko - śliczne ciuszki ![]() Lenka - naprawdę współczuję ci tych przejść z promotorem, co za ..... z niego, aż szkoda słów normalnie. Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą . Staraj się nie stresować Wilczku - Witaj Mszu - byłaś u lekarza???jak się czujesz???moja koleżanka, która urodziła w kwietniu też miała podobnie (tak jak pisała chyba martucha). Rozchorowała się, ale na początku leczyła się sama domowymi sposobami, ale nie pomogło i poszła po tyg. do lekarza, dostała anybiotyk. Ona wyzdrowiała, ale Dzidzia urodziła się z zapaleniem płuc. Teraz jest już wszystko w porządku, dzidzia zdrowa i rośnie jak na drożdżach, ale musiała dwa tyg. leżeć w inkubatorze. Także leć kochana do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.
|
|
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
Pomi dostałam oczoplonsów na widok tych wszystkich piękności
))![]() ![]() ![]() a ślub pod koniec lipca |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Eveliouses - pięknie opisałaś to co czujesz. Przykro mi, że Twoja mama odeszła, ale dobrze, że czujesz Jej obecność. Ściskam Cię
Astronianko - przykro mi z powodu Twojego braciszka Rozbroiłaś mnie imionami Rydzia i Torunina ![]() Pomidorko - ciuszki - śliczne! Też już mam sporo, bo część kupiłam, a część dostałam od przyjaciółki. Teraz czekam na paczkę od cioci i jak przyjdzie może w końcu też wszystko sfotografuję i Wam pokażę. Wilczku - witaj ![]() Kupiłam dziś w H&M śliczne żółte buciki dla córeczki naszych znajomych, której nie ma jeszcze na świecie, ale będzie w połowie sierpnia ![]() Widziałam też fajne bezuciskowe 3-paki skarpetek po 14,99 zł (białe lub białe+2xniebieskie lub białe+niebieskie+beżowe i chyba jeszcze zestawy z granatem). Na pewno kupię takie, ale na razie czekam co dostanę, a czekać będę dosyć długo jakieś 5-7 tyg. a ja taka niecierpliwa jestem
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-15 o 18:05 |
|
|
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za przepis
Cytat:
Bardziej za sobą tęsknimy i mniej się kłócimy.Cytat:
Cytat:
W drugiej ciąży krechy nie miałam i teraz w trzeciej też nie mam. Cytat:
Ja miałam w jednym opakowaniu 6 aplikatorów, bo trzeba było to brać przez 6 dni, zawsze na noc. Z tubki nabierało się tej maści do aplikatora i wciskało do pochwy. A rano aż do południa cieknie okropnie, trzeba wymieniać wkładkę co rusz. Dobrze Boli mnie tylko nerka. Straszne kłucia mam pod prawym żebrem. Koszmar. No i rwa kulszowa. Pomidora ja myślałam, że to co nakupowałam, to jest sporo, ale ty to normalnie jest szalona! Ile dzieci masz zamiar urodzić? No chyba że te ciuszki masz w różnych rozmiarach.Ja na razie kupuję tylko 56 i 62, a większe kupię potem. |
||||
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorka- a gdzie kupilas ten kombinezon co masz na 1 zdjeciu. Ja szukam czegos podobnego ale wszedzie kolekcja letnia wiec nigdzie nie ma takich.
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orientowałaś się już, gdzie w naszym mieście można kupić tanie ciuszki? Bo do tej pory wydawało mi się, że najtaniej jest wCH po mleczarni, w sklepie Bebetti (dawniej Maja), ale okazuje się, że tam tylko wózki i niektóre łóżeczka są tanie, a ciuszki strasznie drogie. Już w tym drugim sklepie w CH jest taniej... Może Ty mi coś podpowiesz? ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- aa i jeszcze jedno, czy któraś się orientuje, czy w sklepie 5-10-15 sa wyprzedaże? Bo zastanawiam się, czy zaczekać z zakupami, czy moze kupić online? http://sklep.51015kids.eu/ Body za 9,99 zł, pajace 19,99 - 24,99 zł, śpiochy 9,99zł - wydaje mi się, ze to ceny dość okazyjne...
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw- a 5,10-15 sa juz wyprzedaze, a masz jakas strone aby kupic na necie? ja bylam w sklepie ale same dla dzieczynek byly rzeczy dla chlopcow malo ciekawe. o teraz doczytalam ze podalas strone wlasnie te rzeczy sa na wyprzedazy
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-15 o 18:29 |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
waniliaania2009 - dzięki
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Lenka, szczerze współczuje przeżyć z promotorem. Niektórzy to już zupełnie bez serca są. Może jakbyś się jednak popłakała, to by mu się głupio zrobiło i by zrobił co ma zrobić
![]() Jeśli obrona we wrześniu nie jest dla ciebie zbyt dużym problemem, to ok. mszu, kuruj się kochana. Nie podpowiem czym, bo się nie znam, ale nie przejmuj się tym, co powiedzą w pracy. Najważniejsze, żebyś ty i dzieciątko wyzdrowieli szybko I nie martw się, też mam w bardzo mało rzeczy dla mojego skarbka. Ale ja czekam, aż moja mamcia będzie miała dwa tygodnie urlopu w lipcu, to będę miała z kim buszować po sklepach ![]() Pomidora, większość ciuszków - śliczna, pozostałe - cudowne A wszystko, co puchate, mechate i z uszkami wilczek, witaj ![]() gabisun, super, że wizyta udana, a córeczka pozostała córeczką Moje dzieciątko tez ma doże usta. Nosek zresztą też ![]() Co do paczki z allegro, to nie ma się z czego śmiać. Wszystko bardzo przydatne i każda z nasz niebawem będzie taki "zestaw" kupować Eveliouses, współczuję przeżyć i podziwiam za to jak dobrze teraz sobie radzisz. Podejście masz do całej sprawy bardzo zdrowe. Oby tak dalej Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej miała mamę przy sobie Astorianka, BTW, moi rodzice też uważają, że imię Alicja jest brzydkie. Ale to dlatego, że była żona jednego z wujków ma tak na imię. A że wredna jędza, to źle im się kojarzy. Ale mi nie, więc jak kiedyś uda nam się zmachać córkę, to właśnie tak będzie miała na imię ![]() Też mnie wnerwia, jak teściowa, czy szwagierka się wtrąca w sprawę wyboru imienia (i to jak ), ale mam to szczęście, że mojemu mężowi nie podobają się ich propozycje.Zanim poznaliśmy płeć, nastawiliśmy się na dziewczynkę i wybraliśmy właśnie imię Alicja Mi podoba się też Natalka, ale TŻowi źle się kojarzy Więc miała być Ala. A teraz kompletnie nie wiemy jak dać na imię synkowi. Przeglądam spisy imion, ale praktycznie żadne imię mi się nie podoba ![]() malwina1204, hohoho, No to brzusio będziesz mieć ...hehe... wypasiony na ślubie Super. Tylko szukaj dość obszernej sukienki, żeby się bębenek zmieścił |
|
|
|
#1377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm mi tez jet cś ciężko napisać bo ja nie mam problemów z szyjką ale myślę że któraś dziewuszka Ci pomoże. Poza tym to Ty chyba bardzo się denerwujesz co na pewno nie pomoże ci ani dzidzie w problemie z szyjką. Powinnaś odpoczywać zająć głowę czymś innym dobrą książką filmem czymkolwiek A na razie głowa do góry i oczywiście pisz to do nas jak najwięcej o każdym smutku ale o radości przede wszystkim ![]() Ja zaraz jadę do jakiejś karczmy na kolację (w ramach konferencji) Jutro już wracam do TZ w piątek wizyta a w poniedziałek GRECJA |
||
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej nastawiam się na Jurajską albo jakieś markety dzieciaczkowe w Łodzi. Liczę na jakąś MEGA WYPRZ i wtedy się obkupię |
|
|
|
|
#1379 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Istosta wspomnień polega na tym, że nic nie przemija"(Elias Canetti) Cytat:
Cytat:
![]() "Istosta wspomnień polega na tym, że nic nie przemija"(Elias Canetti)
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
wilczek
witaj w Naszym gronie ![]() Pomi. ale cudne te rzeczy dla mnie również wszystko co z uszami, puchate to cuda po prostu. No i dołączam do dziewczyny co nie mają nic lub prawie nic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

To ja - podobno nieśmiała przyjaciółka Niki - nie wierzcie jej, wcale taka nieśmiała nie jestem

no zabiła mnie tym pytaniem. Gdyby sie nie ruszala napewno nie siedzialabym na dupie u niej w gabinecie tylko gnalabym do szpitala- co za babsztyl
Juz chciala mnie odprawic do domu, wiec pytam co z moja infekcja, ze mialam robiony posiew itd. Pogrzebala w papierach i moich wynikow nie znalazla, powiedziala tylko ze napisze mi co kupic w aptece. Dostalam jedna globulke- nazwa nie wazna bo w Polsce z tego co sie orientuje to i tak inne leki sa, w kazdym razie jakas 500- chyba mocna
do tego maść i własnie- pierwszy raz sie spotkalam zeby masc za pomoca takich aplikatorów pobieralo sie z tubki i wciskalo do pochwy

pewnie po mamusi
ale co tam zejdzie potem 

ja juz nie mam brzuszka