Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 11:47   #1441
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Anecka, zasiłek chorobowy obliczany jest z ostatnich 12 miesięcy. jeżeli np przez 10 miesięcy zarabiałaś 1500 a potem podwyżka była np do 1700 no to niestety możesz mniej dostawać niz przez te ostatnie 2 miesiące, bo do obliczenia stawki wziete jest 10 razy 1500. Nie chcę tu rozpisywać jak się oblicza chorobówkę, bo zanudzac nie chcę, ale bywają takie przypadki.
Poza tym jeśli jest się na zwolnieniu L-4 cały miesiac no to raz miesiac ma 30 dni raz 31 i w miesiacu, który ma 31 dni dostanie się trochę wiecej pieniedzy. Najmniej oczywiscie w lutym się dostanie, bo wtedy stawka za dzień razy 28 dni (ewentualnie 29). Jednakw arto przejsć się do kadr by wyjaśnić Jeśli uważasz, ze za mało dostałąś to warto się spytać, czasem moga przeoczyć kod B na L-4 i zapłacą 80% a nie 100%, oczywiście takie pomyłki się bez problemu wyrównuje
Najlepiej iść wyjaśnić tę sprawę (choć wszystko powinno być wypunktowane na pasku z wypłaty). Ja swoją ostatnią pensję też dostałam zbyt małą - jak się okazało szef nie wiedział, że w ciąży za L4 dostaje się 100% pensji, więc wypłacił 80%. Na szczęście nie robił problemów z wyrównaniem

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
W piątek się wszystkim zajmę, pochodzę po lekarzach ...
Nie mam ubezpiecznia, wiem że w ciązy nie muszę mieć, ale czy to dotyczy wszystkich specjalizacji lekarskich czy tylko ginekologa i tego co dotyczy bezpośrednio ciąży?
Nie musisz mieć w ogóle - niby w ciąży przysługuje opieka zdrowotna nawet bez ubezpieczenia (nawet panie w Urzędzie Pracy mi to mówiły). Ale podobno (tak czytałam na necie i dlatego zarejestrowałam się w Urzędzie Pracy) różnie z tym bywa i nie zawsze w przychodni czy szpitalu chcą przyjąć taką kobietę. Dlatego to trochę ryzykowne, bo jak coś się zacznie dziać złego to mogą robić problemy (wiem, że nie mogą, ale wiadomo jak jest).

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja wklejam mój dzisiejszy bandzioch
Przedpołudniowy, ale nie na czczo.
Ale fajne te brzuszki już macie

PS. Ja podczytuję, ale oczywiście nie mam czasu na pisanie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:55   #1442
Vcelka
Wtajemniczenie

Kretencja ładny brzusio, fajnie się już zaokrągla

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:55   #1443
De28
Wtajemniczenie

Tu jest napisane, ze duzo zalezy od sprzetu i ze faktycznie w 13 tygodniu mozna cos stwierdzic.Ale ja tam jestem i tak sceptyczna. Znajomym gin mowil , ze chlopak a urodzila sie dziewucha.
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,3705.html

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:05   #1444
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Gustawek w 13 tc stwierdzenie płci mija się z celem. To za wcześnie, bo bez względu na to jaka jest faktycznie płeć, zawsze wygląda na chłopca a to dlatego, że wargi sromowe i łechtaczka dziewczynki są bardzo duże i na wierzchu. Chowają się na swoje miejsce dopiero ok. 16 tc. A więc do tego czasu można jedynie stwierdzić chłopca

Dlatego uwierz, że masz dziewczynkę, bo w 20 tc jest to całkiem prawdopodobne, że lekarz się nie pomylił

Mój gin nie chciał mi powiedzieć płci w 15 tc, mimo że ma sprzęt najnowszej generacji i gdyby się uparł, to by zobaczył. Ale po co gdybać....
Najpewniej jest ok. 20 tc
Heh dobrze że nie kupowałam typowo męskiej wyprawki. Ale kurde ja mam przeczucie oj następną razą nie będę się nastawiać nawet tydzień przed porodem. Naczytalam się wczoraj o pomyłkach typu, że jeszcze na porodówce na oddzialowym usg wychodził chłopiec a urodziła się dziewczynka lub odwrotnie.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tu jest napisane, ze duzo zalezy od sprzetu i ze faktycznie w 13 tygodniu mozna cos stwierdzic.Ale ja tam jestem i tak sceptyczna. Znajomym gin mowil , ze chlopak a urodzila sie dziewucha.
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,3705.html
De28, ja idę po nitkę i obrączkę
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:08   #1445
Aliszcze
Zakorzenienie

Fajny brzuszek

Agatkia, mi ostatnio w 11 tc + 4 dni wyszło na usg, ze wg wymiarów dzidzia ma 12 tc +4 dni ja przy moim in vitro wiem dokładnie, kiedy doszło do zapłodnienia, także pewnie Twoja dzidzia pięknie rośnie

zgadzam sie z lutien, by wszelkie watpliwości odnośnie wypłat wyjaśniać. Jesli wszystko jest dobrze, to przynajmniej bedziemy wiedziec skąd, co i dlaczego

w lodówce czekają na mnie globulki, dzis na noc jedną sobie "wepchnę" gin mi dała zapobiegawczo.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:10   #1446
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
---

De28, ja idę po nitkę i obrączkę
Moja przyjaciolka mi to zrobila (przy moim ogolnym smiechu) i wyszla dziewucha

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:15   #1447
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama - ja od wczoraj garnki myję i umyć nie mogę - masakra
Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

No fakt cytrusy lubią uczulać ale ja słyszałam, ze trzeba z nimi uważać jak się karmi piersią a nie w ciąży
Zresztą nie ma się o co spierać - bo tutaj tak samo jak w każdej innej dziedzinie życia - ile ludzi tyle opinii
Cytat:
Piszecie o usg i płci dziecka, a ja w tej sprawie mam od wczoraj taki mętlik w głowie że szok w 13 tc lekarz na 99 % stwierdził chłopca a wczoraj w 20tc jest prawie pewien że dziewczynka (ten sam lekarz) Chciałam z początku mieć córkę ale już się przyzwyczailam do mysli że noszę Karolka i teraz jak dowiedzialam się że Karolka niet to mi smutno. Inna sprawa że całe usg (połówkowe) trwało 10 minut W opisie calkiem pominięto serce Ktoraś z Was tak miała żeby w opisie połówkowego nie było nic o sercu Za 10 dni idę na drugie połówkowe bo to to jakaś porażka.
Kretencja, niezły brzucholek
Hej dziwczyny,

Byłam w Sobotę na wizycie u mojgo lekarza i nie omieszkałam zapytać o badanie połówkowe. Powidział, że w 20 tygodniu to wyciągnie pieniędzy od przyszłych matek i mam je sobie podarować. Badanie właściwe powinno wg. niego wykonać się w ok. 24 tygodniu, kiedy wszystkie narządy są wystarczająco rozwinięte. W tym też badaniu główną uwagę kieruje się na echo serca, przepływy krwi. Badanie trwa ok. 30 min. i szczegółowo określa rozwój poszczególnych narządów. Jak widać co lekarz to inna opinia, ale ja ufam mu, bo ma naprawdę doświadczenie i nie próbuje mnie naciągać na dodatkową kasę. To badanie w 24 tyg. ma wykonać jakaś inna osoba, bo potrzebny jest do tego specjalistyczny sprzęt, koszt to nawet 250 zł ale warto je zrobić.
Pytałam się też o używanie środków przeciw komarom i powidział, że jak najbardziej, bo działają tylko powierzchniowo.
Po naszym forum widać, że ilu lekarzy tyle opinii
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:20   #1448
Ishka
Zadomowienie

Witam wszystkie kobietki

U nas dziś słoneczko ale i też pochmurno czasem w każdym bądz razie nie ma upałów tak jak w tamtym tygodniu i dzidzia wiecej sie rusza heh

Kliwia jeśli przymierzałaś sie do wózka z dużymi pompowanymi kołami w sklepie/komisie to bardzo prawdopodobne ze nie miał poprostu napompowanych kół bo tak zazwyczaj jest
Moj atlantic ma z tyłu bardzo duze koła pompowane a z przodu średnicowo troszke mniejsze ale przez to że są skrętne to prowadzi sie jedną ręką jak nie dwoma palcami bo też juz tak probowałam (ale to napewno na napompowanych kołach) takze wyprobuj jeszcze ra ale zobacz czy koła napompowane kuzynka miała duze pompowane nieskrętne i jak chodziłam z jej malym na spacery nad woda po piachu to super sie jechalo i wtedy sie zakochałam własnie w takich wózkach

Anecka Ja bym powiedziała bez skrupółów że ja wylądowałaś w szpitalu to lekarze sie dziwili czemu jeszcze nie masz L4 i że dostałaś zalecenie że po skończeniu tego L4 Twoj lekarz ma Ci je przedłużyć. A jak Ci nie da to lekarz ogolny napewno Ci wypisze także nie martw sie.
Co do wózka ja kupowałam przez all i umowilam sie z babka czy moglabym najpierw zobaczyc bo było bliziutko zobaczylam pojezdziłam nim no i od razu kupiłam u niej w domu i na jej kompa weszlam i kupiałm na all heh W moim przypadku było tak że porpostu musiala kupic spacerowke mniejsza (taką typu parasolka) bo jej dzidziol mial juz 7 miesięcy a ona musiala dreptać z tym wózkiem po wąskich schodach w starej kamiennicy gdzie mieszka Może w Twoim przypadku tez tak jest albo poprostu komuś w aucie sie nie mieści albo cięzko wchodzi i tez Ci ludzie co sprzedają postanowili kupic mniejsza spacerówke. Duzo osob tak robi wlasnie ja sie nie martwie bo mam w wiezowcu 2 windy takze luzik

Gustawek Te targi mother&baby to bardzo fajna rzecz. My bylismy w maju w krakowie (odbyly sie 8-9maja) i chociaz musielismy jechac prawie 100km to nie żałuje bo wtedy byłam w 16 tygodniu i dowiedzialam sie ze synka bedziemy miec na co dostalam dowód na filmiku i zdjęciu heh Idz napewno nie pozałujesz. To jest na dworze ale wszystkie stoiska sa pod namiotami takimi duzymi w razie niepogody

A co do płci w 13 tygodniu to tak jak Weronisia wtedy jeszcze płeć może tak samo wyglądać najwcześniej własnie dopiero od 16 tygodnia i to jeszcze dziewczynke wtedy bardzo trudno stwierdzić w tym czasie predzej chłopaka a najbezpieczniej własnie płec po 20 tygodniu Ja teraz 22 czerwca mam połówkowe i lekarz mówił ze na 100% juz bedzie widać (oczywiście jak tylko czekam juz na potwierdzenie drugiego lekarza)

Stokrotka to normalne że ile lekarzy tyle opinii Moj lekarz ma juz staż ponad 30lat w tym zawodzie dlatego i tylko dlatego mu ufam. Dostałam sie do niego z polecenia i nie żałuje czuje sie bardzo bezpieczna u niego Facet do rany przyłóż Ale wiem że żadko kiedy sa tacy lekarze..a szkoda eh

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:23
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:21   #1449
Aliszcze
Zakorzenienie

dokładnie, co lekarz to inne zdanie. I bądź tu mądra mój lekarz mówi, że właściwie nie tydzień ciąży ale wielkość dziecka jest brana pod uwagę przy ustalaniu, kiedy to usg jest. Bo dzieci różnie rosną. Wiadomo, że mniej więcej w przedziale 20-24 tc są określone wzorce, jakie wymiary powinno mieć dziecko no ale niektóre w 20 tc jest jak w 23 tc, a niekiedy nie.

Stary 2010-06-16, 12:26   #1450
kliwia
Zakorzenienie

tak samo jest do usg na kark. tez bierze sie pod uwage wiek ciazy,, ale dziecko musi miec minimum 4,5 cm

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

ishka mial napompowane bo to wozek gotowy do wyjazdu ze slepu od razu byl
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:27   #1451
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Hej dziwczyny,

Byłam w Sobotę na wizycie u mojgo lekarza i nie omieszkałam zapytać o badanie połówkowe. Powidział, że w 20 tygodniu to wyciągnie pieniędzy od przyszłych matek i mam je sobie podarować. Badanie właściwe powinno wg. niego wykonać się w ok. 24 tygodniu, kiedy wszystkie narządy są wystarczająco rozwinięte. W tym też badaniu główną uwagę kieruje się na echo serca, przepływy krwi. Badanie trwa ok. 30 min. i szczegółowo określa rozwój poszczególnych narządów. Jak widać co lekarz to inna opinia, ale ja ufam mu, bo ma naprawdę doświadczenie i nie próbuje mnie naciągać na dodatkową kasę. To badanie w 24 tyg. ma wykonać jakaś inna osoba, bo potrzebny jest do tego specjalistyczny sprzęt, koszt to nawet 250 zł ale warto je zrobić.
Pytałam się też o używanie środków przeciw komarom i powidział, że jak najbardziej, bo działają tylko powierzchniowo.
Po naszym forum widać, że ilu lekarzy tyle opinii
To fakt - ilu lekatzy tyle opinii.Moje obie ginki też mi kazały iść na połówkowe w 23/24 tc, że wczesniej to nic nie będzie widać. No ale ja jestem przekorna i wiem swoje Przeczytałam w necie opinię jakiegoś znanego specjalisty od diagnostyki płodu (niestety nie jestem pewna teraz nazwiska ale to do sprawdzenia) że optymalny jest 21tc,że wszystkie narządy są już w pełni rozwięte ale żebra nie są jeszcze bardzo zwapniałe dzieki temu nie przesłaniają obrazu serca. No i zapisałam się na 20/21 tc w ramach abonamentu (jak pisałam-porażka ale nie przez wiek ciąży) a na płatne idę w 23tc.
Stary 2010-06-16, 12:29   #1452
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
De28 to trzymam kciuki, że dziewczynka została dziewczynką

Biejatka a jakie masz ciśnienie?
Jeśli jest podwyższone, to mogłabyś brać betablokery. Są to tabletki na serce, ale działają na obniżenie ciśnienia również w głowie, dzięki czemu nie ma bólu, ani migren.
Ja brałam najmniejszą dawkę betablokerów przez 3 m-ce i równe 3 m-ce nie wiedziałam co to ból głowy. Najpierw zapisał mi to neurolog, a potem lekarz rodzinny. Wiem, że można je brać w ciąży.
Ostatnio u lekarza miałam ciśnienie książkowe, ale wiem że mi skacze. Pare razy mierzyłam podczas bólu głowy i też było ok. Nie wiem od czego to zależy.
Kiedyś spadłam ze schodów, nie uderzyłam się w głowe, może jedynie szarpnęłam ją, miesiąc po tym zaczęły się moje bóle, pierwszy raz jak mnie głowa bolała to miałam zaniki świadomości- tzn. wiedziałam gdzie jestem, jak się nawyzwam, ale np. nie potrafiłam sobie przypomnieć nazwiska mojego byłego faceta. Pojechałam na pogotowie, dostałam zastrzyk. Po tym pojechałam do neurologa, powiedział że wszystko ok.
Może to był tylko zbieg okoliczności, bo moja mama też miewa bóle wigrenowe.
Tylko że teraz doszło do tego te serce- czytałam na necie, może to byc nerwica serca- objawy się pokrywają. Co do stresów- mam ich ostatnio b.dużo :/
Nic mi nie pozostaje jak wybrać się w piątek do lekarza i zapytać co się dzieje.

PS. Moja kuchnia nie była taka straszna jak się wydawało :P tylko 20 kubków :P
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:31   #1453
Vcelka
Wtajemniczenie

Dokładnie, ja jak byłam na usg genetycznym to lekarz od razu nie powiedział mi czy wszystko jest dobrze, bo moje dziecię było już za duże. Byłam w 12 tyg + 3 dz, a CRL= 7,5 cm i musiałam czekać długie 3 dni na jego opinie, bo musiał w jakimś programie obliczyć stopnień prawdopodobieństwa wad genetycznych ( dodam, że miałam podwyższony wynik NT ).

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:31   #1454
Ishka
Zadomowienie

Kliwia jeśli tak to radziłabym pompowane ale skrętne ja jestem niska i jesli chodzi o prowadzenie to bardzo zadowolona A probowałam z 4 letnim synem mojej kuzynki włozylam go do spacerowki (oczywiscie w tym wieku dziecko juz nie jezdzi w wozku no ale chciałam wyprobowac) i tak jezdziłam po chodniku i po lesie i spisał sie super i ciesze sie że akurat jak go kupowalismy nie mielismy zbytnio kasy bo pewnie bym poczekała i kupiła cos nowego i podejrzewam ze o wiele drozszego i bym żałowała a tak mamy te cacko za 330zł bo sie jeszcze utargowałam heh i jestem bardzo zadowolona

Gustawek ten specjalista którego pytałaś to mial racje mój lekarz tez mi tak tłumaczył ze najlepsze czas na połówkowe to 21 tydzień i ja wtedy tez ide Chodzi własnie o zwapnienie żeberek...po 21 wapnieja i juz mniej widać co w srodeczku pod nimi jest i czy wszystko ok

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:34
Stary 2010-06-16, 12:33   #1455
kliwia
Zakorzenienie

musialam isc na rynek kupialm truskawki do obiadu i pudelko nektarynek, od razu w domu zjadlam 3
ale 2 razy prawie puscilam pawia na tym rynku ech.

chcialam w jednymsklepiku kupic juz cos dla maluszka. ale jak spojrzalam na te polki to w zasadzie nie iwedzialam co ja mam kupic wiec ucieklam ze sklepu

agatkia szkoda ze przez brzuch mialas, bo to jeszcze slabo widac wg mnie.
ale grunt ze maluch zdrowo rosnie
Stary 2010-06-16, 12:36   #1456
Gustawek
Rozeznanie

Ishka, a żeby dostać się na usg na targach to jakoś zaraz na otwarcie rano przyjechaliście? bo słyszalam że jest duzo chętnych a przyjmują tylko 40 osób/dziennie i że trzeba być b.wcześnie?
Stary 2010-06-16, 12:38   #1457
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja jak byłam na usg genetycznym to lekarz od razu nie powiedział mi czy wszystko jest dobrze, bo moje dziecię było już za duże. Byłam w 12 tyg + 3 dz, a CRL= 7,5 cm i musiałam czekać długie 3 dni na jego opinie, bo musiał w jakimś programie obliczyć stopnień prawdopodobieństwa wad genetycznych ( dodam, że miałam podwyższony wynik NT ).
a ja będę mieć w 12 tc + 6. To pewnie trochę nerwów Ciebie to kosztowało, że jeszcze 3 dni na wyniki czekałaś.

Biejatka, moze rzeczywiscie ból głowy jest od stresu, bidula, wiem po sobie, jak ból głowy uprzykrza życie, współczuję

Stary 2010-06-16, 12:38   #1458
kliwia
Zakorzenienie

ishka pewnie co wozek to inaczej. ale jutro sie bede widziala z kolezanka, ktora jak dobrze pojdzie ma jeszcze wozek do sprzedania gleboki z opcja spacerowki, nie ma skretnych przednich kolek ale fantastycznie sie go prowadzi, i ma chyba skorzane amortyzatory te wiecie na paskach, jak my nmialysmy bedac dziecki, ale reki sobie nie dam uciac. wozeczek jest szeroki gabarytowo, solidny, ma gleboki kosz, gleboka i szeroka gondolke, kolorystyka unisex - popielaty z dodatkiem grafitu i czerwieni.
Chyba jej zloze propozycje co do wozka. o ile jeszcze go ma.

A potem na w lipcu-sierpniu. kupie sobie spacerowke moja wymarzona graco
Stary 2010-06-16, 12:39   #1459
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki za komplementy
Zaraz sobie zrobię tę wróżbę z obrączką Wcale w to nie wierzę, ale ciekawe, co wyjdzie.
Stokrotka, mój gin uważa dokładnie tak samo - że najlepiej iść w 24 tygodniu i zrobić też echo serca, Muszę się dowiedzieć ile to kosztuje tu gdzie chodzę, bo niestety jest dosyć drogo, a za echo wiem, że dodatkowo się płaci.

Ja pozmywałam, ugotowałam fasolkę, teraz sobie odpocznę Trochę mnie dziś ciągnie w brzuszku, mimo no-spy, chyba za dużo robię, a za mało siedzę spokojnie na tyłku

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:43   #1460
Ishka
Zadomowienie

Gustawek my mieliśmy wyjechac z domu juz o 7 heh ale sie przeciągało i wyjechalismy pozniej bylismy tak ok 11 i juz była masa ludzi w kolejce i juz babka numerki rozdawała i zapisywała nazwiska takze bylismy o 11 a usg mialam robione ok 15 szmat czasu musilismy wystac w słoncu eh no ale nam sie opłacało
Jesli Ty masz blizej to juz radzilabym tam byc na 9 czy cos kolo tego

Kliwia to super oby kolezanka miała jeszcze wozeczek a moze super Ci sie bedzie prowadzic i Ci sie spodoba i bedziesz juz miala pojazd dla swojego szkraba a na lato jasne ze lepsza lżejsza spaceróweczka jeszcze taka na która chorujesz i Ci sie podoba wyjście bardzo dobre moim zdaniem
Stary 2010-06-16, 12:44   #1461
kretencja
Zakorzenienie

Najpierw obrączka się kręciła w małe kółeczko (a raczej w jajeczko ), a potem się rozhuśtała w linii prostej Czyli chłopak

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:47   #1462
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzięki za komplementy
Zaraz sobie zrobię tę wróżbę z obrączką Wcale w to nie wierzę, ale ciekawe, co wyjdzie.
U mnie dziewczynka jednak wychodzi a ja i tak wiem swoje mimo wróżb i usg
Kliwia, te wózki na paskach zamiast spręzyn są b.fajne, oglądałam w sklepie i b. mi się to podoba, bardzo dobrze te paski amortyzują i można bujać dziecko w wózku, chociaż do tego może lepiej nie przyzwyczajać
Stary 2010-06-16, 12:47   #1463
Ishka
Zadomowienie

Kretencja ja w ten sposob wywrózyłam juz 5 osobą co beda miali heh oni nie wierzyli w to zbytnio ale sie sprawdzilo akurat heh

Co do siedzenia na tyłku to ja tez tam mam ze jak za duzo połaże (np ostatnie moje zakupy w ten upał co był) albo sprzątam prawie cały dzień(pierwsze porzadki w domku nad jeziorkiem) to o zgrozo potem musze caly dzien leniuchowac zebym juz sie dobrze czuła i zeby w brzuszku nie bolalo

Gustawek u mnie we wszystkich wrózbach tych chinskich wychodzi dziewczynka heh a ja od poczatku czułam ze ma byc chlopak i jest

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:50
Stary 2010-06-16, 12:51   #1464
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
To fakt - ilu lekatzy tyle opinii.Moje obie ginki też mi kazały iść na połówkowe w 23/24 tc, że wczesniej to nic nie będzie widać. No ale ja jestem przekorna i wiem swoje Przeczytałam w necie opinię jakiegoś znanego specjalisty od diagnostyki płodu (niestety nie jestem pewna teraz nazwiska ale to do sprawdzenia) że optymalny jest 21tc,że wszystkie narządy są już w pełni rozwięte ale żebra nie są jeszcze bardzo zwapniałe dzieki temu nie przesłaniają obrazu serca. No i zapisałam się na 20/21 tc w ramach abonamentu (jak pisałam-porażka ale nie przez wiek ciąży) a na płatne idę w 23tc.
Gustawek widzę, że Ty tak samo jak i ja na dwa fronty działasz Część badań z abonamentu z Luxmedu, a swoją drogą oddzielnie prywatnie badania. Mam identycznie zaplanowane z USG (jedno w 21 z abonamentu, a prywatnie w 23 tyg.)
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:57   #1465
Gustawek
Rozeznanie

Olik23, a jesteś zadowolona z tego gina luxmedowego? ja chyba po ciąży przeniosę się do kogoś innego, ale nie wiem do kogo.
Stary 2010-06-16, 13:02   #1466
Stokrotka_76
Raczkowanie

Wiecie co, ta wróżba z obrączką to pewnie jak wróżenie pogody z fusów, zreszta próba przewidzenia czegokolwiek po urodzie mamy, czy kształcie brzucha rownież. Ja dla jaj zrobiłam to wczoraj, ale w wersji którą znam to obrączkę zawiesza sie na własnym wlosie Wyszedł mi chłopak, ale mój lekarz nawet nie próbował odczytywac z monitora co tam sie kryje między nagami a zaczęłam 17 tydzień w poniedziałek. Myślę, że płeć poznam w lipcu ale to mnie nie przeraża, nie mam takiego parcia na tę wiadomość Od mojego lekarza wiem tylko, że łożysko tworzy sie u mnie na tylnej ścianie macicy i to chyba dobrze, choć w zasadzie to nie wiem jakie to ma znaczenie. Cieszę, sie natomiast że powoli przejmuje ono rolę kosmówki, bo przez nią mialam 5 tygodniowe l4 i teraz już mi raczej nie zaszkodzi
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:03   #1467
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Olik23, a jesteś zadowolona z tego gina luxmedowego? ja chyba po ciąży przeniosę się do kogoś innego, ale nie wiem do kogo.
Ja z mojego luxmedowego jestem bardzo zadowolona. Trafiłam do niego przez przypadek i nie żałuje. Niestety od sierpnia zmieniam ubezpieczyciela więc i lekarza nowego będę musiała poszukać.
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:25   #1468
kliwia
Zakorzenienie

ishka jezdzilam tym wozkiem kilka razy, i za pierwszym razem nie przypadl mi do gustu przez te ogromne kola i brak skretnych przednich.
Ale jechalam z nim tez ostatnio juz jako spacerowka, i mimo braku skretnych przednich, wystarczyli leciutko dosisnac raczke by prednie kolka poszly do gory i mozna bylo zmienic kierunek jazdy o wiecej niz 15 stopni.
wiec w sumie rozwiazanie fajne i tansze
dowiem sie jutro wszytskiego

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

gustawek wiem, ze te skorzane to najlepsze jest, bale ja i tak wozka do domu nei bede wprowadzac wiec bujanie w domu mi odpada
Stary 2010-06-16, 13:26   #1469
79 Marta
Wtajemniczenie

Kurde, chyba wstałam lewą nogą, od rana mam nastrój z lekka wk.... dobrze, że jestem sama, bo jeszcze bym się pokłóciła
Moje małe dziś puka w brzuch od rana
Stary 2010-06-16, 13:37   #1470
Biejatka
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa

Popłynęły chyba od was jakieś dobre fluidy, bo czuję się rewelacyjnie. Rano zapowiadało się na to co od 2 tygodni czuję, a teraz dostałam takiego kopa, że mogłabym góry przenosić
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości