Zielona Góra i oklice-łączmy się - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 21:36   #4051
levante
Zadomowienie

Dot.: Zielona Góra i oklice-łączmy się

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
leavante w komforcie jeszcze zobacz
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Sag etwas Pokaż wiadomość
A mogę spytać u kogo byłaś na wizycie ??
I z jakiego powodu byłaś, jeśli oczywiście możesz napisac
Oczywiście, że możesz zapytać, nie chciałam tylko przynudzać . Mam między innymi przeciągającą się leukopenię (najpewniej z autoagresji) i muszę być pod kontrolą ze względu na zagrożenie chłoniakiem. Jeżeli mogę, to na PW napiszę Tobie u kogo byłam na wizytach. A moje niezadowolenie wynika z faktu, że bez względu na wyniki, raz gorsze raz niby lepsze, dla specjalisty jest zawsze 'nawet dobrze' .
Pozdrawiam gorąco .
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:30   #4052
Ag4
AGA :)

Oli ale mieliście demolkę
koniecznie pokaż zdjęcia nowego mieszkanka!

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:43   #4053
rebushnik
Raczkowanie

współczuję Ci remontu oliwka_
ale za to jak już jest po wszystkim to tylko cieszyć się z efektu
ja w styczniu robiłam remont pokoju ( 2 tyg) i teraz jest nie do poznania
rebushnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:41   #4054
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Zaraz porobię fotki bo właśnie skończyłam sprzątać salon bo dziś zamontowali nam sufit napinany i efekt jest super postaram się porobić tak fotki z tych miejsc co powyżej żebyście zobaczyły różnice ale się nie przeraźcie bo jeszcze bałagan

A oto parę fotek troszkę bałagan jeszcze ale w przeciwieństwie do tego co było to porządek

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-05-28 o 11:59
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 12:03   #4055
oliwka__
Zakorzenienie

następne fotki, tak jak zrobiłam tak wrzucam więc nawet nie przeglądałam :P
pierwsze dwie foty to ja robiąca zdjęcie sufitu w którym wszystko widać
3,4,5,6,7,8 to mała łazienkia jakieś 1,10 na 1,60 lustra dają fajny efekt taka duża się
wydaje
9,10 to już duża łazienka wielkie lustro tez bardzo ją powiększyło

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-05-28 o 12:13
Stary 2010-05-28, 12:05   #4056
oliwka__
Zakorzenienie

i ostatnie póki co
1,2 duża łazienka
3,4 pokój gościny w przyszłości dla dziecka :P

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-05-28 o 12:13
Stary 2010-05-28, 12:15   #4057
kma1982
Wtajemniczenie

oli super
co to za kanapa, skąd??
co to za lampy w salonie?? te wiszące? gdzie i po ile kupione?
efektowny sufit
na podłodze to są panele?? ładne
ładny ten fiolet w kuchni...
ale najładniejsze wc zupełnie w moim stylu...właśnie nad taką kolorystyką myślę...chyba mnie przekonałaś tymi fotami, bo przyznam, że się wahałam co to za umywalka?? a ten wzór na ścianie w wc, to farbą od szablonu??
łazienka też super, ta zieleń ładna...ale ja jednak wolę brązy
no i na końcu te niebieskie ściany też git
Ja się zastanawiałam czy to będzie ładnie wyglądac jak każde pomieszczenie będzie w innych kolorach czy lepiej wszystko w podobnej kolorystyce/stylu...ale mnie przekonałaś to eksperymentów z kolorem
a i podoba mi się w łazience, to że mimo ciemnych kafelków jest bardzo jasna skąd kafelki??

