Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 21:30   #631
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez ewa2207 Pokaż wiadomość
Śliczne obrączki My z TŻ juz chyba ze 100 razy swoje przymierzalismy
Ja bylam u jednej kwiaciarki jak na razie i powiedziala ze nie ma problemu - mam sie do niej zglosic ok 2 tygodnie przed slubem na uzgodnienie szczegolow bukietu. Ale zastanawiam sie jeszcze... bo niby to jest najlepsza w naszym regionie artystyczna pracownia florystyczna, ale ta babka jakas taka niezbyt mila. Mam tez na oku druga - normalna mala kwiaciarnia, ale pani przesympatyczna wiaznki tez robi sliczne bo zawsze do niej chodze jak potrzebuje kwiatki na jakas okazje.
Może właśnie ta przesympatyczna Pani z małej kwiaciarni będzie lepsza. Taka zawsze doradzi i będzie się starać, żeby wszystko wyglądało pięknie. Nie wiem jak Wy Dziewczyny, ale ja niechętnie wracam do sklepów, gdzie było niesympatycznie i niemiło. Bardzo przywiązuję się do ludzi

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Mój kuzyn w Krakowie zapłacił za ślub w kościele 200zł,powiedział że są studentami na własnym garnku.A u nas na wsi ks bierze 400 ulgowotakże tak to bywa z ta opłatą.My idziemy jutro ,zobaczymy co tam nam ksiądz powie.Nie mam pojęcia czy na nauki jakieś bbędziemy chodzić.
Jeżeli chodzi o nauki to zostało Wam troszkę mało czasu i cięzko pewnie będzie z terminem. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Naszej małej parafii nauki odbywają się raz, maks. dwa razy w roku (my zrobiliśmy w lutym i do końca roku ma już nie być). W większych parafiach są częściej może tam się uda
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:32   #632
Tincia
Wtajemniczenie

Ja na razie nie zdecydowałam się w której kwiaciarni zamawiać bukiet :/ Pojechałam do najbardziej chwalonej, ale tam za bukiet mój chcą 320zł :/ + wiązanka na rękę dla świadkowej + świadek i oczywiście pan młody :P To kupe kasy wyjdzie :/ W innej nie robią na rękę wiązanek i oooo, nie wiem gdzie dalej :/ chyba właśnie wybiorę się do takiej malutkiej kwiaciarenki, gdzie pani ładnie dobiera różne bukieciki...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:37   #633
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja pojechałam do kwiaciarni małej,ale polecanej.Slubna wiązanka ok 100zł.Do tego dla świadkowej i 3 butonierki.Poza tym Panie ozdobią nam Kościoł.Za przyozdobienie klęczników satynownym materiałem i kwiaty biorą 100zł

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:48   #634
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pojechałam do kwiaciarni małej,ale polecanej.Slubna wiązanka ok 100zł.Do tego dla świadkowej i 3 butonierki.Poza tym Panie ozdobią nam Kościoł.Za przyozdobienie klęczników satynownym materiałem i kwiaty biorą 100zł
Bardzo tanio
Stary 2010-06-15, 21:48   #635
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Mój kuzyn w Krakowie zapłacił za ślub w kościele 200zł,powiedział że są studentami na własnym garnku.A u nas na wsi ks bierze 400 ulgowotakże tak to bywa z ta opłatą.My idziemy jutro ,zobaczymy co tam nam ksiądz powie.Nie mam pojęcia czy na nauki jakieś bbędziemy chodzić.
Wiesz, to bylo pierwsze spotkanie, podejrzewam ze nastepnym razem temat finansowy bedzie

Dowiedzielismy sie jeszcze ze zaraz po nas slub bierze prawie moj sasiad, wiec mozemy sie z nimi dogadac zeby dekoracje robic razem zawsze troche mniej na dwie pary

Co do kwiaciarki, ja odwiedzilam dwie pierwsza fajnie ale bez szalu, nie wzbudzila we mnie zaufania, druga za to super jakos odrazu sie w kwiaciarni fajnie poczulam bo bylo porobionych duzo *******ek z kwiatow i nie tylko, wiec widac ze dziewczyna ma smykalke do tego Mam przyjsc 2-3 tygodnie przed slubem i omowic szczegoly

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:10   #636
Tincia
Wtajemniczenie

A tak z innej beczki, macie pomysł na jakiś wzorek na pazurki? szukam jakiegoś forum na wizazu, zeby polukać na wzorki, ale nie moge nic znalezc:/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2010-06-15, 22:21   #637
kahunia
Zadomowienie

Troche slabo tu widac, generalnie chce cos skromnego bo nie lubie jak jest tak naciapane :P prosty french ze srebrnym paseczkiem

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:23   #638
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja tez jestem za prostotą,french,ale ze złotym paskiem

Stary 2010-06-15, 22:23   #639
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, macie pomysł na jakiś wzorek na pazurki? szukam jakiegoś forum na wizazu, zeby polukać na wzorki, ale nie moge nic znalezc:/
Nad tym powiem szczerze nawet się nie zastanawiałam, zdam się na Panią od pazurków
Stary 2010-06-15, 22:31   #640
Tincia
Wtajemniczenie

Ja też chce frencz i coś delikatnego na palcu na którym będzie obrączka :P tylko własnie nie wiem co, bo kwiatki jakos odstaja... a na pania boje sie zdać, bo widzę, że te co "w tym siedzą" lubią przesadzać

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2010-06-15, 22:44   #641
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ja mam sprawdzoną Panią, od dwóch lat u niej robię paznokcie i nie przesadza
Stary 2010-06-15, 22:51   #642
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Ja bede miec prosty french z jaka mala ozdobka na kciuku i palcu z obraczka. Bede miec swoje paznokcie, a przynajmniej mam taka nadzieje, znajac moje szczescie pewnie mi sie polamia.
Tincia masz racje, lepiej sobie cos ustalic, bo czasami skromne zdobienie jest przerazajace.

Ja kwiatki kupuje w malej kwiaciarni. Sympatyczna dziewczyna, potrafi cuda zrobic.I taniej niz w innych.
Mi jak sie osoba nie spodoba to koniec, tak bylo z tortem, byla strasznie nieprzyjemna i traktowala mnie jak glupia, wiec jej podziekowalam i znalazlam kogos innego, kto mi nie probuje wmowic, ze jej wersja jest lepsza.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 23:22   #643
Ellin_ak
Rozeznanie

powiedzcie mi a kiedy odbieracie kwiaty? w ten sam dzień czy dzień wcześniej?
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 23:31   #644
Tincia
Wtajemniczenie

stanowczo przed ślubem, jeszcze by mi padły :/ to bym się załamała...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2010-06-15, 23:59   #645
Agnuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
moim zdaniem śliczny

My będziemy mieszkać u mnie w domu, mamy już skończony remont a za 2 tygodnie przywiozą nam sypialnie Będziemy mieć 2 pokoje kuchnię i łazienkę tylko dla siebie.
Rozmawiałam dzisiaj z moją fryzjerką i prawdopodobnie będę mieć taką fryzurę (tylko z welonem) no i umówiłyśmy się na 6 rano na czesanie w dniu ślubu
Fryzurka piękna))a jaki to kwiat ??wygląda super
Agnuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 07:56   #646
ewa2207
Raczkowanie

GG do ewa2207

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
W dzień ślubu. Tzn. TŻ bedzie odbierał, bo ja bede miala w tym czasie wiele innych waznych rzeczy na glowie, a przeciez Pan Mlody i tak przyjedzie po mnie z wiazanka.

a w ogole to dla swiadkowej tez trzeba zamowic jakas wiazanke czy cus? no bo dla swiadka wiadomo- butonierka

Edytowane przez ewa2207
Czas edycji: 2010-06-16 o 07:57
ewa2207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:22   #647
tusia872
Zadomowienie

co do wiazanki to ja bede robic w sprawdzonej kwiaciarni zawsze u nich bukiety zamawiamy wiec mysle ze bedzie git ale mam przyjsc na 3 tygodnie przed ślubem zeby dogadac wszystko a co do pazorków to tez chce french z jakims malum zdobieniem ale co to bedzie to jeszcze zobaczymy narazie zapuszczam paznokcie bo tipsów nie chce nigdy jeszcze ich nie miałam hehe
a co do kwiatków to TZ odbiera w dniu ślubu wiec sie tym nie martwie w dzien mojego ślubu ma jeszcze jedna para wiec juz sie zgadałam z dziewczyną i za strojenie kosciola placimy na poł

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2010-06-16 o 08:24
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:29   #648
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

wiązankę odbiera się w dzień śluu,ponieważ kwiaciarki zazwyczaj bardzo rano dostają świeże kwiaty Wiązanka wtedy jest ładna i świeża

Stary 2010-06-16, 08:31   #649
ewa2207
Raczkowanie

GG do ewa2207

U nas jest tak samo. Koleżanka bierze slub dwie godziny przed nami, wiec razem przystrajamy kosciol. Dziewczyny tak sie zastanawiam, co zrobic potem z tymi dekoracjami? Przeciez w niedziele rano jest msza. Wiadomo ze jesli wynajmuje sie kogos do ustrojenia kosciola to on sie tym zajmuje, a jak sie wszystko samemu robi to chyba trzeba kogos poprosic zeby zrobil porzadek nie? Wiadomo ze kwiaty zostaja, ale tiule i inne dekoracje?

Co do paznokci - chcialabym zazelowac swoje naturalne. Ale nie wiem czy mi sie to uda, bo zapuszczanie paznokci rzadko mi wychodzi. A jesli tipsy, to takie krotkie i skromne
ewa2207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:35   #650
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

jeżeli dekoracje robisz sama to musisz posprzatać.Poprosic kogos znajomego o sprzatniecie.Jezeli dekoracje robią np. kwiaciarki to one zazwyczaj po mszy sprzatają,bo tam mają swoje materiały.

Stary 2010-06-16, 08:57   #651
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No i zamówiliśmy w końcu obrączki (większość ma już swoje w domu )
Nie widziałam jeszcze takich, ładne są

Cytat:
UU na nauki to chyba trochę za późno, my robiliśmy na początku maja a i tak było ciężko coś znaleźć>

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Bukiet w ten sam dzień ale ja mam jeszcze kwiaty do włosów także chyba dzień wcześniej. Jadę dzisiaj do kwiaciarni także się dowiem

Cytat:
Napisane przez Agnuszka Pokaż wiadomość
Fryzurka piękna))a jaki to kwiat ??wygląda super
Dzięki O ile się nie mylę to storczyk, ja niestety nie będę miała storczyków ale coś żywego na pewno.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:01   #652
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny tak sie zastanawiam, co zrobic potem z tymi dekoracjami? Przeciez w niedziele rano jest msza. Wiadomo ze jesli wynajmuje sie kogos do ustrojenia kosciola to on sie tym zajmuje, a jak sie wszystko samemu robi to chyba trzeba kogos poprosic zeby zrobil porzadek nie? Wiadomo ze kwiaty zostaja, ale tiule i inne dekoracje?

Co do paznokci - chcialabym zazelowac swoje naturalne. Ale nie wiem czy mi sie to uda, bo zapuszczanie paznokci rzadko mi wychodzi. A jesli tipsy, to takie krotkie i skromne
U nas kościół stroją siostry, o tyle dobrze, bo od górnie dzielą kwotę na wszystkie pary, a później sobie posprzątaja, poprzekałdają kwiatki, gdzie chcą

mi też rzadko udaje się swoje pazurki zapuścić, więc już jestem nastawiona na tipsy, ale właśnie krótkie i skromne

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2010-06-16, 09:05   #653
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
a w ogole to dla swiadkowej tez trzeba zamowic jakas wiazanke czy cus? no bo dla swiadka wiadomo- butonierka
Niby nie trzeba, ale ostatnio co ślub, to widzę że świadkowa ma taki bukiet jak panna młoda tylko mniejszy, ale ta wersja jakoś mnie "nie pociąga" i wymyśliłam coś takiego.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2010-06-16, 09:21   #654
Ellin_ak
Rozeznanie

Myślałam o kwiatach na salę do wazonów. Wszystko rozstawiamy w piątek wraz z firma cateringową. Myślałam o zamówieniu kwiatów w moim rodzinnym mieście, dlatego pytałam. Ale dojazd może rzeczywiście je zniszczyć...
Stary 2010-06-16, 12:20   #655
Tincia
Wtajemniczenie

wróciłam z salonu- suknia odebrana i już wisi w domku tzn. u rodziców, żeby tż nie widział

Kupiłam stroiki do włosów- mam 3 szt, bo taki był komplet i pani na sztuki nie chciała sprzedawać, ale nie wiem czy się nie skończy na wpięciu jednego- to się okaże u fryzjerki

Oczywiście odpowiednio trzeba je później powyginać, żeby było ładnie.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:21
Stary 2010-06-16, 12:31   #656
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No i zamówiliśmy w końcu obrączki (większość ma już swoje w domu )
Sliczne obraczki Teraz jest taki wybor tych obraczek, ze glowa boli. Mozna miec jakie tylko sie wymarzy. A kiedys.... zwykle zlote paseczki i przynajmniej problemu z decyzja nie bylo

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
wróciłam z salonu- suknia odebrana i już wisi w domku tzn. u rodziców, żeby tż nie widział

Kupiłam stroiki do włosów- mam 3 szt, bo taki był komplet i pani na sztuki nie chciała sprzedawać, ale nie wiem czy się nie skończy na wpięciu jednego- to się okaże u fryzjerki

Oczywiście odpowiednio trzeba je później powyginać, żeby było ładnie.
Bardzo ladne te stroiki.

A co do paznokci, to jak chcecie miec naturalne pokryte zelem, a macie problem z zapuszczeniem, to moze warto byloby isc wczesniej na polozenie tego zelu. Wtedy paznokcie rosna pod zelem i nie ma ryzyka zlamania. Pozniej tylko uzupelnic i gotowe
Stary 2010-06-16, 12:35   #657
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ładne stroiki
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:04   #658
19natka88
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie z kwiaciarni i jestem zadowolona Myślałam, ze wszystko drożej wyjdzie. Bukiet będzie w stylu tych dwóch w załączniku, w tym samym kolorze butonierki, moje kwiaty we włosach i strojenie auta A ozdobienie auta wybrałam takie :

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:08   #659
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Bukiet jest bajeczny, taki kolorowy Fajny.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:54   #660
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z kwiaciarni i jestem zadowolona Myślałam, ze wszystko drożej wyjdzie. Bukiet będzie w stylu tych dwóch w załączniku, w tym samym kolorze butonierki, moje kwiaty we włosach i strojenie auta A ozdobienie auta wybrałam takie :
piękny, ale widzę tu piwonie,a w sierpniu chyba już ich nie ma...
a jak cenowo to u ciebie wygląda za wszystko?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości