|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 12 !! :)
|
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
a mnie udało się w katalogu 8 uzbierać ponad 700zł , a w 9 ponad 500
)
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio tylko takie mam. Jak na ponad 400zł mam zamówienie, to szok. Klientki mówią, że nie mają kasy, że znudziły się Avonem itp. Na wakacje chyba sobie przerwę zrobię, z 9 katalogu jeszcze złożę zamówienie, bo chcę zamówić podkład MagiX z demo i tyle... A z 8 katalogu dla siebie wzięłam tylko mgiełkę do ciała truskawka i guawa, chłodzący wiśniowy spray do stóp (na te upały) i puder z Anew (podobno podkładu nie trzeba nakładać taki dobry jest, a czegoś takiego na lato szukam, zobaczymy) no i próbki podkładu MagiX i tyle ![]() Na paczkę z 8 katalogu dopiero czekam, więc z 9 jeszcze nic nie mam
Edytowane przez RoOxAnKaA Czas edycji: 2010-06-15 o 13:27 |
|
|
|
|
#814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z 09 mam narazie na ponad 200zł, ale jeszcze nie mam zamówienia od klientki która standardowo zamawia za ok 200 zł i drugiej która zamawia za ok. 100... Może jeszcze kilka drobnych wpadnie!!! Edytowane przez Myszka0706 Czas edycji: 2010-06-15 o 13:29 |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za o 9 zapowiada się tragicznie. Dopiero 100 zł.... |
|
|
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mi się w kat.8 nie udało zabrakło 111zł do 1000zł i podejrzewam, że w katalogach kolejnych tych wakacyjnych będzie to samo |
||
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
Mi też brakło ok.150 zł do 1000 zł w 8, a teraz kiepsko się zapowiada
na razie mam tylko ponad 200 zł choć wg mnie 9 katalog fajny jest, zdecydowanie lepszy niż 10. Mimo to widać już efekt przygotowań do wakacji... brak kasy i ważniejsze potrzeby, a co dopiero w wakacje będzie?? a liczyłam na następny poziom w klubie.... i się przeliczyłam
|
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
kurcze to widzę że z 8 to tylko mi i RoOxAnKaA źle poszło zamówienie...
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam dziś zamówienie na III termin z kat.8- mam już fakturę- brak kremów-żeli z zielonego zestawu Solutions
na temat Zebry nie ma żadnego info- tak więc pewnie dopiero po 21.06 będzie tak jak pisali w meilu |
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby...
|
|
|
|
|
#821 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Mi też poszła słabo.. A 9? Na razie nie mam żadnego zamówienia.
|
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
muszę się pochwalić sukcesem (czekam na efekt). Napisałam do AVON:-------------------- Oryginalna wiadomość ---------------------------------------\ Data i godzina wysłania: 2010-06-14 12:58:56 Witam serdecznie. W czasie kiedy był szał na torby i dopinki MAJE zakupiłam po 2 sztuki torby oraz dopinek. W ostatniej paczce dostałem DŁUUUUUGO wyczekane zamówienie pomijam fakt że w torbach są złe zamki bo 1 jest ZA DŁUGI a 2gi ZA KRÓTKI ale tego tak nie widać jak w 1dnej parze dopinek EWIDENTNIE ZA KRÓTKI ZAMEK. Czekałam tak długi jeszcze dostałam ZŁE DOPINKI co ja mam mówić klientce cały czas świecę oczami za waszą NIEKOMPETENCJĘ. Pewnie dostanę odpowiedź proszę przysłać zwrot i wymienimy NO SUPER A KTO MI ZAPŁACI ZA TĄ PRZESYŁKĘ? BO ZNAJĄC POCZTĘ BĘDZIE TO OK 10ZŁ Z JAKIEJ RACJI JA MAM PŁACIĆ ZA WASZE BŁĘDY? Drogi Liderze, Informujemy, iż po zestaw torebek Maja zostanie wysłany do Pani kurier. Prosimy o spakowanie torebek wraz z Formularzem Przesyłki Zwrotnej. Za niedogodności przepraszamy. Z pozdrowieniami, Mariusz Rogowski Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska
|
#825 |
|
Przyczajenie
|
Nie udzielam się tutaj za często, ale wiernie czytam
Dzisiaj spotkało mnie coś, co mnie zszokowało. Byłam w COK wrocławskim, by opłacić fakturę. Była tam jakaś kobieta i z rozmowy usłyszałam, że nie jest konsultantką, ale chciałaby sobie coś kupić, zdziwiła się, kiedy jej powiedziano, że nie może zrobić zakupów. Wtedy pani z COK, zwróciła się do mnie, czy ta klientka może skorzystać z mojego konta. I ja się głupia zgodziłam. Babka zrobiła sobie zakupy, płacąc cenę z odliczonym opustem. Ty bardziej, że podliczając moje zamówienia i jej dobiła do wyższego progu. Czyli skorzystała bezpośrednio z mojej pracy. Ani ona, ani sprzedawczyni nie zasugerowały, by zapłaciła katalogowe ceny. A ja nie chciałam wychodzić na najgorszą szmatę, co się o każdy grosz wykłóca i odpuściłam. To nie był pierwszy raz, kiedy widziałam taką sytuację. Nieźle sobie babki wykombinowały, zero odpowiedzialności, papierkowej roboty, a kupują sporo taniej. Udają zdziwione, kiedy dowiadują się, że tylko konsultantki mogą robić zakupy w COK i polują na którąś naiwną. Czuję się oszukana. Nie dość, że w mieście ciężko coś sprzedać, to jeszcze takie numery. |
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę Cię zmartwić, ale to normalna praktyka w każdym COK-u. Im zależy na utargu więc wszystko robią, aby mieć jak największą sprzedaż. Powinnaś się cieszyć,ze zapytali w innych COK-ach robią takie numery bez pytania.
|
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo przypadły mi do gustu, tym bardziej, ze za 2 torby dostałam 4 prezenty ![]() a dziś był u mnie kurier i odebrał torby
|
|
|
#828 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#829 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A dlaczego czujesz się oszukana? Babka podwyższyła Twój obrót, masz większą bazę, więc i wyższy opust. Sama zgodziłaś się na te zakupy.[/QUOTE] Rzeczywiście przyda mi się wyższy opust w 2 dni do nowego katalogu. Poza tym nie wpadłam na to, że zapłaci o tyle niższą kwotę (myślałam, że sprzedawczyni policzy jej normalnie, weźmie zysk dla siebie lub Avonu). Ta kobieta teraz będzie zawsze tak robić. |
|
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
I termin kat.9 jest do 17.06 więc najpóźniej w tym dniu mogę złozyć zamówienie do 23.59?
a i oto mail który otrzymałam od avonu w związku z zebrą:Szanowna Konsultantko, Poniżej przesyłamy treśc komunikatu na temat Torby Zebra, który był dołączony do faktury: Droga Konsultantko/ Drogi Konsultancie, Informujemy, że w katalogu 05/2010 na stronie 133 zaprezentowano błędne zdjęcie produktu z serii Skin So Soft – Ujędrniającego żelu pod prysznic z peelingiem (44651) W rzeczywistości produkt jest w białej tubie. Prosimy o przekazanie tej informacji Klientom. Przepraszamy za utrudnienia. Pozdrawiamy Dział Obsługi Konsultantek. Z pozdrowieniami, Urszula Kowalska Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska Jeżeli chcesz odpowiedzieć na tę wiadomość, zaloguj się do Strefy Konsultantki i skorzystaj z opcji "Skontaktuj się z nami" Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o. ul. Słowicza 32 02-170 Warszawa Nr KRS 28712 Sąd Rejonowy dla m.st. W-wy XIII Wydział Gospodarczy Nr NIP 526-030-38-23 kapitał zakładowy 53.155.800 zł Dostawa kurierska tylko 9,90 niezależnie od wielkości zamówienia. Złóż zamówienie elektronicznie do godz.11.00 a my dostarczymy je następnego dnia roboczego pod wskazany przez Ciebie adres. Korzystaj z szybkiej dostawy kurierskiej, zawsze kiedy potrzebujesz! -------------------- Oryginalna wiadomość ---------------------------------------\ Data i godzina wysłania: 2010-06-10 19:49:43 Witam! W spisie produktów niedostępnych widnieje torba zebra. czy te osoby, które spełniły warunek otrzymania jej w kat.7 otrzymają ją czy już nie ma na to szans? ja sobie myśle WTF??? ale napisali dziś 2 mail że będzie dostepna od 21.06 Życzę wam pomyślnego zafakturowania zebry
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
no ja mam nadzieje...
no to widze dziewczyny że jest nas więcej...
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a 9...poki co slabo..ale zobaczymy. przez wakacje chce dobijac po prostu do tego 500zl..pozyjemy zobaczymy ja kiedys w coku mialam taka sytuacje ze podeszla do mnie babka i spytala czy moge jej kupic to i to i tamto, ale to bylo w czasach kiedy sie placilo za zakupy w Coku jak sie nie mialo 150zl zamowienia wczesniej ( chyba ze jest tak nadal, a nie orientuje sie), a ona byla konsultantka i nawet slyszalam jak jej sprzedawczyni mowila ze bedzie musiala 10zl za te zakupy zaplacic. no to jej kupilam na siebie po cenach po opuscie sie rozliczylysmy no ale to byla inna sytuacja. jakby to byla zwykla klientka to chyba nie zgodzilabym sie. chociaz z zaskoczenia jakby mnie wziely to kto wie
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
mi kat 8 też słabo poszedł
ale w 9 na I termin mam już zamówienie na ok 200zł więc jest spoko
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
eh kurczę mi 9 słabo idzie... nikt nic nie chce bo albo wyjeżdża albo nie ma kasy... mam zamówienie raptem na 160zł (dobre i to bo krem dostanę i opłaty nie będę musiałą wnosić...) no ale jeszcze tydzień mam na dobicie do 250zł. bardzo mi zależy bo to trzecie katalog mnie jako nowej KK i dostałabym tę torbę podróżną. także będę walczyć
ewentualnie poproszę moją liderkę żeby mi dobiła zamówienie do 250zł ona się pewnie zgodzi bo to kochana kobieta jest
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
Ano... u mnie 8 wręcz tragiczna.. jeszcze nigdy nie miałam tak małego zamówienia - w sumie tylko jedna klientka się zdecydowała na zamówienie - na całe 70zł
W ogóle ostatnio porażka z Avonem, co próbuję nowe klientki pozyskać, to większość mówi, że się na Alle... zaopatruje, bo taniej.. i w sumie się im nie dziwię.. Chyba czas podziękować Avonowi..
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, nie bywałam tu od wieków, ale potrzebuję waszej pomocy...
Mam ochotę wywalić dziś laptopa przez okno, ta nowa strona Avonu to jest jakieś nieporozumienie. A głupia w kwestiach komputerowych nie jestem, a konsultantką jestem już kupę lat. Zacznijmy od tego że w ofercie 5 za 50 przyszły mi 4 produkty w cenach regularnych. Okazało się, że nie dopisałam jednego numeru - dlaczego? Bo Miałam spore zamówienie, ale zapomniałam je wysłać i pojechałam nad morze i musiałam wysłać zamówienie kurierskie. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się że WSZYSTKO przepisywać, a siedziałam na połączeniu telefonicznym kumpla więc gnałam. Pan w Avonie napisał, że mam podać numer brakującego produktu i będzie korekta. Na tą chwilę: nie ma. A dzisiaj już przechodzą sami siebie. Zacznijmy od tego, że mam termin jutro, a dziś zamówienie które miałam wprowadzone na stronie wysłało się SAMO. samo, zupełnie samo. (Nie byłam zalogowana i nie, nikt nie ma dostępu do mojego numeru kons. a tym bardziej do hasła). Ręce mi opadły, bo przecież mam jeszcze inne rzeczy do zamówienia. No to lecę domówienie - 40 razy je wprowadzałam, bo coś się krzaczyło. W końcu poszło, ale zamiast matującego kremu, mam matę plażową (!). Chcę usunąć - nie mogę. Chcę zadzwonić - nieczynne. Napiszę - odpiszą za tydzień. Zrobiłam więc kolejne domówienie, na ten krem matujący - 15 razy wyskoczyło, w końcu poszło, ale nie jako domówienie, tylko zamówienie regularne. Zaraz wpadnę w szał - myślicie że dam radę to jutro wszystko odkręcić?? ((
|
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda jest taka, że sprzedawczyni nie wolno sugerować, żeby kupująca zapłaciła ceny katalogowe. Ty mogłaś jej to powiedzieć. Dlaczego czujesz sie oszukana? Sama się na to zgodziłaś Pomyśl o pozytywnej stronie tej sytuacji - masz czyste sumienie, że nie zarobiłas na tej babce i nie oszukałaś w ten sposób Urzędu Skarbowego ![]() A tak całkiem poważnie. Takie sytuacje w COKach się zdarzają, też byłam ich świadkiem, co więcej, nawet zdarzało mi się cos kupić komuś z moim opustem i nie widziałąm w tym problemu. Bardziej mnie denerwowało jak ktoś podchodził do konsultantki z prośbą o kupienie czegoś, a konsultantka jakgdyby nigdy nic wyjmuje kalkulator i liczy ceny katalogowe sama mając 40% opustu... |
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dlaczego jak wklepuję kod na torbę podróżną za polecenie to wyskakuje mi ze produkt nie może być zamówiony?
Czy to się zamawia w katalogu 10?
|
#839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z domówieniem sprawa jest taka, że ono najczęściej nie wchodzi, tzn. nie zdązy się dołączyć do zamowienia wysłanego. Najleiej złożyć nowe zamówienie, bo domówienie się do niczego nie dołączy. Zadzwon sobie na infolinię i sprawdź jakie masz saldo, jeśli wyższe niż na stronie, tzn że paczka jest spakowana, a fakturę zobaczysz za godzinę i wtedy nie ma po co domawiać czegokolwiek, bo jest juz za późno. Pewnie dlatego to kolejne domówienie weszło Ci jako nowe zamówienie regularne. Czy uda Ci się to odkręcić? Jeśli dodzwonisz się do Warszawy, ktoś raczy odebrać i trafisz na miłą osobe to tak. Trzymam kciuki
Edytowane przez malka Czas edycji: 2010-06-15 o 21:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

)
w sumie z zamówień miałam troche ponad 200zł i połowa klientek nic nie zamawiała
mam nadzieje że katalog 9/2010 pójdzie mi lepiej
a wam jak poszła 8?
Ostatnio tylko takie mam. Jak na ponad 400zł mam zamówienie, to szok. Klientki mówią, że nie mają kasy, że znudziły się Avonem itp. Na wakacje chyba sobie przerwę zrobię, z 9 katalogu jeszcze złożę zamówienie, bo chcę zamówić podkład MagiX z demo i tyle... A z 8 katalogu dla siebie wzięłam tylko mgiełkę do ciała truskawka i guawa, chłodzący wiśniowy spray do stóp (na te upały) i puder z Anew (podobno podkładu nie trzeba nakładać taki dobry jest, a czegoś takiego na lato szukam, zobaczymy) no i próbki podkładu MagiX i tyle