|
|
#631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie nie zdecydowałam się w której kwiaciarni zamawiać bukiet :/ Pojechałam do najbardziej chwalonej, ale tam za bukiet mój chcą 320zł :/ + wiązanka na rękę dla świadkowej + świadek i oczywiście pan młody :P To kupe kasy wyjdzie :/ W innej nie robią na rękę wiązanek i oooo, nie wiem gdzie dalej :/ chyba właśnie wybiorę się do takiej malutkiej kwiaciarenki, gdzie pani ładnie dobiera różne bukieciki...
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
ja pojechałam do kwiaciarni małej,ale polecanej.Slubna wiązanka ok 100zł.Do tego dla świadkowej i 3 butonierki.Poza tym Panie ozdobią nam Kościoł.Za przyozdobienie klęczników satynownym materiałem i kwiaty biorą 100zł
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowiedzielismy sie jeszcze ze zaraz po nas slub bierze prawie moj sasiad, wiec mozemy sie z nimi dogadac zeby dekoracje robic razem zawsze troche mniej na dwie pary ![]() Co do kwiaciarki, ja odwiedzilam dwie pierwsza fajnie ale bez szalu, nie wzbudzila we mnie zaufania, druga za to super jakos odrazu sie w kwiaciarni fajnie poczulam bo bylo porobionych duzo *******ek z kwiatow i nie tylko, wiec widac ze dziewczyna ma smykalke do tego Mam przyjsc 2-3 tygodnie przed slubem i omowic szczegoly
|
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak z innej beczki, macie pomysł na jakiś wzorek na pazurki? szukam jakiegoś forum na wizazu, zeby polukać na wzorki, ale nie moge nic znalezc:/
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Troche slabo tu widac, generalnie chce cos skromnego
bo nie lubie jak jest tak naciapane :P prosty french ze srebrnym paseczkiem
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
ja tez jestem za prostotą,french,ale ze złotym paskiem
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chce frencz i coś delikatnego na palcu na którym będzie obrączka :P tylko własnie nie wiem co, bo kwiatki jakos odstaja... a na pania boje sie zdać, bo widzę, że te co "w tym siedzą" lubią przesadzać
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam sprawdzoną Panią, od dwóch lat u niej robię paznokcie i nie przesadza
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Ja bede miec prosty french z jaka mala ozdobka na kciuku i palcu z obraczka. Bede miec swoje paznokcie, a przynajmniej mam taka nadzieje, znajac moje szczescie pewnie mi sie polamia.
Tincia masz racje, lepiej sobie cos ustalic, bo czasami skromne zdobienie jest przerazajace. Ja kwiatki kupuje w malej kwiaciarni. Sympatyczna dziewczyna, potrafi cuda zrobic.I taniej niz w innych. Mi jak sie osoba nie spodoba to koniec, tak bylo z tortem, byla strasznie nieprzyjemna i traktowala mnie jak glupia, wiec jej podziekowalam i znalazlam kogos innego, kto mi nie probuje wmowic, ze jej wersja jest lepsza.
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
powiedzcie mi a kiedy odbieracie kwiaty? w ten sam dzień czy dzień wcześniej?
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
stanowczo przed ślubem, jeszcze by mi padły :/ to bym się załamała...
|
#645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))a jaki to kwiat ??wygląda super
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a w ogole to dla swiadkowej tez trzeba zamowic jakas wiazanke czy cus? no bo dla swiadka wiadomo- butonierka Edytowane przez ewa2207 Czas edycji: 2010-06-16 o 07:57 |
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
co do wiazanki to ja bede robic w sprawdzonej kwiaciarni zawsze u nich bukiety zamawiamy wiec mysle ze bedzie git
ale mam przyjsc na 3 tygodnie przed ślubem zeby dogadac wszystko a co do pazorków to tez chce french z jakims malum zdobieniem ale co to bedzie to jeszcze zobaczymy narazie zapuszczam paznokcie bo tipsów nie chce nigdy jeszcze ich nie miałam hehea co do kwiatków to TZ odbiera w dniu ślubu wiec sie tym nie martwie w dzien mojego ślubu ma jeszcze jedna para wiec juz sie zgadałam z dziewczyną i za strojenie kosciola placimy na poł
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2010-06-16 o 08:24 |
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
wiązankę odbiera się w dzień śluu,ponieważ kwiaciarki zazwyczaj bardzo rano dostają świeże kwiaty
Wiązanka wtedy jest ładna i świeża
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
U nas jest tak samo. Koleżanka bierze slub dwie godziny przed nami, wiec razem przystrajamy kosciol. Dziewczyny tak sie zastanawiam, co zrobic potem z tymi dekoracjami? Przeciez w niedziele rano jest msza. Wiadomo ze jesli wynajmuje sie kogos do ustrojenia kosciola to on sie tym zajmuje, a jak sie wszystko samemu robi to chyba trzeba kogos poprosic zeby zrobil porzadek nie? Wiadomo ze kwiaty zostaja, ale tiule i inne dekoracje?
Co do paznokci - chcialabym zazelowac swoje naturalne. Ale nie wiem czy mi sie to uda, bo zapuszczanie paznokci rzadko mi wychodzi. A jesli tipsy, to takie krotkie i skromne
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
jeżeli dekoracje robisz sama to musisz posprzatać.Poprosic kogos znajomego o sprzatniecie.Jezeli dekoracje robią np. kwiaciarki to one zazwyczaj po mszy sprzatają,bo tam mają swoje materiały.
|
#651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki O ile się nie mylę to storczyk, ja niestety nie będę miała storczyków ale coś żywego na pewno.
|
|||
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też rzadko udaje się swoje pazurki zapuścić, więc już jestem nastawiona na tipsy, ale właśnie krótkie i skromne
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby nie trzeba, ale ostatnio co ślub, to widzę że świadkowa ma taki bukiet jak panna młoda tylko mniejszy, ale ta wersja jakoś mnie "nie pociąga" i wymyśliłam coś takiego.
|
#654 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam o kwiatach na salę do wazonów. Wszystko rozstawiamy w piątek wraz z firma cateringową. Myślałam o zamówieniu kwiatów w moim rodzinnym mieście, dlatego pytałam. Ale dojazd może rzeczywiście je zniszczyć...
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam z salonu- suknia odebrana i już wisi w domku
tzn. u rodziców, żeby tż nie widział Kupiłam stroiki do włosów- mam 3 szt, bo taki był komplet i pani na sztuki nie chciała sprzedawać, ale nie wiem czy się nie skończy na wpięciu jednego- to się okaże u fryzjerki ![]() Oczywiście odpowiednio trzeba je później powyginać, żeby było ładnie.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2010-06-16 o 12:21 |
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest taki wybor tych obraczek, ze glowa boli. Mozna miec jakie tylko sie wymarzy. A kiedys.... zwykle zlote paseczki i przynajmniej problemu z decyzja nie bylo![]() Cytat:
![]() A co do paznokci, to jak chcecie miec naturalne pokryte zelem, a macie problem z zapuszczeniem, to moze warto byloby isc wczesniej na polozenie tego zelu. Wtedy paznokcie rosna pod zelem i nie ma ryzyka zlamania. Pozniej tylko uzupelnic i gotowe
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne stroiki
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie z kwiaciarni i jestem zadowolona
Myślałam, ze wszystko drożej wyjdzie. Bukiet będzie w stylu tych dwóch w załączniku, w tym samym kolorze butonierki, moje kwiaty we włosach i strojenie auta A ozdobienie auta wybrałam takie :
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Bukiet jest bajeczny, taki kolorowy
Fajny.
|
|
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak cenowo to u ciebie wygląda za wszystko? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

My z TŻ juz chyba ze 100 razy swoje przymierzalismy
także tak to bywa z ta opłatą.My idziemy jutro ,zobaczymy co tam nam ksiądz powie.Nie mam pojęcia czy na nauki jakieś bbędziemy chodzić.
Czekamy na Ciebie fasolko