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-05-28 o 12:19
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 13:08   #4058
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
oli super
co to za kanapa, skąd??
co to za lampy w salonie?? te wiszące? gdzie i po ile kupione?
efektowny sufit
na podłodze to są panele?? ładne
ładny ten fiolet w kuchni...
ale najładniejsze wc zupełnie w moim stylu...właśnie nad taką kolorystyką myślę...chyba mnie przekonałaś tymi fotami, bo przyznam, że się wahałam co to za umywalka?? a ten wzór na ścianie w wc, to farbą od szablonu??
łazienka też super, ta zieleń ładna...ale ja jednak wolę brązy
no i na końcu te niebieskie ściany też git
Ja się zastanawiałam czy to będzie ładnie wyglądac jak każde pomieszczenie będzie w innych kolorach czy lepiej wszystko w podobnej kolorystyce/stylu...ale mnie przekonałaś to eksperymentów z kolorem
a i podoba mi się w łazience, to że mimo ciemnych kafelków jest bardzo jasna skąd kafelki??
a wiec kanapa nawet nie wiem co to za firma w toro desing kupowaliśmy salon mieści sie w komornikach w TOP jak znajde fakture to napisze dokładnie

lampy wiszące w Leroy Merlin, natomiast kinkiety to firma Aquaform przez internet wiszące to jedna podwójna o ile pamiętam to 196 zł albo 169 :P

podłoga to panele Wenge kronopol o ile dobrze firmę pamiętam 36 zł za metr

ten fiolet to jest korytarz wejściowy do domu i tak w sumie częściowo wchodzi na kuchnię gdyby nie ścianka po lewej to centralnie wchodziło by się na kuchnie

umywalka i toaleta to Koło Quatrro, łazieneczka mała mało płytek reszta farba i wzorek z płytki przeniesiony na ścianę

Pokój jest turkusowy na żywo prezentuje się bosko, drugi pokój mamy 2 ściany taki cytrynkowy a następne 2 groszek też fajnie wygląda (tylko że póki co to tu bałagan jest)

my mamy wszędzie jednakowe podłogi a każdy pokój z innej bajki i dobrze wygląda więc szalej z kolorami później podam Ci stronkę do tapet bo są boskie ale cenowo też zabijają ale 1 rolka max 2 starczą ci na ładny kawał ściany i efekt jest

mała łazienka to płytki Paradyż Hanabi czy Hiro już nie pamiętam my chcieliśmy całą ciemną małą łazienkę w sensie płytki ale okazało się że czarnych nie ma na podłogę więc wzieliśmy białe i za czym poszło białe także na ścianę i bardzo fajnie to wygląda a malowaną ścianę zrobiliśmy szarą zamiast białej

Duża łazienka to Tubądzin kolekcja Colour.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:11
Stary 2010-05-28, 13:13   #4059
kma1982
Wtajemniczenie

dzięki Oli...
w łazience macie też białe kafle na ścianach, nie? dopiero teraz dopatrzyłam...mi bardzo podobają się łazienki, gdzie kafelki są w dwóch, trzech różnych kolorach i do tego nie są na całości, za to częśc ścian jest pomalowana jeszcze jakimś fajnym kolorkiem...teraz muszę pomyślec jak to u nas zrobic
widzę, że macie centralny odkurzacz i ogrzewanie podłogowe...i wentylację
my klimę w salonie będziemy miec-Tż założy...
Stary 2010-05-28, 16:00   #4060
Sag etwas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Zaraz porobię fotki bo właśnie skończyłam sprzątać salon bo dziś zamontowali nam sufit napinany i efekt jest super postaram się porobić tak fotki z tych miejsc co powyżej żebyście zobaczyły różnice ale się nie przeraźcie bo jeszcze bałagan

A oto parę fotek troszkę bałagan jeszcze ale w przeciwieństwie do tego co było to porządek
Oli ! bosko bardzo tak nowoczesnie
strasznie mi sie podoba swietne jest to akwarium i podoba mi sie ten wzorek w małej łazience, sliczny jest super
Stary 2010-05-28, 19:52   #4061
Isis23
Zakorzenienie

wow.. Oli. piekne masz mieszkanko.. najbardziej urzekł mnie ten sufit i mała łazieneczka.. jest po prostu boooooska... tez swoja planowałam zrobic w brazach i bezach.. a co wyjdzie zobaczymy.. do tego to pewnie jeszcze daleko...

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 19:54   #4062
oliwka__
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny też mi się podoba tym bardziej że już względny porządek Dziś był pan poprać nam wypoczynki jeszcze jeden został do wyprania ale to jak te poschną żebyśmy mieli gdzie spać.

