Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 05:09   #2191
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

czesc dziewczyny
od niedawna wstaje w nocy na siku a dzis musiałam trzymac bo ide z moczem i na morfo budziłam sie o 2:00 i 4:00 w końcu o 5:30 poleciałam do wc
niezawsze
super ze nie musisz już robić tyle kłujków
olakola fajna bluzka h&m zdaje sie ma podobne
anuszka
hd pięknie
kolandra super ze wszystko ok a kolezance nie zazdroszcze ale chyba nie ma cukrzycy co ?
co do wagi malego mój gin tez mi tak powiedział, ze mały juz tez ma bezpieczna wage do porodu ostatnio było 2550 ,ale ciaze donoszona liczy od 37tc czyli od tej niedzieli co bedzie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-16 o 05:28
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 06:34   #2192
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wiecie co...ja juz spanikowalam, bo mialam skurcz(tzn tak mi sie wydaje) na SR dzis bylismy i caly czas mala byla mocno aktywna i w dole mnie cos kulo, jak wrocilismy nagle zachcialo mi sie spac (byla 19) i jakos tak strasznie zimno mi bylo i glod mnie zlapal, wiec zaczelam robic tosty i podczas przygotowan nie moglam sie wyprostowac, no ale zjadlam, zaczelam Was czytac a to nie przechodzilo, zaczelo po boku cos ciagnac i takie rozne.DOdam ze brzuch jak skala caly czas.potem zachcialo mi sie do toalety i biegunka mnie zlapala i troszke krwi zauwazylam (nie wiem skad...czy moze za mocno sie podtarlam?chyba tak) potem dalej nie moglam sie wyprostowac, ale wzielam nospe, polozylam sie i przeszlo jakos. Wiec ja pewna ze juz sie zaczelo... poszlam pod prysznic, umylam wlosy, ale skurcz nie wrocil do tej pory-to chyba juz nie wroci, hm?sorki za opisy....
Ja mam czasem tak, dzis w nocy tez mnie skopala, nie moglam znalesc sobie miesca...brzuch mnie ciagnie na dol i bola mnie plecy...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aaa mialam sie was pytac...
wlasnie doczytalam w karcie ciazy po ostatniej wizycie ze ze mam wpisane 2,0-0-0,5 wiecie co jest co?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

niezawsze super ze wizyta sie powiodla nie musisz tyle juz to ile teraz musisz?
Ja tak mialam wpisane w 29tc, a w 33tc 2-2-2

Leze caly czas, jak TZ przyjezdza to zchodze czasem na lawke posiedziec jak jest cieplo...Nie wybieram sie nigdzie sama, mialam isc na wizyte do dentysty ale tez nie ide...naprawde staram sie, ale od tego siedzenia tylko brzuch mi rosnie, nie moge juz tego zniesc...jeszcze 6 dni do wizyty...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 06:35   #2193
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
"... podcierać , wejcować, polerować.. do siedmiu, trzynastu lub dwudziestu jeden.. nieraz pół rolki pójdzie zanim się podetrę..."

http://www.youtube.com/watch?v=Xbu3p071wfg
Filmik od 2:20 minuty
Kooocham Dzień Świra

Ja tez
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Witam
przespałam siępo południu (jakieś dwie godzinki) i teraz nie mogę zasnąć ... Męczyłam się w łóżku i w końcu wstałam

niestety w Polsce jest drogi My kupiliśmy rejonie La Mancha a dokładnie w Toledo Nie pamiętam juz ceny ale byłą nieporównywalnie niska z polskimi. Do tego całość była w ślicznym małym szklanym słoiczku. Ten region słynie z marcepanu i szafranu

Kilka zdjęć z Toledo
Załącznik 3186974Załącznik 3186975
Załącznik 3186976Załącznik 3186977Załącznik 3186978
Ale pieknie

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 07:19   #2194
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry ja dzis ani dobrze ani zle nie spie od 5.20 bo pachwiny bola i plecy. w nocy skurcz mnie obudzil ale potem chyba przeszlo bo zasnelam. wlasnie sobie grzeje parowe na sniadanko milego dzionka

niezawsze ciesze sie ze wizyta udana dla mnie te ze sphinxa sa za twarde troche ale to tez pewnie od lokalu zalezy

lazurowa ja tez bym bardzo chciala cie zobaczyc w tej kiecce

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-06-16 o 07:33
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 07:54   #2195
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Normalnie pędzicie jak burza nie jestem w stanie Was nadrobić. Ostatnio w ogóle nie mam czasu ciągle piorę ubranka i kompletuje torbę do szpitala, a że dla nas każdy grosz się liczy to jeżdżę i kupuję tam gdzie najtaniej.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 07:56   #2196
itakasia
Zakorzenienie

witam
widze ze niektore znowu nie moga spac
kolandra
wow, ale waga, i kolezanka nie ma cukrzycy?
siala
jak tam pachy?
aniaa
smacznego
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
od tego siedzenia tylko brzuch mi rosnie, nie moge juz tego zniesc..
brzuch rosnie ci od dzidzi

tz zaprosil kolegow na pozegnalne spotkanie, w piatek, nie lubie gosci w piatek bo mam ograniczone pomysly na menu zrobie pizze, rybe po grecku i w occie, salatke z tunczykiem i......?
Stary 2010-06-16, 07:57   #2197
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12
Smile Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Normalnie pędzicie jak burza nie jestem w stanie Was nadrobić. Ostatnio w ogóle nie mam czasu ciągle piorę ubranka i kompletuje torbę do szpitala, a że dla nas każdy grosz się liczy to jeżdżę i kupuję tam gdzie najtaniej.

ja też nie umie ich dogonić i tez piore cały czas ciuszki prasuje kompletuje pomału torbe i jak czegoś mi brakuje to szybko do sklepu
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 07:59   #2198
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
widze ze niektore znowu nie moga spac
kolandra
wow, ale waga, i kolezanka nie ma cukrzycy?
siala
jak tam pachy?
aniaa
smacznego

brzuch rosnie ci od dzidzi

tz zaprosil kolegow na pozegnalne spotkanie, w piatek, nie lubie gosci w piatek bo mam ograniczone pomysly na menu zrobie pizze, rybe po grecku i w occie, salatke z tunczykiem i......?
Wiem, ale najgorsze to siedzenie samemu, nie ma sie do kogo odezwac, gdyby nie laptop to bym oszalala
Zdrzemnelam sie godzinke, pije kawusie i mam drozdzowke z serkiem

Stary 2010-06-16, 08:03   #2199
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiliśmy przewijak, rożek i materac jeszcze pościel została i kosmetyki i mam już wszystko. Tylko nie wiem czy dobry materac kupiłam kiedyś czytałam, że polecane są gryka-pianka-kokos i taki mam, a teraz piszą, że lateksowe najlepsze A i wiecie na której stronie najpierw powinien spać dzieciaczek, kokos czy gryka?
marta nie pamiętam czy już pytałam jak twoja pościel po wypraniu?
Też mam gryka-pianka-kokos i przez pierwsze 3 miesiące (lub dłużej) dzidzia powinna leżeć na kokosie A co do lateksowych to ja niby też słyszałam, ale wydaje mi się, że one są taaakie dobre niby, bo są strasznie drogie
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a wogole pochwalic sie zapomnialam jak wyszlam ze szpitala pojechalam do rossmanna bo chcialam malemu jeszcze kupic paczke pampersow roz 1 i nie uwierzycie ale dostalam jeszcze te skarpeteczki z grzechotkami kupilam mu dwie pary jedne z zabka a drugie z kurczaczkiem byly rozne sliczne ale typowo dziewczece
Bo te skarpetki są w rossmanie w ciągłej sprzedaży - gdy była wtedy ta dzieciowa promocja były po prostu ok. 2zł tańsze niż normalnie

aniaa wiem, że to głupie, ale ja się ciągle zastanawiam, kiedy Ty się nam kochana rozpakujesz Z synka terminowy chłopczyk

Czytałam, że wczoraj wszystkie wizyty udane Nie miałam siły odpisywać wczoraj i gratulować każdej z osobna - męczyły mnie na zmianę zgaga i mdłości Dzisiaj na szczęście trochę lepiej
W niedzielę mamy chrzciny kuzyna - ani ja, ani A. nie będziemy chrzestnymi i tak się zastanawiam co mu kupić? Głupio tak dać 50zł w kopertę, więc może lepiej jakąś zabawkę? Tylko, co kupić 2 miesięcznemu chłopczykowi?
Stary 2010-06-16, 08:18   #2200
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
W niedzielę mamy chrzciny kuzyna - ani ja, ani A. nie będziemy chrzestnymi i tak się zastanawiam co mu kupić? Głupio tak dać 50zł w kopertę, więc może lepiej jakąś zabawkę? Tylko, co kupić 2 miesięcznemu chłopczykowi?
Ja wolabym dostac 100zl bo chcem kupic pozniej malej fotelik jak bedzie wieksza itd. a wszystko inne mam, ale to moje zdanie

Stary 2010-06-16, 08:21   #2201
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

powiedzcie mi a do szpitala co mi jest potrzebne do porodu oprócz podkładów , i majtek jednorazowych i duze podpaski bo u nas w szpitalu to zalecają to co jeszcze mi potrzeba ??? a jaki płyn do higieny intymnej bedziecie miec po porodzie???
Stary 2010-06-16, 08:24   #2202
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi a do szpitala co mi jest potrzebne do porodu oprócz podkładów , i majtek jednorazowych i duze podpaski bo u nas w szpitalu to zalecają to co jeszcze mi potrzeba ??? a jaki płyn do higieny intymnej bedziecie miec po porodzie???
Ja ogolnie malo krwakie w czasie okresu i po zabiegu lyzeczkowanie prawie wogole nie krwawilam, ale mam podklady i podpaski max alweys, a co do plynu ja uzywam laktacyt i tylko tego bede uzywac, bo po innych zaraz mam jakies bakterie i wogole wiec nie bede eksperymentować

Stary 2010-06-16, 08:27   #2203
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja ogolnie malo krwakie w czasie okresu i po zabiegu lyzeczkowanie prawie wogole nie krwawilam, ale mam podklady i podpaski max alweys, a co do plynu ja uzywam laktacyt i tylko tego bede uzywac, bo po innych zaraz mam jakies bakterie i wogole wiec nie bede eksperymentować
no własnie ja tez po różnych dostaje zawsze jakieś bakterie to ja tez spróbuje laktacyt jak tobie służy to może mi tez posłuży
Stary 2010-06-16, 08:31   #2204
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

lecę do łóżka, kręgosłup mnie tak boli, że chyba zaraz na pół pęknie ostatnio codziennie wieczorem tak mam... uroki ciążowe
dobranoc!!
właśnie też mnie bolał. Nie wiedziałam już jak mam się ułożyć

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:34   #2205
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
anuszka, ty to jesteś niezły rozrabiaka, nową bluzkę podrzeć ... to cię siostra pewnie
a tak sobie myślę, że ładnie ręcznie zeszyć i mniej widać niż maszyną ...
No właśnie, a ładnie to trzeba umieć

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
powiem Ci ze tez mnie niepokoi, ale to byla taka plamka podczas podcierania... ostatnio mam strasznie rzadkie kupki i dlugo musze trzec, zeby wytrzec)))
Ja mam często krew na papierze...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:37   #2206
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
MOJA LISTA :

koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie;
SKARPETKI
szlafrok;
KAPCIE
KLAPKI POD PRYSZNIC
biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami),
wkładki higieniczne (nie z siateczką i bezzapachowe!), jak największe, np. typu nocnego lub maxi;
wkładki do biustonosza,
przybory toaletowe, mleczko do twarzy, pastę i szczoteczkę, szare mydło (BIały jeleń)
chusteczki higieniczne,
dwa ręczniki
sztućce, kubek lub filiżankę; -
odciągacz do pokarmu (można też wypożyczyć w Oddziale Położniczym).
DODATKOWO ode mnie:
ręczniki papierowe i papier toaletowy, ubrania na wyjście

osłonki na piersi
jasiek
krem na popękane brodawki
majtki jednorazowe
podkłady

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-06-16 o 08:42
Stary 2010-06-16, 08:38   #2207
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
no własnie ja tez po różnych dostaje zawsze jakieś bakterie to ja tez spróbuje laktacyt jak tobie służy to może mi tez posłuży
Też go używam
Stary 2010-06-16, 08:40   #2208
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.
Obudziłam się niedawno.
Wypiłam herbatkę, zjadłam brzoskwinię i princessę.
Wczoraj prasowałam jasne ubranka i pieluszki tetrowe. Mama mi trochę pomogła, bo chciała sobie przypomnieć jak się prasuje takie małe ciuszki i w rezultacie nie mogłam jej potem żelazka z rąk wyrwać, bo jej się spodobało.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Musisz bardzo ladniej w niej wygladac! Zrob zdjeciu nam jutro

Oj nie a ja cole wole, pepsi za mdla i mniej orzezwiajaca jak dla mnie
Postaram się dziś zrobić fotkę
I ja też wolę colę niż pepsi.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
lazurowa ja tez bym bardzo chciala cie zobaczyc w tej kiecce
Na życzenie zrobię dziś foto tylko muszę się doprowadzić do porządku

Cytat:
Ja teraz gdy mam założony krążek i jestem narażona na infekcje używam laktacyd, a po porodzie zamierzam używać tantum rosa- dostałam od koleżanki całe opakowanie, bo kupiła a nie zdążyła zużyć
Stary 2010-06-16, 08:41   #2209
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Muszę Wam napisać o mojej koleżance (już kiedyś o niej tu wspominałam). Ostatnio jak się z nią widziałam, ze dwa tyg temu mówiła mi o tym, że jej dzidziuś waży 3 kg (ma ten sam termin porodu co ja) a to było w 32/33 tydz.!!!!!!!!!!!
Przeraziłam się okropnie, że tak dużo bo moja ważyła wg gin dużo a to było 2 kg.
A dziś się z nią znów spotkałam i mówi, że wczoraj była na wizycie i jej mała waży już 4 kg !!!!!!!!!! A do porodu mamy miesiąc jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już dziś wie, że przez cc urodzi bo inaczej nie da rady!!!!

Ja odebrałam dziś wyniki na tego paciorkowca i nic nie ma, więc jestem zadowolona.

Moja dzidzia tydzień temu ważyła już 2500g i gin powiedział, że w takim razie nie bada mi już nawet szyjki, bo dziecko już osiągnęło minimalna wagę, z którą może się już bezpiecznie rodzić. Trochę się wydygałam, bo to byłoby tak jabkym powoli dostawała zielone światło do rodzenia a ja w panice jestem jak tylko o tym pomyślę.

i mój brzuch w 36 tyg.

coś się nie załączył więc może jutro.
super, że po wizycie wszystko wporządku i nie masz tego paskudztwa, a dzidzia kolezanki no to prawdziwy kolos normalnie.

Hej mamusie, ja ostatnio coś śpię długo do 9.00 a potem mi tak szybko dzień mija. Dzisiaj ma być 20 stopni jak dla mnie wcale nie super ciepło.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 08:44   #2210
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

dziekuje wam bardzo
Stary 2010-06-16, 08:44   #2211
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

właśnie też mnie bolał. Nie wiedziałam już jak mam się ułożyć
Ja mialam tak na poczarku ciazy i dzis czuje sie znowu tak samo...masakra...
Nio ja podobnie jak ty sie spakowalalm, musze kupic w netto jeszcze takie opakowanie husteczek wyciaganych

mnini - polecam, cena okolo 15zł ale nic mnie nie swedzi, nie ma jakis dziwnych uplawow itp. ja jestem zadowolona, bo od dawna szukalam takiego plynu.

Stary 2010-06-16, 08:44   #2212
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja teraz gdy mam założony krążek i jestem narażona na infekcje używam laktacyd, a po porodzie zamierzam używać tantum rosa- dostałam od koleżanki całe opakowanie, bo kupiła a nie zdążyła zużyć
Ale tantum rosa to dodatkowo? Bo to taka woda tylko? Chyba, że o czymś innym myślimy
Stary 2010-06-16, 08:44   #2213
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

W ogóle to cześć

Wczoraj tż przyszedł do łóżka i powiedział "Przepraszam kochanie, nie chciałem cię zdenerwować, nie gniewaj się już"- i tyle a mi oczywiscie od razu przeszło

U mnie dziś świeci piekne słoneczko, ale jest zimno, dosłownie mroźny wiatr wieje!

karolcia, mini ja teraz akurat też mam laktacyd, ale po porodzie mam kupioną ziaję z makiem polnym specjalnie po porodzie i w okresie menstruacji.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 08:46   #2214
entertete
Rozeznanie

Cytat:

płyn najlepiej taki jaki teraz Ci odpowiada (o potem może bardziej podrażniać więc lepiej mieć przetestowany), co do rzeczy to te co hd napisała. Z doświadczenia szpitalnego polecam lekkie koszule, jak najmniej zabudowane (w szpitalu jest gorąco, nawet jak jeszcze upałów nie było) i kilka, bo się tam człowiek poci 3 razy bardziej I klapki letnie, niekoniecznie włochate ciapy - ja potem chodziłam w prysznicowych, bo nie szło w kapciach (ale też warto wziąć skarpetki, bo możesz np. zmarznąć w czasie porodu - czytałam ze takie reakcje się zdarzają). U mnie trzeba też własny termometr.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:48   #2215
Linka24
Wtajemniczenie

Ja tez uzywam Lactacytu (płąciłam 9,99 w kauflandzie) a po porodzie kupilam Tantum Rosę, działa przeciw bólowo i odkażająco.

Hehhehe nie widzialam ze Lazurowa napisała to samo

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-06-16 o 08:51
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:50   #2216
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ja tantum rosa uzywałam kiedys przy jakiejś drobnej infekcji i naprawdę po pierwszym zastosowaniu poczułam ulgę!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

jest tez lactacyd, który rozcieńcza się w wodzie Taki jakby silniej działający, jak tantum.
Stary 2010-06-16, 08:50   #2217
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Witajcie
Wczoraj miałam troszkę męczący dzień, więc nie zaglądałam do Was wcale.
Trzech lekarzy wczoraj "zaliczyłam" - jak kolwiek to brzmi.

Diabetyka - kłucie glukometrem ok 5 razy na dzień. I wizyty co dwa tygodnie. Lekarka powiedziała żeby najlepiej poziom cukru po posiłku wynosiła 120 a u mnie często jest ponad 160 - a nawet zdarzało się 190. zobaczymy co mi powie za 2 tyg.

Kardiolog - skierowanie na echo serca (dopiero na 15 lipca)

No i Ginekolog - maleństwo nadal maleństwem (jutro zaczynam 8 m-c i nadal nie wiadoma <31 tydzień>)
Dzidzia waży w 30 tyg - 1850 g Od ostatniej wizyty (m-c temu) nic nie przytyłam, a nawet 1,5 kg schudłam - co bardzo ucieszyło mojego lekarza - bo jestem DUŻĄ BABĄ
Gin zastanawia się jak mnie "rozwiązać" - I prawdopodobnie będzie CC z powodu nadciśnienia i cukrzycy ciążowej. Ale to jeszcze nie pewne.
Po za tym wszystko OK.

Cytat:
My siostrzeńcowi mojego Męża (jako że M nie był chrzestnym) kupiliśmy - taki malutki bucik z kryształkiem Svarowskiego (koszt ok. 60zł), Misia - słonika (na szczęście), Kartę pamiątkową, i to wszystko daliśmy w takiej fajnej torebce ozdobnej - kiedyś kupiłam w Rossmanie taką z malutkimi spinaczami do prania, a na sznureczku, z kartonu wyciete, skarpetki i ogrodniczki - wiec naprawde super
Stary 2010-06-16, 08:56   #2218
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Ale tantum rosa to dodatkowo? Bo to taka woda tylko? Chyba, że o czymś innym myślimy
To są takie saszetki do rozpuszczenia w wodzie. Można nią się podmywać, można spryskiwać ranę po nacięciu.
Działa odkażająco i przyśpiesza gojenie.

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ja tez uzywam Lactacytu (płąciłam 9,99 w kauflandzie) a po porodzie kupilam Tantum Rosę, działa przeciw bólowo i odkażająco.

Hehhehe nie widzialam ze Lazurowa napisała to samo
A ja płaciłam 8zł Ale to promocja była w selgrosie dla pracowników

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
ja tantum rosa uzywałam kiedys przy jakiejś drobnej infekcji i naprawdę po pierwszym zastosowaniu poczułam ulgę!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

jest tez lactacyd, który rozcieńcza się w wodzie Taki jakby silniej działający, jak tantum.
Tak, tantum rosa przynosi dużą ulgę. Na początku może być nieprzyjemne odczucie ale po chwili naprawdę czuje się ulgę.
Też słyszałam o tym L. do rozpuszczania.
Stary 2010-06-16, 08:58   #2219
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
wczoraj tż przyszedł do łóżka i powiedział "przepraszam kochanie, nie chciałem cię zdenerwować, nie gniewaj się już"- i tyle :d a mi oczywiscie od razu przeszło
Stary 2010-06-16, 09:01   #2220
karolcia228
Zakorzenienie

Ja mam CC wiec mi to chyba obojetnie
Moze ktos mnie odwiedzi bo czuje sie samotna
mala ugniata mnie gdzie z lewej strony i dretwieje mi jakos reka prawa...
Ale mnie skopala

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości