|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Gold, przypomniało mi się teraz, że my nie szliśmy w ogóle do US, bo zrobił to za nas notariusz, za wszystkie sprawy w Skarbówce płacilismy jemu, po spisaniu aktu notarialnego udalismy się tylko do banku a potem tylko czekaliśmy na list z sądu. Więc mieliśmy wygodniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
![]() No coż, każdy ma przywileje z róznych powodów. Ktoś pracuje w hurtowni budowlanej to masz taniej rzeczy budowlene itp. Ja mam swojego lekarza rodzinnego, do którego tez tak jak kazdy musze się zapisac, odstac swoje w kolejce itp. Wiec nie wiem o co chodzi. Chyba o to, ze na rehab się dostałam bez kolejki?? tak?? Ale za to to i tak nikt nie płaci wiec w sumie tyle, że nie czekałam kilku miesięcy. a co do zzo, no coż. Narazie nie jestem nawet w ciązy, wiec nie ma co o tym myśleć. Dlatego tak jak napisłam, większość ludzi ma jakies względy w róznych dziedzinach życia. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czego oczy nie widzą... ![]()
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
martucha przeciez za wpis do hipoteki placi sie w sadzie a nie w urzedzie skarbowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk..._hipoteki.html na bank za wpis placisz w sadzie a potem placisz podatek za ten wpis i to juz w us ![]() ![]() bosko no nie;D
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- omg.... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
a śliweczki to otwieram każdą jedną jak jem
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-05-24 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
niestety nie dosc ze placisz ogromny podatek przy kupnie mieszkania potem placisz za ustanownienie hipoteki wpis itd to potem jeszcze podatek za to ustanowienie i to dwa
![]() jeszcze za podatek od tego wpisu przezyje ale ten podatek od hipoteki kaucyjnej tymaczaswej to juz paranoja grunt ze to tylko 19 zl no ale tu 19 tam 19... ![]()
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Anika mam to samo. Tez nie przepadam za śliwkami, jedyne co to raz na ruski rok zjem ciasto drożdzowe ze sliwkami (dobrze posłodzonymu
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Bzyczko tak mi się jeszcze przypomniało ![]() ![]() ![]() Powiem ci, ze już bym wolała miec jakies znajomości w szkolnictwie (aby łatwiej dostac pracę) czy w sklepach z materiałmi budowlanym aby miec zniżkę ![]() Kazdy korzysta z tych znajosci ile wlezie. A i tak ludzie się czepiają lekarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
martus kurde no jak mialam staz w ksiegach wieczyusych to nigdy kierowniczka nikogo nie odsylala do us po wpisie hipoteki do ksiegi
![]() moze sie pozmienialo cos ![]() ![]() no tak samojak sie kupic smaochod tez trzeba jechac do us zaplacic podatek :d jakby male byly oplaty w wydziale komunikacji ![]() przyjszla bateria do kuchni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ja lubie sliwki ale musze byc slodkie ![]() a czerenie sa ale male i kwasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do czereśni fakt. Ja tam wole truskawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co smieszne sa odsetki za zwloke w zaplaceniu podatku od wpisu (bo w us placisz nie za sam wpis tylko podatek za wpis ![]() a zeby bank uruchomil kredyt czyli przelal pieniadze musi dostac od ciebie akt notarialny zwrotke z sadu ze zlozylas o wpis i dwie zwrotki z us ze zaplacilas podatek za hipoteke i za hipoteke kaucyjna i uruchomiaja kredyt.. a dodatkowo do czasu kiedy nie bedzie tego wpisu w hipotece to placisz co miesiac jakas kase - ubezpieczenie - chyba 60-90 zl jakos tak.. i przetajesz go placic dopiero jak przyniesiesz im z sadu odpis ksiegi z wpisem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- a tam sa tez czarne i slodkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
madzia moge tylko pokazac foto z sieci, bo bez zamontowania jej nie ma efektu
![]() martuch łojeso ![]() u mnie nei ma jeszcze czarnych czeresni, ale ja o kolorze nie mowilam tylko o wielkosci ![]() sa koloru dojrzalych czeresni, ale takie slabej jakosci, czekam na te sercowe. ciekawe czy beda. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-16 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez będziemy musieli powymieniac wszystkie krany w domu bo są takie stare na dwa pokrętła, wiec akurat jak się stare płytki będzie rozwalało to i to sie zmieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() datego ja bylam wniebowzieta jak pani z banku dala mi kartke na ktorej mi rozpisala co gdzie znaniesc ile zaplacic i z czym do niej wrocic ![]() ![]() a ze pamiec mam dobra no i sama z tym latalam bo tz byl w pracy to wiem co gdzie jak zalatwialam ![]() a ja czeresnie najbardziej lubie cukrówy takie wielkie czarne miesiste soczyste slodziutkie mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
w ogóle to pralki nie musimy kupować, bo tesciowa powiedziała, ze sowją zabierze od tescia
![]() a kuchenkę gazową (tam gaz jest z butli, tesciowa mówiła, ze jej butla starcza na 2 miesiące a duzo gotuje i płaci za to 48 zł wiec spoko) pożyczy nam moja babcia. Bo ma nową, tylko 2 razy w niej gotowała a stoi w piwnicy bo teraz sobie elektryczna kupiła. wiec dwa duze wydatki nam odpadają. Wiem, ze napewno musimy kupić lodówkę i okap. Nie wiem jeszcze co z szafkami do kuchni bo jest tam stara komoda z blatem i albo ją odnowimy albo sobie coś kupimy. wyposazenie do salonu i sypialni mamy kompletne aaa i babcia nam jeszcze odda wielką szafę 4 drzwiową + drzwi na górze szafy takie jakby "pawlacze" wiec sie je wstawi do pokoju nr 3 i zrobimy tam garderobę a do tej szafy wszystko nam spokojnie wejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
martucha no to to sa te co ja na nie czekam, w ksztalcie serca one sa, to jest pozna odmiana, ale marnie moze byc z nimi przez deszcze i przymrozki :/
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- madzia to cos u gory szafy to sie nadstawka nazywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
dokaldnie teraz tak pomyslalam ze to te same
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
ciemne czereśnie to ejdyna odmiana które zjem, inne są dla mnie za kwaśne
![]() dziewczyny mam jeszcze pytanie ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- hehe a może i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
India ja pracowałam w pracwni projektowej, w branzy budowlanej i nie wyobrażam sobie zapłacic projektantowi za projekt, który nie jest kompletny i nie posida wszytkich potrzebnych gniazdek o innych instalacjach też nadmieniam. Wiesz jaki jest potem problem, jesli Ci "fachowiec" kable ułoży jak mu pasuje. Poza tym instalacje robi Ci albo technik, albo gosciu po zawodówce, który niekoniecznie zna sie na nowych przepisach, czy też nowosciach branzowych. Nie mowie, ze Twoj tak robi, ale znam takich asów, co do dzis sie ze mna sprzeczają. Głównie jeśli chodzi o ogrzewanie c.o. i wykonanie kotłowni ( mam na nich alergie). Oczywiscie małe zmiany w projekcie to co innego, to jest wegług mnie jak najbardzije wskazane, ale nie robienie instalacji tak jak podoba sie monterowi. Po to włąsnie jesy projekt, żeby go wykoywał specjalista branżowy i po to dostaje sie pozwolenie na budowę, by wszytko było zgodne z wymogami. Jesli np. będziesz miała kuchenkę gazową, to niepotrzbny jest Ci wyciąg, ponieważ przy gazie nie można stosować wyciagów mechnicznych. kuchenka też powinna stać minimum 0,5m od okna itd... takie różne niuanse o których zapominają monteży. ja akurat zajmuję sie branżą instalacjyjną ( elektryka juz nie).
Cytat:
Podsumowaujac mój rachunek: 1. Pompy i regulator, watrak przy kotle ( sezonie grzewczym) 2. Żarówki energooszczędne, ale mieszkam w domku jednorodzinnym i z pewnoscią więcej swiatła palę na korytarzach, werandach, schodach 3. Telewizor bierze 100W - energooszczedny ( chodzi z 5-6 h dziennie) 4. Lodówka nowa klasa a+ 5. Komputer uzywany 1h dziennie 7. Prasowanie bardzo rzadko 8. Koszenie trawy latem raz w tyg. 2 h 9. Latem ciepła woda wieczorkiem i rano 10. Odkurzanie 1 raz w tyg. 30-40 minut 11. Suszarka co drugi dzień 10 minut. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-06-16 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
no to ja mam własnie wie olbrzymie prawie czarne czeresnie i sa meeeega słodkie
![]() dzis jade se narwac ![]() ko
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-05-24 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Kolanka widzę, że się znasz na temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
madzia tak pawlacz jest przy suficie
![]() nie bardzo rozumiem z tym parapetem :d a podloga co jest nie tak? ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- mi sie wydaje ze taryfa nocna srednio sie oplaca, bo wtedy za dnia masz drozej ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- jest moze i dobra jak ktos pracuje od rana do wieczora, i tylko w nocy jest szansa by zuzyl troche produ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kliwia z tymi parapetami chodzi o to, ze wczesniejsze okna były grubsze, po wymianie okna są ciensze (bo nie sa już podwójne) i została przestrzen między oknem a parapetem. Ona będzie zapełniona ale będzie się odrózniała od parapetu i nie wiem jak zrobic aby było jednolicie, czy jakąs naklejkę na parapet kupić, czy czyms innym to obkleić. Moze macie jakiś pomysł. Tesciowa wspominała, ze u siebie to jakis korek na to naklie ale mi się to cienko widzi i u nas bym chciała coś innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
madzia no leci jak ma nie leciec, przeciez masz prad
![]() co do parapetu, szkoda ze nie wstawila nowych parapetow. jak nie wstawic calkiem nowy parapet to ja bym poprosila stolarza o zrobienie nakladki na parapet, ktora calkowicie zasloni ten parapet co jest i ta przestrzen. ja mam taki w duzym i w kuchni bede miecc. choc moj stolarz chcial mi wyrywac w kuchni parapet. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kliwia mówisz nakładka?? oo to by było fajne, a drogie takie cos jest?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
madzia to zalezy od stolarza i materialu jaki wybierzecie. cena pewnie podobna do ceny parapetu w sklepie z oknami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taka zwykła taryfę, cały czas taka sama opłata. Ale wiem że jest też np. taryfa weekendowa- w weekendy i w ciagu tygodnia wieczorkiem i w nocy jest taniej. Mój maż kiedyś się tym interesował, ale w końcu nie zdecydowaliśmy sie na zmiane taryfy. Za drugi licznik też trzeba dodatkowo płacić. Postawiliśmy wiec na energooszczędność ![]() Taki czasowy włacznik można podłaczyc do każdego urzadzenia, to jest taka jakby wtyczka z programatorem. http://www.allegro.pl/item1068423836...timer_lcd.html Jest bardzo tanie. Mozna to też stosować do świeczek choinkowych na dworzu, wylaczają się i wlaczają o określonej godzinie. Można ustawiać cykl tygodniowy. Każdego dnia inaczej i np. kilka razy dziennie, zeby się coś włączyło i wyłaczyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzyłam na allegro i znalazłam coś takiego http://allegro.pl/item1053289340_par...producent.html akurat kolor jest taki jak okna złoty dąb (tylko szerokosc by trzeba było sprawdzic) ale rozumiem, ze w tym wypadku, to trzeba pozbyc sie starego parapetu prawda?? A sa jakies naklejki czy okleiny na parapet?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
ale jak zakleisz ta dziure, i cos postawisz np kwiata to sie nei zapadnie? zwykla okelina monzaby okleic, do kupienia w sklepach budowalnych i sklepach z tapetami.
a to co pokzalas to parapet jest. :czyli caly nowy do wstawienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.