Kma my mamy w jednym pokoju klimatyzację bo zalożyliśmy ponad 2 lata temu, natomiast reszta to rekuperacja ponać bardzo dobra i się sprawdza zobaczymy zimą czy faktycznie taka oszczędność w ogrzewaniu tż siostra ma i nie narzeka ale dopiero mieszka na swoim od jesieni więc dopiero jedną zimę. Ale czytałam o tym na różnych forach i chwalą ludzie fajne jest to że w domu nie ma żadnych zapachów jak coś pieczesz, czy palisz papierosy nie czuć nic powietrze Ci się filtruje więc w sumie to nawet okien by nie trzeba otwierać, zimą ciepłe powietrze Ci nie ucieka.
Co do podłogówki i centralnego między innymi przez to tak się przeciągnął ten remont bo posadzki skuwali poczatkowo miało być tylko wejście kuchnia, łazienki i strych ale jak poburzyliśmy ściany podłogi były tak krzywe że i tak trzeba było skuwać posadzki w salonie to i od razu tam się położyło ale dodatkowo zostawiliśmy kaloryfery w salonie. A odkurzacz centralny faktycznie wygoda duża rura nosiśc trzeba ale to i tak lżejsze niż odkurzacz zwykły i chyba bardziej poręczne.
Jak możecie załóżcie sobie klimę zawsze ewentualnie można sobie dogrzać zimą latem schłodzić dobra sprawa.

Jakby co mam wizualizacje więc mogę użyczyć Rodzaje płytek podałam więc możecie wykorzystać Ale naprawdę wybór płytek jest przeolbrzymi i wybór nie jest łatwy.

Mała łazienka jest bialo-czarno-szara zdjęcia kiepskie jako że nie jestem fotografem nigdy nie umiałam zdjęć robić :P

Jutro jeszcze zrobię zdjęcie tapety na tle której stoi kanapa jest rewelacja. Tapeta i sufit po prostu en efekt mnie samą powala z nóg a cieszę się jak dziecko.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-05-28 o 20:04
Stary 2010-05-28, 20:33   #4063
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak możecie załóżcie sobie klimę zawsze ewentualnie można sobie dogrzać zimą latem schłodzić dobra sprawa.
Tż zakłąda klimy, wentylacje i rekuperatory, więc nie wyobrażam sobie nie miec klimy...teraz też na kawalerce mamy (ale taką wieeeelgachną)

Cytat:
Jakby co mam wizualizacje więc mogę użyczyć Rodzaje płytek podałam więc możecie wykorzystać Ale naprawdę wybór płytek jest przeolbrzymi i wybór nie jest łatwy.
to ja poproszę
A płytek faktycznie dużo...próbowałam dzisiaj coś pokombinowac z kolorami do naszych łazienek i nie wiem co mi się podoba już tego jest tyle....

Cytat:
Mała łazienka jest bialo-czarno-szara zdjęcia kiepskie jako że nie jestem fotografem nigdy nie umiałam zdjęć robić :P
serio?? a wygląda na brązy...
Stary 2010-05-28, 20:54   #4064
oliwka__
Zakorzenienie

Kma serio serio bo światło takie dziwne 2 ostatnie zdjęcia małej łazienki to są z lampą robione i wyglądają tak jak powinny ściana szara z białym wzrokiem a płytki białe i czarne dekory. A pozatym mała łazienka jest bez okna więc to światło tez inaczej wygląda

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-05-28 o 20:55
Stary 2010-05-28, 20:58   #4065
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny też mi się podoba tym bardziej że już względny porządek Dziś był pan poprać nam wypoczynki jeszcze jeden został do wyprania ale to jak te poschną żebyśmy mieli gdzie spać.

