|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
wibracje, dobrze powiedziane
![]() anoxa trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
czesc. Od rana Was nadrabiam
![]() Hd, zawsze mam II grupę. Karolcia - Też mam niebieską wanienkę. Ale jestem dzisiaj zmęczona i trochę zła na Tż. Nie wiem, czy słusznie czy hormony mi dają na głowę. Wymyślił sobie, że pojedzie za 2 tygodnie spotkać się z kolegami i spędzić z nimi weekend pod Wrocławiem, bo później to już nie wiadomo kiedy będzie okazja. Teoretycznie nie mam nic przeciwko, bo fakt, jak sie dziecko urodzi to już nie będzie już łatwo się wyrwać. Ale jakby nie patrzeć ja mam głównie leżeć. I będę tak leżeć sama. Co z tego, że mi zrobi zapasy jedzenia. Mam rację, że mi przykro, czy przesadzam? Jakbym zrobiła haję, to by został, ale nie chcę, żeby siedział ze mna z kwaśną miną. Anoxa, wytrzymaj jeszcze troszkę. Trzymam kciuki, zebyś szybko trafiła na patologię, bo takie historie nie są teraz wskazane. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-06-16 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszłam na bazarek po warzywa. Mam tam takiego miłego pana "rolnika", u którego zawsze świeże i smaczne warzywa kupuję.
Wracając z tymi siatami (przy okazji dostało mi się od M, że nic nie powiedziałam i nosiłam siatki) ze chodziłam koło kolejnych straganów i dwóch młodych chłopaków tak skomentowało mój brzuchol: "taką fajną dziewczynę zepsuł" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
wychodzi na to, ze tak
![]() choc w blond mi nie dodaje tyle lat co ciemny kolor to i tak ....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczynki! widzę, ze nikt nawet nie zauwazyl mojej nieobecnosci...
cala noc nie spalam, meczylam sie z biegunka i tymi bolami... nad ranem usnelam, a potem stwierdzilismy ze jedziemy do szpitala, ale przed wyjsciem jeszcze wymioty byly... w szpitalu oczekalismy sie na ktg, ale wyszlo ze skurczy nie ma, ginka mnie zbadala, zrobila usg i wszystko ok. Dali mi zastrzyk z nospy w tylek, przepisala mi nospe forte 3x1 i wyslala do domku. Jakby sie cos dzialo to mam przyjezdzac anoxa-dobrze ze jestes w szpitalu pod dobra opieka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ślicznie wyglądasz. Do tego delikatny makijaż na obronę i będzie szałowo ![]() Cytat:
Ja od zawsze mam II. Ale po porodzie zejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To Ty mój rocznik? Ale fajnie ![]() Cytat:
![]() Aniaa...bo mi cytat wcięło- usg robią przed samym porodem też, żeby ocenić wagę dziecka. I jeszcze kasandra(?- przepraszam, jeśli pomyliłam osoby)- to nie jest normalne, żeby dziecko o takiej wadze jeszcze tak gwałtownie przybrało na wadze. Coś musi być nie tak z łożyskiem albo krążeniem krwi matki (być może cukrzyca).
![]() |
#2379 | ||
Zakorzenienie
|
ja tez mam II grupe. gin powiedziala ze to nic zlego
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli to jednak nie były objawy rozpoczynającego się porodu. Ponoś jeszcze ten malusi brzusiek parę dni i zrób nam mega niespodziankę- szybki, bezbolesny poród z pięknym dzieciątkiem w efekcie ![]()
![]() |
#2381 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że pojechałaś do szpitala i to skontrolowałaś! a teraz leż i odpoczywaj... Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Wstawiłam pranie. Usiadłam i moje dziecię ma znów czkawkę! To juz chyba 7 czy 8 raz dzisiaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odp. odnosnie usg
![]() nalesniki usmazone. siadlam sobie przy kuchence i na siedzaco smazylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy I nie mialam, zawsze II Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja kiedys uslyszalam podobny tekst w stylu " a bylaby taka fajna..." |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Jestem! Ale się nachodziłam masakra. Ale byłam w bibliotece, u promotora i w archiwum, tak więc plan wykonana
![]() Strasznie ciężkie miałam siatki i torbę pełna książek i trochę mnie brzuch boli. W nocy dostałam kolejnego potwornego skurczu łydki i to w 3 miejscach na raz. Biedny mąż juz nie wiedział co robic, a ja się darłam. Tyle tego magnezu zażywam i nic. Cytat:
![]() Mi materiał badawczy pobierała ginka z pochwy. Dała mi ten wymaz i kazała zanieść do laboratorium. Wyniki mam jutro, zapłaciłam 30 złotych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Raczkowanie
|
Jest
![]() ![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-06-16 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2387 |
Zadomowienie
|
Ufff w końcu Was nadrobiłam, dobrze że notatki robiłam i wiem co komu odpisać chciałam
Siala ja też uwielbiam dzień świra J A pochwale się Wam moimi zakupami koszula do szpitala rozpinana, bez dziur do karmienia I szlafrok z ciuchów za całe 5 zł I udało mi się kupić kolejny śpiworek dla Wojtka więc pościel na razie sobie odpuszcze i kupię dopiero na jesień Ostatnio jak wstaję rano to mam jakiś taki obolały brzuch… nie wiem może sobie brzuch trening skurczowy urządza?? Tak mi się wydaje, bo my trochę młodszą ciąże mamy, więc część z Was ma to już za sobą… ale średnio przyjemne uczucie Linka 38 tydzień!! Już?? szok!! Olakola ja będę, przynajmniej mam taki zamiar narzucać do karmienia chustę żeby okryć dziecko i trochę siebie, oczywiście nie jak będę karmiła w domu. Ale ponieważ pracuję w centrum handlowym, to jednak mam zamiar tak czas organizować żeby karmić w domu. Bo jak widzę te „mamusie” co od rana w Mc Donald i na środku pasaża z cyckiem na wierzchu to dostaje trzepaczki… Nie wiem czy mnie rozumiecie, ale np. środek lata piękna pogoda, niedziela a Ci jak dla mnie „potłuczeni rodzice” od 9 w galerii bo tak się spożywczy otwiera i śniadanko w Mc Donald o 13 wchodzą do mnie do butiku, o 15 w Sphinxie na obiad o 17 po raz drugi u nas w sklepie, o 20 wychodzisz i oni też wychodzą i do samochodu, dzień spędzony w galerii a Ty żałujesz że musisz do pracy w taką pogodę a nie nad wodę, do parku czy na działkę… no masakra… Mini boskiego masz chrześniaka… Moja 8 letnia kuzynka ostatnio prowadziła rozmowę z moją mamą: „Ciociu szkoda mi Ciebie, taka młoda jesteś a już babcią zostaniesz…” po chwili zastanowienia „Ale wiesz Ciociu, Ty jeszcze nie w pełni babcią jesteś, bo dopiero jak się Wojtuś urodzi J”. Podchwyciłam temat i pytam się jej jak jest ze mną, jestem już mamą czy też jeszcze muszę poczekać, na co Wika „ Eeee nie, jak się Wojtek urodzi to tak ze dwa, trzy miesiące zanim się przyzwyczaisz…” J Lazurku pięknie Hd ![]()
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- myślę, że mąż robiąc brzuch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aniaa22 ![]() śliczny ten twój bębenek lazurowa no mamuśka ślicznie wyglądasz ![]()
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję za info o grupie z cytologii
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
niezawsze papeteria naprawde wam robili ten wymaz z szyjki macicy? Bo ja poszlam do tego mojego laboratorium i zazyczylam sobie wymaz z szyjki macicy na paciorkowca ,a pani ktora miala wykonywac zabieg zbunotwala sie i powiedziala ,ze w takiej zaawanosowanej ciazy (bylam w 7 miesiacu,ale mialam brzuch jak w 9.) to ona mi tego posiewu z szyjki na pewno nie wykona
![]() ![]() niezawsze z wydawaniem pieniedzy jest dokladnie tak jak mowisz ,jak czlowiek ma wiecej to bierze z wyzszej polki ,nie patrzy na promocje ,nie kalkuluje na co sobie moze pozwolic ,nie bierze tanszych odpowiednikow itd. Ja strasznie duzo teraz wydaje jak jestem w ciazy ,az strach ile mi idzie na jedzenie. Dobrze ,ze chociaz na lekarza nie musze wydawac ani grosza.
![]() |
#2393 |
Rozeznanie
|
Bajka, dzięki za materiały ze SR. Dopiero teraz otworzyłam maila. Bardzo fajne i pouczające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Czeka mnie jeszcze mnóstwo prasowania a mocy na wszystko brak ![]()
#2395 |
Zadomowienie
|
ja też mam II
anoxa o rety współczuję tego miejsca w szpitalu ale się bidulko nasłuchasz. Trzymaj się dzielnie.
#2396 |
Zakorzenienie
|
Właśnie jeszcze mi przyszło do głowy tak apropos Twojej historii na straganku.
Ludzie są dziwni. Zawsze mi się wydawało, że najbliżsi znajomi, kiedy wiedzą, że ktoś spodziewa się dziecka itd. to cieszą się razem z tą osobą i to przeżywają chociaż po części. Ale już miałam kilka przykładów na to, że dopóki ktoś nie jest częścią tego "planu" to go to oblatuje. Mój Ł., kiedy moja bliska koleżanka urodziła jeszcze zanim my zaciążyliśmy, patrzył na to dzieciątko z powątpiewaniem i nie rozumiał, czym ja się tak zachwycam i co w tym takiego wyjątkowego. Ale teraz, kiedy nasza mała szaleje i jest ten czas oczekiwania, sam chętnie dzieli się z innymi tym, co przeżywa, widzę jak oczy mu się świecą do brzuszka i do mnie itd... I on sam dopiero teraz rozumie, jakie to wyjątkowe, ale też nie rozumie, jak można się tym nie zachwycać ![]() No chyba wiecie o co mi chodzi ![]()
#2397 |
Zakorzenienie
|
czy wam tez chce sie tak spac ? normalnie oczy same mi sie zamykaja... ale moze to wynik nieprzespanej nocy. na stojaco chyba powinnam spac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka sliczny, malusi brzusio Kasha bardzo ladna koszula i szlafroczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze będę miała założony czarny żakiet na samo wejście żeby tak z gołymi rękami nie wchodzić. Dzięki ![]() ![]() Śliczny śpiworek. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Jejku, mały tak się rozszalał, że mi brzuch chyba rozerwie.. i co chwila mnie coś w psioszce kłuje.. jakby mnie mały dźgał jakimś szpikulcem xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.