|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
A ja mam przeczucie ze jest Fasolinka
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak najwcześniej można wykryć ciążę?
może źle zrozumiała ginekologa?!:P może miała dni płodne a on zauważył że był stosunek i po rozmowie z nią doszedł do wniosku że potencjalnie może zajść w ciążę...
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
jestem już mamą 6 letniego szkraba, od jakiegoś czasu myślę o 2 dziecku, niby już mam doświadczenie, naczytałam sie tysiące artykułów na temat ciąży i niby powinnam być wszechwiedząca ale zawsze wole sie zapytać, bo podobno kto pyta nie błądzi ![]() ostatni okres miałam 23 maja br. kochaliśmy się intensywnie od 2-6 czerwca kilka razy dziennie dziś robiłam (24 dzień cyklu) test Quick Vue ok.14.oo i wyszła jedna krecha, chyba za szybko co, okres mam co 26-28 dni, myślę że najlepiej zrobić test w sobotę lub w niedzielę z porannego moczu co Wy o tym myślicie ????
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poczekała jeszcze ponad tydzień
|
|
|
|
#4625 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli kochaliście się ostatni raz 6 to proponuję odczekać 2 tygodnie z haczykiem żeby mieć 100% pewności
|
|
|
|
#4627 |
|
Przyczajenie
|
no masz rację, ale same wiecie że chciałoby sie już natychmiast wiedzieć, oj my niecierpliwe kobiety...hihihi
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny co to może być? proszę doradźcie..
Ehh dzisiaj trzeci dzień tych plamień.. Jestem bardzo zaniepokojona
nie wygląda to na miesiączkę, raczej jakby to był jej ostatni dzień..Przeglądałam troszkę stronek na internecie i się doczytałam że możliwe jest wystąpienie plamienia spowodowanych przez Duomox jeśli bierze jeszcze tabletki antykoncepcyjne. No a ja ich nie biorę. Zaczynam schizować i wmawiać sobie że jestem w ciąży. Chociaż podświadomie wiem że to raczej nie jest możliwe czy prezerwatywie i stosunku przerywanym jednocześnie..
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj na ew.okres i wtedy zrob test.
|
|
|
|
#4630 |
|
Przyczajenie
|
wiem, wiem poczekam
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny co to może być? proszę doradźcie..
Ja mam to samo wlasnie teraz. Z ta roznica, ze ja bym chciala byc w ciazy, ale u mnie to jakos kiepsko z tym.
|
|
|
|
#4632 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Regularnie miesiączkowałam, tylko w kwietni okres spóżnil mi się ok 8 dni w maju o 3 dni , a teraz o 5.Jednak bardziej przypomina to plamienie niż okres.Brzuch mnie pobolewa, nie jest wydenty jak przy każdej miesiączce.Miałam obolale piersi jak przed każdą.Współżyłam z chłopakiem w 3 dniu spóźniania się okresu(czerwiec), zabezpieczyliśmy się nie miałam dni płodnych .Jednak obawiam się że coś mógł przeneiś na rękach.Czy to możliwe,że to ciąża.
Strasznie się boje
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko, powinnas isc do ginekologa. I powiedz, ze to "13" w nicku to nie jest Twój wiek...
|
|
|
#4634 |
|
Przyczajenie
|
10.06 zapomnialam wziac tabletki i zgodnie z zaleceniami na opakowaniu nastepnego dnia rozpoczelam nowy blister. napisane bylo rowniez, zeby przez nastepne 7 dni uzywac zabezpieczenia dodatkowego. jednak przedwczoraj doszło do stosunku. jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4636 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie nie spkojnie to nie jest mój wiek ![]() Prezerwatywa-nie pękla , sprawdzona po stosunku Z cyklu wynikało że nie byly płodne Teraz zauważyłam, że krwawienie się zwięszyło Edytowane przez karina13 Czas edycji: 2010-06-16 o 10:16 Powód: za mało informacji |
|
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
No to witajcie dziewczynki
![]() jestem po becieHCG i ..... jestem koniec 3 tygodnia ![]() Cieszę się bardzo i teraz muszę uważać bo jestem po poronieniu, i w głowie odzywa się lęk i strach przed utratą (jakoś samo tak przychodzi ).Moje wczesne objawy (może którejś się przyda ):- straszny ból podbrzusza gdzieś tak po 9 dniach od przytulania, - bolesność sutków, piersi same w sobie nie bolą, - lekkie mdłości, dziwne uczucie przy przełykaniu śliny, - wyższa temperatura. To tyle ![]() Życzę wszystkim starającym pozytywnych wieści i 2 kresek na teście. Acha, moja druga kreska była tak blada, że prawie niewidoczna - no i ciąża ![]() Buziaki i uściski dla wszyskich |
|
|
|
#4638 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam poważny problem i troche pytań a nie mam wśród znajomych osoby ktore znaly by sie dobrze na ten temat. Więc ostatnio okres dostalam 22 maja, a cykl mam roznie ale nigdy mniej niz co 30 dni. Doszlo do stosunku 4/5 czerwca (podkresle ze razem z partnerem staramy sie o dziecko). A na wp.pl wyliczylam sobie kalkulatorem dni plodne i wyszly od okolo 3 do 8 czerwca. Dzisiaj robilam sobie test 16. czerwca lae wyszla mi tylko jedna kreska, moze to jednak za wczesnie bylo na wykrycie testem ciazy? Kiedy powinnam znowu zrobic test ciazowy?? Czy moge byc w ciazy czy jednak to niemozliwe jak wyszla mi juz jedna kreska a robilam test quick veu..? A od jakiegos czasu mierze sobie temp. codziennie i zawsze mam 37. Kochane prosze o odpowidzi
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
zrób jutro rano
a jak coś to do lekarza Trzymam kciuki
|
|
|
|
#4640 |
|
Przyczajenie
|
Ale jak dzisiaj rano robilam test i wyszla mi tylko jedna kreska, to jutro rano chyba bedzie jeszcze zawczesnie?? moze doczekac do dnia spodziewanej miesiaczki?
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ale jak robilam dzis rano i wyszla tylko jedna kreska. to chbya jutro rano bedzie jeszcze zawzesnie? |
|
|
|
#4641 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a tak poważnie to nie martw się, bo przynajmniej raz w roku u kobiety takie anomalia się pojawiają - no nie u każdej ale u niektórych.. i nie jest to powód do paniki i rozpaczy. potraktuj to jak letni okres sprzyjajacu uczeniu się do sesji głowa do góry ! ! !a ciąża - wykluczone |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja miałam okres 20 maja i test zrobiłam w przeddzień i wyszła mi blada druga kreseczka, dzisiaj mam termin @ i zrobiłam bete i wyszło mi, że jestem w 3 tc . Także poczekaj i bedzie dobrze. Życzę 2 kresek
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
wranes
Gratulacje !!! Ale się cieszę, że się udało... pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego !!! Pozdrawiam
|
|
|
|
#4644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4645 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki to tak zrobie:P w dzien spodziewanej @ zrobie test. Bo teraz sie przyjzalam to tak mozne i ledwo widoczna mogla by byc ale moze juz sobie wkrecam:P
|
|
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam większe pragnienie
, i zapomniałam jeszcze dodać do objawów śluz jaki u mnie występował. Mianowicie, gdzieś tak od połowy cyklu był biały, rzadki i było go tak sporawo, a 3-4 dni przed @ zrobił się bardziej gęsty, lekko żółtawy był na wkładce /przepraszam za te opisy/, ale wiem, że jak się czeka to szuka się jakichkolwiek objawów ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Wranes Ja rónież gratuluje
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale teraz chyba też pobiorę. Do gina pójde jakoś w 7 tc, żeby było już widać moją fasoleczkę ![]() Pierwsze podejście starań i się udało, to się nazywa mieć farta
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam rację Droga Mamusiu Gratuluje
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

od 2-6 czerwca kilka razy dziennie
dziś robiłam (24 dzień cyklu) test Quick Vue ok.14.oo i wyszła jedna krecha, chyba za szybko co, okres mam co 26-28 dni, myślę że najlepiej zrobić test w sobotę lub w niedzielę z porannego moczu

nie wygląda to na miesiączkę, raczej jakby to był jej ostatni dzień..

).
Gratuluje