Kma my mamy w jednym pokoju klimatyzację bo zalożyliśmy ponad 2 lata temu, natomiast reszta to rekuperacja ponać bardzo dobra i się sprawdza zobaczymy zimą czy faktycznie taka oszczędność w ogrzewaniu tż siostra ma i nie narzeka ale dopiero mieszka na swoim od jesieni więc dopiero jedną zimę. Ale czytałam o tym na różnych forach i chwalą ludzie fajne jest to że w domu nie ma żadnych zapachów jak coś pieczesz, czy palisz papierosy nie czuć nic powietrze Ci się filtruje więc w sumie to nawet okien by nie trzeba otwierać, zimą ciepłe powietrze Ci nie ucieka.
Co do podłogówki i centralnego między innymi przez to tak się przeciągnął ten remont bo posadzki skuwali poczatkowo miało być tylko wejście kuchnia, łazienki i strych ale jak poburzyliśmy ściany podłogi były tak krzywe że i tak trzeba było skuwać posadzki w salonie to i od razu tam się położyło ale dodatkowo zostawiliśmy kaloryfery w salonie. A odkurzacz centralny faktycznie wygoda duża rura nosiśc trzeba ale to i tak lżejsze niż odkurzacz zwykły i chyba bardziej poręczne.

Jutro jeszcze zrobię zdjęcie tapety na tle której stoi kanapa jest rewelacja. Tapeta i sufit po prostu en efekt mnie samą powala z nóg a cieszę się jak dziecko.

no to tuś mnie zabiła. powaznie takie kolory?? ale fota potrafi przeinaczyc.. heh

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 11:21   #4066
Ag4

Oli pięknie! Już widzę że będziecie przepięknie mieszkać!!! Bardzo gustownie! Z niecierpliwością czekam na zdjęcia już całośći!

Podobnie jak dziewczyny byłam przekonana że mała łazienka jest w brązach

Aga
Stary 2010-05-29, 21:37   #4067
oliwka__
Zakorzenienie

dzięki dziewczęta!

Ale już wychodzą pierwsze błędy moja super pralka brudzi mi ubrania i moje białe pranie pożal się Boże jest szare jakby przez 5 lat było prane raz w tygodniu i nie częściej na dodatek wielkie tak jakby tłuste plamy albo wysmarowane czymś po prostu tragedia wszyscy zachwalają tą pralkę a ja mam z nią problem
Stary 2010-05-31, 10:16   #4068
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny mam prośbę z naszego forum jednego kolegi synek ma 5 latek i jest chory na raka niestety przeszedł chemioterapię która okazała się nieskuteczna potrzebne jest leczenie za granicą jest to terapia protonowa,która jest bardzo skuteczna na ten typ schorzenia.U nas niestety w ogóle nieznana i nie stosowana.
Taki sprzęt znajduje się tylko ponoć we Francji, Niemczech, Szwajcar i Rosji koszt tego sprzętu to 100 mln euro więc w Polsce nie ma co liczyć na to leczenie a NFZ nie chce refundować bo jak jednemu zrefundują to inni będą chcieć a koszt takiego leczenia to 70 tyś. Euro
a czas jest na wagę złota bo guz dalej rośnie.

Jeśli byście chciały wesprzeć Piotrusia w walce z chorobą tutaj znajdują się dane do przelewu. http://www.nissantech.pl/?showtopic=5553&st=0
Dziękuję ślicznie za pomoc w imieniu Piotrusia i jego rodziców!
Stary 2010-06-01, 19:58   #4069
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze podam linka do fundacji w której jest Piotruś. http://www.dzieciom.pl/10836 Tam też można wpłacać pieniążki wówczas rodzice jak przedstawią fakturki to fundacja zwraca im pieniążki. Albo do nas na konto po zebraniu pieniążków przekażemy rodzicom.

I jeszcze jedno jak macie jakiś kolegów zapalonych auto maniaków wystawiliśmy na allegro aukcje charytatywne, może coś by zalicytowali/kupili.
Stary 2010-06-01, 21:50   #4070
paula78
Zakorzenienie

Oli super lampy te wiszace ,niestety u mnie takie odpadają TZ ma prawie 2 metry wzrostu wiec haczy o każde

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 08:39   #4071
kma1982
Wtajemniczenie

Dziewczyny co tu tak cicho??
paula, Ty już po?? jak było ??

ja cały weekend sama siedzę, bo Tż w pracy , wczoraj od 7:00 - 21:00 a dziś jeszcze nie wiem...zaraz lecę do Focusa, mam nadzieję, że jest tam coś ciekawego...
Stary 2010-06-13, 10:38   #4072
oliwka__
Zakorzenienie

ja wczoraj w focusie byłam na zakupach najwięcej kupiłam w NY a i brata dziewczyna dała mi zniżki z avanti to 20% mniej zapłaciłam w diversie kupiłam dwie koszulki bo są za 1/2 ceny ciekawe fajne były jeszcze ale nie po promocji za 59 czy 69 takie koszulowe świetne ale już kasy nie miałam następnym razem kupię do innych sklepów nie wchodziłam bo już nie miałam z czym :P jeszcze byłam w cropie to kupiłam spodenki za 50% i koszulkę zywkła cena później poszłam do reserved no ale już z braku kasy nic nie kupiłam następnym razem
Stary 2010-06-13, 13:29   #4073
kma1982
Wtajemniczenie

już wróciłam - kupiłam tylko sukienkę w C&A za 39,90 zł , kosmetyki i książkę...w sumie nie chciało mi się za bardzo chodzic-za dużo ludzi...pojechałam głównie po podkład i akurat trafiłam na promocję w Rossmanie...nawet wodę mineralną dostałam gratis
Stary 2010-06-13, 15:34   #4074
Ag4

Ja na razie nie mam czasu na zakupy :/ cały czas się uczę :/

no ale jeszcze tylko 1 egzamin i rozdział pracy mgr do napisania i w końcu odetchnę!

Na zakpy się wybiorę już po wszystkim. No i jak będą większe promocje

Aga
Stary 2010-06-14, 21:50   #4075
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Bosz, co to wszyscy wczoraj w focusie byli?
kupiłam spodnice i koszulę w h&m i tunike w NY na osiemnastkę do chlopaka.
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 06:49   #4076
oliwka__
Zakorzenienie

A ja jakoś nigdy nie mogę znaleźć na siebie fajnej tuniki która by w dodatku mi się podobała i nie mam Podobają mi się owszem na kimś ale jak sama mierze to taka tandeta z tego wychodzi że nie kupuję ;/
Stary 2010-06-15, 20:33   #4077
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Oli, coś Ty każdy wyglada dobrze w tunice
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 23:57   #4078
hanko
Raczkowanie

GG do hanko

witam (: ja też mam z tymi tunikami u kogoś ok ale na mnie niee

mam takie pytanie nie wiecie gdzie mogę znaleźć pracę w ZG bo od sierpnia- września chce do TŻ się przeprowadzić, ale żeby tak udało się to praca jest potrzebna
.

Katarzyna Nosowska

(:
hanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:44   #4079
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanko Pokaż wiadomość
witam (: ja też mam z tymi tunikami u kogoś ok ale na mnie niee

mam takie pytanie nie wiecie gdzie mogę znaleźć pracę w ZG bo od sierpnia- września chce do TŻ się przeprowadzić, ale żeby tak udało się to praca jest potrzebna
Po pierwsze cześć

A co do pracy musisz szukać latem będzie ci gorzej takie są prawa rynku, latem dużo studentów, uczniów pracuje dorywczo więc raczej bardzo ciężko z pracą, a biurowa to ogólnie jest ciężko.
Najwięcej ofert pracy pojawia się po wakacjach no i tak koniec listopada do początku stycznia.
Najszybciej znalazła byś pracę poprzez urząd pracy idąc na staż tylko że to 840 zł brutto.
Stary 2010-06-16, 11:07   #4080
kma1982
Wtajemniczenie

hanko,a to ma być praca na stałe, tak? w jakim zawodzie?
Ja jak szukałam pracy w ZG, to najpierw wypytałam znajomych czy o niczym nie słyszeli, potem szukałam w ogłoszeniach i w BIPach (jeśli chodzi o pracę w urzędach) i znalazłam...a nie możesz przyjechac do ZG i poroznosić CV z podaniem o przyjęcie do pracy po interesujących Cię firmach?? Powodzenia życzę...

Dziewczyny, byłam wczoraj u gina i jestem w 7 tygodniu ciąży wszystko jest ok, słyszałam nawet bicie serduszka

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości